Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 552, 553, 554
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma?
Kindlasti mitte
65%
 65%  [ 378 ]
Pigem ei
27%
 27%  [ 157 ]
Pigem jah
5%
 5%  [ 33 ]
Kindlasti jah
1%
 1%  [ 8 ]
hääli kokku : 576

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Wiltz
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.03.2025 03:38:08 vasta tsitaadiga

möh?

mille peale ärritud...arvuti kasutamine pole ka kohustuslik, mine metsa ja naudi linnulaulu selle asemel icon_lol.gif

minu küsimus oli, et kui see "pilvekonto" ei ole kohustuslik asi ja seda ei pea tegema/kasutama siis miks üldse on vaja selle vastu aitamiseks midagi ekstra teha?

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 19.03.2025 07:12:04 vasta tsitaadiga

No billisoft arvab pisut teistmoodi: igalühel peab billisofti online konto olema ja kõik peavad pilves olema.
11 installil on vaja võimelda, et sest nõudest mööda saada. Kui see pole sundimine, siis mis see on?
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.03.2025 08:46:18 vasta tsitaadiga

10 installil juba hakkas online konto peale surumine. Ainuke suurem erinevus 11 puhul on TPM nõue. Kõigist teistest nõuetest on vaja mööda minna ka 10 installil.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 19.03.2025 08:47:27 vasta tsitaadiga

10 pole mingeid nõudeid.
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 19.03.2025 09:22:20 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
okei, aga see ms konto minumeelest on ka ju selline asi, mis pole nagu kohustuslik (ja pole kunagi olnud) teha/omada selle jaoks, et windowsi installida, kasutada jne? minul seda kontot ei ole...või noh, kunagi midagi vist sai tehtud aga see oli hoopis teisel põhjusel ja absoluutselt mitte seotud windows 10 kasutamisega ega sisse logimisega
kui ei kasuta mõnd workaroundi, siis on ms konto windows 11 jaoks kohustuslik. pro-ga saab work or school valikuga lihtsamalt aga viimane update keeras seal ka võimalusi koomale.
windows 10 tahab seda samuti kuigi viimati oli veidi vähem agressiivne selles osas.

mitte, et see tingimata ootamatu samm oleks - apple on näiteks kontot nõudnud juba teabkuikaua.

Dirty Harry
HV Guru

sõnum 19.03.2025 10:20:38 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:

mitte, et see tingimata ootamatu samm oleks - apple on näiteks kontot nõudnud juba teabkuikaua.
MacOSist on jutt, eks? Selle saad installida ja kasutada ilma Apple kontota. Jah, on piirangud, näiteks App Storest ei saa asju installida ning Apple enda teenused (iCloud, Find My Mac, Handoff, Continuity jne) tahavad toimimiseks kontot. Aga muidu - kasuta, isegi op.süsi uuendused tulevad seega ma ütleks, et kui meeldib macOS aga ei taha väga palju Apple enda asju kasutada, siis lase käia. Softi võid ka mujalt ju võtta kui Apple enda App Storest. Täpselt sama on muide ka iPhonega, ei pea üldse kuhugi kontosse logima, aga seal vist osad süsteemiuuendused ei pruugi nii kiirelt tulla. Aga sama värk - on alternatiivseid (täiesti legaalseid) äpipoode ning kui üldse tahad lihtsalt telefoni, mailiklienti, kalendrit ja brauserit ning muud baastarkvara - lase käia, kontovabalt.
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 06.04.2025 19:17:26 vasta tsitaadiga

https://www.pcworld.com/article/2658369/microsofts-guidance-for-non-upgradeable-windows-10-pcs-is-inadequate.html
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DVDRW
HV Guru
DVDRW

sõnum 07.04.2025 08:33:18 vasta tsitaadiga

Wiltz kirjutas:
mida te teete selle "lisatoe" ja "turvauuendustega"??? reaalselt nagu...ma olen windowsi kasutanud 25+ aastat, sadade erinevate masinate peal, ALATI ja KÕIKJAL olen kõik võimalikused uuendused nii kinni keeranud ja ära blokeerinud kui vähegi võimalik. Mitte kordagi pole olnud mitte ainsatki probleemi mitte millegi ega kellegagi. Ainuke ja AINUKE probleem on olnud see, et windows jõuga oma krdi update lõpuks ikkagi peale ära surudes on keeranud ise end pekki...ehk peale "update'mist" olen pidanud fresh installi tegema
ma saaks kuidagi aru kui tegu on mingi suurfirma teemaga, et kardetakse jumal teab mis häkkereid või mida iganes sellist, aga eraisik ja erakasutuses olev masin...mida te turvate seal? icon_lol.gif ja mis märramisest rufusega on jutt igal aastal?

Sama siin. Ongi hea, siis ei pea enam kurja vaeva nägema nende updatete kinnikeeramisega. Huvitav kas need tulevad ikka peale mis olid kõige viimased? Peale toe lõppu saab hakata masinaid kasutama rohkem kriitilistemas süsteemides, mis vajavad rohkem töökindlust ja stabiilsust jne.
Paralleeli võib tuua Muski Starshipiga. Tehti parem uuem versioon mis ostutus katastroofiks ja 2x booom. Kui ma teen W11 Exploreris paremkliki siis menüü tuleb viitega ja näitab, et loading... wtf icon_lol.gif Mitte kunagi pole ma W10es sellist porri näinud.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 07.04.2025 08:43:20 vasta tsitaadiga

Konfi oma võrk ainult vajalike teenuste jaoks. Masin lihtsalt ei saa neid uuendusi..
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 07.04.2025 09:32:35 vasta tsitaadiga

DVDRW kirjutas:
Wiltz kirjutas:
mida te teete selle "lisatoe" ja "turvauuendustega"??? reaalselt nagu...ma olen windowsi kasutanud 25+ aastat, sadade erinevate masinate peal, ALATI ja KÕIKJAL olen kõik võimalikused uuendused nii kinni keeranud ja ära blokeerinud kui vähegi võimalik. Mitte kordagi pole olnud mitte ainsatki probleemi mitte millegi ega kellegagi. Ainuke ja AINUKE probleem on olnud see, et windows jõuga oma krdi update lõpuks ikkagi peale ära surudes on keeranud ise end pekki...ehk peale "update'mist" olen pidanud fresh installi tegema
ma saaks kuidagi aru kui tegu on mingi suurfirma teemaga, et kardetakse jumal teab mis häkkereid või mida iganes sellist, aga eraisik ja erakasutuses olev masin...mida te turvate seal? icon_lol.gif ja mis märramisest rufusega on jutt igal aastal?

Sama siin. Ongi hea, siis ei pea enam kurja vaeva nägema nende updatete kinnikeeramisega. Huvitav kas need tulevad ikka peale mis olid kõige viimased? Peale toe lõppu saab hakata masinaid kasutama rohkem kriitilistemas süsteemides, mis vajavad rohkem töökindlust ja stabiilsust jne.
Paralleeli võib tuua Muski Starshipiga. Tehti parem uuem versioon mis ostutus katastroofiks ja 2x booom. Kui ma teen W11 Exploreris paremkliki siis menüü tuleb viitega ja näitab, et loading... wtf icon_lol.gif Mitte kunagi pole ma W10es sellist porri näinud.

ot:
Võrdlus Starshipiga pole päris kohane (olgu see Elon mis ta on). Seal ongi tavaline, et stabiilsus saavutatakse iteratsioonidega. Praegune Falcon mis on äärmiselt töökindel plahvatas kunagi samamoodi eri punktides - küll launchil, küll enne orbiidile jõudmist, enne maandumist jms.

Ma muidugi ei kasutada originaal paremkliki menüüd Win11's aga seda mida sa kirjeldad pole kordagi kogenud. See ei tähenda, et mul Win11's probleeme poleks.
tagasi üles
caramis
HV Guru
caramis

sõnum 13.04.2025 09:27:45 vasta tsitaadiga

keski siin W10 LTSC versiooni ka kasutab? peaks olema igast jamast puhtam ja kenasti pikema elueaga
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 13.04.2025 12:05:07 vasta tsitaadiga

Google ütleb, et see LTSC on ainult enterprise. Kui su tööandjal enterprise litsents on, siis tööandja arvutis saaksid kasutada.
Võid muidugi kuskilt kahtlasest kohast võtme ka osta, aga siis on pidevalt oht, et ühel päeval enam ei tööta.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 13.04.2025 12:18:56 vasta tsitaadiga

msguides oma aktiveerimise juhendis nende oma KMS i vastu pakub ka enterprise keyd.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 13.04.2025 12:39:13 vasta tsitaadiga

Ma kahtlen, et 99% kodukasutajatest kotib see, et see on enterprise või et tal pole litsentsi.
Ilmselt jooksutab massgrave skripti ja on igavesti aktiveeritud ilma midagi ostmata.

Isiklikult ei näe LTSC eriti mõtet. Tavalisel Pro versioonil saab samuti kõik välja rookida (enne või pärast installi) ja tavalise Pro võtmega aktiveerida.
See pikema toe asi on kah suht kasutu, sest uuendused ei ole limiteeritud enterprise versioonile. Kui üks versioon saab uuendusi, siis saavad neid kõik.

Võibolla LTSC kasutamine hoiab veidi aega kokku ja annab puhtama, kuivema tunde, aga muud midagi.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 13.04.2025 12:50:21 vasta tsitaadiga

Tomorrow, kodukasutaja muidugi enamasti litsentsi pärast ei muretse. Seda seniks kuni töötab. Kui üks päev enam ei tööta, siis on paanika icon_biggrin.gif
Aga just nii võib mis iganes hämaral teel aktiveeritud windowsiga juhtuda.
Ma jätaks ka pro kui tahaks ilmtingimata win10 edasi kasutada. Kui isegi XP veel töötab, siis vaevalt see win10 lähemas tulevikus töötamast lakkab. Lihtsalt tarkvara tugi kaob vaikselt ära alustades kasvõi digidoc-st.
tagasi üles
medicopter
HV kasutaja
medicopter

sõnum 19.04.2025 12:09:14 vasta tsitaadiga

LTSC on juba kohati probleemne 3D ja mõnede mängude jne softidega, et ei tööta enam. Võta Pro ja roogi saast välja (koos Microsoft Storega isegi saab kui tahta) ja on 100% LTSC(va update reeglistik)
vigurvänt
HV kasutaja

sõnum 06.05.2025 09:16:45 vasta tsitaadiga

Neetud w10, terve päev kulus selle peale, et saaks 3 aastat uuendamata vanale tagavara arvutile värsked uuendused peale. Esimesel katsel läks startmenüü tuksi ja enam ei avanenud. Netis pakutud lahendused ei toiminud, proovimata jäi reset, mis on sisuliselt clean install ja sellega küll ei tahtnud jamama hakata.
Ei jäänud muud üle, kui taastada süsteem Paragoniga tehtud varukoopialt. Algul proovisin mälupulga peal olevat Paragoni mbr versiooni, mis oli tehtud uuema w11 arvuti peal ja Rufusega mälupulga peale pandud, aga see viskas käivitusel bsodi - "system service exeption". Lõpuks sain varukoopia, mis asus teisel partitsioonil, taastada süsteemipardile installitud Paragoniga, programm ise toimetas pärast restarti mälus.
Teisel katsel lasin w10 uuendused väheke erinevas järjekorras peale ja õnneks enam startmenüüga jamasid ei tekkinud, ainult viimane preview uuendus hakkas kõvasti pidurdama, aga lõpuks sai ka see tehtud. Tegelt oleks vaja veel üks vana läpakas ära uuendada, sellel on w10 32 bit, samuti 3a uuendamata. Sama arvuti peal peab vist ka uue Paragoni mälupulga tegema, mis sobib vanadele arvutitele loodetavasti paremini. Igatahes praegu on kopp.gif
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.05.2025 10:52:44 vasta tsitaadiga

Windows Update'st tuli Latitude 5400-le automaatselt ja üsna salamisi Inteli Bluetooth draiver, mis Windowsi arvuti bluetooth seadmega nii suhtlemisvõimetuks muudab, et isegi hardware ID enam välja ei loe: "Unknown USB device (Device Descriptor Request Failed)"

System restore ka ebaõnnestus ja enam käima ei saagi seda icon_mad.gif

Oh, siit sain head nõu:

https://www.youtube.com/watch?v=SI_T_jxdr-Q

Ei maksa tähele panna power plan muutmist video alguses, mul seal USB seadmeid näha polegi (nagu kommentaarideski nimetatakse). Eemaldasin USB root HUB, generic USB hub ja Intel USB 3.1 eXtensible host controller seadmete power management kaardilt "allow computer to turn off this device" ja nagu seal soovitatud, "uuendasin" kõigi nimetatud seadmete draiverid neile, mida Windows menüüs pakkus. Ja juba ilma restardita oli BT tagasi thumbs_up.gif
Lõpuks taastasin power managementi igal seadmel.

Polegi varemalt "Device Descriptor Request Failed" ette tulnud, veider.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 06.05.2025 11:05:03 vasta tsitaadiga

Tundub, et kas Inteli käkk või Microsofti oma. Windows 11 puhul tuli samuti Bluetoothi uuendus ja mingi jama.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 06.05.2025 13:18:59 vasta tsitaadiga

Mul paar korda läpparil sinihammas teadmata kaduma läinud.
Teisel läpparil samamoodi.
Muud moodi ei saanud tagasi, kui uued driverid peale lasta.
Tõenäoliselt mingi update süüdi

tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 06.05.2025 20:31:03 vasta tsitaadiga

Ma event viewerist nägin, et WU paigaldas BT draiverit enne selle jama tekkimist.

Ma proovisin paigaldada Delli kodukalt alla laetud BT draiverit, nii uut kui eelmist versiooni ja hiljem ka Inteli kodukalt laetud draiverit, aga kummastki polnud abi.
Seejuures isegi märkasin, et Delli pakis sisaldus ka mingisugune USB draiver, kui selle paketi lahti pakkisin. Kusjuures nuhkisin isegi välja, kus see WU värskelt paigaldatud uus BT draiveri msi installer Windowsi kausta oli salvestatud ja eemaldasin ta msiexec abil. Ainult et abi polnud sellest midagi.

Aga kõik taandus sellele, et kuidas põrgu moodi sa paigaldad draiveri seadmele, millelt isegi HW ID välja ei loe? icon_rolleyes.gif

Selle peale ma muidugi ei osanud tulla, et uuesti paigaldada tuleb hoopis USB kontrolleri ja root HUB-ide draiverid doh.gif

Longero
HV veteran

sõnum 07.05.2025 05:01:52 vasta tsitaadiga

medicopter kirjutas:
LTSC on juba kohati probleemne 3D ja mõnede mängude jne softidega, et ei tööta enam. Võta Pro ja roogi saast välja (koos Microsoft Storega isegi saab kui tahta) ja on 100% LTSC(va update reeglistik)

Milline see õige LTC on mida te peale panete? Seda nime väänatakse igate pidi ja neid LTC'si on ka nagu mitu eri versiooni.

Te siin targad. Kas selline asi blokeerib Win 10 peal uuendused ära? Kommentaarides kiideti, aga, alati ei saa uskuda.
How to Disable Windows Automatic Updates on Windows 10 Permanently (Easy Tutorial)
https://www.youtube.com/watch?v=qFIdyzpNHBw
Ma registrist midagi ei tea, aga miks ta videos (2:37) New Key "DWORD (32-bit) Value" pani? Kas tal on 32bit Win10?

sama123
HV veteran

sõnum 11.05.2025 07:30:24 vasta tsitaadiga

https://www.animmouse.com/p/windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021-torrent/
Sellel peaks olema tugi 2032a-ni. 7a on selline aeg, et ka win11 tugi võib lõppeda. Ehk miks win11 ei meeldi? See töömasinale ei ole sobiv, turvakaalutlused on liigsed ja muidu ebamugav. Olin win11 ~1,5a ja läksin tagasi win10-le olgugi, et arvutil oli tehaseseades win11 pro. Teised masinad ei oma win11 tuge aga kannatab panna, ka on proovitud mingit aega
tagasi üles
Longero
HV veteran

sõnum 11.05.2025 20:55:08 vasta tsitaadiga

sama123, Mind uuenduste tugi ei huvita. Tahaks lihtsalt mingit hästi toimivat versiooni Win10'st, millel saaks kohe uuendused kinni panna.
Mingiaeg ühele arvutile oleks vaj peale panna, aga ma ise pole kursis mis võiks hea Win10 väljalase olla. Põhiarvutis mul Win7 ja nii jääb icon_lol.gif
Muidugi võib ju terve rodu inimesi olla kes eelistavad kõigis asjades viimast ja kõige uuemat lihtsalt uue asja pärast.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 10 üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 552, 553, 554
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.