Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tommike
HV veteran

|
04.03.2025 17:45:05
|
|
|
Paigaldusjuhendit pole järgitud...
"Kui seadet ei paigaldata ahju kohale, peab selle alla
vastavasse ruumi panema eraldusplaadi (ei ole
komplektis)."
|
|
Kommentaarid: 132 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
lemperino
HV kasutaja
|
04.03.2025 18:22:05
|
|
|
Kas selle olemasolu saab ilma pliiti eemaldamata ka näha / tuvastada? On lihtsalt metallplaat? Paigaldamise järgselt sai ka köögitegijale seda kuuma kiirguse muret räägitud, aga sealtpoolt kinnitati, et kõik on tehtud nii nagu tegema peab ning et "kuumus ju peab kuskiltpoolt kiirguma".
tommike kirjutas: |
Paigaldusjuhendit pole järgitud...
"Kui seadet ei paigaldata ahju kohale, peab selle alla
vastavasse ruumi panema eraldusplaadi (ei ole
komplektis)." |
_________________ M: Seljakoti mini-ITX
M: Hyundai Tucson Premium 17 000 EUR |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
04.03.2025 19:33:42
|
|
|
mul oli küll ilma mingi plaadita pandud, ise panin. Midagi ei kuumanud, kui siis ehk veidi soe....
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
04.03.2025 22:35:52
|
|
|
bsd04 kirjutas: |
... Tootjad igatahes ei soovi tehnilistes andmetes mähiste läbimõõte avaldada ning nett on täis hala kuidas keset panni kõrvetab ja servas ei küpseta raasugi. Malmplaadi ja klaaskeraamilise puhul viskad pilgu peale ja on selge kuhu pann panna ning kuhumaale kuumus ulatub, gaasiga on asi keerulisem. Induktsiooni puhul on kasutajal vaid tööpinnale veetud jutid mis tunduvad rohkem kellegi fantaasia viljana. Asjale lisab vürtsi see, et soojus tekib ainult panni põhjas väga piiritletud alas ja hajub sealt laiali ainult tänu panni materjali soojusjuhtivusele. Piki panni põhja on pikk maa panni servani minna, risti panni vaid panni põhja paksuse jagu, enamasti 3-4 mm. Probleem on selge kui seebivesi  |
Kas pliidi spetsifikatsioonis antud elementide läbimõõdud (mis on siiani olemas olnud kõigi leitud induktsioonpliitide spetsifikatsioonides ja vist vastavad enam-vähem "tööpinnale veetud juttidele" - ma ei ole tõesti üle mõõtnud) ei vasta sellele "mähiste läbimõõdule" või mida sa silmas pead täpselt?
(PS. Nett on alati täis nende inimeste hala, kes kasutusjuhendeid ja spetsifikatsioone lugeda ei oska/viitsi, ükskõik mis alal)
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
04.03.2025 22:56:22
|
|
|
Mul on 60 cm pliidi all kohe õhuke maitseainete sahtel. Ei endise AEG keraamilise ega praeguse Boschi induktsiooniga ei lähe seal all miski soojemaks. Mitte miski. Ei mingeid vaheplaate.
Ka mu Boschi PXY675DC1E induktsioonil tundub olevat tiba mähiste pealt vaske kokku hoitud. Suure panniga saab aru. Teine lugu on muidugi veel induktsioonpliidiga sobivate alumiiniumpannidega. Neil on 2 alumiiniumikihi vahele pandud rauasulamist magnetiseeruv õhuke ketas. YT-s on selliste pannide tegemisest piisavalt videosid. Ja näha on, et tihtipeale on need kettad panni põhja suurust arvestades armetult väikesed. Eks see tuleb kogemusega kuidas pliidile millise põhjaläbimõõduga potti või panni paigutada, et võimalikult efektiivne oleks.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
05.03.2025 00:16:05
|
|
|
miq1988 kirjutas: |
link
Mul on see 3 aastat olnud juba. Nuppe saab ilusti kasutada, midagi ei lähe kuumaks. Mul on ta küll ahju kohal, et ei tea mis ta sahtliga teeks.
Ma omad asjad saan sellega tehtud 28cm panniga ka. Samas ma eriti suur kokk pole, et.  |
Mul sama pliit ja peamiselt saigi valitud vasakult esimese kõige suurema n.ö plaadi järgi. Võimas värk, enamasti praen hakkliha 12 ja säriseb korralikult. Kokku on astmeid 14 ja lisaks power reziim. Ühesõnaga retsilt võimas ja 90% juhtudest ei kasuta võimsust üle 12. Steigi jaoks on mul grill, seega kui steiki teeks ja peamiselt ka selle järgi sai tegelikult pliit valitud siis sellega see hätta ei jää ka.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aspiriin
HV kasutaja

|
05.03.2025 00:23:09
|
|
|
Keegi endale gaas + induktsioon muretsenud on? Või uurinud?
Väike valik kahjuks...4 indukt. ja 1 võiks olla gaas. Meeldib vokitada
Hinnad päris krõbedad muidugi ...
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
05.03.2025 01:23:38
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kas pliidi spetsifikatsioonis antud elementide läbimõõdud (mis on siiani olemas olnud kõigi leitud induktsioonpliitide spetsifikatsioonides ja vist vastavad enam-vähem "tööpinnale veetud juttidele" - ma ei ole tõesti üle mõõtnud) ei vasta sellele "mähiste läbimõõdule" või mida sa silmas pead täpselt?
(PS. Nett on alati täis nende inimeste hala, kes kasutusjuhendeid ja spetsifikatsioone lugeda ei oska/viitsi, ükskõik mis alal) |
Sul on õigus, virinat on alati kordades rohkem kui soosivaid kommentaare. Ma ise olen ju selle ehe näide
CIB56481BM tootekirjelduses (eestikeelne, tõlgitud...) on kirjas "left rear 21 cm", koos märkusega "Ringikujulised toidukuumtöötlemisvööndid ja -alad: elektriga kuumutatava ala kasuliku pinna läbimõõt 5 mm täpsusega". Ega nad muud moodi saagi välja vingerdada, sest mähis on nii mannetult väike, et paksu 3mm/28cm raudpanniga kartuleid praadides keskelt kõrbeb ja ääred jäävad tooreks. 26cm malmpanniga sama lugu, ehk kübeke hullemgi, sest pannil vett keetes on mähis selgelt näha koos tühja ~30mm keskpunktiga. Objektiivselt võttes oli vana 185mm malmplaat selles mõttes tunduvalt parem, aga kuna ma jäin sest paremusest paar kuud tagasi ilma on tulemuseks käesolev hala
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
05.03.2025 11:35:57
|
|
|
Malmplaadi ja klaaskeraamilise puhul viskad pilgu peale ja on selge kuhu pann panna ning kuhumaale kuumus ulatub, gaasiga on asi keerulisem. Induktsiooni puhul on kasutajal vaid tööpinnale veetud jutid mis tunduvad rohkem kellegi fantaasia viljana. |
Vaatasin enda ühekohalist induktsioonpliiti, sellel igatahes infrapuna kaamera näitab ilusasti sisu.
https://www.upload.ee/image/17818210/IMG_20250305_100922.png
Lihtsalt infoks, enamusel telefonidel paraku nagunii IR kaamerat ju pole ja internetist ostu korral poleks sellest ka mingit kasu.
trebla kirjutas: |
Teine lugu on muidugi veel induktsioonpliidiga sobivate alumiiniumpannidega. Neil on 2 alumiiniumikihi vahele pandud rauasulamist magnetiseeruv õhuke ketas. YT-s on selliste pannide tegemisest piisavalt videosid. Ja näha on, et tihtipeale on need kettad panni põhja suurust arvestades armetult väikesed. |
"Päris" poest ostes on magnet abiks, internetist ostes tõesti vaid YT.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
05.03.2025 11:55:23
|
|
|
Aspiriin kirjutas: |
Hinnad päris krõbedad muidugi ... |
3+1 versiooni ei ole näinud. On tavaliselt 2+2
Ma uurisin. Üldiselt ei ole mõtet kombo peale üritada minna. Võta tavaline plaat ja juurde 2-ne gaas. Võimsuselt annab induktsioon isegi rohkem välja kui gaas. Võimalik on veel kaaluda eraldi oma toitega wokipanni hankimist. Ma kolisin suvel wokiga õue grilli peale ja talvel saab induktsiooniga ka hakkama. See gaas võtab nii palju ruumi. Ja kellel selline kombo on, need ütlesid, et kasutavad gaasi paar korda kuus heal juhul.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
05.03.2025 12:17:36
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Hinnad päris krõbedad muidugi ... |
3+1 versiooni ei ole näinud. On tavaliselt 2+2
Ma uurisin. Üldiselt ei ole mõtet kombo peale üritada minna. Võta tavaline plaat ja juurde 2-ne gaas. Võimsuselt annab induktsioon isegi rohkem välja kui gaas. Võimalik on veel kaaluda eraldi oma toitega wokipanni hankimist. Ma kolisin suvel wokiga õue grilli peale ja talvel saab induktsiooniga ka hakkama. See gaas võtab nii palju ruumi. Ja kellel selline kombo on, need ütlesid, et kasutavad gaasi paar korda kuus heal juhul. |
Jagan sama arvamust. Wokkimisest ei tea midagi, aga endale gaasiplaati otsides jäid silma mudelid millel on üks eriti suur kahe ringiga n.n. WOK-põleti: http://schlosser.lt/uploads/2021/01/pgh-321-gw-ffd.jpg
|
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aspiriin
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
05.03.2025 18:38:48
|
|
|
See 4ne tundub ka veits pointless. 3ne tundub nagu huvitavam valik kuna 1 auk palju suurem. Nagunii pole kunagi suutnud 4 auku korraga kasutada, isegi mitte 3.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
05.03.2025 18:59:05
|
|
|
Tundub tegelt hea mõte. 4 -ne pliidi plaat + lisaks võtta gaasi plaat. Selle idee peale ei tulnud... |
Peamine väljakutse on siin leida samalt tootjalt sama sarja 60 cm + 30 cm plaadid. Eri tootjatelt või isegi samalt tootjalt eri seeriatest kokku pannes jääb jama kuna mõõdud kõik veidi erinevad. Kiirel vaatlusel BSH grupil ühest Domino (30cm) suure põletiga gaasiplaati enam pole, on 2 auguga kuid vist pole 2 ringiga suurt põletit. endalgi oli paras kabetamine leida sobiv kombo. Küppersbuschil tundub olevat GWS3811. Aga sellega peab arvestama, et need Domino plaadid on suht kallid.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
10.03.2025 11:03:37
|
|
|
Panin veel üht induktsiooni häda tähele: kui pikemat aega panni kärsatada, siis levib kuumus klaasi alla ning pliit hakkab enda tervise huvides sisse-välja plõksima. Muidugi, selline töörežiim on ebatavaline ja harvaesinev, aga tuleb raudpanni puhul aeg-ajalt ette võtta... Lõpuks sai sest tsirkusest villand ja otsisin rõdult matkapriimuse üles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
10.03.2025 11:16:24
|
|
|
Kas sellel siis ventilaatorit pole sees?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
10.03.2025 12:10:45
|
|
|
Panin veel üht induktsiooni häda tähele: kui pikemat aega panni kärsatada, siis levib kuumus klaasi alla ning pliit hakkab enda tervise huvides sisse-välja plõksima. Muidugi, selline töörežiim on ebatavaline ja harvaesinev, aga tuleb raudpanni puhul aeg-ajalt ette võtta... Lõpuks sai sest tsirkusest villand ja otsisin rõdult matkapriimuse üles. |
Bosch plõksib kogu aeg, kui boost režiim välja arvata. Mida madalama võimsuse peale lülitad, seda harvemad impulsid. Boostiga on aga magnet nii tugev, et võtab potikaaned 50Hz plärisema, 50Hz undamisest rääkimata.
Kui kuumaks läheb (ja boostiga läheb kohe), siis hakkavad ventikad vuhisema ja nende kiirus on temperatuurist sõltuv.
Õhukese põhjaga nõude puhul on iga impulss jälgitav - vesi hakkab hetkeks mullitama näiteks. Paksemad, induktsioonpliidile otseselt disainitud põhjad ühtlustavad impulsid ära.
3mm paksune raudpann peaks ka õhukeste alla liigituma.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
10.03.2025 14:27:13
|
|
|
Panin veel üht induktsiooni häda tähele: kui pikemat aega panni kärsatada, siis levib kuumus klaasi alla ning pliit hakkab enda tervise huvides sisse-välja plõksima. Muidugi, selline töörežiim on ebatavaline ja harvaesinev, aga tuleb raudpanni puhul aeg-ajalt ette võtta... Lõpuks sai sest tsirkusest villand ja otsisin rõdult matkapriimuse üles. |
Bosch plõksib kogu aeg, kui boost režiim välja arvata. Mida madalama võimsuse peale lülitad, seda harvemad impulsid. Boostiga on aga magnet nii tugev, et võtab potikaaned 50Hz plärisema, 50Hz undamisest rääkimata.
Kui kuumaks läheb (ja boostiga läheb kohe), siis hakkavad ventikad vuhisema ja nende kiirus on temperatuurist sõltuv.
Õhukese põhjaga nõude puhul on iga impulss jälgitav - vesi hakkab hetkeks mullitama näiteks. Paksemad, induktsioonpliidile otseselt disainitud põhjad ühtlustavad impulsid ära.
3mm paksune raudpann peaks ka õhukeste alla liigituma. |
Mul jäi just Aplelsinis silma panniletis olev tekst - induktsioonpliidi kõige suurem võimsus on mõeldud vee keetmiseks, panni sellega kasutada ei tohiks.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
10.03.2025 18:44:09
|
|
|
2 ventikat on, öhuvõtt kenasti välisõhuni torutatud ja puha.
Ma ei mõelnud tavapärast "vaese-mehe" PWM plõksimist vaid seda, et kuumuse tõttu lülitatakse toide lihtsalt aeg-ajalt välja.
Väga kena, et info on välja pandud, sest nii tundub see tõepoolest olevat. Kuigi tõe huvides kütsin alguses tükk aega asendis 8 ja kui tundus, et väheks jääb, keerasin 9 peale ja üsna pea maksimumi. Ehk et panni kuumusel oli aega allapoole levida. Siis otsisin priimuse välja ja asi lahenes hoobilt. Pannkooke praadisin ikka induktsiooniga kuigi tundsin puudust valitsa asendist 5 ja 6 vahel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
11.03.2025 00:01:36
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
3mm paksune raudpann peaks ka õhukeste alla liigituma. |
Mul jäi just Aplelsinis silma panniletis olev tekst - induktsioonpliidi kõige suurem võimsus on mõeldud vee keetmiseks, panni sellega kasutada ei tohiks. |
Ma ei kasutagi boosti panniga muul juhul, kui olen paaril korral kiireks ülessoojendamiseks sisse lülitanud, kui ise juures olen. Alla minuti tõenäoliselt. Praadida sellega pole mõeldav
Panni nimetasin lõpus ainult sellepärast, et bsd04 räägib oma 3mm paksuse põhjaga raudpannist, et sellega ei saa induktsioonpliidil hästi praadida.
Mul on mingi suvaline itaalia non-stick pann, mille valisin panni ostmisel teiste hulgast sellepärast, et see oli ainus non-stick alumise poolega mudel. St paljast metalli pole põhja all, on üleni kaetud kergesti puhastatava kattega. Ja lisaks on põhja alt näha, et alu sisse valatud perforeeritud terasplaat ulatub panni servani, kust panni küljed ülespoole hakkavad kaarduma. IMHO, tundub õnnestunud disain olevat ja kate pole ka kuluma hakanud, kuigi on mitu aastat vana juba. Soojeneb ka suht ühtlaselt, kui kõige suuremat elementi kasutada ja impulsid igatahes ühtlustab ära, st on piisavalt paks ka.
Elemendi kuju ja impulsse näeb ainult õhukeste teraskausside sees midagi soojendades, kui ei tundu otstarbekas panni või potti määrima hakata.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
az
HV kasutaja
|
13.03.2025 15:12:18
|
|
|
Induktsioonpliidiga see häda, et non-stik pannid ei pea vastu, kui liiga kõrget kuumust saavad. Uuriks milliseid korralikke vastupidavaid panne kasutate ja kust mõistlik soetada?
_________________ ??? |
|
Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
1 :: |
18 |
|
tagasi üles |
|