Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
von Wu
HV Guru

|
19.11.2024 09:52:47
|
|
|
Mul jälle oli Electroluxi pesumasinaga kohutav pettumus. Ostsin, sest vana Electrolux kestis erinevate kasutajate käes kokku pea 20 aastat.
Uut oli ebamugav kasutada ja napilt pärast garantii lõppu lagunes ära.
Kui külmikut otsisin, siis kiideti Liebherri (ja muidugi ka Mielet, nagu alati), aga mõõtmete poolest siiski ei sobinud.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
19.02.2025 21:11:32
|
|
|
Kas keegi teab kedagi kellel on hea lauapealne e. portatiivne induktsioonpliit? Integreeritav 2 "auguga" plaat käib ka hädapärast.
Vähemalt 1 auk peab 26-24 cm olema ning mis peamine: kuumuse reguleerimine madalamatel temperatuuridel peab käima sujuva, mitte astmelise meetodiga.
Astmelise all mõtlen seda, et mõned sekundid köetakse suhteliselt suure võimsusega, siis on pikem paus ja nii edasi...
Oleks kena kui 24 cm auk tähendaks kahte induktsioonmähist, välimine 18+ cm tuuris, ja et kütmisel kasutataks mõlemaid.
Nagu ikka on asja mõte selles, et suure panni põhi soojeneks enam-vähem ühtlaselt.
Teine variant on osta paar uut 18,5cm malm-kütteplaati, ainult et kust neid osta? Kiirel otsimisel leidsin ainult uusi odavaid
lauapealseid pliite kust saaks ehk malmplaadi maha ratsida. Tegelikult oleks ammu ballooni nurka pannud, aga kolmas
korrus ainult trepiga majas ei soosi seda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
19.02.2025 22:38:34
|
|
|
Sencoril on mingi uus huvitav tehnoloogia, mida nad kirjeldavad kui keraamilise ja induktsiooni segu, pidi tagama ühtlase kuumutamise. On see päris asi ka või auruvara, ei oska öelda, aga panin endale igaks juhuks järjehoidjasse, see siin on väike aga ehk leiad kusagilt midagi sarnast
https://www.on24.ee/p/485677/superconductor-tehnoloogiaga-lauapliit-sencor-scp5010ss
On ka keraamilisi lauapliite ja isegi selliseid kus üks auk on induktsioon ja teine keraamiline.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
19.02.2025 22:52:12
|
|
|
1500w suht lahja ikka. Vaatasin neid peaks 2000w ka liikuma, et pigem eelista 2000w.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
3 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
puer
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
27.02.2025 23:18:16
|
|
|
puer, kust kapid tellid ja mis hinnaks öeldakse?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
puer
Kreisi kasutaja

|
27.02.2025 23:28:42
|
|
|
Hiid kirjutas: |
puer, kust kapid tellid ja mis hinnaks öeldakse? |
conceptus.ee
Alates ~4300€ koos paigaldusega.
|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
28.02.2025 01:31:41
|
|
|
Mitte, et ma mingi elukõva spets oleks, aga kuuekümnendatega alanud elus on tulnud mõnedki korrad perele köögitehnika valida ja osta ning koduse Peakoka äraolekul või ta tuju puudumisel teen toidud ise mitte ei telli või sebi burksi. Aga Peakoka kõrval olen siiani poisike.
Alustuseks 2 küsimust:
1. Kui palju raha on tehnika alla panna?
2. Kas kodumasin.ee oleks koht kust tehnika plaanid soetada või on pigem lihtsalt näitena toodud?
Viidatud Ninja on endalgi (päritolu amazon.de) kuid pigem mugavuslahendusena kui kas pole aega või viitsimist pliidi ja ahjuga möllata.
Arvamus küsitud tehnika kohta:
Nõudekas - pigem Bosch kui Beko. Olen omanud paar aastat 45 cm Siemensit ja 4 aastat AEG 60 cm. Probleemivabalt. Järgmine oli ca 10 aastat 60 cm AEG mida tuli peale ca 5. aastat lubamatult sageli mööblist välja kakkuda ja remontida. Mälu järgi põhjuseks erinevad lekked. Lõpuks sai siiber ja sai ostetud Bosch. Ca 9 aastat probleemivaba, siis tuli 2024suur põhjatihend vahetada - väidetavalt tüüpviga. Seni uus tihend peab.
Külmar - olen omanud vast 3 või 4 Whirlpooli ja kogemus pole parim. Olenevalt isendist on kas ülemine või alumine ots ära väsinud 6-8 aasta jooksul. AEG seni peab (ca 10+ aastat).
Pliit - Induktsioon igal juhul. Puhtam ja kuivem kogemus kuigi võib vajada väikest sisseelamist otsese soojusülekande pealt tulles. 4 kohta on parem kui 2 kuid kui Ninja on esimene valik toidu valmistamiseks siis OK. Keraamilistest pidas Whirlpool 4 aastat ok, siis jäi järgmisele omanikule. AEG keraamiline 4 kohaga pidas 12 aastat kuni 1 küttekeha suri. Peale vahetust teenis edasi kuni hankisin Boschi induktsiooni mis nüüd 5 aastat probleemideta toiminud.
Ahi - tugevalt sõltub kasutusvajadusest. Olnud Siemens, Whirpool, AEG, Siemens. Esimesed 2 jäid meist maha töökorras. AEG küttekehad kippusid peale 10 aastat väsima ja peakokk polnud enam rahul. Nüüd 7 aastat Siemens, probleemideta.
Kas tootevaliku puudulikkuse või Eesti kohalike müüjate ebamõistliku hinna tõttu olen hankinud viimase 7 aasta jooksul ahjud-pliidid-pesumasinad-kuivatid Saksa või Austria netipoodidest. idealo.de abiks. "Läänest" tellitud asjad seni kõik peavad.
Kui ise pean midagi valima siis eelkõige BSH grupist (Siemens. Bosch, Neff; Gaggenau on juba suht eksklusiivne, eriti hinna mõttes). Mis ei tähenda, et Aasia tiigrid LG ja Samsung ei võiks omaduste ja kvaliteedi seisukohalt samaväärsetes hinnaklassidessamaväärse või parema kvaliteediga konkureerida. Paraku selline isiklik kogemus puudub.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
puer
Kreisi kasutaja

|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
28.02.2025 22:57:23
|
|
|
Ise olen suht electroluxi usku. Mul see nõudepesumasin Electrolux eem43211l ja väga hea on. Hinna/toimimise ja kõige kvaliteet suht paigas.
Ahjuna on mul Whirlpool W9IOM24S1H ja peamiselt seetõttu, et käepide puudub. Siiani ei nurise millegi üle.
Pliidiplaatidega vaata võimsust. Kui oled kõva praadija siis võrdle valikus olevatest võimsuse järgi.
Kas sul õhupuhastit ei tulegi? Iseenesest ise valisin selle https://www.electrolux.ee/kitchen/cooking/cooker-hoods/integrated-hood/cfg516r/ ja super võimsusega asi. Enamasti kasutan 1 - 2 astet kuigi kokku on neid 4. Olen kasutanud ka õhupuhasteid mis on viimases astmes ja siis ka ei tõmba midagi. Nüüd kui electroluxi pliidi ka valid siis hoob2hoob on päris mugav funktsioon.
Külmkapp on endal ka int whirlpool. Ostu ajal oli ka hind selline ~800€ keskmiselt. Miski kaks kolm aastat vana. Emotsioon suht si**. Paigaldasin ise endale köögi ja tean, et panin ka kapi kindlasti loodi. Tulemus on see, et see külmkapi mootor põriseb ja vahel pean seda masinat seal natuke üritama raputada. Kahjuks kui külmkapp paika sai olin juba peaaegu aasta külmkappi ilma kapita kasutanud ja siis juba põrises aga ei tulnud selle peale, et tagasi saata kuna eeldasin, et asi on kapi puudumises ja põrand veits n.ö loodist väljas. Ometi sai db järgi selles hinnaklassis üks vaiksemaid masinaid valitud. Nüüd on uus probleem, et aasta aega külmkapp kapis olnud ja sügavkülmiku uks lambist irvitab. Panin mingi seibi siis ühte nurka kuna ülemine kapp käib ilusti kinni ja alumine tunduks nagu oleks loodist väljas. Ühesõnaga pikk jutt si** jutt aga whirlpooli külmiku välistaksin.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
01.03.2025 19:02:09
|
|
|
Whirlpooli eraldiseisev sügavkülmik üle 10 aasta töötanud. Vaikne ja midagi ei irvita. Samas selle ust ei avata nii tihti kui tavakülmiku oma.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
01.03.2025 19:06:10
|
|
|
mul Whirlpooli harilik külmik 15+a, kõik toimib, nigu oleks Elektrolux
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
stents
HV kasutaja
|
02.03.2025 13:55:53
|
|
|
Mul viimane Elektroluxi külmik ei kestnud kümmet aastatki (täpselt pole vaadanud aga kindlasti üle 6 kuid alla 9 aasta). Mis viga, ei tea ja ei kavatsegi teda remontima hakata. Ühel päeval hakkas mulksuma ja mulisema nagu keskütteperiood oleks alanud ja paar päeva hiljem voolasid mööda kööki sügavkülmast väljunud ojad. Never-ever ma ostan uue Elektroluxi!
Whirpooli olen vaadanud aga neil on mingi imelik mõõdustandard.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
puer
Kreisi kasutaja

|
|
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
02.03.2025 20:15:44
|
|
|
Huvitav, et kahe plaadiga on nagu ajast ja arust. Ei leidnud hoob2hoob variandiga ja valik suht kiru. Isiklikult kui peaks valima siis valiks selle. Eesmine võimsus ees-vasak kW 2,3/3,4 on päris hea. Muidu enamustel paistis silma 1.8/2.4. Sellega kannatab vajadusel korralikult steiki ka kiirelt praadida ja vee power reziimil vesi n.ö ~mõne sekundiga keema ajada.
https://elux.ee/pliidiplaat-electrolux-2-x-induktsioon-domino-30-cm-must-loigatud-serv-lit30230c
Külmiku mudelit otseselt soovitada ei oska aga eelnevad on sul madalad ja väiksed olnud. Ise läksingi sellep whirlpooli teed, et sobiv hind, külmik 280l mahtu ja seal 193cm kõrge ja ikka pigem võiks rohkem ruumi olla. Kööki valid siis tee vb nõks suurem ava külmiku jaoks, et tulevikus sa ei oleks piiratud seal 177cm kõrge külmikutega ainult.
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
02.03.2025 20:15:59
|
|
|
Kevvare, sul särtsupuudust ei tule ka?
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kevvare
Kreisi kasutaja

|
02.03.2025 20:17:06
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Kevvare, sul särtsupuudust ei tule ka?  |
Et ei saa piisavalt voolu? Ei usu, miks peaks?
|
|
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
02.03.2025 20:21:32
|
|
|
Oops
Vaatasin, et sa otsid omale tehnikat, aga sa hoopis soovitad
Lihtsalt kogu köök taga ja soojuspump ka, siis sauna enam ei saa enne teha, kui pikkpoiss valmis
|
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
lemperino
HV kasutaja
|
03.03.2025 14:13:22
|
|
|
https://www.hinnavaatlus.ee/1868850/whirlpool-ws-q2160-ne/
Paar aastat tagasi sai siuke induktsioonpliit kööki pandud. Vaikselt hakkab veidrikust kopa ette viskama ning tahaks midagi asisemat sinna panna. Nimelt 28cm diameetriga panni tarbeks on küttepinnad ilmselt liiga väikesed, kuna pann on keskelt kuumem kui äärtelt. Alguses kahtlustasin, et äkki on viga "kulpi" löönud pannis, et kontakti pole, aga olen katsetatud ka tutikate pannide ning viimasel ajal malmpanni peale üle kolinud, mis peaks füüsikaseadustele alluma ning kodukasutaja temperatuuride puhul mitte kulpi minema. Lisaks on sellel pliidil puutetundlikud nupud, mis esimesi "põleteid" kasutades (erinevalt põletitest endist ) lähevad tulikuumaks, nii et kõrvetad sõrmi kui miskit sealt muuta tahad.
Kuna tegemist on minu esimese induktsiooni kogemusega - kas see on normaalne, et pliidi alune söögiriistade sahtel saunaks muutub?
Vajan soovitust, et leida elamisse miski pliit 350 - 400 eurose hinnalae juures, mis suudaks ühtlaselt kuumutada 28cm diameetriga panni ning millel võiks olla füüsiliste nuppude või skaaladega juhtpaneel. Kui induktsioonid pannide kuumutamisega vigurdavad, siis võib ka soovitada vanakooli keraamilisi pliite
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
03.03.2025 17:22:35
|
|
|
lemperino, tooteinfo väidab, et sul peaks olema kõige suurem element 21cm läbimõõduga. Sellest peaks 28cm pannile piisama ju küll? Ainult 3,5cm jääb servast üle, kui õnnestub ta täpselt tsentrisse sättida.
Mul on Boschi pliidil kõige suurem element sama läbimõõduga spetsifikatsiooni järgi. Pann vist ka sarnast mõõtu. Eks tal läheb natuke aega ühtlaseks kuumenemiseks, esialgu ehk ei lähe servadest sama kuumaks, aga üsna kiiresti läheb suht ühtlaseks.
Karta on, et sõltub paljuski pannist ka, sest kuumeneb ju pann. Alu + teras komposiitpannidel on põhja sisse valatud mulgustatud terasplaat. Kui see pole päris panni servani, siis läheb serva temperatuuri ühtlustumiseks veel rohkem aega.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
miq1988
HV kasutaja

|
03.03.2025 19:58:16
|
|
|
link
Mul on see 3 aastat olnud juba. Nuppe saab ilusti kasutada, midagi ei lähe kuumaks. Mul on ta küll ahju kohal, et ei tea mis ta sahtliga teeks.
Ma omad asjad saan sellega tehtud 28cm panniga ka. Samas ma eriti suur kokk pole, et.
_________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off ! |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
04.03.2025 12:31:11
|
|
|
lemperino kirjutas: |
https://www.hinnavaatlus.ee/1868850/whirlpool-ws-q2160-ne/
Paar aastat tagasi sai siuke induktsioonpliit kööki pandud. Vaikselt hakkab veidrikust kopa ette viskama ning tahaks midagi asisemat sinna panna. Nimelt 28cm diameetriga panni tarbeks on küttepinnad ilmselt liiga väikesed, kuna pann on keskelt kuumem kui äärtelt. Alguses kahtlustasin, et äkki on viga "kulpi" löönud pannis, et kontakti pole, aga olen katsetatud ka tutikate pannide ning viimasel ajal malmpanni peale üle kolinud, mis peaks füüsikaseadustele alluma ning kodukasutaja temperatuuride puhul mitte kulpi minema. Lisaks on sellel pliidil puutetundlikud nupud, mis esimesi "põleteid" kasutades (erinevalt põletitest endist :D ) lähevad tulikuumaks, nii et kõrvetad sõrmi kui miskit sealt muuta tahad.
Kuna tegemist on minu esimese induktsiooni kogemusega - kas see on normaalne, et pliidi alune söögiriistade sahtel saunaks muutub?
Vajan soovitust, et leida elamisse miski pliit 350 - 400 eurose hinnalae juures, mis suudaks ühtlaselt kuumutada 28cm diameetriga panni ning millel võiks olla füüsiliste nuppude või skaaladega juhtpaneel. Kui induktsioonid pannide kuumutamisega vigurdavad, siis võib ka soovitada vanakooli keraamilisi pliite (b) |
Unistada võib... Mitte kunagi enam ei osta ma induktsioonpliiti kui pole võimalust seda enne proovida või veel parem mähistele pilk peale visata. Induktsioonpliidi tööpõhimõttest tingituna on mähise läbimõõdu vastavus panni põhjaga vältimatu tingimus.
Gaggenaul ja Thermadoril on võibolla suure mähisega mudeleid, aga see on interneti kuulujutt. Hinnad on ka.... suured. Oma silmaga pole näinud, ammugi "kaane" alla vaadanud. Teisalt on silma hakanud mõned teistlaadi videod:
https://youtu.be/-bHYEHfl-xg
https://youtu.be/7Tt_D0Bii88
Ma ostsin hiljuti kasutatud eraldiseisva pliidi koos ahjuga, keeratavate nuppudega ja puha. Uuena müüakse siiani, hind 700 tuuris, õnneks enne uurisin ja ainult kooliraha makstud. Uut ei julgenud võtta, sest netis on kommentaarid üsna selged: üks leer laulab hoosiannat, teises on need kes soovivad taskukohast uut pliiti mis oleks vanast tehniliselt igakülgselt üle. Nüüd siis otsin selle pasakaraski kõrvale kahe põleti ja roostevaba alusega gaasipliiti. Ei ole kerge seegi, prestiižne "kolks-ja-valmis" klaasplaat vahib igalt poolt vastu. Elu esimesed 32 aastat möödusid tavalise puu- ja gaasipliidi seltsis, mis siin ikka rohkem seletada.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
04.03.2025 13:17:28
|
|
|
Ikka parajad peakokad küll siin... pea 10a induktsiooni kasutanud, suvalised electrolux / AEG pliidid, suvalised potid / pannid (induktsiooni toega muidugi). Parasjagu suvalisel augul, kus mingit potti ees ei vedelenud. Nälga pole veel jäänud nagu näha.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
bsd04
HV vaatleja
|
04.03.2025 16:42:37
|
|
|
RassK kirjutas: |
Ikka parajad peakokad küll siin... pea 10a induktsiooni kasutanud, suvalised electrolux / AEG pliidid, suvalised potid / pannid (induktsiooni toega muidugi). Parasjagu suvalisel augul, kus mingit potti ees ei vedelenud. Nälga pole veel jäänud nagu näha. |
Ära võta isiklikult, kokk ma pole ja saan ka induktsiooniga hakkama. Arvatavasti on ka minu jaoks kasutamiskõlblikud mudelid olemas, aga seni loetu põhjal tundub, et neid peab tikutulega otsima ja rahakott võiks puuga seljas olla. Tootjad igatahes ei soovi tehnilistes andmetes mähiste läbimõõte avaldada ning nett on täis hala kuidas keset panni kõrvetab ja servas ei küpseta raasugi. Malmplaadi ja klaaskeraamilise puhul viskad pilgu peale ja on selge kuhu pann panna ning kuhumaale kuumus ulatub, gaasiga on asi keerulisem. Induktsiooni puhul on kasutajal vaid tööpinnale veetud jutid mis tunduvad rohkem kellegi fantaasia viljana. Asjale lisab vürtsi see, et soojus tekib ainult panni põhjas väga piiritletud alas ja hajub sealt laiali ainult tänu panni materjali soojusjuhtivusele. Piki panni põhja on pikk maa panni servani minna, risti panni vaid panni põhja paksuse jagu, enamasti 3-4 mm. Probleem on selge kui seebivesi
|
|
tagasi üles |
|
 |
lemperino
HV kasutaja
|
04.03.2025 16:55:54
|
|
|
RassK kirjutas: |
Ikka parajad peakokad küll siin... pea 10a induktsiooni kasutanud, suvalised electrolux / AEG pliidid, suvalised potid / pannid (induktsiooni toega muidugi). Parasjagu suvalisel augul, kus mingit potti ees ei vedelenud. Nälga pole veel jäänud nagu näha. |
See on selge, et nälga ei jää - kuuma pliit ju annab ning väiksema diameetriga pann aktiveeruks kenasti pinnal. Aga kuna lähiaastatel on lootust mõned toiduloomise ülesanded delegeerida järgmisele põlvkonnale, on üpris oluline et pliiti saaks ilma sepa näppudeta ka seadistada
@miq1988 - electorlux tundub skaalade osas asine, tänud soovituse eest.
@Dogbert - Panni materjali osas võib erisusi olla, aga selle teekonna käisin juba läbi. Malm tänu oma massile ja soojusjuhtivusele annab praeguse setupiga parima tulemuse, aga vaid pannkookide puhul ilmneb vastu coil-i olukord, kus kook keskelt kõrbeb enne ära kui ääred järgi jõuavad. "Häkina" Saab panni hoida 2 coili vahel, aga siis leiab aset vastupidine efekt, kus panni keskkosas küpseb kook aeglasemalt.
@bsd04 - Ei ole minagi gaasipliidile võrdset vastast leidnud. Aga uude elamisse trassi sisse ei jookse.
Kui lähitulevikus aega, siis pistan malmpanni põue ja tatsan mõnda köögibüroosse - kui neil showroomis mõni töötav isend on, oleks päris äge kui saaks katsetada
_________________ M: Seljakoti mini-ITX
M: Hyundai Tucson Premium 17 000 EUR |
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |