Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
maty
Kreisi kasutaja
|
24.02.2025 14:17:09
|
|
|
Betamax, olen seda kasutanud, toimib küll.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Naxik
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.03.2025 12:21:24
|
|
|
Päris nõme limbo MS poolt.
Toetan, ei toeta... on karikakar selleks ju loodud...
Tüütu on, selgust tahaks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
marxveix
HV Guru

|
04.03.2025 12:58:34
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Tüütu on, selgust tahaks. |
Millal Bill Gates on selgust toonud, kaabakas ja pätt pigem, kui hea inimene. See minu arvamus, mis ei pea ühtima sinu omaga.
Hiljutine uudis ka juurde, Microsoft lõpetab peagi Skype tegevuse. Üteks, et istun Win10 seljas, niikaua, kui võimalik, ehk 2032.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.03.2025 13:02:42
|
|
|
marxveix kirjutas: |
Millal Bill Gates on selgust toonud, kaabakas ja pätt pigem, kui hea inimene. See minu arvamus, mis ei pea ühtima sinu omaga.
Hiljutine uudis ka juurde, Microsoft lõpetab peagi Skype tegevuse. Üteks, et istun Win10 seljas, niikaua, kui võimalik, ehk 2032. |
Mis see Bill Gates siia puutub? Ta pole Microsofti toodetega juba ammu seotud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
04.03.2025 13:13:33
|
|
|
marxveix kirjutas: |
Hiljutine uudis ka juurde, Microsoft lõpetab peagi Skype tegevuse. Üteks, et istun Win10 seljas, niikaua, kui võimalik, ehk 2032. |
Bill Gates tõesti antud juhul süüdi ei saa olla
Minu üllatus ja pahameel seekord põhjendatud sellest, et ma ei mäleta varasemast sellist tõmblemist Win üleminekutel. Erinevatel aegadel on omal nahal kogetud 95 - 98 - XP - 7 - 10 üleminekud ning enamasti on nõuete osas selgus majas olnud (olgu need nõuded subjektiivselt kõrged või madalad, vahet pole, oluline, et oleks konkreetsed ja paigas).
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.03.2025 14:30:11
|
|
|
ÕU kas teil on arusaamine puudulik? tugi ei kadunud kusagile, lihtsalt nimekirjast võeti read välja, sest intel lükkas need protsessorid legacy sse..
saad ise ka teha:
võta tabelarvutusprogramm, sisesta sinna suvaliselt ridu. nüüd kustuta sealt vahelt paar rida..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
10.03.2025 19:30:39
|
|
|
Tundub, et windows 11-l bluetooth ühendab täiesti talutavalt kõrvaklappidega, pole vist sellist janti nagu varem oli, ent üks kala on siiski, nimelt mul on mingi ajaline viivitus sees täiesti tajutav, paarsada millisekundit julgelt, et videot on jama vaadata. Mul on see bluetooth usb pulk seal lauaarvutil küljes, ent see pulk on päris vana, kunagi ebayst tellisin mingi kõige odavama. Kas pigem häda selles vanas bluetooth seadmes? Originaal draivereid mul sellele pole ja ühtegi kirja ka peal pole sellel jublakal, windows ise leidis talle automaatselt draiverid ja nende draiverite mingi kuupäev seal juures näitas justkui, et 2006-ndast aastast viimane väljalase nondel seal. Kas mingi kaasaegsem pulk sealt alist tellida, näiteks see link võiks ajalise hilistuse vastu päästa?
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
10.03.2025 23:38:29
|
|
|
Varem vanemate windowsitega nagu isegi toimis, muidugi siis oli selle ühenduse loomine selline kuidas tuju tal parasjagu oli. Nüüd klappidel muidugi uuem bluetooth versioon ja ehk ka sealt käärid. Igaljuhul kaasaegse ja korraliku pulgaga ajaline hilistus peaks olema väga väike siis nagu telefoniski, et ei ole kuidagi tajutav?
|
|
tagasi üles |
|
 |
prixsel
HV vaatleja
|
11.03.2025 00:10:46
|
|
|
Parem kui osta uuema BT versiooni toega Bluetooth USB adapter.
Siis äkki niipea ei pea muretsema kas ühildub uuema Windowsi ja muude seadmetega.
Nt. Baseus BA07 BT5.3 on saadaval: https://hinnavaatlus.ee/2956779/
Ja ka Logilink BT0066 BT5.3: https://hinnavaatlus.ee/3680112/
viimati muutis prixsel 11.03.2025 00:34:04, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
11.03.2025 20:47:28
|
|
|
Tegin siis w11 dualbooti jälle, ma ei saanudki sotti, miks talveunes vent tööle läks, igasugu asju panin kinni. Hädapärast see winddoza seal, enam seal arvata uuendusi ka ei tee, ei taha , et midagi jälle katki läheks. Loodan, et teil tervist ja jõudu oleks selle saatanaga võitlemiseks tulevikus, edu! MIna andsin alla
_________________ dell somm ding mi poi |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
tagasi üles |
|
 |
Kaarta
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
18.03.2025 23:58:50
|
|
|
Ongi parem, kui AI maksustatakse- saab põhjusega sellest eemal olla... Ütled, et raha ei ole ja ei telli seda. Siis tullakse uue ideega välja, et AI on tasuta, aga kui tahad oma arvutit ja äppe ise kontrollida siis maksa!
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
19.03.2025 01:20:31
|
|
|
Su data juba treenib nende AI'd. Maksad peale, siis saad promptida ka.
Ma juba ei kasuta win11 notepadi, sest isegi libreoffice writer on kiirem. ja turvalisem.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
20.03.2025 23:34:22
|
|
|
Microsoft rolls out Windows 11 24H2 to more users after fixing 6-month-old bug
https://www.xda-developers.com/microsoft-windows-11-24h2-fixing-bug/
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
21.03.2025 10:48:32
|
|
|
siinus kirjutas: |
Su data juba treenib nende AI'd. |
AI võiks ühel hetkel arvata, et data ketas oleks ära vaja formattida/joptvojemattida... Aiiii
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.03.2025 18:56:44
|
|
|
Paar asja mis negatiivselt silma hakanud. Ma pole täiesti kindel, aga võimalik, et need käivad ka Win10 kohta:
* Probleem Windowsi äppide pinnimisega taskbarile. Näiteks kui pinnida Terminal (käsurida) selle tegelikust (varjatud) asukohast "%ProgramW6432%\WindowsApps\Microsoft.WindowsTerminal_1.21.10351.0_x64__8wekyb3d8bbwe\wt.exe", siis peale iga uuendust läheb see otselink mõistetavalt katki, kuna kaustanimes on versiooninumber mis muutub. Korrektseks pinnimiseks peab kasutama nn Execution Alias otselinki mis asub "%LocalAppData%\Microsoft\WindowsApps\wt.exe" ja avab alati uusima versiooni akna.
* Faili kopeerimise dialoogi kuvamine on taskbar thumbnail preview vaates tunduvalt udusem. Teiste akendega ei paista probleeme olevat - taskbar thumbnail eelvaates on need teravad, aga just file copy on miskipärast tunduvalt udusem.
Tundub justkui eelvaate thumbnail ei skaleeru korralikult. Ma ei tea kas see tuleneb sellest, et file copy aken põhineb suuresti vanemal koodil või midagi muud. Pildid:
Foreground dialoog:
Thumbnail eelvaade:
|
|
tagasi üles |
|
 |
tofay
HV kasutaja
|
21.03.2025 20:20:12
|
|
|
Pinnid ju avatud akna, mis sellest versioonist?
Ammu keegi küsis, kuidas w11 insideri versioonist loobuda. Soovitati värske install teha jm jebla. Olin esimesest beetast insider, aastaid hiljem lubasin vaid preview builde. Tolle postituse peale (järsku detsembris?) valisin, et soovin programmist lahkuda ja lubati peale järgmist suuremat uuendust mind välja arvata. Täna tuli meelde ja kontrollisin - 24H2 on veebruaris 2025 peale lastud ja ma pole enam insider. Irooniline on, kas see polnud mitte sügisene update? Tavakasutajaid pommitatakse uuendama, keeldumisest olenemata.
viimati muutis tofay 21.03.2025 20:21:21, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
21.03.2025 20:20:37
|
|
|
tofay, No eks see on UWP äppide teema, et need asuvad versiooninumbriga kaustas. Ma eeldan, et selleks et vanema versiooni saaks varundada vms.
Võrdlemisi tüütu siiski, sest tavaliselt otseteed katki ei lähe kui arendaja just ei muuda programmi kausta asukohta või täitefaili nime.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru
|
22.03.2025 09:03:35
|
|
|
Versiooniga otseteede kasutamine on halb mõte, kuna versioon võib jah muutuda.
1. wt.exe on PATHis, seda saab ju käivitada ja pinida?
2. %LOCALAPPDATA%\Microsoft\WindowsApps\wt.exe kui tahta otsemat teed.
3. & "$env:LOCALAPPDATA\Microsoft\WindowsApps\wt.exe" on variant ka, aga siin on juba teine kontekst.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.03.2025 18:39:44
|
|
|
Tomorrow, AUMID ehk AppId?
https://www.elevenforum.com/t/find-application-user-model-id-aumid-of-installed-app-in-windows-11.28343/
Option One alt avatud shell:appsfolder kaustast saab ka otse äppe taskbarile pinnida. Ma hetkel ei tea, aga arvatavasti kasutatakse sel juhul AUMID-d traditsioonilise faili täisnime asemel. Sel juhul ei tohiks shortcuti töövõime sõltuda tema asukohast failisüsteemis.
Näiteks Windows 10 sai stardimenüüd eksportida, kasutades AppID-sid (Export-StartLayout -UseDesktopApplicationID). Sel juhul ei lähe shortcutid katki pärast tarkvarauuendusi, mis faili teed muudavad.
UWP äpid olid ID-ga juba vaikimisi ja shortcutid püsisid tänu sellele.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
22.03.2025 19:34:10
|
|
|
Hetkel lahendasin selle nii, et tekitasin shortcuti mis viitab %LOCALAPPDATA%\Microsoft\WindowsApps\wt.exe ja ikooni võtab eraldi kaustast, kus mul on kõrgema resoga ikoonid.
Selle shortcuti omakorda siis pinnisin taskbarile. Vaatame kui wt uuendus tuleb, aga ma hetkel ei eelda et see enam katki läheks.
Nüüd pean vaatama kas saan kuidagi korda ka DisplaySwitch.exe probleemi, kus graafikakaardist HDMI kaudu pilt telekasse saata, siis Duplicate ei ole sujuv teleka ekraanil. On märgata jõnksutamist.
Samas nt Extended on sujuv, või nii sujuv kui 60Hz telekal saab olla.
Kummaline on see, et varasemalt oli ka Duplicate ok sama kaardi, kaabli ja telekaga. Olen proovinud paari erinevat .exe versiooni aga seni pole ka sellest abi olnud.
Pean veel mängima sätetega. Võibolla talle enam ei meeldi, et arvuti monitor on seatud 165Hz ja telekas on 60Hz. Kuigi see ei tohiks mõjutada, sest signaal läheb kaardist telekasse.
Mõlemad on HDMI 2.0 ehk 18Gbps. Ma ei ürita saata arvutist 4K 60+ signaali. Ainult 1440p 60.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|