Mis see meie letihinnaks teeks ca 700€ XT eest? Kui nüüd mingit scalperi hinda ei arvesta siia.
eks see näis. mul on endal konkreetne hinnapiir ees sellele mis kohalikud müüjad küsima hakkavad. hetkel tundub hea, aga kas märtsis ka nii hea on..
anubis kirjutas:
Eks näis, kuid kuna 9070XT konkurent maksab hetkel 2x rohkem vs 9070XT MSRP siis on tegemist hea valikuga igatahes.
Spoiler
see suur ostjatebaas jääb suuresti ikkagi rohelise juurde, sest neid pimedaid fänne on ikka väga palju kes isegi AMD poole ei vaata. ääriveeri ehk võtsid omale X3D prose, aga sedagi hambad ristis teine suur trump on see framegen ja RT perf mis mind näiteks üldse ei huvita. _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
750EUR suht lagi mingi hea AIB mudeli eest. Kui siin jälle 800-900EUR meil hinnad tulevad siis ei näe pointi.
absoluutselt. mingi koleda plastmassiga, aga okei jahutusega isendi eest 650 on veel kuidagi vastuvõetav. mingi RGB okse eest ei raatsi kindlasti ekstra maksta
edit: vaatan praegu J2C videot ja seal oli võrdlus 6800XT kaardiga. kui nüüd tulevad kaardid normaalsete hindadega, siis on lootust ka järelturul hinnalangust näha ja saada juba normaalsemat diili ka sealt _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
3D-printimine - kuni 350x350x420mm ühe detaili kohta, valmidus enamike termoplastikute jaoks olemas (va. PEEK, PEKK jms)
viimati muutis caramis 28.02.2025 17:06:05, muudetud 1 kord
labidas, 7900XTX on 355 W ehk siis üsna lähedal 9070XT. Loogiline, et oleks rohkem aga me ei tea seda. Milleks oletada kui rDNA4 lipulaeva ei tule? Nagu millest see hala on nüüd? Ma lihtsalt mainisin, et rDNA4'ga ongi kõik esitlus ja nüüd ootame vist aasta või 2 enne kui midagi asisemat tuleb.
Nvidia võib oma 500-600w edasi teha, kes tahab see ostab küttekeha koju.
teades kuidas AMD kaardid seadistatud on, siis kerge undervolt toob selle voolutarbe tublisti allapoole ilma võimsusekaota ja kohati isegi kõrgema perfiga kui stockis
AMD-d aitab jah väike undervolt, lisaks paremad timingud gpu mäludele, vähemalt Polarisega sai küll sedasi tehtud ja hoidis taktsageduse kenast paigal @ gaming. 16GB ehk piisab ka kaugemaks tulevikuks, kui mingi uus, parem compression nüüd kasutusel. Vähemalt võrreldes selle jaanuari preview-ga oli korralik esitlus ja neil oli aega saadavuse parandamisega tegeleda + tarkvara arendus, eks peagi selgub, kas varusid piisavalt uusi kaarte.
RTX 5000 seeria kaardid on ulme undervoltijad, enda 5080 jooksutan 875mV peal: tarbib keskmiselt üle 50W vähem, samal ajal parem perf kui stockis. 7900XT-ga ja 6800XT-ga niihead tulemust undervoltides välja ei pigistanud.
Võrdlevad slaidil siis OC mudelit 5070Ti-ga, korralik OC mudel on aga ilmselt 150-200eur kallim ka. Tavamudel ilmselt 5-10% jääb alla 5070Ti-le.
Algsed MSRP hinnad ilusad, aga need ilma Trumpi tariifideta. Eks näis, mis hindadega järgmised partiid liiguvad
viimati muutis Arx07 28.02.2025 17:21:55, muudetud 1 kord
(videokaardid ei tule USAst ja seega need tariifid on mõjuta EU tarbijatele, küll aga saavad USAkad maksta MSRPle lisaks)
sellest ei saa paljud aru. Trumpi tariifid mõjutavad kaupasid USA turul mis on sinna imporditud mujalt riikidest millele on Trump tariifid määranud. meil on oma tariif - käibemaks _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Tasub lähtuda tõenäoliselt Saksamaa hindadest, ma kohalike edasimüüjate osas kahtleval seisukohal kas neil varusid on või kas nad neid juba ette maha pole parseldanud scalperitele.
549-599 oli veidi madalam, kui ma viimaste kõlakate põhjal eeldasin. Kui siin 12 tundi varem need Hiina esitluse hinnad lekkisid, siis oli üsna kindel mis tuleb.
Varem pakkusin 550 XT eest. 499 oli minu kõige madalam pakkumine. 599 kõige kallim.
650 oleks olnud halb. 699 oleks olnud DOA.
caramis kirjutas:
ei tea, kas raud on siis sama mõlemil, et saab upflashida jälle nagu Vegaga?
Kivi on sama aga cut down 4096 arvutusüksuse pealt 3584 peale. Mälu süsteem peaks siiski täpselt sama olema.
Spekuleeritakse, et 9070 on lihtsalt kergelt defektne 9070XT ja sellest nii väike vahe hinnas ja speccides.
Ma ei arva siiski, et neid saaks flashida. Pole kindel kas 9070 kannataks XT kellasid üldse.
Pealegi hinnavahe on liiga väike, et sellel mõtet oleks.
Zonerman kirjutas:
Mis see meie letihinnaks teeks ca 700€ XT eest? Kui nüüd mingit scalperi hinda ei arvesta siia.
Raske öelda täpselt, aga tegin mõned arvutused.
Vahetuskurss $ > € annab hindadeks 527€ ja 575€ mis on tegelikult soodasmad kui dollari MSRP 549 ja 599.
Meie käibemaks kuni 01.07.2025 on veel 22%.
Seega 22% lisada nendele vahetuskursiga hindadele teeb 641€ ja 701€ vastavalt. Pärast 01.07.2025 siis 653€ ja 713€.
12€ muutuvad seega Juuli kuust kallimaks.
Nüüd tuleb arvestada sellega, et Reference/MBA mudeleid ei eksisteeri mis garanteeriksid MSRP. Ilmselt AIB MSRP mudeleid eksisteerib aga ma kahtlen, et AIB neid väga entusiastlikult müüa tahaksid.
Oletame konservatiivselt, et odavamad reaalselt saadaolevad AIB mudelid on 50-100 üle vahetuskursi ja käibemaksuga hindade. See teeks 691€-741€ ja 751€-801€.
Nüüd tuleb juurde lisada ka edasimüüja kasum. Kindlasti ühemehefirmad suudavad odavamalt pakkuda, kui nt AT, sest neil pole vaja füüsilisi poode ülal pidada ja kümnetele inimestele palka maksta.
Oletame konservatiivselt, et edasimüüja lisa on ~50€. Lõpphinnad oleksid siis ülespoole ümardatult:
9070: ~750€-800€
9070XT: ~800-850€
Ma muidugi loodan, et tulevad madalamad. Palju sõltub siin sellest mida AIB teevad.
AMD poolt oleks ikkagi olnud tark pakkuda MBA mudelit oma kodulehe kaudu nagu nad minevikus 6000 ja 7000 seeriaga tegid.
Selge on see, et 9070 non-XT on -50 hinna juures olgu see siis 527€ või 750€ suuresti DOA. 7900XT situatsioon aga hullem, kuna hinnavahe ainult 50. Minu meelest peaks nende hinnavahe olema 150.
Tegu on asjatu omaväravaga mida oleks saanud vältida. Kas siis panna algselt 150 hinnavahe või esialgu 9070 üldse mitte väljastadagi, sest ülevaadetes saab see hinna osas negatiivse hinnangu.
Iroonilisel kombel, kui XT ei eksisteeriks, siis 9070 hind ei oleks tegelikult halb tema jõudluse eest.
Kahju. Sapphire kui üks parimaid AMD AIB'sid on oma tippmudelid selle mõttetusega rikkunud.
Seda enam, et ühendus on paigutatud absurdse nurga alla kohta kust kuum õhk läbi käib
Jah 330W ei tohiks seda liiga palju koormata, aga asi pole selles. See 16pin omab olematut varu ja on väga õrn.
Iga sisestamine annab erinevad tulemused ja pole palju vaja, et mõnel sisestamisel mõni pin ainult osalise kontakti annaks ja sulamise põhjustaks.
Rääkimata inimeste üldisest suhtumisest sellesse ühendusse. Unforced error. 2x8pin toidab 330W ilusti ära ja tegu pole mingi ITX/Nano kaardiga mis peab olema kompaktne, et 2x8pin liiga palju ruumi võtaks.
Vastupidi. Nitro+ on hiiglaslik kobakas.
Nitro kaardi kiituseks, kas tõesti näeme seda, et voolujuhe ei pea eest jooksma, vaid saab ka vaikselt kuskile taha ära kaduda. Nüüd jääb ainult hindu ja ülevaateid oodata. Iga niiöelda keskklassi kaart, mis on mu 3090'st parem, on minu jaoks boonus, eriti kui madalama hinna ja voolutarbega. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Nitro kaardi kiituseks, kas tõesti näeme seda, et voolujuhe ei pea eest jooksma, vaid saab ka vaikselt kuskile taha ära kaduda. Nüüd jääb ainult hindu ja ülevaateid oodata. Iga niiöelda keskklassi kaart, mis on mu 3090'st parem, on minu jaoks boonus, eriti kui madalama hinna ja voolutarbega.
Sama asja saaks teha ka 2x8pin või 3x8pin, seda rgb out-i poleks vaja aga sõltub ka toiteplokist võibolla, et millised ja kui pikad kaablid on.
9070XT default kelladel on 304w ja 2x8pin on ka piisav, osad 9070xt aib kaardid just sellised ongi, samas osad ka 3x8pin @ 9070XT korral.
nonxt päästab (välja kuulut hinna puhul) ainult see kui neid tõesti saab 1) modida mitte liiga suure vaevaga + suht suure tõenäosusega XT'ks JA 2) kui need klokkuvad vaatamata väga räigelt madalamale default klokile praktiliselt sama kõrgele kui XT mudel. mõlemad variandid on võimalikud ja vanainimesed nagu mina, on kõiki neid optsioone oma elus varem ka näinud ja kogenud ning kaarte niimoodi modinud. samas protsentuaalne hinnavahe oli tol ajal ikkagi märgatavalt suurem kaartidel. täna 50 euro pärast ei viitsiks mingit loteriid keegi mängima hakata. 100eur hinnavahe puhul ehk juba mingit jumet oleks.
aga kokkuvõttes tavaline (mitte OC) versioon 9070XT'st ikkagi oma performance poolest just liiga eredalt ei hiilga. jääb 5070Ti'le ju alla kõigi eelduste kohaselt ja 5070Ti iseenesest ei ole midagi nii hirmus imelist. eriti masendav oli tulemus STALKER2, kus 9070XT väidetavalt vaid 85% 5070Ti tulemusest teeb...ja seda ilma DLSS'de ja asjadega mängimata!
eks kunagi võibolla kukub või kukutatakse nonxt versiooni hind piisavalt madalaks ja KUI need klokkuvad väga kõrgele siis sealt on oodata enamvähem adekvaatset bangforbuck kaarti äkki umbes nii 500-600 raha eest. _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
ma mõtlen ka just, et isegi kui non-XT on kinnikeeratud kiip siis väiksema voolutarbe ja vähema kuumusega peaks just päris nobeasti seda takti juurde saama. piirajaks jääkski vaid väiksem kiip, aga takt ehk päästab. vastasel korral on see väiksem kiip + kõvasti aeglasem kiirus ikka rets litakas allapoole vööd ja seda vaid 50€ eest
edit: kõlakas netist. Portugalis ühe edasimüüja laos on 5x rohkem RX kaarte kui 50-seeria kaarte üldse saadi, lõviosa on XT mudelid mitte non-XT. orienteeruvad hinnad 850-950€ XT mudelile, 750-850€ tavaversioonile. igastahes, eks näis. ma olin päeval entusiastlikum kui ma veel reaalsuses tagasi ei olnud ja Tomorrowi matemaatikat ei näinud
edit2: next level
Spoiler
_________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
Nii, et kui kõlakaid uskuda, siis RX9070 tuleb 7900XT hinnaga ja 7900XT perfiga. Ainult, et väidetavalt parem RT perf ja 4Gb vähem vram-i.
Muidu see Sapphire RX9070XT power connector lahendus oli küll väga lahe.
Miks peaks 549 MSRP kaart maksma rohkem või samapalju kui 899 MSRP kaart? Isegi kui see oli alguses plaan siis päris selgelt plaan tõmmati seisma mitmeks kuuks.
Miks peaks 549 MSRP kaart maksma rohkem või samapalju kui 899 MSRP kaart? Isegi kui see oli alguses plaan siis päris selgelt plaan tõmmati seisma mitmeks kuuks.
maksud, ahnus, misiganes sisaldab eurot ja dollarit _________________ CAD modelleerimine - 3D-skännist või mõõtmiste-kirjelduste põhjal uue mudeli loomine
eeldan sama ja ma arvan, et see on AMD juba algselt läbi mõeldud konkreetne strateegia. 9070 hind kukub päris kindlasti mingi aja pärast peale launchi...unless on see case, et neid saab tõepoolest üsna lihtsalt XT'ks teha, mis samas poleks ka paha tegelikult kui mingeid charte vaadata siis nonXT performance polegi nii hull, arvestades kui palju madalam klokk ja lisaks veel nuditud ka.
juhul kui power limiti saab näiteks ajada samale tasemele XT'ga, jahutus on samaväärne ja kui peaks tõepoolest olema võimalik klokkida kaart umbes samale kiirusele siis isegi kui XT'ks unlockida ei saa, võid ikkagi tegu olla päris hea kaardiga lõpuks peale hinnalangetusi. isegi äkki midagi sellist, mida kunagi võiks osta
igatahes fakt on see, et nvidia suhtes MASSIVE võit hetkeseisuga. aga no tundub, et nvidiat lihtsalt absoluutselt ei huvita ka see gamerite crowd enam. need "uued kaardid" tehtigi vist lihtsalt show jaoks ja et nimi ikka leviks. hetkel muidugi eriti hea sõnaga seda ei levitata _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.