Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elisa Elamus (TV teenused, coax, fiiber ja üle õhu lahendused) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 901, 902, 903 ... 909, 910, 911  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 21.01.2025 13:54:05 vasta tsitaadiga

tsitaat:

28€ kohalesõit (min tasu) + 30min 16€ = 44€ võib minna kuni pool päeva kaabli vedamisega keldrist, kokku 100€

meh?

ma ei tea mis juttu te rääkisite aga:

elisa valmidusega majades on kaablid a) koridorides veetud ja häda pärast peab vedama elisa kirjaga plekk karbist kliendi uksetaha. selle töö eest klient ei maksa. Vanal Hallil Ajal (tm) ei maksnud klient ka mingi koguse materjalide eest mis tuppa läks. Uutes majades kus optika räkk on klibiruumis ning korteritesse on kaablid veetud tõstad lihtsalt pätsi isp räkist korteri otsa külge. korterist veendud, et signaal on kapis, ont kappi, kapis toa cat5 ga seadmed õigesse tuppa. (arendaja paneb metallkapi sinna kus on optika ja cat5 otsad, sealt wifiruuter levi tekitada ei jõuaks, seepärast lastakse ondist teleka juurde cat5 ga, vajadusel teisest pesast kilpi tagasi kus on svits teistele tubadele jagamiseks.

arve peale läheb tehniku visiit see 28e (tegelikult on vist nii, et kui oskad ja letitaga inimest suudad veenda, et saad ise oma ühenduse tööle, loe: sul on arendaja poolt vms olemas juurdepääs maja räkiruumile, isp ei lukusta räkikappi, sest see on maja oma ) suudad kuskilt leida vajalikud lca sca või lca lca 1 +1 või 2x meetrist pätsi ja need seadmed antakse sulle äkki esindusest näppu.

keeruline on nn " viimase miili majadega " Tartus on selline näiteks raadiraja / ermi elamurajoon kus majade sissetulevad on elektrilevi poolt rajatud ning maja / korteri ots on elektrilevi hallata ning selle ühendamise peab ISP elektrilevilt tellima. icon_lol.gif

"khuul" elisa on ka järelvaatamise tasusse lükanud. Eesti säästuoperaatori ajal oli järelvaatamine " hinna sees ". icon_lol.gif

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2025 20:08:55 vasta tsitaadiga

Ma pakun, et see Elisa klienditeenindaja lasi lindilt mingit standardjuttu. See selgitaks ka igasuguste soodukate puudumise.

spezwend'i taust on hetkel muidugi segane (kas see on uus liitumine või koaksiaali pealt ära liikumine).
Kui mul eelmine sügis koaksiaali optikaks keerati, siis tehniku kohale sõit küll midagi ei maksnud. Ma muidugi andsin müügimehele ka korduvalt mõista, et mul on teiega paarkümmend aastat kogemusi, tean teie trikke ja kui kottima hakkate, vahetan lihtsalt opekat.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.01.2025 20:12:50 vasta tsitaadiga

Üleminekud on/olid tasuta. Sihiks on koaks välja saada.
spezwend
HV veteran

sõnum 21.01.2025 20:58:39 vasta tsitaadiga

Ju sellel infotöötajal oli lihtsalt suva ja jutt oli tõepoolest veider. Hetkel on seal coaxi peal ürgvana ühendus starmani ajast. Koridorides on ainult stv ja elisa coax kaablid, muid ei ole. Meibi vahe ongi selles, et ma tundsin ise huvi kuidas uuendada vs see, kui mingi müügimees helistab ja pakub midagi.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.01.2025 21:01:57 vasta tsitaadiga

Koaks on ok. Mul on ka.
Teenindaja teab kohta kust vaadata, kas antud majas optika ühendused valmis on tehtud.

elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 24.01.2025 21:06:02 vasta tsitaadiga

Saadeti hinnatõusu teade et kiiruse tõstmise pärast, aga kas kiirust tõstetakse sellest ei sõnagi icon_neutral.gif
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 25.01.2025 11:08:38 vasta tsitaadiga

Skandinaavia telekommid teevad kartelli põhulõugadele. Tuleb vist stv sse kolida. Need vist ainsana pole hinnatõusist kõvasti kisanud.
pois11
HV Guru

sõnum 25.01.2025 11:45:03 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Skandinaavia telekommid teevad kartelli põhulõugadele. Tuleb vist stv sse kolida. Need vist ainsana pole hinnatõusist kõvasti kisanud.

Eelmine aasta kui oli käibemaksu tõus, siis oli STV ainus kes jättis kuumaksu samaks ja maksis ise käibemaksu kinni kasumi arvelt.
Kommentaarid: 112 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 109
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Norbert
HV vaatleja

sõnum 02.02.2025 18:58:48 vasta tsitaadiga

Oskab keegi öelda, miks Elamus ennast telekast (Philips) aeg-ajalt välja logib? Kuus korra-kaks tuleb ette. Ja teisel telekal Google Chromecastiga jutub seda praktiliselt iga nädal. Äärmiselt tüütu! icon_sad.gif Kas on mingit pidi seotud interneti ja võrguseadmetega? Kasutusel on Elisa 5G, mis iseenesest toimib suurepäraselt.
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2025 19:30:14 vasta tsitaadiga

Sest see on Elamus omaette! rofl.gif
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
reikar
Kreisi kasutaja

sõnum 02.02.2025 21:32:26 vasta tsitaadiga

Norbert kirjutas:
Oskab keegi öelda, miks Elamus ennast telekast (Philips) aeg-ajalt välja logib? Kuus korra-kaks tuleb ette. Ja teisel telekal Google Chromecastiga jutub seda praktiliselt iga nädal. Äärmiselt tüütu! icon_sad.gif Kas on mingit pidi seotud interneti ja võrguseadmetega? Kasutusel on Elisa 5G, mis iseenesest toimib suurepäraselt.

Njh, ennast ajab ka vihale. Telia äpiga seda probleemi pole aga Elisa oma tahab pidevalt maal käies uuesti sisselogimist. Sitasti arendatud.
Kommentaarid: 47 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 43
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 02.02.2025 22:01:31 vasta tsitaadiga

On juhtunud ka Telial ehk pole ükski äpp sellest jurast prii.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 03.02.2025 08:22:50 vasta tsitaadiga

4G/5G ühendus ja IP muutub?
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

sõnum 03.02.2025 09:33:03 vasta tsitaadiga

Minu kogemus Elisa teenindusega (internet):
1) Liitumine. Probleemivaba. Kiire. Suurepärane.
2) Korra jäi raha kinni maksekeskusesse, millest mina teadlik polnud ega ka Elisa. Märkasin, et makse pole neil makstuks märgitud, kuigi SEB pank mulle kinnitas, et raha läks teele. Elisa tegevus: ignoreerivad kirju, kuni lõpuks uuel kuul mu võlglaseks märkisid ja mul interneti tagant tõmbasid. Interneti tagasisaamiseks läks umbes 4-5 kõne ja circa 4-5 päeva. Absurdsus kuubis.
3) Hetkel püüan oma vana lepingule teha omanikuvahetust. 2 nädalat on möödas teemaga alustamisest. 3 korda olen Elisaga jutule saanud. Esimene kord selgus, et vaja avaldus teha ja neile saata. Teine kord helistati mulle ja päriti pmst, kas sain vastuse küsimusele ehk üpris kasutu kõne. Läks nädal mööda avalduse saatmisest ja vaikus. Saatsin uuesti ja tõmbasin uuesti kõne peale. Vastati, et saadavad soovi majas edasi ja kindlasti helistavad tagasi. 5 päeva hiljem ja siin ma olen. (Oh, ja iga 2-3 päeva tagant ma pommitan ka seda Elisa chat-boti, et uurida kaugel asjad on... aga noh, see on nagu seinaga rääkimine.) Ja nüüd täna just logisin Elisa iseteenindusse sisse ja näen, et mulle pole arvet esitatud jooksva kuu eest. Kas siis leping on ümber tehtud või mis toimub, ei tea, Elisa pole mingit teadet andnud ning iseteeninduse kohaselt olen endiselt lepingu omanik.

svrt
Uus kasutaja

sõnum 03.02.2025 10:10:16 vasta tsitaadiga

Tere!

Kas oskab keegi öelda, kas Elisal (ja ka Telial) on fiibril põhinev ühendus full duplex, ehk paralleelselt on võimalik alla ja üleslaadida max kiirusel? Näiteks nende 1G ühenduse puhul 1000 alla ja 1000 üles on korraga saadaval või väheneb allalaadimise kiirus kui üleslaadimise kiirus on koormatud?
Ei ole kodukatel tehnilises dokis see kuskil mulle silma jäänud, vabandan ette kui see teema on siin 20 aasta jooksul läbi käinud, igal juhul otsingus ei tulnud see mul välja icon_lol.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 03.02.2025 12:39:04 vasta tsitaadiga

labidas, mine lõunakas esindusse. svrt, fd.
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 03.02.2025 17:54:59 vasta tsitaadiga

fiibriühendused on tänapäeval ikka kõik sümmeetrilised. 1000Mb/s half duplexi implementatsiooni on virtuaalselt võimatu leida.
Kerge pudelikael võib tekkida, kui ruuter ei jaksa või ... TCP tahab natuke vastassuunas ka põrkuda.

tagasi üles
Norbert
HV vaatleja

sõnum 03.02.2025 21:59:51 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
4G/5G ühendus ja IP muutub?

Ilmselt. Mis selle vastu aitaks?
tagasi üles
elukaz
HV Guru
elukaz

sõnum 04.02.2025 01:03:16 vasta tsitaadiga

Operaatori vahetus, telial sisuliselt fixip. Koduühendusega.
svrt
Uus kasutaja

sõnum 04.02.2025 09:17:13 vasta tsitaadiga

siinus kirjutas:
fiibriühendused on tänapäeval ikka kõik sümmeetrilised. 1000Mb/s half duplexi implementatsiooni on virtuaalselt võimatu leida.
Kerge pudelikael võib tekkida, kui ruuter ei jaksa või ... TCP tahab natuke vastassuunas ka põrkuda.

laurx kirjutas:
labidas, mine lõunakas esindusse. svrt, fd.

Tänud! icon_smile.gif
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 21.02.2025 18:02:26 vasta tsitaadiga

spezwend kirjutas:
Tänud warwas. Ajuvabalt kalliks on see asi ikka läinud, 50/50 nett + ruuter (rent) + tv pakett + digibox (rent) kuus 42,62€. Telial sama kombo 47,4€. Keskmine Eesti pensionär vist küll enam telekat ei raatsi vaadata.

Sõltub asukohast vb. Ma just eile sain 1G Elisa peale kolitud. Ruuter oli mul endal ja digiboxi renti ja ei olnud vaja, sest Nvidia shield olemas, kus on android ja kasutan Elisa elamuse äppi. Ainult ONT'i pidi järelmaksuga. Kokku koos soodukaga veits alla 50€ aastateks kuumaks. TV pakett on see väikseim, kuna ei ole suurem teleka vaataja nagunii. Telia küsib hetkel sama kiire neti ja odavaima TV paketi eest ilma seadmete rendita juba ca 80 euri. Ulme.

Tehnik käis kohal ja lihtsalt tõstis Telia fiibri kaabli ringi Elisa peale (kunagine Starman kleeps on mul fiibri karbi peal siiani icon_biggrin.gif). Kuna ise tegin ruuterite seadistused enne ära ja muud muudatused vana Telia ruuteri pensionile saatmiseks, siis ta ka mainis, et üllatavalt kiirelt läks kõik icon_biggrin.gif

leits
HV Guru
leits

sõnum 21.02.2025 19:24:04 vasta tsitaadiga

Kas see Elisa ONT on ilge jurakas võrreldes Telia karbiga, et nõrkvoolukappi vist naljalt ei mahu?
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 23
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 21.02.2025 19:26:47 vasta tsitaadiga

Jurakas jah, vähemalt see mis minul on.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 21.02.2025 19:28:58 vasta tsitaadiga

Uued on suts väiksemad.
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 21.02.2025 19:42:13 vasta tsitaadiga

Suurus ei olevat oluline icon_lol.gif
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Arvutifirmade, sidefirmade, logistikafirmade ja tootjate foorum »  Elisa Elamus (TV teenused, coax, fiiber ja üle õhu lahendused) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 901, 902, 903 ... 909, 910, 911  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.