Nõustun sellega. Kui see maksaks meil kuskil 850.- eur siis oleks täitsa asjalik kaart. Kuna aga kuskil 1k ja osad mudelid veelgi rohkem, siis jah ei miskit head selle hinna kohta. 2 aastat hiljem sama perf rasteris mis XTX aga nüüd siis kallim ka.
Tegelt kui võtta HUB keskmist, siis ikkagi jäi omajagu XTX'st maha rasteris eriti suur vahe tuli 4K peal.
Vaatame mis 9070XT näitab ja mis hinnaga.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Saksa nvidia lehel 880 ... pole lootustki, et meil odavam. Soomest eeltellida 925 eest ainuke enamvähem variant. 850 oleks võibolla isegi ok , aga momendil selle põlvkonna ostmist enda masinatesse ei suuda ma kuidagi õigustada.
Suht meh asi ikka. Põmst 4070supTI / 7900XT klassist kaart, XTX'st tundub isegi natuke aeglasem. Ja hind tuleb ilmselt jah miski tonni kanti...milleks
see on mõeldud selle generatsiooni inimestele, kes ostavad iga aasta omale a'la mingit uut ifööni number xx...lihtsalt selle pärast, et neil peab olema uus iföön. mitte mingit eelist ei ole, lihtsalt uus nimi ja kallim hind. tõeline kuldaeg _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
See Verkkokaupa 5070Ti 925eur praeguseid hindasid arvestades isegi OK diil, seal 5080-d olid ka reliisiga kohe müügis(300eur kallim +12% perf eest). Tea kas Arvutitark seekord üllatab Ventuse MSRP hindadega...
Järjekordne gotcha mida Nvidia "unustas" mainida launchi ajal. Niipalju siis pikaajalisest Nvidia toest...
Seega 50 seeria kaardiga ei saa teatud vanemates mängudes PhysX sisse lülitada, kuna see jookseks CPU peal ulmeaeglaselt.
Jääme ootama siis järgmist uudist mida Nvidia "unustas" mainida.
32-bit on ju tõeline legacy, ammu oleks aeg olnud. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Video lõpu poole räägib sellest MSRP hinnast ja asuse kaardist. Tegelikult ei olnud ükski kaart mõledud müüma hinnaga 750 MSRP. Lihtsalt Nvidia ise survestas Asust review jaoks microcentrit hinda MSRP peale panema. Tegelt ütles ka ASUS ise, et nad ei plaaninud seda sellise hinnaga müüa üldse. MSRP oli lihtsalt nvidia enda soolo, et saada head reitingud ülevaadetest aga tegelt MSRP hind oleks pidanud olema palju kõrgem, mis oleks päriselt müügile vastanud.
Link _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
see on mõeldud selle generatsiooni inimestele, kes ostavad iga aasta omale a'la mingit uut ifööni number xx...lihtsalt selle pärast, et neil peab olema uus iföön. mitte mingit eelist ei ole, lihtsalt uus nimi ja kallim hind. tõeline kuldaeg
neile, kes tulevad paar-kolm põlvkonda vanema raua pealt. a la turingu pealt on edasiminekut küll.
Naps kirjutas:
Saksa nvidia lehel 880 ... pole lootustki, et meil odavam. Soomest eeltellida 925 eest ainuke enamvähem variant. 850 oleks võibolla isegi ok , aga momendil selle põlvkonna ostmist enda masinatesse ei suuda ma kuidagi õigustada.
need on msrp hinnad. erinevused tulevad käibemaksu erinevustest - saksamaal 19%, soomes 25.5% _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Londiste, sirvisin huvi pärast korra meie arutelu 5080 üle. Kaua selle launchist on nüüd?
Ma pakkusin, et realistlik hind hakkam 1399 olema.
Täna on Eestis kõige odavam 1459 ja EU's 1389
5070 kohta kirjutasin nii:
tsitaat:
Sestap ka kordan, et ei näe alla 900 maksmas 5070 kaarti.
Väga optimistlik bet on, et need basic mudelid äkki 850-890 ja ti puhul tunduks mingi selline 1100 kanti loogiline. 5080 vähemalt meil ilmselt 1399
Järjekordne gotcha mida Nvidia "unustas" mainida launchi ajal. Niipalju siis pikaajalisest Nvidia toest...
Seega 50 seeria kaardiga ei saa teatud vanemates mängudes PhysX sisse lülitada, kuna see jookseks CPU peal ulmeaeglaselt.
Jääme ootama siis järgmist uudist mida Nvidia "unustas" mainida.
32-bit on ju tõeline legacy, ammu oleks aeg olnud.
Ütle seda neile arendajatele kelle windowsi programmid on jätkuvalt 32bit isegi kui nad on ammu omale nimesse pannud 64...
Seda ei saa võrrelda windowsiga. Windowsil on väga efektiivne 32bit emulatsioon. Ma ei tea, et CUDA'l midagi sellist oleks.
Nvidia lihtsalt ei viitsi 32bit emuleerida oma uutel kaartidel.
Irooniline, kus isegi vana 10 seeria kaart on kiirem kui 50 seeria kui neis mängudes PhysX sisse lülitada.
Muidu oleks hea kaart küll näitajate ja MSRP poolest. Ventust kohe ostma küll ei kargaks, kes TPU review viitsis lugeda. Aga jah, eks see ole vähe selline iPhone release teema, nagunii ostetakse launchil.
Eks näha kas ja mis probleemid järgmise kuu jooksul.
jah loomulikult neile on...kuid minumeelest ükski ajudega inimene (või siis kui rahast täiesti pohh ei ole) tegelikult ei leia täna ühtki tõsiselt head või mõjuvat põhjust 5070Ti osta. Sest tule sa kasvõi 1060 pealt, tohutu edasimineku saad ka siis kui ostad noh näiteks (take your pick!) -> mõne 4070 seeria kaardi, mõne amd 7900 seeria kaardi, mõne 4080 kaardi või miks mitte ka 3090, 3080Ti. Neid variante on tegelikult suht ulmeline kogus ja KÕIK pakuvad tohutut ning praktiliselt võrdväärset edasiminekut aga vaid umbes 60-75% hinna eest, kohati isegi sub 50% hinnaga kui oled valmis ostma kasutatud kaardi.
kui see a'la 50% millest jutt käib oleks mingisugune 100-150euri siis saaks ehk veel tuua argumendiga seda, et kui protsentuaalselt on vahe suur siis absoluutsummas täna enam see pole ehk nii meeletu vahe paljude jaoks. aga no ~500eur ei ole ilmselt kommiraha kellegi muu jaoks kui ikkagi päris kõrge sissetulekuga tegelased, keda on siiski suhteliselt vähe. lisaks sellele saab täna selle 500 eest põhimõtteliselt kogu ülejäänud arvuti või siis lihtsalt igasuguseid muid väga, väga kasulikku ja vajalikke upgrade. a'la suurem ssd, kiirem prose, palju-palju parem jahutus, palju kiirem/rohkem mälu jne
ehk lühidalt kokkuvõttes...nvidia oleks sama hästi võinud kogu selle "uute kaartide" launchi üldse ära jätta ja launchida lihtsalt DLSS4 sest kui otse ja ausalt välja öelda siis see ja ainult see ongi ainuke asi, mis üldse kogu käesoleva aasta hype ja tralli juures siin mingisugust mainimist väärt on ja on olnud. võibolla 5090 ka...nendele üksikutele isikutele, kes tõesti ei oska ~3000euriga midagi targemat teha, või kellele see tõesti annab mingit spetsiifilist asja jooksutades nii suure aja kokkuhoiu, et see kuidagi moodi on ostmist väärt ja tasub end pikemas plaanis ära _________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Mis nüüd Ventusega juhtus? Ca 250g kergem kui konkurentsi odavseeria jahutuse arvelt ja seetǒttu talumatult lärmakaks muutunud. Eelmine ja sarnase jõudlusega 4070 Ti Super ca 30dB ja nüüd ca 40dB ja see on logaritmilisel skaalal. Lärmakam kui peaaegu kõik siiani tehtud kaardid. Ahjaa kõik teavad et vähemalt praegu ostetakse kõik need paar kaarti ära.
Spoiler
_________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
Mida päev edasi seda rohkem ma mõtlen, et 1k€ (netist tellides veel vähem) eest 7900XTX on parim valik 1440p+ resodel.
Lihtsalt kui ma neid "päev edasi" palju siin veel ootan siis pole sedagi saada ma kardan
Ütle seda neile arendajatele kelle windowsi programmid on jätkuvalt 32bit isegi kui nad on ammu omale nimesse pannud 64...
Ja?
Alati on võimalus hääletada rahakotiga või neid rakendusi mitte kasutada, kui userbase kokku kuivab, küll siis asjad ka liikuma hakkavad.
Tomorrow kirjutas:
Seda ei saa võrrelda windowsiga. Windowsil on väga efektiivne 32bit emulatsioon. Ma ei tea, et CUDA'l midagi sellist oleks.
Nvidia lihtsalt ei viitsi 32bit emuleerida oma uutel kaartidel.
Keegi ei võrdlegi seda Windowsiga, Apple näiteks ühel hetkel droppis julmalt igasugu 32-bit suppordi, rauas.
Midagi hirmast ei juhtunud, point being, kui meeletus koguses legacyt kogu aeg kaasa tassida, muutub areng lõpuks aina keerukamaks ning aeglasemaks kuni lõpuks üldse seiskub.
Tomorrow kirjutas:
Irooniline, kus isegi vana 10 seeria kaart on kiirem kui 50 seeria kui neis mängudes PhysX sisse lülitada.
Selle peale võiks irooniliselt öelda, et ära osta siis.
Aga tõsisemal noodil, veider olukord tekib siin küll aga samas see PhysiX on kogu aeg paras vendor locked nishitoode olnud. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Mida päev edasi seda rohkem ma mõtlen, et 1k€ (netist tellides veel vähem) eest 7900XTX on parim valik 1440p+ resodel.
Lihtsalt kui ma neid "päev edasi" palju siin veel ootan siis pole sedagi saada ma kardan
Ma tegin selle otsuse ca aasta tagasi
Kuna RT mind ei huvita, siis oli see valik üsna lihtne. FSR3 on ka piisavalt hea kvaliteediga, isegi kui ma seda mõnes mängus kasutan aga mitte alati, sest poelgi vaja. Rasteris piisavalt tummine. Need kes kasutatult said XTX on eriti või sees, sest odavamaks eriti midagi ei lähe kuniks AMD jõuliselt high-endis uuesti konkureerib järgmise põlvkonnaga.
Nvidia suund on AI ja kõik see "praht" mis üle jääb (hetke viimaste andmetega kogu käibest 15% ainult) läheb gameritele. Kogused on väiksed, et kunstlikult hinda üleval hoida. 5070 kohta oli ka uudis täna, et ka selle saadavus kehv, kuna olid probleemid kaardiga ning alles märtsi keskel on ramp up. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
RT ei huvita on muidugi tore aga osad mängud tulevad juba RT nõudega, näiteks nagu Indiana Jones ja siis on amd-ga kehvasti
Mis asi kehvasti on seal? Ma just mängin seda aeg ajalt XTX'ga ning FPS on sõltuvalt mapis 100 ja üle sellegi keskmiselt 1440UW resol. 4K seal testis alla 60fps ei läinudki.
https://www.youtube.com/watch?v=MVXDCYJ_a80
Ei ole esimene - AT'st neid ikka päris mitmeid läbi käind - endalgi oli 4 erineva mudeli vahel ükspäev valida aga 3k+ hinnaga ei isutand - selleks oleks pidand miski 100% kiirem kui 4090 olema.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.