Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas kavatsed peale järelvaatamise lõppemist tellida salvestusteenust 5€ kuus? |
Jah |
|
9% |
[ 51 ] |
Ei |
|
42% |
[ 222 ] |
Mul juba olemas |
|
38% |
[ 200 ] |
Kolin mujale |
|
9% |
[ 48 ] |
|
hääli kokku : 521 |
|
autor |
|
salatoimik
HV Guru

|
05.02.2025 20:34:13
|
|
|
indrpo kirjutas: |
Tulemas on Netflix mida arrised ei näita.
|
No see tuleb viimased 8 aastat juba, sellise tempoga jätkates ei kuva ka tänased boxid seda
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Margus
HV pensionär

|
05.02.2025 22:57:10
|
|
|
Umbes 2sek ja Elisa võrgus. Proovisin huvi pärast. Zidoo Z9X 8K on digibox. Igapäevaselt ei kasuta. Inspira vaatamiseks vahest.
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
Cloner
HV kasutaja

|
05.02.2025 23:02:41
|
|
|
mul oli mingi vana arrise box, see oli viimasel ajal jube aeglane, selle asemel, et hakata mingit 100+eur seadet ostma võtsin teliast rendile, tehnika vananeb tänapäeval nii kiiresti, et minumeelest on väärt see, et saan minna ja välja vahetada kui uuem välja tuleb.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
05.02.2025 23:18:24
|
|
|
elukaz Tänapäeva normaalsematel telekatel endil on Ekraan väljas režiim. See tuleks aktiveerida vastavalt maitsele näiteks, et kui 6 tunni jooksul ühtki nuppu ei vajutata ja videopilt seisab (staatiline) siis läheb telekas ise magama. Endal LG telekas vähemasti nii teeb. Olen telekat vaadates magama jäänud ja kui üles ärkan on telekas juba ooterežiimis või ekraanisäästja peal. Enne kui ootele läheb, rakendub veel 15 minutiks ekraanisäästja, mis uuematel LG-del on lihtsalt mööda ekraani eri suunas liikuv "ilutulestik" (annab võimaluse ühe suvalise nupuvajutusega peale toitenupu vaatamist jätkata enne kui päriselt ootele läheb). Kõik ikka selleks, et ekraanile midagi sisse ei põleks.
viimati muutis BA79 06.02.2025 02:02:59, muudetud 2 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.02.2025 00:54:14
|
|
|
Taimer on aga ikka käib mitu tundi see söövitus. Telekas ise 15a vana, seni oli kõik korras aga nüüd paar aastat telia otsas ja missioon on vist asju perse keerata
Uut ka ei taha, nii hea pildiga pole midagi ette jäänud
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
06.02.2025 01:10:56
|
|
|
tsitaat: |
Uut ka ei taha, nii hea pildiga pole midagi ette jäänud
|
no vot ei usu, 15 aastaga on ikka väga palju asju paremaks läinud...eriti telekate maailmas
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.02.2025 01:22:26
|
|
|
Mis on parem kui panasonic plasma?
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
agox57
HV vaatleja
|
06.02.2025 01:23:47
|
|
|
Vanasti kui olid plasma telekad siis põletas kineskoobile märgi sisse
|
|
tagasi üles |
|
 |
fn
HV kasutaja
|
06.02.2025 01:33:18
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Mis on parem kui panasonic plasma? |
Panasonic Full HD plasma muidugi!
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
BA79
HV kasutaja
|
06.02.2025 01:59:35
|
|
|
Plasma pidi olema väga hea musta tooniga, konkurentsitult parem, kui selle aja LCD-d. Ent nüüd on LCD ekraanid paremaks läinud. LED ekraanid on energiatõhusad (OLED) ja suudavad samuti väga häid toone anda. Elukaz-mõtle nüüd, miks plasmatelereid enam poes ei müüda? Põhjus nr 1: Kallis toota. Põhjus nr2: Voolutarve suur, uue energiamärgise järgi oleks kõige madalama reitinguga, seega raske müüa.
Kui tahad plasmale asendust siis raske alternatiivi leida. See on täpselt sama teema kuidas kineskooptelerid ajale jalgu jäid ja lõpuks tootmisest maha võeti. Kes fännab analoog-TV "võlusid" peab paraku leppima sellega mis järelturul oksjonikeskkonnas või veebikaubamajades saada on. Telekat raske leida näiteks (Peale osta.ee vahest) ent videomaki võib ka täitsa uue ja kasutamata Amazonist saada. Hinnad kõrged, alla 300€ uut pakendis väga ei müüda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
06.02.2025 02:12:38
|
|
|
Mul on tõõl kolm kandilist arrist. näitavad kindlaid kanaleid. Jooksevad SDI konverterite kaudu multiviewerisse. Nüüd paari kuu pärast vaja kolm uut androidi karpi osta et ETV'd vaadata? ole nüüd
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.02.2025 08:58:02
|
|
|
siinus kirjutas: |
Mul on tõõl kolm kandilist arrist. näitavad kindlaid kanaleid. Jooksevad SDI konverterite kaudu multiviewerisse. Nüüd paari kuu pärast vaja kolm uut androidi karpi osta et ETV'd vaadata? ole nüüd  |
Olen sarnaseid asju tööle pannud, ETV ja ETV2 HD jooksevad DVB-T2 pealt coax võrku otse ja Kanal2 ning TV3 Arris 5305 boksidest HD meediakonverteritest hdmi>coax nn kaablivõrku. Mõni haigla või hoone kus mitmeid telereid ja coax võrk oli olemas.
Mõnel juhul on olnud ka veel analoog konverteritega, toimib.
Androidiga seda teha ei saa, kes see kapis vaatamiseks OK jätka vajutaks.
Aga tehnika areneb, isegi vabalevis on juba kolm erinevat boksi vahetust , SD, HD dvb-t ja HD dvbt2 kui lihtsalt tehnika arengut vaadata.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
XeStAiSy
Aeg maha 60
|
06.02.2025 10:39:11
|
|
|
Osad tehinka arengud on lihtsalt rahi nimel sisuliselt telekat vaadata on 1 ja sama nägu kogu aeg olnud. Sellist asja nagu nüüd peaks olema seal ei ole olgu ta mis tahes näod telekas ikka sama. Kvaliteedi poolest on ikkagi kunagine flat kineskoop parem kui udukogusid vaadata uute asjadega. Telekas on ainult poes ilus. Koju jõuad on jama sest nad ei näita mis tegelikult on. Uued telekad on moonutatud ja neid on odav toota ma arvan telekas saab kokku hiinas 20ne euro eest tk. Ei makasa neid palju toota kui on kallis. I phoned saavad ka paarikümmne euro eest tk kokku ja edasi on kasumid ja juurde hindlus. Kui teleka tänapaeval lahti lammutad siis ei leiagi mis kallis sees oleks, 2 väikest plaadikest ja kogu lugu. Kumb siis parem on kas hardware või software. Software on veel rohkem limiteeritud sest see aegub kiiremini. Kuigi software peal on odavam kokku klopsida asju ja toob rohkem raha sisse sest aegub kiiremini.
_________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.02.2025 11:17:10
|
|
|
fn kirjutas: |
elukaz kirjutas: |
Mis on parem kui panasonic plasma? |
Panasonic Full HD plasma muidugi! |
Kui 15 aastat vana, siis see ongi FullHD. Aga uus OLED on kindlasti parem kui 15 aastat vana plasma.
Plasmateler kasutab veel PWM-i ka, seega pilt virvendab. Palja silmaga otseselt ei näe, aga väsitab ikka.
Telekat ei pea laiali lammutama, et kallist asja näha, see on nimelt ekraan. Kalleid protsessoreid laiatarbeteleritesse ei panda.
LCD telerid on muidugi väga odavaks läinud. 55" on võimalik saada alla 300€.
2001. a olid hinnad sellised:
Spoiler 
Tahtsin küll LCD näidet leida, aga mudeli järgi otsides tuleb välja, et tegemist on 854 x 480 plasmaekraaniga.
Androidiga seda teha ei saa, kes see kapis vaatamiseks OK jätka vajutaks. |
Kas oskad mõistliku põhjenduse tuua, miks seda "jätkamiseks vajuta OK" vaja on?
Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes selle lahendusega rahul oleks.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
viimati muutis von Wu 06.02.2025 11:26:34, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
1 :: |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
06.02.2025 11:19:45
|
|
|
von Wu kirjutas: |
Telekat ei pea laiali lammutama, et kallist asja näha, see on nimelt ekraan. Kalleid protsessoreid laiatarbeteleritesse ei panda.
LCD telerid on muidugi väga odavaks läinud. 55" on võimalik saada alla 300€.
2001. a olid hinnad sellised:
Spoiler 
|
krt. see tundub olevat sama mudel mille kunagi sõber ostis. Maksis 60 tuhat krooni. Käisin tõstmas ja omasilmaga katsumas.. Oli vist veel pöörataval alusel. Sai kahte analoog kanalit paralleelselt vaadata. Muide see telekas töötab siiamaani magamistoas ja elisa box on järgi.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.02.2025 11:33:38
|
|
|
Kas oskad mõistliku põhjenduse tuua, miks seda "jätkamiseks vajuta OK" vaja on?
Ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes selle lahendusega rahul oleks. |
Riba säästmiseks. On hunnik bokse mis käivad vlan4 otsas 24/7 kuigi telekas on kinni.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
06.02.2025 11:53:06
|
|
|
Plasmateler kasutab veel PWM-i ka, seega pilt virvendab. Palja silmaga otseselt ei näe, aga väsitab ikka. |
Siin on nüüd üks nüanss - valdav osa OLED paneelidest kasutavad tegelikult samamoodi PWM-i või siis mingit hübriidlahendust. Nende pisi-LEDide heledust on ikka ju vaja kuidagi juhtida, PWM on odavam ja lihtsam realiseerida ning vooluga juhtimine pidi värvust mõjutama. OLED-i PWM-i tajub tõenäoliselt vähem kui tavapaneelil (või plasmal), aga PWM ta on.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
06.02.2025 12:17:58
|
|
|
pois11 kirjutas: |
spezwend kirjutas: |
Ainult TV jaoks jah. Eelistaks Shieldi just upscale pärast, kuna sisu pole väga ilus >70'' ekraanil. Miks enda oma maha müüsid? |
Sellest upscalest pole mitte mingit tolku puhtalt TV vaatamiseks. Jah see on tõsi, et menüü ja rakendused käivituvad Shieldi peal kiiremini. Aga Shieldil puudub AV1 koodeks. Igatahes mina ei saanud oma suurel telekal pilti mitte kuidagi sujuvalt jooksma, ükskõik kui palju ma neid seadeid näppisin, AK kiri ikka kergelt väreles. Uus Google TV poksiga jookseb pilt täiesti värelusevabalt, silm puhkab TV vaadates. Ja pilt on sama selge nagu shieldil oli ehk jookseb sama sujuvalt kui kunagi androidTV sisene rakendus mille Telia eelmine aasta kinni pani. Sesuhtes tuli googel õigel ajal uue boksiga välja ja ei pea uut telekat ostma.
bladerunner kirjutas: |
23.01 lõuna ajal tellisin, täna 27.01 hommikul tõi kuller vidina ära. Telli sa amazon.es/ või .de, teele pandi ikka Saksmaalt. |
Sama siin, sain kolmanda boksi täna kätte, lähevad järjest Telia junnid Teliasse tagasi või prügikasti. |
Mina julgen küll väita, et Shield teeb pildi just suurel ekraanil, minu puhul siis 113 tollisel, tunduvalt teravamaks. Saab seal puldilt ju teha kiire "live" võrdluse ka, kuidas ilma "upscalinguta" oleks. Küll aga ei saa vist Shield väga hästi läbi mu projektoriga (Xiaomi Mi 150). Xiaomil puuduvad reso ja hertside settingud ja kui Shieldil panna 50hz, siis läheb pilt näiteks Go3's jalkat vaadata eriti halvaks, nii et mul jookseb ta 60hz peal. Shield Pro ja tavalisel Shieldil peaks olema erinev upscale võimekus, võibolla sellest ka teil erinevad kogemused. Uut Chromecasti pole proovida saanud, ei tõuse käsi kuidagi seda raha andma selle eest, kui otseselt vaja pole. Pealaegi on see valge plönn mu meelest nii kole, et tuleks kuskile teleri taha peitu rippuma panna.
Ahjaa, keegi siin või mingis muus teemas tõi välja, et miks peaks üldse vanemaid seadmeid toetama... a ma küsiks pigem, et miks mitte toetada. Mul on Nvidia Shield Pro, Google Chromecast 4k ja siis veel Xiaomi Mi Box 1st gen. Kõik töötavad väga korralikult ja viimased kaks on täiesti piisavad lihtsalt a la Telia, Go3 ja muude taoliste äppide jaoks. Shield pro on nüüd kuue aastane ja sai alles eile suuremat sorti uuenduse.
_________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86 |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
von Wu
HV Guru

|
06.02.2025 12:37:58
|
|
|
pppd kirjutas: |
valdav osa OLED paneelidest kasutavad tegelikult samamoodi PWM-i või siis mingit hübriidlahendust. Nende pisi-LEDide heledust on ikka ju vaja kuidagi juhtida, PWM on odavam ja lihtsam realiseerida ning vooluga juhtimine pidi värvust mõjutama. OLED-i PWM-i tajub tõenäoliselt vähem kui tavapaneelil (või plasmal), aga PWM ta on. |
LG OLEDidel on "a slight dip in brightness that corresponds to the TV's refresh rate."
https://i.rtings.com/assets/products/zLT1zAmJ/lg-g4-oled/backlight-large.jpg?format=auto
Taustvalgustusega telerite PWM-iga võrreldes on see palju parem. Mõnel LCD-l on suudetud PWM 700 Hz peale ajada, siis ka ei pidavat häirima.
Näiteks Samsung TU7000 LED valgustusega LCD-l on selline: (120 Hz PWM): https://i.rtings.com/assets/products/EW1vm2YE/samsung-tu7000/backlight-large.jpg?format=auto
KillFrenzy kirjutas: |
Riba säästmiseks. On hunnik bokse mis käivad vlan4 otsas 24/7 kuigi telekas on kinni. |
Aa, Telia interneti teema. Aga antagu muu neti kasutajatele võimalus see funktsioon välja lülitada. Või siis selline lahendus nagu teleril, et kuvab välja lülitamise teksti mõni minut enne kinni panekut ja kui nuppu ei vajuta, siis panebki kinni, mitte ei jäta seisvat pilti.
_________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
viimati muutis von Wu 06.02.2025 14:01:54, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 888 loe/lisa |
   |
668 |
|
tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
06.02.2025 13:36:12
|
|
|
siinus kirjutas: |
Mul on tõõl kolm kandilist arrist. näitavad kindlaid kanaleid. Jooksevad SDI konverterite kaudu multiviewerisse. Nüüd paari kuu pärast vaja kolm uut androidi karpi osta et ETV'd vaadata? ole nüüd  |
Olen sarnaseid asju tööle pannud, ETV ja ETV2 HD jooksevad DVB-T2 pealt coax võrku otse ja Kanal2 ning TV3 Arris 5305 boksidest HD meediakonverteritest hdmi>coax nn kaablivõrku. Mõni haigla või hoone kus mitmeid telereid ja coax võrk oli olemas.
Mõnel juhul on olnud ka veel analoog konverteritega, toimib.
Vahet pole, vaja on teatud kanaleid just nimelt TeliaTV'st monitoorida.
Aga tehnika areneb, isegi vabalevis on juba kolm erinevat boksi vahetust , SD, HD dvb-t ja HD dvbt2 kui lihtsalt tehnika arengut vaadata. |
Tehnika areng pole vajalik kui alljooksev tehnoloogia on HD tulekust kogu aeg sama olnud. Aretatakse lihtsalt prahti juurde mida vaja pole.
_________________ suck less | ANNA MU SAI!
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
06.02.2025 13:59:25
|
|
|
uus OLED on kindlasti parem kui 15 aastat vana plasma. |
Maitse asi, plasma pole ka ideaalne kui ninapidi sisse ronida, aga kui igasugu spekid kõrvale jätta siis plasma on ainus mille peal silm puhkab. Kui ei taha kärtsu ja mürtsu vaid naturaalset pilti.
Aga point jääb samaks teemas püsides, teliatv äpp on odavlahendus, sõltumata sellest palju sinna raha on alla pandud, rikub see kasutajakogemuse kaugemale kui teenus ise.
|
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Freedom
HV vaatleja
|
06.02.2025 14:26:50
|
|
|
Renq kirjutas: |
pois11 kirjutas: |
spezwend kirjutas: |
Ainult TV jaoks jah. Eelistaks Shieldi just upscale pärast, kuna sisu pole väga ilus >70'' ekraanil. Miks enda oma maha müüsid? |
Sellest upscalest pole mitte mingit tolku puhtalt TV vaatamiseks. Jah see on tõsi, et menüü ja rakendused käivituvad Shieldi peal kiiremini. Aga Shieldil puudub AV1 koodeks. Igatahes mina ei saanud oma suurel telekal pilti mitte kuidagi sujuvalt jooksma, ükskõik kui palju ma neid seadeid näppisin, AK kiri ikka kergelt väreles. Uus Google TV poksiga jookseb pilt täiesti värelusevabalt, silm puhkab TV vaadates. Ja pilt on sama selge nagu shieldil oli ehk jookseb sama sujuvalt kui kunagi androidTV sisene rakendus mille Telia eelmine aasta kinni pani. Sesuhtes tuli googel õigel ajal uue boksiga välja ja ei pea uut telekat ostma.
bladerunner kirjutas: |
23.01 lõuna ajal tellisin, täna 27.01 hommikul tõi kuller vidina ära. Telli sa amazon.es/ või .de, teele pandi ikka Saksmaalt. |
Sama siin, sain kolmanda boksi täna kätte, lähevad järjest Telia junnid Teliasse tagasi või prügikasti. |
Mina julgen küll väita, et Shield teeb pildi just suurel ekraanil, minu puhul siis 113 tollisel, tunduvalt teravamaks. Saab seal puldilt ju teha kiire "live" võrdluse ka, kuidas ilma "upscalinguta" oleks. Küll aga ei saa vist Shield väga hästi läbi mu projektoriga (Xiaomi Mi 150). Xiaomil puuduvad reso ja hertside settingud ja kui Shieldil panna 50hz, siis läheb pilt näiteks Go3's jalkat vaadata eriti halvaks, nii et mul jookseb ta 60hz peal. Shield Pro ja tavalisel Shieldil peaks olema erinev upscale võimekus, võibolla sellest ka teil erinevad kogemused. Uut Chromecasti pole proovida saanud, ei tõuse käsi kuidagi seda raha andma selle eest, kui otseselt vaja pole. Pealaegi on see valge plönn mu meelest nii kole, et tuleks kuskile teleri taha peitu rippuma panna.
Ahjaa, keegi siin või mingis muus teemas tõi välja, et miks peaks üldse vanemaid seadmeid toetama... a ma küsiks pigem, et miks mitte toetada. Mul on Nvidia Shield Pro, Google Chromecast 4k ja siis veel Xiaomi Mi Box 1st gen. Kõik töötavad väga korralikult ja viimased kaks on täiesti piisavad lihtsalt a la Telia, Go3 ja muude taoliste äppide jaoks. Shield pro on nüüd kuue aastane ja sai alles eile suuremat sorti uuenduse. |
Mul nüüd küsimus, et Nvidia Shield Pro vs Arris VIP5305 Telia valguskaabli otsas Telia (ja võrdluseks lisaks 5G fix ühendusega, mis linnast väljas mul) ruuteriga. Kumb suudab hetkel paremat pilti välja anda QD-OLED TV peal? On seal üldse vahet või suudab üks paremini hakkama saada?
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
06.02.2025 15:02:03
|
|
|
Kindlasti Arris VIP5305, kui renti ei maksa, siis kasuta edasi kui uutest teenustest puudust ei tunne.
|
|
Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
tagasi üles |
|
 |
vysnap007
HV kasutaja
|
06.02.2025 19:25:36
|
|
|
Miks on nii, et Telia blokeerib Yle TV 2's täiesti suvalise kergejõustikuvõistluse ära, kui Yle enda veebilehel saab täiesti vabalt live vaadata?
Absurdne.
https://areena.yle.fi/1-72732942
EDIT: Tõmbasin YLE Areena äpi LG telekale ja seal laseb ka täiesti vabalt vaadata.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|