Kas RX 7900 XT või XTX ostmiseks on sobiv aeg või on lootust hindade alanemisele kui uued kaardid välja tulevad?
Ma arvan küll, et on lootust, sest 9070XT ei hakka maksma 900-1000 vahemikus nagu 7900XT/XTX.
Kuigi reaalselt ma arvan, et vanemate kaartide ainsaks eeliseks jääb suurem VRAM kogus (20 ja 24 vs 16 uuel kaardil).
Hetkel paistab, et uued väljastatakase alles kuskil Märtsi lõpupoole.
Isiklikult ma ootaks ära. Siis on lõplik jõudlus teada ja saab teha informeeritud otsuse.
Muidugi ei saa välistada, et AMD lõpetab vanemate mudelite tootmise mis lööb hoopis hinnad ülesse.
Tavaliselt ma oodata ei soovita, kuna nagu eespool öeldi, siis alati on tulemas midagi kiiremat või odavamat aga kui jutt käib ainult kahest kuust, siis see ei kehti.
Hetkel see FSP suht heitlik, mängin 1440p resol, Ilmselgelt jääb hetkel prosest väheks? Video- Rtx 4070 super, prose i7-11700KF
Soovitage, põhiliselt mängimiseks uut proset, emaplaati ning mälusid. Siiani olnud inteli usku, aga põhiline on, võimalikult odavalt saada maksimaalne tuleviku kindel RIG.
Eelarve on piiratud, ca 600.- aga kui mõninga euri lisamisega saab oluliselt paremat, siis leiab 100 juurde
Tere, oleks plaanis osta lauaarvuti umbes 600.- ( kusagilt klickist vms taolisest poest, kuna on plaanis järelmaksupeale võtta )
mängin põhiliselt wow/cs2/lol, et arvuti ei pea väga võimas olema ( mainin ka ära et monitor on 27 tolline 1440p ).
Kas on kellelgi silmajäänud midagi, või oskab mind kuhugi suunata, oleksin väga tänulik.
Arvutitark: LINK
Hinna sees arvuti komplekteerimine 40€. Mälu on 32GB. Ketas 1TB. Saaks võtta väiksemad mahud ja säästaksid 50€. Ei soovita. Graafikakaart on nende mängude jaoks okei 1440p resol, kuid laias laastus vananev. Häid valikuid lihtsalt ei ole. Nvidia poole pealt oleks mõistlik võtta 4060 8GB, mis on sellest AMD kaardist kiirem. Kuid see maksab 100€ rohkem. Protsessor on AM4 platvorm. Maksimaalne protsessor tulevikus on 5800X3D, mis on kuskil 300€ kandis ja siiani tänapäevane. Vaata ka ise üle Youtube videotest, kas see kaart on piisav sinu mängudele.
Kuna endal võtab silme eest kirjuks uut GPUd valides siis küsiks teadjamatelt nõu. Kuni 700euri +-50eur RTX seeriast (Indiana Jonesi mängida). Masinaks Ryzen7 5700x3d, 32gb RAM, Gigabyte 1660 Super. Endale jäi silma Gigabyte RTX 4070 SUPER 12gb. Või oodata kuni 5070 tulevad turule?
Soovitusliku kaardi (RX 7700 XT 12GB - High / 1440p ) saab natuke vähem kui 500€ eest.
Või tahad 4K resolutsiooniga mängida? _________________ Müüa OnePlus 13 telefon
Müüa igasugu asju
Kahjuks nvidia turunduse tõttu arvavad paljud asjaga mitte kursis olevad inimesed, et RTX=RT aga tegelikkuses on RTX lihtsalt Nvidia implementatsioon.
7700XT suudab samuti RT teha - iseasi mis tasemel, sest Nvidia on seni RT tegemisel kiirem olnud.
Kui tähte närida siis see mäng peaks toetama kaarte alates Nvidia RTX 2000 seeriast ja AMD RX6000 seeriast aga mõistagi tasub uue mängu jaoks vaadata uuem kaart.
Daniel Owen testis erinevaid kaarte selles mängus erinevatel sätetel. Tegu usaldusväärse allikaga (muidu Youtubis otsides leiab ilma näo ja kommentaarideta palju kanaleid mille testid ei ole usaldusväärsed):
Mängul võrdlemisi kõrged VRAM nõudmised, seega 1440p on soovituslik vähemalt 12GB ja parem 8GB kaarte vältida.
Ühtlasi vähemalt Detsembris polnud sellel ka AMD FSR upscaling tuge, seega AMD kaardi otsmisel tuleb arvestada sellega, et DLSS ei saa kasutada.
Kuna endal võtab silme eest kirjuks uut GPUd valides siis küsiks teadjamatelt nõu. Kuni 700euri +-50eur RTX seeriast (Indiana Jonesi mängida). Masinaks Ryzen7 5700x3d, 32gb RAM, Gigabyte 1660 Super. Endale jäi silma Gigabyte RTX 4070 SUPER 12gb. Või oodata kuni 5070 tulevad turule?
MarkoP, ma poest ei ostaks uuena üldiselt midagi.
Pigem kasutatud. Kui just 40-seeria kasutatud hind pole poe omale väga lähedal.
RTX 5070 turule ootamisest pole ka asja - tõenäoliselt sama pettumus või hullem nagu 5080.
$549 msrp, mis meil tõenäoliselt tähendab 700€+, kuid jõudlus saab olema 5060 klassi oma (parimal juhul vanilla 4070 ja Super vahele). _________________ Amazon - will not buy!
MarkoP, ma poest ei ostaks uuena üldiselt midagi.
Pigem kasutatud. Kui just 40-seeria kasutatud hind pole poe omale väga lähedal.
RTX 5070 turule ootamisest pole ka asja - tõenäoliselt sama pettumus või hullem nagu 5080.
$549 msrp, mis meil tõenäoliselt tähendab 700€+, kuid jõudlus saab olema 5060 klassi oma (parimal juhul vanilla 4070 ja Super vahele).
Eks ta veits enda kiiks ole kõike uuena osta. Aitäh kõigile arvamuste eest. Kaldun 4070Ti poole.
Kas AM4 socketiga emaplaat on lootusetult vananenud või on veel mõtet talle osta paremat proset ja videokaarti?
Või pigem minna üle juba AM5ga "emme" peale?
Praegune kombo sai kokku pandud 2020 sügis umbes
Plaanis see aasta kastile uuendus teha.
Etterutates on plaanis tulevikus:
1) GTA6 jooksutada.
2) Videote montaaž
3) Muud "rasked" programmid.
Videote montaazi teen ka praegu, aga lihtsalt jõudlust vaja juurde.
204810, Sõltub mis sul seal praegu on. Mis kiibistikuga emaplaat ja mis prose/graafika.
Ilmselgelt kui sul on vanem 3600 vms, siis saab 5700X3D peale uuendamisega suure jõudluskasvu, eriti mängudes. Samas kui sul on nt 5800X, siis on juba kahtlane, kas tasub enam 5700X3D eest mitusada eurot välja käia isegi kui saab emaplaadi ja mälud samaks jätta.
Graafika osas sõltub prosest. Kui kasutusel pole just piiratud PCIe ridadega isend nagu nt 2200G/2400G või 3200G/3400G, siis isegi PCIe 3.0 x16 ei jää ka uutele kiirete kaartidele jalgu (hetke kiireim kaart kaotab 3.0 x16 peal ainult 4% kiirust).
Kui on uuem mudel (või langeb otsus 5700X3D kasuks) mis annab 24 3.0 rida või isegi 24 4.0 rida sõltuvalt emaplaadist, siis uut graafikat see kindlasti pidurdama ei jää.
204810, Emaplaat on üle keskmise hea ja 3600 pealt tulles saab 5000 seeria peale uuendades kenasti jõudlust juurde.
Seega ei jää ka graafikale piduriks.
Millist prose valida sõltub sellest mida sa teed. Mainisid videomontaaži. Kui ma ei eksi, siis see nõuab võimalikult palju tuumasi.
Seega tasub ehk vaadata 5950X poole. See on ka mängudes parem kui 3600, aga mitte nii hea kui 5700X3D.
Tegelikult oleks ka X3D parem, kui 3600 videote jaoks tänu kahele lisatuumale ja neljale lõimele, aga 5950X 16 tuuma ja 32 lõime on ikka ületamatu asjade jaoks mis palju tuumi kasutavad.
Mõlemad mainitud jäävad 220-330€ sisse.
Mälu osas pead ise vaatama. Ma ei tea palju videote monteerimine mälu nõuab ja kas 16GB hetkel pidurdab sind või mitte.
Ma ise küll uuendaks 32GB peale, sest mälu on odav. Umbes 70€ kanti jäävad 32GB 3600Mhz CL16 kitid.
Mälude osas ma soovitan ühilduvuse osas pigem uue kiti ostmist, kui olemasolevale pulkade lisamist.
Seda muidugi juhul kui otsustad mälumahtu kahekordistada.
Graafika osas sõltub kõik sellest palju sa tahad välja käia, palju sa mängid ja mis sätted sulle mängudes olulised on.
Mainin siiski seda, et tulevikku silmas pidades tasub võtta vähemalt 12GB kaart. 8GB on juba probleemne täna ja seda enam kui GTA6 ükskord tuleb.
1650 pealt tulles on kõik märgatav edasiminek. Odavaim uus 12GB kaart oleks Intel Arc B580 12GB kui selle kuskilt laost saab. Umbes 330€.
Odavaim vanem kaart oleks RTX 3060 12GB umbes 300€.
Odavaim mitte nii vana 16GB kaart oleks 7600XT 16GB umbes 360€ kandis.
Sealt edasi tulevad 450+ juba kiiremad 7700XT, 7800XT, 7900GRE ja 7900XT. Nvidia poolelt 4060Ti 16GB ja erinevad 4070 variandid.
Kui juhtumisi V-ray kasutad, siis 9950X pühib kõike silmad kinni ja pika puuga. Davinci Resolve või Premiere kasutad, siis distants 9950X jm vahel on pisem. Täpselt selle järgi ma ka platvormi uuendaks või mitte. Kui rõhk on hoopis high fps mängudel, siis jah X3D prosed hoopis.
Mina uuendasin endal kuna mul oli ka Fusionis suur vahe sees. 9950X on nendes rakendustes silmnähtavalt kiirem kui 5950X. _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Eks see sõltub kas seda rauda kasutatakse ka töö tegemiseks või mitte. 9950X maksab 700€+150€ normaalse B650 plaadi eest pluss DDR5 6000 CL30 32GB umbes 90€ teeb kokku 940€.
AM4 uuendus 5950X peale koos DDR4 32GB CL16 mäludega maksab enam kui poole vähem - ainult 400€.
https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-9950x/9.html
9950X on muidugi kiirem kui 5950X, aga see pole 2x kiirem samas kui hinnavahe AM5 kolimisel on enam kui 2x.
Samas 3600 on V-Ray's mingi ~10k kandis samas kui 5950X on 26k. Edasiminek 2,6x
Kuna 3600 jääb 5600-st mängudes keskmisel -19% kaugusele...
5600 mudel 5950X-st omakorda -6% kaugusele...
Kokkuvõttes 3600 -> 5600-5950X annab +24-32%.
Siis mängudes jõudluse tõstmiseks, kuid AM4 elu pikendamiseks, on kõige asjalikum 5700X3D.
Uplift üle 3600, +54%
*your mileage may vary
Kõrgemal arvul tuumadel on oma hea 'use case'.
Kuid protsessori uuendamisest kõige kõrgema hüppe mängudes annab 1650 välja vahetamine. _________________ Amazon - will not buy!
Nagu aru saan, siis on P tuumad ja E tuumad. P läheb käikku, kui kasutatakse jõudlust, nagu mängud. E läheb kasutusse pigem taustal
Kui proset kasutataks mängimiseks, siis peaks nagu valima selle i7. Samas i5 on kaks põlvkonda uuem ja kiirem prose. _________________ #Olen küberkiusamise vastu!
Pigem on mängimist vähem.
Rohkem videote montaaži (adobe premiere, davinci resolve, adobe aftereffects, capcut), 3D modelleerimine jms.
Videod on YT jaoks.
Mängudest mängin ainult GTA seeria mänge, GTA1-GTA5.
Ja ka GTA6, kui ta 2026 välja tuleb.
Muid mänge mul installitud pole.
Ja mängimine on selline harvem, korra kuus heal juhul.
Muhekas, antud valiku puhul on nii aplikatsioonides kui ka mängudes 14600K u kuni +10% üle. Hind peaks olema samuti soodsam (kui just 12700k kasutatuna ei saa võileiva hinna eest). _________________ Amazon - will not buy!
Mida täna max 1500.- euro eest kokku võiks panna.
Ainuke mida mängitakse on Call of duty seeriat. Warzone ehk siis.
Kuvariks WQHD 34" 180hz.
Ilu taga ei aja. Läheb laua alla. Jahutus hea ja vaiksem.
Ehk keegi viimasel ajal pannud midagi kokku?
Või võtab keegi vaevaks.
GPU võiks idee kohalt foorumist juurde võtta.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.