Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 213, 214, 215
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
F45
Kreisi kasutaja

sõnum 16.01.2025 15:45:35 vasta tsitaadiga

redart kirjutas:
Kas see tuya zigbee scene switch läks ilma localtuya ja muu p0rrita home assistantile külge? Ma olen ka seda vaadand, ega palju alternatiive pole, aga pole julgend osta sest see tuya developer accoundis navigeerimine on...

Gruppe saad HAs hallata muidu nii, et võtad Settings - Devices alt selle zigbee device lahti ja siis Device Info paneelis kolme püstise täpi menüüst valid Manage zigbee device. Sealt teine tab on Bindings, kust alt peaks olemasolevad näha olema ja saad uusi luua.

Jah, nagu kõikide zigbee seadmetega, ei pea ka seda kuskil mujal siduma, kui ainult soovitud seadmes ehk siis minu puhul Home Assistantis.

Sinu soovitatud haldamist ei saa ma nii teha, kuna kolme täpi menüüs device info all on ainult "Download diagnostics" ja "Delete". Aga see võimalus ehk avaneb siis, kui kasutatud HA enda zha, aga mul kasutusel zigbee2mqtt add on.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
redart
HV kasutaja

sõnum 16.01.2025 15:55:10 vasta tsitaadiga

F45 kirjutas:

Jah, nagu kõikide zigbee seadmetega, ei pea ka seda kuskil mujal siduma, kui ainult soovitud seadmes ehk siis minu puhul Home Assistantis.

Oh oleks see nii lihtne icon_smile.gif Hiinlased harrastavad vahest ebastandardseid konfe, ja siis ei tule sealt muud kui ainult signaalitugevus, kõik muud ressursid jäävad kättesaamatuks, kuni keegi custom quirki viitsib teha. Hea teada anyway, et see töötab. Tellin siis omale ka hiinast ära - kui just siin kellelgi üle ei jää.

F45 kirjutas:

Sinu soovitatud haldamist ei saa ma nii teha, kuna kolme täpi menüüs device info all on ainult "Download diagnostics" ja "Delete". Aga see võimalus ehk avaneb siis, kui kasutatud HA enda zha, aga mul kasutusel zigbee2mqtt add on.

Tõsi, ma kasutan ZHA-d ja see tuleb sealt integrationist. My bad.
Siis on keerulisemad variandid. Kas disabled m2t ajutiselt ja paned zha käima või installid näiteks zigpy-cli. Esimese variandi puhul tuleb sul see scene switch vist ka uuesti regada zha jaoks. Teise puhul vist mitte, aga ma ei ole kindel. Seda on üldse keeruline käima ajada live home assistantis, kõige lihtsam on eraldi masinas või konteineris jooksutada ja sinna see zigbee dongle ajutiselt taha visata.
tagasi üles
oliver989
Kreisi kasutaja
oliver989

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2025 17:26:36 vasta tsitaadiga

F45, Zigbee2mqtt seadetes saab ka gruppe ja binde muuta.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 16.01.2025 20:52:19 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Väga palju seal torkida ei saa üle modbusi: https://airobothome.com/documents/manuals/vu/airobot-vu-modbus-basic-en.pdf
Paika seadmisel on ilmselt mõistlik võtta vajadusel abiks Komfovendi seadistused.

Aga Komfovendil liigutasin võimalikult paljude sensorite lugemise üle HTTP peale, sest modbusi ühendus kippus pidevalt ära kukkuma (enamus ajast aitas automationiga modbusi teenuse restart, kuid kohati pidi voolu täitsa ära võtma Komfovendilt, et ühendus taastuks). Nüüd, kus enamus sensoreid loeb üle HTTP ja vaid käputäis on järgi modbus peal, näib ühendus märgatavalt stabiilsem olema.

Komfovendi modbusil ma pole kohanud muud jama kui nüüd viimane seade (C5) sööb ainult ühte klienti korraga. Nende telefoni äpp käib ka üle modbusi, seega ongi kohe lõhki kui äpi avad. Lahenduseks mul on modbus proxy NASis dockeris jooksmas, rock solid hetkel kogu see ahel olnud.

-vodafone- kirjutas:
RassK, mikk36, viskaks ühe virtuaalse beer_yum.gif kui miski näite saaks anda koodi osas ...

Mul yaml´s sellisena hetkel see (modbus ainuke pinnuks silmas hetkel). See switch osa lamp - mingi vana ja vale jäänuks tõenäoliselt. Ei tomi.

Mu Komfovent on selline. Osades lihtsalt muudad aadressi ära vastavalt manualile.

Spoiler Spoiler Spoiler

Kui on asju, mida mäppida ei saa, siis teed scriptid teenusega "Modbus 'Write register'" (või coil, kui coile kirjutad). Aadressi võtad manualist, value paned nii nagu manual näitab ja Hub on configuration.yam'lis modbusi integratsiooni nimi.

modbus:
  # Komfovent C5 Integration
  - name: "Komfovent C5"

... ehk siis antud juhul läheb Hub'i väärtuseks Komfovent C5.
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 16.01.2025 22:59:49 vasta tsitaadiga

beer_yum.gif Sain hakkama
Modbusi konfi lisatud:
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.01.2025 00:49:07 vasta tsitaadiga

RassK, mul ei ole kusagil ühtegi äppi paigaldatud, seega selles ei ole asi. Vahest lihtsalt hakkab lampi iga minuti tagant ühendus ära vajuma (ei reageeri enam). Mul automaatika jälgib, et kui aeg ei uuene enam, teeb automaatselt modbus servicele reloadi. Mingi hetk aga ei aita see ja siis lennutan teavituse telefoni, et komfovendilt voolu korra ära võtaks, siis ärkab kõik ellu taas.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 17.01.2025 02:49:10 vasta tsitaadiga

mikk36, mis mudel sedasi teeb?

Olen kohanud mõndasid sarnaseid Modbus IP gatewaysid. Pole aru saanud, kas mina loll, gw rämps, seade aeglane. Komfovendi puhul peaks küll see kõik ühes tükis olema.
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.01.2025 08:42:51 vasta tsitaadiga

R300V C6 kontrolleriga.
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 17.01.2025 11:13:29 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
R300V C6 kontrolleriga.

Väga huvitav, sellel oli veel väga hea multi client tugi. Mul enne RHP 400V'd oli R400V ja Modbus istus ilusti. Vb supportist uurida, mis nad arvavad sellest.

viimati muutis RassK 17.01.2025 16:57:14, muudetud 1 kord
tagasi üles
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 17.01.2025 12:37:17 vasta tsitaadiga

Kuna sain juba ümber tehtud, et sikutab nii modbus kui http pealt paralleelselt, siis ei viitsi surkida.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 22.01.2025 19:01:15 vasta tsitaadiga

Ehk keegi jagab veidi näpunäiteid. Mul Shelly Duo lamp ning soov on Home Assistanti kaudu selle eredust ja värvi temperatuuri muuta. Veebilehitsejaga Shelly enda UI külge ühendades on seal võimalik seda teha, aga ma ei taipa, kuidas seda sama Home Assistantis teha. Sensoreid näitab ja sisse välja lülitada saab ka.

Edit:
Sain Mushroomi Custom:Light'iga selle tehtud.

RassK
HV Guru
RassK

sõnum 23.01.2025 13:25:04 vasta tsitaadiga

Esimesed paar Home Assistant Voice PE'd käes, enam vähem samal ajal sai ka uue homelab serveri kasutatavaks.

Päris Alexat veel välja ei saa visata. Conversation loogikat veel ei tundu HA Voice Assistanti peal olema (või peab uurima).
Muidu lokaalse pipeline'i sai päris heaks. Alibaba Cloudi poolt tehtud mudel Qwen 2.5 tundub täitsa kasutatav. Ülimalt VRAMi vaenulik ainult (sööb veits üle 18GB VRAMi).

Nagu piltidelt näha, siis "külmkäivitus" võib aega võtta (~4s RTX 4090 peal). Ise saab muidugi valida, kaua mudel GPU mälus istub.
Edasi juba ca pool sekundit, mis on üpris kasutatav. Kindlasti on ka kiiremaid mudeleid nagu HA enda cloudi mudel. Kahjuks mulle tundub too kasutamatult loll olevat.

All siis testid:

1. Külmkäivitus, local pipeline, hea english -> õige tulemus
2. Hot, local pipeline, kehvem english -> proovis mingigi sensori leida (sensori enda tulemus õige)
3. Külmkäivitus, cloud pipeline, hea english -> midagi ei leidnud
4. Hot, cloud pipeline, kehvem english -> midagi ei leidnud

Lokaalne spec:
NLP: Ollama Qwen 2.5
STT: Whisper medium english
TTS: Piper EN US hfc female medium

Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 02.02.2025 21:34:33 vasta tsitaadiga

Tehke lollile selgeks, kuidas muuta Home assistantis kaamera salvestuse pathi. Lisatud on OMV võrguketas aga kuidas ja kuhu nüüd selle path nüüd lisada?
tagasi üles
-vodafone-
HV Guru
-vodafone-

sõnum 02.02.2025 22:52:20 vasta tsitaadiga

RassK kirjutas:
Esimesed paar Home Assistant Voice PE'd käes, enam vähem samal ajal sai ka uue homelab serveri kasutatavaks.

Päris Alexat veel välja ei saa visata. Conversation loogikat veel ei tundu HA Voice Assistanti peal olema (või peab uurima).
Muidu lokaalse pipeline'i sai päris heaks. Alibaba Cloudi poolt tehtud mudel Qwen 2.5 tundub täitsa kasutatav. Ülimalt VRAMi vaenulik ainult (sööb veits üle 18GB VRAMi).

Nagu piltidelt näha, siis "külmkäivitus" võib aega võtta (~4s RTX 4090 peal). Ise saab muidugi valida, kaua mudel GPU mälus istub.
Edasi juba ca pool sekundit, mis on üpris kasutatav. Kindlasti on ka kiiremaid mudeleid nagu HA enda cloudi mudel. Kahjuks mulle tundub too kasutamatult loll olevat.

All siis testid:

1. Külmkäivitus, local pipeline, hea english -> õige tulemus
2. Hot, local pipeline, kehvem english -> proovis mingigi sensori leida (sensori enda tulemus õige)
3. Külmkäivitus, cloud pipeline, hea english -> midagi ei leidnud
4. Hot, cloud pipeline, kehvem english -> midagi ei leidnud

Lokaalne spec:
NLP: Ollama Qwen 2.5
STT: Whisper medium english
TTS: Piper EN US hfc female medium

Spoiler Spoiler Spoiler

beer_yum.gif
HA Cloud on mu arust väga kiire. Aga miks arvad, et kasutamatult loll?
Mis eesmärke täitma peaks või millega hätta jääb?
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 02.02.2025 23:44:37 vasta tsitaadiga

xxlmaster, proovi "Add network storage", usage: Media lisada. Siis too peaks mäppima meedia sinna võrguketale. Ma ei ole päris seda viisi ise proovinud aga backup'de puhul vähemalt toimib ilusti.
https://community.home-assistant.io/t/adding-network-storage-to-media-fails-on-vm-synology-nas/617727

-vodafone-, väga tihe vastus on "Sorry, I couldn’t understand that". Lause peab olema väga täpselt formuleeritud, mitte nii vabalt nagu LLMile ette söötes.

Muutsin STT ära large-v3 mudeliks. Tahab küll 4GB VRAMi saada aga kiirus pole oluliselt kehvem kuid tulemus on palju parem.

Isegi peaks saadaval olema eestikeelne mudel TTÜ poolt. Pole endal väga prioriteetne aga ilmselt mingi aeg proovin, kas õnnestub eestikeelne pipeline kokku saada.
https://huggingface.co/TalTechNLP/whisper-medium-et
tagasi üles
xxlmaster
HV Guru
xxlmaster

sõnum 03.02.2025 00:18:17 vasta tsitaadiga

RassK, Ma ei tea kas sa said aru mis ma päris täpselt mõtlesin aga taha aru saada mis võrgu ketta path on. OMV alt path kopeerituna ei sobi paraku. Kettale endale on läbi HA ligipääs olemas.
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

sõnum 03.02.2025 00:33:49 vasta tsitaadiga

Vaatasin veits dokumentatsioonis ringi ja leidsin selle:

https://www.home-assistant.io/common-tasks/os#usage-types

ehk siis:
1. Mäpid ära network storage type media
2. Salvestad /media/<name> path'i. Name siis tuleneb sellest, mis sa "Add network storage" Name lahtrisse panid.

tsitaat:
Media
A new directory with the name you gave your network storage will be created under /media. This directory can be accessed by Home Assistant and add-ons.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 213, 214, 215
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.