Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kuidas pooldaksid kanepi legaliseerimist Eestis? |
Pooldaksin meditsiinilistel põhjustel kasutamist |
|
18% |
[ 53 ] |
Pooldan täielikku legaliseerimist |
|
35% |
[ 105 ] |
Ei poolda |
|
33% |
[ 99 ] |
Olen erapooletu |
|
12% |
[ 36 ] |
|
hääli kokku : 293 |
|
autor |
|
netcat
Kreisi kasutaja

|
25.01.2025 13:53:01
|
|
|
kjaups kirjutas: |
antibiotse enam ei taha, sest viimane kuur olin pelmeen valmis, higistades maks 5 pumpa ja kops koos. |
Jah, eks ta ole. Kui ühe laksu peaks iga terve inimene välja kannatama, siis kolm tükki järjest mõjubki nii... mul oli 2023 sügisel mingi bronhivärk, mis ei läinud enne ära kui pärast kolmandat kuuri alles, kõik jutti. Pärast oli mitu kuud tunne, et oled küll terve, aga enesetunne on hullem kui siis kui haige olid. Pluss seedimine on sellestsaadik siiamaani sassis, kuigi võtsin kohe probiootikume ja olen neid vaheldumisi ka hiljem pruukinud.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
denis28
Aeg Maha 2n

|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
30.01.2025 17:13:10
|
|
|
Lehe omanikud on ebaselged. Parandus, ebausaldusväärsed. Whois viitab James Lyons-Weiler-le. Põhimõtteliselt pole tegu "looks like science" tüüpi asjaga.
Räägi nüüd lähemalt, kuskohast sa selle lingi üles korjasid?
P.S Tegemist on antivaxxerite lehega, mille tõsiseltvõetavus on olematu.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
31.01.2025 10:52:45
|
|
|
Mul oli kümmekond või isegi 15 aastat tagasi selline veider suhteliselt püsiv nohu ja vist vahel ka põletik ninakoopa vasakus pooles, mis andis lisaks veel tunda valu ja ebamugavusena näiteks kummardamisel. Miski nagu tegi haiget seal ja ajas tatistama ja aevastama ja silmad vett jooksma.
(Nüüd koroonaepideemia alguses ninakoopa sügavusest pika pulgaga tati kaevamine tõi selle tunde kohe äärmiselt tuttavana meelde)
Ninakoobast muidugi loputasin jne, aga lõplikku leevendust ei tulnud.
Kurtsin perearstile, tehti ninakoopast ka röntgen ja sealt ka midagi ei paistnud. Ilmselt oleks ise pidanud minema hoopis nina-kõrva-kurguarsti juurde, et see oleks mingi peegli või sondiga reaalselt ninakoopa sisse vaadanud, aga perearst mind sinna ei suunanud ja ma ise ka muidugi ei taibanud omapead spetsialisti poole pöörduda.
Ja see jama kestis mitu aastat! Kolm vähemalt, äkki isegi rohkem. Kuni lõpuks ühel "toredal" päeval tundsin, et justkui mingi kõva klimp liigub ninakoopast ninaneelu poole. Ja läkski ninaneelu ja krooksusin selle endale suhu...
Jeerum, mis ilgus see oli... mingit mädamaitset ja haisu suu kohe korraga täis, nii et iiveldama ajas. Sülitasin muidugi kohe selle ilge klimbi välja - see oli umbes väikese kreeka pähkli suurune ja isegi kuju meenutas veidi kreeka pähklit. Ja see koosnes muidugi hüübinud verest, mis mitu aastat tagasi mingi väikese ninaverejooksu tagajärjel ninakoopasse klimbi oli moodustanud, mis sealt oma suuruse tõttu lihtsalt välja ei mahtunud. Ja see kuivas ja mädanes seal sedasi mitu aastat ja vahel liikus raskusjõu või inertsi tõttu ja ärritas ninakoobast seestpoolt, nagu igasugune võõrkeha. Ainult et siis mul ei olnud veel seda kogemust, et mis tunne on, kui sul midagi tahket ninakoopas ringi siiberdab ja muidugi ei osanud ka taibata, kuidas mingisugune võõrkeha mulle ninasse sattus ilma minu teadmata.
Ja kohe, päevapealt kadus ka see "krooniline" nohu.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
31.01.2025 13:44:45
|
|
|
Ja see on see, miks soovitatakse seda ninaloputust ilmselt (Capster jne).
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
31.01.2025 16:49:13
|
|
|
Lapsena tehti mulle seda põsekoobaste loputust arsti poolt siukse suure "lehmasüstlaga" mis reaalselt torgati kuskilt sealt krõmpsti läbi. Aga kasu ei olnud sellest mitte muhvigi ja midagi see "loputamine" välja ka ei loputanud.
Kas Dogbert, viisid selle "kreeka pähkli" kuhugi analüüsida või kuidas üldse õnnestus tuvastada et see mitu aastat mädanenud klimp just ninaverejooksu tulemus oli?
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
31.01.2025 18:48:22
|
|
|
Mul on krooniline nohu ja räme röga 2019a lõpust, tea mis jama see on võibolla joppas varajase koroonaga vms enne kui see massidesse jõudis.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
31.01.2025 21:23:44
|
|
|
Ma suutsin selliseid elukaid välja nuusata.
Ja see polnud kõige suurem
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
Kommentaarid: 166 loe/lisa |
   |
135 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kassmees
Kreisi kasutaja

|
01.02.2025 15:36:49
|
|
|
Uhh, mis pildid... Endal on kah mõnikord sarnaselt veidi vere moodi miskit selles sogas, mis lööridest tuleb. Muid kahtlasi sümptoome pole. Aga ilmselt tuleb millalgi mingi uuring lasta teha.
|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
46 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
01.02.2025 17:09:11
|
|
|
Ja see polnud kõige suurem |
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
01.02.2025 21:42:08
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Ja see polnud kõige suurem |
 |
Oot, mida? See pildil olev ju läheb samasse valdkonda sinu kulinaarsete šedöövritega.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
01.02.2025 22:23:39
|
|
|
Kui mul selline asi ninast välja tuleks, siis kahtlustaks, et olen ajud välja nuusanud
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Bssldr
HV kasutaja
|
02.02.2025 03:17:26
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Mul oli kümmekond või isegi 15 aastat tagasi selline veider suhteliselt püsiv nohu ja vist vahel ka põletik ninakoopa vasakus pooles, mis andis lisaks veel tunda valu ja ebamugavusena näiteks kummardamisel. Miski nagu tegi haiget seal ja ajas tatistama ja aevastama ja silmad vett jooksma.
(Nüüd koroonaepideemia alguses ninakoopa sügavusest pika pulgaga tati kaevamine tõi selle tunde kohe äärmiselt tuttavana meelde)
Ninakoobast muidugi loputasin jne, aga lõplikku leevendust ei tulnud.
Kurtsin perearstile, tehti ninakoopast ka röntgen ja sealt ka midagi ei paistnud. Ilmselt oleks ise pidanud minema hoopis nina-kõrva-kurguarsti juurde, et see oleks mingi peegli või sondiga reaalselt ninakoopa sisse vaadanud, aga perearst mind sinna ei suunanud ja ma ise ka muidugi ei taibanud omapead spetsialisti poole pöörduda.
Ja see jama kestis mitu aastat! Kolm vähemalt, äkki isegi rohkem. Kuni lõpuks ühel "toredal" päeval tundsin, et justkui mingi kõva klimp liigub ninakoopast ninaneelu poole. Ja läkski ninaneelu ja krooksusin selle endale suhu...
Jeerum, mis ilgus see oli... mingit mädamaitset ja haisu suu kohe korraga täis, nii et iiveldama ajas. Sülitasin muidugi kohe selle ilge klimbi välja - see oli umbes väikese kreeka pähkli suurune ja isegi kuju meenutas veidi kreeka pähklit. Ja see koosnes muidugi hüübinud verest, mis mitu aastat tagasi mingi väikese ninaverejooksu tagajärjel ninakoopasse klimbi oli moodustanud, mis sealt oma suuruse tõttu lihtsalt välja ei mahtunud. Ja see kuivas ja mädanes seal sedasi mitu aastat ja vahel liikus raskusjõu või inertsi tõttu ja ärritas ninakoobast seestpoolt, nagu igasugune võõrkeha. Ainult et siis mul ei olnud veel seda kogemust, et mis tunne on, kui sul midagi tahket ninakoopas ringi siiberdab ja muidugi ei osanud ka taibata, kuidas mingisugune võõrkeha mulle ninasse sattus ilma minu teadmata.
Ja kohe, päevapealt kadus ka see "krooniline" nohu. |
Tundub kahtlane, et ühest ninaverejooksust põskkoopasse selline hüübinud mass tekib, et nii palju aastaid probleeme tekitab - see vast lagundataks kuidagimoodi ära. Põskkoopa limaskest võib põletiku tõttu ise ka veritseda. Äkki on/oli seeninfektsioon? Googelda "fungus ball sinus" - mõnel pildil on see väga kreeka pähkli kujuga.
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
02.02.2025 13:10:57
|
|
|
netcat kirjutas: |
Kui mul selline asi ninast välja tuleks, siis kahtlustaks, et olen ajud välja nuusanud  |
Mõlemad poolkerad?
Kurat, pange pildid spoileritesse, nagu Hiid juba oma seapeaga
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
kyrvas
HV vaatleja
|
03.02.2025 14:34:07
|
|
|
bljääd.. A-gripp kallal.
Päris hirmus oli eile kui 39,4 palavikku näitas ja palavikualandaja aega võttis enne kui toimima hakkas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
03.02.2025 15:42:26
|
|
|
kyrvas kirjutas: |
Päris hirmus oli eile kui 39,4 palavikku näitas ja palavikualandaja aega võttis enne kui toimima hakkas. |
Kuidas te mehed nii nõrgad olete? Mul oli tuulerõugeid põdedes (jah, täiskasvanuna) 3 ööd järjest 40 kraadi palavikku, millele palavikualandaja mitte "ei võtnud aega" vaid lihtsalt ei mõjunud üldse. Lõpuks kolmandal ööl ma vist enam ei viitsinud võttagi seda. Hirmus ei olnud, piisavalt vastik ja raske oli olla, et polnud aega hirmu tunda. Lihtsalt leotasin kraani all märgi linu ja mässisin ennast nendesse ja nii mitu tundi järjest, kuni alanes. Esimese ööga sai juba selgeks, et selle kätte ära ei sure ja edasi oli lihtsalt tüütu..
Gripiga on mõni päev sellist temperatuuri täitsa tavaline nähe. Kui juba nii kõrgele on läinud siis see et alla kiiresti ei tule, on ka tavaline. Märgi linu muidugi antud juhul ei soovita.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
03.02.2025 20:03:05
|
|
|
Tegin vaktsiini, 5G, 6G kõik jutud ja pole grippi näinud
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
03.02.2025 20:35:45
|
|
|
Enne vaktsiini nägid, et tuleb su poole?
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
04.02.2025 09:43:08
|
|
|
https://www.err.ee/1609592102/hambaarstid-on-hadas-proteesihuvitise-muutmata-jatmisest-tekkinud-segadusega
tsitaat: |
Selle kohta ilmus uudiseid meedias ning ka sotsiaalministeeriumi kodulehelt võib praegugi leida teate, et alates 2025. aastast saavad vanadus- või töövõimetuspensionärid, üle 63-aastased ning osalise või puuduva töövõimega inimesed kasutada proteesitööde eest tasumisel lisaks proteesihüvitisele ka hambaravihüvitist.
Ehkki teade kirjeldab alles seaduseelnõu, mitte juba jõustunud muudatust ning tegelikkuses see plaan teoks ei saanud, on sellest siiski tekkinud palju segadust.
Läänemere hambakliiniku vastutav hambaarst Kersti Pedanik kirjeldas sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas, et hambaarstide poole pöörduvad patsiendid, kindlas usus, et saavad hambaravihüvitist kasutada ka proteesitööde eest tasumiseks. Osa neist tulevad arsti juurde, välja prinditud uudistekst näpus.
"Patsiendid kahjuks sageli võtavad tõena uudislugudes olevat ega kontrolli nende tõesust või ei oska seda ise kontrollida. Kahjuks olen kindel, et keskmine patsient ei kontrolli ka seaduse punktide jõustumist Riigi Teatajast," ütles Pedanik.
|
No kuulge, kui isegi sotsmin ei suuda oma kodulehte reaalsusega kooskõlastada, siis oodata, et patsient "kontrollib seaduse punktide jõustumist Riigi Teatajast" on ikka äärmine professionaalne kretinism.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.02.2025 02:00:19
|
|
|
Põskkoopapõletiku kokkuvõte - sain antibiotsid, sel korral mingid kangemad. Tõmbas mõne päevaga enesetunde korda ja üllatavalt ei olnud isegi peale kuuri lõppu tühjakspigistatud sidruni tunnet.
Arstiga sai kokkulepe, et järgmine kord kui nohu saan, siis on esimene kõne neile - võtavad mingid proovid ja nina-kurgu-kõrvaarsti visiidile. Tõdeti, et ilmselt mingi error on kusagil sees küll ninasüsteemis.
Huvitav on see, et öösiti on nina endiselt kinni ja isegi hormoonspreile ei allu hästi.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
ronny25
HV vaatleja
|
21.02.2025 07:51:40
|
|
|
Kunagi on ka põskoopa põletik tüüdanud suht tihti. Alati on abi saanud soolakottidega soojendamisest. Saun aitab ka hästi.
_________________ Ma olen täiesti normaalne. Hääled peas ütlesid seda mulle... |
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
21.02.2025 10:05:47
|
|
|
Antibiotsi puhul on tõesti oluline, et oleks õige antibiots konkreetse bakteri puhul.
Laia spektriga tihti pole nii efektiivsed. Seepärast on oluline laboris kindlaks teha, mille vastu täpselt võitlus käib.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
22.02.2025 13:04:20
|
|
|
kiire google ütleb, et diet coke (mida euroopas ei pakuta, muuhulgas sellepärast, et euroopas ei eelistata nii magusaid asju) peaks olema üks suurema aspartaamikogusega jooke - 12 untsi (380ml) peale 200mg. 370-380g peale 200mg on 0.05%. uurimuses said hiired toidus (nähtavasti kogu toidu peale kokku) 0.15% aspartaami. uurimine on õige, tulemustest kui toimemehanismist paremini aru saamisest on kindlasti kasu aga praktilise kasutuse juures pigem ei ütle see eriti midagi uut.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |