SirAskAlot, sa ikka oled kursis et UE5 vastu tehakse kampaaniat, sest tegemist kõige keerulisema mängumootoriga, sh RT effektide lisamine ja selle talutaval kaadrisagedusel töölesaamine;) Ainuke asi mis vaja UE5 mängude juures välja lülitada et stutterfest lõppeks(wu kong) on RT efektid.
*Keeruline- asjade töölesaamine ning FPS/pildiilu optimiseerimine. Näiteks Stalker2 keerati pool NPCde tegevust kinni sest muidu ei saaks isegi parimad masinad hakkama jüudluskaoga ning väljatulev Kingmakers kirjutas eraldi scriptimise juurde AI NPC jaoks...
Veits veel OT. Enne kui tõsisemad CEs-i uudised tulema hakkavad. Luban , et seekord viimane OT post minupoolt.
Vael kirjutas:
SirAskAlot, sa ikka oled kursis et UE5 vastu tehakse kampaaniat, sest tegemist kõige keerulisema mängumootoriga, sh RT effektide lisamine ja selle talutaval kaadrisagedusel töölesaamine;) Ainuke asi mis vaja UE5 mängude juures välja lülitada et stutterfest lõppeks(wu kong) on RT efektid.
*Keeruline- asjade töölesaamine ning FPS/pildiilu optimiseerimine. Näiteks Stalker2 keerati pool NPCde tegevust kinni sest muidu ei saaks isegi parimad masinad hakkama jüudluskaoga ning väljatulev Kingmakers kirjutas eraldi scriptimise juurde AI NPC jaoks...
Su vastus läheb mu mõttest väga kõvasti mööda ja ma mainisin kohe alguses. Pigem on sellised artiklid pooltõde.
NPC-de AI kui ma räägin , et aja jooksul arenevad ka mängu tegemise proged ja asjad mis alguses olid töömahkuamad muutuvad lihtsamaks? Eriti kui Stalkeri tegijad üritasid NPC-dega jumal teab mida teha ? Tõsiselt ?
Sellegi poolest.
Võtame lihtsa fakti , et CDProject RED hakkas UE5-t kasutama. Loogilised põhjused on odavam,lihtsam ja rohkem tööjõudu kes seda kasutada oskavad. Sa võid siia vastu panna tuhat rediti tugitoolieksperdi posti, aga ilsmelt ei suuda ükski mind veenda , et CDProjekt-is on ainult idioodid kes teevad ise oma elu raskemaks. Ainuke mis mind veenab on Witcher4-ja täielik katastroof.
Vastusena su väitele UE 5 stutterfest kohta. Kui on olemas UE5 mängud millel seda probleemi ei ole, siis on tõenäoliselt tegu tegijia oskamattuse või tahtmatusega.
UE 5-e probbleem on. Kui sul majasisest mängumootorit ei ole , siis on valiku variante väga vähe. UE5 on täna ilmselt esimene valik. Ja eelnevalt ma juba mainisin, et kuna tegijaid on nii palju . Siis on tasemel ja kogemustega tööjõudu raske leida.
Wukongi tegijad väitsid ise, et neil pole eriti kogenud meeskond.
Lisame siia juurde fakti , et AAA mäng tehakse tavaliselt konsoolile ja sealt edasi PC peale ja enne launchi pole kunagi aega. Korralik PC optimiseerimine on ilmselt viimane asi mida siis tehakse.
Lumenist ja nanite kriitikast pole mõtet rääkida. Paljud inimesed ei saa siiani täpselt aru millega tegu on.
Ma muidugi ei eita UE5-e probleeme. Pigem on mu mõte. Asjade arengut vaadates domineerib UE5 järgmisel kümnendil graafilselt kaasaegsete arvuti mängude tegemisel.
rene p, Videocardz.com lehel oleva tickeri kohaselt veidi vähem kui 9 tunni pärast. Minu arvestuse kohaselt siiski teeb see 03:30
Wccftech.com näitab veits alla 10h, ehk 4:30
18:30 päeval esmaspäev, Pacific Time (PT) on
03:30 päeval teisipäev, Central European Time (CET)
Meil on CET+1
Ehk siis põhimõtteliselt jäävad hinnad samaks. 5090 maksab 2000+ nagu 4090 pikka aega on maksnud.
5070...vabandust - 5080 maksab 1200 nagu 4080 ja 4080S maksid ja 5070/5070 Ti väike 50 hinnalangetus ei muuda üldhindu eriti.
Eks see oli ilmselt best case scenario mida võis oodata. Mingit wow momenti siin pole nagu 1080Ti või 3080 hindade väljakuulutamisel.
arvestades, et pearivaal just ütles, et neil on olemas 5070 konkurent, siis eelmise põlvkonna hinnad edasi on väga hea tulemus.
edit: okei, xt-d arvestades vast 5070ti konkurent ka. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 07.01.2025 09:26:31, muudetud 1 kord
Uued hinnad kinnitavad ka asjaolu, et majanduslangus on kohal ja pikaajaline, kui hindu ei tõstetud oluliselt.
Hind hinnaks aga saadavus saab olema jälle nii nagu alati. Esimesed pool aastat ei näe kaarte vähemalt 90/80 seeriat letis küll aga ebays _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Nahktagi väited ei lähe kuidagi slaididega kokku. Tundub, et jälle käib räige rahva petmine ja DLSS perfi võrreldakse nativiga.
Ma söön mingi riideeseme ära, kui 5070 tõesti tuleb 4090 native perfiga ja maksab 550- _________________ Liitu Binance'ga Liitu Honey'ga
Kristoferr, Muidugi oli võrdluses 5070 uus DLSS. See ju tavapärane Nvidia taktika olnud. Tegelikkus selgus alles peale reviewerite teste. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Kusjuures see oli veel testitud DLSS 4 MFG'ga mis genereerib ühe asemel kolm ekstra kaadrit.
Ja veel absurdsem on see, et MFG on eksklusiivne 50 seeriale. See on jama.
Lossless scaling proge juba on tõestanud, et eksisteerivad kaardid suudavad edukalt genereerida kolm kaadrit.
Üks asi on see, kui miski on eksklusiivne seetõttu, et vanemal seerial lihtsalt puudub vastav raud a'la FSR4.
Hoopis teine on mingi featuuri meelega limiteerimine kus 30 seeria jäeti FG'st üldse ilma.
Eks näis kas vabandus on seekord sama a'la 40 seeria optical flow generator pole piisavalt hea...
Igaüks kes jõudlust mõistab saab aru, et 5070 koos kolme FG kaadriga vs 4090 native on õunte ja apelsinide võrdlemine.
4070 on 46 SM. 5070 on 48 SM. Võibolla 5070 on 15% kiirem native perfis, kui sedagi.
njah oleks hinnad siis ligilähedalegi sellele mis välja hõistakse...
5090 mark my words on minimaalselt 2300 ja pigem 2500 kanti paremad isendid
vähemalt meil eestis võibolla saksast saad paar sotti alla
Eks see ongi müügikampaania osa. DLSS uus versioon ja ilma selleta nagu Nvidia kaardid ei eksisteerigi. Kogu müügiartikkel põhineb sellel, et kõik mängud kasutavad ja toetavad DLSS4 kohe kui kaardid päriselt letti jõuavad. Päriselu on midagi muud. Eks HUB jne teevad teste eraldi. Cost per frame on jälle selline nõme teema, et kui mäng ei toeta DLSS4 siis mida sa selle featuuriga peale hakkad
See on ka mõistetav, et Nvidia promob uut featuuri arendust argressiivselt aga ega valikuid ei ole ka eriti, mis puutub high-end segmenti. Tuleb leppida sellega mis turul on saada. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Far Cry 6 peaks olema siin pildil võrdlus 4090 vs 5090 ilma DLSS'ita. 25% kiirem? "A Plague Tale" ütles videos samuti, et ei toeta DLSS 4-a ehk siis samuti võib arvesse võtta.
siven, MSRP hinnad on midagi muud kui meie leti hind. 4090 MSRP oli 1,599 daala aga reaalsus meil oli see enamus aeg üle 2k euro ja isegi 2.5k. Seega jah 5090 tuleb igal juhul kallim letihind. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.