Keegi siin mõnda B580 talutava hinnaga Eestis leiab? Ma olen neid Eesti lehti ja ka geizhals.de suht igapäevaselt jälginud, alla 320€ kaarti (vähemalt mitte Limited Edition) nagu ei saa. Arvutitark on vahepeal hinda tõstnud (Steel Legend variant üle 360€!) ning parim, mis ma olen leidnud, on MTShopis ASRock variandid.
räägiks nüüd kaartidest edasi. need on ka meil saadaval ja puha.
Väga premm feeling ja nägu ja tegu. Firestrikes 14200 punkti ja mängud mida LAN'il proovis, töötasid kõik as expected. Väga kõva toode selle raha eest @ 1440p.
Stalkerit ei katsetand, näiteks mõne 8gb kaardi vastu?
Ilmselt clamshell disain kus mälukivid mõlemal pool. See oleks võrdlemisi lihtne lahendus praeguse 12GB kaardiga.
Kui Pro on nimes, siis ilmselgelt ei ole see tavalisele ostjale mõeldud.
Kui Pro on nimes, siis ilmselgelt ei ole see tavalisele ostjale mõeldud.
ATi varasemaid Pro kasutuse näiteid, Rage Pro, Rage128 Pro, Radeon 9500/9600/9700/9800 Pro jne, neid on veel, kõik tavatarbija kaardid,
kuid see 24GB Inteli kaart on veidi teise suunitlusega küll ning see pigem kuulujutt seni, kuni pole letil valmis toode, nagu intel arc b580 on.
1dumbpcuser, Jep just ühele tuttavale otsisin AM4 (B450 PCIe 3.0 plate) uut kaarti ja B580 kukkus valikust väljas just seetõttu, et see on Gen4 x8.
Tehniliselt AM4 peaks küll ReBAR toetama BIOS uuendusega, aga see jookeks seal Gen3 x8 kiirusel.
Pärast erinevate valikute kaalumist soovitasin talle RTX 3060 12GB. Ainuke mille ta reaalselt kaotab on DLSS FG komponent ja kaart võtab veidi rohkem voolu kui uued kaardid aga muus osas on Gen4 x16 ja 12GB mäluga.
Hind uuena ostes umbes 300 kandis. Odavamad (ja mitmed kallimad) on kõik x8 ja 8GB.
1dumbpcuser, Jep just ühele tuttavale otsisin AM4 (B450 PCIe 3.0 plate) uut kaarti ja B580 kukkus valikust väljas just seetõttu, et see on Gen4 x8.
Tehniliselt AM4 peaks küll ReBAR toetama BIOS uuendusega, aga see jookeks seal Gen3 x8 kiirusel.
Pärast erinevate valikute kaalumist soovitasin talle RTX 3060 12GB. Ainuke mille ta reaalselt kaotab on DLSS FG komponent ja kaart võtab veidi rohkem voolu kui uued kaardid aga muus osas on Gen4 x16 ja 12GB mäluga.
Hind uuena ostes umbes 300 kandis. Odavamad (ja mitmed kallimad) on kõik x8 ja 8GB.
Ma kiiruga vaatasin YouTube'ist b580 gen 4 vs gen 3 teste, vahe oli maks 5 fps ehk ei miskit hullu _________________ O: Low-profile pci bracket
AM4 B550 emaplaadid toetavad PCIE 4.0 väga kenasti + ReBar nendel olemas.
PCI-E 3.0 prosedele / plaatidele sobiks ilmselt ka RX6700/RX6750, need X16 PCIE.
marxveix,6750XT liiga kallis. 350+ ja ainult üks mudel saada. 6700 ja 6700XT juba pmst otsas kuna hinnad 700+
Eespool tõin välja 3060 12GB. See ka odavam kui 6750XT vanemale süsteemile. Meil algab 290 pealt.
See reBAR pole ju mingi üllatus, juba eelmise põlvkonna puhul oli enable mõju väga arvestatav.
Vähemalt inteli CPU puhul on nn. upgrade aeg väga pikk kus sa saad enable teha.
AMD zen 1 ja 2 puhul oli see nii ja naa.
Järgmine nädal proovin vaadata kas B580-ga ka midagi mängimata jääb. AMD klounaadi ja nvdiaga arvuti kahtlase oleku peale sai üks ostetud.
Fortnite vähemalt tundub olema 4K 55-60fps.
Ma ei usu, et B770 üldse tuleb. See eeldaks uut, ja suuremat kivi ja hetkel pole mingit infot, et midagi sellist üldse oleks töös.
Ma arvan, et kulude piiramise eesmärgil tehtigi seekord üks midrange kivi ja see ongi kõik.
Tuleb veel B570 ja ilmselt see ongi kõik selleks põlvkonnaks.
Inteli algne eesmärk oli väljastada viie aasta jooksul paar väikest kivi ja olla viie aasta lõpus 0% turuosa peal?
Üsna kindel, et see polnud plaan. Las ma ütlen mis oleks olnud tegelik plaan, kui asjad oleks toimunud nii nagu Intel lootis:
2018-2020: Arendus ja ettevalmistus. Inimeste palkamine jms.
2020: DG1 dev kaart, et saaks draiverid toimima, et esimese retail kaardi launch kulgeks sujuvalt.
2021: Alchemist mainstream ja performance segmendis. Ajastus oleks krüptobuumi ajal olnud ideaalne pakkudes odavat alternatiivi ja kenasti kasvatada oma turuosa.
2023: Alchemist+ refresh.
2024: Battlemage mainstream, performance ja enthusiast segmendis.
2025: ???
Selle asemel tuli 2021 DG1 millest polnud draiverite ettevalmistamiseks mingit kasu.
Alchemist launch lükati edasi 2022 lõppu. Alchemist+ katkestati. Battlemage tõmmati hoopis koomale isegi vs Alchemist.
Peaarhitekt Raja Koduri lahkus firmast 2023. Pea PR mees Ryan Shrout lahkust samuti. Ma imestan, et ex-nvidia tüüp Tom Petersen veel Intelis on.
Nüüd räägivad, et Celestial on valmis ja töö käib Druid kallal?
Vabandust, aga pärast 7 aastat ja ainult 3 kivi (DG2-128, DG2-512 ja BMG-G21) ja ainult 7 mudelit (A310/A380/A580/A750/A770/B570/B580) ma ei hoia oma hinge kinni, et sealt enam midagi tuleb.
Eriti arvestades Inteli kehva seisu üldiselt ja et uus CEO kavandab kuuldavasti koondmisi.
7 aastat alates divisioni asutamisest ja tulemuseks on 0% turuosa.
Muidugi ma tahaks kolmandat konkurenti turule, aga Intel pole suutnud seda realiseerida ja ma kahtlen kas suudab ka tulevikus.
B570 ja B580 pole ju häda midagi. Kuna Inteli endine juht arvas, et raha tuleks hoopis mujale matta on tulemus seda tugevam. Algsed kogused toodeti ka täiesti olematud, et oleks saanud kasu. Xe3 kindlasti tuleb, see ju käidi Xe2 väljatuleku hetkel välja.
Ja see mõne kriitika jõudluse osas, mis siis ühel hetkel läks mingiks eriliseks tampimiseks...tüübid ei osanud reBAR sisse lükata, aga kisa oli kõva
Ma küll ei julge öelda, et 5800X3D taga see kaart kehva oleks ja see ikka juba vana prose.
Lisaks energiatarve päris arvestav eelis.
B570 ja B580 põhinevad samal kivil. Alchemist seerias oli kaks kivi (DG2-256 katkestati). Ma oleks eeldanud, et mida seeria edasi seda laiemalt asi ette võetakse.
See oleks sama kui Nvidia väljastaks ainult GB202 kivi ja sellel põhjal ainult 5080 Ti ja 5090.
Need Inteli kaardid on ok aga see on sellegipoolest minu silmis regression. Täideti absoluutne miinimumprogramm.
Tuleviku osas ma ei usalda sõnagi mida Intel räägib. Kumbki nende senine seeria pole lubatud ajal turule jõudnud.
Kas Celestial tuleb jälle kaks kaarti pärast seda kui Nvidia ja AMD on oma uued kaardid juba väljastanud? Hetkel paistab küll nii.
B570 ja B580 pole ju häda midagi. Kuna Inteli endine juht arvas, et raha tuleks hoopis mujale matta on tulemus seda tugevam. Algsed kogused toodeti ka täiesti olematud, et oleks saanud kasu. Xe3 kindlasti tuleb, see ju käidi Xe2 väljatuleku hetkel välja.
Ja see mõne kriitika jõudluse osas, mis siis ühel hetkel läks mingiks eriliseks tampimiseks...tüübid ei osanud reBAR sisse lükata, aga kisa oli kõva
Ma küll ei julge öelda, et 5800X3D taga see kaart kehva oleks ja see ikka juba vana prose.
Lisaks energiatarve päris arvestav eelis.
5800x3d on siiani üks parimaid CPUsid(top5?). Need kellele see kaart heaks uuenduseks oleks omavad i9 9700, zen2 võib olla. Kuidas tulemused nende prosedega on?
i9 9700 on tiba kummaline näide, aga kui tõesti kõik raha pandi CPU alla ja videokas miski 1060, siis ju ka seal edasiminek. Oluliselt mõistlikum oleks vana süsteem müüa ja liikuda AM5 peale.
Zen2 osas tasub ju nii või naa võtta 5700X3D ja siis seis väga hea.
Mul jääb arusaamatuks miks nii kiivalt üritati seda arc ajada igavanade CPU lahenduste otsa.
Ka uut süsteemi ehitades aitab ju B580 tuua esialgse hinna oluliselt alla.
Vanade süsteemide osas samas 12400F on täiesti ok...igati odav budget.
R5 alates 5600 on ka igati ok, samas vähemalt mulle kummaline...ise uuendasin 1700 pealt 5800x3D peale.
Mingi venelaste võrdlemisi suure (alla miljoni, kuid mingi 700-800 tuh) jälgijate hulgaga juutuuber oli seda videot maha teinud ja väitnud, et HW ei tea asjast midagi. HW oli isegi venelaste hate-meile saanud postkasti.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.