Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
RCC
HV Guru

|
28.12.2024 16:29:52
|
|
|
toru on aastaid juba toas, aga telia ei saa ühest detailist aru, milleks on juurdepääsuvõrk(jao). kundevõrk tuleb ühendada ju jaovõrguga mis omakorda suundub elasa põhivõrgu liitumispunkti. telial ei ole jätkuvalt seda sandikopikat, mis siis et igal aastal läheb 100+ milli puhaskasu rootsi, nii et ühtegi piuksu isegi ei kosta.
elasas või elasast ehitusel tuleb diil ikka vaid ehitajaga. see mis pärast edasi juhtuma hakkab pole minu rida. ja jätkuvalt on tõsi ka see, et kui ehitajale ON vaja mingeid lube, vms, siis tema tegeleb ka nendega. MAKSJA on endiselt see, kellel oma on võrk. projektide, annetuste raames VÕIB (kui saab muidugi) teha nii, et taotleja saab kuskilt raha ja tasub ehitajale, aga seda ainult juhul, kui ta selle ise 100% tagasi saab
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.12.2024 17:07:44
|
|
|
RCC, tuleta mulle meelde, mis summadest on juttu?
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.12.2024 22:18:03
|
|
|
päris alguses 3600 (2018), siis 4200, siis 5000 ja eelmise a seisuga 6000. )[koos KM] see sisaldab ei midagi muud kui 48karva kablat, (1,7km) selle puhumist ja noh poisid arvasid et kahe kaevu vallakaevamisel nemad tahavad ikka koppa. sinna juurde kuuluvad ka kõik paberid (millest mul on täiesti ükskõik) seni ei ole mitte kellelgi, isegi elon muskil seda senti, et riigile (kuna elasa sa on nö riigi poolt ellu kutsutud ja trass on elasa oma) see kaabel (nett) ära panna. see oleks esimene unikaalne nett - hajaasustuses turutõrkepiirkonnas. sest seni ei tea JÄTKUVALT mitte keegi ühtegi kohta, kus oleks majakeses põllu peal TOIMIV täisduplex 1gps+ ühendus. küll aga on läinud siin enefiti projektide raames kenasti rahasid tuuri, st on ehitatud jaovõrk ilma tegelike liitumisteta. kusjuures enne ehitust ei tunne keegi huvi, kas seda netti kellekile üldse vaja on. telia alati korrutab, et nemad ei investeeri, ega ehita, - ootavad käed rüpes kui keegi teine teeb. Lisaks ei tea endiselt kõigi kolme töötajad mõistet turutõrkepiirkond., .v.a need keda isiklikult koolitanud olen. alguses hakkavad esinduses kohe rõõmuga 1536x40Gbps teenust pakkuma - ja siis selgub üllatav tõsiasi, millest pole kuuldudki. telia poiss sonis sooja ilmaga 6 est eurost telefonis, kui ma rääksin et mul on NETTI vaja.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
28.12.2024 22:28:58
|
|
|
Miks peaks keegi sinu neti kinni maksma? Sa ei maksa seda "investeeringut" mitte kunagi paketi kuutasudega tasa.
Ütleme, et 10€ paketi kuutaust läheks selle "investeeringu" arvestusse. See võtaks siis 50! aastat aega, et tasa teenida. Selleks ajaks on see raha oma väärtuse mitme suurusjärgu võrra kaotanud - seega igate pidi täiesti kahjumlik ettevõtmine operaatorile.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
2 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
28.12.2024 22:33:42
|
|
|
Renka, ma saan aru et ega ta kõiki 48 soont omale ei taha. Või kui tahab siis teeb ka vastava arvu liitumisi.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
28.12.2024 22:42:44
|
|
|
Ja mida teenusepakkuja nende ülejäänud 47 soonega peale hakkab siis kui see ainult tema tarbeks veetakse?
Oleks seal veel potentsiaalseid tarbijaid siis võiks ju kopereeruda ja ei oleks summa kuigi suur (siis võibolla ISP oleks nõus ka ise selle tasuma muidugi).
Igatahes täiesti asjatu jaur RCC poolt siin teemas nagu alati. Miski 15+ aastat vist sama jutt käinud?
_________________ There is no place like 127.0.0.1
viimati muutis Renka 28.12.2024 22:43:31, muudetud 1 kord |
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
28.12.2024 22:47:27
|
|
|
RCC, ma võtaks selle pakkumise kohe vastu kui see laual oleks.
Paraku mul vaja 6km vedada...seda vaevalt keegi 10k € teeb, pigem 100k€
Aga noh, kui kunagi peaks kaabel tulema...siis tuleb. Hetkel ma kahtlen selles, sest kaabel asub minust vasakule ja paremale 6km kaugusel....otsest vajadust seda tühikikku täita kellelgi pole
Hetkel ootan millal telia 5g aktiveeriks mu piirkonna mastis. See suht ainukene, millel seda veel tehtud pole
Sellega saaks neilt normaalse koduinterneti üle mobiilse. Reaalselt on kiirused olemas moblas ja hotspotin kogu aeg.... neil mingi jonn, et 20/5 max koju 4g peal
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
29.12.2024 11:37:33
|
|
|
Renka kirjutas: |
Miks peaks keegi sinu neti kinni maksma? Sa ei maksa seda "investeeringut" mitte kunagi paketi kuutasudega tasa.
võrra kaotanud - seega igate pidi täiesti kahjumlik ettevõtmine operaatorile. |
minu neti? kas sa nagu üldse lugeda ei oska? see EI OLE , ega SAA olema minu nett, vaid see ON ELASA SA nett! õigemini nende pime kaabel ja 48 kiu nõue tuleb NEILT. millal ükskord inimesed õpivad lugema ja vahet tegema. minu nett on 145m mis on pmst olemas. tänu sellele elasa netile tekib VÕIMALUS saada mul oma netiga lõpuks netti. HV-lasest ootaks ikka keskmisest paremat arusaamist neti panemisest. ja kuidas see teliale kahjumlik on kui IGAL aastal 100+ milli kasumit rootsi? kas maksutõus ei ole ehk piisav, et pea selgeks lüüa?
jeesus188 kirjutas: |
|
kas see 6km on sinu enda kinnistu? nii rikas sa vist ei ole, et disneylandi omada. endiselt. sinu mure on sinu majast kuni sinu kinnistu piirini. ülejäänud on omaniku mure. 6km pakun, et on KOV-i maa, ja sinna rakendub riiklik toetusmeede. paraku ei ole need meetmed väga asjalikeks osutunud, sest neid viivad läbi ju diletandid. aga varsti tuleb järjekorras 5 es - siis saad hakata uurima. kas mõni kes sellel osaleb on nõus selle töö ette võtma. siin on ilmnenud ka asjaolud, mis nõuavad baasvõrgu laiendamist. 5g ei ole endiselt lahendus, sest selle upp ei ole täna piisav. seda ei ole turutõrkepiirkonnas TÄPSELT samamoodi. samuti on selle hind korreleerituna kaabliühendusse palju kallim. ,lisaks oluliselt kallimad seadmed.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
29.12.2024 11:44:46
|
|
|
Oma maa pealt kaevaks need paarsada meetrit juba homne päev ära kui vaja oleks.
Ja isiklikult mul kama3 kellene need kiud kuuluvad, mis ma nendega peale hakkaks, kui need pole kusagile ühendatud.
suures plaanis pole 5G loomulikult lahendus, aga see oleks ajutine lahendus (nagu teada, ajutised asjad kestavad väga kaua) hetke olukorrale kus pole üldse kiirust
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
29.12.2024 13:08:29
|
|
|
Valus sellist solki lugeda. Lugeda vb oskad aga sinu nett 145m... kulla inimene see on kaabel mitte nett, kuni sa kellelegi maksta ei suuda ei hakka sa sealt valgust(netti) ka saama.
Ning miks sa ainult ühe puu all haugud, on ka teised operaatorid ju, kui Telia varastab siis uuri mujalt, vaevalt, et paremaks läheb. Äkki hakkad ise ISP'ks?
Huvitav kuidas sul kodus üldse elekter on, need raisad tahavad ka ju liitumistasu, kus samamoodi maksad kaablivedamised ja jutud kinni.
RCC kirjutas: |
minu neti? kas sa nagu üldse lugeda ei oska? see EI OLE , ega SAA olema minu nett, vaid see ON ELASA SA nett! õigemini nende pime kaabel ja 48 kiu nõue tuleb NEILT. millal ükskord inimesed õpivad lugema ja vahet tegema. minu nett on 145m mis on pmst olemas. tänu sellele elasa netile tekib VÕIMALUS saada mul oma netiga lõpuks netti. HV-lasest ootaks ikka keskmisest paremat arusaamist neti panemisest. ja kuidas see teliale kahjumlik on kui IGAL aastal 100+ milli kasumit rootsi? kas maksutõus ei ole ehk piisav, et pea selgeks lüüa?
|
kas see 6km on sinu enda kinnistu? nii rikas sa vist ei ole, et disneylandi omada. endiselt. sinu mure on sinu majast kuni sinu kinnistu piirini. ülejäänud on omaniku mure. 6km pakun, et on KOV-i maa, ja sinna rakendub riiklik toetusmeede. paraku ei ole need meetmed väga asjalikeks osutunud, sest neid viivad läbi ju diletandid. aga varsti tuleb järjekorras 5 es - siis saad hakata uurima. kas mõni kes sellel osaleb on nõus selle töö ette võtma. siin on ilmnenud ka asjaolud, mis nõuavad baasvõrgu laiendamist. 5g ei ole endiselt lahendus, sest selle upp ei ole täna piisav. seda ei ole turutõrkepiirkonnas TÄPSELT samamoodi. samuti on selle hind korreleerituna kaabliühendusse palju kallim. ,lisaks oluliselt kallimad seadmed. |
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
29.12.2024 13:30:30
|
|
|
cpuboy, 7 aastaga võiks nagu kohale juba jõuda mis indiviidiga on tegemist.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
29.12.2024 15:50:44
|
|
|
RCC kirjutas: |
minu neti? kas sa nagu üldse lugeda ei oska? see EI OLE , ega SAA olema minu nett, vaid see ON ELASA SA nett! õigemini nende pime kaabel ja 48 kiu nõue tuleb NEILT. millal ükskord inimesed õpivad lugema ja vahet tegema. minu nett on 145m mis on pmst olemas. tänu sellele elasa netile tekib VÕIMALUS saada mul oma netiga lõpuks netti. HV-lasest ootaks ikka keskmisest paremat arusaamist neti panemisest. ja kuidas see teliale kahjumlik on kui IGAL aastal 100+ milli kasumit rootsi? kas maksutõus ei ole ehk piisav, et pea selgeks lüüa? |
just - see on SINU nett/kaabel. Sest ühtegi teist tarbijat seal taga ju ei oleks. Ainult sinu pärast see kaabel veetaks.
See kas seal sees on 1 või 48 kiudu ei mängi mingit rolli. See mõjutab hinda marginaalselt.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
29.12.2024 16:06:06
|
|
|
Reaalselt on kiirused olemas moblas ja hotspotin kogu aeg.... neil mingi jonn, et 20/5 max koju 4g peal |
Telia1 ei ole? Sellega võiks vaikimisi 40/10 olla.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
29.12.2024 16:34:16
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Reaalselt on kiirused olemas moblas ja hotspotin kogu aeg.... neil mingi jonn, et 20/5 max koju 4g peal |
Telia1 ei ole? Sellega võiks vaikimisi 40/10 olla. |
Võiks....ei ole. Aga see pole eriline lahendus. Reaalsuses on kiirused oluliselt paremad
Telia tv olemas küll...äia pakett
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
ressi
HV kasutaja
|
31.12.2024 16:57:05
|
|
|
Kas kuskilt netist saab ise järgi vaadata, mis ajani saab vaatamiseks kasutada Telia Arris 1113 digibokse?
Mul on selliseid Arrise bokse 2 veel alles, mis töötavad hetkel, aga Telia pidi neid järjest võrgu kaudu kinni panema.
Kas oleks mõtet küsida seda otse Teliasse helistades või ei öelda seda tähtaega?
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
31.12.2024 17:23:48
|
|
|
Küll teavitatakse personaalselt kui sulgemine tuleb.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.01.2025 21:59:38
|
|
|
Kas tavaline sim jääb aktiivseks kui ma esim aktiveerin?
Ma nagu kodukalt ei loe seda välja
tsitaat: |
Soovin uut eSIMi
Soovid plastikkaardi asemel kasutada digitaalset SIMi, mida toetavad mitmed nutiseadmed, nt nutikellad, telefonid jm.
NB! Palun veendu, et sinu seade toetab eSIMi. Pane tähele, et eSIMiga ei saa Mobiil-ID teenust kasutada.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
aeropiloot
HV kasutaja

|
03.01.2025 22:14:50
|
|
|
Ei jää
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.01.2025 22:49:36
|
|
|
aeropiloot kirjutas: |
Ei jää |
okkei....kas siis võimalik 2 esim aktiivselt hoida?
Aifõun 16 pro max
E:
10min ootamist ongi normaalne?
Tegin telole restardi...hakkas esim tööle
Aga ses suhtes kahju, et tava sim ei hoita aktiveerituna
Eks koju tulles tellin uue...äkki saab vana aktiveerida....rohepesu ju eestis pole
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
viimati muutis jeesus188 03.01.2025 23:04:26, muudetud 1 kord |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
03.01.2025 23:04:08
|
|
|
multisim teenus on olemas Telial. Toimib ilusti kuigi pole kindel kas selle mingi Diili letialuse pakkumisega ka saab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
03.01.2025 23:33:43
|
|
|
napoleon kirjutas: |
multisim teenus on olemas Telial. Toimib ilusti kuigi pole kindel kas selle mingi Diili letialuse pakkumisega ka saab. |
mis see e krd diil siia puutub....eluaeg telia klient olnud
Aga hetkel vahetusega selgus et ei saa....
Samas vb kui 10min ootan, siis aktiveerub ka tavasim
Kadunud indrekp äkki oskab kommentaarida
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
03.01.2025 23:49:56
|
|
|
No ütleme, et sim töötab ühes seadmes. ei saa olla igal pereliikmel sama sim (e-sim) või sidevahend.
Seega füüsiline, või eSim, vali üks või teine. Oluline on see, et kui liigud füüsilise simi ja mobiil-ID pealt E-Simile, siis nii on. Mobiil-ID tagasi saamiseks, on sul vaja uut Füüsilist Sim kaarti, vana sim on surnud kohe, kui sealt teenus ära liigub.
Edasi on siis see valik, et multisimiga saad käima, omaenda lisaseadme, kell või mingi vigur, mis peaks seda toetama.
Küsimus oli segane ja vastus ilmselt ka. Kuid ehk aitab.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.01.2025 00:09:23
|
|
|
Vastus oli 10 korda segasem....see selleks
Ma küsisin, miks tava sim tööl ei hoita edasi.....teenusepakkuja saab ju eelneva automaatselt deaktiveerida kui online tuleb uus sim...minu loogika
Mõte selles, et saan liikuda esim-sim-esim...vastavalt vajadustele
Täpsustan...välismaa mõttes...eestis kama 7
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
04.01.2025 00:57:18
|
|
|
Sim on nn krüpteeringuga, seda aktiviseeritakse ainult üks kord.
Kui kolid eSimile, siis tava sim suletakse. Seda ei saa ka parima tahtmise juures uuesti aktiviseerida.
Detailsemalt ei viitsi, ei tea, ja pole mõtet ka arutada.
Kõik sim kaardid, mis on kasutatud ja suletud, lähevad utiliseerimisele.
Saad liikuda sim-esim-sim vahetustel. Hangi lihtsalt omale e-poest uusi SiM kaarte varuks, sisestad uued numbrid ja olemas.
viimati muutis indrpo 04.01.2025 01:08:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.01.2025 01:06:03
|
|
|
Ok. Viskan tava sim siis ära...küsida ikka võis
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |