Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 133, 134, 135  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 05.12.2024 23:23:53 vasta tsitaadiga

AMD RX8xxx seeriast võiks tulla üks odavseeria kaart ka, nagu Intelil ARC A380 6GB ja Nvidial RTX3050 6GB olemas, ehk need toidet mitte vajavad kaardid. RX7500/7400/7300 seeria päris low end kaardid jäid ära, kuigi korraks lubati, et tuleb ja siis tõmmati low-endile kriips peale.

Scart kirjutas:
Fakt on see, et 9XXX seeria launch oli kapitaalne möödapanek AMD'i poolt.

Kapitaalselt mööda pani tõesti sinisest, selles osas Scart-il täitsa õigus.
Las AMD naudib võitu, Inteli cpu launch on olnud ideaalne, täiesti veatu.
Kommentaarid: 310 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 270
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.12.2024 23:29:35 vasta tsitaadiga

marxveix kirjutas:
Kapitaalselt mööda pani tõesti sinisest, selles osas Scart-il täitsa õigus.
Las AMD naudib võitu, Inteli cpu launch on olnud ideaalne, täiesti veatu.

https://www.techpowerup.com/325533/mindfactory-only-sold-a-few-dozen-amd-ryzen-7-9700x-and-ryzen-5-9600x

Tõesti, müüs nagu poleks homset.
Kommentaarid: 119 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 2 :: 101
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 05.12.2024 23:36:15 vasta tsitaadiga

Scartil on õigus. AMD ja Intel peaks pillid kotti panema. Nvidia on ainus kes pole üldse millegagi puusse pannud. Kõik on läinud libealt. /s
Nüüd oleme ringi peale teinud ka siin teemas uuesti.

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 05.12.2024 23:41:24 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Scartil on õigus. AMD ja Intel peaks pillid kotti panema. Nvidia on ainus kes pole üldse millegagi puusse pannud. Kõik on läinud libealt. /s
Nüüd oleme ringi peale teinud ka siin teemas uuesti.

Ma saan aru, et reaalsusega on tihti ühe laagri esindajatel üsna habras side, aga nimetada Ryzen 9K launchi edukaks on reach, milleni isegi ayymd'i mehed ei küündi. Kõige värskemad andmed Mindfactoryst - https://x.com/TechEpiphanyYT/status/1860751912414384493/photo/2 7600X3D müüb rohkem kui neli 9K proset kokku. Ainus reaalselt ühikuid liigutav prose on 9800X3D ja see on otsas ja numbrid seega olematud. Kas äri tehakse nii, et viie SKU peale ainult üks müüv toode on tänapäeval edulugu?
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 06.12.2024 00:01:27 vasta tsitaadiga

Scart, Lugemisega raskusi. Kui keegi nimetab AMD cpu launchi kehvaks, siis peaks olema täpsem. Mina ei ole kunagi kiitnud non X3D AMD cpu'sid viimased põlvkonnad. Ei ostnud 7 seeria CPU's peale X3D ja ei ostnud ka 9 seeria puhul. Ei osta ka järgmist seni kuni tuleb alati uus X3D, mis on edasiminek ja mõistlik hind. Get it now? See üldistamine ongi probleem. Räägime konkreetselt, siis ei pea hakkama leiutama, mida keegi tegelikult mõtleb. Ma võiks öelda ka, et Nvidia kaartide viimane launch sakkis. Nüüd nuputa ise mida ma siin silmas pean icon_lol.gif

AMD teeb praegu head äri 9800X3D'ga aga mine õpeta neid, et nii äri ei tehta icon_biggrin.gif

Scart
HV Guru
Scart

sõnum 06.12.2024 00:08:56 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Ma võiks öelda ka, et Nvidia kaartide viimane launch sakkis. Nüüd nuputa ise mida ma siin silmas pean icon_lol.gif

Techmaailma üleüldine konsensus oli, et Ryzen 9K launch sakkis, muidu. Kui 9800X3D Mindfactory listist välja jätta, siis on top 15 AMDi prosede hulgas müügi poolest täpselt kaks Ryzen 9K SKU'd.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.12.2024 00:40:57 vasta tsitaadiga

Ei jõua toota nii kiiresti kui ära ostetakse - "probleem" mis teeks iga kasumile orienteeritud firma väga õnnelikuks.
Justkui see oleks erinev sellest kuidas Nvidia tippkaart on peale launchi samuti igalt poolt laost otsas.
Miskipärast ei näe scarti kunagi Nvidiat kritiseerimas. Me kõik teame miks.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 06.12.2024 07:32:40 vasta tsitaadiga

Tomorrow, nVidia puhul seda kus kaart oli täielikult otsas nägime esmalt alles 3K seeriaga ja selle põhjust tead sa vägahästi - krüptokaevandamine kus mõndadel suurematel riikidel olid krüptokaevandused kus kaevandus tarbis rohkem voolu kui mõni väike riik kokku. Kõiki väiksemas mastaabis sadade või kümnete kaartidega kaevandajaid ei jõua kokkugi lugeda. Rääkimata sellest, et kaardi tootmine on ikka oluliselt keerulisem ja mahukam kui prose tootmine. Kas Hiina ostab 9800X3D'si miljonite kaupa kuhugi CPU pealt kaevandatavasse asja - EI. Kas igal koolijuntsul sumiseb 10 proset garaažinurgas ja kaevandab krüptot kuna päris töö on lollidele ja hobustele - EI. Lihtsalt on "maailma parimp" prose mida pole saada ja kui kuhugi tilgub siis on olukord kus aastal pmst 2025 saate maksta 8 tuumalise prose eest 700 euri. Mäletan vägahästi kui siin mõned aastad tagasi intelit peksti, et tahavad üüratu 4 sotti saada 8 tuumalise eest. Nukker on see, et selleks ajaks kui seda proset võiks olla normaalse hinna eest saada on niipalju aega mööda läinud, et paljud inimesed pettuvad. Ma ka ei taha aasta pärast seda prose 500.- euriga osta icon_wink.gif
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.12.2024 08:51:03 vasta tsitaadiga

ot:
Auron kirjutas:
nVidia puhul seda kus kaart oli täielikult otsas nägime esmalt alles 3K seeriaga ja selle põhjust tead sa vägahästi - krüptokaevandamine

Seda on näha iga high end kaardi launchi puhul kus esialgne stock saab kiiresti otsa ja hinnad tõusevad absurdseks.
Scalperid jms veel lisaks. Ma ei räägi siin sellest, et pool aastat pole midagi saada nagu krüpto ajal oli. Ma räägin siin esimesest 4-8 nädalast.
Auron kirjutas:
Lihtsalt on "maailma parimp" prose mida pole saada

See pole kuidagi erinev teistest populaarsetest launchidest. Homme saab kuu aega täis kui see launchis.
Seekord on ka USA tariifide teema mis tähendab, et prioritiseeritakse USA turgu ja üritatakse enne tariifide kukkumist võimalikult palju vanade hindadega sisse tuua.
Auron kirjutas:
olukord kus aastal pmst 2025 saate maksta 8 tuumalise prose eest 700 euri.

Kas 2015 aastal oli parem 4 tuumalise eest 400 maksta?

See 700 ei ole ka selle tegelik hind. Meil on see MSRP (480) järgi umbes 550 mida ei ole palju parima gaming prose eest arvestades seda, et teiste kategooriate parimad on kohati palju kallimad.
Parimat GPU'd ei saa 550 eest. Parimat monitori ei saa selle eest jne.

Oli aeg kus mõlemad Intel ja AMD vorpisid 1000 maksvaid 1-2 tuumalisi prosesi mis olid tehniliselt parimad aga mida said endale lubada vähesed.
X3D saab endale lubada ikka palju rohkem inimesi.

Ühtlasi mängud ei nõua rohkemat kui 8 tuuma (16 lõime).
Auron kirjutas:
Mäletan vägahästi kui siin mõned aastad tagasi intelit peksti, et tahavad üüratu 4 sotti saada 8 tuumalise eest.

Ma ei tea mis mudelit sa täpselt silmas pead aga ainus viimaste aastate launch mis oli 8 tuumaline Intel üle 400 oli 11900K aastal 2021 ja see maksis koguni 539 ega olnud isegi parim selle raha eest. Waste of Sand oli.
11700K oli normaalsem 399 aga polnud samuti kiireim. Õigustatult peksti.
Auron kirjutas:
Nukker on see, et selleks ajaks kui seda proset võiks olla normaalse hinna eest saada on niipalju aega mööda läinud, et paljud inimesed pettuvad.

Pettuvad milles täpselt? Arrow Lake oli flop. AMD Zen 6 on veidi enam kui aasta kaugusel (2026 esimene pool) ja Inteli järgmine seeria (kui see üldse isegi sellele socketile tuleb) on samuti aasta kaugusel ja vaadates jõudlusevahet, siis on raske loota, et see selle vahe kinni võtab. 9800X3D on ka aasta pärast sama hea kui praegu. Kui eelmiste aastate X3D mudelid ja nende jõudlus tänasel päeval pole piisav tõestus, siis ma ei tea mis on.
Auron kirjutas:
Ma ka ei taha aasta pärast seda prose 500.- euriga osta icon_wink.gif

Tänan väga selle info eest. Me tõesti pidime seda teadma. /s.

Ühtlasi see on Navi teema. Milleks kogu see jutt siin prosedest?
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 06.12.2024 10:25:22 vasta tsitaadiga

Tomorrow, teame teame - kokkuvõtvalt kui AMD pushib hinda absurdseks, toodet pole saada jne. siis see on väga okei, sest kõigele leiab vabanduse nagu 2 aastane laps kes tassi ära lõhkus.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 06.12.2024 10:52:03 vasta tsitaadiga

Auron, ehk siis tootja peaks reliisi edasi lükkama kuni on miljoneid eksemplare ehku peale toodetud, riskides et asi ei müü hästi ja kahjum meeletu?
Ainuüksi Saksa poodi Mindfactorysse tuli reliisiks 980tk 9800X3D, suht korralik number IMO... Võrdluseks, reliisiks RTX 4070 samas poes oli 315tk, RTX 4070 Super 240tk.
Ja meanwhile Inteli uue CPU reliis
tsitaat:
Almost a week after the October 24 release of Intel's Core Ultra 200S (Arrow Lake) desktop processors, Germany's largest PC components online retailer still hasn't sold a single unit.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.12.2024 10:53:46 vasta tsitaadiga

Auron, AMD ei pushi hinda. Praegused hinnad on saadavuse puudumise tõttu põhjustatud. Ma ei ütle, et see on okei. Ma ütlen, et see juhtub kõigil populaarsete launchidega.
Nii pikaajaline foorumikasutaja kui sina peaks seda olema sada korda näinud. Selles pole midagi erilist ega üllatavat. Tulla GPU teemasse virisema CPU launch saadavuse üle ja mida kõik eeldasid on ikka võrdlemisi lapsik.

Arx07, Täpselt ja USA's võib igasse MicroCenterisse jalutades 9800X3D osta.
Ootame siis kui järgmise aasta alguses on 5090 launch ja see on esimesed 30 päeva igas poes MSRP eest saadaval icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.12.2024 11:45:17 vasta tsitaadiga

marxveix kirjutas:
Zonerman kirjutas:
AMD cpu kehv launch ka, AMD peaks vist pillid kotti panema /s

9800x3d kehv launch?
9800x3d pigem välja müüdud ja laos ei seisa
https://www.faun.ee/shop?search=9800x3d

https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/where-to-buy-amds-ryzen-7-9800x3d-the-new-king-of-gaming-cpus

Kas ma mainisin kuskil 9800X3D versiooni? Te isegi ei mäleta seda fiaskot, mis käima läks kui uued AMD non 3D CPU'd välja tulid? Kus 9700X oli kehvem mängudes kui 7700X!? Ja teised CPU'd olid sama kehavd oma heal juhul +4% parem kui 2.a vanad prosed.

Zonerman kirjutas:
Scart, Lugemisega raskusi. Kui keegi nimetab AMD cpu launchi kehvaks, siis peaks olema täpsem. Mina ei ole kunagi kiitnud non X3D AMD cpu'sid viimased põlvkonnad. Ei ostnud 7 seeria CPU's peale X3D ja ei ostnud ka 9 seeria puhul. Ei osta ka järgmist seni kuni tuleb alati uus X3D, mis on edasiminek ja mõistlik hind. Get it now? See üldistamine ongi probleem. Räägime konkreetselt, siis ei pea hakkama leiutama, mida keegi tegelikult mõtleb. Ma võiks öelda ka, et Nvidia kaartide viimane launch sakkis. Nüüd nuputa ise mida ma siin silmas pean icon_lol.gif

AMD teeb praegu head äri 9800X3D'ga aga mine õpeta neid, et nii äri ei tehta icon_biggrin.gif

Lugemisega on raskusi sinul ja marxveix'l , kes eeldasid ise, et mina kehva launchi all mõtlesin 3Dcache versiooniga CPU'd! Millal oli Zen5 uute prosede launch- siis kui tutvustati kõiki tava versioone! Mis olid kehvemad kui eelmise põlvkonna omad. Ning siiamaani ei müünud, kui AMD vaikselt ilma meediakärata on prosede hindu langetanud -50-70€ võrra! Vägev lCPU aunch küll- mitte keegi ei ostnud neid! Miks ei ostetud? Sest pakkusid sama või mitte oluliselt paremat perfi kui 2.a vanad mudelid ja hind oli sama!
Halloo! Keegi ei osta ka uut AMD videokaarti kui see sama reha otsa astub.
Kommentaarid: 226 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 196
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 06.12.2024 11:45:24 vasta tsitaadiga

Kes need 8800 XT launchi ostjad oleks ?
Praegune AMD kasutajaskond on aastaid kuulutanud, et neid RT ei huvita. Rasteris,võrreldes eelmise põlvkonnaga, ilmselt mingit perfi suurenemist oodata ei ole.

Ma ei näe küll launchi ajal 8800XT-le erilist nõudlust. Hiljem, kui 8xxx seeria korralik on ja hind soodne, siis võib AMD oma turuosa kindlasti suurendada. Seniste kogemuste põhjal ainult natuke paremast hinnast ei piisa.
7xxx seeria müüginumbrid on, hoolimata paremast hinnast, viletsad.
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 06.12.2024 11:48:52 vasta tsitaadiga

Küllap 8800XT neile suunatud, kes pole taolise jõudlusega GPU-d siiamaani raatsinud kõrgete hindade tõttu osta.
Mul 7900XT ja 8800XT-ga ei oleks midagi teha. Oleks tahtnud upgrade 7900XT-le, aga AMD osakonnast seda seekord ei pakuta icon_sad.gif
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.12.2024 11:49:19 vasta tsitaadiga

Scart kirjutas:
Zonerman kirjutas:
Ma võiks öelda ka, et Nvidia kaartide viimane launch sakkis. Nüüd nuputa ise mida ma siin silmas pean icon_lol.gif

Techmaailma üleüldine konsensus oli, et Ryzen 9K launch sakkis, muidu. Kui 9800X3D Mindfactory listist välja jätta, siis on top 15 AMDi prosede hulgas müügi poolest täpselt kaks Ryzen 9K SKU'd.

Siinkohal olen Scartiga nõus. Kui poleks 9800X3D väja tulnud, siis teie arvates oli Zen 5 launch hea või!?
AMD ei püsi 9800X3D müügi peal, vahetpole kui palju neid müüakse. Komplektis peab olema muid prosesi ka, ning need muud prosed olid kõik paras sitt seekord. 3D päästis natuke seda launchi AMD jaoks.
Kõik ei osta ka sul seda 3D cache versiooni, seega see Zonermani, mina ostan ainult seda, no osta- keegi ei keela. Kuid see ei tähenda, et teised kõik ostavad.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 06.12.2024 12:13:45 vasta tsitaadiga

Viilutaja EI ole mõtet oletada. Müüginumbrid ja saadavus on see mis näitab. Just tahetaksegi 9800X3D. Mina lihtsalt olen ka üks neist kes just seda soovib ka aga mõistliku hinnaga.

Kui keegi tahab muuks otstarbeks kui gaming, siis valik olemas kasvõi kehva Intel aga näed see ka ei müü. Rohkem ma siin teemas CPU'de osas ei vasta. Liiga offtopic juba pikalt. Oleksid ja poleksid. Intel oleks ka hea valik aga näed ei õnnestunud viimane launch. Mida see meile annab? Mitte midagi oleksid ja poleksid.

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.12.2024 12:41:09 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Viilutaja EI ole mõtet oletada. Müüginumbrid ja saadavus on see mis näitab. Just tahetaksegi 9800X3D. Mina lihtsalt olen ka üks neist kes just seda soovib ka aga mõistliku hinnaga.

Kui keegi tahab muuks otstarbeks kui gaming, siis valik olemas kasvõi kehva Intel aga näed see ka ei müü. Rohkem ma siin teemas CPU'de osas ei vasta. Liiga offtopic juba pikalt. Oleksid ja poleksid. Intel oleks ka hea valik aga näed ei õnnestunud viimane launch. Mida see meile annab? Mitte midagi oleksid ja poleksid.

Mis asja sa räägid, see 3D prose on siis mõttekas kui tahad mängida 1080p resol ma ei tea mis FPS'ga. Kui 1440p ja 4K mängid siis see 3D ei aita enam sittagi. Pole mõtet juurde maksta, lihtsalt kõvatamise e-peenis.
Enamikel pole 450€ lihtsalt prose peale panna. Miks siis AMD üldse teisi prosesi välja laseb, kui kõik ainult seda 3D cache mudelit tahavad?

Jällegi me ei peaks siin teemas üldse AMD prosedest rääkima. Mina lihtsalt tõin näite eelmisel lehel, et AMD'l on kaks sitta launchi järjest olnud. Kõigepealt 7000 seeria GPU ja siis sinna otsa kehv Zen5 cpu launch! Nad kohe kindlasti ei soovi korrata veel sitta GPU launchi siia otsa.
Teie tõmbasite siin CPU teemalise sae käima!
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.12.2024 12:50:04 vasta tsitaadiga

Viilutaja, Pole tõsi. HUB testis 3950X, 5800X ja 5800X3D ja seda 4K resol. Kõigepealt kasutades 3090 Ti. Kõik kolm proset olid 4K peal praktiliselt võrdsed.
Siis aga testis neid 4090'ga ja nüüd läks 5800X3D teistest ette - isegi 4K peal. keskmiselt 25% kiirem kui 5800X millel see tegelikult põhineb. Ühes mängus isegi 38%.

Seega väide, et X3D ei aita suurematel resodel midagi on vale.
Kõik sõltub kaardist. Mida kiirem kaart, seda rohkem X3D ette rebib.
Videos alates 29:05

phpBB [media]
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 06.12.2024 13:00:24 vasta tsitaadiga

Tomorrow, videos on 4K upscaling. icon_biggrin.gif !
Päris 4K tulemused on siin: https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html ja nagu näha, vahe on olematu.

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.12.2024 13:03:11 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Päris 4K tulemused on siin: https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/20.html ja nagu näha, vahe on olematu.

Tahtsin just välja tuua, et see HUB vide oli täielik BS!
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.12.2024 13:15:13 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:

Viilutaja kirjutas:
Tahtsin just välja tuua, et see HUB vide oli täielik BS!

Te ei saa ikka veel poindile pihta icon_lol.gif

Millega teie arvates TPU seda 9800X3D testis? 4090'ga icon_wink.gif
Ootame nüüd ära kui 5090 tuleb ja siis vaatame native 4K peal kas tulemused jäävad samaks eri prosede vahel icon_idea.gif

Mina arvan, et ei jää ja see ongi kogu asja point.
Teie panete ühe lingi kus testitud hetke kõige kiirema graafikaga, kui tõestuse sellest, et prose 1440p ja 4K peal ei loe.
See on PRAEGU.

Näidake mulle inimest kes oma GPU kunagi ei uuenda või uuendab CPU ja GPU alati samaaegselt.
Sest ainult selline inimene võib öelda, et teda ei huvita 1440p ja 4K CPU jõudlus, sest ta on alati GPU limited.
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 06.12.2024 13:32:13 vasta tsitaadiga

Tomorrow Sa peaksid ju ometi teadma, mis asi on upscaling?
5090'ga vaevalt veel vahe tekkima hakkab, aga muidugi see tekib, kui panna mitu generatsiooni vana prose kokku kõige uuema ja võimsama kaardiga. Tekib ka mitte X3D prosedega.

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 06.12.2024 13:56:34 vasta tsitaadiga

Jutuks hea küll, et 1440p ja 4K puhul CPU pole oluline. Igas mängus on kohti, mis on CPU heavyd ja tulevad fps dropid kui CPU hätta jääb.
EA WRC-s ka enamik katsetel jooksis hästi, aga osadel katsete lõikudel CPU-st oleneb räigelt:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Reso 3440x1440, fps cap 163.
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.12.2024 14:06:22 vasta tsitaadiga

Arx07 kirjutas:
Jutuks hea küll, et 1440p ja 4K puhul CPU pole oluline. Igas mängus on kohti, mis on CPU heavyd ja tulevad fps dropid kui CPU hätta jääb.
EA WRC-s ka enamik katsetel jooksis hästi, aga osadel katsete lõikudel CPU-st oleneb räigelt:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Reso 3440x1440, fps cap 163.

Võtaks ikka tänapäevasema prose kui 5800, eks! icon_biggrin.gif
Hea, et 3800 ei tahtnud võrdlusesse panna.

Mina rääkisin 7700/9700 prosedest vs uuemad 3D cache 4K resol.
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 06.12.2024 14:12:31 vasta tsitaadiga

Viilutaja, 5800X3D perf ongi suht lähedal uutele non-X3D prosedele gamingus. Seda muidugi ei tea kuidas selles mängus oleks 7700/9700X performinud, võibolla 5800X3D pudelikaelaks jäi DDR4 ja madalam takt.
2-3% vahe:
Spoiler Spoiler Spoiler

viimati muutis Arx07 06.12.2024 14:13:04, muudetud 1 kord
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.12.2024 14:13:04 vasta tsitaadiga

Kristoferr kirjutas:
Tomorrow Sa peaksid ju ometi teadma, mis asi on upscaling?
5090'ga vaevalt veel vahe tekkima hakkab, aga muidugi see tekib, kui panna mitu generatsiooni vana prose kokku kõige uuema ja võimsama kaardiga. Tekib ka mitte X3D prosedega.

Native kasutades oleks protsendid veidi väiksemad olnud, aga need oleks olemas olnud.

5090'ga on kohe vahe sees. Seda ka 9800X3D'ga (vs 4090). Ei pea olema mitu põlvkonda vana prose.
Muidugi tekib vahe ka tavaliste prosedega, aga kuna X3D on mängudes niipalju parem, siis ka vahe käriseb suuremaks.

Vaatan lihtsalt, et see CPU ja kõrge resolutsiooni teema on ilmselt veel pikka aega valesti mõistetud ja vajab selgitamist.
tagasi üles
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 06.12.2024 21:50:27 vasta tsitaadiga

Kas RX8800XT ja RX8600XT kaarte esitletakse samal ajal, jaanuari alguses 2025?
https://overclock3d.net/news/gpu-displays/amd-confirms-radeon-rx-8600-and-rx-8800-rdna-4-gpus-in-rocm-update/

Link
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 06.12.2024 23:13:09 vasta tsitaadiga

Ei viitsinud seda kogu joga läbi lugeda, kuna väga palju oli cpu värki. Toetaks Amd-d aga mingit märga unistust sellest väidetavast 8800XT-st küll ei tule. Tuleb täpselt sinna auku kuhu peab tulema. Kaardi jõudlus ja hind. Hind tuleb natukene alla sarnase jõudlusega nvidia kaardi puhul. 500-600 euroga RTX4080 jõidlust loota on lihtsalt naiivne.
Kui 8800XT suudab RTX4080 perfi toota siis hind tuleb vähemalt 700-800. Ja isegi see tundub märg unistus. Ootame ja vaatame. Tahaks eksida aga kardan, et seda ei juhtu. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 242 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 202
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 19.12.2024 02:18:09 vasta tsitaadiga

Amazon isn't seeing enough demand for AMD's AI chips to offer them via its cloud
Business Insider

* AWS has not committed to offering cloud access to AMD's AI chips in part due to low customer demand.
* AWS said it was considering offering AMD's new AI chips last year.
* AMD recently increased the sales forecast for its AI chips.

AMD reportedly discontinues Radeon RX 7900 GRE
https://videocardz.com/newz/amd-reportedly-discontinues-radeon-rx-7900-gre

Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 97
tagasi üles
rene p
HV veteran

sõnum 22.12.2024 13:00:53 vasta tsitaadiga

https://www.techpowerup.com/330123/amd-radeon-rx-8800-xt-reference-design-leaked
Nimeks saab siiski väidetavalt 9070XT mitte 8800XT
https://wccftech.com/amd-radeon-rx-9070-xt-the-top-rdna-4-gpu-radeon-9000-new-branding/
Tahavad rohkem Nvidia nimedele sarnaneda tundub icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
HPN
HV veteran
HPN

sõnum 22.12.2024 13:57:13 vasta tsitaadiga

AMD nimede poliitika on ikka alla igasugust arvestust. icon_lol.gif Kas saab veel segasemalt asju teha?
Kommentaarid: 48 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 22.12.2024 13:59:41 vasta tsitaadiga

miks segasemalt? rx on alles, xt on alles ja numbriline järjestus läheb kuskil seal lõpus käest ära niikuinii. gpu-de osas jätkavad nad lihtsalt üritamist cpu numbritega ühes rajas püsida.
iseasi, et see tegelikult tekitab ka omajagu segadust.

tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 22.12.2024 14:17:56 vasta tsitaadiga

Kui nad muudavad videokaartide nimetused Nvidia sarnaseks, siis kaob ära võimalus numbritega jamada, näiteks selline olukord, kus 6800-seeria on high-end, aga 7800-seeria on high-midend. Ehk 6800-seeria järglane on 7900-seeria, mitte 7800...

Õnneks-kahjuks pole AMD-l nii palju mudeleid kui nvidialt (ti, super, ti super jne), et võtta uuesti kasutusele 30/50/70/90 mudelilopud.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 22.12.2024 14:55:27 vasta tsitaadiga

Täielik lollus jälle nime muuta thumbs_down.gif . Kannatatanud see üks põlvkond ära. UDNA peal oleks nime muutus tulnud niikuinii.
Sellised lollid nimed muudavad isegi asjaga kursis olevatel inimestel orienteerumise keeruliseks.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
tagasi üles
labidas
HV veteran
labidas

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 23.12.2024 04:32:51 vasta tsitaadiga

Ning järgmine gen tuleb muuta nii CPU kui GPU nimesid uuesti, sest numbrid saavad otsa icon_biggrin.gif

Paras porr HD2xxx-HD7xxx -> Rx 2xx/3xx -> R9 Fury -> RX 4xx/5xx + RX Vega -> RX5xxx-RX7xxx -> RX90x0

https://videocardz.com/newz/amd-strix-halo-ryzen-ai-max-spotted-in-passmark-radeon-8050s-igpu-outperforms-rx-7600

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.12.2024 21:38:33 vasta tsitaadiga

Ma ei tea kui autentne see on aga väidetavad lekkinud 9070 XT Time Spy ja Port Royal skoorid.
TS: 22984
PR: 14723

See kinnitab minu oletust, et tegu ei saa olema mingi eriti kiire kaardiga. TS skoori osas on enamvähem täpselt 7900 GRE ja 4070 Ti kandis jäädes veidi alla 4070 Ti Super kaardile.
RT osas ma ütleks on tulemus isegi pettumustvalmistav, kuna see napilt ületab 7900 XT aga jääb XTX'le ja 4070 Ti Super'le alla.

Need varasemad lekked 4080S RT perfist tundusid juba enne kaheldavad.

Link

tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 23.12.2024 21:47:57 vasta tsitaadiga

7900xt ja 4070ti on eestis umbes 750€ kandis, kui 9070 oleks alla 500€ või seal ligilähedal, siis poleks hullu selles vaates... icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 23.12.2024 22:02:01 vasta tsitaadiga

Selles valguses mingi 5060ti konkurent äkki. Siis võib tõesti hind 500 kanti tulla, sest sellise perfi eest rohkem ei maksta.
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 24.12.2024 02:57:58 vasta tsitaadiga

Ootan nüüd neid kodanikke siia tagasi, kes lootsid 500 eest saada 7900XT või parema kaardi. Eriti kummaline oleks osta 9070XT RT pärast ainult aga see selleks. Mõnikord lihtsalt on vaja rahulikult ja kaine peaga mõelda. 500-600 vahele võib ta tulla sõltub, mida AMD teeb peale nvidia uue generatisooni reliisi.
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 26.12.2024 15:04:39 vasta tsitaadiga

Vahelduseks mõned positiivsemad lekked kah:

tsitaat:
9070XT Rumor

base2.8 boost3.0-3.1

Power:Reference 26xW,custom variant up to 330W

Gaming performance:Reference ~4080(-5%)

https://www.chiphell.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2661025&page=1&authorid=106230

Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 26.12.2024 15:57:16 vasta tsitaadiga

Gaming perfi all mõeldakse ilmselt Ray-tracingut. See pidigi tulema RTX 4080 kanti, aga rasteris 7900GRE (+2%).
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.12.2024 16:34:29 vasta tsitaadiga

Kui lekkinud 3DMark Port Royal RT skoor õige oli, siis ei. 4080 RT perf on kaheldav. Vähemalt keskmiselt. Outlier jah.
Selle skoori (14723) põhjal jäi napilt alla 4070 Ti Superile.
Mängu test ilma screenshoti või benchmarkita on liiga varieeruv.

Pole öeldud mis mäng, mis resol, mis kvaliteedi (ka RT) sätetel ja mis prosega on jooksutatud.
Ilma seda teadmata ei saa muidugi välistada, et mingis mängus kus kergem RT sees suudab see 9070 XT saada 4080 lähedale.
Samas pole kindel kas nt suurema perf hitiga RT või PT mängus sama suudab.

Ma pigem üritan ootusi madalamal hoida, et ei tuleks pettumust.
Liiga tihti on lekkinud jutt väga positiivne aga lõpptulemus palju kehvem.

Tuleb arvestada ka kivi suurust ja mida sinna realistlikult pakkida saab.
Lekkinud andmed pakuvad kivi suuruseks 240-350mm². 4080 on 396mm²
tagasi üles
Arx07
HV veteran
Arx07

sõnum 26.12.2024 18:02:50 vasta tsitaadiga

Seesama lahja raster perf(23k TS) tõmbab ka Port Royali skoori alla, kuna seal RT suht nõrk. Samamoodi 7900XTX on Port Royalis parem kui 4070Ti, mängudes vastupidi.
Kõik need numbrid sh RT -5% vs RTX 4080 kannatab kokku klapitada küll IMO icon_biggrin.gif
tagasi üles
Kristoferr
HV Guru
Kristoferr

sõnum 26.12.2024 19:36:06 vasta tsitaadiga

Arx07, sa mõtled, et RT enabled mängudes on 70ti parem kui xtx? Siis jah, suht samal tasemel, olenevalt mängust.
tagasi üles
marxveix
HV Guru
marxveix

sõnum 28.12.2024 18:17:00 vasta tsitaadiga

RX9070XT ja RX9070 tulevad mõlemad 16GB mäluga.

https://wccftech.com/asus-next-gen-geforce-rtx-50-radeon-rx-9000-series-skus-surfaces-online/
tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 30.12.2024 13:04:05 vasta tsitaadiga

Zonerman kirjutas:
Ootan nüüd neid kodanikke siia tagasi, kes lootsid 500 eest saada 7900XT või parema kaardi. Eriti kummaline oleks osta 9070XT RT pärast ainult aga see selleks. Mõnikord lihtsalt on vaja rahulikult ja kaine peaga mõelda. 500-600 vahele võib ta tulla sõltub, mida AMD teeb peale nvidia uue generatisooni reliisi.

Mina olin see kodanik. Sest ainult selle 500€ hinna puhul oleks sellel kaardil shanssi üldse müüa. Kes ostab seda kaarti 600+ eurose hinna eest? Milleks?
AMD'l oleks odavam olnud seljuhul üldse mitte arendada uut GPU'd ja proovida leida viise olemasolevate kaartide hinnalanguseks!
tagasi üles
terric
HV kasutaja
terric

sõnum 30.12.2024 13:32:01 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Zonerman kirjutas:

Mina olin see kodanik. Sest ainult selle 500€ hinna puhul oleks sellel kaardil shanssi üldse müüa. Kes ostab seda kaarti 600+ eurose hinna eest? Milleks?
AMD'l oleks odavam olnud seljuhul üldse mitte arendada uut GPU'd ja proovida leida viise olemasolevate kaartide hinnalanguseks!

Eks AMD üritab ka rõhkem AI/ML tööstusele tooteid luua antud valdkonnas lihtsalt kasum suurem.
Tavatarbijatele üritada toota eraldi 250-500 eur/usd tooteid vist enam keegi väga ei vaevu.
Intel hetkel üritab turgu haarata seega hinnad rohkem sobilikumad tarbijale (kui tekib võimalus rohkem küsida siis tehakse seda nagu NV/AMD jne.).

Senikaua kuni neid hiigelsuuri kive toodetakse ei hakata "odavaid" kaarte ka tulema.
Juba need rx 7900 seeria kaardi tundub, et pole kõikge odavam GPU tootmine, arvestada nende mälu ja gpu kokku kleepimist (mis mingis osas optimeerib aga GPU kivi ikkagi suur).
Eks sotsiaalmeedia ja ootused on alati teine teema (ju arvati/pakuti, et AMDGPU võimalus oleks "keskklassis" soodsama hinnaga turgu hõivata jne).

Samas siin kohalikus müügivõrgustikus pole siiani kohanud, et hind odavneks uue toote tulekuga. Ikka hind vastavalt jõudlusele, ehk kui see
uus GPU on rx 7900 / rtx 4080 kiirem siis maksab ka vastavalt jne.
ot:
Lihtsalt mingi hetk hakkab "mängutööstus" kannatama kui eeldatakse, et kõigil on 3k GPU jne. Statistika järgi ikka see nii pole.
Kui enamus mängureid on "lapsed/teismelised" kes ise ei teeni siis loota, et vanemad ostavad 10k komplekte ajaviiteks...
Samas kui võrrelda, et telefonid on 1k siis milles probleem 1k GPU müügis...
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 30.12.2024 14:01:24 vasta tsitaadiga

Coreteks oma viimases videos väidab, et 9070 tuli sellisena sellepärast, et kasutada ära failinud arendus chipletite osas. Ehk siis 9070 kasutasb ühte seda kivi, mis pidi high-end kaartidele mitu minema aga sai cancel. Seega müüb AMD mida suudab veel selle failinud arenduse toodet lihtsalt ühe kivina ja kesklassi kaardi pähe.
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 30.12.2024 14:04:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Samas kui võrrelda, et telefonid on 1k siis milles probleem 1k GPU müügis

No tegelikult päris nii pole, 1k eest saad tipus oleva telo, gpu maailmas keskmiku

Aga jah, reaalselt enamus ei osta eales mingit 2,5k videot

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  AMD Navi arutelu mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 133, 134, 135  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.