Muud soovitused/kriitika/küsimused ka tere tulnud.
9800X3D pole saadaval või on liiga kallis antud komplekti jaoks?
7800X3D hind oli suvel palu madalam langedes peaaegu 300-ni. Nüüd on veidi mõru selle eest ligi 500€ välja käia.
Emaplaadi arvelt saaks säästa. Ma siin loetud postid tagasi postitasin Techspot (Hardware Unboxed) B650 testi. See on küll pärit eelmise aasta suvest aga enamus neid plaate on jätkuvalt saada. Seal on igas hinnaklassis soovitused välja toodud ja saad võrrelda nii featuuride kui ka VRM temperatuuride osas.
SSD osas annaks samuti säästa. 990 Pro on üks parimaid Gen4 mudeleid aga ma pole kindel kas see on oma hinda väärt.
Kaardi osas ei ole ilmselt parim aeg osta uut 700€ maksvat kaarti. Kõik kolm tootjat väljastavad järgmise aasta esimeses kvartalis enamus oma uusi kaarte.
AMD puhul võib loota, et uus kaart pakub 7900XT jõudlust odavama hinna eest. Ma ei usu, et uus hakkaks 700€ maksma. Pigem maksimaalselt 500-600 vahel.
Kuigi mälu saab olema 16GB vs 7900XT 20GB aga voolutarve madalam ja RT jõudlus parem kui 7900XTX.
9800X3D pole saadaval või on liiga kallis antud komplekti jaoks?
Kallis ja on teateid, et asi lausa plahvatab
tsitaat:
7800X3D hind oli suvel palu madalam langedes peaaegu 300-ni. Nüüd on veidi mõru selle eest ligi 500€ välja käia.
Mnjah, eks mingid varuvariandid on ka ning eks hoian foorumil ja pakkumistel silma peal.
tsitaat:
Emaplaadi arvelt saaks säästa. Ma siin loetud postid tagasi postitasin Techspot (Hardware Unboxed) B650 testi. See on küll pärit eelmise aasta suvest aga enamus neid plaate on jätkuvalt saada. Seal on igas hinnaklassis soovitused välja toodud ja saad võrrelda nii featuuride kui ka VRM temperatuuride osas.
Seda emaplaadi asja pean veel uurima, ei leidnud küll midagi märgatavalt odavamat. Wifi on kindlasti vajalik ning 4 Rami sloti võiks ka olla kui just 2-slotine MiniATX märgatavalt hinda alla ei too. On midagi soovitada?
tsitaat:
SSD osas annaks samuti säästa. 990 Pro on üks parimaid Gen4 mudeleid aga ma pole kindel kas see on oma hinda väärt.
Vahetasin Western Digital WD_Black SN850X 2 TB vastu välja, väga palju võitu ei tulnud, kuid midagi ikka. Eks on ka teisi variante jällegi ning hoian silmad lahti.
tsitaat:
Kaardi osas ei ole ilmselt parim aeg osta uut 700€ maksvat kaarti. Kõik kolm tootjat väljastavad järgmise aasta esimeses kvartalis enamus oma uusi kaarte.
AMD puhul võib loota, et uus kaart pakub 7900XT jõudlust odavama hinna eest. Ma ei usu, et uus hakkaks 700€ maksma. Pigem maksimaalselt 500-600 vahel.
Kuigi mälu saab olema 16GB vs 7900XT 20GB aga voolutarve madalam ja RT jõudlus parem kui 7900XTX.
Eks seda saab jällegi kasutatud vaadata. Kuid ilmselt vahetan AMD Nvidia vastu välja Path tracingu jaoks just. Raster ning RT pole suurt vahet kuid PT juba on silmale hea vaadata. RTX 4070 Ti Super tundub olevat ok selle hinna juures?
corona16, Kui hommiku vaatasin, siis oli 9800X3D veel 550€ eest saada. Nüüd on need laost otsas jälle.
550€ kõlbab veel maksta vs 482€ 7800X3D eest. Ilmselgelt mingi 700+ on äärmiselt halb hind.
Ei plahvata midagi. See üks kes kõrvetas oli valesti socketisse surunud selle.
Asrock B650 PG Lightning paistab olevat pea sama hinnaga mis sinu valitu aga omab poole rohkem M.2 pesasi kui tahad tulevikus SSD lisada.
Lisaks ka rohkem USB pesasi ja integreeritud IO paneel.
Path Tracing on väga nõudlik ja see on saadaval ainult üksikutes mängudes. Ma isiklikult arvan, et peale 4090 ei suuda ükski teine kaart seda rahuldavalt jooksutada.
Jah koos upscalingu ja frame generationiga peaks ka 4070 Ti Super venitama rahuldava kaadrisageduseni. Iseasi mis pildikvaliteediga.
Kaardi osas soovitan hetkel võtta midagi kasutatud ja oodata ära uued kaardid. Uuena ei ostaks hetkel mitte midagi.
Isegi kui uued kaardid pole eriti palju kiiremad ja on kallimad, siis kasutatud kaartide turule tekib rohkem valikut.
RTX 4060ti-70(s) seeria suuremat hinnasula ilmselt oodata pole, mõne 30 seeria jäänukit vaadates HV hinnagraafikust 6 kuu lõikes langes alles sel kevadel vaevalt ~100€.
50 seeria algul paisatakse ilmselt ainult tipu otsa kaardid enne müüki oma ulmehindadega.
Kui tahaks osta mänguri arvutit, poest.
Koos ekraani, hiire ja klaveriga, kuni 2300€, siis mis oleks parim koht, kuhu pöörduda?
Justnimelt juba kokkupandud ja toimiv värk, mitte kastitäis juppe
Tere...panen siia arvutijupid ja jään ootama teie arvamust kas see kast on ok mängimiseks või mis teie soovitaksite ümber vahetada. eelarve on 1500 eurot, kas see on ok mängimiseks või võtta gpu asemel nvidia kaart? kui leiate soodsamaid ja paremaid juppe siis oleksin tänulik teile igasugu info eest
Muhekas, Ma ei soovita 2025 aasta lävel osta AM4 põhist süsteemi uuena. Sul pole tulevikus seda enam kuhugi uuendada.
Selle asemel võta B650 emaplaat ja Ryzen 7500F või 7600 (kui iGPU vaja). Need ka odavamad kui 5700X3D aga umbes sama kiired. DDR5 mälud ei maksa samuti rohkem.
Tulevikus võimalik ka kiirem prose lisada kui AMD näiteks väljastab 9600X3D.
Muu komplekti osas kommenteerin, et õhkjahuti on küll hea aga overkill arvestades hinda.
Ülejäänu on enamvähem.
B580 pakub AT ainult ühte mudelit 340€ eest ja seegi on ainult tellitav.
MSRP on 250. Ma pole kindel kas 340 on õige hind selle eest maksta.
10% kiirem päris pole. TPU näitab keskmiselt 4% rasteris. RT's on vahe suurem, kuigi selle klassi kaardil mingit mõistlikku RT ei tee niikuinii.
Teine variant on oodata ära AMD ja Nvidia uute kaartide launch järgmise aasta esimeses kvartalis.
Sellise summa eest vähe SSD mahtu. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Viimane aasta pole enam pm arvutit olnud, enne seda mõned aastad panin korra nädalas tööle. Enamus asju siiani saanud telefoniga aetud aga mõni asi nt ehr on ikka karoova sellega.
Et palju üldse ssd vaja oleks tänasel päeval, et kui eelnimetatud asjal hind odavam oleks siis piisaks ka 500sajasest v peaks ikka vaatama 1tb varianti. Mängima ei hakka, eks vahel mõne sarja/filmi ikka "plaadi pealt arvutisse laseb" aga need lähevad teisipidi kustutamisse.
Ala miski autocad, 3d tarkvara sellejaoks jms. _________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off !
Võibolla 512GB piisab ka. Kasutatav ruum on alla 500GB, Windows 11 võtab 40GB minimaalselt, draiverid-äppid lisaks... Kui suurte failidega ei majada ajab asja ära. Aga sellise summa eest ootaks minimaalselt 1TB SSD. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Üle pikkade aastate vajaks taaskord targemate abi.
Minu praegune PC ehk lauaarvuti on selline: https://www.upload.ee/image/17532458/Masin.JPG
Mõtlesin, et võiks vaikselt mõelda sellele, et vahetada enda arvuti uuema vastu välja, kuna GTA 6 on ka tulemas järgmine aasta. Siis seda tahaks küll mängida.
Aga praeguse masinaga pole sel teemalt miskit teha.
Usun, et odavam on osta eraldi tooted ja lasta panna arvuti ise kokku, kui juba mingit valmis toodangut osta?
Kel vähegi viitsimist ja jaksu, siis kas keegi saaks mingisuguse valiku teha näiteks 1a.ee - lehel või kuskil mujal, et mida võiks kaaluda ostmiseks?
Mul ei ole mõtet ise mingeid näidiseid tuua, sest ei oska väga valida neid.
Ja muidugi see kõige tähtsam asi ehk eelarve. Tänapäeval vist sellised masinad mis jooksutaks GTA 6 viisakalt hakkavad 1000 euro+ juurest?
Hinna juures ei räägi siis hiirest, monitorist, klaviatuurist jms.
Kui ma midagi unustasin aga sa tahaks küsida. Siis küsi julgelt. _________________ Need to hear louder!
...kuna GTA 6 on ka tulemas järgmine aasta. Siis seda tahaks küll mängida.
ot:
Hetke seisuga tuleb 2025 ainult konsoolidele. Arvutile ilmselt pool aastat hiljem, 2026. Nii et aega on kõvasti.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Ahh, või nii. Sellega siis küll väike ämber. Samas ettevalmistusi võib ikka teha. Äkki mõni põnev mäng veel mida võiks mängida normaalselt.
Soovitused mööda külge maha ei jookse siiski.
Ja samas mul oleks vaja kaks monitori korraga ühendada, aga praegu seda tehes jookseb normaalne "lagg" sisse. Varem või hiljem peab selle uuenduse ära tegema. _________________ Need to hear louder!
Tere...panen siia arvutijupid ja jään ootama teie arvamust kas see kast on ok mängimiseks või mis teie soovitaksite ümber vahetada. eelarve on 1500 eurot, kas see on ok mängimiseks või võtta gpu asemel nvidia kaart? kui leiate soodsamaid ja paremaid juppe siis oleksin tänulik teile igasugu info eest
Ja muidugi see kõige tähtsam asi ehk eelarve. Tänapäeval vist sellised masinad mis jooksutaks GTA 6 viisakalt hakkavad 1000 euro+ juurest?
Hinna juures ei räägi siis hiirest, monitorist, klaviatuurist jms. Kui ma midagi unustasin aga sa tahaks küsida. Siis küsi julgelt.
1200€+, kui mitte rohkem. Vaata minu postitatud linki, kus on 1400€ arvuti. Ei midagi erilist. 1000€ kandis võid saada kasutatud juppidest kokku normaalse arvuti.
Aidake aega kokku hoida: soovitage ATX PSU'd madala koormuse jaoks. Ehk siis <= 550W, vaikne ja kõrge efektiivsusega B550/5500GT kombo jõudeolekus. Hind võiks ka maa peale jääda, eriti arvestades madalat võimsustarvet, muidu on ratsionaalsem odav ja kehva efektiivsusega PSU osta.
Üritasin oma ürgvana be quiet Dark Power Pro 430W kasutada, aga sellest jääb boodi ajal väheks. iGPU initi ajal juhtub äpardus ja boot jääb ringiratast tammuma. Kui P620 Quadro sisse visata, siis boodib. HX1000'ga proovides on igatepidi OK.
Aitüma ette.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.