Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
02.12.2024 15:36:21
|
|
|
tsitaat: |
As spotted by Neowin, Microsoft has updated its page on using Windows 11 on unsupported hardware. If the OS detects that your PC isn't up to scratch, it'll add a watermark warning you about it. Moreover, as announced on the support page, there's now this disclaimer:
This PC doesn't meet the minimum system requirements for running Windows 11 - these requirements help ensure a more reliable and higher quality experience. Installing Windows 11 on this PC is not recommended and may result in compatibility issues. If you proceed with installing Windows 11, your PC will no longer be supported and won't be entitled to receive updates. Damages to your PC due to lack of compatibility aren't covered under the manufacturer warranty. By selecting Accept, you are acknowledging that you read and understand this statement. |
https://www.xda-developers.com/microsoft-warning-to-windows-11-incompatible-hardware/
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
04.12.2024 18:57:56
|
|
|
Täna ilmutas 24H2 ennast lõpuks ka mulle. Pärast sodi eemaldamist tekkis paar GB rohkem vaba ruumi, kui oli enne. File exploreri 3 täpi menüü on ikka vigane. Dism samuti veiderdab natuke, rohkem jamasid pole leidnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
04.12.2024 19:21:22
|
|
|
Ma lasin eile õhtul selle käsitsi ThinkPadile peale. Siiani kõik OK. Ports uuendusi tuli pärast seda kah juurde.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
04.12.2024 19:48:20
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
jeesus188 kirjutas: |
Uuendan hetkel oma lenovo x13 win 11 peale.....vaatab mis saab |
Kahtlane, kõik toimib...selle krüpti värgi võtsin maha, hetkel tegeleb sellega.
Local account jäi ka alles.... |
Tahaks kurta, aga pole kurta halligi....3 nädalat vms. hiljem
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
04.12.2024 21:40:47
|
|
|
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
vigurvänt
HV kasutaja
|
05.12.2024 00:36:36
|
|
|
Avastasin et ühe asja oli 24H2 ikkagi kapitaalselt tuksi keeranud. Mul on C: pardi peal vidinate kaust, kus on igasugu kasulikud väiksed programmikesed, mida pole vaja installida. 24H2 oli nende kallal millegipärast kõvasti lammutanud ja pooled ära kustutanud. Aga õnneks on mul tervest sellest kaustast backup D: pardi peal, nii et taastamine käis lihtsalt.
Kui juba jamamiseks läks, siis mõtlesin, et suurendan C: parti veelkord D: pardi arvelt, kuna viimased 23H2 uuendused hõivasid päris palju vaba ruumi ja tagasi ei andnud eriti midagi. Varem olen seda korra teinud Paragon Hard Disk Manageri vanema versiooniga, nüüd oli võimalus kõige uuemat versiooni proovida. Uus sai selle tööga samuti eeskujulikult hakkama ja tundub, et pääsen jälle ilma clean installita. Nikerdamise peale kulus umbes tund.
Nüüd on mul C: pardi suurus 100 GB ja vaba ruumi 43 GB, nii et peaks pikemaks ajaks jaguma. D: part on 375 GB ja vaba 141 GB, selle peal on varukoopiad, meediakaustad ja mängud. Nende kahe pardi vahele jääb Recovery part, millega toimetamiseks kasutasin seda juhendit.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
vihik3
HV vaatleja
|
05.12.2024 10:58:50
|
|
|
Mida soovitate, mul umbes 50 masinat ühes ettevõttes I5-6xxx protsessoritega W10 peal. Kas lükata käsitsi rufusega w11 peale või peaks stabiilsuse ja mugavuse mõttes nõudma minimaalselt 8 seeria protsessoritega masinaid viidates w11 dokumentatsioonile min nõuetele?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
05.12.2024 11:05:39
|
|
|
Sõltub.
Algatuseks laseks w10 ga lõpuni. Kui masinad on viisakad ja viisakate akudega, kaaluks rufust. Kui masinad aga juba kaltsud on, kaaluks uuemat rauda. Arvesta, et kui hakkad näiteks 8 gen kasutatud masinate peale kolima, pead müüja käest juba küsima uusi akusid sissse.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
S.I.L.L.U
HV veteran

|
05.12.2024 11:26:05
|
|
|
vihik3, Ettevõttes pigem ikka teeks asju by the book - kunagi ei tea millal MS mingi lolluse teeb nendele "by-passed" masinatele.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
05.12.2024 11:33:58
|
|
|
Päris hea, kas on üldse minevikust sarnast pretsedenti olnud?
tsitaat: |
According to Statcounter, globally Windows 10 market share was up from 61% to 62% over the month, with Windows 11 dropping from more than 35.5% to below 35%. But in the US, Windows 10 was up from 58% to 61%, with Windows 11 sharply down from nearly 40% to below 37% after six months of steady rises. |
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
05.12.2024 11:56:27
|
|
|
vihik3 kirjutas: |
Mida soovitate, mul umbes 50 masinat ühes ettevõttes I5-6xxx protsessoritega W10 peal. Kas lükata käsitsi rufusega w11 peale või peaks stabiilsuse ja mugavuse mõttes nõudma minimaalselt 8 seeria protsessoritega masinaid viidates w11 dokumentatsioonile min nõuetele? |
Palju amortisatsiooniaeg masinatel on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
olc
HV Guru

|
05.12.2024 12:03:41
|
|
|
Mida soovitate, mul umbes 50 masinat ühes ettevõttes I5-6xxx protsessoritega W10 peal. Kas lükata käsitsi rufusega w11 peale või peaks stabiilsuse ja mugavuse mõttes nõudma minimaalselt 8 seeria protsessoritega masinaid viidates w11 dokumentatsioonile min nõuetele? |
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.12.2024 12:49:26
|
|
|
Alustad soovitusega need enne W10 aegumist välja vahetada. Tihtipeale sellest on vähe abi ja ikka peab põlve otsas midagi majandama. Siis paned W11 peale ja lükkad sellega aasta jagu aegumise edasi. Feature updatesi need masinad tõenäoliselt automaatselt ei saa ja igal feature versioonil on oma EOL. Lõpuks tuleb ikka need masinad välja vahetada aga trikitamisega saab tähtaega nihutada.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
05.12.2024 13:42:29
|
|
|
Kuna 6. seeria prose on üsna veerepealne, siis hääletaksin igal juhul arvutite välja vahetamise poolt, kui see valikus on. 50 arvutit on suhteliselt suur kogus ja ilmselt oleks IT halduskoormuse optimeerimise huvides mõistlik nii süsteemi kui ka riistvara uuendus läbi viia ühes laines.
|
 |
Sysirlpie
HV vaatleja
|
05.12.2024 13:45:26
|
|
|
Endal umbes täpselt sama olukord, ettevõttes. Vahetame kõik arvutid mis ametlikult ei toeta Windows 11-te. Ettevõttes võiks tõesti by the book neid asju ideaalis teha. Kuna suurem hulk arvuteid ka. Kui Microsoft otsustab "bypass"-id ära patchida siis on vesi ahjus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.12.2024 13:49:17
|
|
|
woox2k kirjutas: |
Alustad soovitusega need enne W10 aegumist välja vahetada. Tihtipeale sellest on vähe abi ja ikka peab põlve otsas midagi majandama. Siis paned W11 peale ja lükkad sellega aasta jagu aegumise edasi. Feature updatesi need masinad tõenäoliselt automaatselt ei saa ja igal feature versioonil on oma EOL. Lõpuks tuleb ikka need masinad välja vahetada aga trikitamisega saab tähtaega nihutada. |
Jep, ma just tegin sama mõned päevad tagasi ülemusega aru pidades.
Feature update'i tõenäoliselt ei saa, nii et vähemalt aasta võiks välja vedada. Kui veab, siis mingi knihviga võib saada (nagu praegu veel saab 24H2), aga sellele ei saa kindel olla ega lootma jääda selle peale. Clean install on liiga tülikas iga aasta korrata tervele masinapargile ja ka selle paigalduse võimalikkusele tulevikus ei saa lootma jääda.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
woox2k
Kreisi kasutaja

|
05.12.2024 19:49:37
|
|
|
olc kirjutas: |
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud. |
Ma tegin nii 23H2ga ja nüüd ütleb feature update, (24H2 peale minemiseks) et käi sinnasamusesse oma masinaga, see ei toeta W11 ja uuendust me ei anna.
_________________ Mess with the best, die like the rest! |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.12.2024 21:01:45
|
|
|
woox2k kirjutas: |
olc kirjutas: |
Miks rufusega? Eile proovisin kahele vanale masinale W11 24H2 pulgalt peale lasta. 1 oli 6100 prosega ja teine 3220 prosega. Mitte ühtegi takistust ei tulnud. |
Ma tegin nii 23H2ga ja nüüd ütleb feature update, (24H2 peale minemiseks) et käi sinnasamusesse oma masinaga, see ei toeta W11 ja uuendust me ei anna. |
Sa siis ei proovinud mu soovitust? Mul töötas update perfektselt kahel masinal, ainult teisel tekkis äge radeoniit. See rohkem AMD kapsaaiast pärit.
Enne võiks full backupi teha. Võiks teha nii või naa, ka ilma häkita uuendamisel.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.12.2024 09:04:06
|
|
|
Sisuliselt on nii, et kui tahad vanemate arvutitega Windows 11 kasutada, siis pead arvestama, et igal aastal korra puhas install, kui upgrade uuele versioonile tuleb. Kodukasutajale on see savi, ärikeskkonnas jama. Lisaks võib järgmisel aastal Microsoft tulla välja uue piiranguga, millega enam Rufuse ega muu ussirohuga mööda ei saa.
Aga AMD ja Windows. Jumalauta, ma tahan AMD kasutada, sest soodsam ja jahedam ja kiirem ja parem võrreldes uute Inteli analoogidega, aga see driverite kepp ja käpikud. Nüüd default installikas sinna võrgu juurde jõudes ei näe WiFi võrke. Küsib driverit. Tootja kodulehelt ette söödetud driverid ei sobi mitte mingil kujul. Loomulikult netipesa enam pole. oobe\bypassnro toob samasse kohta tagasi. Tund aega katsetasin erinevaid variante lihtsalt huvi pärast. Lõpuks võtsin USB-C - LAN adapteri ja sellele võrgukaabel taha. Vaatasin, mida sealt edasi pakub. Kuna oobe\bypassnro oli tehtud, siis Microsofti kontot ei pakkunud. Tuli uus ikaldus - downloading updates
30 minutit + üks restart ja sain lokaalse konto akna ette. Jätkus normaalne install ja seadistamine. AMD puhul normaalse all pean silmas driverite keberniiti.
Ma ei saa aru, kuidas on juba varsti paarkümmend aastat ühe kiibitootja driveritega Microsoftil endiselt lappes. Mis seal võrreldes Inteliga nii erilisemat on? Või Intel maksab, et AMD-ga sellised ikaldused oleks Windowsi all?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
06.12.2024 09:14:35
|
|
|
Eks kunagi Windowsi mõjuvõim oli suurem kui täna, ehk sai rauatootjaid oma pilli järgi kergemini tantsima, pannes nad draiverite sertifitiseerimise järjekorda. Tänapäev, koos Apple ja Androidi eduga on maailma laiemaks venitanud ja rauatootjate jaoks Windowsi pitsitamine ei ole enam elu-surma küsimus, vadi rauatootja saab ka Microsoftilt vastu küsida - millega aitad, kui tahad, et meie raud Windowsi ka toetaks ja me oma rauaga Windowsi levitaks.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
06.12.2024 10:44:57
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Sisuliselt on nii, et kui tahad vanemate arvutitega Windows 11 kasutada, siis pead arvestama, et igal aastal korra puhas install, kui upgrade uuele versioonile tuleb. |
Dogbert siin nagu varem jagas õpetust kuidas saab ilma clean installita sai feature update paigaldatud.
Lisaks võib järgmisel aastal Microsoft tulla välja uue piiranguga, millega enam Rufuse ega muu ussirohuga mööda ei saa. |
Viitsid täpsustada?
Aga AMD ja Windows. Jumalauta, ma tahan AMD kasutada, sest soodsam ja jahedam ja kiirem ja parem võrreldes uute Inteli analoogidega, aga see driverite kepp ja käpikud. Nüüd default installikas sinna võrgu juurde jõudes ei näe WiFi võrke. Küsib driverit. Tootja kodulehelt ette söödetud driverid ei sobi mitte mingil kujul. Loomulikult netipesa enam pole. oobe\bypassnro toob samasse kohta tagasi. Tund aega katsetasin erinevaid variante lihtsalt huvi pärast. Lõpuks võtsin USB-C - LAN adapteri ja sellele võrgukaabel taha. Vaatasin, mida sealt edasi pakub. Kuna oobe\bypassnro oli tehtud, siis Microsofti kontot ei pakkunud. Tuli uus ikaldus - downloading updates
30 minutit + üks restart ja sain lokaalse konto akna ette. Jätkus normaalne install ja seadistamine. AMD puhul normaalse all pean silmas driverite keberniiti. |
Prose ja Wi-Fi siis AMD? GPU on integreeritud või kuidas selle draiveritega on? Ma olen siit lugenud, et ka selle osas tahab WU pidevalt vanu paigaldada ja teeb asju katki.
Või Intel maksab, et AMD-ga sellised ikaldused oleks Windowsi all? |
Wintel Inside
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
06.12.2024 11:23:23
|
|
|
Elitebook 645 G8, G10, G11. Ryzenid kõik, ühel mingi MediaTeki WiFi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raul141
HV veteran

|
06.12.2024 13:36:08
|
|
|
Betamax, vist linuxil kah mingite distrodega AMD prose puhul oli jama? Igatahes jah, paljud testid ikka AMD kasuks , ryzenit kui mainida. See tervisele ka parem, kui kogu aeg ventilaator ei huuga
_________________ dell somm ding mi poi |
|
tagasi üles |
|
 |
|