Kevadel läheb hoone teine korrus lammutamisele - selle juures tuleks suurem võimekus kindlasti kasuks. Ja praegu võsa maha võttes ning kirvega väiksemate kändude juuri tagudes mõtlesin, et äkki saab tiigriga juuri ka pinnases läbi saagida? Võssi hekseldases oleks jällegi hea kui ma lasen kettsaega ja naine saab peenemat kraami lasta kompaktse tiigriga.
Kevadel läheb hoone teine korrus lammutamisele - selle juures tuleks suurem võimekus kindlasti kasuks. Ja praegu võsa maha võttes ning kirvega väiksemate kändude juuri tagudes mõtlesin, et äkki saab tiigriga juuri ka pinnases läbi saagida? Võssi hekseldases oleks jällegi hea kui ma lasen kettsaega ja naine saab peenemat kraami lasta kompaktse tiigriga.
No ja väiksemaga oleks lihtsam katalüsaatoreid saagida (nali).
Ma oma 187ega olen päris mitmed juurikad läbi lasnud maa seest. Et toimib küll. _________________ I don't need anger management. I need people to stop pissing me off !
Muidu võtaks kohe kompaktse sest odavam ka, aga sellel ei saa talda liigutada. Ehk tera kulub peenema materjaliga vaid ühest kohast.
Oleneb väheke sellest, mida saed. Mina toetan harva talla vastu materjali (DJR188), paljudel juhtudel saen tera otsaga (kännu juuri ju saed ka sina otsaga?), mõnikord keskkohaga, vahet ju pole.
Aga kui raha peale vihane oled, siis Milwaukee peaks vist mingit pendelsaagi tootma, sellega oleks tootlikkus loodetavasti oluliselt suurem (tikksael ju on).
Väga hea, et juurikaid saagida kannatab. Ma juba nii palju Makita kraami kokku ostnud, et ei saa enam brändi vahetada enne kui lotovõit tuleb 😀.Kas sul 188'ga pole vahel tunnet, et võiks materjalist kiiremini läbi suuta närida? _________________ M: Ainulaadsed Eesti disain sisustuselemendid - TESSERA
Kas sul 188'ga pole vahel tunnet, et võiks materjalist kiiremini läbi suuta närida?
Ikka on, pidevalt on, eriti just kasutamise alguses oli. Aga julgen oletada, et säherdune tunne oleks suvalise analoogse sae korral kui ehk just see pendliga versioon (millist Makita kahjuks ei tooda) välja arvata. Aga kui ikka kettsaagi kasutada ei saa, tuleb paratamatusega leppida. Tegemist ongi saega, mida kasutad vaid siis kui muud võimalust lihtsalt pole.
TeaMeTzu kirjutas:
Väga hea, et juurikaid saagida kannatab.
Mina ei ole juurikaid väga palju saaginud. Kui on mõistliku läbimõõduga känd (maksimaalselt seal ~20...25cm), olen terve kännu mõne sentimeetri allpool mulla taset madalamaks saaginud, tundub kuidagi lihtsam ja mugavam.
Kumba eelistada, kas Segway i105 +4G või Stiga A500 ?
Sama küsimus, huvitavad just kogemused ja kasutusmugavus. Segway kohta on sukelduja hea ülevaate andnud, kuid kaablivabu robotniidukeid on teistelgi tootjatel - kuidas need end õigustavad ning milline päeva lõpuks valida?
Kaalun Luba 2 AWD 3000X ja Luba mini AWD 1500 vahel. Krunt 1500m2, niidetavat pinda vast 1100-1300m2. Võiks ju ka Mini mudel hakkama saada selle maalapiga. Või mis võiks õigustada 600€ kallimat, võimekamat mudelit?
Reklaamivad, et 2025 aasta mudelil Luba 2 AWD 3000X on AI võimekusega kaamera, mille puhul pane niiduk keset platsi maha ja see kaardistab ise niidualad. Võimalik on muidugi ka kasitsi läbi sõites niidualasid määratleda.
Kas robotniidukitel on külje peal rohu väljaviske ava või ei ole?
Tahaks teada, et kas peaks kasutama ikkagi kogumiskasti või ei ole see vajalik tavalise lükatava muruniidukiga?
Kui teha külje peale ise väljaviske ava, siis vist võib korpus roostetama hakata?
Proovisin ilma kogumiskastita viimased korrad eelmisel aastal niita ja eriti ei kogunud seda muru sinna kere alla või tera ümber.
Kas ilma kogumiskastita niitmine on normaalne või peaks kasti kasutama, kui külje peal ava ei ole?
Kas robotniidukitel on külje peal rohu väljaviske ava või ei ole?
Tahaks teada, et kas peaks kasutama ikkagi kogumiskasti või ei ole see vajalik tavalise lükatava muruniidukiga?
Kui teha külje peale ise väljaviske ava, siis vist võib korpus roostetama hakata?
Proovisin ilma kogumiskastita viimased korrad eelmisel aastal niita ja eriti ei kogunud seda muru sinna kere alla või tera ümber.
Kas ilma kogumiskastita niitmine on normaalne või peaks kasti kasutama, kui külje peal ava ei ole?
Väljaviskeava ei ole. Kogumiskasti ka ei ole.
Robotniiduk peaks niitma praktiliselt kogu aeg, samas ta niidab nii natuke korraga, et lõigatud muru tükid pudenevad muru vahele ja kõdunevad seal kiiresti.
Üldiselt on robotid plastikust ning midagi seal rooste ei lähe. Terasid tuleb küll hooaja jooksul korduvalt vahetada. _________________ The sh*t has hit the fan.
-edit-
Nevermind, tootja kodulehe andmetel ametlik partner. Õnnestus peaaegu tellida käibemaksuvabalt, mis tekitas küsimärke. Kahjuks loobusin viimasel hetkel ja enam ei ole suutnud reproda.
Kõikide nende tundmatute markidega, olgu siis luba või midagi muud, tasuks korra selle peale ka mõelda, et kas keegi sulle pärast mingit varuosa, hooldust ja softi uuendust ka pakub, või algul lubatakse ja pärast jamade kogunemisel on oü uksed kinni ja kõik. Nende niidukite mõistlik eluiga on siiski 5+ aastat ja hooaegade vahel nad värskendamist vajavad (lisaks terade vahetamisele). Suht mõttetu on mingi üksiku anduri pärast niidukit väljja vahetama hakata. Hooajal pole nädalaid hiina saadetist ka aega oodaa.
Kõikide nende tundmatute markidega, olgu siis luba või midagi muud, tasuks korra selle peale ka mõelda, et kas keegi sulle pärast mingit varuosa, hooldust ja softi uuendust ka pakub, või algul lubatakse ja pärast jamade kogunemisel on oü uksed kinni ja kõik.
Luba mudeleid müüb Energiakaubamaja minu andmeil juba teist aastat. Garantii/hooldus/remont, teostavad samuti.
Aga kas keegi on võtnud i108E asemel väiksema i105E mudeli? Sisuliselt vist peale aku mahtuvuse muud vahet polegi?
Kuna murupinda on ainult ~400 m2, on seda ekstra 400€ hinda raske enda jaoks põhjendada.
ceemic, mul ongi 105. 108 ainult suurem aku ja softis suurem plats mida kaardistada lubab (minu teada).
105 lubab 500 ruutu, kaardistada saad 600 ruutu.
Mul 600 ruutu (599) tehtud kolmeks alaks, iga päev tegeleb ca 200 ruuduse ampsuga, püvapäev puhkab.
Seni ühe platsi peale kulunud koos ühe laadimisega ca 4h, saab ilusti hakkama.
4G moodul sees, siis hea, annab kohe teada mis viga on (kinni, eksinud, lõpetab jne jne). _________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.