praegune kellaaeg 17.06.2025 13:53:18
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Longero
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
06.11.2024 12:46:26
|
|
|
Longero kirjutas: |
mina634, Kõik nad puhuvad paska nagu meie Eesti enda omadki... lihtsalt parem valik. |
Musk ja Trump on oligarhid. Rahvameestest on asi kaugel. Kinnisvara ja ärimagnaadid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
13.11.2024 17:57:02
|
|
|
Jah, räägib windowsi kasutaja. Mul on linux ja ei ole salajasi kaevureid. Obama ajal püüti kernelisse sisse tungida, kuid see tuli kohe välja. Mõelge oma teoreeme edasi Fiati strateegid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.11.2024 19:12:10
|
|
|
mina634, Miks kohe "Fiati strateegid"
Ma ei tee maha BTC ja on mulgi üliväike kogus peale komakohta. Aga, olla andunud fanaatik ilma küsimusi esitamata on samuti lauslollus, kas inimesed ei esita omale küsimusi (poolt-vastuargumente).
Mind isiklikult vaevavad järgmised küsimused. Kummutage ja lükake ümber.
* Kui Satoshi oli nii andekas progeja ja tegi "rahva raha" siis miks on võimalik rahakotte arestida kui su BTC aadress on teada? Ok, juhtus progemisega aps sisse, aga BTC hooldajad pole samuti selle heaks midagi ette võtnud ja ära lappinud.
* Väidetakse, sul on oma rahakoti võti ja keegi ei saa sind blokeerida ei kaitse sind ju nende eest kes väga su rahakotti arestida tahavad. BTC plokid on netis mitte su rahakotis. Teisisõnu, sul võib rahakott olla su võtmega, aga kui ametivõimud väljapoolt su ukse kinni naelutavad siis pole su võtmetest mingit tolku (kunagi oma võtit ilus vaadata vbla).
Lihtsalt muud mõtted:
* Kunagi kireti, et BTC on anonüümne, nüüd on see laul juba õnneks ära lõppema hakanud... selgub et pole kunagi olnudki anonüümne nagu näit XMR.
* Lähtekood võib avalik olla, see on ok. Juhul kui BTC taga siiski mõni organisatsioon peitub siis nägid nad kindlasti ette, et lähtekood otsast lõpuni läbi tuhnitakse.
* Kui sa oled tõsiselt inimeste poolt siis "rahva-raha" tegijana ilmselt ei teeks sellist apsu, et kõik tehingud on jälgitavad (kes kellele maksnud).
* Kogu see kompott tundub valitsuse kasuks kõvasti kaldu olema... kõike on võimalik soovikorral vaadelda/uurida ja blokeerida kui miski ei sobi .
* USA suurest riigivõlast väljatuleku projekt.
* BTC ühendatakse kunagi sujuvalt CBDC'ga. Kuna pole teada kuidas CBDC massides käitub siis lasti BTC testprojekt välja.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
13.11.2024 21:12:27
|
|
|
* Väidetakse, sul on oma rahakoti võti ja keegi ei saa sind blokeerida ei kaitse sind ju nende eest kes väga su rahakotti arestida tahavad. BTC plokid on netis mitte su rahakotis. Teisisõnu, sul võib rahakott olla su võtmega, aga kui ametivõimud väljapoolt su ukse kinni naelutavad siis pole su võtmetest mingit tolku (kunagi oma võtit ilus vaadata vbla).
|
Jah, see on väline list. Bitcoinil ei ole plokiahelal mingeid lukustamisi või piiranguid, et teisele ja kolmandale aadressile ei saaks saata.
Ma ei tea politsei tegemisi ja võimekusi ja ei tahagi teada, see on kriminaalide probleem, mitte minu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.11.2024 21:49:29
|
|
|
mina634 kirjutas: |
Ma ei tea politsei tegemisi ja võimekusi ja ei tahagi teada, see on kriminaalide probleem, mitte minu. |
See võib vabalt tulevikus kõigi probleemiks saada, ilma, et peaksid kriminaal olema.
Vaadates uudiseid siis on näha kuidas koguaeg seda jama pingumale tõmmatakse.
Teisest valdkonnast ehe näide. Siiditee platvormi looja istub vangis.
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
ipp
HV kasutaja
|
13.11.2024 22:05:31
|
|
|
Mismoodi "on võimalik rahakotte arestida kui su BTC aadress on teada" ????? Mu arust täiesti mõttetu oletus. Äkki annad selle kohta mõne lingi või artikli.
Ülejäänud väited põhinevad osaliselt sellel esimesel jabural väitel
mina634, Miks kohe "Fiati strateegid"
Ma ei tee maha BTC ja on mulgi üliväike kogus peale komakohta. Aga, olla andunud fanaatik ilma küsimusi esitamata on samuti lauslollus, kas inimesed ei esita omale küsimusi (poolt-vastuargumente).
Mind isiklikult vaevavad järgmised küsimused. Kummutage ja lükake ümber.
* Kui Satoshi oli nii andekas progeja ja tegi "rahva raha" siis miks on võimalik rahakotte arestida kui su BTC aadress on teada? Ok, juhtus progemisega aps sisse, aga BTC hooldajad pole samuti selle heaks midagi ette võtnud ja ära lappinud.
Lihtsalt muud mõtted:
* Kunagi kireti, et BTC on anonüümne, nüüd on see laul juba õnneks ära lõppema hakanud... selgub et pole kunagi olnudki anonüümne nagu näit XMR.
* Lähtekood võib avalik olla, see on ok. Juhul kui BTC taga siiski mõni organisatsioon peitub siis nägid nad kindlasti ette, et lähtekood otsast lõpuni läbi tuhnitakse.
* Kui sa oled tõsiselt inimeste poolt siis "rahva-raha" tegijana ilmselt ei teeks sellist apsu, et kõik tehingud on jälgitavad (kes kellele maksnud).
* Kogu see kompott tundub valitsuse kasuks kõvasti kaldu olema... kõike on võimalik soovikorral vaadelda/uurida ja blokeerida kui miski ei sobi .
* USA suurest riigivõlast väljatuleku projekt.
* BTC ühendatakse kunagi sujuvalt CBDC'ga. Kuna pole teada kuidas CBDC massides käitub siis lasti BTC testprojekt välja. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
13.11.2024 22:39:48
|
|
|
ipp, Vbla väljendasin valesti rahakoti arestimises. Olen nii aru saanud, et sulle kuuluvad BTC plokid võrgus pole sulle enam ligipääsetavad.
Pole usutav, et vene oligarhid ja muud rikkurid kelle BTC ära blokiti, et nad hoidsid oma nutsu kuskil kauplemisplatformil. Neid juhtumeid ju veelgi olnud.
Või mismoodi see blokeerimine siis käib tehniliselt? Kas keegi seletaks lahti?
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
13.11.2024 23:04:51
|
|
|
Midagi ei saa ära blokeerida bitcoin võrgus. Bitcoin võrk ise keelab aadressi tehingu kui sul ei ole õiget privaatvõtme allkirja.
Mõnedel CEX ja DEX firmadel on blacklistid, millega kaubelda ei tohi.
Võrk iseenesest töötab edasi kui aadressi jaoks leitakse kellegi teise DEXi, mis ikkagi saab sinu bitcoinid ära vahetada teiste väärtuste vasu. bitcoin liigub raudselt ainult ühest bitcoini aadressist teise ja muud midagi.
See on kassi-hiire mäng ja ei huvita mind.
viimati muutis mina634 13.11.2024 23:07:05, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
13.11.2024 23:13:40
|
|
|
Vbl enamus maailma krüpto kauplemisplatvorme allub otsesemalt ja kaudsemalt (vähemalt need kes dollari arveldust võimaldavad) USA finantsreeglitele, USA võimud keelustavad tehingud konkreetse BTC aadressiga ja ka nende uute aadressidega, mis keelustatud aadressiga on plokiahelas BTC liigutanud. Sisuliselt saaks sedasi selle ühe BTC aadressi nii mürgiseks teha, et keegi ei taha sellega pistmist teha, sest kõik selle BTC puutumust omavad aadressid lähevad samuti "musta nimekirja" - ja nendel olev BTC külmutatuks. Sisuliselt BTC on ikka sinu aadressil ja sinu oma aga sellega kauplemine on tehtud väga keeruliseks ja riskantseks.
Vist üks meile kohalikum platvorm tegi midagi sarnast muudel põhjustel, kus kliendid ei saanud "IT probleemi" tõttu oma krüptovarasid kasutada ega mingeid tehinguid teha pikka aega, vihasemad läksid politseisse, kus laiutati käsi - keegi ei ole teie krüptot pihta pannud, kõik kenasti kontodel alles. Aga mis kasu sellest on, kui midagi teha ei saa
USA finatsjärelvalve võib suvalise pizzakoha elu ka teha kibedaks kui see valest kohast BTC tasu võtab kuni selleni, kus tavaärid ei tahagi teemaga pistmist teha ja jätkavad vana hea Fiati peal. Samamoodi krüptoarvelduse IT lahendusi pakkuvad kohad saavad keelustatud ja nende keelustatutega kokku puutunud BTC aadressid teha listi alusel mittesobivaks automaatselt, ehk nendest musta aadressiga kohtadest BTC keeldutakse vastu võtmast - see võimaldaks äridel BTC makseid riskivabamalt kasutada.
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
13.11.2024 23:29:37
|
|
|
Nii hull asi ka ei ole. Selle musta nimekirja blokeering on kehtetu. Sest bitcoini aadressi saab kiiremini viia teistele aadressidele kui see nimekiri järgi jõuab - läbi mikseri, millel ei ole plokiahelas mingit märget, et 1 btc kuulub aadressile see ja see - see ajalugu kustutatakse. Ja link sellelt aadressilt üldse on null. Mikseris saab alati uusi aadressi luua nii, et vana aadressiga ühendust ei ole.
Üldse saab asicu panna ainult mikserdama ka kui tahad - näitab ainult võrgutehinguid - samamoodi kui tor saab sõidutada andmeid ainult läbi videokõne protokolli. Selle sinu 1 BTC näiteks saab lasta läbi võrguhinnana ja pärast 1 BTC tagasi muuta - ja NSA AI läheb kärssama. Kõik.
EKs nad firmasi ja omanikke jahivad ja panevad lehti kinni. Kuid kogukonna mikserid tuleb juurde nagu seeni. Fiat raha saab otsa kui bitcoinerid kõik ära keelata.
Eks julgeoleku organid teevad kuldset keskteed nagu alati - vaesemad pätid võllas, suuremad pätid tõllas. See on alati nii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ipp
HV kasutaja
|
14.11.2024 08:56:48
|
|
|
ipp, Vbla väljendasin valesti rahakoti arestimises. Olen nii aru saanud, et sulle kuuluvad BTC plokid võrgus pole sulle enam ligipääsetavad.
Pole usutav, et vene oligarhid ja muud rikkurid kelle BTC ära blokiti, et nad hoidsid oma nutsu kuskil kauplemisplatformil. Neid juhtumeid ju veelgi olnud.
Või mismoodi see blokeerimine siis käib tehniliselt? Kas keegi seletaks lahti? |
Tehniliselt ei ole võimalik mitte kuidagi sinu bitcoini tehinguid blokeerida bitcoini blockchainis. Kui mõni kaevur või exchange on sinuga seotud aadressi blacklisti pannud, siis on endiselt piisavalt erinevaid võimalusi: 1) muud kaevurid 2) mikserite või lightning networgiga raputad endalt blacklistitud aadressid minema 3) muud exchanged 4) midagi veel ehk, mille peale ma ei tule
|
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
14.11.2024 12:14:19
|
|
|
Üldjuhul on nii, et EU ja US tegutsevad firmad on kohustatud "musta nimekirja" rakendama ja KYC/AML turbetehnoloogiat kasutama.
See oleks tulevikus ka vajalik kui EURO või USD läheb üle CBDC-i peale.
KYC kasutades saad ikka eurodeks panka lõpuks.
Nagu ma ameerika ühendriikidest aru olen saanud on su tulevik parem kui sa ei tegele narko jõukudega, suhtled ainult nendega, kes ei ole vangis käinud. Ei tegele rahapesu ega opositsioonilise põrandaaluse revolutsioonilise liikumisega. vene oligarhide rahast hoiad eemale.
Maksad makse. Oled teadlik sellest, et teksases võid sa relva omada ja relvaluba ei ole, kuid kui kellegi maha lased - vaata, et sa puhtalt pääsed s.t ainult enesekaitseks.
Mis mikseritesse puutub, siis on see inimõigus kui sul kõik asi avalik ei ole. Võid kasutada nende teenusi, kes küll kasutab julgeoleku musta nimekirja, kuid tavalise aadressi mikseerib ikka, et säilitada mingisugune privaatsus.
...
|
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
14.11.2024 19:10:07
|
|
|
Kas keegi vahepeal FTXist või BlockFi-st reaalselt on midagi tagasi saanud?
Kevadel justkui mingid asjad juhtusid ja lubati kohe e-mastercarde nonUSA kodanikele, sisestasime mingeid andmeid ja valikuid, aga ei midagi. Siis oli vahepeal, et liituge CoinBasega, siis saate manti tagasi, aga nüüd on seal ka teade, et nonUSA ei kehti. Ühesõnaga ei miskit.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
17.11.2024 18:55:57
|
|
|
"Kasutajate raha turvalisuse edasiseks parandamiseks võivad tulevased värskendused sisaldada lisafunktsioone, nagu asukohapõhised tehingupiirangud, biomeetriline juurdepääs või isegi tehisintellektipõhine jälgimine küsitavate tegevuste korral."
Spoiler 
Kas bitcoinist saab keskpank? Tuleb jälgida ethereumi ja bitcoini arengut. Lihtsalt toimub "riigistamine".
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
23.11.2024 19:33:10
|
|
|
MicroStrategy ja selle ebaharilik «bitcoini tootlus»: kas tühi optimism või geniaalne matemaatika?
https://majandus.postimees.ee/8140572/microstrategy-ja-selle-ebaharilik-bitcoini-tootlus-kas-tuhi-optimism-voi-geniaalne-matemaatika
Kes ligi ei pääse siis viskan spoilerisse täismahus artkli.
Spoiler 
MicroStrategy aktsiahind on viimase aastaga tõusnud ligi 540%, jättes isegi bitcoin’i hinnatõusu kaugele maha. Ettevõte, mis on end nimetanud «bitcoin’i varasalveks,» on pälvinud tähelepanu uudse, kuid mõneti eksitava mõõdiku – «BTC tootluse» – abil.
MicroStrategy on kunagine tagasihoidlik tarkvarafirma, kes nimetab end bitcoin'i (BTC) varasalveks, keskendudes peamiselt krüptoraha ostmisele ja hoidmisele. Ettevõte on investorite tähelepanu pälvinud uudse, kuid mõneti segadusttekitava mõõdiku – «BTC tootluse» – abil, kirjutas The Wall Street Journal. See mõiste, mida firma tutvustas augustis, ei tähenda dividende ega intressimäärasid, nagu investorid tavaliselt arvaksid. Selle asemel mõõdab see, kui palju bitcoin'e iga aktsia kohta ettevõttel on, võttes arvesse erinevaid ajaperioode.
Mis on «BTC tootlus»?
MicroStrategy sõnul peegeldab BTC tootlus bitcoin'ide arvu muutust iga 1000 aktsia kohta. Näiteks 31. detsembril 2023 omas ettevõte 0,91 bitcoin'i iga 1000 aktsia kohta, kuid 17. novembriks 2024 oli see kasvanud 1,29 bitcoin'ini. See esindab 41,8% tõusu, mida ettevõte rõhutas oma aastase BTC tootlusena.
Ettevõte on kaasanud tohutul hulgal kapitali, müües aktsiaid ja kogudes võlgu, et osta veelgi rohkem bitcoin'e. Selle tulemusel on aktsiahind tõusnud märkimisväärselt – palju kiiremini kui bitcoin ise. Investorid näivad hindavat ettevõtte bitcoin'e sootuks kõrgemalt kui seda on krüptovääringu tavaline turuväärtus: MicroStrategy portfellis olev bitcoin on aktsiahinnaga mõõdetuna ligi neli korda kallim kui turul. Nimelt on viimase aasta jooksul MicroStrategy aktsia hind tõusnud ligikaudu 540%, samal ajal kui bitcoin'i hind on kasvanud umbes 145%.
Kriitika ja riskid
Kuigi «BTC tootlus» pakub pilguheitu ettevõtte bitcoin'i kogumisstrateegia edukusele, ei anna see aimu tuleviku jätkusuutlikkusest ega tegelikust väärtusest. Kui bitcoin'i hind langeks järsult, jääks BTC tootlus muutumatuks, kuid ettevõtte aktsiahind tõenäoliselt kukuks.
Lisaks on skeptikud toonud esile, et MicroStrategy müüb aktsiaid sageli kõrge hinnaga, kasutades saadud raha uuesti bitcoin'i ostmiseks – tekitades nõiaringi, kus aktsiahind ja bitcoin'i ostmine üksteist ülespoole suruvad.
Kas «bitcoin'i varasalv» jääb püsima?
MicroStrategy plaanib järgmise kolme aasta jooksul koguda veel 42 miljardit dollarit kapitali, et jätkata bitcoin'i ostmist. Kui kaua see strateegia suudab kesta, jääb küsimuseks. Potentsiaalsed investorid peaksid mõistma, et ettevõtte BTC tootlus on pigem tagasivaatav mõõdik, mitte tulevikuprognoos.
Lõppkokkuvõttes võib otse bitcoin'i ostmine olla vähem riskantne ja odavam alternatiiv neile, kes soovivad krüptoraha hinnatõusust osa saada – ilma aktsiaturu võimaliku ülekuumenemise riskita.
«Veidralt ebaefektiivsed turud»
«Kui soovite spekuleerida, et bitcoin'i hind tõuseb, ostke seda otse. Teie oletus selle tuleviku suuna kohta ei pruugi olla parem kui kellelgi teisel, kuid vähemalt maksate turuhinda. MicroStrategy aktsiate ostmine tähendab panustamist sellele, et kummaliselt ebaefektiivsed turud muutuvad veelgi ebaefektiivsemaks,» kommenteeris WSJ ajakirjanik Jonathan Weil.
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.11.2024 21:32:02
|
|
|
bitcoinist ei saa keskpank, vaid bitcoin "suukorvistatakse" keskpanganduse poolt ära. et see varem või hiljem juhtub oli nagunii juba ammu teada...no muidugi vaid juhul kui asi tõesti püsima jääb, ja nüüdseks tundub, et jääb.
teisisõnu kõik see väidetav vabadus ja tegelik turvalisus bitcoini omamisel kaob ja kontrolli võtavad täielikult üle tavapärased kontrollametid
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
23.11.2024 22:59:27
|
|
|
Wiltz, Nõustun. Sinnakanti kisub jah see värk, ehk näiline "puutumatu vaba raha".
Läbi aegade on palju sitta keeratud, ei lähe seekord teisiti.
Kunagi heal juhul vbla avalikustatakse mingid arhiividokumendid, aga mitte meie eluajal. Vbla enne surma mõni asjaosaline paotab suu, et hing ei piinaks või nii .
Artiklid jagatud
viimati muutis Longero 23.11.2024 23:05:55, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
23.11.2024 23:08:50
|
|
|
Igatahes bitcoin on üle 90 000 dollari ja rääkigu kõik, mis nad tahavad. Karavan läheb ikka edasi.
1 BTC= 100 000 000 USD aastal 2045 on kindel. Jätkan ostmist ja ükski keskpank ei koti ka tegelt mind.
...
viimati muutis mina634 23.11.2024 23:11:24, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
23.11.2024 23:14:26
|
|
|
Haltuuritsemiseks hea küll. Müüge oma kuld maha ja ostke BTC. Mingi 15a vana raha ei tule mitu tuhat aastat vanale rahale õpetama kuidas raha olla, st väärtust hoida .
Ma küll pole BTC vastane vms, aga asjal on sitt mekk manu.
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
mina634
Kreisi kasutaja

|
23.11.2024 23:30:22
|
|
|
Haltuuritsemiseks hea küll. Müüge oma kuld maha ja ostke BTC. Mingi 15a vana raha ei tule mitu tuhat aastat vanale rahale õpetama kuidas raha olla.
Ma küll pole BTC vastane vms, aga asjal on sitt mekk manu. |
Nixoni katteta FIat raha on eksisteerinud ainult alates 1970ndatest. Ja mitmeid miljoneid inimesed viinud täieliku nälja ja vaesuseni. USA pinnal.
Bitcoinil on suurem varaline tagatis - aus kood, kus on piiratud pakkumine.
Edasine koodimuutmine on puhas spekulatsioon.
...
Tuleviku ennustamine on ka siiamaani olnud spekulatsioon. Kuid bitcoin oskab tuleviku ennustada, juba. [näiteks tuhandeid esikohapärast võistlevaid altcoine]
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
23.11.2024 23:52:37
|
|
|
mina634 kirjutas: |
Edasine koodimuutmine on puhas spekulatsioon. |
Aga siiski võimalik. BTC hooldajad on ainult seltskond inimesi ja kui "käskijate" surve suureks läheb siis võib misiganes ettenägematuid asju juhtuda.
Artiklid jagatud |
|
tagasi üles |
|
 |
caarel
Kreisi kasutaja
|
24.11.2024 00:01:23
|
|
|
Ärge unustage siinjuures, et BTC püsimiseks (ja ka kasutamiseks) on vajalik elekter. VÕta vool ära ja BTC pole ei midagi muud kui Eesti Mark
|
|
tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|