Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled kasutanud maakleri teenuseid? |
Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel |
|
23% |
[ 20 ] |
Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel |
|
29% |
[ 25 ] |
Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu |
|
28% |
[ 24 ] |
Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse |
|
17% |
[ 15 ] |
|
hääli kokku : 84 |
|
autor |
|
Markos
HV veteran
|
29.08.2024 23:37:10
|
|
|
tsitaat: |
ja loomulikult sõltub su intress isiklikust krediitiskoorist, mis omakorda sõltub su laenude teenindamise võimekusest, ehk mida rohkem krediitkaarte ja laene on, seda maksevõimelisem oled. |
Imedemaa. Eestis on ikka nii, et krediitkaart on kohustus ka siis, kui sa seda kunagi kasutanud ei ole (aga ta on olemas).
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
30.08.2024 06:19:50
|
|
|
No minu meelest on siinsed pangad ka rehkendanud nii, et kohustus panga ees (laen, liising, krediitkaart) on pigem pluss kui miinus, eeldusel, et sissetulek neid kohustusi võimaldab muidugi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
30.08.2024 10:19:10
|
|
|
avrn kirjutas: |
No minu meelest on siinsed pangad ka rehkendanud nii, et kohustus panga ees (laen, liising, krediitkaart) on pigem pluss kui miinus, eeldusel, et sissetulek neid kohustusi võimaldab muidugi. |
Jah, aga laenu saad sellevõrra vähem, ehk see reaalsuses vähendab sinu krediidivõimet, niiet kas pluss või miinus, otsusta ise.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
02.09.2024 15:45:19
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Markos kirjutas: |
rauli kirjutas: |
Kes on arvanud, et Eestis on maaklerid ahned siis Mikimaa standard on 3% müüjalt ja 3% ostjalt, ehk kokku 6% müügi hinnast.  |
Eestis on 3% taks, vähemalt minule maakler sellise hinna tegi. Võibolla tundub palju, aga krt, paras nikerdamine on ikkagi kõigi dokkide kokkupanek ja siis veel huvilistega jantimine. Võta seda nii, et sa rendid omale abilise ja ise lähed vaid notarisse kokkulepitud ajal. |
Maakler otsib ainult kliente, dokumendid paneb kokku notar. Eriti kui pank on osaline, siis dikteerivad nemad lepingu lisatingimused niikuinii. Ka hindamise korraldab pank üldjuhul. Maakler teeb ainult tähtsat nägu. Kusjuures maakler ei vastuta mitte millegi eest, kuigi ta üritab kogu aeg jätta muljet, et on tehingu kõige olulisem osapool. Ma olen 2 korterit müünud ja 3 ostnud, ainult ühel korral õnnestus maakleril vahele pugeda. Kui on kavatsus ise müüa, siis tuleb väga kindlalt maakler "pikalt saata", võimalusel dokumenteeritult. Ma tean juhtu, kus maakler hakkas selle baasil, et oli omanikuga korra vestelnud, nõudma raha nii ostjalt kui müüjalt. |
Igast imelikke maaklereid meie maal ikka...
No jah, maakleri teenus on tore, kui sulle ostja leiab, aga kui sa pead kalli kinnisvara müümisel 3% maksma...ma ei tea, ei ole ju suur ajakulu norm kuulutus üles panna, profipiltide teha laskmine on üsna odav ka. Korteri/maja näitamine on tüütu siis, kui see asub teises linnas vms, aga kui näiteks müün oma elukohta, siis ma arvan, et ise suudan rohkem ja detailsemalt rääkida sellest, kui mingi maakler, kes seal elanud pole. Maakleriga koos samaaegselt üksteise võidu huvilistele elukohta näidata on ka tobe ja tüütu kõigi jaoks. Pole nagu väärt seda 3% maksmist, ehkki tõsi, võib-olla hea maakler suudab 3%+ kallimalt korteri/maja maha müüa, aga praeguses turus...no vaevalt.
Jah, kui sul on üürikorter, kus näiteks ise sees ei ela ning soovid välja üürida, siis võib maakleri teenuse kasutamine olla mõistlik, eriti kui endal nii palju aega pole. Sest minuteada vist on nii, et üürnik (mitte üürileandja) on tavaliselt see, kes lepingutasu kinni maksab.
new1 kirjutas: |
Nojah, seega on vist paljudel samamoodi korterite alusel see jagatud ja paratamatu reaalsus, kuigi statistiliselt keskmiselt on siiski suuremates korterites rohkem elanikke(omavad suuremat/väärtuslikumat osa sellest ühisest kinnisvarast), kes neidsamu kõike porivaipu jms hüvesid rohkem kulutavad/tarbivad ning suuruse alusel seos maksmisel tundub ikkagist kõige loogilisem lähenemine. Kütte osas minu viidatud korteris on need seinaregulaatorid ja saab toa temperatuuri ise sealt sättida, sealt ka see ruutmeetrite/arvesti suhte osakaal ja selles suhtes ei nurise. |
No jah, aga see pole nii must-valge ja sõltub siiski konkreetsest majast. Nt osades majades polegi ühetoaliseid, on ainult 2- ja 3-toalised. Seal enam pole nii suurt vahet - paljud elavad kahekesi 3-toalises, aga elavad säästlikumalt kui 2-toalises, kus ka tihti ikka mitmekesi elatakse, tihti isegi lastega. Siis ma ei näe loogilist põhjust, miks üks korter peaks maksma nt remondifondi, prügiveo või heakorra eest rohkem, kui teine. Aga loomulikult sõltub, kuidas korteriomanikud selles kokku on leppinud. Ühes kohtulahendis oli aga vastupidine näide - samas majas olid 1-toalised ja 4- või 5-toalised korterid, ca 20 vs 100 m2. 5 kordne vahe. Aga kulud olid jaotatud võrdselt korterite vahel. Seal tegigi kohus otsuse, et väiksematele korteritele on tehtud liiga ning tuli siiski m2 põhiselt arvestada.
Olen olnud KÜ juhatuses. See on üks paras vaidluskoht ja tegelt oleks KÜ-l seaduse mõttes kindlam jagada kõik kulud m2 põhiselt (no elekter ja vesi muidugi arvestite pealt). Sest pärast seda väiksemate korterite jauru ei jaksa ära kuulata - kuidas kulude jaotus "ei ole mõistlik või kahjustab ülemääraselt kellegi huve" nagu on seaduses kirjas (eelnevalt siin viidati ka). Tõenäoliselt tuleb pärast välja, et see väike korter maksis üsna tühise 10-15€ kuus rohkem, kui oleks m2 põhise lähenemisega maksnud. Kusjuures eelpool mainitud kohtulahendis oli isegi see % välja toodud, kui palju kulud muutusid väikestele korteritele. Seal muidugi oli see % suur. Aga kogu see vaidlus on palju suurem ajakulu, kui asi väärt on - niikuinii suurem osa kuludest läheb kütte, elektri ja vee peale, mis peaks nii ehk naa vastavalt m2 ja arvestite järgi olema
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.09.2024 16:36:57
|
|
|
Tsivilisatsioonis saab müüja küsitud hinna, tasud maksab ostja
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
02.09.2024 16:38:25
|
|
|
See kes maakleri palkab, maksab talle.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.11.2024 14:48:34
|
|
|
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120335635/vingugaasisurmad-gaasiseadmete-paigaldaja-rikkus-raha-teenimiseks-teadlikult-ohutust
Päris vahva..
Seadme paigaldanud 54aastane gaasitööde tegija sai kahtlustuse kahe inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest. Uurimise käigus küsis politsei mehelt välja nimekirja tema viimase aja töödest.
„Neid oli umbes 40,“ räägib Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares Ekspressile. „Tahtsime kaardistada, kui hull see olukord on.“
Politsei palus tehtud gaasitöid kontrollida tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametil (TTJA). Asjatundjad said Tallinnas sisse 19 korterisse.
Tulemused olid jahmatavad.
„Vaid ühel aadressil ei tuvastatud ühtegi rikkumist,“ avaldab TTJA tehnikaosakonna nõunik Priit Poschlin Ekspressile.
|
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
12.11.2024 14:59:40
|
|
|
Seal paarile kontrollitud asjale vaidleks vastu...
Nt esimene korter - paigaldis pole korras, sest viimasest gaasikontrollist on liiga palju aega möödas. Too paigaldaja ei saa kahjuks sundida omanikku kontrolli läbima... Paljudes korterites on gaasitoru ühendused ebapiisavalt tihendatud (kommentaar, et pihkab gaasi) - tihti mingi boileri vahetusel ei hakka vahetaja mingeid muid ühendusi peale enda tehtute kontrollima ega korrastama, kui hakkaks saadab enamus omanikke ta kuu peale ja võtab kellegi kes seda ei tee (sest see on odavam). Suitsutoru vastavus on ka nagu ta on - kui asendatakse mingit vana seadet ei kiputa tihti muud mudru vahetama, vahel pole toru sobiv kuna mingeid kirju peal pole (kas pole olnudki või maha kulunud) ja seega, puhtjuriidiliselt ei sobi asi (kuigi reaalsuses on OK).
Ei kaitse toda tegelast aga reaalsus turul on see, et vägagi ohtlike seadmete paigaldus/hooldus on mitme nurga alt katki ja, nagu ka artiklis välja toodud, pole väga vahet kes töid teeb, odavaim pakkumine võidab ning see tähendab ka vastavat kvaliteeti ning seda kahjuks läbivalt.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.11.2024 15:45:15
|
|
|
Üldiselt, mis siis veel saaks kui samasuguses stiilis kontrolli hakataks tegema korterisisesele kaabeldusele...
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
12.11.2024 15:53:59
|
|
|
netcat, ära kutsu kurja kaela...
Realistlikult võttes - nõuka-aegses paneelikas on enamus juhtmeid paneeli siseses kanalis ja kui seal midagi kärssab siis jah, lööb kenasti pimedaks aga tõenäosus, et sellest suurem tulekahju tekib on väike. Kui nüüd kellelgi on lekkiv gaasipliit kusagil (+ tavaliselt kehvad juhtmed) - ~aastat 15 tagasi oli mingi suurem plahvatus Süsta tänaval pealinnas kus, kui mälu ei peta, oli mingi pisem gaasileke mis siis kenasti plahvatas kui korteri asunik öösel tule põlema pani
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
12.11.2024 16:31:16
|
|
|
Mul käis kontroll mingi aeg kõik nähtavad kohad anduriga üle tuvastamaks, et lekkeid pole.
Olin natuke skeptiline, ja lasin tulemasinast pisut gaasi, et näha kas andur reageerib. Hakkas piiksuma küll.
Kui gaasipliiti vahetati kontrolliti kõik samasuguse anduriga üle, tegin sama testi ja hakkas karjuma.
Aga tegelikult need torud ilmselt väga palju lekkima ei hakka kui enamvähemgi normaalselt ühendatud. Rõhk on vist ainult 20mbar kui mälu ei peta. Peab päris auk sees olema, et arvestatav leke tekiks.
Gaasiboilerit pole olnud, seal on ja veel lisaks see korstna ja CO teema
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
12.11.2024 16:51:04
|
|
|
Meil käidi ka kontrollimas, leket pold, aga kuna kraan oli kaheksa värvikorra all ja keerata ma seda ei julgenud, siis lasin ära vahetada. Vahetaja oli jutukas ja kiitis, et asjatundja kutsusin, et ta igast jama näinud, näiteks veekraane ja kummitihendeid gaasisüsteemides. Uue pliidi ühendasin ise külge.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
hemmar
HV kasutaja
|
12.11.2024 17:13:11
|
|
|
Elukaaslasel ka ühes Põhja-Tallinna paneelikas korter. Käidi kontrollimas ja pärast seda akti vaadates jäi mulje, et terve maja peale oli käputäis kortereid mis ühtegi ettekirjutust ei saanud. Tundub, et enamusel (nagu ka tal) oli gaasiboileri korsten meisterdatud sellest väänatavast ventilatsioonitorust. Tekkis ka küsimus, et kas mingi hetk siis regulatsioon lubas sellist lahendust kasutada või on tõesti kõik paigaldajad tuima pannud?
Samas väga ei imesta kui korstnafirmadest pakkumisi uurides ütlesid enamus, et ei viitsi nii väikse asjaga tegeleda ja üks tegi ~800€ pakkumise.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
17.11.2024 16:39:27
|
|
|
Vana tee taastamine e. hakkab looma
Tankitõrje kraav...
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
17.11.2024 17:17:13
|
|
|
tihti mingi boileri vahetusel ei hakka vahetaja mingeid muid ühendusi peale enda tehtute kontrollima ega korrastama, kui hakkaks saadab enamus omanikke ta kuu peale ja võtab kellegi kes seda ei tee (sest see on odavam). |
Miksei ? Mul katla hoolduse käigus "nuusutati" gaasitoru ka üle, lekkis tibake ja tehti korda. Ma ei saa sellest suhtumisest aru, et nii elementaarsest kontrollist hoidutakse mingi tühise summa säästmise nimel. Täiesti ajuvaba.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
18.11.2024 10:45:25
|
|
|
Markos kirjutas: |
tihti mingi boileri vahetusel ei hakka vahetaja mingeid muid ühendusi peale enda tehtute kontrollima ega korrastama, kui hakkaks saadab enamus omanikke ta kuu peale ja võtab kellegi kes seda ei tee (sest see on odavam). |
Miksei ? Mul katla hoolduse käigus "nuusutati" gaasitoru ka üle, lekkis tibake ja tehti korda. Ma ei saa sellest suhtumisest aru, et nii elementaarsest kontrollist hoidutakse mingi tühise summa säästmise nimel. Täiesti ajuvaba. |
Raha.
Keskmine klient vaatab seda 10-15 eurot kallimat pakkumist ja näeb vaid numbreid.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.11.2024 12:47:41
|
|
|
ref, ühes KÜ's korduvalt nähtud, gaasilekke kõrvaldamine 50€
"Mul poeg ütles, et miks nii kallis, toruteip maksab alla 5€ rull...ja ega siis tervet rulli kulu, kandite siin raha omadele..."
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
18.11.2024 12:53:33
|
|
|
Etz kirjutas: |
"Mul poeg ütles, et miks nii kallis, toruteip maksab alla 5€ rull...ja ega siis tervet rulli kulu, kandite siin raha omadele..." |
Odavalt saate, mul maksis see 80 eur, väike nüanss on juures, lisaks lekke parandamisele peab tulema pärast gaasifirma esindaja uusi plomme paigaldama. Ikkagi väike summa, kas parem on gaasimürgistusse surra või maja õhku lasta ? Inimestel on prioriteedid ikka kohutavalt paigast ära teinekord. Kindustus ka ei maksa tihti, kui kontrollid-hooldused pole korrektselt tehtud, esimene asi, millest kinni hakatakse.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
18.11.2024 13:38:16
|
|
|
ära unusta et paljud inimesed, kellel seda 80€ kohe tagataskust võtta pole, pärinevad meil ka ajast mil remonti tegi majavalitsus või gaasikontor, nii et nende maailmapildis tundub kõik praegu toimuv ilge röövimise ja ülekohtuna...
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
18.11.2024 14:24:42
|
|
|
"Mul poeg ütles, et miks nii kallis, toruteip maksab alla 5€ rull...ja ega siis tervet rulli kulu, kandite siin raha omadele..." |
Huvitav kas need tüübid hakkavad restoranis ka undama, et teavad küll palju kuskil odavmarketis liha ja kartul maksavad, miks prae eest selline hind
50€ on tegelikult odav kui see sisaldab kohaletulemist, tööd, materjale ja kontrolli kas jäi ikka pidama. Gaasiga tegelemist ju mingile suvalisele vasjale ei usalda kes nätsu ja teibiga midagi lappida üritab.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
18.11.2024 15:35:01
|
|
|
pppd kirjutas: |
ära unusta et paljud inimesed, kellel seda 80€ kohe tagataskust võtta pole, pärinevad meil ka ajast mil remonti tegi majavalitsus või gaasikontor, nii et nende maailmapildis tundub kõik praegu toimuv ilge röövimise ja ülekohtuna... |
Just
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
18.11.2024 16:45:47
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Huvitav kas need tüübid hakkavad restoranis ka undama, et teavad küll palju kuskil odavmarketis liha ja kartul maksavad, miks prae eest selline hind
|
Need inimesed ei käigi restoranis arvatavasti.
Kusagil nad peavad ju pesitsema, need tüübid kes on aastaid kommenteerinud Delfis et "ma pole 30 aastat käinud väljas söömas, kontserdil, kinos, teatris vms"
Päris jube on muidugi mõelda, et paljud neist pole ka gaasikontrolli 30 aastat kutsunud ja mõni neist võib olla sinu naaber
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|