|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oled kasutanud maakleri teenuseid? |
| Jah, kinnisvara müümisel või välja üürimisel |
|
23% |
[ 20 ] |
| Jah, kinnisvara ostmisel või pinna üürimisel |
|
29% |
[ 25 ] |
| Ei, aga mul pole midagi maakleri teenuse kasutamise vastu |
|
28% |
[ 24 ] |
| Ei, põhimõtteliselt ei kasuta maakleriteenust, ostan/müün/üürin kõike otse |
|
17% |
[ 15 ] |
|
| hääli kokku : 84 |
|
| autor |
|
oliver.
HV Guru
|
06.08.2024 10:01:37
|
|
|
| new1 kirjutas: |
| ranel kirjutas: |
Mõnele, kes paigaldusega tegeleb kirjutasin ja uurisin veidi, üteldi et nemad ei tegele selle legaliseerimise teemaga, ainult paigaldavad seadmeid.
Ja kus sa siin ohkimist nägid aru ma ei saa, ise ikka saad? Konkreetne niiöelda tööotsa pakkumine siin kellelelgi kes juhtub tegelema, kas faili valmis konvertimise näol või siis kogu kompoti. |
Proovi Kliimakaubamaja Tartus ... |
Ja seda ka et, juhul kui tellingi kusagilt sealt selle teenuse sisse, siis kas ja kuidas ma kontrollida/kinnituse saan, et see asi on tõesti ikka tehtud ja lõpuni viidud? Pärast maksan raha ära ja värki, ütlevad et korras ja kui kunagi korterit müüa kavatsen näiteks, siis tuleb välja, et midagi pole tehtud ja niisama raha võetud?  |
Saatsin sulle ühe kontakti tartu kandis, kellega olen kaudselt kokku puutunud. Teeb selle töö ära, mis vaja.
|
|
| Kommentaarid: 280 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
239 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.08.2024 15:12:47
|
|
|
Mõnele, kes paigaldusega tegeleb kirjutasin ja uurisin veidi, üteldi et nemad ei tegele selle legaliseerimise teemaga, ainult paigaldavad seadmeid.
Ja kus sa siin ohkimist nägid aru ma ei saa, ise ikka saad? Konkreetne niiöelda tööotsa pakkumine siin kellelelgi kes juhtub tegelema, kas faili valmis konvertimise näol või siis kogu kompoti. |
Proovi Kliimakaubamaja Tartus ... |
Ja seda ka et, juhul kui tellingi kusagilt sealt selle teenuse sisse, siis kas ja kuidas ma kontrollida/kinnituse saan, et see asi on tõesti ikka tehtud ja lõpuni viidud? Pärast maksan raha ära ja värki, ütlevad et korras ja kui kunagi korterit müüa kavatsen näiteks, siis tuleb välja, et midagi pole tehtud ja niisama raha võetud?  |
Sellega on lihtne, esitada dokumente saab omanik. Küll EHR annab märku, kui midagi ei sobi. Abilised saavad vaid ette valmistada dokumentatsiooni esitamiseks.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
15.08.2024 23:32:31
|
|
|
Selge, siis sellega probleemi tekkida ei saaks.
Aga kinnisvaraga seoses mul veel üks küsimus tekkinud, nimelt on üks pisem korter, kus korteriühistu tegi hääletuse(kuhu siiski suurem osa kohale ei viitsinud keset suve minna, mistõttu kordushääletus), kus otsustati, et peaks kõiksugu kommunaale hakkama ruutmeetri asemel lihtsalt korterite arvu järgi kasseerima, ehk siis 40 ruudune korter maksku kõiksugu prügi ja muu kraami eest võrdselt 100 ruudusega, kuna kohapeal on kõlanud väited, et ega keegi ei garanteeri, et pisikeses korteris rohkem inimesi ei ela kui 100 ruuduses jms lollakad põhjendused. Mõni asi jäi siiski veel ruutmeetrite alusel seal arvel kestma. Siin näide arvest enne ja pärast seda muutust https://photos.app.goo.gl/NCCVYFR887TG6Hzp8 . Olen kuulnud, et tegelikult seaduse alusel ei tohi sedasi arveldada ja ruutmeetri põhine on õiglane lahendus, vastab see kuuldus tõele?
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.08.2024 23:37:02
|
|
|
| Üldkoosolek võib otsustada nii ja naa. Kas seal osalesid? Seadus seda otseselt ei määra kuidas KÜ arveldama peab.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
16.08.2024 00:10:21
|
|
|
Enamus asju seal arvel ongi ju tegelikult korteri suurusest sõltumatud kulud ehk tulekski võrdselt jagada. Prügivedu on ainuke selline nii-ja-naa.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
| Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
16.08.2024 09:57:40
|
|
|
No noh? Ruutmeetrite järgi jagatakse prügiarve
viimati muutis Oisu. 16.08.2024 09:59:28, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
16.08.2024 09:58:24
|
|
|
| Aga kinnisvaraga seoses mul veel üks küsimus tekkinud, nimelt on üks pisem korter, kus korteriühistu tegi hääletuse(kuhu siiski suurem osa kohale ei viitsinud keset suve minna, mistõttu kordushääletus), kus otsustati, et peaks kõiksugu kommunaale hakkama ruutmeetri asemel lihtsalt korterite arvu järgi kasseerima, ehk siis 40 ruudune korter maksku kõiksugu prügi ja muu kraami eest võrdselt 100 ruudusega, kuna kohapeal on kõlanud väited, et ega keegi ei garanteeri, et pisikeses korteris rohkem inimesi ei ela kui 100 ruuduses jms lollakad põhjendused. Mõni asi jäi siiski veel ruutmeetrite alusel seal arvel kestma. Siin näide arvest enne ja pärast seda muutust https://photos.app.goo.gl/NCCVYFR887TG6Hzp8 . Olen kuulnud, et tegelikult seaduse alusel ei tohi sedasi arveldada ja ruutmeetri põhine on õiglane lahendus, vastab see kuuldus tõele? |
Seadus ütleb nii:
| tsitaat: |
(1) Korteriomanikud teevad majanduskava alusel perioodilisi ettemakseid korteriühistule vastavalt oma kaasomandi osa suurusele.
[RT I, 23.12.2022, 1 - jõust. 01.02.2023]
(2) Korteriomanike kokkuleppe tingimusi arvestades võib korteriühistu põhikirjaga ette näha käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatust erineva kohustuste jaotuse aluse ja tasumise korra majandamiskulude kandmisel, kui see on kõiki asjaolusid arvestades mõistlik ega kahjusta ülemääraselt ühegi korteriomaniku õigustatud huve. Eelkõige võib põhikirjaga ette näha, et tegelikust tarbimisest sõltuvad majandamiskulud tasub korteriomanik pärast kulude suuruse selgumist kas vastavalt oma kaasomandi osa suurusele või vastavalt tema poolt tarbitud teenuse mahule.
(3) Korteriomanik võib keelduda kandmast kulusid, millega ta ei ole nõustunud, kui nende kandmise nõudmine temalt oleks vastuolus hea usu põhimõttega. |
Ehk, et kui hääletus oli põhikirja muutmiseks on asjad jonksus (ja põhikiri muudeti)... Võid argumenteerida, et mingi sinu õigustatud huvi sai ülemääraselt kahjustatud ja laias laastus saad vaidlustada ka üldkoosoleku otsust (läbi kohtu).
Üldiselt on, vaadates sul arvet, seal muudki huvitavat mudru (nagu nt soojuse tarbimine nii mahu kui mõõtja alusel), nii, et edu.
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
16.08.2024 11:33:48
|
|
|
| ref kirjutas: |
| Üldiselt on, vaadates sul arvet, seal muudki huvitavat mudru (nagu nt soojuse tarbimine nii mahu kui mõõtja alusel), nii, et edu. |
See võib olla korteri asukohast sõltuvaks tehtud? Ülemise korruse väike otsakorter kulutab küttele muidu rohkem kui suur korter millel ainult 1 välissein. Võibolla tehtud siis sellise olukorra tasakaalustamiseks.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
16.08.2024 11:39:26
|
|
|
| bladerunner kirjutas: |
| ref kirjutas: |
| Üldiselt on, vaadates sul arvet, seal muudki huvitavat mudru (nagu nt soojuse tarbimine nii mahu kui mõõtja alusel), nii, et edu. |
See võib olla korteri asukohast sõltuvaks tehtud? Ülemise korruse väike otsakorter kulutab küttele muidu rohkem kui suur korter millel ainult 1 välissein. Võibolla tehtud siis sellise olukorra tasakaalustamiseks.  |
See on see igipõline korteriühistute vaidlus - kes kui palju kütte eest maksma peaks
Reaalsuses on ju üks maja ja meie kliimas on vaja maja säilimiseks seda ka normaalselt soojana hoida... Läheb tsipa samasse auku nagu vaidlused, et esimese korruse elanikud ei peaks lifti hooldust maksma ja ega neid ka lekkiv katus häiri.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
16.08.2024 12:42:37
|
|
|
Meil ühistu esimees ütles, et selleks korteritesse soojaarvesteid ei tulegi. Tõi veel välja hea pointi, et kindlasti mõni kelle korter maja keskel on keerab siis kütte üldse kinni ja naabrid läbi seina kütavad tema korterit ka. Kuna majas on üsna palju pensionäre, siis pole see üldse võimatu.
Aga see mõne kulu arvestamine per korter mitte pinna järgi on mõnes mõttes kompromiss. Mõned elavad neljakesi ühetoalises, mõni elab üksi kolmetoalises jne. Aga inimeste arvu järgi ju ei saa, siis oleks pooled korterid rahvastikuregistri järgi kohe tühjad
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
16.08.2024 13:18:31
|
|
|
No saab ju kokku leppida, et arvesti põhine kulu on ainult osaline nagu siin ka eelpoolviidatud arvel oli, et 80% läheb m2 järgi ja 20% läheb arvesti järgi. Vms.
Eelpoolviidatud arve pealt - Haldusteenus, Sise- ja väliskoristus, Porivaipade rent, Üldelekter, Soojussõlme andmeside, Juhatuse liikme tasu - tegelikult on täiesti normaalne need korterite vahel jagada, mitte m2 põhiselt.
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
16.08.2024 18:46:05
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
Meil ühistu esimees ütles, et selleks korteritesse soojaarvesteid ei tulegi. Tõi veel välja hea pointi, et kindlasti mõni kelle korter maja keskel on keerab siis kütte üldse kinni ja naabrid läbi seina kütavad tema korterit ka. Kuna majas on üsna palju pensionäre, siis pole see üldse võimatu.
|
Üldse kinni keeramist saab ju reguleerida. Meil näiteks ei ole võimalik alla 18 kraadi miinimumi keerata esiteks, ja teiseks jääb alati üldkütte osa nagunii püstikute ja vannitoa soojatoru arvelt.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
17.08.2024 09:33:00
|
|
|
| Nojah, seega on vist paljudel samamoodi korterite alusel see jagatud ja paratamatu reaalsus, kuigi statistiliselt keskmiselt on siiski suuremates korterites rohkem elanikke(omavad suuremat/väärtuslikumat osa sellest ühisest kinnisvarast), kes neidsamu kõike porivaipu jms hüvesid rohkem kulutavad/tarbivad ning suuruse alusel seos maksmisel tundub ikkagist kõige loogilisem lähenemine. Kütte osas minu viidatud korteris on need seinaregulaatorid ja saab toa temperatuuri ise sealt sättida, sealt ka see ruutmeetrite/arvesti suhte osakaal ja selles suhtes ei nurise.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
17.08.2024 09:43:43
|
|
|
Mu korteris prügi ja üldelekter korterite peale jagatud.
Näiteks ühes korteris mis on 1/3 väilsem elab poole rohkem inimesi.
Need 2 asja suht loogilised jagada võrdselt per korter
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
17.08.2024 10:09:28
|
|
|
| Võta nüüd näiteks üleriigiline statistika, tuleb siis see keskmine sul seesugne, et 1 toalistes elavad keskmiselt rohkem inimesi kui 4 toalistes? Ei ole ju kuskiltotsast sedapidi, kinnisvara ise ei soosi juba sellist varianti, et pikemaajaliselt mingi suurem pesakond viitsiks sellises kitsikuses vegeteerida. Erandeid leiab alati muidugi kui hästi otsida.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
17.08.2024 10:18:35
|
|
|
Ma pole kindel kas mu majas üldse 1 toalist on....
Pealegi selline asi oli koosolekul otsustatud.... Ehk elanikud ise
Kindlasti leidub alati keegi kes pole rahul....aga need on korteris elamise rõõmud.
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rauli
Kreisi kasutaja
|
27.08.2024 22:55:08
|
|
|
Kes on arvanud, et Eestis on maaklerid ahned siis Mikimaa standard on 3% müüjalt ja 3% ostjalt, ehk kokku 6% müügi hinnast.
_________________ Everybody dies, but not everyone gets to live! |
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
27.08.2024 23:12:14
|
|
|
| rauli kirjutas: |
Kes on arvanud, et Eestis on maaklerid ahned siis Mikimaa standard on 3% müüjalt ja 3% ostjalt, ehk kokku 6% müügi hinnast.  |
Kas seal siis maaklerit vältida ei saa?
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
27.08.2024 23:36:56
|
|
|
| Noh, ma ostsin mingi aeg ühe garaazi, hind oli 12k ja allapoole ei kannatanud enam tingida, hiljem kui notari juures see ümbervormistamine käis, siis selgus, et eelmine omanik sai 10k ja maakler võttis sealt 2k omale vahelt.
|
|
   |
8 |
|
| tagasi üles |
|
 |
hemmar
HV kasutaja
|
28.08.2024 08:16:31
|
|
|
| See selgitab miks mulle garaaži müües tuli järjest kõnesid, et "teil on väga ilus garaaž, kas võiksime seda ka enda klientidele pakkuda?". Ise ei oleks selle peale tulnudki, et garaažimüügi kuulutuse alla peab ka kirjutama "maakleritel palun mitte tülitada".
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
28.08.2024 10:47:45
|
|
|
Kes on arvanud, et Eestis on maaklerid ahned siis Mikimaa standard on 3% müüjalt ja 3% ostjalt, ehk kokku 6% müügi hinnast.  |
Eestis on 3% taks, vähemalt minule maakler sellise hinna tegi. Võibolla tundub palju, aga krt, paras nikerdamine on ikkagi kõigi dokkide kokkupanek ja siis veel huvilistega jantimine. Võta seda nii, et sa rendid omale abilise ja ise lähed vaid notarisse kokkulepitud ajal.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
28.08.2024 14:31:33
|
|
|
| Markos kirjutas: |
Eestis on 3% taks, vähemalt minule maakler sellise hinna tegi. Võibolla tundub palju, aga krt, paras nikerdamine on ikkagi kõigi dokkide kokkupanek ja siis veel huvilistega jantimine. Võta seda nii, et sa rendid omale abilise ja ise lähed vaid notarisse kokkulepitud ajal. |
Maakler otsib ainult kliente, dokumendid paneb kokku notar. Eriti kui pank on osaline, siis dikteerivad nemad lepingu lisatingimused niikuinii. Ka hindamise korraldab pank üldjuhul. Maakler teeb ainult tähtsat nägu. Kusjuures maakler ei vastuta mitte millegi eest, kuigi ta üritab kogu aeg jätta muljet, et on tehingu kõige olulisem osapool. Ma olen 2 korterit müünud ja 3 ostnud, ainult ühel korral õnnestus maakleril vahele pugeda. Kui on kavatsus ise müüa, siis tuleb väga kindlalt maakler "pikalt saata", võimalusel dokumenteeritult. Ma tean juhtu, kus maakler hakkas selle baasil, et oli omanikuga korra vestelnud, nõudma raha nii ostjalt kui müüjalt.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.08.2024 14:33:13
|
|
|
Notar paneb kokku ostu-müügi lepingu. Parem on objekti üle andes ka akt vormistada kus olulised asjad kirjas on.
Aga kui pole just eriti magusa hinnaga objekt eriti magusas piirkonnas, siis maakler peab seda kohati päris paljudele näitama enne kui reaalne ostja tekib.
Ma natuke saan aru sellest, et 10k garaazi puhul tundub see 2k maakleri tasu palju, samas tööd on tal selle müügiga ju sama palju kui 100k korteri müügiga.
Aga keegi ei sunni maaklerit kasutama, kui ise lähedal elad ja saad iga hetk huvilisele näitama minna, siis vbl väga palju lisaväärtust ei annagi.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
28.08.2024 15:02:28
|
|
|
Võibolla lihtsalt halvad kogemused, aga pole veel mitte ühegi oma hinda väärt maakleri otsa sattunud. Nagu enne öeldi, siis notar paneb paberid kokku ja maakler teeb lihtsalt tarka nägu. Igasugu kinnisvara näitamisel on alati olnud nii, et pigem maakler on vaid segav faktor, sest objektiga tutvumata ja tegeliku tutvustuse teeb ikka omanik.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
28.08.2024 20:31:04
|
|
|
| Maakler otsib ainult kliente, dokumendid paneb kokku notar. Eriti kui pank on osaline, siis dikteerivad nemad lepingu lisatingimused niikuinii. |
Mäh ? Maakler paneb kokku lepingu projekti, mis saadetakse seejärel notarile. Ma olen seda lepingu projekti koos maakleriga teinud korduvalt, st mul on kv ostmises-müümises ikka mõningane kogemus olemas. Pank ei dikteeri mitte midagi, tema tugineb eelkõige hindamisaktile ja siis sinu personaalsetele parameetritele. Pärast notaris istuvad kõik ümber laua ja kui seal tuleb midagi lauale, siis on iseasi. Mul vaatas maakler üle kõik alusdokumendid ehitisregistrist, et kas kõik dokumendid on korras, ja isegi tuli välja jamasi, muuhulgas avastasime ühe ümberehituse, mis ei vastanud plaanile, oli küll registris, aga plaan oli hoopis teine. Kusjuures seda ei märganud eelmisel korral isegi pank. kui objekt soetatud sai. Sama maakler vahendas ka ühte ostu, jällegi seletas täpselt ära, mis probleemikohad on ja mida nendega ette võtma peaks. Usun, et selliseid spetsialiste võib vähe olla, aga kui sa sellise leiad ja palkad, siis on endal muret ja sebimist kõvasti vähem. Me ei taha notaris teda saada asjadest, mis tehingu nurjavad.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
28.08.2024 20:51:44
|
|
|
Hea maakler on oma hinda väärt, olen nõus. Müügil on oluline, et kõik vead kirja saaksid, hea maakler oskab õigeid küsimusi küsida.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
| Kommentaarid: 164 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
29.08.2024 07:05:39
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
Eestis on 3% taks, vähemalt minule maakler sellise hinna tegi. Võibolla tundub palju, aga krt, paras nikerdamine on ikkagi kõigi dokkide kokkupanek ja siis veel huvilistega jantimine. Võta seda nii, et sa rendid omale abilise ja ise lähed vaid notarisse kokkulepitud ajal. |
Maakler otsib ainult kliente, dokumendid paneb kokku notar. Eriti kui pank on osaline, siis dikteerivad nemad lepingu lisatingimused niikuinii. Ka hindamise korraldab pank üldjuhul. Maakler teeb ainult tähtsat nägu. Kusjuures maakler ei vastuta mitte millegi eest, kuigi ta üritab kogu aeg jätta muljet, et on tehingu kõige olulisem osapool. Ma olen 2 korterit müünud ja 3 ostnud, ainult ühel korral õnnestus maakleril vahele pugeda. Kui on kavatsus ise müüa, siis tuleb väga kindlalt maakler "pikalt saata", võimalusel dokumenteeritult. Ma tean juhtu, kus maakler hakkas selle baasil, et oli omanikuga korra vestelnud, nõudma raha nii ostjalt kui müüjalt. |
Maakler vastutab ikka küll. Meil ühe maja kuulutuses oli et kanalisatsioon on olemas, tegelt ei olnud. Maakler oli ise selle kirjutanud ja maksis selle tekitamise kinni. Teine juhus polnud endal aga maakler maksis uue juhtmestiku korteris kinni kuna oli kuulutusse märkinud et kõik on uus.
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
taavi
HV veteran
|
29.08.2024 08:31:49
|
|
|
| need on mingid kohtu kaudu käinud juhtumid?
|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
29.08.2024 08:50:47
|
|
|
| Üks neist kindlasti mitte, teist täpselt ei tea
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
29.08.2024 14:56:08
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Maakler otsib ainult kliente, dokumendid paneb kokku notar. Eriti kui pank on osaline, siis dikteerivad nemad lepingu lisatingimused niikuinii. Ka hindamise korraldab pank üldjuhul. Maakler teeb ainult tähtsat nägu. Kusjuures maakler ei vastuta mitte millegi eest, kuigi ta üritab kogu aeg jätta muljet, et on tehingu kõige olulisem osapool. Ma olen 2 korterit müünud ja 3 ostnud, ainult ühel korral õnnestus maakleril vahele pugeda. Kui on kavatsus ise müüa, siis tuleb väga kindlalt maakler "pikalt saata", võimalusel dokumenteeritult. Ma tean juhtu, kus maakler hakkas selle baasil, et oli omanikuga korra vestelnud, nõudma raha nii ostjalt kui müüjalt. |
Maakler vastutab ikka küll. Meil ühe maja kuulutuses oli et kanalisatsioon on olemas, tegelt ei olnud. Maakler oli ise selle kirjutanud ja maksis selle tekitamise kinni. Teine juhus polnud endal aga maakler maksis uue juhtmestiku korteris kinni kuna oli kuulutusse märkinud et kõik on uus. |
Ma olen üsna kindel, et hüvitas selle müüja, mitte maakler.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
29.08.2024 15:04:37
|
|
|
| Siis sa arvad valesti
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
29.08.2024 15:11:24
|
|
|
| Janis kirjutas: |
| Siis sa arvad valesti |
Lõpuks kasseeris maakler selle ikka müüjalt sisse. Võimalik, et isegi pisikese kasumiga.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
29.08.2024 15:13:42
|
|
|
| Kui maakler midagi reklaamides välja mõtleb, siis ise vastutab et ostja ka selle saab
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.08.2024 15:39:22
|
|
|
| Kui mina korterit müüsin, siis maakler alustuseks vaatas selle ise ka üle ja siis lasi profifotograafil pildid teha. Enne kuulutuse ülespanekut näitas mulle ka ja küsis, kas kõik on OK või tahad miskit lisada või ära võtta. Omaloomingut ei teinud ehk siis mingeid olematuid asju sinna ei lisanud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rauli
Kreisi kasutaja
|
29.08.2024 17:09:00
|
|
|
Kas seal siis maaklerit vältida ei saa? |
Saab ikka, 160h koolitust ja maakleri eksam, kusjuures isegi suhteliselt soodsa hinnaga ca 2.5k. Kui järgmine aasta rohkem aega, teen selle võib olla isegi ära, tulevikus hea oma kinnisvaraga tegeleda ja miks mitte ka oma piirkonnas veidi lisaraha teenida.
Seekord vältisin seda nii, et tegin müüjale ettepaneku maja hinda veidi vähendada ning võtta ka minu maakleri kulu ja veel mõned kuluread maja tehinguga enda kanda, saime kokkuleppele sest hetkel on pigem ostja turg ning intressid kõrgemad kui eeldavasti järgmine aasta.
Siin Mikimaal on tuleb arvestades igasuguste põnevate kuludega kinnisvara ostul, milliseid Eesti lepingutes veel näinud ei ole (kapitalismil on veel ruumi areneda). Lisaks sissemaksele ja maaklerile võid arvestades veel 3-5% lisakuluga, mis sisaldav endas siis panga, notari, maja dokuemtnide, ajtuse pangakonto, ajutise kindlustuse jne kulusid.
Lisaks on võimalik pangalt nn punktide eest osta odavamat intressi, nt ca 2000 raha eest saab intressi 0.5% alla ja loomulikult sõltub su intress isiklikust krediitiskoorist, mis omakorda sõltub su laenude teenindamise võimekusest, ehk mida rohkem krediitkaarte ja laene on, seda maksevõimelisem oled.
Mul on samuti maakleritega suhtes vastakad tunded, olen edukalt iseseisvalt müünud kolm erinevast hinnaklassist kinnisvaraobjekti ilma maaklerite toeta, küll on nad proovinud tugevalt ennast mu külge haakida igal korral aga kuna nad kasu ei toonud, jäid näpud rasvata. Viimasel korral otsustasin mitte kinnisvara müüa, vaid üürile panna ja kuna lõpp läks kiireks ei jõudnud ise enam tegeleda. Seekord leidsin endale väga sümpaatse maakleri, kes käis näiteks regulaarselt mu maja pelletikatelt täitmas külmal perioodil ning hoidis ka majal ca 2 kuud silma peal. Mulle meeldis temapoolne asjaajamine ning kogu suhtlus käis konkreetselt ja tulemuslikult ka üle lombi ajavahet arvestades. Kes otsib ässa, kirjutage, jagan kontake
|
|
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
29.08.2024 18:03:09
|
|
|
| ot: |
Kindel et sinu äraolekul maja mõne pornofilmi võteteks või muul huvitaval viisil ei kasutatud? |
|
   |
158 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
29.08.2024 18:36:23
|
|
|
Saab ikka, 160h koolitust ja maakleri eksam, kusjuures isegi suhteliselt soodsa hinnaga ca 2.5k. Kui järgmine aasta rohkem aega, teen selle võib olla isegi ära, tulevikus hea oma kinnisvaraga tegeleda ja miks mitte ka oma piirkonnas veidi lisaraha teenida.
Seekord vältisin seda nii, et tegin müüjale ettepaneku maja hinda veidi vähendada ning võtta ka minu maakleri kulu ja veel mõned kuluread maja tehinguga enda kanda, saime kokkuleppele sest hetkel on pigem ostja turg ning intressid kõrgemad kui eeldavasti järgmine aasta.
Siin Mikimaal on tuleb arvestades igasuguste põnevate kuludega kinnisvara ostul, milliseid Eesti lepingutes veel näinud ei ole (kapitalismil on veel ruumi areneda). Lisaks sissemaksele ja maaklerile võid arvestades veel 3-5% lisakuluga, mis sisaldav endas siis panga, notari, maja dokuemtnide, ajtuse pangakonto, ajutise kindlustuse jne kulusid.
Lisaks on võimalik pangalt nn punktide eest osta odavamat intressi, nt ca 2000 raha eest saab intressi 0.5% alla ja loomulikult sõltub su intress isiklikust krediitiskoorist, mis omakorda sõltub su laenude teenindamise võimekusest, ehk mida rohkem krediitkaarte ja laene on, seda maksevõimelisem oled.
Mul on samuti maakleritega suhtes vastakad tunded, olen edukalt iseseisvalt müünud kolm erinevast hinnaklassist kinnisvaraobjekti ilma maaklerite toeta, küll on nad proovinud tugevalt ennast mu külge haakida igal korral aga kuna nad kasu ei toonud, jäid näpud rasvata. Viimasel korral otsustasin mitte kinnisvara müüa, vaid üürile panna ja kuna lõpp läks kiireks ei jõudnud ise enam tegeleda. Seekord leidsin endale väga sümpaatse maakleri, kes käis näiteks regulaarselt mu maja pelletikatelt täitmas külmal perioodil ning hoidis ka majal ca 2 kuud silma peal. Mulle meeldis temapoolne asjaajamine ning kogu suhtlus käis konkreetselt ja tulemuslikult ka üle lombi ajavahet arvestades. Kes otsib ässa, kirjutage, jagan kontake  |
Õnneks v õnnetuseks puudub euribor ja intress läheb lukku laenu tasumiseni.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rauli
Kreisi kasutaja
|
29.08.2024 21:38:32
|
|
|
Peeaegu, laenu saab vabalt refinantseerida, kui peaks mingi märkimisväärne muutus turul toimuma!
| bladerunner kirjutas: |
| ot: |
Kindel et sinu äraolekul maja mõne pornofilmi võteteks või muul huvitaval viisil ei kasutatud? |
|
Kunagi ei tea Tegelt oli sellel hetkel toimiv kaamerate valvesüsteem aktiveeritud, pigem ei tea mis rentnik teeb sest tema privaatuses huvides mul ligipääsu turvasüsteemidele hetkel ei ole ja toetun ainult lepingule ja usaldusele.
|
|
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
29.08.2024 23:37:10
|
|
|
| ja loomulikult sõltub su intress isiklikust krediitiskoorist, mis omakorda sõltub su laenude teenindamise võimekusest, ehk mida rohkem krediitkaarte ja laene on, seda maksevõimelisem oled. |
Imedemaa. Eestis on ikka nii, et krediitkaart on kohustus ka siis, kui sa seda kunagi kasutanud ei ole (aga ta on olemas).
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
30.08.2024 06:19:50
|
|
|
| No minu meelest on siinsed pangad ka rehkendanud nii, et kohustus panga ees (laen, liising, krediitkaart) on pigem pluss kui miinus, eeldusel, et sissetulek neid kohustusi võimaldab muidugi.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
30.08.2024 10:19:10
|
|
|
| avrn kirjutas: |
| No minu meelest on siinsed pangad ka rehkendanud nii, et kohustus panga ees (laen, liising, krediitkaart) on pigem pluss kui miinus, eeldusel, et sissetulek neid kohustusi võimaldab muidugi. |
Jah, aga laenu saad sellevõrra vähem, ehk see reaalsuses vähendab sinu krediidivõimet, niiet kas pluss või miinus, otsusta ise.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RedFusion
HV kasutaja

|
02.09.2024 15:45:19
|
|
|
Igast imelikke maaklereid meie maal ikka...
No jah, maakleri teenus on tore, kui sulle ostja leiab, aga kui sa pead kalli kinnisvara müümisel 3% maksma...ma ei tea, ei ole ju suur ajakulu norm kuulutus üles panna, profipiltide teha laskmine on üsna odav ka. Korteri/maja näitamine on tüütu siis, kui see asub teises linnas vms, aga kui näiteks müün oma elukohta, siis ma arvan, et ise suudan rohkem ja detailsemalt rääkida sellest, kui mingi maakler, kes seal elanud pole. Maakleriga koos samaaegselt üksteise võidu huvilistele elukohta näidata on ka tobe ja tüütu kõigi jaoks. Pole nagu väärt seda 3% maksmist, ehkki tõsi, võib-olla hea maakler suudab 3%+ kallimalt korteri/maja maha müüa, aga praeguses turus...no vaevalt.
Jah, kui sul on üürikorter, kus näiteks ise sees ei ela ning soovid välja üürida, siis võib maakleri teenuse kasutamine olla mõistlik, eriti kui endal nii palju aega pole. Sest minuteada vist on nii, et üürnik (mitte üürileandja) on tavaliselt see, kes lepingutasu kinni maksab.
| Nojah, seega on vist paljudel samamoodi korterite alusel see jagatud ja paratamatu reaalsus, kuigi statistiliselt keskmiselt on siiski suuremates korterites rohkem elanikke(omavad suuremat/väärtuslikumat osa sellest ühisest kinnisvarast), kes neidsamu kõike porivaipu jms hüvesid rohkem kulutavad/tarbivad ning suuruse alusel seos maksmisel tundub ikkagist kõige loogilisem lähenemine. Kütte osas minu viidatud korteris on need seinaregulaatorid ja saab toa temperatuuri ise sealt sättida, sealt ka see ruutmeetrite/arvesti suhte osakaal ja selles suhtes ei nurise. |
No jah, aga see pole nii must-valge ja sõltub siiski konkreetsest majast. Nt osades majades polegi ühetoaliseid, on ainult 2- ja 3-toalised. Seal enam pole nii suurt vahet - paljud elavad kahekesi 3-toalises, aga elavad säästlikumalt kui 2-toalises, kus ka tihti ikka mitmekesi elatakse, tihti isegi lastega. Siis ma ei näe loogilist põhjust, miks üks korter peaks maksma nt remondifondi, prügiveo või heakorra eest rohkem, kui teine. Aga loomulikult sõltub, kuidas korteriomanikud selles kokku on leppinud. Ühes kohtulahendis oli aga vastupidine näide - samas majas olid 1-toalised ja 4- või 5-toalised korterid, ca 20 vs 100 m2. 5 kordne vahe. Aga kulud olid jaotatud võrdselt korterite vahel. Seal tegigi kohus otsuse, et väiksematele korteritele on tehtud liiga ning tuli siiski m2 põhiselt arvestada.
Olen olnud KÜ juhatuses. See on üks paras vaidluskoht ja tegelt oleks KÜ-l seaduse mõttes kindlam jagada kõik kulud m2 põhiselt (no elekter ja vesi muidugi arvestite pealt). Sest pärast seda väiksemate korterite jauru ei jaksa ära kuulata - kuidas kulude jaotus "ei ole mõistlik või kahjustab ülemääraselt kellegi huve" nagu on seaduses kirjas (eelnevalt siin viidati ka). Tõenäoliselt tuleb pärast välja, et see väike korter maksis üsna tühise 10-15€ kuus rohkem, kui oleks m2 põhise lähenemisega maksnud. Kusjuures eelpool mainitud kohtulahendis oli isegi see % välja toodud, kui palju kulud muutusid väikestele korteritele. Seal muidugi oli see % suur. Aga kogu see vaidlus on palju suurem ajakulu, kui asi väärt on - niikuinii suurem osa kuludest läheb kütte, elektri ja vee peale, mis peaks nii ehk naa vastavalt m2 ja arvestite järgi olema
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
02.09.2024 16:36:57
|
|
|
Tsivilisatsioonis saab müüja küsitud hinna, tasud maksab ostja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
02.09.2024 16:38:25
|
|
|
| See kes maakleri palkab, maksab talle.
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.11.2024 14:48:34
|
|
|
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120335635/vingugaasisurmad-gaasiseadmete-paigaldaja-rikkus-raha-teenimiseks-teadlikult-ohutust
Päris vahva..
Seadme paigaldanud 54aastane gaasitööde tegija sai kahtlustuse kahe inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest. Uurimise käigus küsis politsei mehelt välja nimekirja tema viimase aja töödest.
„Neid oli umbes 40,“ räägib Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares Ekspressile. „Tahtsime kaardistada, kui hull see olukord on.“
Politsei palus tehtud gaasitöid kontrollida tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametil (TTJA). Asjatundjad said Tallinnas sisse 19 korterisse.
Tulemused olid jahmatavad.
„Vaid ühel aadressil ei tuvastatud ühtegi rikkumist,“ avaldab TTJA tehnikaosakonna nõunik Priit Poschlin Ekspressile.
|
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ref
Kreisi kasutaja
|
12.11.2024 14:59:40
|
|
|
Seal paarile kontrollitud asjale vaidleks vastu...
Nt esimene korter - paigaldis pole korras, sest viimasest gaasikontrollist on liiga palju aega möödas. Too paigaldaja ei saa kahjuks sundida omanikku kontrolli läbima... Paljudes korterites on gaasitoru ühendused ebapiisavalt tihendatud (kommentaar, et pihkab gaasi) - tihti mingi boileri vahetusel ei hakka vahetaja mingeid muid ühendusi peale enda tehtute kontrollima ega korrastama, kui hakkaks saadab enamus omanikke ta kuu peale ja võtab kellegi kes seda ei tee (sest see on odavam). Suitsutoru vastavus on ka nagu ta on - kui asendatakse mingit vana seadet ei kiputa tihti muud mudru vahetama, vahel pole toru sobiv kuna mingeid kirju peal pole (kas pole olnudki või maha kulunud) ja seega, puhtjuriidiliselt ei sobi asi (kuigi reaalsuses on OK).
Ei kaitse toda tegelast aga reaalsus turul on see, et vägagi ohtlike seadmete paigaldus/hooldus on mitme nurga alt katki ja, nagu ka artiklis välja toodud, pole väga vahet kes töid teeb, odavaim pakkumine võidab ning see tähendab ka vastavat kvaliteeti ning seda kahjuks läbivalt.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.11.2024 15:45:15
|
|
|
Üldiselt, mis siis veel saaks kui samasuguses stiilis kontrolli hakataks tegema korterisisesele kaabeldusele...
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|