Pmst tundub sedasi, et 90% prosedest said murica poed - ülejäänd 10% jagati ilmapeale laiali ja kõikjal mujal pole persetki saada. Jahh loomulikult on mingeid keldripoe edasimüüjaid kes nimekirjas pea 2X hinnaga näitavad ja lubavad 5 tööpäeva jooksul tarnida aga seal võib kindel olla, et tegu on pigem intressivaba laenu võtmisega ja 5 päeva jooksul näed seda proset samapalju kui oma kõrvu.
Kokkuvõttes mõttetu laks ja võib 99% kindel olla, et seeaasta enamvähem MSRP hinnaligi hinnaga ei saa seda kohalikust poest kuskilt.
Pakub välja hüpoteesi, et protsessoreid üritati paigaldada vertikaalses asendis (emaplaat oli korpusesse paigaldatud, mitte lamedal pinnal) hoides ühe käega seda pesas ning sel hetkel, mil sellest korraks lahti lastakse (et saaks metallraami kinnitada), protsessor nihkub pesas natukene ja jääb viltusesse asendisse _________________ O: Low-profile pci bracket
Pmst tundub sedasi, et 90% prosedest said murica poed - ülejäänd 10% jagati ilmapeale laiali ja kõikjal mujal pole persetki saada. Jahh loomulikult on mingeid keldripoe edasimüüjaid kes nimekirjas pea 2X hinnaga näitavad ja lubavad 5 tööpäeva jooksul tarnida aga seal võib kindel olla, et tegu on pigem intressivaba laenu võtmisega ja 5 päeva jooksul näed seda proset samapalju kui oma kõrvu.
Kokkuvõttes mõttetu laks ja võib 99% kindel olla, et seeaasta enamvähem MSRP hinnaligi hinnaga ei saa seda kohalikust poest kuskilt.
Eks USAs ka need kaovad riiulitelt hooga aga seal tarbimisühiskond.
Euroliit oma rohelollustega ainult allakäigul majanduses
Ei saagi jah. Ma ka mainisin, et mitmes kohas on eeltellimused sees juba ja ostjad ootavad. Osadel selle aasta lõpuni. Väidetavalt 2x nädalas tulevad uued partiid tootjalt aga kogused ei tundu suured. Isegi kui siin osad müüsid esimese nädalaga 2k proset, siis vaadates euroopas ringi on kogused väiksed mida tarnitakse. Lisaks tundub, et USA turule läheb suur osa, kuna seal on paanika tariifide osas, mis jõustub uuest aastast ja kergitab hindasid.
Eks siis võiks juba võtta teadmise, et pigem rahuneb uuel aastal kui USA tarned ei ole enam nii suured ja ostuhuvi väheneb.
busta kirjutas:
Kui nüüd hind vähe raugeb ja 9800x3d peale upgrade teha siis kui pikka iga kooslusele ennustate?
Väga pikk. Täpselt nii kaua kuni AM5 socket on uusim. Järgmine AMD seeria peaks kindlasti veel AM5 peale tulema. Seega 3 aastat vähemalt + see aeg, mil jõudlus on veel adekvaatne. Näiteks 5800X3D on AM4 peal endiselt täitsa ok ja ei ole nüüd nii halb ka, kes veel pole AM5 peale kolinud.
1dumbpcuser Jap 99% nii oligi nagu seal videos ta mainib. Klapib täpselt nende vigastustega socketi plastikust osal. See pole veel miskit, ma olen näinud sellist olukorda, kus mu üks sugulane vist esimest korda elus pani ise arvutit kokku. Ta pani cpu otse sinna socketisse nii, et plastikut katet ei võtnud äragi. Tulemuseks olid kõverad pinnid (AMD prosed, mis olid veel pinnidega siis). Õnneks suutsin pinnid sirgeks teha ja midagi ära ei murdunud aga omajagu oli pusimist. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Leidsin endale uue sobiva kombinatsiooni: 9700X + RTX 4060 Ti 16 GB, mis on vist veidi tulevikukindlam kui vana variant (7500F + RTX 4060). Ainult et maksab u 400 € rohkem, aga vajadusel kannatab ära. X3D prosed oma metsiku hinnaga mulle lihtsalt ei sobi, ma ei ole eriti suur arvutimängur. Pildi põhjal tundub, et 9700X ei vaja termopasta kaitset, sest prose peal olevad ühendused on päris korralikult mingi liimiga kaetud ja võib vist isegi Arctic Silver 5 pastaga üsna muretult lögistada.
RTX 4060 Ti 16 GB, mis on vist veidi tulevikukindlam
See on liiga nõrk GPU, et lisa 8gb vram võiks määravaks saada, ehk siis kui tekib olukord, kus (mängudes) on üle 8gb vrami reaalselt vaja, jääb GPU ammu enne ise liiga nõrgaks _________________ O: Low-profile pci bracket
Leidsin endale uue sobiva kombinatsiooni: 9700X + RTX 4060 Ti 16 GB, mis on vist veidi tulevikukindlam kui vana variant (7500F + RTX 4060). Ainult et maksab u 400 € rohkem, aga vajadusel kannatab ära. X3D prosed oma metsiku hinnaga mulle lihtsalt ei sobi, ma ei ole eriti suur arvutimängur. Pildi põhjal tundub, et 9700X ei vaja termopasta kaitset, sest prose peal olevad ühendused on päris korralikult mingi liimiga kaetud ja võib vist isegi Arctic Silver 5 pastaga üsna muretult lögistada.
Spoiler
Minu arust tegid sa mõned vead siin uuendamisel. 9700X on põmst 7700/700X aga maksab sama palju nagu 7900/7900X(12 tuuma, 24 lõimu). X3D prosed mind samuti ei sümpatiseeri, pole selline mängur. RTX4060Ti-le oleks samuti paremaid alternatiive leidnud.
Keegi kasutab veel seda elektrit juhtivat AS5 pastat. Overpriced ja ohtlik pasta.
Päris kõvasti lödistab seal videos. Ma olen nii harva, kui seda vaja on läinud, termopastat ikka rahulikult ja täpselt pannud, mul kiiret pole kuhugi. Mingit laia labidat ei kasuta.
1dumbpcuser, Evil, nii et siis ei tasu 200 € kallima kaardi peale raha raisata. Valitud korpusesse mahuvad vist ainult 2 vendiga videokaardid. Võiks ka vaikne olla, nagu nt MSI RTX 4060 Gaming X. Prose valik ilmselt muutub aja jooksul veel mitu korda, sõltuvalt hinnast ja tuulest. Mul ongi ainult AS5 pasta, aga pole seda mitu aastat vaja läinud. Igatahes mingeid probleeme pole sellega varem tekkinud, kuigi räägitakse igasugu hirmulugusid. Lihtsalt ei tasu seda üle doseerida ja igalepoole lödistada. Vähemalt ei kuiva AS5 ära, erinevalt mõnest moodsamast pastast.
Päris kõvasti lödistab seal videos. Ma olen nii harva, kui seda vaja on läinud, termopastat ikka rahulikult ja täpselt pannud, mul kiiret pole kuhugi. Mingit laia labidat ei kasuta.
1dumbpcuser, Evil, nii et siis ei tasu 200 € kallima kaardi peale raha raisata. Valitud korpusesse mahuvad vist ainult 2 vendiga videokaardid. Võiks ka vaikne olla, nagu nt MSI RTX 4060 Gaming X. Prose valik ilmselt muutub aja jooksul veel mitu korda, sõltuvalt hinnast ja tuulest. Mul ongi ainult AS5 pasta, aga pole seda mitu aastat vaja läinud. Igatahes mingeid probleeme pole sellega varem tekkinud, kuigi räägitakse igasugu hirmulugusid. Lihtsalt ei tasu seda üle doseerida ja igalepoole lödistada. Vähemalt ei kuiva AS5 ära, erinevalt mõnest moodsamast pastast.
Ma pole kõige targem, pigem loll aga this feels so stupid. Loodetavasti oled vähemalt rahul oma overpaid setupiga.
Ma pole kõige targem, pigem loll aga this feels so stupid. Loodetavasti oled vähemalt rahul oma overpaid setupiga.
Ei saanud täpselt aru, mida sa overpaid setupi all konkreetselt silmas pidasid, aga ei ole veel rahul ja arenen vaikselt, loodetavasti ikka õiges suunas.
Ei saanud täpselt aru, mida sa overpaid setupi all konkreetselt silmas pidasid, aga ei ole veel rahul ja arenen vaikselt, loodetavasti ikka õiges suunas.
Mul on hea meel, et sa seda nii rahulikult võtad kuna enamus ei võtaks seda nii siin.
Overpaid all mõtlesin seda, et 9700X ei ole oma raha väärt, täpselt nagu RTX4060Ti. Ma oleks proseks võtnud pigem R9 7900/7900x kuna need on suht sama hinnaga nagu see 9700X. Ja neil on palju rohkem powerit kui ei pela.
RTX4060Ti oli lihtsalt surnult sünidinud kaart. RTX3060Ti on suht sama kiire. Muidugi on teema kas osta uut stuffi või veidi kasutatud. Eks AS5 on veel kasutuskõlbulik. Ma isiklikult sinu asemel vahetaks ikkagi pasta välja Arctic MX4 vastu. AS5 on antiik ja peab välja surema.
Tegelikult oleme me siin selleks, et uued kasutajad ei peaks vigu tegema uuendamisel. Lihtsalt tasub küsida enne kui uuendama hakatakse.
1dumbpcuser, Evil, nii et siis ei tasu 200 € kallima kaardi peale raha raisata. Valitud korpusesse mahuvad vist ainult 2 vendiga videokaardid.
tsitaat:
Room for GPUs up to 331 mm with a 240 mm radiator in the top, or 306 mm with 25 mm thick fans in the fronts
ehk kui ette midagi pane, siis mahuvad videokaarddid pikkusega 331mm (põhimõtteliselt 99% kõikidest videokaartidest) või kui paned ette tavalised 25mm jämedad ventilaatorid, siis maks 306mm pikkusega - siia jäävad "väiksemad" 3 ventikaga kaardid
300-400€ kandis on kasutatud turul saadaval 6800/6900- seeria amd-lt ja 3080 seeria nvidialt. AMD kaardid on "tuleviku kindlamad" kuna neil on 16GB vrami (3080 on ainult 10GB, kui ei leia Eesti turul üliharuldast 12gb mudelit), samas on Nvidia kaartidel parem ray tracing jõudlus. _________________ O: Low-profile pci bracket
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.