Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 171, 172, 173 ... 175, 176, 177  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 10.11.2024 01:50:53 vasta tsitaadiga

Intel Denies RMA Request For Core i9-14900K CPU Witnessing Instability Issues Due To Use of Liquid-Metal Thermal Paste
https://wccftech.com/intel-denies-core-i9-14900k-cpu-rma-witnessing-instability-due-to-liquid-metal-use/

Synnex claimed that the use of liquid metal on the IHS had eroded the surface, which has made the product and serial number on the surface unidentifiable, ultimately not complying with Intel's fundamental terms for an RMA request. Interestingly, Intel officially says that the use of Liquid Metal Thermal Interface Material (LMTIM) will void the CPU warranty; hence, the denial of RMA servicing might be justified in this case, but the important point to note here is that the CPU is a victim of instability issues, so in one way, Intel should've complied with the request.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Optimist
HV veteran
Optimist

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.11.2024 16:58:12 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:
...
Kui vaadata kuidas 200 ja 12-14gen olid E ja P tuumad "ringbus"-il.
Siis nüüd on see muudetud (2P + 8E + 2P+2P + 8E + 2P). Pole huvi väga tundnud milleks selline paigutus tehti võrreldes eelmistega (võimsuse jaotamiseks st. kaovõimsuse hajutamiseks?).

See on latency pärast, et alati oleks 1 hop lähema E ja P tuuma vahel, kui thread CPU'd vahetab.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 8
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 11.11.2024 14:27:13 vasta tsitaadiga

terric, See, et leiakse mõni kaader juurde on täesti ok. Ma ei väidagi, et ei saa lappimise teel. Pigem küsimus, et kas üldse õnnestub konkureerida AMD uue 9800X3D'ga mängudes. Selles ma kahtlen. Seega Inteli prosede hinnad peavad sellega arvestama, et mängude osas on selge kaotus ja seda ka efektiivsuses.

Optimist juba mainis ka, et latentsus on ka nüüd Intelil, mis enne oli nende eelis AMD ees.

londiste
HV Guru
londiste

sõnum 11.11.2024 15:27:12 vasta tsitaadiga

Optimist kirjutas:
terric kirjutas:
...Kui vaadata kuidas 200 ja 12-14gen olid E ja P tuumad "ringbus"-il.
Siis nüüd on see muudetud (2P + 8E + 2P+2P + 8E + 2P). Pole huvi väga tundnud milleks selline paigutus tehti võrreldes eelmistega (võimsuse jaotamiseks st. kaovõimsuse hajutamiseks?).
See on latency pärast, et alati oleks 1 hop lähema E ja P tuuma vahel, kui thread CPU'd vahetab.
kas ringbusi hopid on nii olulise mõjuga? ringbusi eeldus peakski ju olema lihtsuses ja väikeses viites kui seal just ülemäära haldust pole juurde ehitatud. kas ringbusil edasi liikumisel on tavalises mõistes hopid?
p ja e corede vahel võib olla probleemsem aga mitte niivõrd ringbusi pärast vaid kuna e-cored on klastitena.

usmuse post on huvitav. aga ma ei saa aru, miks peaks execution priority e-coredele tõstma.

tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 11.11.2024 16:26:50 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
kas ringbusi hopid on nii olulise mõjuga? ringbusi eeldus peakski ju olema lihtsuses ja väikeses viites kui seal just ülemäära haldust pole juurde ehitatud. kas ringbusil edasi liikumisel on tavalises mõistes hopid?
p ja e corede vahel võib olla probleemsem aga mitte niivõrd ringbusi pärast vaid kuna e-cored on klastitena.

TPU review kirjutas selle kohta nii:
This approach has two benefits. Firstly, it reduces the concentration of heat during P-core intensive workloads such as gaming. Secondly, it could improve intercore latencies when threads are migrating between P-cores and E-cores, as it cuts down the ringbus stops between the two core types.
Isiklikult arvan, et see threadide jooksmine erinevate tuumade vahel on omakorda päris energiamahukas toiming. Kui seal annab kasvõi natukenegi lühemat teekonda kasutada on kohe latency ja voolusäästu kasud sees. Samas need kasud saab kohe korstnasse lasta, kui praktikas OS+BIOS+thread director planeeritud koostööd ei tee.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 11.11.2024 16:39:08 vasta tsitaadiga

Optimist, aitäh seletamast, sain aru nüüd, mida mõtlesid. sellest küljest küll jah, thread migration peaks olema üsna valus hit.
ma ei kujuta küll ausalt öeldes ette kui tihti seda mingi reaalse koormuse ajal ette tuleb.

tagasi üles
Zonerman
HV veteran
Zonerman

sõnum 12.11.2024 15:05:01 vasta tsitaadiga

Ma ise ei ole veel vaadanud aga osad YT reviewerid mainisid Inteli mingi vanem tehniline marketing guruga vestlus. Seal ta mainib, et nad ise üllatusid oma toote probleemides, kui tuli esimene tagasiside enne launchi review partneritelt.
Mingit lõiku nägin, kus ta mainis, et on tõsised probleemid igal tasandil Inteli uuel disainil nii bios kui OS tasemel jne.

Link

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 12.11.2024 21:19:41 vasta tsitaadiga

Zonerman, igal tasemel ent mälukontraga latency ei olevat üks nendest muredest. Aga ei täpsustatud milles siis asi.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 15.11.2024 01:50:33 vasta tsitaadiga

Intel To Reportedly Outsource More “Arrow Lake” Orders To TSMC; Team Blue No Longer Confident In Its Foundry Business
https://wccftech.com/intel-outsource-more-arrow-lake-orders-to-tsmc-no-longer-confident-in-foundry/

Intel Disables DLVR Bypass On Core Ultra 200S CPUs With The Microcode 0x112, Reserving It Only For “Extreme” Overclocking Scenarios
https://wccftech.com/intel-disables-dlvr-bypass-on-core-ultra-200s-cpus-microcode-0x112/

Fugitive
HV vaatleja

sõnum 15.11.2024 03:26:27 vasta tsitaadiga

Ultra 7 265 oleks plaanis ehitada küll omale, kui need uuel aastal tulevad, ehk on suudetud ka midagi parandada selleks ajaks.
Jahutite kohapealt peaks ka 1700 omad sobima.
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 15.11.2024 04:46:22 vasta tsitaadiga

Ma siin pikemat aega pole oma 13900K-d välja vahetanud kuid nüüd tekkis võimalus saada 285K ja mõtlesin, et teen mõned testid ja võrdlen kuidas asi on 13900K-ga..
Ma AUSALT arvasin, et inimesed miimivad selle peale niisama.. vibu nool põlve.. nagu kammoon..
Aga.. siis ma sain ise selle prose kätte ja mõistsin, et see polnud nali miim.. see ON MIIM icon_lol.gif Arrowtothekneelake jahh

Voolu võtab tõesti vähem ja kummalisel kombel Cyberpunkis oli FPS isegi parem 285K-l kui 13900K-l (AINULT 4K JUURES), võttes siis 50-100W vähem voolu samal ajal.. aga see oli ka ainus W ning see W oli +5FPS icon_lol.gif

Link

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
Optimist
HV veteran
Optimist

sõnum 15.11.2024 17:37:17 vasta tsitaadiga

HDtanel kõlab nagu miks õppida teiste vigadest, kui neid saab ka ise teha icon_biggrin.gif
E: Intel plaanib AMD kodutööd maha viksida
https://www.techpowerup.com/328853/intel-plans-to-copy-amds-3d-v-cache-tech-in-2025-just-not-for-desktops
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 15.11.2024 17:37:41 vasta tsitaadiga

Optimist kirjutas:
HDtanel kõlab nagu miks õppida teiste vigadest, kui neid saab ka ise teha icon_biggrin.gif
https://www.techpowerup.com/328853/intel-plans-to-copy-amds-3d-v-cache-tech-in-2025-just-not-for-desktops

Well, kui keegi neid ei teeks, poleks ka meil midagi lugeda-vaadata... thumbs_up.gif

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.11.2024 18:14:23 vasta tsitaadiga

Optimist kirjutas:
heh, no ma ei tea selle maha viksimise koha pealt. amd 3d vcache uuenduslik osa on peamiselt just see v osa packagingus. eks näis, kas intel tahab sama rada minna. praeguse kirjelduse järgi räägitakse tiledest.
cache prosele juurde lisamist on ka intel varem teinud. krt, p2 ja tollase celeroni vahe oli l2 cache kivi olemasolu või puudumine prosel. broadwell ja l4 cache oli samuti ühel hetkel thing.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.11.2024 18:16:34 vasta tsitaadiga

No nüüd kus Inteli tehased ei suuda konkureerida enam ja TSMC niikuinii toodab nende kive, siis ma ei imestaks kui Intel kasutaks tulevikus mingit sarnast cache tehnoloogiat mida TSMC neile pakub.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
terric
HV kasutaja
terric

sõnum 15.11.2024 18:17:18 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
Ma siin pikemat aega pole oma 13900K-d välja vahetanud kuid nüüd tekkis võimalus saada 285K ja mõtlesin, et teen mõned testid ja võrdlen kuidas asi on 13900K-ga..
Ma AUSALT arvasin, et inimesed miimivad selle peale niisama.. vibu nool põlve.. nagu kammoon..
Aga.. siis ma sain ise selle prose kätte ja mõistsin, et see polnud nali miim.. see ON MIIM icon_lol.gif Arrowtothekneelake jahh

Voolu võtab tõesti vähem ja kummalisel kombel Cyberpunkis oli FPS isegi parem 285K-l kui 13900K-l (AINULT 4K JUURES), võttes siis 50-100W vähem voolu samal ajal.. aga see oli ka ainus W ning see W oli +5FPS icon_lol.gif

Link

Sirvisin video üle aga selline küsimus, kas 13900k jookseb "piiramata" ja ei ole viimaseid Inteli lappe peal.
13900k 253W enam ei saa 39k CB23 ?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.11.2024 18:18:03 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
No nüüd kus Inteli tehased ei suuda konkureerida enam ja TSMC niikuinii toodab nende kive, siis ma ei imestaks kui Intel kasutaks tulevikus mingit sarnast cache tehnoloogiat mida TSMC neile pakub.
inteli tootmise packaging osa peaks üsna ilusasti funktsioneeriv olema (ja ägedate lahenduste osas vist isegi tsmc-st siiani ees), neil ei ole otsest vajadust tsmc-d selle jaoks kasutada.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.11.2024 18:22:44 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
inteli tootmise packaging osa peaks üsna ilusasti funktsioneeriv olema (ja ägedate lahenduste osas vist isegi tsmc-st siiani ees), neil ei ole otsest vajadust tsmc-d selle jaoks kasutada.

Muig. Oleme näinud jah kui "hea" nende foveros jms on. Latentsus on laes. Ma Intelilt mingit innovatsiooni ei oota. Neil ole raha selle jaoks. Ja milleks hakata üldse aretama mingit jalgratast kolmanda osapoole tehase jaoks? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 15.11.2024 18:46:09 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
londiste kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Muig. Oleme näinud jah kui "hea" nende foveros jms on. Latentsus on laes. Ma Intelilt mingit innovatsiooni ei oota. Neil ole raha selle jaoks. Ja milleks hakata üldse aretama mingit jalgratast kolmanda osapoole tehase jaoks? icon_rolleyes.gif
arrow lake juures on välja öeldud, et base die on inteli 22nm ja packaging kogu kupatuse kokku panemiseks on foveros. intelil on endal tehased olemas, neil ei ole vajadust tsmc omi kasutada ja tundub, et ei kasuta ka.
latentsuse ja foverose seos on sul üsna meelevaldne.

tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 15.11.2024 20:45:18 vasta tsitaadiga

londiste, Inteli tehased on kasutu baggage mis peavad kas TSMC'ga konkureerima hakkama või siis müüakse maha. Mingit muud alternatiivi siin ei ole.
Mis mõttes, et ei kasuta ka? Praktiliselt kõik Inteli asjad on TSMC toodetud hetkel. Basedie/interposer või mis iganes see on, on palju lihtsama ehitusega asi. Muidugi suudab Intel seda toota 22nm peal.
AMD tootis samuti IO Die pikalt GloFlo's veel.
tagasi üles
HDTanel
Overclocker
HDTanel

sõnum 15.11.2024 21:07:48 vasta tsitaadiga

terric kirjutas:
HDTanel kirjutas:

Link

Sirvisin video üle aga selline küsimus, kas 13900k jookseb "piiramata" ja ei ole viimaseid Inteli lappe peal.

Kui mõtled mingeid piiranguid biosist siis mõlemad defaultis XMP2 mäluprofiiliga. Video alguses näitan mõlemat prose näppude vahel kui täpsemaid koode tahad

Kommentaarid: 635 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 496
tagasi üles
Evil
Hull
Evil

sõnum 16.11.2024 01:26:21 vasta tsitaadiga

HDTanel kirjutas:
terric kirjutas:
HDTanel kirjutas:

Link

Kui mõtled mingeid piiranguid biosist siis mõlemad defaultis XMP2 mäluprofiiliga. Video alguses näitan mõlemat prose näppude vahel kui täpsemaid koode tahad

Sa pole siis bios update-e peale lasknud selleks, et prose suremist vältida? Praeguseks iga 13k ja 14k omanik peaks seda juba teadma.
Vaatasin pool videot ära, rohkem ei suutnud. Peaksid rohkem vaeva nägema oma videodega.
Kommentaarid: 240 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 200
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 16.11.2024 12:44:52 vasta tsitaadiga

Evil kirjutas:
HDTanel kirjutas:
terric kirjutas:

Sa pole siis bios update-e peale lasknud selleks, et prose suremist vältida? Praeguseks iga 13k ja 14k omanik peaks seda juba teadma.

Emaplaadi ülevaate videos (link) on 04:15 minutil näha Armoury Crate ja seal BIOS ver 0402, mis on vanem kui ametlikult allalaaditavad BIOS-id ASUSe kodukal - https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-z790-a-gaming-wifi-ii/helpdesk_bios/
tsitaat:
ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI II BIOS 0404

Version 0404
12.88 MB 2023/10/17
First Release

icon_eek.gif

c4v6
Kreisi kasutaja
c4v6

sõnum 16.11.2024 13:03:42 vasta tsitaadiga

Just oli ka kokkupuude masinaga millel 14900K ning tehase soft. Jooksis stockis + xmp profiil. Aastaga hakkas peremehel bluescreenima tühjadest kohtadest. Kusjuures sama emaplaat.
tagasi üles
1dumbpcuser
HV Guru

sõnum 24.11.2024 00:19:49 vasta tsitaadiga

Intel has a serious problem with Arrow Lake and memory compatibility
https://www.xda-developers.com/intel-serious-problem-arrow-lake-memory-compatibility/

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Intel Core i3/i5/i7/i9/Xeon protsessorite arutelu vol2 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 171, 172, 173 ... 175, 176, 177  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.