Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 171, 172, 173 ... 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.11.2024 11:29:05 vasta tsitaadiga

Mängigu kasvõi 24/7/365 oma tasuta mänge, aga ma olen enda arvamuse selle kohta juba selgelt välja öelnud ja ei näe pointi korrata. Sa võid neid mingis muus kategoorias võrrelda, kuid ära kõrvuta neid konsoolimänguritega nagu võrdne-võrdsega.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11536810#11536810

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.11.2024 12:53:28 vasta tsitaadiga

No gameriks võiks olla ikkagi inimene kes aktiivselt mängib mänge hobina teadlikult ja on piisavalt huvitatud mängumaailmaga kursis olemisest, et soetada huvipakkuvaid mänge juurde.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.11.2024 15:12:46 vasta tsitaadiga

Minu arvust gamer on see, kes regulaarselt mängib.
Kas ta mängib candy crushi, dotat või TLOU MP-d on ükskõik.
Kas ta teeb seda konsoolil, pc-l, androidil või ataril on ka suva.

Also, mida see muudab üldse? Või mis su point oli SKG?
Mis vahet sel on kas naisi 5% rohkem või vähem gamingus...

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mina634
Kreisi kasutaja
mina634

sõnum 04.11.2024 15:21:45 vasta tsitaadiga

Kas Konsoolid vs PC teemasse läheb ka sup hiinakas? - peal 400 2D mängu. Vahel mängin. nokia aku peal.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.11.2024 16:26:05 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Või mis su point oli SKG?

See, et oled järjekordse statistika üles kaevanud, mis pole tõsiseltvõetav. Pöörasin tähelepanu sellele, kui auklik see on, et sealt mingeid põhjapanevaid järeldusi teha.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.11.2024 19:33:50 vasta tsitaadiga

Mõtleme jälle reegleid välja ja defineerime gamingut?
Ma kipun koguaeg unustama,et sul on väga selge arusaam sellest, mida mängimine tähendab ja kellegi teise oma ei loe. My bad.
Ma vist kukuks sinu gaming eksamitel läbi...

...aga on a more serious note, ma tõesti ei tea kuidas tänapäeval gamerit kui sellist normaalselt määratleda.
Fakt on see kui me gamingust räägime,siis on mobile gaming suurim ja vb ka suurima kasvuga segment.
Mobile gaming ise mängude mõttes areneb ka väga kiiresti ja täna väga paljud päris mängud androidi peal + netflixis.
Ka visuaalselt on ju nintendo tase püütav.

...ja no päriselt, mis vahet sel on kas sa mängid xcomi tabletil/mobiilil, pc peal või konsoolil.
Mäng maksab sama palju igal pool, devid saavad raha ka jne.
Also, maailma suurimat mänguplatvormi ignoda tundub ka imelik...

Teine huvitav väide oli, et SKG maailmas F2P pole mingi asi.
Ka huvitav väide,sest F2P mängud on väga suured ja seal on väga palju inimesi taga.
Thats kind of the point...

Vägisi jääb mõte, et analüütilistele probleemidele mõelda pole jaksu, aga meeste naiste suhte 5% erinevuse üle viriseda on küll....

tsitaat:
Aeron kirjutas:
Igast asju võib teha, aga kui ps4 tasemel mängud kestavad 10a, siis saad sa ka 10 aastat võrreldava rauaga toimetada.
Küsimus ei ole selles, et mida inimesed teevad, küsimus on selles, et mis on vajalik vähemalt pariteediks. See on platvormide, mitte inimeste võrdlus.

tsitaat:
Küsimus just selles ongi, mis reaalselt toimub, sest hüpoteetilisi olukordi võid sa luua nii kuidas sinule sobilik on. Võid ju pakkuda igasugu väljamõeldud stsenaariume, et konsoolimängurid ostavad ainult kõige uuemaid täishinnaga mänge ja nii 7-10 aastat järjest terve generatsiooni jooksul ja et PC gamerid oma arvutit 7-10 aasta jooksul kunagi ei upgrade, aga tead hästi, et see reaalselt nii pole. Seega pole selline võrdlus suurt miskit väärt kui see käitumisele ei vasta. Saab < tegelikkus
.

Aeron kirjutas:
SKG
Kui me võrdleme platvormide võimalusi, siis meid eriti ei huvita see, et enamik inimesi on ignorantsed ei kasuta üht või teist platvormi ära tema potentsiaali raames. A la PC-d on võimalik käima panna klaviatuurilt vajutades Control+ESC, aga 99% inimesi ei kasuta seda. See ei tähenda, et see pole platvormi võimekus, mida see kes, kes oskab ei saaks ära kasutada.
Küll aga, me võime rääkida nt platvormi kasutussõbralikkusest ja sellisel puhul on lihtsalt keerukam platvorm nt 10 palli skaalal madalama skooriga kui lihtsam/intuitiivsem platvorm. See nüüd siis puudutab seda GTX 780 TI kasutamist kogu PS4 elutsükli jooksul.
Muide, see on ka üks põhjuks, miks üldse seda hangeldamise juttu siin tolereerida, sest statistliselt on see non-factor mida aeg edasi ja see kindlasti ei ole enam ammu mingi norm, kui me räägime sellest, kui palju mänge üldse ostetakse.

- veidi häiriv on see, et kas ei küündi või teeskled rumalust võrdluste osas (plavormi võimalused ja kasutaja valikud ei pea kattuma)
- väänad fakte (ei ole mitte kuskile pandud konsoolidele täis hinnaga mänge)
Aeron kirjutas:
Sa räägid nagu see oleks halb asi.
Muidugi on mul kognitiivne dissonants, kui ma olen teinud mingit n+1 korda ja sa postitad tulemuse, mis minu senise kogemusega kokku ei sobi.
Ja ainuke mõistlik asi, mida selles olukorras teha, on hankinda andmied juurde ning just seda ma tegingi.
ULR: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Hm0Qhn92BrF-rIg8W6qh1UP33Ky7RVeE17AZ4QhhmeE/edit?usp=sharing
Spoiler Spoiler Spoiler

Võtisin 2024 meta topi + mõned lisemad suurema title-id, mida olen teadnud et valim oleks suurem lihtsalt.
Tulemus on põgusalt see, et ca 30% on kallimad konsooli mängud, mis on ka pilt mis on viltu löödud üksikute erandlike title-ite poolt, muidu oleks % suurem. Keskmiselt on mängude hinna vahe 12.12 € per mäng ja seda 24 mängulise valimi pealt.
Keskmine mängu hind ps5 peal on 40,73 € ja pc peal 28,61 €.
Mul ei oleks midagi selle vastu, kui sa tahad seda tabelit edasi pidada või ajas täiendada, et saada veel paremat infot pikema aja vältel.
Ma ise mõtlesin, et huvitav oleks vaadata mängude hindade vahe muutumist ajas, sest ma kahtlustan, et mida aeg edasi, seda rohkem hinnad ühtlustuvad ja siis vist jälle lõhenevad, sest pc peal kukuvad nad lõpuks alla poole kui konsoolidel, aga see viimane võib olla ka mingi lambi tunnetus ...

...aga mulle selle info pealt - taaskord - vaatab vastu sama tõdemus, mis eelmistel kordadelgi. Väga üksikud erandid väja jättes, ostad sa konsooli peal mängu oluliselt kallimalt, kui eriti halvasti veab, siis kordades kallimalt; keskmiselt siiski ca 30% kallimalt..

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 04.11.2024 21:59:06 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
...aga on a more serious note, ma tõesti ei tea kuidas tänapäeval gamerit kui sellist normaalselt määratleda.

See kes tegeleb sellega teadlikult ja on soetanud/omab speatsiaalset riistvara. Raske? Nah, pigem asi tahtmises.
Aga arusaadav, et sa seda ei soovi, sest siis oleksid konsoolid vs PC numbrid oluliselt väiksema vahega.
Aeron kirjutas:
Fakt on see kui me gamingust räägime,siis on mobile gaming suurim ja vb ka suurima kasvuga segment.
Mobile gaming ise mängude mõttes areneb ka väga kiiresti ja täna väga paljud päris mängud androidi peal + netflixis.

Need pole sama "taseme" gamerid kui näiteks need, kes seda selleks ettenähtud seadmel teevad.
Aeron kirjutas:
Ka visuaalselt on ju nintendo tase püütav.

Miks see oluline on? Ahjaa... my bad PC gameritel paistab olema see esmatähtis.
Aeron kirjutas:
...ja no päriselt, mis vahet sel on kas sa mängid xcomi tabletil/mobiilil, pc peal või konsoolil.

Veelkord - suur vahe, kas mängitakse mobiiltelefonil, mis nagunii igaühel on ja mida enamus peamiselt mängimiseks ei osta (samuti ei tellita Netflixi eksklusiivselt gaminguks), vaid see mängimine on sel seadmel kõrvaltegevus. Versus need, kes on omale teadlikult gaming PC kokku pannud või konsooli ostnud, et sellega mängida. Need on päris erinevad käitumised ja neid kõiki gameriks kutsuda on naljakas.
Aeron kirjutas:
Mäng maksab sama palju igal pool, devid saavad raha ka jne.
Also, maailma suurimat mänguplatvormi ignoda tundub ka imelik...

Ei olegi vaja ignoreerida, jutt käib ühte patta panemisest.
Aeron kirjutas:
Teine huvitav väide oli, et SKG maailmas F2P pole mingi asi.
Ka huvitav väide,sest F2P mängud on väga suured ja seal on väga palju inimesi taga.
Thats kind of the point...

Pole kordagi midagi sellist väitnud ju. Starwman.
Aeron kirjutas:
Vägisi jääb mõte, et analüütilistele probleemidele mõelda pole jaksu, aga meeste naiste suhte 5% erinevuse üle viriseda on küll....

Aeron kirjutas:
- veidi häiriv on see, et kas ei küündi või teeskled rumalust võrdluste osas (plavormi võimalused ja kasutaja valikud ei pea kattuma)
- väänad fakte (ei ole mitte kuskile pandud konsoolidele täis hinnaga mänge)

Asi pole ainult mehed vs naised suhtes, vaid ka inimeste hulgas, keda "gameriks" nimetatakse. Sinu allikas: hetkel 68% ameeriklastest ja aastaks 2027 70% brittidest on "gamerid", tervest elanikkonnast rofl.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 04.11.2024 22:36:36 vasta tsitaadiga

Kui sa nüüd loeks, mida ma väitnud olen vs millele viidanud olen, siis saaksid vb aru, et ainuke asi mida ma väitsin oli, et ma arvan, et gamereid ongi suht 50/50 (täpsustan siis siinkohal, et ma pean selle all silmas, et ma arvan,et meeste ja naiste % jaotsuses on neid inimesi, kes tegelevad mängimisega umbes sama palju).
Mis kujul ja kuidas neid üles lugeda on omaette teema, statistika millele viitasin on oluliselt optimistlikum, kui minu hinnang oli kohati, aga kuna mind see teema nii väga ei huvitanud, siis andsin ka sellise puhtalt tunnetusliku hinnangu.
Kokkuvõttes ei ole ma väitnud, et 68% ameeriklastest on gamerid, vaid väitsin, et mina arvan, et 50/50 umbes on, aga viitasin artiklile, mis andis oluliselt tummisemad numbrid. Rohkem lugemist ja vähem erutumist palun.

Lisaks, minu aus küsimus ju, et kuidas siis gamereid ikkagi liigitada võiks ju anda aimu sellest, et ma ei pea igaüht päris gameriks, vaid mind tegelikult huvitab see, et kuidas seda mõistlikult teha. Või kas üldse saab...
Ajalooliselt me oleme androidi ignonud ja casuals on olnud siin teemas vb mitte päris sõimu sõna, aga ... Hetkel aga, päriselt ka arvan, et on reaalne võimalus, et arvestatav osa inimesi, keda võiks vabalt gameriteks pidada selle klassikalises tähenduses võivad vabalt olla täna juba androidi peal. Aasias kindlasti rohkem kui siin mail.
Lisaks, on mängimine muutunud nii tavalisesks ja sellele kulutamine (vähemalt softi näol) ka, nii, et "core gamer" kui keegi, kes devi-idele toob leival lauale vb ei ole enam ainuke oluline määratlus.
Pole selle osas andmeid uurinud, aga ma kujutan ette, et nii suure populatsiooni juures nt xcom müüginumbrid võiks olla täeisti arvestatavad androidi peal vs pc...

Also kui vaadata, millised žanrid on popid:
Spoiler Spoiler Spoiler

Filthy casualid mängivad Pubg-d ja dota klooni. Nemad küll gamerid ei saa olla.
Palju muud huvitavat veel: https://www.blog.udonis.co/mobile-marketing/mobile-games/mobile-gaming-statistics
...

Mis visuaalsesse tasemesse puutub, siis vanasti oli argument, et androidi mängud pole päris mängud, sest nad näevad näkased välja ja sisu ei ole.
Täna on klassilised mängud jooksmas androidi peal, mis näevad viisakad välja ja millel on päris sisu. So what gives?

Minu jaoks ei ole suurt vahet, kas inimene mängib xcomi 100h tabletil või pc taga.
Ning jah, inimene kes on ostnud endle androidi peal xcomi ja mängib seda 100h on minu jaoks sama palju gamer, kui see kes teeb seda pc peal või oma töö arvuti peal, mis suudab jooksutada seda.

Kas selle koha, kus sa ütlesid ,et F2P pole mingi näitaja, kui tõin oma hea sõbra dota ja töö arvuti näide, kustutasid ära?
Ei leia seda enam ja raske uskuda,et mul hallukad olid...

viimati muutis Aeron 05.11.2024 02:04:49, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 02:06:33 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Kokkuvõttes ei ole ma väitnud, et 68% ameeriklastest on gamerid, vaid väitsin mina arvan, et 50/50 umbes on, aga viitasin artiklile, mis andis oluliselt tummisemad numbrid. Rohkem lugemist ja vähem erutumist palun.

Teinekord loe oma viidatud artiklid läbi, koos allikatega, enne postitamist. Mõttetu lahmida nii. Just need numbrid seal on. Mina neid välja ei mõelnud, võtsin need sinu lingilt.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11536434#11536434
Aeron kirjutas:
Mis visuaalsesse tasemesse puutub, siis vanasti oli argument, et androidi mängud pole päris mängud, sest nad näevad näkased välja ja sisu ei ole.
Täna on klassilised mängud jooksmas androidi peal, mis näevad viisakad välja ja millel on päris sisu. So what gives?

Mängisin aastaid ainult Android konsoolil (Nvidia Shield). Täiesti okei. Aga see on väga nišši teema.
Aeron kirjutas:
Kas selle koha, kus sa ütlesid ,et F2P pole mingi näitaja, kui tõin oma hea sõbra dota ja töö arvuti näide, kustutasid ära?
Ei leia seda enam ja raske uskuda,et mul hallukad olid...

Ei ole ära kustutanud ega muutnud. Sellist tsitaati/mõtet ei olnudki. Ma olen palju tasuta mänge mänginud (sh. Real Racing 3 ja Rush Rally 2), nende vastu pole midagi, aga ma tegin seda Android konsoolil + 55" 4K ekraan, mis oli tollal teadlikult mängimiseks soetatud.
https://en.wikipedia.org/wiki/Microconsole

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 02:22:40 vasta tsitaadiga

SKG, palun tee vahet väitel ja viitel. Jah, viitasin allikale, kus oli % suurem,aga väitsin midagi muud... vb oleksin pidanud siis juurde kommenteerima, et ka mulle tundus, see 70% kahtlane, aga 50/50 usun küll..
Minu arvates öelda, et "päris gameri" on ainult need, kes ostavad dedicated rauda selleks ei ole tänapäeval enam adekvaante kirjeldus, sest sest suht suvaline mobiil juba võimaldab mobiili peal mängida nö päris mänge ja need inimesed mängivad ja tõenäoliselt kulutavad sarnaselt tavalistele gameritele...
...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 02:26:57 vasta tsitaadiga

Kui sa millelegi viitad, siis on loomulik arvata, et viitel olev info kattub sinu väitega. Ei saa ju allikast valida ainult endale sobilikku datat ja öelda, et see on õige ja muu on vale?
Ja nii lähebki see gameri definitsioon väga laialivalguvaks, sest suht suvaline mobiil, millega mängida saab, on kõigil taskus ning kõik kes kasvõi ühistranspordis või lõunapausil ajaviiteks telefonis mängivad, ongi kohe gamerid? Jah, nii ma täitsa usun, et varsti ongi 70% populatsioonist "gamerid" icon_lol.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 11:05:35 vasta tsitaadiga

Aga suht ongi ju... või mis siis sellest halba on?
Mina gamerina mängin mingi 10-20h vb nädalas ja viimastel aastatel ostan mõned mängud aastas. Ma ei oleks üllatunud, kui keskmine android gamer mängiks ja kulutaks rohkem. Suurlinnade mitme tunnised commuteid jne... ja tegelikult vahet pole mis mäng see on, tetrises on ka maailmameistrivõistlused ja keegi ei ütle et need pole gamerid.. if you game, you are a gamer ja selle kategooria sees võib teha relevantseid liigendusi vajadusel...

tsitaat:
Kui sa millelegi viitad, siis on loomulik arvata, et viitel olev info kattub sinu väitega. Ei saa ju allikast valida ainult endale sobilikku datat ja öelda, et see on õige ja muu on vale?

- kattubki ju, või siis antud juhul sisaldab ja ei välista. Ma andsin oma tunnetuse ja tõin allika, mis kinnitab seda veel võimendatud kujul.
- muidugi saab võtta allikast ükskõik millise data ja ainult sellele viidata, kui see on kontekstuaalselt adekvaatselt tehtud.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 11:54:55 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
if you game, you are a gamer

Sellise vildaka loogika järgi ongi varsti peaaegu kõik "gamerid".
Aeron kirjutas:
- kattubki ju, või siis antud juhul sisaldab ja ei välista. Ma andsin oma tunnetuse ja tõin allika, mis kinnitab seda veel võimendatud kujul.
- muidugi saab võtta allikast ükskõik millise data ja ainult sellele viidata, kui see on kontekstuaalselt adekvaatselt tehtud.

Valid välja ainult need detailid, mis sobivad ja sama allika muudele andmetele on vastuväited. See on kõige ehtsam cherrypicking.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 12:03:01 vasta tsitaadiga

SKG, jah, gaming on maailma enim levinud meelelahtus vorm. sa ei ole eriline, sorry to dissapoint.
Ning data osas, katsu nüüd natuke paremini lugeda ikka, kontekstuaalne adekvaatsus välistab selle, et sa võtad kontekstis välja ühe väite ja kastuada seda omavoliliselt. Pigem just, et sa vajadusel võtad viitega kaasneva konteksti kaasa, et sinu esitatut õigesti mõistetaks, sh pakud allika.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 12:20:35 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, jah, gaming on maailma enim levinud meelelahtus vorm. sa ei ole eriline, sorry to dissapoint.

See ei tähenda, et kõik kes mängivad on gamerid. Samamoodi pole kõik audiofiilid, kes muusikat kuulavad.
Aeron kirjutas:
Ning data osas, katsu nüüd natuke paremini lugeda ikka, kontekstuaalne adekvaatsus välistab selle, et sa võtad kontekstis välja ühe väite ja kastuada seda omavoliliselt. Pigem just, et sa vajadusel võtad viitega kaasneva konteksti kaasa, et sinu esitatut õigesti mõistetaks, sh pakud allika.

Ehk siis cherrypicking. Valida allikast välja ainult need punktid, mis sinu dogmadega kattuvad.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 13:56:28 vasta tsitaadiga

SKG, tundub, et funkstionaalne lugemine vajab treenimist. Las olla...
SKG, kas see gameite kategoriseerimine on kuidagi hingelähedane sulle seetõttu, et sa tahad olla kuidagi parem gamer kui teised?
Saad peale mängu läbi tegemist eksamil max punktid ja teised ei saa, ergo trash või mis värk sellega on? Sinu xcom on parem konsoolil, kui naabrimehe androidi tabletil?
Audiofiil on ka üliebavajalik termin, mis selle funkstionaalne väärtus on? Teame, et mingid mehed alla 1000 € headseti ei osta, so what? Neil on streaming service-i premium versioon, so? Muusikatööstuse seisukohast on nad samasugune statistika. Backstreet boys ei lase eraldi audiofiili muusikat välja või saan ma millestki valesti aru? Cool, et Shure saab neile müüa oma kallimaid tooteid, aga päeva lõpus kuulavad nad ka muusikat lihtsalt.

In other news, PS5 pro pidi olema ca 35 tflops masin varasemate leakide järgi, aga nüüd siis selgub, et ooops, 16.7 tflops, aga noh, 2 gb rami on rohkem icon_smile.gif
https://www.resetera.com/threads/digital-foundry-playstation-5-pro-unboxed-16-7-tflops-gpu-compute-confirmed.1026771/
Mis on endiselt vähem kui RX 7600 XT by itself @ 22,57. Mitte neid peaks lineaarselt niimoodi võrdlema,aga midagi see näitab...
Mis on huvitav, sest kui pool PC hinnast umbes võiks GPU olla, siis 7600 XT saab 350ga suvaliselt ajal leti hinnaga kätte...

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 14:18:51 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, tundub, et funkstionaalne lugemine vajab treenimist. Las olla...
SKG, kas see gameite kategoriseerimine on kuidagi hingelähedane sulle seetõttu, et sa tahad olla kuidagi parem gamer kui teised?
Saad peale mängu läbi tegemist eksamil max punktid ja teised ei saa, ergo trash või mis värk sellega on? Sinu xcom on parem konsoolil, kui naabrimehe androidi tabletil?
Audiofiil on ka üliebavajalik termin, mis selle funkstionaalne väärtus on? Teame, et mingid mehed alla 1000 € headseti ei osta, so what? Neil on streaming service-i premium versioon, so? Muusikatööstuse seisukohast on nad samasugune statistika. Backstreet boys ei lase eraldi audiofiili muusikat välja või saan ma millestki valesti aru? Cool, et Shure saab neile müüa oma kallimaid tooteid, aga päeva lõpus kuulavad nad ka muusikat lihtsalt.

Täpselt samamoodi nagu igaüks kes muusikat kuulab pole audiofiil, pole igaüks kes mängib gamer. Muusikat saab kuulata väga paljudelt seadmetelt, isegi telerist. Samuti saab mängida teleris neid smart tv mänge teleri puldiga. Aga, audiofiil on see, kes on teadlikult hankinud omale vähe parema spets tehnika, võibolla isegi eraldi ruumi ja muusika kuulamine ning kvaliteedile tähelepanu pööramine on sihilik tegevus, mitte "taustale mängima panemine". Samamoodi nagu gamer on ostnud omale spets gaming PC või konsooli ja gaming ning mängumaailmaga kursis hoidmine on sihilik tegevus, mitte "telefonis aja parajaks tegemine".
Aeron kirjutas:
In other news, PS5 pro pidi olema ca 35 tflops masin varasemate leakide järgi, aga nüüd siis selgub, et ooops, 16.7 tflops, aga noh, 2 gb rami on rohkem icon_smile.gif
https://www.resetera.com/threads/digital-foundry-playstation-5-pro-unboxed-16-7-tflops-gpu-compute-confirmed.1026771/
Mis on endiselt vähem kui RX 7600 XT by itself @ 22,57. Mitte neid peaks lineaarselt niimoodi võrdlema,aga midagi see näitab...
Mis on huvitav, sest kui pool PC hinnast umbes võiks GPU olla, siis 7600 XT saab 350ga suvaliselt ajal leti hinnaga kätte...

Mida need TFLOPS-id ikka näitavad, siin on juba juttu olnud, et eri graafikakaartide vahel pole need ainuüksi võrreldavad.
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11500398#11500398
See osa RAM-ist pole ilmselt mängude jaoks mõeldud, vaid süsteemitaseme funktsioonideks.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 15:20:43 vasta tsitaadiga

SKG, see on kõik tore, et nad eraldi toas muusikat kuulavad ja kvaliteedile tähele panu pööravad, aga so what?
Kas sa arvad, et Candy crushi mängija mängib kõige halvemat candy crushi ja ei pööra tähelepanu kvaliteedile?
Also, kas meelega ingoreerid seda, et päris mängud on androidi peal üha tavalisemad - friggin nextflixi kaudu saad mängida GTAd, Hadest, Dead cellsi, Katana 0-t, TMNT-d, Farming simulatorit, Rollercoaster tycooni jpm.
Või siis walking dead ja teised telltale mängud, xcom, civ jne. Need on päris mängud.
Või siis kui vaatad mis on levinumad mängud - HoK on dota analoog, Pubg ei vaja tutvustamist, Roblox ja Genshin Impact ka.
Need on kõik päris mängud ja neid mängivad inimesed on minu arvates gamerid.

Vaata neid numbreid korraks. See on money spent on gaming.

Honor of Kings ($1.4 billion)
PUBG Mobile ($1.1 billion)
Candy Crush Saga ($1 billion)
Genshin Impact ($940 million)
Roblox ($868 million)

Me ostsime minu vanaemale korraliku tableti, sest ta tahab pidada video kõnesid ja suur ekraani on ka hea, aga fact of the matter is, ta mängib mänge mingi 5h päevas mõni päev. Sudoku meeldib enim.
Minu meelest minu vanaema on gamer.

PS5 ja flopside osas olen nõus, aga ta annab mingi indikatsiooni, sellest ballparkist kus umbes jõudlusega/hinnaga ollakse.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 15:25:00 vasta tsitaadiga

Teeb vahet teadlikul ja sihilikul tegevusel/käitumisel ja tegevusel, mis seda ei ole.
Kõik kes mängivad, pole gamerid, kuid kõik gamerid mängivad.
Kõik kes muusikat kuulavad, pole audiofiilid, kuid kõik audiofiilid kuulavad muusikat.
Kõik kes jõusaalis käivad, pole bodybuilderid, kuid kõik bodybuilderid käivad jõusaalis.
Jne
Neid spetsialiseeritud tegevusi ühendab teadlik ja sihilik tegevus/käitumine/elustiil.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 05.11.2024 15:43:14 vasta tsitaadiga

Ma saan aru, kuidas loogika töötab, aga ma küsin sinult uuesti ,mida see liigitus annab? Why? Who cares? Silt sildi pärast?
Ja mis vahet on kas inimene mängub PUBGi 5h päevas teadmisega, et ta on gamer või in denial ja arvab, et see on lihtsalt sth I sometimes do?
Või minu vanaema, kes ei teagi, mis gamer on, aga tal on rohkem mängu ja game-i time-i kui mul ja sul kokku.

tagasi üles
kaspar737
Kreisi kasutaja

sõnum 05.11.2024 17:04:08 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:

Mis sa kaotad sellest, et see mõttetu RDNA3 dual-issue kinni on keeratud? Või siis küsin nii, mida 7600XT võidab tänu sellele?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 49
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 05.11.2024 17:08:46 vasta tsitaadiga

Aeron, Proovi kaasa mõlda. Sa postitasid tsitaadid koos allikaga: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11536434#11536434
Kui "gamer" definitsiooniga nii "heldelt" ringi käia, siis saab väga lihtsalt näidata oluliselt suuremat osa PC "gamereid", kuid mitte konsoolil mängijaid (sest konsool selleks ongi).
Need numbrid oleks palju tähendusrikkamad kui arvestataks ainult neid PC-l mängijaid, kes on arvuti ostnud peamiselt gaming eesmärgil ja kasutavad seda peamiselt mängimiseks vs konsoolil mängijad.
Kui lõpuks "kõik inimesed on gamerid", siis selle mõiste tähendus kaotab mõtte, sama "äge" nagu "telekavaatajad". Nii nagu kõik telekavaatajad ei ole movie/film buff-id, aga kõik movie/film buff-id vaatavad telerit.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.11.2024 00:54:52 vasta tsitaadiga

SKG, pean sind kurvastama, aga ma ei olnud üldse oma mõtlemises nii strateegiline...
Tbh, kind of vahet ei ole enam tänaseks, kui palju pc gamereid rohkem on. Ütlesin seda juba aastaid tagasi, et see hetk kui single pc store front saab suuremaks, kui ükski konsooli platvorm saavutab PC gaming dominantsuse ja see hetk on juba mõnda aega käes.
Konsoolidel ei ole enam pmt eksklusiive, devi-de enamiku devide hulgas on pc gaming prioriteet ja selle tagajärjed on ka juba aastaid näha - pc peale toodetakse rohkem mänge, seal on sellest tulenevalt ka rohkem kvaliteetseid mänge. Kasutaja vaates on pc the platform to be enamikule.
Nüüd kui ps5 pro veab ka konsoolide hinnataset üles ja füüsiline meedia ka on hääbumas on inimestel üha vähem põhjust eelistada konsooli.
Mitte et konsooliga oleks game over, aga 1v1 ei suuda ükski konsool juba mõnda aega pc-ga võistelda.

Ainukesed autelud mida ongi alles pidada on see,et kui ruttu pc muutub konsoolist ka soodsamaks, mille osas meil on erimeeldsusi olnud, aga tbh, suva. Kui nii läheb edasi, siis on see hangeldamise arguement ka varsti ühel pool alles jääb ainult timed exclusive-id.
Tbh, sellele siin vaikselt mõtiskledes, siis pmt võiks selle teema fookus liikuda kuskile mujale, aga ma tõesti ei tea kuhu.
Sama koha peal tammuda ja semantika üle vaielda over and over again ei ole kuigi stimuleeriv.

Vb kui konsoolid midagi kunagi suudavad muuta - open market, mp tax ära kaotada, kuidagi liikuda üle revolutsiooniliselt evolutsioonilisele mudelile, siis vb tekib kunagi mingi uus huvitav front, aga until that happens...
Hetkek tundub isegi tõenäolisem, et steam deck/steam os laadsed asjad muutvad populaarsemaks ja pc muutub veel soodsamaks ja lihtsamaks.
...ja teine asi on see, et android muutub oma jõu ja sortimendi poolest üha rohkem pc-laadseks nii,et sealgi on tekkimas mingi sild tänaste casualide ja core gamerite vahel.
Kahju, et Nokia kunagi failis oma Meego projektiga, neil olid tegelikult kõik kaardid käes sel hetkel, et teha korralik Linux põhine platvorm, mis oleks single market alla saanud koondada mobiilid ja pc.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 06.11.2024 11:27:56 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Nüüd kui ps5 pro veab ka konsoolide hinnataset üles...

Kas tavaline PS5 kaob müügilt ära või on PS5 Pro kohustuslik ost?

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 06.11.2024 11:35:22 vasta tsitaadiga

Ei ole kohustuslik ost, lihtsalt muudab mingi numbri aktsepteeritavaks.
Umbes nagu 70 eur mängud. Tõstab seda lävendit, millega inimesed oma peas harjuvad konsoolist rääkides.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 171, 172, 173 ... 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.