Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 169, 170, 171 ... 197, 198, 199  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 34 ]
50/50
5%
 5%  [ 24 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 64 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 238 ]
hääli kokku : 411

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 30.10.2024 15:08:44 vasta tsitaadiga

eShelobik kirjutas:
Äkki peaks selle vaidluse kuskile discordi kanalisse kolima.. icon_biggrin.gif

Nad võiks jah kahekesi kuhugi baari õllekannu taha minna ja seal edasi vaielda.

Eile jäi uudiseid sirvides silma , et Squarenix ? (oli vist) müüs viimati PC peale rohkem ühikuid kui kõikidele muudele platvormid kokku.

(Vabandan kui eksin ei hakka eraldi kõiki uudeiseid uuesti läbi vaatam)

Vabandust Capcom oli .
https://www.dsogaming.com/news/capcom-has-sold-more-units-on-pc-in-the-first-half-of-fy25-than-on-nintendo-switch-playstation-and-xbox-combined/
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 31.10.2024 21:34:24 vasta tsitaadiga

Link

Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Auron
HV Guru
Auron

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.10.2024 23:10:55 vasta tsitaadiga

Delfi ärilehes parasjagu reklaam kuidas godeal24 saab halloween specials puhul igast asju marusoodsalt.

Äkki herr SKG selgitab miks selline suur meedialeht selliseid varastatud asjade müüki reklaamib - me ju teame, et sellised hinnad võimatud.
Kommentaarid: 152 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 129
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 01:37:52 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Äkki herr SKG selgitab miks selline suur meedialeht selliseid varastatud asjade müüki reklaamib - me ju teame, et sellised hinnad võimatud.

Ilmselt samal põhjusel, miks näiteks Delfi Alkeemia on juba aastaid valeinfot ja uhhui-teooriaid levitanud? Ja Delfi Tervis Pluss sama teinud toitumise ja treeningu kohta. Ei midagi uut ega üllatavat, vähemalt minu jaoks mitte.

---
Kas uued protsessorid ei peaks vanadest üle olema?
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 01:52:26 vasta tsitaadiga

SKG, intel ütles ju, et see gen mitte, neil on nüüd non-game related gains, nt efektiivsus (olles samal ajal on par perf osas).
Aga jah, pigem teeb muret see muu asi seoses inteliga seal, inconsistancy ja actually halvem perf vs vanemad cpu-d.
Tundub, et intelil on bad times viimasel ajal. Ei mäletagi eriti aega, kui CPU oleks teema ...

Auron, müüa võib igasuguseid asju ja ilmselt end userina on ok kui ostad ka.
Aga mina ei julgeks küll väita, et see 100% legit on, enne kui allikat ei teaks, kust need võtmed pärit on.
Teisalt, kui sinu eesmärk ei ole legetiimsust kinnitada või ümber lükata, siis tõenäoliselt saad funkstionaalse võtme 9-l korral 10st...

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 01.11.2024 09:50:12 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Ilmselt samal põhjusel, miks näiteks Delfi Alkeemia on juba aastaid valeinfot ja uhhui-teooriaid levitanud?

Lihtsam on ju öelda, et "kõik mis ei ühti minu arvamusega on uhhuu". Siis pole midagi põhjendada ega asjade loogilisuse üle arutada vaja.

Aeron kirjutas:

Auron, müüa võib igasuguseid asju ja ilmselt end userina on ok kui ostad ka.
Aga mina ei julgeks küll väita, et see 100% legit on, enne kui allikat ei teaks, kust need võtmed pärit on.

See polnudki mu point. Lihtsalt tekib tõesti nagu küsimus, et kui muidu on suurkorporatsioonid pira vastu võitlemisel ikka vägatõhusad - eriti mis puudutab suures mahus avalikku illegaalset tegevust (ehk ei eeldagi, et MS'i käsi iga tädi maalini ulatub kelle lapselaps tal win'i mittelegaalsel teel aktiveeris) siis kuidas saab nii olla, et on kümneid suuri saite kes tegelevad nii mängude key'de müügiga kui müüvad soodsamalt tarkvara võtmeid ja nagu kedagi eri huvita? Suur meediasait DELFI avalikult sisuturunduse võtmes reklaamib asja ja kedagi ei huvita? Ometigi teavad foorumist "spetsialistid" ilma ühegi tõenduseta, et "ma ju tean, need kõik varastet asjad".

Tea kas siis Selver vbõiks ka kokaiini letil soodsalt müüa, seda reklaamida ja kedagi ei huvitaks?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.11.2024 10:15:57 vasta tsitaadiga

kas suurem osa sellest viimase aja reklaamimisest ei ole mitte pugemine eu kohtuotsuse taha (algselt vs oracle kui mälu ei peta), et kasutatud tarkvara müük on legaalne? seda pole vist siiani keegi rohkem kohtutes läbi arutanud.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 11:22:39 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Ilmselt samal põhjusel, miks näiteks Delfi Alkeemia on juba aastaid valeinfot ja uhhui-teooriaid levitanud?

Lihtsam on ju öelda, et "kõik mis ei ühti minu arvamusega on uhhuu". Siis pole midagi põhjendada ega asjade loogilisuse üle arutada vaja.

Jah, just selles asi ongi.
Auron kirjutas:
Ometigi teavad foorumist "spetsialistid" ilma ühegi tõenduseta, et "ma ju tean, need kõik varastet asjad".

Strawman agument. Hetkel mõtled asju välja, et su argument parem paistaks, aga tegelikult sul ju mingit argumenti polegi, sest algne lause oli miskit muud:
SKG kirjutas:
Osad on pärit riikidest, kus nad on odavad, aga pole mõeldud müügiks väljaspool neid riike. Osad on varastatud, olgu seda siis mingi firma tagant või kasutades kellegi kaardiandmeid. Osad on OEM võtmed, mida ei saa riistvara muutes korduvalt aktiveerida.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11537974#11537974

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 01.11.2024 11:33:01 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Osad on pärit riikidest, kus nad on odavad, aga pole mõeldud müügiks väljaspool neid riike. Osad on varastatud, olgu seda siis mingi firma tagant või kasutades kellegi kaardiandmeid. Osad on OEM võtmed, mida ei saa riistvara muutes korduvalt aktiveerida.

"osad on, osad on" - jutt ei käi sellest kas kuskil maailmas "osad on" vaid konkreetsest näitest. Millised täpsemalt antud lingil on varastatud, millised täpsemalt mitte mõeldud EU turule? Kui ei tea siis on ju mõttetu heietamine stiilis - osad on tilli vägistamiseks kasutand - sul ka olemas.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 11:39:35 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:

"osad on, osad on" - jutt ei käi sellest kas kuskil maailmas "osad on" vaid konkreetsest näitest. Millised täpsemalt antud lingil on varastatud, millised täpsemalt mitte mõeldud EU turule? Kui ei tea siis on ju mõttetu heietamine stiilis - osad on tilli vägistamiseks kasutand - sul ka olemas.

Nende päritolu ei tea ju sinagi. Aga suhtumine on selline, et "ärme küsimusi esita, sest hind on hea". Ignorantsus.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 12:29:11 vasta tsitaadiga

Teistpidi ka ju, kui kindlasti ei tea, ei tasu ka eeldada, et kindlasti on "hall kaup"... natuke strawmany, kasutades sinu enda sõnavara...
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 12:37:45 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Teistpidi ka ju, kui kindlasti ei tea, ei tasu ka eeldada, et kindlasti on "hall kaup"... natuke strawmany, kasutades sinu enda sõnavara...

See peaks punane lipp olema, kui miskit pakutakse 10 või 20 korda soodsamalt.

Aga milleks üldse 13 eurot kulutada kui aktiveerimata Windows on sama hea ega sega mängimist? Linux on vabsee tasuta. thumbs_up.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 13:02:00 vasta tsitaadiga

Võta rahulikult nüüd, ma nendin lihtsalt, et kumbagi pidi ei tea ning jah, ikka võiks küsimused tekkida.
Päeva lõpus on see samas puhtalt igaühe isiklik valik, keda või mida ta toetada tahab oma ostuga.
Keegi pole kohustatud olema moraalne või amoraalne.

Ning tõesti, on ka alternatiivid - nt aktiveerimata windows või siis linux. Igal variandil on oma plussid ja miinused.

Ma ei tahaks nende use case-ide puhul kus hägusust on liiga palju väga detaili minna, sest kokkuvõttes ei tea keegi täpselt mida ostetakse ja kes saab kasu jne.
Palju lihtsam on rääkida selles kontekstis nt kasutatud mängudest, kuna nende puhul on selge, et dev ei saa mitte midagi ja kuidagi see pole emoraalne (ei saa kellelegi ette heita tema valikut) on see tööstuse seisukohast kahjulikum tegevus, kui digitaalne mängu ost.

Samas, sealgi, isiklikult ei tunne ennast halvasti, kui 30 milj endale boonusteks kirjutanud gaming conglomerati CEO saab natuke vähe tulu aastal, kui ta "pidi kurvalt teavitama" tuhandete inimeste vallandamisest, sest "we need to look at the sustainability of our business model", samal ajal raporteerides väga viisakat kasvu.

See on kõik üsna nüansirohke ja seal on ruumi nii moraalseteks kui poliitilisteks statementideks.
Mina nt olen piraatinud ühe mängu 2023 aastal - Atomic Heart - just to make a statement. Kahju, et see mäng mulle meeldinud ja ma seda üle tunni aja mängida ei viitsinud.
...ja eks see sõnum ka on päeva lõpuks "whatever väärtusega" , aga vb nad on natuke kruvemad, et nende mängu piraaditi ja ei ostetud. Minu põhjuseks oli nende pro-Russia stance.

Natuke vähem seotud valdkonnast nt lõikelillede ostmine on apparently 90% juhtudest aafrika lapstööjõu/orjastamise/joogivee varude hävitamist toetav, sest enamik lõikelilli ostetakse hollandi lilleturgudelt, mida varustavad peamiselt aafrika pakkujad, kes kasutavad nii lapstööjõudu kui ka imevad veest tühjaks ligikaudsed alad. Ma ei osta lõike lilli ka va kui on Eesti omad.

...aga mu point on, et kõiki neid asju ei pea alati arvestama ja siia vestlusse tooma sisse, sest nende toomine on keeruline ja mingit lõplikku õigust seal leida on väga raske. Igaühel on oma moraalne kompass ja rahakott ning teevad oma valikuid ja päeva lõpuks on lihtsalt küsimus ,et millised valikud üldse olemas on ...

...ja noh, kui sul on rahaliselt raske ja tahad piraatida või hangeldada ad nauseam, et oma kulubaasi optimeerida, siis do it. Sinu elu, sinu valikud. Platvormide võrdluses on tähtis ainult see, et kus sa mida teha saad.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 13:22:31 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
...ja noh, kui sul on rahaliselt raske ja tahad piraatida või hangeldada ad nauseam, et oma kulubaasi optimeerida, siis do it. Sinu elu, sinu valikud. Platvormide võrdluses on tähtis ainult see, et kus sa mida teha saad.

Selline "optimeerimine" on järjekordne näide, et gaming PC-del on konsoolidega raske hinnas konkureerida. Vastasel juhul poleks see teemaks.

---
Auron kirjutas:
Delfi ärilehes parasjagu reklaam kuidas godeal24 saab halloween specials puhul igast asju marusoodsalt.
Spoiler Spoiler Spoiler

M.O.T.T. - Ühekordne OEM võti Hiinast thumbs_up.gif

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 14:42:07 vasta tsitaadiga

Nii, ostad selle 1x maksan 10 € ja kasutan 7a.... probleem on milles? Et ei ole eluagne?
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 01.11.2024 14:52:43 vasta tsitaadiga

SKG, mida sa nüüd täpselt omaarust ära tõestasid? icon_lol.gif Pidi ju shady deal olema, varastatud või India turu omad.

OEM võtmed ongi ju mõeldud ühele masinale ja seotud nö. platega ehk 25 aastat vana teema - aga ega ma välista, et sa isegi seda ei teadnud.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 15:22:39 vasta tsitaadiga

Eeldades, et müüja ei häma, siis sealt see odav hind ju tulebki. Hiina OEM litsents, mis on riistvaraga seotud ja hind on madal, kuna tarkvara on mõeldud tolle turu jaoks. Indias, Hiinas, Venemaal jm kus piraatlus on suur, on tarkvara hinnad oluliselt madalamad.
Sama litsents Eestist ostetuna: https://arvutitark.ee/arvutid-ja-lisad/tarkvara/oem-windows-11-home-eng-x64-dvd-kw9-0063-1088038

tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.11.2024 15:23:35 vasta tsitaadiga

SKG, kas ma saan õigesti aru, et vale regiooni kraami ostmine on kindel, ei? sellise regiooni, kuhu toode mõeldud ei ole?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 15:45:07 vasta tsitaadiga

See mida keegi personaalselt teha soovib on igaühe enda asi, aga siin teemas üldistes konsool vs PC hinnavõrdlustes, võiks sellised asjad aususe mõttes välja jätta.
Selliste skeemide kasutamine jätab mulje, et PC pole ilma selleta hinnas konkurentsivõimeline.

Näiteks, India Xbox Game Pass on 20 eur/aasta, Euroopa oma 40 eur/aasta. Kindel ei?
AKS-ist saab Xboxi kontosid, koos mängudega osta, kokkuvõttes mitu korda odavamalt. Kindel ei?

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 15:52:51 vasta tsitaadiga

SKG, kõlab nagu ei peaks Eestis Sony stuffi kasutama...
Regions: https://www.playstation.com/country-selector/index.html
Kas see oli see mida sa tahtsid öelda?

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 01.11.2024 16:01:17 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
See mida keegi personaalselt teha soovib on igaühe enda asi, aga siin teemas üldistes konsool vs PC hinnavõrdlustes, võiks sellised asjad aususe mõttes välja jätta.
Selliste skeemide kasutamine jätab mulje, et PC pole ilma selleta hinnas konkurentsivõimeline.

Näiteks, India Xbox Game Pass on 20 eur/aasta, Euroopa oma 40 eur/aasta. Kindel ei?
AKS-ist saab Xboxi kontosid, koos mängudega osta, kokkuvõttes mitu korda odavamalt. Kindel ei?

Ära too mingeid näited muude toodete näol millel on teised tinigmused - MS enda helpdesk vastus on selline, et Windowsi võtmed on global ja activation ei ole region locked. Kui sisestatud võti sobis ja aktiveerus siis ei ole vaja üle mõelda.

Ja mingist konkureerimisest pole siin juttugi - terve maailm kasutab arvuteid, et juhtida kõike. Konsool on tilulilu mänguasi.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 16:15:24 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, kõlab nagu ei peaks Eestis Sony stuffi kasutama...
Regions: https://www.playstation.com/country-selector/index.html
Kas see oli see mida sa tahtsid öelda?

Kas on juba meelest läinud, et Eesti konsoolikasutajate jaoks on isegi vastav klienditugi olemas.
Auron kirjutas:
Ära too mingeid näited muude toodete näol millel on teised tinigmused - MS enda helpdesk vastus on selline, et Windowsi võtmed on global ja activation ei ole region locked. Kui sisestatud võti sobis ja aktiveerus siis ei ole vaja üle mõelda.

Keegi ju polegi rääkinud regioonilukust ja see näitab suhtumist, et kui võti aktiveerub, sind päritolu ei huvita. Varastatud võtmed aktiveeruvad ka. thumbs_up.gif
Auron kirjutas:
Ja mingist konkureerimisest pole siin juttugi - terve maailm kasutab arvuteid, et juhtida kõike. Konsool on tilulilu mänguasi.

Ilmselgelt, aga selle teema raames piirdub võrdlus gaminguga, asjad, mida saab oma vahel võrrelda. See "terve maailm" ei puutu asjasse.

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 16:27:59 vasta tsitaadiga

SKG, see vaidlus on lihtsalt tobe.
MSil on ka support, kust sa saad abi, eriti vahet pole kust riigist helistad.
Sony arvates pole aga Eesti riik endiselt... pead sätetes ennast Soomlaseks valetama, ei ole ok, kui tahta viriseda.
mõttetu on kogu see jutt nende võtmete ümber. Mida sa saavutad loodad?
Mingit moral high groundi? Veenda kedagi mitte võtmeid ostma seal? Loodad, et keegi kunagi ütleb et äkki sul on 5% rohkem õigus kui tal selle konkreetse küsimuse osas?

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 01.11.2024 16:34:35 vasta tsitaadiga

Aeron, mis sulle arusaamatuks jäi, et sa selliseid asju küsid?
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11540397#11540397

tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 01.11.2024 19:38:27 vasta tsitaadiga

SKG, ma lihtsalt ei viitsi vaielda teemade üle, mille puhul taandub see suuresti inimese väärtushinnangule, sest meil pole objektiivset datat võtta.
Kui me räägime ainult võimalustest samas, siis on kogu gaming teema kokkuvõetav selliselt:
PC peal on kasutatud riistvara, piraatluse ja/või odavamate mängu hindade juures konkurentsitult soodsaim ja mitemkülgseim mängimise kogemus.
PC peal on odavaim mängida, sest puudub MP tax, mänge saab tasuta või soodsamalt. Mängud näevad paremad välja või jooksevad kõrgema fpsiga.

Minu arvates tõde on kuskil seal vahel. Kõige üle pole mõtet vaielda, aga osad asjad on olulised.

Muide, LBP3 on vist nüüd delisted psnist, aga PC peal..

Link

https://www.techradar.com/computing/cpu/amd-strix-halo-leak-suggests-flagship-mobile-chip-with-integrated-gpu-to-perhaps-outdo-an-rtx-4070-but-theres-a-catch

Sinna läheb aega veel, aga kui APUd on sellisel tasemel, siis tegelikult seab see dedicated gpu vajaduse tugevalt küsimärgi alla. Mis tähendab, et PC hind kukub 50%?

viimati muutis Aeron 02.11.2024 10:53:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 169, 170, 171 ... 197, 198, 199  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.