Avaleht
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 128, 129, 130  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millega mängid?
Ainult konsooliga
12%
 12%  [ 51 ]
Rohkem konsooli kui PC-ga
8%
 8%  [ 35 ]
50/50
5%
 5%  [ 25 ]
Rohkem PC kui konsooliga
15%
 15%  [ 66 ]
Ainult PC-ga
57%
 57%  [ 241 ]
hääli kokku : 418

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Aeron
HV Guru
Aeron

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.10.2024 02:25:06 vasta tsitaadiga

SKG, oh noes, 10+ aastat vana mäng, mida ma siis ei ostnud on nüüd kallis. Üsna pisike mure tbh.

tsitaat:
"Vahet pole, sa kaitsesid seda valikut."

- näita kus palun. Minu mälu järgi ma ütlesin, et ma ise olen selle poolt, aga siin teemas sellest ei lähtu. seega on küll vahet.
- aslo ,wtf, loomulikult ma päris maailmas kaitsen seda valikut. See on mõistlik iga nurga alt. siin on meil minigi piiratud reeglitega sandbox.

tsitaat:
"Sinu väide, mis ei maininud keskmist hinda:"

- "pigem" ei tähena 100% of the time. oh noes, sa leidsid ühe erandi maailma populaarseima FPS mängu näol, mille odavad võtmeid said otsa enne release, aga vb tuleb veel." omg, nüüd sa küll tõestasid kõike....drool.gif

tsitaat:
"Ja nagu ma aru olen saanud, siis otsides parimaid PC mängude diile läbi AKS-i, kus on kümneid eri müüjaid, see ei ole ebamugavus, kui digitaalsed mängud mitme konto all eraldi laiali on. Topeltstandardid?"

- Digitaalse mängu ost võtab mul aega sõna otses mõttes alla 1 minuti koos brauseri käivitamisega. Ma saan reeglina 20 min pärast mängima hakata oma mängu. Sa sel ajal ilmselt veel nuputad, mille ostja käest on legit osta ja valid, mis konditsioonis plaati osta vms.
Lõpeta palun, see on jabur.

viimati muutis Aeron 20.10.2024 02:25:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.10.2024 02:29:38 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, oh noes, 10+ aastat vana mäng, mida ma siis ei ostnud on nüüd kallis. Üsna pisike mure tbh.

Mängu vanus ei mängi mingit rolli. Kui on hea mäng, siis on hea mäng. Hea näide, kus füüsilisel meedial eelis on. Sellistel puhkudel maksad selle mugavama digital downloadi eest kõvasti juurde. Nii palju siis odavamatest PC mängudest...
Aeron kirjutas:
- näita kus palun. Minu mälu järgi ma ütlesin, et ma ise olen selle poolt, aga siin teemas sellest ei lähtu.
- aslo ,wtf, loomulikult ma päris maailmas kaitsen seda valikut. See on mõistlik iga nurga alt.

Ise küsid, ise vastad.
Aeron kirjutas:
- pigem ei tähena 100% of the time. oh noes, sa leidsid ühe erandi. palju õnne.

Ühe erandi lol, seda nimekirja võib ju jätkata icon_smile.gif Steami kontode edasimüümist ei võta arvesse. Või äkki peaks? Kui Valve seda ei avasta on ju kõik õige ja legaalne - Tomorrow loogika. Skeemita kuni vahele ei jää icon_lol.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Aeron kirjutas:
- Digitaalse mängu ost võtab mul aega sõna otses mõttes alla 1 minuti koos brauseri käivitamisega. Ma saan reeglina 20 min pärast mängima hakata oma mängu. Sa sel ajal ilmselt veel nuputad, mille ostja käest on legit oska ja valid mis konditsioonis plaati osta vms.
Lõpeta palun, see on jabur.

Kui sa parimaid diile jahid ja mõnikord vaja mängu võtit oodata, ega ikka ei võta küll alla 1 minuti. Aga see selleks, füüsilise mängu ost võtab umbes sama kaua aega. Jah, allalaadimise asemel tuleb postiljoni oodata, aga see pole enam vaev. Veel parem - füüsilise mängu ost võtab vähem aega kui see aeg, mida sa oma viimase posti kirjutamisele kulutasid icon_razz.gif
Kommentaarid: 373 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 313
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 20.10.2024 02:50:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:
"Mängu vanus ei mängi mingit rolli. Kui on hea mäng, siis on hea mäng. Hea näide, kus füüsilisel meedial eelis on. Sellistel puhkudel maksad selle mugavama digital downloadi eest kõvasti juurde. Nii palju siis odavamatest PC mängudest..."

Mul on väga ok, et füüsilisel meedial ka mingigi koht on enne seda kui ta eventually fade-ib võ kuni ise mishandle-id ja see kasutuks muutub.
Also palju neid konsooli mänge on, mida enam alles pmt ei ole ja ostad hinge hinnaga kokku ja üritad vana raua peal käima ajada vs pc, kus pmt kõik mis on kunagi olnud olemas, on kuidagi kättesaadav.

Mul ei ole mängu hindade osas enam midagi täiendavalt lisada.
Jah, kujuta ette, minu enda tabelist saab teada ka, et mõni mäng on isegi konsoolidel odavam, mis ei muuda asjaolu, et keskmiselt vaadatuna on PC vähemalt 25% soodsam per mäng, mis on 12+ € eur mängu puhul.
Nii, et kui sa kuus ostad nt 1 mängu, siis ühe konsooli generatsiooni peale maksad (12x12x7=1008 €) ilmselt ca kahe konsooli võrra preemiumi mängude pealt vs pc. Pane sinna mp tax ka juurde ,mingi 500 vähemalt ja ongi pc odavam.
Unless sul õnnstub kõik oma mängud maha müüa, mis puhul oled geni lõpus ilma kataloogita ja kolakaga elutoas mille saab odavalt maha müüa.
PC puhul on raha üle, mängud alles (va the crew ja forza 3) ja kast mida saad mõistliku raha eest uuendada.
Ei tunne ennast halvasti just selle pärast, täna ei olnud odavaid COD võtmeid pc peale võtta... beer_yum.gif

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 20.10.2024 03:28:09 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Mul on väga ok, et füüsilisel meedial ka mingigi koht on enne seda kui ta eventually fade-ib võ kuni ise mishandle-id ja see kasutuks muutub.

Mul on kõige rämpsumatele K-arvutisalongi PLATINUM ja Olivetti toorikutele üle 20 aasta tagasi kirjutatud asjad siiani loetavad. Ja need on veel CD-d, mille kaitse on palju halvem kui Bluray plaatidel, mida on suht raske kriimustada. Ära enda lohakat hoiustamist teistele laienda.
Aeron kirjutas:
Also palju neid konsooli mänge on, mida enam alles pmt ei ole ja ostad hinge hinnaga kokku ja üritad vana raua peal käima ajada vs pc, kus pmt kõik mis on kunagi olnud olemas, on kuidagi kättesaadav.

Neid võibolla on, mänge, mida toodeti väike tiraaž, kuid siiani pole endal veel ette tulnud. Näiteks mõned päevad tagasi müüsin eBay-s mängu ~40 eur eest ehk siis Xbox Game Pass ühe aasta raha "maast leitud".
Aeron kirjutas:
Mul ei ole mängu hindade osas enam midagi täiendavalt lisada.
Jah, kujuta ette, minu enda tabelist saab teada ka, et mõni mäng on isegi konsoolidel odavam, mis ei muuda asjaolu, et keskmiselt vaadatuna on PC vähemalt 25% soodsam per mäng, mis on 12+ € eur mängu puhul.
Nii, et kui sa kuus ostad nt 1 mängu, siis ühe konsooli generatsiooni peale maksad (12x12x7=1008 €) ilmselt ca kahe konsooli võrra preemiumi mängude pealt vs pc. Pane sinna mp tax ka juurde ,mingi 500 vähemalt ja ongi pc odavam.
Unless sul õnnstub kõik oma mängud maha müüa, mis puhul oled geni lõpus ilma kataloogita ja kolakaga elutoas mille saab odavalt maha müüa.
PC puhul on raha üle, mängud alles (va the crew ja forza 3) ja kast mida saad mõistliku raha eest uuendada.

Sa jälle võtadki väljamõeldud stsenaariumi nagu kõik konsooliomanikud ostaks tingimata pidevalt uusi ja uusimaid mänge ja nii 7 aastat järjest. Ja et ükski PC omanik enda arvutit selle aja jooksul ei uuenda. Teame ju väga hästi, et reaalsus on miskit muud.
60 Percent Of Playtime In 2023 Went To 6-Year-Old Or Older Games, New Data Shows
https://kotaku.com/old-games-2023-playtime-data-fortnite-roblox-minecraft-1851382474

Ehk siis minu vanemate mängude näited peegeldavad reaalsust täpsemalt, ei maksa neid maha kanda. PC topi keskmine vanus on 9,6 aastat, seega 8 aastat vana Forza Horizon 3 nagu sobituks tarbimiskäitumisega hästi.
Aeron kirjutas:
Ei tunne ennast halvasti just selle pärast, täna ei olnud odavaid COD võtmeid pc peale võtta... beer_yum.gif

Kas Fifa ja Dragon Age võtmed said ka juhuslikult otsa või mis vabandus nende kohta on? Läksid neist sujuvalt üle.
tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 21.10.2024 05:10:20 vasta tsitaadiga

Ma ei saa aru mida siin üldse vaielda.
Steamis on 15 362 ühikut "free" mängu. Et asi konsooli jaoks viletsam näeks, lisame siia ka Epic-u mis jagab pidevalt tasuta mänge. Vaata millise nurga alt tahad, aga PC-ga saab mängida tasuta niikaua kui tahad.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 10:41:45 vasta tsitaadiga

SKG, neil on ok vastupidavus, until ei they dont või midagi juhtub (lapsed, seadme anomaaliad etc). Its not forever. Also, vanad asjad on täna juba paarkümend aastat vanad. Aga whatever, ei viitsi sellest rääkida. Maailma kõige igavam aspekt gamingust.

tsitaat:
Sa jälle võtadki väljamõeldud stsenaariumi nagu kõik konsooliomanikud ostaks tingimata pidevalt uusi ja uusimaid mänge ja nii 7 aastat järjest. Ja et ükski PC omanik enda arvutit selle aja jooksul ei uuenda. Teame ju väga hästi, et reaalsus on miskit muud.

Ma spekuleerin et sellega on nii nagu minul endalgi. Mul on üks mäng mida ma mängin since forver (dota, ca 5000h, peaks sulle meeldima, ma olen olnud päris põhjalik, saaks eksami ka läbi) ja selle kõrvalt mängin teisi mänge.
Lisaks, juba siit teemalt läbi käinud raport gaming kulutuste üle: link

... mis näitab, et average gamer spends about $76 a month on their hobby, or $912 a year. Millenialid veel rohkem. Ja tegelikult peaks vaatama mida selle raha eest saab (mida ma olen ka juba varem siin teemas teinud) ja selle tulemus on, et pc peal saab selle raha eest lihtsalt ootuspäraselt palju rohkem.

7a persioodi peale ja 900x7=6300 € eelarve juures, kus süsteemi hind pc puhul on 1500 ja konsooli puhul 500€ ,saab:
1. konsooli puhul, kus süsteemi hind on 500 € ja jääk 5800 € ning keskmine mängu hind ca 40 €, 145 mängu
2. PC puhu, kus süsteemi hind on 1500 € ja jääk 4800 € ning keskmine mängu hind on 28 €, 207 mängu

...ja see läheb 2nd geni puhul päris maailmas ainult halvemaks, sest konsooli müüd maha saad paarsada eur at best, mille võrra on uus süsteem odavam. PC puhul saad saad tõenäoliselt, kui sihtida vähemalt konssooli tasemel perfi, vb isegi ainult GPU vahetuse teha.

Mis võtmetesse puutub, siis pre order mängude puhul on see üsna tavaline. Võta teine pood või oota tiba. Release järgselt vahetult on enamasti parim seis.
DA: https://www.cdkeys.com/dragon-age-the-veilguard-pc-steam, 48 €

Kui sa parimaid diile jahid ja mõnikord vaja mängu võtit oodata, ega ikka ei võta küll alla 1 minuti. Aga see selleks, füüsilise mängu ost võtab umbes sama kaua aega. Jah, allalaadimise asemel tuleb postiljoni oodata, aga see pole enam vaev. Veel parem - füüsilise mängu ost võtab vähem aega kui see aeg, mida sa oma viimase posti kirjutamisele kulutasid icon_razz.gif
Kui telliod uksetaha, siis maksad posti teest ka mingi 5 € peale. Ja kui ostad kasutatud mängu, siis peab keegi seda müüma ka, mis uute mängude puhul pigem nii ei ole.
Also, wtf, võrdled kasutatud asja uuega? icon_smile.gif

viimati muutis Aeron 21.10.2024 10:45:36, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 10:54:44 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, neil on ok vastupidavus, until ei they dont või midagi juhtub (lapsed, seadme anomaaliad etc). Its not forever. Also, vanad asjad on täna juba paarkümend aastat vanad. Aga whatever, ei viitsi sellest rääkida. Maailma kõige igavam aspekt gamingust.

See on jama jutt. Isegi kui sa oma plaadid lapse kätte annad ja siis meediat süüdistad on ikka sinu valikute viga. Lapsed ei oskagi asju hoida, olenemata, mis need on. Kui sa plaadi kriimudele viitad, siis need saab välja poleerida kui neid just Gyproci noaga tehtud pole.
Aeron kirjutas:
Ma spekuleerin et sellega on nii nagu minul endalgi. Mul on üks mäng mida ma mängin since forver (dota, ca 5000h, peaks sulle meeldima, ma olen olnud päris põhjalik, saaks eksami ka läbi) ja selle kõrvalt mängin teisi mänge.
Lisaks, juba siit teemalt läbi käinud raport gaming kulutuste üle: link

... mis näitab, et average gamer spends about $76 a month on their hobby, or $912 a year. Millenialid veel rohkem. Ja tegelikult peaks vaatama mida selle raha eest saab (mida ma olen ka juba varem siin teemas teinud) ja selle tulemus on, et pc peal saab selle raha eest lihtsalt rohkem.

See küsitlus oli BS ja see sai juba ümber lükatud, miks ikka veel korrutad seda?
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11448947#11448947
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11448976#11448976
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11449318#11449318
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11449841#11449841
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11450047#11450047
Aeron kirjutas:
Mis võtmetesse puutub, siis pre order mängude puhul on see üsna tavaline. Võta teine pood või oota tiba. Release järgselt vahetult on enamasti parim seis.
DA: https://www.cdkeys.com/dragon-age-the-veilguard-pc-steam, 48 €

Ei muuda fakti, et mitmed PC mängud on üle 50 eur...
Aeron kirjutas:
Kui telliod uksetaha, siis maksad posti teest ka mingi 5 € peale. Ja kui ostad kasutatud mängu, siis peab keegi seda müüma ka, mis uute mängude puhul pigem nii ei ole.

Esiteks, posti arvestasin sinna sisse juba. Teiseks, ei maksa alati €5. Näiteks Amazonis on kasutatud uued mängud peaaegu kohe saadaval, sest keegi mingil põhjusel tagastab.
Spoiler Spoiler Spoiler

Aeron kirjutas:
Also, wtf, võrdled kasutatud asja uuega? icon_smile.gif

Jep, kuniks siin kasutatud PC juppidest asju kokku pannakse, 5-euroseid Windowsi installitakse ja "sõbrad Saksamaal", kes asjad tasuta Eestisse saadavad ning muud ebaausad skeemitamised PC poolel, mida veel õigustatakse, siis on ka 2nd hand füüsilised konsoolimängud ja arvestame kõige soodsamaid konsooli hindasid USA-st, sest "vanatädi saadab tasuta Euroopasse".
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 11:15:37 vasta tsitaadiga

SKG, ei, see, et sina midagi arvasid sel hetkel ei tähenda, et me konsensulikult otsustasime seda ignoreerida.
1. Mina ei tee siin lifetime järeldusi, vaid räägin 1-2 genist.
2. Süsteemi hind on sisse arvutatud
3. Muud kulud on arvestatud kõigi platvormide puhul
4. Konsooli puhul on veel eelarves sees ka ilmselt MP tax, mis on ainuke mille üle vb mõelda, aga if anything, siis see vähendab veelgi mängude eelarvet.
5. 1 000 inimest peetakse teadusuuringutes põhjusega populatsiooni käitumise iseloomustamiseks satilistliselt oluliseks valimi suuruseks
Aga ma selles mõttes olen nõus, et mulle meeldiks ka tegelikult parem uurimus, kus ei oleks ühes potis asjad.

E2:
Leidsin natuke uuema uurimuse mis annab konservatiivse estimate - 435 kuus.
https://www.fool.com/the-ascent/personal-finance/articles/americans-spent-572-billion-on-video-games-last-year-heres-how-it-breaks-down-by-household/

Kui me võtame selle arvesse, siis 7 aasta peale on see summa 3,045.
Sellise eelarve puhul arvestaks PC peale 1500 asemel pigem 1000, sest ka see ammendav, et konsoolist parem kogemus pakkuda.
Mis jätaks mängude jaoks selles perioodis vastavalt:
1. Konsooli puhul @ 40 per game, 63 mängu
2. PC puhul @ 28 per game, 73 mängu.

Eelnevate andmete järgi oli vahe 150 - 200 vahel ca 1/4.
Selle uurimuse järgi on vahe 63-73 ca 15 €.

...aga mõlemal puhul PC kasuks ja ma ei arvestanud viimasel puhul MP taksi. Kui see sisse võtta, siis langeks konsooli mängude eelarve 7a peale ca 2600 pealt 2100 peale ja saaks ca 53 mängu, mis teeb täpselt sama % wise kui eelmise uurimuse tulemus vs pc.

Mis mängu hindadesse puutub, siis sa vist ei ole aru saanud, kuidas keskmine töötab, aga whatever. Või mille üle sa nurised, et osade mängude puhul pead käima natuke üle 50 € välja? See ei muuda keskmist kulu kokkuvõttes ju. Minu keskmise arvutmise tabelis on mitmed mängud kallimad kui 50, aga teised jälle on oluliselt odavamad. Kuidagi sisutühi kemplemine. Ma ütlesin ka, et pigem on alla 50 €, mitte 100% kõik mängud alati saab selle hinnaga...

Mis Amazoni puutub, siis mul kül kogemust ei ole, aga loogika ütleb, et see ei garanteeri sulle midagi.

Also, siin ei ole ühtegi komplekti pandud kokku kasutatud tükkidest, on lihtsalt nenditud, et see oleks päris maailmas mõistlik. Ka minu toodud näites asja (enne kui sa sellest kinni võtad), tegin seda ausalt ja ka konsooli puhul ütlesin ,et saaks vana süsteemi maha müüa, et kulusid kokku hoida. Aga ma isegi läinud numbritesse 2nd gen puhul, sest whatever, case is made.

viimati muutis Aeron 21.10.2024 11:31:36, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 11:28:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, ei, see, et sina midagi arvasid sel hetkel ei tähenda, et me konsensulikult otsustasime seda ignoreerida.
1. Mina ei tee siin lifetime järeldusi, vaid räägin 1-2 genist.
2. Süsteemi hind on sisse arvutatud
3. Muud kulud on arvestatud kõigi platvormide puhul
4. Konsooli puhul on veel eelarves sees ka ilmselt MP tax, mis on ainuke mille üle vb mõelda, aga if anything, siis see vähendab veelgi mängude eelarvet.
5. 1 000 inimest peetakse teadusuuringutes põhjusega populatsiooni käitumise iseloomustamiseks satilistliselt oluliseks valimi suuruseks

Aga ma selles mõttes olen nõus, et mulle meeldiks ka tegelikult parem uurimus, kus ei oleks ühes potis asjad.

Uuringu püstitus oli vale ja järeldused veel absurdsemad, seega see valimi suurus ei mängi enam rolli, isegi kui see hea oli.
Aeron kirjutas:
Mis mängu hindadesse puutub, siis sa vist ei ole aru saanud, kuidas keskmine töötab, aga whatever. Või mille üle sa nurised, et osade mängude puhul pead käima natuke üle 50 € välja? See ei muuda keskmist kulu kokkuvõttes ju. Minu keskmise arvutmise tabelis on mitmed mängud kallimad kui 50, aga teised jälle on oluliselt odavamad. Kuidagi sisutühi kemplemine. Ma ütlesin ka, et pigem on alla 50 €, mitte 100% kõik mängud alati saab selle hinnaga...

Fakt on see, et mitmed PC mängud on juba üle 50 eur, miks seda tagasi ajada ja mingit võtmete defitsiidist hämada.
Aeron kirjutas:
Mis Amazoni puutub, siis mul kül kogemust ei ole, aga loogika ütleb, et see ei garanteeri sulle midagi.

Minul on kogemus.
Aeron kirjutas:
Also, siin ei ole ühtegi komplekti pandud kokku kasutatud tükkidest, on lihtsalt nenditud, et see oleks päris maailmas mõistlik. Ka minu toodud näites asja (enne kui sa sellest kinni võtad), tegin seda ausalt ja ka konsooli puhul ütlesin ,et saaks vana süsteemi maha müüa, et kulusid kokku hoida. Aga ma isegi läinud numbritesse 2nd gen puhul, sest whatever, case is made.

Vahet ju pole kas paned ise kokku või keegi teine paneb ja sa kiidad takka või kaitsed sellist uus vs vana võrdlust, mis iganes põhjendustega.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 11:58:40 vasta tsitaadiga

SKG, küsimus on ju selles, mida sa pakutud andmetega teed.
Mina ei võta sealt uuringu järeldusi lifetime kulude osas. Vaid kasutan fragmenti sellest.
Aga whatever, võta teine uurimus siis, mille tõin aluseks, mille tulemus kokkuvõttes on sama - ühe generatsiooni jooksul saad pc peale rohkem mänge kui konsoolide peal sama eelarve juures.
Kui MP tax on sees, siis ca 1/4 rohkem, kui mitte, siis ca 15% rohkem.
Ja me ei arvesta siin PC suurt F2P skenet, mis vähendab mängude ostmise vajadust ega EPICu tasuta asju, ega modisid, mis tihti peale ka annavad täiesti uusi kogemusi/(
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
Fakt on see, et mitmed PC mängud on juba üle 50 eur, miks seda tagasi ajada ja mingit võtmete defitsiidist hämada.

- mida ma tagasi ajan? miks see oluline on? see ei muuda kesmist hinda ju ffs ... kui sa vaatad ka mis ma olen võtnud keskmiseks mängu hinnaks, siis konsooli puhul on ca 40 € ja pc puhul 28, sest olen arvestanud ka pisemaid/vanemaid etc mänge.
Also, mine vaata siis mängude hindu päev päeva kaupa natuke aega samas kohas pre-release perioodil. Minu kogemusel mõnikord availability muutub, ja isegi hind muutub.

Mis Amazoni puutub, siis kas ma saan õigesti aru, et sa paned käe südamele, et ükskõik kes, saab on release, 100% of the time, osta Amazonist, tagastatud mängu odavamalt ja nende kogus on pmt piirmatu. Ei mingit ootamist ja see on arvestatavalt odavam? Muide nende hind ja transakulu on asi mida sa pole kommenteerinud. Ma hästi ei usu, et saatimne on 0 ja just välja tulnud nt 70 € mängu hind on oluliselt alla 65 vms... aga prove me wrong.

tsitaat:
Vahet ju pole kas paned ise kokku või keegi teine paneb ja sa kiidad takka või kaitsed sellist uus vs vana võrdlust, mis iganes põhjendustega.

- kas sa oled meelega tihke või mis siin sünnib täpselt? Kas sa suudad eristada mõtteharjutust reaalsusest ja diskussiooni raamistikust mõtlemist, päris elust? Jah, ma arvan, et kasutaut GPU ostmine on väga mõistlik samm uude komplekti, aga SELLE TEEMA RAAMES MA EI OLE SEDA KORDAGI TEINUD JA ÜHTEGI ARVUTUST SELLEST LÄHTUVALT KA MITTE. Ma ei suuda seda enam selgemalt öelda. Ma EI OLE OMA ARVAMUST selles teemas ARVESTANUD VÕRDLUSTE TEGEMISEL, vaid LÄHTUNUD SIIN KOKKULEPITUD TAVAST ja VÕRRELNUD UUT UUEGA.

viimati muutis Aeron 21.10.2024 12:28:42, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 12:18:06 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, küsimus on ju selles, mida sa pakutud andmetega teed.
Mina ei võta sealt uuringu järeldusi lifetime kulude osas. Vaid kasutan fragmenti sellest.
Aga whatever, võta teine uurimus siis, mille tõin aluseks, mille tulemus kokkuvõttes on sama - ühe generatsiooni jooksul saad pc peale rohkem mänge kui konsoolide peal sama eelarve juures.
Kui MP tax on sees, siis ca 1/4 rohkem, kui mitte, siis ca 15% rohkem.

Kui uuringusse on arvestatud ka muud kulud, siis ei saa seda arvestada kui mängudele kulutatud summa. Kui pole välja toodud millises mahus, siis on see veelgi ebatäpsem.
tsitaat:
...includes internet, in-app purchases, new games, and gaming equipment...

Aeron kirjutas:
- mida ma tagasi ajan? miks see oluline on? see ei muuda kesmist hinda ju ffs ...

Ma ei tea, aga miks siis oli vaja hakata mingeid vabandusi tooma, miks need hinnad ikka üle 50 küündivad?
Aeron kirjutas:
Mis Amazoni puutub, siis kas ma saan õigesti aru, et sa paned käe südamele, et ükskõik kes, saab on release, 100% of the time, osta Amazonist, tagastatud mängu odavamalt ja nende kogus on pmt piirmatu. Ei mingit ootamist ja see on arvestatavalt odavam? Muide nende hind ja transakulu on asi mida sa pole kommenteerinud. Ma hästi ei usu, et saatimne on 0 ja just välja tulnud nt 70 € mängu hind on oluliselt alla 65 vms... aga prove me wrong.

Ei, kasutatud mängude turul pole garanteeritud miski, samuti pole kogus piiramatu, absurdsed eeldused. Aga arvestatavalt odavam on küll jah.
Jälle stawman argument - saatmine ei pruugigi ju olla null (kus see nüüd korraga tuli lol), aga tõin sulle screensottidega näited, kus näiteks UK üks suurimad kasutatud meedia müüjaid saadab 1.49 eur ja Saksamaa oma 3 eur eest. Eestis osta.ee kaudu ostes on transa hinnad samuti alla 5 eur. Olen mitu mängu ostnud.
Aga 1 näide, kus uue mängu saab juba kasutatult oluliselt soodsamalt:
Spoiler Spoiler Spoiler

See pole 100% reegel alati, aga see on väga tavapärane, et nädal-kaks hiljem on kasutatud mäng müügis.
Aeron kirjutas:
- kas sa oled meelega tihke või mis siin sünnib täpselt? Kas sa suudad eristada mõtteharjutust reaalsusest ja diskussiooni raamistikust mõtlemist, päris elust? Jah, ma arvan, et kasutaut GPU ostmine on väga mõistlik samm uude komplekti, aga SELLE TEEMA RAAMES MA EI OLE SEDA KORDAGI TEINUD JA ÜHTEGI ARVUTUST SELLEST LÄHTUVALT KA MITTE. Ma ei suuda seda enam selgemalt öelda. Ma EI OLE OMA ARVAMUST selles teemas ARVESTANUD VÕRDLUSTE TEGEMISEL, vaid LÄHTUNUD SIIN KOKKULEPITUD TAVAST ja VÕRRELNUD UUT UUEGA.

Kas tõesti? icon_lol.gif
Aeron kirjutas:
Või siis osta juba mõnda aega EUs legaalselt olev kasutatud Windows paarikümne euro eest.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11527261#11527261
Aeron kirjutas:
Also, raua võrdluse osas küsiks, et kas nt 1a kasutatud gpu millel on tavaline 3a tootja poolne garantii on kuidagi halvem, kui ps, millel on 2 aastane? Zotac pakub isegi 5a extended, kui registreerid oma toote. Või siis võtad mõnelt chillblast laadselt resellerilt, kes pakub kogu oma potile 5a garantiid: https://www.chillblast.com/all-gaming-systems/build-a-gaming-pc/configure?expert=true&buildid=2044339&showsummary=true (1016 €, rx7700xt-ga kast)...
Kas pole aus võrrelda vähemalt samaväärse garantiiga tooteid?

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11527475#11527475

Seega kasutatud mängud on vägagi okei, kuniks selliste topeltstandardite arvestamine ja õigustamine käib.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 13:10:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kui uuringusse on arvestatud ka muud kulud, siis ei saa seda arvestada kui mängudele kulutatud summa. Kui pole välja toodud millises mahus, siis on see veelgi ebatäpsem.

- ma ju ütlesin ,et võta siis teine uurimus. Seal ei olnud. tulemus on sama. mis on hea märk sellest, et minu ektrapoleeringud olid üsna paikapidavad.
tsitaat:
Ma ei tea, aga miks siis oli vaja hakata mingeid vabandusi tooma, miks need hinnad ikka üle 50 küündivad?
- ei viitsi rohkem. Mine keskkooli või võta brilliant.org-ist mingi kursus, mis matemaatilist keskmist selgitab või ma ei tea.
tsitaat:
Ei, kasutatud mängude turul pole garanteeritud miski, samuti pole kogus piiramatu, absurdsed eeldused. Aga arvestatavalt odavam on küll jah.
Jälle stawman argument - saatmine ei pruugigi ju olla null (kus see nüüd korraga tuli lol), aga tõin sulle screensottidega näited, kus näiteks UK üks suurimad kasutatud meedia müüjaid saadab 1.49 eur ja Saksamaa oma 3 eur eest. Eestis osta.ee kaudu ostes on transa hinnad samuti alla 5 eur. Olen mitu mängu ostnud.
Aga 1 näide, kus uue mängu saab juba kasutatult oluliselt soodsamalt.

- mida me siis võrdleme? PC puhul sa pmt alati saad minu kogemusel hea hinnaga asja. Väga vähe on päriselt erandeid ja ma ei ole veel kohanud olukorda, kus saadavust ei ole reliisi ajal. Mida me siis võrdlema peaksime? Et 10% mängude puhul mõnikord on saadavus ja mõnikord on ok hind kasutautud asjal konsooli peal vs pc stabiilised madalamad hinnad? Idiootne on see vaidlus preguseks juba. Lepi lihtsalt,et vähemalt 25% on pc mängud soodsamad keskmiselt ja DD on mugavam kui retail.
tsitaat:
See pole 100% reegel alati, aga see on väga tavapärane, et nädal-kaks hiljem on kasutatud mäng müügis.

- tra mees, see ei ole ju selline lahendus, millega saab iga inimene tänavalt arvestada. See hetke kui kõik inimesed otsustavad, et ostame nüüd kasutatud asja on kõik. 0 availability... või siis lisa oma ootaega 2 nädalat.
- ja mis sinu imelisse näitesse ühest mängust, mis on soodne enne pre-release, siis palun, sama asi, pc peal, pea 2x soodsam ja instant delivery.
https://www.allkeyshop.com/blog/en-gb/buy-test-drive-unlimited-solar-crown-cd-key-compare-prices/# ; 24 € vs 42 eurot, natuke alla 50% vahe.
Äkki lõpetakse selle mängu hinna ja mugavuse üle jagelemise ära nüüd?
Spoiler Spoiler Spoiler

1. Ma ei pannud konfi sisse kasutatud tükke
2. PC peal saab kasutada windowsi ilma aktiveerimata piiratud funktsionaalsuses ilma igasuguste tagajärgedeta
3. Kui tahta võib ka minna linuxi peale, millel on ikka suurem sortiment kui ükskõik millisel konsoolil
4. Isegi kui panna uue windowsi hind valemisse sisse, on konsool ikka fkucd, sest:
PC eelarve juures 2945 (100 € lahututd windowsi jaoks) saab ca 70 mängu
Konsooli eelarve juures 3045 saab ca 64 mängu.
Kui konsoolil on mp tax ka, siis 54 mängu.

Vaata kuidas tahad, pc gaming on 1 generatsiooni vaates soodsam ja mugavam, olles visuaalselt superior.
Tulles sealjuures ootustpäraste komplikatsioonidegaigapäeva kasutuses. Mitme generatsiooni vaates even more so.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 13:31:32 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
- ma ju ütlesin ,et võta siis teine uurimus. Seal ei olnud. tulemus on sama. mis on hea märk sellest, et minu ektrapoleeringud olid üsna paikapidavad.

Aga sellele vaatamata lingid ja korrutad siiani selle BS uurimuse tulemusi.
Aeron kirjutas:
- ei viitsi rohkem. Mine keskkooli või võta brilliant.org-ist mingi kursus, mis matemaatilist keskmist selgitab või ma ei tea.

Olgu see keskmine mis tahes, mitmed uued PC mängud maksavad väljatulles üle 50 eur. Milleks üldse mingi tootevõtmete defitsiit vabanduseks tuua, oleks ju võinud kohe ainult keskmist hinda mainida. Aga tore teada - minu teada konsoolidel uute mängude puhul sellist asja pole, et digitaalsed tooted poest "otsa saaks" ja see mängu hinda kergitaks. Ehk siis väike, kuid eelis siiski, konsoolidel.
Aeron kirjutas:
- mida me siis võrdleme? PC puhul sa pmt alati saad minu kogemusel hea hinnaga asja. Väga vähe on päriselt erandeid ja ma ei ole veel kohanud olukorda, kus saadavust ei ole reliisi ajal. Mida me siis võrdlema peaksime? Et 10% mängude puhul mõnikord on saadavus ja mõnikord on ok hind kasutautud asjal konsooli peal vs pc stabiilised madalamad hinnad? Idiootne on see vaidlus preguseks juba. Lepi lihtsalt,et vähemalt 25% on pc mängud soodsamad keskmiselt ja DD on mugavam kui retail.

Võrdluses tuleb võtta arvesse ka seda, et selle hinnavahe saab teha tagasi füüsiliste mängude müügi/ostu/vahetusega. Asi selles ongi, et sa "unustad" selle pidevalt ära oma hinnavõrdluses ja korrutad, et asi ongi nii must-valge, et PC gaming on odavam.
Aeron kirjutas:
- tra mees, see ei ole ju selline lahendus, millega saab iga inimene tänavalt arvestada. See hetke kui kõik inimesed otsustavad, et ostame nüüd kasutatud asja on kõik. 0 availability... või siis lisa oma ootaega 2 nädalat.
- ja mis sinu imelisse näitesse ühest mängust, mis on soodne enne pre-release, siis palun, sama asi, pc peal, pea 2x soodsam ja instant delivery.
https://www.allkeyshop.com/blog/en-gb/buy-test-drive-unlimited-solar-crown-cd-key-compare-prices/# ; 24 € vs 42 eurot, natuke alla 50% vahe.
Äkki lõpetakse selle mängu hinna ja mugavuse üle jagelemise ära nüüd?

See on lihtsalt konsoolide puhul lisaboonus või lisavõimalus, mida PC peal enam ei eksisteeri. See, et seda 100% kordadel kasutada ei saa, ei tähenda, et tegu poleks olulise kokkuhoiukohaga.
Näiteks kui konsoolimängu saab 32% soodsamalt ja sina seda asjaolu oma arvutustes arvesse ei võta, siis tekib lõppsummades suur vahe, sinu tulemuse ja selle mis on tegelikult võimalik vahel.
Aeron kirjutas:
1. Ma ei pannud konfi sisse kasutatud tükke
2. PC peal saab kasutada windowsi ilma aktiveerimata piiratud funktsionaalsuses ilma igasuguste tagajärgedeta
3. Kui tahta võib ka minna linuxi peale, millel on ikka suurem sortiment kui ükskõik millisel konsoolil
4. Isegi kui panna uue windowsi hind valemisse sisse, on konsool ikka fkucd, sest:
PC eelarve juures 2945 (100 € lahututd windowsi jaoks) saab ca 70 mängu
Konsooli eelarve juures 3045 saab ca 64 mängu.
Kui konsoolil on mp tax ka, siis 54 mängu.

Vaata kuidas tahad, pc gaming on 1 generatsiooni vaates soodsam ja mugavam, olles visuaalselt superior.
Tulles sealjuures ootustpäraste komplikatsioonidega igapäeva kasutuses.

Kui sina ei pannud, sa otseselt toetasid, et võiks panna kasutatud Windowsi ja kasutatud juppe.
Siis võta arvesse ka Linuxi kasutamise limiidid ja ebamugavused. Võidad Windowsi hinna võrra kuid kokkuvõttes kaotad oluliselt rohkem.
Kui pole probleemi panna uue Windowsi hind valemisse, siis miks on alati suur probleem selle ümber ja see välja jäetakse.
Spoiler Spoiler Spoiler

Tegu on lausa nii hea asjaga, et alla 2% Steami gameritest harrastab seda.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 14:28:41 vasta tsitaadiga

SKG...
tsitaat:
"Aga sellele vaatamata lingid ja korrutad siiani selle BS uurimuse tulemusi."

- ei, ma kasutan oma tuletist, saadaolevatest andmetest, mille tulemus juhtumisi läheb väga kenasti kokku teise uurimusega, millel ka viitasin. Keep up.
tsitaat:
"Olgu see keskmine mis tahes, mitmed uued PC mängud maksavad väljatulles üle 50 eur. Milleks üldse mingi tootevõtmete defitsiit vabanduseks tuua, oleks ju võinud kohe ainult keskmist hinda mainida. Aga tore teada - minu teada konsoolidel uute mängude puhul sellist asja pole, et digitaalsed tooted poest "otsa saaks" ja see mängu hinda kergitaks. Ehk siis väike, kuid eelis siiski, konsoolidel."

- neid olukordi, kus konsooli mäng on odavam kui PC mäng on kaduvväike. Enamasti - ja selleks statistika ongi - on pc mängud oluliselt odavamad. Palun lõpeta sel teemal jäuramine, see on väsitav. Siin ei ole mitte mingit eelist konsoolil on lihtsalt viletasamad hinnad, üksikute anomaaliatega. Period.
tsitaat:
"Võrdluses tuleb võtta arvesse ka seda, et selle hinnavahe saab teha tagasi füüsiliste mängude müügi/ostu/vahetusega. Asi selles ongi, et sa "unustad" selle pidevalt ära oma hinnavõrdluses ja korrutad, et asi ongi nii must-valge, et PC gaming on odavam."

1. seda saab teha endiselt ainult 10% mängude puhul ja see ebamugav/aeganõudev nagu kogu physical maailm
2. selle tulemusena oled ilma mängudeta (kõik sina enda jutud füüsilise kollektsiooni eelistest ja väärtusest, prestiižist jne jääb siis ära)
Ja mitte ükski konsooli vend ei ole veel välja pakkunud mingitki valemit kuidas seda teha. Sa võid olla esimene ootan põnvusega, while you are at it, mõtle kuidas PC EPIC asjadele ja hind külge panna, see on teine asi, mida me pole ka arvestanud so far eriti.
tsitaat:
"Kui sina ei pannud, sa otseselt toetasid, et võiks panna kasutatud Windowsi ja kasutatud juppe."
Siis võta arvesse ka Linuxi kasutamise limiidid ja ebamugavused. Võidad Windowsi hinna võrra kuid kokkuvõttes kaotad oluliselt rohkem.
Kui pole probleemi panna uue Windowsi hind valemisse, siis miks on alati suur probleem selle ümber ja see välja jäetakse."

- kõigile sinu küsimustele on juba ammendavalt vastatud, korduvalt.
1. jah toetasin, toetan senini päris maailmas, siin ei ole kasutatud juppe kasutanud.
2. OS on nii ebaoluline teema kokkuvõttes, mis ei muuda midagi. OSiga või OSita konsoolid on kallimad. Selle 100€ panin ka sinu rahustuseks viimasessse kalkulli sisse ja kokkuvõttes on ikka konsool generatsiooni peale kallim. Lisaks, täiesti OK on kasutada windowsi ilma aktiveermata = 0 kulu.
3. Jah, linux on väga ok, 2% on tekkinud hiljuti seoses steamdeckidega ning see kasvab edasi ning ilmselt on tulekul ka SteamOSi mingi kaasaegsem refresh, mis teeb desktop kogemuse üsna streamlinetuks. Tegelt Linus tegi juba üle aasta tagasi linux gamingust video ning illustreeris, kuidas väga kiiresi ja ilma viperusteta sai kenasti asjad tööle. Asi ei pea olema populaarne, et ta oleks hea. Kasutaja lollus =! platvormi piiratus.
NB! ma ei arva siiski, et linux oleks täna hea lahendus laiemalt mõeldes ja ei soovi selle teema raames seda pakkuda, kui ühte defaultidest, mis oleks võrdväärne windowsiga. To on lihtsalt huvitav ökosüsteem, mis hetkel areneb väga kiiresti ja vb tulevikus muutub nii heaks, et oleks tõsisemalt võetav.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 16:00:50 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
- ei, ma kasutan oma tuletist, saadaolevatest andmetest, mille tulemus juhtumisi läheb väga kenasti kokku teise uurimusega, millel ka viitasin. Keep up.

Need saadaolevad andmed olid ju BS. See, mida hetkel kirjeldad on kõige ehtsam confirmation bias.
Aeron kirjutas:
- neid olukordi, kus konsooli mäng on odavam kui PC mäng on kaduvväike. Enamasti - ja selleks statistika ongi - on pc mängud oluliselt odavamad. Palun lõpeta sel teemal jäuramine, see on väsitav. Siin ei ole mitte mingit eelist konsoolil on lihtsalt viletasamad hinnad, üksikute anomaaliatega. Period.
1. seda saab teha endiselt ainult 10% mängude puhul ja see ebamugav/aeganõudev nagu kogu physical maailm
2. selle tulemusena oled ilma mängudeta (kõik sina enda jutud füüsilise kollektsiooni eelistest ja väärtusest, prestiižist jne jääb siis ära)

Ei. See 10% kehtib võibolla tervikhulga kohta, mis ei näita suurt midagi. Populaarsete mängude seas, mida peamiselt mängitakse, on see protsent mitu korda kõrgem.
Füüsilistega ongi pluss, et sul on valikuvabadus, mida nendega teha. Digital only kollektsiooniga ei tee sa midagi. Lol, kas su enda Steami konto mitte ei kaaperdatud?
Aeron kirjutas:
Ja mitte ükski konsooli vend ei ole veel välja pakkunud mingitki valemit kuidas seda teha. Sa võid olla esimene ootan põnvusega, while you are at it, mõtle kuidas PC EPIC asjadele ja hind külge panna, see on teine asi, mida me pole ka arvestanud so far eriti.

Keegi teine ei peagi seda sinu eest tegema. Kui sina teed hinnavõrdlusi, siis vastutad ainult sina selle aususe ja korrektsuse eest. Ja kui sa selle foorumisse postitad, on teisitel õigus seda kritiseerida, ilma mingite lisatingimusteta.
Aeron kirjutas:
- kõigile sinu küsimustele on juba ammendavalt vastatud, korduvalt.
1. jah toetasin, toetan senini päris maailmas, siin ei ole kasutatud juppe kasutanud.

See toetamine käib pidevalt nii nagu vaja on, põimid pidevalt isiklikud eelistused argumentidesse, vastavalt kuidas vaja. Ükskord sobis ka kasutatud RX 580, mis pidi praeguse konsoolipõlvkonna lõpuni kestma.
Samas palud olla teistel "konsistentne", ise seda mitte järgides:
Aeron kirjutas:
Katsume olla oma argumentatsioonis siis konsistentsed

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11534120#11534120
Aeron kirjutas:
2. OS on nii ebaoluline teema kokkuvõttes, mis ei muuda midagi. OSiga või OSita konsoolid on kallimad. Selle 100€ panin ka sinu rahustuseks viimasessse kalkulli sisse ja kokkuvõttes on ikka konsool generatsiooni peale kallim. Lisaks, täiesti OK on kasutada windowsi ilma aktiveermata = 0 kulu.

Kui nii ebaoluline, mis hinda ei mõjuta, siis miks see on terve selle teema ajaloo jooksul üks asjadest, mis pidevalt ära "ununeb". Imelik neid topletstandardid lugeda, et kui mingid asjad on konsooli puhul "vaev" ja "ebamugavus", siis Linux, aktiveerimata Windows, mängude ostmine mitmest eri portaalist jne seda ei ole.
Aeron kirjutas:
3. Jah, linux on väga ok, 2% on tekkinud hiljuti seoses steamdeckidega ning see kasvab edasi ning ilmselt on tulekul ka SteamOSi mingi kaasaegsem refresh, mis teeb desktop kogemuse üsna streamlinetuks. Tegelt Linus tegi juba üle aasta tagasi linux gamingust video ning illustreeris, kuidas väga kiiresi ja ilma viperusteta sai kenasti asjad tööle. Asi ei pea olema populaarne, et ta oleks hea. Kasutaja lollus =! platvormi piiratus.
NB! ma ei arva siiski, et linux oleks täna hea lahendus laiemalt mõeldes ja ei soovi selle teema raames seda pakkuda, kui ühte defaultidest, mis oleks võrdväärne windowsiga. To on lihtsalt huvitav ökosüsteem, mis hetkel areneb väga kiiresti ja vb tulevikus muutub nii heaks, et oleks tõsisemalt võetav.

See kasvamine tundub pigem sinu wishful thinking. Steami HW survey-st ju näeme, et Windowsi osakaal gaming OS-ina on olnud viimased 6 aastat sisuliselt muutumatu - 97-98%. macOS ja Linux kõiguvad selle ülejäänud 2-3% sees.
Kui ta nii lust ja lillepidu on ja seal juures veel tasuta, miks siis sisuliselt keegi seda ei kasuta?
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 17:09:06 vasta tsitaadiga

SKG, sa ikka saad aru, et ma juba ütlesin mitu korda, et unusta ära siis see esmane uurimus ja lähtu sellest viimasest, mis ma siia postitasin.
Minu vaates pole vahet, sest tulemused on samasugused.
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
"Ei. See 10% kehtib võibolla tervikhulga kohta, mis ei näita suurt midagi. Populaarsete mängude seas, mida peamiselt mängitakse, on see protsent mitu korda kõrgem.
Füüsilistega ongi pluss, et sul on valikuvabadus, mida nendega teha. Digital only kollektsiooniga ei tee sa midagi. Lol, kas su enda Steami konto mitte ei kaaperdatud?"

- see 10% kehtib mängude kohta, mis platvormidel on saadaval. Kuidas sa täpselt otstad selle üle, mida peamiselt mängitakse?
Meil oli juttu siin metaskooridest, mis heal juhul annavad mingi aimduse sellest, mis võiks olla mängiav, aga see ei peegelda müüki.
Lisaks, Capcomi 2024 avaldatud statistika näitas ca 95% digital sales-i. Ühe suurima tegijana usun, et ta iseloomustab hetke seisu päris hästi.
Sinu viidatud data on aegunud juba tänaseks, need on 3a vanad andmed (ajal mil füüsiline on iga aasta oluliselt vähenenud) ning täna on kindlasti olukord juba palju rohkem füüsilise kahjuks, kui toona oli.
tsitaat:
"Keegi teine ei peagi seda sinu eest tegema. Kui sina teed hinnavõrdlusi, siis vastutad ainult sina selle aususe ja korrektsuse eest. Ja kui sa selle foorumisse postitad, on teisitel õigus seda kritiseerida, ilma mingite lisatingimusteta."

- unistuste vestluskaaslane tõesti, 0 pingutust ja 100% kriitikat. Ei huvita, mis tegelikult on, vaid et teisel ei oleks õigus. Mõnus.
Ise valmis tegema täpselt nii palju tööd, et saaks öelda, mis on valesti, aga ise oska või julge midagi välja pakkuda.
tsitaat:
"See toetamine käib pidevalt nii nagu vaja on, põimid pidevalt isiklikud eelistused argumentidesse, vastavalt kuidas vaja. Ükskord sobis ka kasutatud RX 580, mis pidi praeguse konsoolipõlvkonna lõpuni kestma.
Samas palud olla teistel "konsistentne", ise seda mitte järgides:"

- mina reeglina panen iga oma arvamusega kaasa allika millele teotun ja mainin ära kohad, kus on minu eelistus ja kus on selleks teemaks sobilik sisu.
Ei ma ei ole eksimatu, aga ma vähemalt üritan. Sul on palju mugvam olla konsistentne, sest sinu sisend on lihtslt stabiilselt nõrk. Seda taset on lihtne hoida.
See rx580 oli minu lapse esimene gaming pc, millega ta tänini mängib ja selleks on see suurepärane masin, mis ilmselt peab vastu ps5 lõpuni vabalt.
tsitaat:
"Kui nii ebaoluline, mis hinda ei mõjuta, siis miks see on terve selle teema ajaloo jooksul üks asjadest, mis pidevalt ära "ununeb". Imelik neid topletstandardid lugeda, et kui mingid asjad on konsooli puhul "vaev" ja "ebamugavus", siis Linux, aktiveerimata Windows, mängude ostmine mitmest eri portaalist jne seda ei ole."

- see ei unune ära vaid jäetaks välja ja seda selle pärast, et tegelikkuses aktiveerimata windows ei too kaasa muid ebamugavusi peale tema enda kiunumise.
Sa tead seda väga hästi ja lihtsalt tegeled demogoogiaga.
Linuxi osas sai väga selgelt öeldud, et see pole selle teema jaoks soovitus, vaid lihtsalt huvitav ökosüsteem, aga ma tean, et funktsionaalne lugemine on raske.
Ning jah, eri portaalidest/kasutajatelt kasutatud mägnude ostmine, saadavuse ootamine mitmel puhul ja kojutulemise ootamine on ebamugavam ja kulukam kui AKS-ist võtme ostmine alla 1 minutiga.

tsitaat:
See kasvamine tundub pigem sinu wishful thinking. Steami HW survey-st ju näeme, et Windowsi osakaal gaming OS-ina on olnud viimased 6 aastat sisuliselt muutumatu - 97-98%. macOS ja Linux kõiguvad selle ülejäänud 2-3% sees.
Kui ta nii lust ja lillepidu on ja seal juures veel tasuta, miks siis sisuliselt keegi seda ei kasuta?

- sul on õigus, mul on wishful thinking, sest see on hea asi mida wishida. Minu õnneks, on mul alust olla optimislik:
Linux has managed to increase its share to a meagre 4.03% — even as it enjoys strong growth off a low base, gaining 1.09 percentage points year on year. That might not sound like a lot, but it represents annual growth of 37.1%.
Spoiler Spoiler Spoiler

Google gemini arvates on maailmas umbes 1.5 miljardit masinat, neist ~4% on 60+ miljonit. See on väga lähedal PS5 hetke suurusele.
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 17:57:39 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, sa ikka saad aru, et ma juba ütlesin mitu korda, et unusta ära siis see esmane uurimus ja lähtu sellest viimasest, mis ma siia postitasin.
Minu vaates pole vahet, sest tulemused on samasugused.
Spoiler Spoiler Spoiler

Sama ka kehtib selle "uuringu" kohta. Kas sa oma enda lingitud allikaid ei loe? Allikas ütleb selgelt "annually", sina kirjutad - "435 kuus" icon_rolleyes.gif
Esiteks, need andmed seal on väga pealiskaudsed (sisuliselt on seal ainult 1 lause, mis loeb ja see ongi "terve data"?). Teiseks, jälle on sinna summasse kõik kokku arvestatud:
tsitaat:
The average American spent $435 on video games, including consoles and accessories, in 2023, according to The Motley Fool Ascent's recent survey on video game spending.

Ehk siis me ju ei näe, mis selle summa moodustab. Palju sealt kulub mängudele? Palju kulub asjadele, mida tingimata pole vaja ja mida me siin teemas ei arvesta (mingi kallis pult, headset vms, arvutitool ja -laud)? Kas Internet on jälle sisse arvestatud? Keskmine ameeriklane ju ei pane hoolikalt valitud üksikutest juppidest gaming PC-d kokku, seega enamus selles numbris olevatest PC-dest ole kohe kindlasti nii võimekad masinad nagu siin teemas, vaid pigem poest ostetud valmiskompletkid, mis on teadagi... Uuringus oli jutt dollaritest, siis sina lahutad sealt maha mängude hinnad eurodes? Pole suur, vahe, kuid midagi ikka on. Et jah... nende arvutuste tegemisega on "meil" kehvasti. Ühe üldsõnalise lause põhjal selliseid järeldusi teha ei saa.
Aeron kirjutas:
- see 10% kehtib mängude kohta, mis platvormidel on saadaval. Kuidas sa täpselt otstad selle üle, mida peamiselt mängitakse?
Meil oli juttu siin metaskooridest, mis heal juhul annavad mingi aimduse sellest, mis võiks olla mängiav, aga see ei peegelda müüki.
Lisaks, Capcomi 2024 avaldatud statistika näitas ca 95% digital sales-i. Ühe suurima tegijana usun, et ta iseloomustab hetke seisu päris hästi.
Sinu viidatud data on aegunud juba tänaseks, need on 3a vanad andmed (ajal mil füüsiline on iga aasta oluliselt vähenenud) ning täna on kindlasti olukord juba palju rohkem füüsilise kahjuks, kui toona oli.

See oli su enda allikas ju kirjas... Mis sulle endale eelnevalt sobis... Nüüd on need "3 aastat vanad" lol
tsitaat:
The largest publishers are much more likely to go through the hassle and expense of a physical release for their marquee titles.

Võta kasvõi Steam lahti ja vaata palju seal on digital only mänge, mil pole ühtegi kasutaja kommentaari ega ülevaadet. Aga statistikas lähevad need ju kirja. Viimnegi indie rämps seal hulgas, mida tasuta ka ei tahaks.
Aeron kirjutas:
- unistuste vestluskaaslane tõesti, 0 pingutust ja 100% kriitikat. Ei huvita, mis tegelikult on, vaid et teisel ei oleks õigus. Mõnus.
Ise valmis tegema täpselt nii palju tööd, et saaks öelda, mis on valesti, aga ise oska või julge midagi välja pakkuda.

Kui sa unistuste vestluskaaslast otsid, siis oled ilmselgelt vales kohas.
Aeron kirjutas:
- mina reeglina panen iga oma arvamusega kaasa allika millele teotun ja mainin ära kohad, kus on minu eelistus ja kus on selleks teemaks sobilik sisu.
Ei ma ei ole eksimatu, aga ma vähemalt üritan. Sul on palju mugvam olla konsistentne, sest sinu sisend on lihtslt stabiilselt nõrk. Seda taset on lihtne hoida.
See rx580 oli minu lapse esimene gaming pc, millega ta tänini mängib ja selleks on see suurepärane masin, mis ilmselt peab vastu ps5 lõpuni vabalt.

Füüsiliselt võibolla peab riistvara vastu, aga võimekuselt pole tegu ju samaväärse masinaga. Arvestades veel seda, et mida edasi konsoolipõlvkonna ajal, optimeeritakse mänge konsoolidele paremini ja käärid PC-ga venivad suuremaks. Nii on alati olnud.
Aeron kirjutas:
- see ei unune ära vaid jäetaks välja ja seda selle pärast, et tegelikkuses aktiveerimata windows ei too kaasa muid ebamugavusi peale tema enda kiunumise.
Sa tead seda väga hästi ja lihtsalt tegeled demogoogiaga.
Linuxi osas sai väga selgelt öeldud, et see pole selle teema jaoks soovitus, vaid lihtsalt huvitav ökosüsteem, aga ma tean, et funktsionaalne lugemine on raske.
Ning jah, eri portaalidest/kasutajatelt kasutatud mägnude ostmine, saadavuse ootamine mitmel puhul ja kojutulemise ootamine on ebamugavam ja kulukam kui AKS-ist võtme ostmine alla 1 minutiga.

Ei, seda lisasid sa alles hiljem, mitte algses argumendis.
AKS-ist ei saa võtmeid alati alla 1 minuti kätte, korduvalt seda tõdema pidanud, mitte, et mul kuskile kiiret oleks, aga olen oma 10-15 minutit kindlasti oodanud kuni minu "tellimust täidetakse". See 1 min on BS.
Aga ju siis leidsin mina jälle "erandid" ja sinu väide polnud ülepingutatud.
Aeron kirjutas:
- sul on õigus, mul on wishful thinking, sest see on hea asi mida wishida. Minu õnneks, on mul alust olla optimislik:
Linux has managed to increase its share to a meagre 4.03% — even as it enjoys strong growth off a low base, gaining 1.09 percentage points year on year. That might not sound like a lot, but it represents annual growth of 37.1%.
Spoiler Spoiler Spoiler

Google gemini arvates on maailmas umbes 1.5 miljardit masinat, neist ~4% on 60+ miljonit. See on väga lähedal PS5 hetke suurusele.

Oot-oot, sa räägid hetkel lihtsalt Linuxi lauaarvutitest, aga jutt oli ju kui suure osa gamingust see moodustab. Steami HW Survey-st on näha, et Linux gaming PC-d on suht paigal seisnud. Viimased 6 aastat seda Windowsist ülejäänud 2-3% macOS-iga jaganud.
Oleks võinud oma väite allika ka tuua, mis räägib lihtsalt lauaarvutitest, gamingust pole sõnagi:
https://techcentral.co.za/linux-on-the-desktop-is-gaining-ground/241120/#:~:text=Windows%20still%20holds%20a%20commanding,represents%20annual%20growth%20of%2037.1%25.
Ilma allikata AI vastus on parem kui reaalne riistvara statistika suurimas PC mängude müügiportaalis?

Kus siin kirjas on, et tegu on sinu isikliku eelistuse või arvamusega, mis hinnakalulatsioonis ei arvestu? Terve see teema on selliseid "kõrvalehüppeid" täis, kus lugeja peab suutma mõista, kus nüüd on tegu "üldise Konsoolid vs PC võrdlusega" ja kus on "Aeroni isiklik eelistus vs konsoolid".
Aeron kirjutas:
2. Linux gamingul ei ole midagi viga
3. Windowsi saab osta ka kasutatult u 50% hinnaga.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11527916#11527916

viimati muutis SKG 21.10.2024 18:01:51, muudetud 1 kord
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 21.10.2024 17:58:32 vasta tsitaadiga

Mingite kopikate üle on mõttetu vaielda - PC'ga ma teenin seeaeg raha kui ei kasuta mängimiseks ega hobiks ehk asi teenib end ise tagasi - konsool on puhas tilulilu mänguasi.
Kommentaarid: 156 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 21.10.2024 18:07:45 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
Mingite kopikate üle on mõttetu vaielda - PC'ga ma teenin seeaeg raha kui ei kasuta mängimiseks ega hobiks ehk asi teenib end ise tagasi - konsool on puhas tilulilu mänguasi.

Kas ongi nii must-valge?
Neid YouTubereid ju küll, kes konsoolide contenti loovad, striimivad jne ning sellega ka teenivad. Arvan, et soovi korral on võimalik teenida mõlemiga.
Mõned lausa tegelevadki konsoolimängude müügiga, see nõuab juba väheke vaeva, kuid seda nõuab ka arvutiga töö tegemine.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 21.10.2024 23:43:06 vasta tsitaadiga

SKG, nad teevad seda kasutades pc-d icon_smile.gif
kas nüüd hakkame võrdlema konsoolide ja pc prouctivitit?

tsitaat:
Sama ka kehtib selle "uuringu" kohta. Kas sa oma enda lingitud allikaid ei loe? Allikas ütleb selgelt "annually", sina kirjutad - "435 kuus" icon_rolleyes.gif
Esiteks, need andmed seal on väga pealiskaudsed (sisuliselt on seal ainult 1 lause, mis loeb ja see ongi "terve data"?). Teiseks, jälle on sinna summasse kõik kokku arvestatud:

- see iseloomustabki hästi sinu argumentatsiooni. ma tegin sõna vea, arvutused peavad vett, aga sina virised sõna üle.
tsitaat:

tsitaat:The average American spent $435 on video games, including consoles and accessories, in 2023, according to The Motley Fool Ascent's recent survey on video game spending.

Ehk siis me ju ei näe, mis selle summa moodustab. Palju sealt kulub mängudele? Palju kulub asjadele, mida tingimata pole vaja ja mida me siin teemas ei arvesta (mingi kallis pult, headset vms, arvutitool ja -laud)? Kas Internet on jälle sisse arvestatud? Keskmine ameeriklane ju ei pane hoolikalt valitud üksikutest juppidest gaming PC-d kokku, seega enamus selles numbris olevatest PC-dest ole kohe kindlasti nii võimekad masinad nagu siin teemas, vaid pigem poest ostetud valmiskompletkid, mis on teadagi... Uuringus oli jutt dollaritest, siis sina lahutad sealt maha mängude hinnad eurodes? Pole suur, vahe, kuid midagi ikka on. Et jah... nende arvutuste tegemisega on "meil" kehvasti. Ühe üldsõnalise lause põhjal selliseid järeldusi teha ei saa.

- if anything, on lause "and accessories" PC-le kahjulik, kuna seal on actually accessoreid mida osta.
- jah, seal on ühe arverea taga kõik mis on mängimiseks esmavajalik, mida konsooli puhul on väga vähe, seega ole palun lõpusk ometi õnnelik
- Kas internet või tool on accessoried? Läksid rikki? Lisaks, mis iganes see ka ei ole, on see pc mõttes kahjulik, seega taaskord, ole lõpuks ometi õnnelik. Undeniably konsooli vaates positiivne uurimus lõpuks ometi.
tsitaat:
See oli su enda allikas ju kirjas... Mis sulle endale eelnevalt sobis... Nüüd on need "3 aastat vanad" lol

- jah, see oli minu enda allikas ja info mida ma kasutasin teadmisega, et see on hetke parim teadmine. Nüüd kui mul oli vaja otsida täiendavat infot, siis ma tegin seda ja nüüd on mul värskem info, millest ma edaspidi lähtun, kuni ma leian taaskord värskemat infot, et siis jälle oma seisukohta kaasajastada. Keeruline ma tean.

Linuxi osas, sa oled misinformed. Need ei ole paigal seisunud, nagu ei ole paigal seisnud ka steami kasutajate hulk.
link
Linux kasvab, ma ei tea miks see sulle probleemne info, aga whatever.

tsitaat:
Kus siin kirjas on, et tegu on sinu isikliku eelistuse või arvamusega, mis hinnakalulatsioonis ei arvestu? Terve see teema on selliseid "kõrvalehüppeid" täis, kus lugeja peab suutma mõista, kus nüüd on tegu "üldise Konsoolid vs PC võrdlusega" ja kus on "Aeroni isiklik eelistus vs konsoolid".
2. Linux gamingul ei ole midagi viga
3. Windowsi saab osta ka kasutatult u 50% hinnaga.

Ma ei saa aru, keda või mida sa ründad siin. Otsid paaniliselt kohta selles threadis, kus on sinu arvates väikegi viga sees, et viidata sellele ja maalida mingit pilti.
Sa võiks selle sama aja kulutada parem demagoogia asemel sisu peale. Tbh olen päris impressed, et sa nii suure teema peale nii viletsad näited minu failidest oled leidnud.
Silmas pidades kui palju ma postitan, võib vägagi rahul olla.

...mis puutub viimastesse väidetesse konkreetselt, siis küsiks vastu, et mis sellel linux gamingul siis viga on täpselt?
Selle teema raames pole keegi seda siia ühtegi arvutusse sisse pannud ja tõsiselt kasutanud, on olnud lihtsalt mingi kõrval teema, umbes nagu ilusa sõbranna kole õde, et näe, ta on ka olemas.
Sa nüüd siis tundsid vajadust hakata rääkima, et kui kole ta siis ikka tegelikult on jah? Kas see tundub sinule mõistlik aja ja energia investeering? Kas sa tahaks suhelda inimesega, kes hakkaks sellist jura ajama?

Mis on viga väitel, et kasutatud windowsi saab osta u 50% hinnaga? Legaalselt saab, terve business model on ehitatud cloud upgrade-ist ülejäävate windowsi litsentside peale, mida on ka SPUR alusel õigus edasi müüa (mitte et ma ise oleks viitsinud SPURi läbi kammida, aga mitu vastavad tegevusega site-i viitavad sellele).
Lisaks ja veel enam, sa võid windowsi kasutada ilma aktiveerimata forever.

Mis oli kõige parem tulemus, mis oleks võinud olla, nende kahe väite esile toomisel? Miks seda tarvis oli?

tsitaat:
Ei, seda lisasid sa alles hiljem, mitte algses argumendis.

Ei, tegin oma posti ära, lugesin läbi ja vaatasin, et ohoo, see on koht kuhu peaks ilmselt lisama, et see on isiklik arvamus ja tegin seda.
tsitaat:
AKS-ist ei saa võtmeid alati alla 1 minuti kätte, korduvalt seda tõdema pidanud, mitte, et mul kuskile kiiret oleks, aga olen oma 10-15 minutit kindlasti oodanud kuni minu "tellimust täidetakse". See 1 min on BS.

No see muudab küll kõik. Palun väga vabandust, mõnikord ei saa 1 minuti jooksul mängu kätte. Vaid pead isegi 15 minutit, mitte midagi tegema. Kuidas ma küll söendasin midagi nii riukalikult pahatahtlikult vale selliselt avalikult kuulutada. Andestust tõesti isand "physical copy god" oma pühalikus hiilguses ja õigsuses.
(mida ma vist ei öelnud isegi, vaid väitsin, et ostu saab sooritatud 1 minutiga, aga sa kindlasti otsid minu jaoks sellekoha välja ja tsiteerid mind, nii et ma ei hakka ise vaevuma)

viimati muutis Aeron 21.10.2024 19:34:04, muudetud 1 kord
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 02:43:17 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
nad teevad seda kasutades pc-d

Esiteks, juba 2015 aasta Nvidia Shield suutis ilma PC abita gamingu otse netti striimida, rääkimata praegustest konsoolidest. Teiseks, kui arvutil ei mängi, pole kallist gaming PC-d vaja. Väga imelik argument.
Aeron kirjutas:
- see iseloomustabki hästi sinu argumentatsiooni. ma tegin sõna vea, arvutused peavad vett, aga sina virised sõna üle.

Ei, see iseloomustab pidevat lohakust, kontrollida oma arvutusi, kirjapandut ja lingitud allikate sisu, enne foorumisse postitamist.
Allolev Steami numbritega mainipuleerimine on järjekordne näide.
Aeron kirjutas:
- if anything, on lause "and accessories" PC-le kahjulik, kuna seal on actually accessoreid mida osta.
- jah, seal on ühe arverea taga kõik mis on mängimiseks esmavajalik, mida konsooli puhul on väga vähe, seega ole palun lõpusk ometi õnnelik

Jah, sest konsoolidele ju pole kõrvaklappe/headsette, pulte, laadimisdokke, kaameraid, salvestuseadmeid, meediapulte, roole-pedaale, rallitoole, VR headsette, puldihoidjaid, konsoolide skinne jne. Nn. aksessuaarid on ainult PC peal thumbs_up.gif
Ei, seal kuskil pole kirjas, et ainult esmavajalik on, see on su väljamõeldis.
Lisaks, PS5 vaba saadavus tekkis alles 2022 viimasel kuul. Minu jaoks Euroopas alles 2023 talvel. Selle "uuringu andmed" on 2023 aasta kohta, kus konsooli "vaba müük" alles algas ja tehti kohe müügirekordeid. Seega selle summa sees võib olla palju uusi konsoole, hinnaga ~450. Mis ainuüksi juba ületaks terve aastase summa, mis oli 435.
Aeron kirjutas:
- Kas internet või tool on accessoried? Läksid rikki? Lisaks, mis iganes see ka ei ole, on see pc mõttes kahjulik, seega taaskord, ole lõpuks ometi õnnelik. Undeniably konsooli vaates positiivne uurimus lõpuks ometi.

Terve mõistus ütleks, et pole, aga nii üldsõnalist asja ei saa usaldada, et see kaasatud pole. Sinu toodud esimeses uuringus oli see sisse arvestatud kui kulu gamingule ja see teeb paratamatult ettevaatlikuks.
Aeron kirjutas:
- jah, see oli minu enda allikas ja info mida ma kasutasin teadmisega, et see on hetke parim teadmine. Nüüd kui mul oli vaja otsida täiendavat infot, siis ma tegin seda ja nüüd on mul värskem info, millest ma edaspidi lähtun, kuni ma leian taaskord värskemat infot, et siis jälle oma seisukohta kaasajastada. Keeruline ma tean.

Ära siis jälle vanemate andmete juurde naase kui uuemad narratiivi ei toeta.
Aeron kirjutas:
Linuxi osas, sa oled misinformed. Need ei ole paigal seisunud, nagu ei ole paigal seisnud ka steami kasutajate hulk.
link
Linux kasvab, ma ei tea miks see sulle probleemne info, aga whatever.

See on järjekordne näide kognitiivsest dissonantsist:
- ma postitan uusimad Steami andmed, september 2024, mis näitab Linuxi osakaaluks 1,87%
- sa ignoreerid seda ja otsid välja vanemad Steami andmed, mai 2024, sest see number on suurem ja sobib sinu kinnistunud dogmaga paremini.
Väga alatud võtted. See on juba next level cherrypicking icon_neutral.gif
Spoiler Spoiler Spoiler

Siit võib järeldada hoopis vastupidist - Linux gamingus oli korraks kerge võnge üles, kuid langes tagasi alla 2%. Ehk siis - suures plaanis on Windowsi osakaal viimased 6 aastat 97-98% olnud. macOS ja Linux jagavad seda ülejäänud 2-3%.
Aeron kirjutas:
Ma ei saa aru, keda või mida sa ründad siin. Otsid paaniliselt kohta selles threadis, kus on sinu arvates väikegi viga sees, et viidata sellele ja maalida mingit pilti.
Sa võiks selle sama aja kulutada parem demagoogia asemel sisu peale. Tbh olen päris impressed, et sa nii suure teema peale nii viletsad näited minu failidest oled leidnud.
Silmas pidades kui palju ma postitan, võib vägagi rahul olla.

Pole raske, sest neid ämbreid tuleb ju pidevalt. Ja "meil" on siin mäluprobleemid, kus on vaja pidevalt meelde tuletada.
Aeron kirjutas:
...mis puutub viimastesse väidetesse konkreetselt, siis küsiks vastu, et mis sellel linux gamingul siis viga on täpselt?
Selle teema raames pole keegi seda siia ühtegi arvutusse sisse pannud ja tõsiselt kasutanud, on olnud lihtsalt mingi kõrval teema, umbes nagu ilusa sõbranna kole õde, et näe, ta on ka olemas.
Sa nüüd siis tundsid vajadust hakata rääkima, et kui kole ta siis ikka tegelikult on jah? Kas see tundub sinule mõistlik aja ja energia investeering? Kas sa tahaks suhelda inimesega, kes hakkaks sellist jura ajama?

Äkki loeks omaenda linke, seal ju kirjas mitmed punktid? "Challenges Hindering Linux’s Wider Adoption".
Linuxi learning curve on oluliselt suurem kui Windowsi oma, kus sul kätt ei hoita, igal asjal graafilist liidest pole, vajalikke runtimesid sul automaatselt mänguinstallika poolt ei installita, aeg-ajalt tuleb kapoti alla ehk käsureale ronida, eri Linux distrote killustatus jne. Jääb pikemaks ajaks veel entusiasti pärusmaaks.
Right... ühtegi komplekti pole pandud, aga kui olen küsinud seda, miks Windowsi hinda pole komplektile lisatud, siis nii sina kui Tomorrow vastasite stiilis, et Linux on ju tasuta lol.
Siis ei ole mõtet ka kõvatada sellega, kui reaalselt selle Linux PC-ga mängima ei hakka.
Aeron kirjutas:
Mis on viga väitel, et kasutatud windowsi saab osta u 50% hinnaga? Legaalselt saab, terve business model on ehitatud cloud upgrade-ist ülejäävate windowsi litsentside peale, mida on ka SPUR alusel õigus edasi müüa (mitte et ma ise oleks viitsinud SPURi läbi kammida, aga mitu vastavad tegevusega site-i viitavad sellele).
Lisaks ja veel enam, sa võid windowsi kasutada ilma aktiveerimata forever.
Mis oli kõige parem tulemus, mis oleks võinud olla, nende kahe väite esile toomisel? Miks seda tarvis oli?

Kui Retail litsents, siis kui võrdlusesse sobib kasutatud soft PC peal, sobib kasutatud soft ka konsoolidel.
Aeron kirjutas:
Ei, tegin oma posti ära, lugesin läbi ja vaatasin, et ohoo, see on koht kuhu peaks ilmselt lisama, et see on isiklik arvamus ja tegin seda.

Kui nüüd teemasisest otsingut kasutada "linux", siis on enamus sinu algatatud.
Ja:
Tomorrow kirjutas:
OS ei pea olema 120€ Windows vaid võib olla tasuta Linux. Saaks veel odavamalt.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11527777#11527777
Aeron kirjutas:
No see muudab küll kõik. Palun väga vabandust, mõnikord ei saa 1 minuti jooksul mängu kätte. Vaid pead isegi 15 minutit, mitte midagi tegema. Kuidas ma küll söendasin midagi nii riukalikult pahatahtlikult vale selliselt avalikult kuulutada. Andestust tõesti isand "physical copy god" oma pühalikus hiilguses ja õigsuses.
(mida ma vist ei öelnud isegi, vaid väitsin, et ostu saab sooritatud 1 minutiga, aga sa kindlasti otsid minu jaoks sellekoha välja ja tsiteerid mind, nii et ma ei hakka ise vaevuma)

Ülepingutatud väide, muud midagi.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.10.2024 06:20:45 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Auron kirjutas:

Kas ongi nii must-valge?
Neid YouTubereid ju küll, kes konsoolide contenti loovad, striimivad jne ning sellega ka teenivad. Arvan, et soovi korral on võimalik teenida mõlemiga.
Mõned lausa tegelevadki konsoolimängude müügiga, see nõuab juba väheke vaeva, kuid seda nõuab ka arvutiga töö tegemine.

Äkki paned mulle lingi töökassast kus otsitakse juutuuberit või konsooliga mängimise oskus on required skill - muul juhul on tegu full retarded argumendiga ja saad ka ise sellest vägahästi aru. Rohkem pole vaja sellel peatuda, sest see läheb tsirkuseks.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 11:08:42 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Auron kirjutas:

Kas ongi nii must-valge?

Äkki paned mulle lingi töökassast kus otsitakse juutuuberit või konsooliga mängimise oskus on required skill - muul juhul on tegu full retarded argumendiga ja saad ka ise sellest vägahästi aru. Rohkem pole vaja sellel peatuda, sest see läheb tsirkuseks.

Tsirkus on sinu eeldus, et keegi sellist töökohta pakuks. Sellised töökohad luuakse ise ja töötatakse endale. Algab ilmselt hobina, mis populaarsuse kasvades võimaldab lõpuks ka osalist või täielikku elatist teenida.
Mina pole popp juutuuber, aga konsoolihobi on juba vähemalt ühe konsooli hinna tagasi teeninud, ilma erilise pingutuseta.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.10.2024 12:26:15 vasta tsitaadiga

SKG, ps'i steaming kvaliteet on nii katastroofiline, et seda küll monetize-ida ei saa.
Jah, minu arvates on konsoolile accessoreid mida inimesed igapäevaselt kasutavad oluliselt vähem.

Linuxi statistika osas palun vabandust, ma ei märganud kuupäevi. Minu viga.
Ja selles osas on ka hea tähelepanek, et Linuxi kasv =! linux gamingu kasv.
Aga linux gaming kasvab ka. Steam kasvab väga kiiresti ja kui need % püsiksid samad, siis järelikult linuxi kasv = pc kasv.
Kui % langeks, siis kasvaks PC kiiremini ja vastupidi, kui % tõuseks, kasvaks linux kiiremini.
Järelikult sel aastal on olnud perioode, kus linux on kasvanud kiiremini kui kogu PC osakaal.
Loomulikult see ei saa koguaeg nii olla, aga see on juhtunud ja edaspidi linux langebki jälle %, aga kasvab ikkagi. Ja vb kui tuleb veel mingi äge handheld või tuleb nt SteamOS, siis võtab linux jälle natuke % tagasi... või siis linux gaming kukub kokku icon_smile.gif

Meil on miljoneid seadeid igapäevaselt online, Valve on sõlminud Arch linuxiga koostöö kokkuleppe, et asju veelgi kiirendada.
Aga selle teema kontekstis on ta täpselt nagu see ilusa pruudi kole õde, las olla. EI ole vaja tähelepanu pöörata. Vb kui Steam OS uuesti tuleb mingil märgilisel moel.

Mis windowsi puutub, siis windowsi saab jooksutada ilma aktiveerimata legaalselt piirangutega.
Rohkemat ei peagi ütlema. See võtab kogu selle litsentsi lisamise vajaduse, kasutautud tarkvara jne jura kenasti kokku.
= hinda ei ole vaja lisada rauale, kasutaud softi ei ole vaja osta jne.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 13:09:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
SKG, ps'i steaming kvaliteet on nii katastroofiline, et seda küll monetize-ida ei saa.

See on jälle täiesti ülepingutatud argument. Jah, stream pole hetkel 4K, vaid 1080p60, aga kvaliteet koos kaamerapildiga on täiesti okei. Kui sa kellelgi katastroofilist nägid, siis oli see ilmselt halva netiühenduse tõttu.
Alates 6:55 (arvesta veel seda, et see on Twitchi laetud, sealt võetud ja omakorda YouTube pandud).
Spoiler Spoiler Spoiler

Aeron kirjutas:
Jah, minu arvates on konsoolile accessoreid mida inimesed igapäevaselt kasutavad oluliselt vähem.

Ei saa nõustuda. Lisaks, enne unustasin loetelust veel PS Portali, mis on samuti konsoolilisa ja toimib siiski ka kodust väljaspool.
Aeron kirjutas:
Linuxi statistika osas palun vabandust, ma ei märganud kuupäevi. Minu viga.
Ja selles osas on ka hea tähelepanek, et Linuxi kasv =! linux gamingu kasv.
Aga linux gaming kasvab ka. Steam kasvab väga kiiresti ja kui need % püsiksid samad, siis järelikult linuxi kasv = pc kasv.
Kui % langeks, siis kasvaks PC kiiremini ja vastupidi, kui % tõuseks, kasvaks linux kiiremini.
Järelikult sel aastal on olnud perioode, kus linux on kasvanud kiiremini kui kogu PC osakaal.
Loomulikult see ei saa koguaeg nii olla, aga see on juhtunud ja edaspidi linux langebki jälle %, aga kasvab ikkagi. Ja vb kui tuleb veel mingi äge handheld või tuleb nt SteamOS, siis võtab linux jälle natuke % tagasi... või siis linux gaming kukub kokku icon_smile.gif

Meil on miljoneid seadeid igapäevaselt online, Valve on sõlminud Arch linuxiga koostöö kokkuleppe, et asju veelgi kiirendada.
Aga selle teema kontekstis on ta täpselt nagu see ilusa pruudi kole õde, las olla. Ei ole vaja tähelepanu pöörata. Vb kui Steam OS uuesti tuleb mingil märgilisel moel.

Steam HW survey läheb tagasi kuni 2018, selle põhjal pole Windowsi osakaal muutunud. Pluss-miinus 1% on kõikunud. Kas see ongi see Linux gamingu "kasv" mida silmas pead? Jah, Linux gaming seadmeid on võibolla juurde tulnud, kuid ega Windowski paigal seisa. Omavaheline suhe on olnud muutumatu vähemalt viimased 6 aastat.
Aeron kirjutas:
Mis windowsi puutub, siis windowsi saab jooksutada ilma aktiveerimata legaalselt piirangutega.
Rohkemat ei peagi ütlema. See võtab kogu selle litsentsi lisamise vajaduse, kasutautud tarkvara jne jura kenasti kokku.
= hinda ei ole vaja lisada rauale, kasutaud softi ei ole vaja osta jne.

Selge, edaspidi siis arvestab ka selle ebamugavusega. Või noh, me teame hästi miks see nii on, sest gaming PC-l on raske konsooliga konkureerida ja kokkuhoid selle teema vältel on tulnud kohtadest nagu OS, noname jupid jne.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.10.2024 14:42:57 vasta tsitaadiga

SKG, ma mõtlesin konkreetselt game steam kvlaiteeti, mis on väga halb. Minu kogemusel ka hea ühenduse taga. Pole veebikaameraga kokku puutunud ja selle saab asendada soovi korral telefoni omaga ka, mis on anyway kvaliteetsem kui 95% veebikaameratest.
Mis muudesse lisadesse puutub, siis mingid youtube-i superstaarid ostavad igast asju, aga jüril maril on vb gaming headset ja teine pult tundub mulle. Muud pole ju vaja mängimseks tegelt. Aga huvitav oleks muidugi mingit statistikat näha.

Linuxi osas on lihtsalt see, et pc kasvab mühinal ja isegi kui proportsioonid on samad, siis on see linuxile väga tugev tulemus.
Paar aastat tagasi kui streamis oli a la 100 milj monthly users ja Linux osakaal 1%, siis oli linuxi masinaid kokku 1 milj.
Täna on pea-aegu 2 %, aga steamis on 132 milj monthly users ja seega Linux masinaid kokku pea 2.5 milj. Kasv on rets, eriti timeframe vaadates.

Ma ei ole näinud siin eriti non-name juppide panemis ja OSi puhul küll midagi katki või halvemini ei ole kui see on aktiveerimata.
Kui see sul paremini aitab magada kuidagi , siis võid endale rääkida mis lugu tahad sellest, miks see nii, simple truth on see, et kui MS ei tahaks, et inimesed ilma aktiveerimata windowsi kasutaks, siis ta teeks nii ,et see ei tööta.
Kuna tal on aga tegelt suva, talle lihtslt meeldiks, kui inimesed ostaks, siis ta lihtsalt näägutab, aga ei tee midagi ja on kasutaja enda otsustada, kas tahab näägutamisega leppida või mitte.
Seega iga kasutaja saab ise otsustada, kas tahab osta OSi või leppida sellega. Kohustuslik see pole ja midagi tegemata mängimse seisukohast ei jää.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 15:16:45 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Linuxi osas on lihtsalt see, et pc kasvab mühinal ja isegi kui proportsioonid on samad, siis on see linuxile väga tugev tulemus.
Paar aastat tagasi kui streamis oli a la 100 milj monthly users ja Linux osakaal 1%, siis oli linuxi masinaid kokku 1 milj.
Täna on pea-aegu 2 %, aga steamis on 132 milj monthly users ja seega Linux masinaid kokku pea 2.5 milj. Kasv on rets, eriti timeframe vaadates.

Mis seal ikka nii väga retsi või märkimisväärset on, pigem loomulik asjade kulg kui inimesi tuleb maailma juurde, on ka rohkem arvuteid vaja. Ja ega Windows siis samal ajal paigal seisa. Windows gaming PC-sid lisandub veel rohkem ja nende omavaheline suhe on paigal püsinud. Nö. turuosad on olnud suht muutumatud..
Aeron kirjutas:
Ma ei ole näinud siin eriti non-name juppide panemis ja OSi puhul küll midagi katki või halvemini ei ole kui see on aktiveerimata.
Kui see sul paremini aitab magada kuidagi , siis võid endale rääkida mis lugu tahad sellest, miks see nii, simple truth on see, et kui MS ei tahaks, et inimesed ilma aktiveerimata windowsi kasutaks, siis ta teeks nii ,et see ei tööta.
Kuna tal on aga tegelt suva, talle lihtslt meeldiks, kui inimesed ostaks, siis ta lihtsalt näägutab, aga ei tee midagi ja on kasutaja enda otsustada, kas tahab näägutamisega leppida või mitte.
Seega iga kasutaja saab ise otsustada, kas tahab osta OSi või leppida sellega. Kohustuslik see pole ja midagi tegemata mängimse seisukohast ei jää.

Konsoolide puhul on sarnased pisiasjad "vaev ja ebamugavus", aga PC peal ollakse valmis leppima igasugu veidrustega ja on okei.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.10.2024 15:40:26 vasta tsitaadiga

Mis asjad need täpselt siis on räägi palun.
Milline on võrreldav olukord? Sul on windows mis töötab ainult all nurgas on watermark ja aeg-ajalt ta ülteb, et aktiveeri palun.
Milline vaev sul sellega täpselt kaasneb?

Linuxi gaming install base-i pmt kahekordistuimine loetud aastatega ei ole rets kasv?

tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 22.10.2024 16:21:19 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Tsirkus on sinu eeldus, et keegi sellist töökohta pakuks. Sellised töökohad luuakse ise ja töötatakse endale. Algab ilmselt hobina, mis populaarsuse kasvades võimaldab lõpuks ka osalist või täielikku elatist teenida.
Mina pole popp juutuuber, aga konsoolihobi on juba vähemalt ühe konsooli hinna tagasi teeninud, ilma erilise pingutuseta.

Tsirkus on see, et sa tõsiselt käisid välja argumendi, et kuna leiame mõne üksiku molu kes konsooli mingit teemat juutuubis teeb, on juhtumisi popimaks saand ja seetõttu selle eest mingit kopikat saab siis see on võrreldav misiganes arvutitööga mis on reaalne õpitud töö millel on rakendus.

Aeron, regamata win imho ei lase taustapilti vahetada ja teemasid kasutada.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 19:21:23 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
Mis asjad need täpselt siis on räägi palun.
Milline on võrreldav olukord? Sul on windows mis töötab ainult all nurgas on watermark ja aeg-ajalt ta ülteb, et aktiveeri palun.
Milline vaev sul sellega täpselt kaasneb?

Sul oli probleemiks see, et kui netist füüsiline mäng osta, siis tuleb postiljoni oodata, aga see, et sul Windows aastaid näägutab, et aktiveeri ära, see on okei icon_lol.gif
Aeron kirjutas:
Linuxi gaming install base-i pmt kahekordistuimine loetud aastatega ei ole rets kasv?

Ei ole rets, sest see kasv pole suutnud Linux gaming PC-de osakaalu märkimisväärselt muuta. Windowsi masinate arv ju kasvab samaaegselt, see nö. nullib selle Linuxi hype ära. Saaks aru, kui Linux gaming jõuaks sinna 10% kanti, või isegi üle 5%, selgelt Windowsi turuosa arvelt. Aga viimased 6 aastat pole sellist "retsi kasvu" olnud.
Auron kirjutas:
SKG kirjutas:

Tsirkus on see, et sa tõsiselt käisid välja argumendi, et kuna leiame mõne üksiku molu kes konsooli mingit teemat juutuubis teeb, on juhtumisi popimaks saand ja seetõttu selle eest mingit kopikat saab siis see on võrreldav misiganes arvutitööga mis on reaalne õpitud töö millel on rakendus.

Kelle probleem see on, et sina pole kursis, et ka konsoolihobidega on võimalik riistvara maksumus tagasi teenida?

Aasta tasuta Xbox Game Pass jälle olemas või mis iganes... €37 puhast kasu.
Spoiler Spoiler Spoiler

---
Pole küll pildi rekonstrueerimise tehnoloogiate fänn, aga esimese versiooni kohta pole paha.

Link
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 22.10.2024 19:43:28 vasta tsitaadiga

Auron, tausta saab muuta, theme mitte. Vb kui 3rd party äppi kasutada saaks seda ka.
SKG, sa võid kulutada ka paar minutit ja 1 reg key ära muutaja ei nääguta. Ma ei pea actually midagi tegema. Ma ei oota millegi järel, mul ei jää midagi tegemata.
Füüsilise mängu puhul ma ootamise asemel mängiks nt.

Nii, et linuxi osas pole vahet, kas sul on maailmas 1 000 000 linuxi masinat või 2 500 000 masinat?
Community ei kasva? Seotud teenuste/osapoolte hulk ei kasva? Devi-de huvi ei kasva? Kuskil on mingi kriitilise massi alumine piir ja siis saab sellest nö päris platvorm.
Puusalt pakuks, et 10 mlij on juba päris põnev.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 22.10.2024 20:29:52 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
sa võid kulutada ka paar minutit ja 1 reg key ära muutaja ei nääguta. Ma ei pea actually midagi tegema. Ma ei oota millegi järel, mul ei jää midagi tegemata.
Füüsilise mängu puhul ma ootamise asemel mängiks nt.

DD puhul on muidugi eelis, et selle saab kohe kätte, aga kui millelgi on suurem väärtus, siis võib seda ka kauem oodata.
Ja ootamise ajal võibki mängida, aga teisi mänge, kellegi pole ju ainult 1 mäng. Või on kuskile kiire?
Aeron kirjutas:
Nii, et linuxi osas pole vahet, kas sul on maailmas 1 000 000 linuxi masinat või 2 500 000 masinat?
Community ei kasva? Seotud teenuste/osapoolte hulk ei kasva? Devi-de huvi ei kasva? Kuskil on mingi kriitilise massi alumine piir ja siis saab sellest nö päris platvorm.
Puusalt pakuks, et 10 mlij on juba päris põnev.

Ikka on vahe, aga osakaal kasutajate hulgas on ju tähtsam näitaja kui kasutajate koguhulk. Sina paned supipotti pidevalt liha juurde, lootes, et see läheb paremaks, kuid keegi samal ajal valab ka vett juurde. Kui me räägime opsüsteemide omavahelisest konkureerimisest, siis mänguarendaja poolt vaadates see 2% jääb 2%-ks, mis on kitsas nišš, olenemata kui palju seal neid masinaid on. Protsendid ei tohiks ju olla rasked mõista...
tagasi üles
Foxxx
HV veteran
Foxxx

sõnum 22.10.2024 22:55:49 vasta tsitaadiga

Te ikka saate aru, et Linuxi osakaalu kasvu taga on sisuliselt üks seade?
Kommentaarid: 64 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 61
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.10.2024 09:40:18 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
See ongi mu point. MS ei võitle sellega. Nad pigistavad silma kinni selles osas, sest iga Windowsi kasutaja on pluss neile sõltumata sellest kuidas see inimene Windowsi saanud on.
Seda enam tänasel päeval kus MS kogub andmeid ja müüb reklaami. Mina eraisikuna ei ole kohustatud olema MS EULA politsei.

See, et nad neid kontrollida ja bännida ei jõua, ei tee seda ju legaalseks. Sama loogika järgi võiksin ma modifitseeritud Xboxi-ga onlines mängides cheatida - "näe, mu konsooli pole siiani bännitud, seega mu teguviis on okei!"

Halb näide. Häkitud konsool on palju haruldasem kui hall võti. Ja kui see avastatakse ja bännitakse, siis on tagajärjeks ilmselt ka kõik selle kontoga seotud mängude kadu. Halli võtme bännimisel (kui seda tehtaks) praktiliselt tagajärgi pole.
Lisaks kui keegi häkitud konsooli kasutab cheatimiseks online mängudes, siis sellel on ka negatiivsed tagajärjed teistele mängijatele. Halli võtme kasutamisel selliseid tagajärgi teistele inimestele internetis ei ole.

SKG kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Kas mina olen ainus inimene kellel Saksamaal sõber?

Okei, siis mul "tekivad" USA-sse sõbrad ja konsooli saan sealt tasuta kohale ja edaspidi võrdleme nii? Sobib.

Kuidas sa tasuta saad sealt kohale? Sõber võtab saatekulu enda kanda? Siis see pole ikkagi tasuta, sest keegi peab saatmise eest maksma niikuinii.

SKG kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Kas ainult Saksamaal on head hinnad?

Ei, aga see oli sinu tehtud võrdlus ja transa hinda ei arvestanud. Tihti ongi nii, et kuyi transa hinna otsa paned, siis kaob mõte Saksamaalt tellida.

Üksiku toote puhul jah (kuigi ka siin on erandeid haruldaste asjade kategoorias). Kui tellida mitmeid asju, siis iga jupi pealt tuleb sääst vs Eestist kohapealt ostes. Transa seda vahet ei ületa.
Ja transa maksumus on tihti ülehinnatud. Tellisin nt eile Rootsist ekspresstarnega (24 tundi) mõned asjad ja transa ainult 9€ koduukseni. Olgu. Need polnud arvutijupid aga ikkagi hea hinna ja kiiruse suhe.

SKG kirjutas:
Tomorrow kirjutas:
Mis puutub mängude omamisse, siis ega konsoolil sa ei oma neid mänge rohkem kui PC peal. PC'l on vähemalt GOG kust sa laadid installika alla ja see on sinu. Keegi ei saa seda tulla ära võtma või kinni keerama, sest see ei nõua internetiühendust.
Muidugi iga mäng ei ole GOG platvormil aga vähemalt mingi valik on mänge reaalselt omada, mitte ainult rentida.

Omab ikka. Konsoolil on siiani võimalik mänge füüsilisel meedial soetada.

Jätad targu mainimata, et need füüsilisel meedial mängud pole vahel muud kui kood karbis ja isegi kui on füüsiline meedia, siis day 1 patch ja hilisemad tuleb ikka alla laadida. Oletades, et on kust alla laadida.
Lisaks sellest füüsilisest meediast koopiate tegemine varundamiseks pole nii lihtne kui arvutis GOG installeri copy-paste ja üle võrgu saatmine (nt pilve varundamine).
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 23.10.2024 09:48:59 vasta tsitaadiga

SKG, antud hetkel on jutt siiski mugavusest. Ootamine on kuidas kellele. Mõnele piin, mõnele savi. Kui ma oleks pahatahtlik ütleks, et "keegi" ei lubanud mängu osta true gameril, enne kui vana läbi on ja eksam sooritatud. Tal ilmselt kibeleb küll juba.

Linuxi osas ma ütleks, et % on ju just ebaoluline. Sul võib olla ju väike väike osakaal koguarvust, aga kui see on piisavalt suur, et olla selfsustainable siis ongi ok. Teistpidi ka, mul võib-olla kogu Eesti luxautode turg enda käes, 100%, aga tehast siia ikka ei ehita, sest see on liiga väike lihtsalt.

Foxxx, see on üks seadmeklass pigem - handhelds. Aga kui steamos tuleb tagasi ja on more console like ja hea sortimendis, siis see võib ka desktopil tractionit saada.

tagasi üles
SirAskAlot
Kreisi kasutaja

sõnum 23.10.2024 10:46:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Jätad targu mainimata, et need füüsilisel meedial mängud pole vahel muud kui kood karbis ja isegi kui on füüsiline meedia, siis day 1 patch ja hilisemad tuleb ikka alla laadida. Oletades, et on kust alla laadida.
Lisaks sellest füüsilisest meediast koopiate tegemine varundamiseks pole nii lihtne kui arvutis GOG installeri copy-paste ja üle võrgu saatmine (nt pilve varundamine).

vastan SKG eest. Eilne uudis.

https://www.tweaktown.com/news/101246/black-myth-wukong-physical-release-on-ps5-requires-no-internet-connection/index.html

Minu jaoks kaotas teema mõtte kui ma paar kuud tagasi esimest korda PS5-t füüsiliselt nägin ja kätte võtsin. Mu 5 aastat vana läpakas on kordades väiksem ja jõudlust on piisavalt.Disain on ka parem kui PS5 oma ja sobib paremini elutuppa. (maitse asi ilmselt). Juhtmevaba hiir , klaver, pult juurde ja kokkuvõtes saab sellise süsteemi millest konsooli omanikud võivad und näha. Sellise süsteemi püstipanek maksaks alguses ilmselt rohkem ja nõuab paar tegevust rohkem, aga hilisemad võimalused ja väiksemad kulud teevad algse investeeringu tasa. Arvestades PC-l olevate tasuta mängude hulka saab edaspidised kulud elektriarve tasemel hoida. Mingeid lollakaid subscribtioneid pole ka vaja teha.

PS5-e suurimaks eeliseks jääb ilmselt mugavus ja lihtsus. Ilmselt oleks kõigil PS-5 pooldajatel mõistlik selles kohas peatuda. Need 2 omadust on väga tugevad ja piisavad, et konsooli soovitada. Eriti kui tegu on lastega. Tulla välja väidetega stiilis, PS5 on töötegemise süsteem, sest keegi streamib sellega ... vabandust. Kas me oleme lasteaia eas või me suhtleme täiskasvanud inimestega ?
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.10.2024 10:53:41 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Halb näide. Häkitud konsool on palju haruldasem kui hall võti. Ja kui see avastatakse ja bännitakse, siis on tagajärjeks ilmselt ka kõik selle kontoga seotud mängude kadu. Halli võtme bännimisel (kui seda tehtaks) praktiliselt tagajärgi pole.
Lisaks kui keegi häkitud konsooli kasutab cheatimiseks online mängudes, siis sellel on ka negatiivsed tagajärjed teistele mängijatele. Halli võtme kasutamisel selliseid tagajärgi teistele inimestele internetis ei ole.

See ei puutu üldse asjasse kui haruldane miski on, või mis on tagajärjed. Sina õigustasid loogikat, et kuniks tegu ei avastata, seega peab legaalne olema.
Tomorrow kirjutas:
Kuidas sa tasuta saad sealt kohale? Sõber võtab saatekulu enda kanda? Siis see pole ikkagi tasuta, sest keegi peab saatmise eest maksma niikuinii.

Ameerika vanatädi maksab kõik kinni, sest ta on nii hea inimene lihtsalt.
SKG kirjutas:
Üksiku toote puhul jah (kuigi ka siin on erandeid haruldaste asjade kategoorias). Kui tellida mitmeid asju, siis iga jupi pealt tuleb sääst vs Eestist kohapealt ostes. Transa seda vahet ei ületa.
Ja transa maksumus on tihti ülehinnatud. Tellisin nt eile Rootsist ekspresstarnega (24 tundi) mõned asjad ja transa ainult 9€ koduukseni. Olgu. Need polnud arvutijupid aga ikkagi hea hinna ja kiiruse suhe.

Olen Saksamaalt Geizhals müüjatelt palju asju tellinud ja alla ~€25/tellimus pole veel saanud. Ehk siis kui veel eri poodidest tellida, peaks igale jupile veel selle summa otsa liitma. Ja alustaks üldse sellest, et enamus Saksamaa poode ei saada riigist välja. Mis sa arvad, et ma nalja pärast Mailboxde.com teenust kasutan? icon_lol.gif
Tundub jälle, et siin on paar teoreetikut sattunud, kel puudub piisav praktiline kogemus. Paar näidet ka, mis Saksamaa hindadele lisandus. Poed, kes on nõus üldse riigist välja saatma:
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Ehk siis ilma saatekulusid arvesse võtmata jääb see Saksamaa komplekti hind ainult unistuseks.
Tomorrow kirjutas:

Jama ajad. Kood karbis on harv juhus ja see on enne ostu tuvastatav, sellepärast pole sel mõtet ka peatuda. Mida need patchid siia puutuvad lol? Neid on võimalik aktiivselt saada kasvõi Xbox 360 ja PS3 mängudele, siiani toetatud. Mida aga ei saa öelda sama ajastu PC mängude kohta.
Kui sa neid installifaile varem ei varundanud ja mäng delistitakse, siis hiljem pole neid kuskilt võtta.
Aeron kirjutas:
Linuxi osas ma ütleks, et % on ju just ebaoluline. Sul võib olla ju väike väike osakaal koguarvust, aga kui see on piisavalt suur, et olla selfsustainable siis ongi ok. Teistpidi ka, mul võib-olla kogu Eesti luxautode turg enda käes, 100%, aga tehast siia ikka ei ehita, sest see on liiga väike lihtsalt.

Et Linux populaarsemaks muutuks peab ta turuosa Windowsilt ära võtma. Nii lihtne see ongi.
SirAskAlot kirjutas:
Tulla välja väidetega stiilis, PS5 on töötegemise süsteem, sest keegi streamib sellega

PS5-ga ongi võimalik oma gameplay netti striimida, koos oma kaamerapildi, chati jms. Ilma arvutita. Jah, arvutil striimides saab rohkem peenhäälestust teha, kuid kõik basic funktsioonid on olemas.
Minu point on see, et ka konsoolihobiga on võimalik teenida. Teenida riistvara hind tagasi. Vahet pole kuidas, kas videosisu luues, mänge müües vms. PC pole eksklusiivne selles osas.

viimati muutis SKG 23.10.2024 11:53:35, muudetud 2 korda
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 23.10.2024 11:01:25 vasta tsitaadiga

SirAskAlot, see siiski varieerub per füüsiline release. Wukong on positiivne näide.
SKG, ei pea ju turuosa ära võtma. Võtame teoreetilise stsenaariumi, kus nt 5a pärast on windows count 500 milj ja linux on endiselt 2%, mis on 10 milj.
Kas väidad , et 10 milj useriga ökosüsteemi jaoks ei ole mõtet toota ja seda mitte toetada?

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.10.2024 11:48:37 vasta tsitaadiga

Aeron, Sa ei pea isegi teoreetilist stsenaariumi võtma - Linux masinate hulk on kasvanud algusest peale, sellest ajast kui esimene desktop distro tekkis. Olgu see number mis tahes, aga kui Windowsi osakaal on 98%, siis Linux jääb niššiks. Ma ei tea, mis see vajalik protsent on, aga kui see on kõigest 1,87%, siis sellisele turuosale mängude tegemine ei saa mainstreamiks, olenemata palju nende hulk on, sest Windows kasvab ju samal ajal ja nende omavaheline suhe on sisuliselt muutumatu püsinud. Võrreldes Windowsiga on ja jääb väikeseks entusiastide turuks, kuniks see osakaal ei muutu.
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 23.10.2024 12:09:22 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Sina õigustasid loogikat, et kuniks tegu ei avastata, seega peab legaalne olema.

Millist "tegu" ei avastata? Windowsi saab alla sikutada, installida ja kasutada MS'i enda lehelt ilma mingi tasu ega piiranguteta. Aktiveerimata windowsi kasutamine ei ole illegaalne vaid kui prooviperiood läbi siis sa ei saa kasutada kõiki featuure. Mängimist ja igapäeva praktilist kasutust neist ükski ei piira.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.10.2024 12:51:14 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:
Sina õigustasid loogikat, et kuniks tegu ei avastata, seega peab legaalne olema.

Millist "tegu" ei avastata? Windowsi saab alla sikutada, installida ja kasutada MS'i enda lehelt ilma mingi tasu ega piiranguteta. Aktiveerimata windowsi kasutamine ei ole illegaalne vaid kui prooviperiood läbi siis sa ei saa kasutada kõiki featuure. Mängimist ja igapäeva praktilist kasutust neist ükski ei piira.

Paneb siis rohkem tähele. Jutt käib kuskilt firma tagant näpatud Volume License võtme edasimüüki ja selle kasutamist kodus.

---
Hah, üles leidsin icon_smile.gif
22/2/2023:
SKG kirjutas:
Ja see 10 eur Windows key... heh, sellega oli eelmine nädal "tore" kogemus. Naaber mul gamer, kuid arvuti rauast ja Windowsist suurt ei jaga. Kutsus appi Windowsi re-installima, kuigi olin eelnevalt öelnud, et sellega saab ta ise ka hakkama. Ei saanud, suutis ikka vanad partitsioonid alles jätta icon_mad.gif Tal oli samamoodi mingi odav key ostetud kunagi, enam ei aktiveerunud. Kasutasime aktiveerimist telefoni teel. Microsoft saatis pikalt. Ütles, et see key on kehtetu! Pöördu müüja poole! Ostetud väidetavalt mingi Dev Key Shop kaudu. Et siis jah. Selline kogemus. Soovitasin legaalseid kanaleid pidi Windows osta, selle asemel, et mingitele huijaritele 10 eur kanda, kes hiljem probleemide tekkel sind kuulda ei võta. Ei saa sinu soovitusega nõustuda.

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11237783#11237783
AllKeyShop kaudu ostetud Windows 11 tootevõti. Sellised müüjad müüvad firmadele mõeldud Volume License võtmeid, mille kasutuslimiit on juba täis ja riistvara muutes ei pruugi enam aktiveeruda (Retail litsents aktiveerub). Ostes saadavad sulle neid kuni mõni lõpuks toimib. Kui see pole punane lipp ja häirekella käima ei pane, siis ma ei tea... Kõik need, kes sellist äri toetavad, toetavad potentsiaalselt kuritegevust. Eks see ole igaühe südametunnistuse küsimus, kas see on õige kokkuhoiu koht.
tsitaat:
Conversation started:
[11:30] Customer Support: Welcome to our site, if you need help simply reply to this message, we are online and ready to help.
[11:31] Alex: Name : Alex
Email : ...@gmail.com
Order Number : 41710
Question : The Windows 11 that was bought does not activate online. It says that this key has been activated too many times already.
[11:31] Steven101 has joined the conversation
[11:31] Steven101: hello there
[11:32] Alex: Hi
[11:32] Steven101: give me the product key and key activation error screenshot there
[11:33] Alex: Yes, just a moment
[11:34] Alex:
https://.../vc/65fd6bbf5625d7d34ee5ea1b/v/d2bea169cc0babb0d4ac17c72386fc79d1f635f4/....png
[11:35] Alex: 2HHFT-9NBW9-CB6CM-9WG62-...
[11:36] Steven101: 7YB3V-7NGBW-R8RKT-BMG37-...
[11:36] Steven101: let me know update
[11:38] Alex: I cannot find the way how to change the product key as the previous one is already entered.
[11:39] Steven101: alright give me your anydesk id ,i will fixed this
[11:40] Alex: I found a way to change the license, just a sec
[11:44] Alex: This key does not work either
[11:44] Steven101: give me that screenshot here
[11:45] Alex:
https://.../vc/65fd6bbf5625d7d34ee5ea1b/v/418e1f47661a3daada5097ee3606f42b0853df26/....jpg
[11:46] Alex:
https://.../vc/65fd6bbf5625d7d34ee5ea1b/v/819f796d277e9ff68abc3e12d51678904a819f4b/....jpg
[11:47] Steven101: 7KBBN-JRR9G-GBQBC-T672D-...
[11:47] Steven101: lets try on this and let me know update
[11:49] Alex: It is the same issue, this key does not activate either
[11:49] Steven101: please give me your anydesk id here so that i can solve this
[11:50] Alex: Sorry I cannot give remote access to me computer. This needs to be solved by other means.
[11:52] Steven101: this is the last i give you , if the the key doesnot work then you must need remote support , cause we don't understand what happening with you
[11:52] Steven101: 4NMGD-TCRDY-VBH26-YMGPK-...
[11:54] Alex: Thank you, this one finally worked.
[11:55] Steven101: have a good day
[11:57] Alex: thank you, bye

Siin heidetakse ette, et kui osta kasutatud konsoolimänge, siis arendajat ei toeta, kuid 5- või 10-eurose kahtlase taustaga Windowsi võtme müügist saab Microsoft kui palju? Saab üldse midagi? icon_lol.gif Topeltstandardid.
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.10.2024 15:20:07 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Siin heidetakse ette, et kui osta kasutatud konsoolimänge, siis arendajat ei toeta, kuid 5- või 10-eurose kahtlase taustaga Windowsi võtme müügist saab Microsoft kui palju? Saab üldse midagi? icon_lol.gif Topeltstandardid.

ot:

Ma arvan, selle baasil, et MS'i väga ei koti see erakasutajate Windowsist laekuv.
Enamus sellest tulust, genereerib enterprise segment.
Vahepeal jagati Windowsit ju üldse, kodukasutajale tasuta...

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 23.10.2024 17:41:27 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Olen Saksamaalt Geizhals müüjatelt palju asju tellinud ja alla ~€25/tellimus pole veel saanud.

Kas Amazonist ei saa samu asju? Või on see 25€ koos tollimaksuga?

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.10.2024 20:03:23 vasta tsitaadiga

von Wu kirjutas:
SKG kirjutas:
Olen Saksamaalt Geizhals müüjatelt palju asju tellinud ja alla ~€25/tellimus pole veel saanud.

Kas Amazonist ei saa samu asju? Või on see 25€ koos tollimaksuga?

Saksa Amazonist olen ka omajagu asju tellinud, sealt tuleb mulle transakulu ~8 eurot, juhul kui müüjaks on Amazon ise. Aga hinnad on keskmiselt veidi kõrgemad kui neil poodidel, mis Geizhals-is, kahjuks vähesed neist saadavad riigist välja.
UK Amazoniga nii, et kui müüjaks Amazon ise, siis maksud juba sisse arvestatud ja saad selle hinnaga, mida näed. Aga kui 3rd party müüja, siis checkoutis lisatakse maksud või kui ei, siis küsib need maksud mult minu asukohariigi postiteenuse osutaja.
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 23.10.2024 22:43:12 vasta tsitaadiga

SKG, sul ei ole vaja midagi varastada, kasuta lihtsalt aktiveerimata windowsi. Sa ei pea midagi tegema, hackima, ostma, varastama.
MS on disaininud oma toote nii, activation on soovituslik ja kui seda ei tee, siis saad lihtsalt natuke ebamugavama toote. Thats it.
Kui MS tahaks, et see asi ei töötaks ilma aktiveerimata, siis ta oleks selle peale ka kulutanud aega ja ta ei oleks töötanud välja mitte limited funktsionaaluses unactivated versiooni vaid oleks teinud 0 funktsionaalse versiooni.
Siin ei ole mignit amoraalset või varastamise teema, see toode on nii disainitud (saab uuendusi etc). Sama moodi on sul osadel mängudel esimene episood tasuta vms (nt see: https://store.steampowered.com/app/312990/The_Expendabros/ või nt WinRAR, pole ka tasuta, aga saad kasutada)
Kuskil foorumis keegi ütles ka midagi sellist, you are paying for the activation of the software that is a different thing from the software. Pani mõtlema, aga pole ise näinud vajadust litsentsitingimustesse tuhnima minna.
Also, neid tegelikult huvitab, et sa oled windowsi ökosüsteemis ja et sinu andmeid saab kasutada kõige rohkem.

Also, ma ei ole sinu selle väitega nõus, et sõltumata linuxi install base-ist on ta ebaoluline, kuni ta on 2%.
Kui 2% on nii suur, et suudab üleval pidada kasumit tootvaid ettevõtteid, siis ka ettevõtted sellest kasumit lõikavad. Kapitalism ei jäta raha vedelema.
Kui sul on kuskilt paar miljonit userit ja neile mingi lihtne viis kuidas caterida ning neil on mingi vajadus mida rahuladada, siis seda ka tehakse.

tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.10.2024 00:36:30 vasta tsitaadiga

Aeron kirjutas:
sul ei ole vaja midagi varastada, kasuta lihtsalt aktiveerimata windowsi. Sa ei pea midagi tegema, hackima, ostma, varastama.
MS on disaininud oma toote nii, activation on soovituslik ja kui seda ei tee, siis saad lihtsalt natuke ebamugavama toote. Thats it.
Kui MS tahaks, et see asi ei töötaks ilma aktiveerimata, siis ta oleks selle peale ka kulutanud aega ja ta ei oleks töötanud välja mitte limited funktsionaaluses unactivated versiooni vaid oleks teinud 0 funktsionaalse versiooni.
Siin ei ole mignit amoraalset või varastamise teema, see toode on nii disainitud (saab uuendusi etc). Sama moodi on sul osadel mängudel esimene episood tasuta vms (nt see: https://store.steampowered.com/app/312990/The_Expendabros/ või nt WinRAR, pole ka tasuta, aga saad kasutada)
Kuskil foorumis keegi ütles ka midagi sellist, you are paying for the activation of the software that is a different thing from the software. Pani mõtlema, aga pole ise näinud vajadust litsentsitingimustesse tuhnima minna.
Also, neid tegelikult huvitab, et sa oled windowsi ökosüsteemis ja et sinu andmeid saab kasutada kõige rohkem.

Loomulikult saab Windowsi aktiveerimata kasutada, kuid paljud seda sooviksid ja sellega lepiksid on juba teine asi.
Spoiler Spoiler Spoiler

Aeron kirjutas:
Also, ma ei ole sinu selle väitega nõus, et sõltumata linuxi install base-ist on ta ebaoluline, kuni ta on 2%.
Kui 2% on nii suur, et suudab üleval pidada kasumit tootvaid ettevõtteid, siis ka ettevõtted sellest kasumit lõikavad. Kapitalism ei jäta raha vedelema.
Kui sul on kuskilt paar miljonit userit ja neile mingi lihtne viis kuidas caterida ning neil on mingi vajadus mida rahuladada, siis seda ka tehakse.

Vaatame-näeme, aga arvan, et Linux gamingu edu saab toimuda ainult turuosa suurenemisel.

Sarnasel teemal.
Mina kui Firefoxi kasutaja olen aeg-ajalt pidanud Windowsiga kaasa tulnud Edge lahti tegema, sest minu lemmikbrauserit ei toetata. Kasutajate üldarv võib ju miljonites olla, aga kui see teistega võrreldes on ainult ~2% lojaalseid entusiaste, siis ei kiputa nii väikese turuosa pärast eraldi pingutama.
Umbes nii või siis leht ei funktsioneeri.
Spoiler Spoiler Spoiler

tsitaat:
The UK and US governments both follow the 2% rule. This states that only browsers with more than 2% market share among visitors of their websites will be supported. There are concerns that support for Firefox will be dropped because as of December 29, 2023, the browser market share among US government website visitors is 2.2%.

https://en.wikipedia.org/wiki/Firefox#Usage_share
tagasi üles
Aeron
HV Guru
Aeron

sõnum 24.10.2024 00:46:27 vasta tsitaadiga

SKG, eks see on igaühe valida. Free vs väike ebamugavus.
Also, wallpaper ja vb theme välja jättes ma arvan, et enamik ei customise-i oma windowsi eriti ja wallpaperit saad muuta.
...ja more importantly selle teema raames, OS ei ole kohustuslik konfi osa.

Eks linuxi osas jah, aeg näitab, mis temast saab. Hetkel on seoses handheldide tulekuga positiivsed tuuled, aga see on kõik õhukesel jääl veel.

tagasi üles
Anna tooli

sõnum 24.10.2024 00:57:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Vihmase ilmaga kanna vaid ühte kummikut
Kommentaarid: 365 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 300
tagasi üles
Auron
HV Guru
Auron

sõnum 24.10.2024 08:04:48 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Loomulikult saab Windowsi aktiveerimata kasutada, kuid paljud seda sooviksid ja sellega lepiksid on juba teine asi.

See ei ole antud teemas ju küsimus icon_wink.gif Tuletagem ikka meelde, et me arutame siin eelkõige mängimist PC vs. konsool, sest kui me arutaks kõiki nüansse siis ei oleks ju enam midagi arutada, sest piltikult öeldes arvutid juhivad kogu maailma alates sellest, et PC peal kirjutatakse tarkvara, disainitakse riistvara - jahh ka konsoolide disainid, skeemid jne. ning konsoolimängud tehakse valmis PC'ga.

Ehk siis watermark ja see, et ei saa vikerkaare toonis "teemat" valida ei sega mängimist.

Anna tooli kirjutas:
Vihmase ilmaga kanna vaid ühte kummikut

Ei, see on see, et vihmase ilmaga kannad aint siniseid kummikuid - teisi toone valida ei saa.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.10.2024 10:25:10 vasta tsitaadiga

Auron kirjutas:
SKG kirjutas:

See ei ole antud teemas ju küsimus icon_wink.gif Tuletagem ikka meelde, et me arutame siin eelkõige mängimist PC vs. konsool, sest kui me arutaks kõiki nüansse siis ei oleks ju enam midagi arutada, sest piltikult öeldes arvutid juhivad kogu maailma alates sellest, et PC peal kirjutatakse tarkvara, disainitakse riistvara - jahh ka konsoolide disainid, skeemid jne. ning konsoolimängud tehakse valmis PC'ga.

Ehk siis watermark ja see, et ei saa vikerkaare toonis "teemat" valida ei sega mängimist.

On ikka. Kui see aktiveerimata Windows arvuti kasutamise ajal, olgu selleks mängimine või mis iganes, häirib, siis puutub asjasse küll.

Ja need, kes soovitavad teistel Windowsi aktiveerimata jätta või pooldavad aktiveerimata Windowsi, on endal see ilmselt aktiveeritud. Miks? icon_lol.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Vaidlused »  Võitlustanner »  Konsoolid vs PC mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 128, 129, 130  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.