praegune kellaaeg 18.06.2025 23:48:34
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millega mängid? |
Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 34 ] |
50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 64 ] |
Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 238 ] |
|
hääli kokku : 411 |
|
autor |
|
Aeron
HV Guru

|
04.10.2024 13:59:34
|
|
|
Vaata, ma õppisin oma kogemusest ja see kord lausa kutsun sind kontrollima.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.10.2024 14:04:28
|
|
|
Kontrollida, kas kõik on õige, peaksid sa ikka ise tegema.
Samas eelmine kord sa ka väidetavalt kontrollisid
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11442170#11442170
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
04.10.2024 14:18:48
|
|
|
No ilmselgelt sa oled anaalsem kui mina ja jääme ikka enda tugevuste juurde. Wu-wei..
Või selle juurde,et konsooli mängud on ca 1/3 kallimad. See sobib ka.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
04.10.2024 14:38:57
|
|
|
Aeron kirjutas: |
Või selle juurde,et konsooli mängud on ca 1/3 kallimad. See sobib ka. |
Kognitiivne dissonants oli nii tugev, et kui 24% tulemus ei sobi, siis arvutad uuesti, kuni saad endale soovitud tulemuse.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
18.10.2024 15:14:57
|
|
|
Sa räägid nagu see oleks halb asi.
Muidugi on mul kognitiivne dissonants, kui ma olen teinud mingit n+1 korda ja sa postitad tulemuse, mis minu senise kogemusega kokku ei sobi.
Ja ainuke mõistlik asi, mida selles olukorras teha, on hankinda andmied juurde ning just seda ma tegingi.
ULR: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Hm0Qhn92BrF-rIg8W6qh1UP33Ky7RVeE17AZ4QhhmeE/edit?usp=sharing
Spoiler 
Võtisin 2024 meta topi + mõned lisemad suurema title-id, mida olen teadnud et valim oleks suurem lihtsalt.
Tulemus on põgusalt see, et ca 30% on kallimad konsooli mängud, mis on ka pilt mis on viltu löödud üksikute erandlike title-ite poolt, muidu oleks % suurem. Keskmiselt on mängude hinna vahe 12.12 € per mäng ja seda 24 mängulise valimi pealt.
Keskmine mängu hind ps5 peal on 40,73 € ja pc peal 28,61 €.
Mul ei oleks midagi selle vastu, kui sa tahad seda tabelit edasi pidada või ajas täiendada, et saada veel paremat infot pikema aja vältel.
Ma ise mõtlesin, et huvitav oleks vaadata mängude hindade vahe muutumist ajas, sest ma kahtlustan, et mida aeg edasi, seda rohkem hinnad ühtlustuvad ja siis vist jälle lõhenevad, sest pc peal kukuvad nad lõpuks alla poole kui konsoolidel, aga see viimane võib olla ka mingi lambi tunnetus ...
...aga mulle selle info pealt - taaskord - vaatab vastu sama tõdemus, mis eelmistel kordadelgi. Väga üksikud erandid väja jättes, ostad sa konsooli peal mängu oluliselt kallimalt, kui eriti halvasti veab, siis kordades kallimalt; keskmiselt siiski ca 30% kallimalt..
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.10.2024 16:47:57
|
|
|
...kui ma olen teinud mingit n+1 korda ja sa postitad tulemuse, mis minu senise kogemusega kokku ei sobi. |
Sest sinu eelmised arvutused on vigased olnud või siis mängud oled ise valinud, mitte juhuslik valik. Kui mina postitasin juhusliku/objektiivsema valiku ja korrektse arvutuse, mis sinu omaga enam kokku ei sobinud, siis teeb omad järeldused.
...aga mulle selle info pealt - taaskord - vaatab vastu sama tõdemus, mis eelmistel kordadelgi. Väga üksikud erandid väja jättes, ostad sa konsooli peal mängu oluliselt kallimalt, kui eriti halvasti veab, siis kordades kallimalt; keskmiselt siiski ca 30% kallimalt.. |
Lisaks ignoreerime jälle, et erinevalt PC-st on konsoolidel siiani ka füüsiline meedia, mida saab edasi müüa, vahetada vms. Selle hinnavahe saab kenasti tasa teha.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
18.10.2024 17:43:04
|
|
|
Jah, ma olen 6x teinud valesti kõike iga kord ja sina tulid ja 1x tegid kõik "õigesti" ning valgustasid meid kõiki. Hea suhtumine. Ei ole ma kordagi meelega ühtegi mängu kuhugi valimisse pannud. Kui sinu 24% oleks tõene, oleks see ka nüüd uue mõõtmise juures välja tulnud, aga ei tulnud. Vaevu alla 30% ...
Ning jah, palun ignoreerime seda seda füüsilist poolt, sest ilmselt alla 10% on füüsiline tänapäeval:
URL: https://arstechnica.com/gaming/2022/02/fewer-and-fewer-console-games-are-seeing-a-physical-release/
URL: https://kotaku.com/ps5-limited-run-physical-digital-capcom-1851602842
tsitaat: |
Capcom revealed that roughly 89 percent of the games it sells are digital copies. It expects that number to reach close to 94 percent in 2024. The report also emphasized how much more profitable these sales are. Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, a new $50 Capcom game with no physical version, exemplifies that move.
|
Spoiler 
Lisa see kauplemise aeg ja vaev ka siis tabelisse kuidagi... lihtsus ja mugavus on ju konsooli peamised argumendid...
Keskmine palk eestis on mingi 10 €/h. Palju sul aega läheb? Kokkuvõttes maksad peale selle hangeldamisega veel rohkem.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.10.2024 17:49:47
|
|
|
Ning jah, palun ignoreerime seda seda füüsilist poolt, sest ilmselt alla 10% on füüsiline tänapäeval:
URL: https://arstechnica.com/gaming/2022/02/fewer-and-fewer-console-games-are-seeing-a-physical-release/
URL: https://kotaku.com/ps5-limited-run-physical-digital-capcom-1851602842
Capcom revealed that roughly 89 percent of the games it sells are digital copies. It expects that number to reach close to 94 percent in 2024. The report also emphasized how much more profitable these sales are. Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, a new $50 Capcom game with no physical version, exemplifies that move.
|
Spoiler 
Lisa see kauplemise aeg ja vaev ka siis tabelisse kuidagi... lihtsus ja mugavus on ju konsooli peamised argumendid...
Keskmine palk eestis on mingi 10 €/h. Palju sul aega läheb? Kokkuvõttes maksad peale selle hangeldamisega veel rohkem. |
Otsusta nüüd ära, kus sa seisad, hüppad ühelt teisele, nii nagu sul mugav on. Siis kui jutt on Metacritic topist, siis sulle ei sobi, et seal on nö. väikeseid ja soodsamaid mänge (mil pole füüsilist reliisi). Nüüd aga sul pole probleemi tsiteerida seda 10% numbrit, mis on nii madal just tänu suurele hulgale väikestele indie/Kickstarter/arcade mängudele, mil füüsiline reliis puudub. Silmakirjalikkuse musternäide.
Juba varem sai selgeks tehtud, et kõik tuntuimad mängud on ka füüsilisel kujul olemas ja selle sama Metacritic topi valdav enamus mänge on ka füüsiliselt olemas, kindlasti mitte 10%.
See kõik on käidud rada juba, mida sa pidevalt korrutad, ei hakka uuesti välja kirjutama, mida juba olen teinud:
PS5: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11435166#11435166
Xbox: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11435190#11435190
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11435208#11435208
Sinu enda allikas isegi seletas: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11435228#11435228
Ma ei tea, mis imelik ettekujutus sul sest mängude hangeldamisest on. Viskad teel poodi (kuhu nagunii lähed) postkasti/pakiautomaati ja tehtud. Meeleheitlikus kumab läbi kui sellised argumendid juba tulevad.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
18.10.2024 18:19:12
|
|
|
Mulle meeldib, et sinu maailmas argumenteerimine on oma ühe ja sama hetke mõõtmise korrutamine.
Me vist ei jõua selle diskussiooniga kuhugi ja tbh, väga ei koti ka.
Sa ise ei paku head võrdluse alust välja, sinu maailmas on tähtsaid ainult "nö suured mängud" kus on füüsiline meedia olemas.
Sinu maailmas ei kulu hangeldamisele aega.
Minu maailmas on lihtsalt mängud, mida võib reastada igatmoodi, aga üks vb vähem arbitraarsemaid viise on metaskoor.
Seal sees on nii suuri kui väikseid ja nagu ma ka sel hetkel selgitasin, siis juhtumisi, sinu mõõtmise HETKEL JUHTUS nii, et tipu jaotus oli selline, et said 24% tulemuseks.
See on ok ja ainuke väide mis mul on, et kui sa võtad suurema valimi - nagu ma olen teinud varemalt 4-5x - siis vägagi tõenäoliselt saad natuke halvema tulemuse.
Kui vaatad ka minu viimati loodud tabelit, kus on samuti nii suuri kui väikeseid asju, siis tegelt eriti kokkvõttes vahet ei ole.
Ainuke vahe on, et % suur võit väikese mängu puhul ei kajastu nii suures rahas. A la Balatro on pea 40% soodsam, aga hinnavahe 5 €.
Aga with all things said and done ~ 12 € paistab olevat keskmise mängu vahe, kui see on ka 10 €, siis suva tegelt.
Jah, sa võid hangeldada, aga see aeg ja vaev maksab ka midagi. Kokkuvõttes ikka keskmiselt kulutad 10 ostu puhul konsoolil vähemalt 100 € rohkem ja maksad sellest mugavusega platvormil, mille peamine eelis on - mugavus.
Las igaüks teeb ise omad järeldused, minu poolest pole vaja enam selle hinna üle rohkem mõtiskleda.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
18.10.2024 18:49:53
|
|
|
... sinu maailmas on tähtsaid ainult "nö suured mängud" kus on füüsiline meedia olemas. |
Strawman argument. Kõrgeima skooriga mängude juhuslik valik, mille üle kontroll puudub, kui palju seal suuremaid ja väiksemaid on. Hea mäng on hea mäng, olenemata suurusest.
Sinu maailmas ei kulu hangeldamisele aega. |
Ei kulugi. Igatahes mitte midagi sellist mida sina ette kujutad või väita üritad.
Ma ise mõtlesin, et huvitav oleks vaadata mängude hindade vahe muutumist ajas, sest ma kahtlustan, et mida aeg edasi, seda rohkem hinnad ühtlustuvad ja siis vist jälle lõhenevad, sest pc peal kukuvad nad lõpuks alla poole kui konsoolidel, aga see viimane võib olla ka mingi lambi tunnetus ... |
Tee seda. Ehk siis kogusummad on veelgi väiksemad ja PC-l läheb veel kauem, et oma kõrge hind konsooliga võrreldes "tagasi teenida".
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
18.10.2024 21:52:20
|
|
|
Oeh, sina mina tegin algse valiku Metacriticu pealt, mida ma mõjutada ei saanud.
Sina läksid sellega kaasa, seega ärme selle valiku üle nüüd siis nurise või siis paku parem valik välja.
Teine asi on see, et kui tahta täpsemaid andmeid, siis võib alati võtta pikema perioodi või rohkem kui 1ne LK häid mänge vms.
Mul ei ole midagi selle vastu, et seal on nii suuri kui väikesi mänge, AGA...
Katsume olla oma argumentatsioonis siis konsistentsed:
1. Arvestame, siis selle kogu asja juures ikka kõiki mänge, just nimelt neid häid mänge, MILLEST ei ole plaate.
2. Arvestame seda ka hinnakalkuleerimisel, sest nende puhul ei saa sa osta/müüa vahetada.
3. Arvestame ka seda ebamugavust, mis kaasneb vahetamisega, sest see ei ole kindlasti mitte 0
Sina olid see kes väitis, et konsooli mängud võtavad hinnas tagasi, sest saad vahetada ja olid samas ka see, kes tõi esile, et metacriticus on ka pisikesed mängud.
Mul ei olnud kunagi midagi pisikeste mängude vastu - pc-l on nende osas südames soe koht, sest neid on palju ning need on tihti huvitavamad, kui klassikalised "safe-id" AAA asjad.
Mina lihtsalt nentisin, et võidud on potentsiaalselt väiksemad RAHALISELT nende osas, kuna 25% 20 € mängust on ca 5 € vs 25% 60 er mängust, mis on 15 €.
Teine asi mida väitsin oli see, et sinu valiku tegemise hetkel oli lihtsalt jaotus juhuslikult selline ning kuna ma olin varemalt neid võrdlusi 5-6x teinud ja saanud teise tulemuse, siis minu peas 1 mõõtmine ei kaalu üles 5-6 teist mõõtmist. Ning siin ma pakun välja, et tegelt võiks pidada ühte suurt tabelit hindadest, kuhu aeg-ajalt mänge juurde kanda, mis annab meile oma suure valimi tõttu lõpuks kõige adekvaatsema tõe. Minu poolt tehtud tabeli algatus on juba olemas. Seal on ka sissekande kuupäevad, et hiljem saaks perioodi valida, kui peaks huvitama ning sinna tabelisse võib ka ridu juurde teha, kui tahta see filigraansemaks teha.
Mulle siiski tundub, et me mõlemad tegelikult hindame häid mänge, vahet pole kas suur või väike, nii algatuseks äkki lepime selle osas kokku, et ärme selle üle rohkem vaidle.
Hea mäng on hea mäng ja kõik ülejäänud loksub paika, kui seda mitte ära unustada.
Lepime ka kokku, et seega ei tohiks olla probleem asjaolu, et alla 10% on physical media osakaal, sest suured mängud jäävad endiselt ilmselt veel mõnda aega füüsilise peale, aga samas on see ikkagi 10% ja seega väga paljud head/olulised, aga pisemad mängud on digital only.
Also, ärme teineteisele ülesandeid tulista, kui midag on vaja illustreerida, siis illustreeritagu ja enne seda ei tasu käituda nagu üks või teine tõde oleks parem.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2024 01:31:57
|
|
|
Oeh, sina mina tegin algse valiku Metacriticu pealt, mida ma mõjutada ei saanud.
Sina läksid sellega kaasa, seega ärme selle valiku üle nüüd siis nurise või siis paku parem valik välja. |
Kellele sa seda nüüd räägid, ainuke nuriseja oled sa ise ju Väitsid, et PC peale on Metacritic topis 80+ skooriga rohkem mänge ja kui nende samade hindade kõrvutamiseks läks, siis oli hala lahti, et seal on liiga palju odavaid mänge ja tulemus ei kattu sinu kinnistunud maailmaga.
Katsume olla oma argumentatsioonis siis konsistentsed |
Jälle, kellele sa seda räägid? Siin on kord uued PC jupid, kord on kasutatud. Kord on Metacitic top okei, kui vaja heade mängude hulka võrrelda, aga kui läheb nende samade mängude hindade võrdluseks, siis jälle ei sobi, sest liiga palju oli väiksemaid mänge. Alustaks endast?
1. Arvestame, siis selle kogu asja juures ikka kõiki mänge, just nimelt neid häid mänge, MILLEST ei ole plaate. |
Kellele sa seda räägid? Minu tehtud hinnavõrdluses oli topist järjekorras võetud mängud, pööramata tähelepanu, kas neid on plaatidel välja lastud või mitte. Ainuke kriteerium oli, et nad kõik oleks PC/PS5/Xbox peale samal ajal välja tulnud.
2. Arvestame seda ka hinnakalkuleerimisel, sest nende puhul ei saa sa osta/müüa vahetada. |
Ei, kui mäng on plaadil välja lastud, siis saab seda osta, müüa ja vahetada.
3. Arvestame ka seda ebamugavust, mis kaasneb vahetamisega, sest see ei ole kindlasti mitte 0 |
Ei arvesta. See ebamugavus on sinu peas ainult. Elukaugest jutust jääb selline tunne nagu iga nädal või kuu kuluks tunde selle peale.
Sina olid see kes väitis, et konsooli mängud võtavad hinnas tagasi, sest saad vahetada ja olid samas ka see, kes tõi esile, et metacriticus on ka pisikesed mängud.
Mul ei olnud kunagi midagi pisikeste mängude vastu - pc-l on nende osas südames soe koht, sest neid on palju ning need on tihti huvitavamad, kui klassikalised "safe-id" AAA asjad. |
Ei olnud kuniks tuli argument stiilis, et valikusse juhtus liiga palju väikeseid mänge.
Mina lihtsalt nentisin, et võidud on potentsiaalselt väiksemad RAHALISELT nende osas, kuna 25% 20 € mängust on ca 5 € vs 25% 60 er mängust, mis on 15 €.
Teine asi mida väitsin oli see, et sinu valiku tegemise hetkel oli lihtsalt jaotus juhuslikult selline ning kuna ma olin varemalt neid võrdlusi 5-6x teinud ja saanud teise tulemuse, siis minu peas 1 mõõtmine ei kaalu üles 5-6 teist mõõtmist. |
Sa võid neid mõõtmisi kasvõi 100x teha, aga oled juba demonstreerinud, et need ei ole usaldusväärsed. Samuti kipud sa "unustama" asjaolusid, mis on juba korduvalt ümber lükatud (nagu füüsiliste mängude hulk ja võimalus neid edasi müüa).
Ning siin ma pakun välja, et tegelt võiks pidada ühte suurt tabelit hindadest, kuhu aeg-ajalt mänge juurde kanda, mis annab meile oma suure valimi tõttu lõpuks kõige adekvaatsema tõe. Minu poolt tehtud tabeli algatus on juba olemas. Seal on ka sissekande kuupäevad, et hiljem saaks perioodi valida, kui peaks huvitama ning sinna tabelisse võib ka ridu juurde teha, kui tahta see filigraansemaks teha. |
Sa võid seda ju enda joaks teha, tundub, et soovid pidevalt midagi tõestada.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.10.2024 02:49:15
|
|
|
SKG, ma ei nurisenud mängude üle, vaid nentisin, et sinu tulemus on 1 mõõtmine ja selle tulemuse olemus tuleb antud hetkel seisust.
See ei ole ju nii keeruline mõte... või on? Mul on selle kõrval 5-6 mõõtmist veel ja sain seal teised tulemused. See, et sulle üks neist meeldinud, no tore.
Ma ei viitsi sel teemal rohkem jageleda, minu poolest võib see vahe ka ~ 25% olla, sest päeva lõpuks ei muuda need üksikud eurod midagi.
Mis juppidesse puutub, siis sa ma juba toona ütlesin väga selgelt, et minu arvamus on üks, aga kõikides arvutustes ma lähtusin siin kokkulepitust.
Mis mängude hangeldamisesse puutub, siis paku midagigi kordki välja, kuidas seda siis sisse faktoriseerida...väsitav on ... sa oled täpselt see mees kes lihtsalt non-stop viriseb kõige üle ja ise panustab vaevu bare minumumi, et midagi parem oleks. Awesome. No shit I make mistakes now and then, kes teeb sel juhtub... proovi ka vahest ...
Ning mis selle tegevuse mugavusse puutub, siis ma ei ole selle kohta midagi muud väitnud, kui et see võtab kõik aega ja orgunni. Ta on fakiliselt ebamugavam, kui dd ja on ajaliselt/kulu mõttes kulukam kui dd. Kes kui palju ise oma aga ja seda janti väärtustab on iseasi, aga väita, et seda ei ole on ka päris veider.
Also mis asi mul täpselt füüsiliste mänguda osas välja on mõeldud. Capcom eeldab 2024, et nende DD osakaal on pea 95%. Kogupotis oli 2021 füüsilise meedia osakaal langenud alla 20% , kui see trend on jätkunud, siis on täna kuskil seal 10-5 vahel. Võidad arvad sa, et toodetud mängude hulk on tegelikult selle statistika taga? Mänge on ühtäkki kordades rohkem?
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2024 03:29:07
|
|
|
Mis mängude hangeldamisesse puutub, siis paku midagigi kordki välja, kuidas seda siis sisse faktoriseerida...väsitav on ... sa oled täpselt see mees kes lihtsalt non-stop viriseb kõige üle ja ise panustab vaevu bare minumumi, et midagi parem oleks. Awesome. No shit I make mistakes now and then, kes teeb sel juhtub... proovi ka vahest ... |
Keegi ei käsi siin ju sõna võtta kui see sulle negatiivseid emotsioone tekitab
Ning mis selle tegevuse mugavusse puutub, siis ma ei ole selle kohta midagi muud väitnud, kui et see võtab kõik aega ja orgunni. Ta on fakiliselt ebamugavam, kui dd ja on ajaliselt/kulu mõttes kulukam kui dd. Kes kui palju ise oma aga ja seda janti väärtustab on iseasi, aga väita, et seda ei ole on ka päris veider. |
"Aega ja orgunni". Sa dramatiseerid jälle üle nagu ma ei tea mida peaks tegema mängude müümisel. Hapud viinamarjad, muud midagi. Oleks PC-l siiani võimalus ka füüsilist meediat kasutada, jutt muutuks kohe. See on suur pluss konsoolidele, lisaks saab end vajadusel "kaitsta" delistimiste vastu.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.10.2024 08:22:25
|
|
|
sukelduja kirjutas: |
Sa nagu päriselt väidad, et on võimalik nende hindadega arvuti kokku panna? Näiteks 37€ Windows 11 Pro ei ole kohe kindlasti legaalne! Jupitades erinevate tootjate käest, tuleb juurde transa ja komplekteerimise tasu. Siis pikk kirjavahetus edasimüüjaga asenduse kohta, sest vastavat tükki pole enam selle hinnaga saada. jne jne |
Küll nüüd otsitakse probleeme, et hinda ikka suuremaks ajada. Kui võti aktiveerub ja jääb aktiveerituks, siis see on legaalne. Siin pole enam midagi vaielda. Kui MS ise ei viitsi neid võtmeid invalideerida, siis miks mina peaks seda odavamat mitte kasutama?
SKG kirjutas: |
Tasuta saad need jupid kätte? Liida nüüd transa Saksamaa poodidest otsa. Ahjaa... enamus Geizhals-is olevaid poode ju Saksamaalt välja ei saadagi.
Tead mul on kõik konsoolimängud juba eelnevalt olemas ja uusi polegi vaja osta, osad sain tasuta ka - console wins. /s
Linux gamingut võrdled konsoolidega? Nojah, good luck. Eks Steami statistikast ole näha mis faasis see on. Aga olgu, minugi poolest - edaspidi võrdleme konsoole PC peal ainult Linuxis? |
Saangi tasuta kätte, sest sõber elab Saksamaal. Tasuta mängud - PC peal jagatakse kogu aeg tasuta mänge rääkimata F2P mängudest.
Jah, kallimad liigutavadki õhku paremini, seal on 2 tähtsat näitajat - õhuvoog ja rõhk. Odavatel ventikatel on selle teisega kehvasti. Nad võivad suuta küll ilma takistuseta sama suure õhuhulga läbi suruda, kuid kui takistused ees (radika ribid või muud PC detailid), siis tuleb mängu ka pressure näitaja, kus nad hätta jäävad.
Noctua ongi üks parimaid, see, kas seda raha väärt on juba igaühe jaoks individuaalne küsimus. Kui vaiksus on eesmärk, ilma jahutusvõimet kaotamata, siis muu varianti ei olegi. |
Keegi peale Noctua ei oska rõhku disainida odavamatel ventidel ja vaikseid vente oskab ainult Noctua disainida? Naerukoht.
Olgu. Ma mõistan, et sa oled Noctua fanboy aga palun jäta sellised tobedused enda teada.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.10.2024 10:46:56
|
|
|
SKG, väsitav on see, et selle asemel, et aidata paremini mõelda, on lihtsalt kriitika. Ise eriti midagi välja pakkumata...
Kui sinu arvates on nentimine, et sobiliku mängu ja müüa leidmine, temaga kokkuleppimine, mängul järel käimine ja hiljem selle asja pöörd protsess 0 aja kulu ja vaevaga, dramatiseerimine, siis vist jah, sinu maailmas ma dramatiseerin. Midagi haput ma siin ei tunne küll, ei viitsiks elu sees selle võidu nimel tõmmelda + mulle meeldib, et mul on suure kollektsioon mänge, midagi mis mängude müümisel ära jääb...
Aga ma vist unistasin, et sul oli väga spetsiifiline määratlus sellest mis tõeline mängur olemine tähendab. Osta tohib ainult mänge mida mängin ja kõik peab proovima 100% ida ning mängima peab nii nagu mängu lõpus oleks kirjalik test... Nii et ma ei peaks olema vist eriti üllatunud millegi üle at this point...
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2024 11:12:54
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Kui võti aktiveerub ja jääb aktiveerituks, siis see on legaalne. Siin pole enam midagi vaielda. Kui MS ise ei viitsi neid võtmeid invalideerida, siis miks mina peaks seda odavamat mitte kasutama? |
Ei, ei ole. See on wishful thinking. Microsoftil lihtsalt raske sellistega võidelda ja ei pruugi ära tasuda.
Saangi tasuta kätte, sest sõber elab Saksamaal. Tasuta mängud - PC peal jagatakse kogu aeg tasuta mänge rääkimata F2P mängudest. |
Selge, siis võiks kohe alguses tärni juurde panna, et need hinnad on ainult sulle, mitte üldiselt. Tore avastus, konsoolil ka tasuta mänge.
Keegi peale Noctua ei oska rõhku disainida odavamatel ventidel ja vaikseid vente oskab ainult Noctua disainida? Naerukoht.
Olgu. Ma mõistan, et sa oled Noctua fanboy aga palun jäta sellised tobedused enda teada. |
Panin enne lingi, kus võrdlesin eri tootjate ventikaid, mis sobiks. Ju sa siis ei süvenenud... jälle.
Kui sinu arvates on nentimine, et sobiliku mängu ja müüa leidmine, temaga kokkuleppimine, mängul järel käimine ja hiljem selle asja pöörd protsess 0 aja kulu ja vaevaga, dramatiseerimine, siis vist jah, sinu maailmas ma dramatiseerin. Midagi haput ma siin ei tunne küll, ei viitsiks elu sees selle võidu nimel tõmmelda + mulle meeldib, et mul on suure kollektsioon mänge, midagi mis mängude müümisel ära jääb... |
Väga imelik arusaam. Kasutatud mänge saab osta netipoest - hull ajakulu ikka. Või siis eraisiku käest, kes paneb selle teele ja see tuuakse sulle koju. Ära mõtle asju välja.
Sinu Steami "kollektsioon" ei kuulu sulle, sa ei oma neid. Sa oled lihtsalt ostnud loa neid mängida. Kuniks nad töötavad.
Steam now says the ‘game’ you’re buying is really just a license
https://www.theverge.com/2024/10/11/24267864/steam-buy-purchase-license-digital-storefront
Aga ma vist unistasin, et sul oli väga spetsiifiline määratlus sellest mis tõeline mängur olemine tähendab. Osta tohib ainult mänge mida mängin ja kõik peab proovima 100% ida ning mängima peab nii nagu mängu lõpus oleks kirjalik test... Nii et ma ei peaks olema vist eriti üllatunud millegi üle at this point... |
Ei hakkagi vist kunagi selliseid tegelasi mõistma, kes omale digitaalset pahna kokku hoardivad, neid ise mängimata. Arvasin, et mängur on see, kes ostetud mänge ka mängib, mitte ei hoardi neid oma kontole seisma.
Võibolla ongi viga minus, et olen liiga old school ja enam polegi popp ostetud mänge läbi mängida ja siis järgmine ette võtta - hüpatakse ühtelt teisele, sest tasuta või odavalt ju sai, piirdudes pealiskaudse kogemusega.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SirAskAlot
Kreisi kasutaja
|
19.10.2024 13:57:43
|
|
|
Ei hakkagi vist kunagi selliseid tegelasi mõistma, kes omale digitaalset pahna kokku hoardivad, neid ise mängimata. Arvasin, et mängur on see, kes ostetud mänge ka mängib, mitte ei hoardi neid oma kontole seisma.
Võibolla ongi viga minus, et olen liiga old school ja enam polegi popp ostetud mänge läbi mängida ja siis järgmine ette võtta - hüpatakse ühtelt teisele, sest tasuta või odavalt ju sai, piirdudes pealiskaudse kogemusega. |
Üldjhul ei korja inimesed oma mängu librarysse kalleid AAA mänge. Mängimata jäävad tavaliselt tasuta saadud, pakina ostetud või alelt igaksjuhuks ostetud mängud. Siin ei ole mõtet mingi PC-Konsooli vahelisi erinevusi rõhutama hakata. Tegu on paljude inimeste tavalise käitumisega.
Võtame näiteks olukorra kus mul on elus kiirem periood ja mängimise jaoks ei ole aega. Steamis on samal ajal allahinnatud mäng mis mind huvitab. 10 eurot, 20 eurot, ma ei hakka isegi mõtelma kas mul kunagi vaba aega tekib. Ma ostan selle mängu ära. 10-20 eurot pole tänapäeval ka enam selline väärtus mille mittemõistliku kulutamise pärast peaks imestust avaldama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.10.2024 15:07:12
|
|
|
SKG, saksamaalt kola saatmise hind pole teab mis suur...
Osta neid kasutatud mänge kust tahad, vs digitaalne läheb ikka aega ja vaeva rohkem ja saatmise eest maksad ka reeglina paar raha otsa natuke rohkem kui ukse juurde lased tuua .. Ja kui tahad müüa, siis näed jälle vaeva natuke. Mingist mugavusest vs dd ei ole paslik rääkida selles kontekstis.
Kui sulle ei jõua kohale, miks teised inimesed midagi teevad, siis vb ei peaks olema nii kärme kritiseerima? Ma olen vähemalt 3-4x siin teemas kirjeldanud, miks mina mänge ostnud olen, kui sulle pole need põhjused arusaadavad, siis whatever, aga vb hoiaks oma hinnangud endale.
Samas mõtted nagu teatud mõtteviisi või dev toetamine või tänutunne saadud kogemuse eest lapsepõlves ongi võõrad inimesele, kes ostab ja müüb mänge ilma et dev sellest saaks sentigi ja siis iroonia tipuks peab end "tru gameriks". Tõeline mängu tööstuse ja mängimise sõber
Lisaks, kes teeb sinu autoriteediks teemal kuidas defineerida mängurit?
Veel enam, mis õigusega sa vaatad ülevalt alla teistele nende vaba aja veetmise osas või ütled et sinu arusaam sellest kuidas peab mängima on mingil moel ülimuslik? Wtf is this?
Ma saan kogu sellest muust jurast aru siin; osasid asju ongi raske võrrelda ja isiklikud eelistused elus muudavad seda, mis optimaalne tundub, aga see et annad hinnanguid selle osas kuidas inimesed valivad oma teenitud raha kulutada ja kuidas nad mängivad ei ole kuskilt otsast ok
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!|
viimati muutis Aeron 19.10.2024 15:10:49, muudetud 1 kord |
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Anisse
HV kasutaja
|
19.10.2024 15:08:00
|
|
|
mis juhtub kui enam ei ole "buy a game" vaid on "rent a game" - kas tahaksin AAA mängu rendi eest välja käia 70€
buy siis nagu omaksin , rent siis nagu ajutiselt kasutatav
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.10.2024 15:14:05
|
|
|
Anisse, pc mängud ka täna uuenda on pigem kuskil alla 50 EUR enamasti ja rent puhul, minul ei oleks hea tunne maksta. Täna ma ikkagi oma peas eeldan, et mul on ostetud mängu võimalik mängida pmt elu lõpuni unless on mingi erandlik olukord. MP mängude puhul mitte muidugi...
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
19.10.2024 16:54:48
|
|
|
Ei, ei ole. See on wishful thinking. Microsoftil lihtsalt raske sellistega võidelda ja ei pruugi ära tasuda.
Selge, siis võiks kohe alguses tärni juurde panna, et need hinnad on ainult sulle, mitte üldiselt. |
See ongi mu point. MS ei võitle sellega. Nad pigistavad silma kinni selles osas, sest iga Windowsi kasutaja on pluss neile sõltumata sellest kuidas see inimene Windowsi saanud on.
Seda enam tänasel päeval kus MS kogub andmeid ja müüb reklaami. Mina eraisikuna ei ole kohustatud olema MS EULA politsei.
Kas mina olen ainus inimene kellel Saksamaal sõber? Kas ainult Saksamaal on head hinnad? Ma kasutasin Gezhalsi näidet mitte hindade pärast vaid seetõttu, et neil on suurepärane filtrite süsteem mille sarnast pole minuteada kellegi teisel.
See muudab komponentide leidmise ja nende võrdlemisi palju lihtsamaks kui mujal.
Paljud arvutipoed igal pool teevad ka nn bundle diile komponentidele mis aitab soovitud juppe saada ühest kohast ja odavamalt kui eraldi müüjate käest.
Mis puutub mängude omamisse, siis ega konsoolil sa ei oma neid mänge rohkem kui PC peal. PC'l on vähemalt GOG kust sa laadid installika alla ja see on sinu. Keegi ei saa seda tulla ära võtma või kinni keerama, sest see ei nõua internetiühendust.
Muidugi iga mäng ei ole GOG platvormil aga vähemalt mingi valik on mänge reaalselt omada, mitte ainult rentida.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
19.10.2024 21:37:33
|
|
|
SKG, saksamaalt kola saatmise hind pole teab mis suur... |
Tore, siis liida see otsa. Igale jupile. Erinevast poest. Vähehaaval kallineb see PC veelgi
Osta neid kasutatud mänge kust tahad, vs digitaalne läheb ikka aega ja vaeva rohkem ja saatmise eest maksad ka reeglina paar raha otsa natuke rohkem kui ukse juurde lased tuua .. Ja kui tahad müüa, siis näed jälle vaeva natuke. Mingist mugavusest vs dd ei ole paslik rääkida selles kontekstis. |
Kui selline asi sulle vaevaks on, siis tekib küsimus, kuidas üldse elukesega toime tuled. See saatmise hind, kui seda üldse on, on juba algselt mängu hinna sisse arvestatud. Konsool on ja jääb mugavamks kui PC, vastasel juhul ongi tegu konsooli, mitte PC-ga.
Kui sulle ei jõua kohale, miks teised inimesed midagi teevad, siis vb ei peaks olema nii kärme kritiseerima? Ma olen vähemalt 3-4x siin teemas kirjeldanud, miks mina mänge ostnud olen, kui sulle pole need põhjused arusaadavad, siis whatever, aga vb hoiaks oma hinnangud endale.
Samas mõtted nagu teatud mõtteviisi või dev toetamine või tänutunne saadud kogemuse eest lapsepõlves ongi võõrad inimesele, kes ostab ja müüb mänge ilma et dev sellest saaks sentigi ja siis iroonia tipuks peab end "tru gameriks". Tõeline mängu tööstuse ja mängimise sõber  |
See on siin võtlustanner, kus ei pea kompromissile minema, ega midagi kokku leppima. Samuti võib oma hinnanguid anda. Kui nahk nii õhuke, siis ei tasu osa võtta.
Silmakirjalikkus taas, aga "teise ringi" arvutijupid on okei...
Lisaks, kes teeb sinu autoriteediks teemal kuidas defineerida mängurit?
Veel enam, mis õigusega sa vaatad ülevalt alla teistele nende vaba aja veetmise osas või ütled et sinu arusaam sellest kuidas peab mängima on mingil moel ülimuslik? Wtf is this?
Ma saan kogu sellest muust jurast aru siin; osasid asju ongi raske võrrelda ja isiklikud eelistused elus muudavad seda, mis optimaalne tundub, aga see et annad hinnanguid selle osas kuidas inimesed valivad oma teenitud raha kulutada ja kuidas nad mängivad ei ole kuskilt otsast ok |
Mina võin siin oma arvamust samamoodi avaldada nagu sina või keegi teine. Kes on sinust siin teemas autoriteedi teinud, kes otsustab, millised hinnangud peab endale hoidma ja mida kritiseerida tohib? Kui nahk nii õhuke, siis ei tasu osaleda.
Anisse, pc mängud ka täna uuenda on pigem kuskil alla 50 EUR enamasti... |
Kas ma leidsin "erandid" kogemata?
€60 https://store.steampowered.com/app/2358720/Black_Myth_Wukong/
€60 https://store.steampowered.com/app/1551360/Forza_Horizon_5/
€80 https://store.steampowered.com/app/2933620/Call_of_Duty_Black_Ops_6/
€60 https://store.steampowered.com/app/311210/Call_of_Duty_Black_Ops_III/ (9 aastat vana mäng)
€70 https://store.steampowered.com/app/2519060/Call_of_Duty_Modern_Warfare_III/
Tundub, et seda nimekirja võinuks jätkata...
See ongi mu point. MS ei võitle sellega. Nad pigistavad silma kinni selles osas, sest iga Windowsi kasutaja on pluss neile sõltumata sellest kuidas see inimene Windowsi saanud on.
Seda enam tänasel päeval kus MS kogub andmeid ja müüb reklaami. Mina eraisikuna ei ole kohustatud olema MS EULA politsei. |
See, et nad neid kontrollida ja bännida ei jõua, ei tee seda ju legaalseks. Sama loogika järgi võiksin ma modifitseeritud Xboxi-ga onlines mängides cheatida - "näe, mu konsooli pole siiani bännitud, seega mu teguviis on okei!"
Kas mina olen ainus inimene kellel Saksamaal sõber? |
Okei, siis mul "tekivad" USA-sse sõbrad ja konsooli saan sealt tasuta kohale ja edaspidi võrdleme nii? Sobib.
Kas ainult Saksamaal on head hinnad? |
Ei, aga see oli sinu tehtud võrdlus ja transa hinda ei arvestanud. Tihti ongi nii, et kuyi transa hinna otsa paned, siis kaob mõte Saksamaalt tellida.
Ma kasutasin Gezhalsi näidet mitte hindade pärast vaid seetõttu, et neil on suurepärane filtrite süsteem mille sarnast pole minuteada kellegi teisel.
See muudab komponentide leidmise ja nende võrdlemisi palju lihtsamaks kui mujal. |
Geizhals on hea toodete otsimiseks, kuid enamus Saksamaa poode riigist välja ei saada. Toodete filtreerimiseks kasutan isegi, kuid ma ei saa arvestada, et ma kirjas olevate hindadega, ilma lisatasuta, need kätte saan. Olen pidanud maksama minimaalselt 25 eur juurde, et Saksast üldse välja saadetaks.
Paljud arvutipoed igal pool teevad ka nn bundle diile komponentidele mis aitab soovitud juppe saada ühest kohast ja odavamalt kui eraldi müüjate käest. |
Keegi ei keela sellist komplekti sul siis koostada, aga arvestada tasuks ka transporti, mitte eeldada, et kõigil on Saksamaal sõbrad.
Mis puutub mängude omamisse, siis ega konsoolil sa ei oma neid mänge rohkem kui PC peal. PC'l on vähemalt GOG kust sa laadid installika alla ja see on sinu. Keegi ei saa seda tulla ära võtma või kinni keerama, sest see ei nõua internetiühendust.
Muidugi iga mäng ei ole GOG platvormil aga vähemalt mingi valik on mänge reaalselt omada, mitte ainult rentida. |
Omab ikka. Konsoolil on siiani võimalik mänge füüsilisel meedial soetada.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
19.10.2024 22:50:04
|
|
|
"Tore, siis liida see otsa. Igale jupile. Erinevast poest. Vähehaaval kallineb see PC veelgi thumbs_up.gif" |
- mina pole väljamaa hindadega kaste koostanud, Eestist sai täitsa võrreldava hinnaga, ei näinud vajadust. komplekteerijad on kohutavad tho...
Kui selline asi sulle vaevaks on, siis tekib küsimus, kuidas üldse elukesega toime tuled. icon_lol.gif See saatmise hind, kui seda üldse on, on juba algselt mängu hinna sisse arvestatud. Konsool on ja jääb mugavamks kui PC, vastasel juhul ongi tegu konsooli, mitte PC-ga. |
- DD >>> physical, mugavuse mõttes. Kui see mõte on liiga keeruline ja tunned vajadust hakata heitama ei tea millest, siis kahju küll.
See on siin võtlustanner, kus ei pea kompromissile minema, ega midagi kokku leppima. Samuti võib oma hinnanguid anda. Kui nahk nii õhuke, siis ei tasu osa võtta.
Silmakirjalikkus taas, aga "teise ringi" arvutijupid on okei... |
- arvamuse avaldamine on üks asi, käitumine nagu see oleks aktsepteeritud tõde teine. Käi väitlemas korra vms, siis saad aimu milline on dialoogi kulutuur. Also, õpi palun lugema ja ära süüdista; pole ühtegi kasti pannud kasutatud GPUd, idiootne on seda 3x ümber lükata.
- Mängude hindade osas, kas sul läks midagi katki kuskil vä? Me oleme viimased n+1 LK AKS hindu vaadanud siin; aga muidugi, mine osta Steamist 60 € vanavara kokku.
Spoiler 
[
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
20.10.2024 01:47:40
|
|
|
- DD >>> physical, mugavuse mõttes. Kui see mõte on liiga keeruline ja tunned vajadust hakata heitama ei tea millest, siis kahju küll. |
Ei ole see maailm nii must-valge nagu väita üritad. Füüsilist mängu müües saab arvestatava osa rahast tagasi ja digitaalseid mänge delistitakse (füüsilise ostes, oled selle vastu kaitstud), mille järel juhutub digitaalsete hindadega näiteks nii:
Spoiler 
Aga füüsilise saab vabalt kätte 10x odavamalt... kodust lahkumata, aga eks sa siis eelistaa digitaalset, ülaloleva hinnaga, sest nii on ju mugavam
Spoiler 
Spoiler 
Spoiler 
Also, õpi palun lugema ja ära süüdista; pole ühtegi kasti pannud kasutatud GPUd, idiootne on seda 3x ümber lükata. |
Vahet pole, sa kaitsesid seda valikut.
Mängude hindade osas, kas sul läks midagi katki kuskil vä? Me oleme viimased n+1 LK AKS hindu vaadanud siin; aga muidugi, mine osta Steamist 60 € vanavara kokku. |
Sinu väide, mis ei maininud keskmist hinda:
pc mängud ka täna uuenda on pigem kuskil alla 50 EUR enamasti... |
See väide on ju vale. Täiesti uued PC mängud maksavad üle 50 eur. AKS, nagu soovid:
Spoiler 
Ja nagu ma aru olen saanud, siis otsides parimaid PC mängude diile läbi AKS-i, kus on kümneid eri müüjaid, see ei ole ebamugavus, kui digitaalsed mängud mitme konto all eraldi laiali on. Topeltstandardid?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|