Kas kindlasti tuleb BSOD? See nagu eeldab, et jõuti niikaugele, et windows bootima hakkaks. Pigem hakkab BIOS karjuma OS not found vms. kui vahetada UEFI<==>Legacy
Recall seotud File Exploreriga. Isegi arvutitel millel x86 prose ja puudub NPU (seni on nõue ARM+NPU) on Recall enabled aga kuskil menüüst seda ei leia.
DISM abil käsureaga Recall eemaldada siis eemaldab ka File Expoloreri.
Loodetavasti lihtsalt bug ja reaalselt ei tööta taustal.
Mul ei ole sellist HP-d ette tulnud veel igatahes. Mis mudel see on selline?
.
EliteDesk SFF-idel. Elitebookidel, osadel "HP Wolf" memevidinaga Dragonfly laadsetel, suht meelevaldselt neil, osadel HP 15 vms (ütleme Paviljonidel) ka sama ehitusega BIOS peal.
Betamaxi kirjutatust ja udusest pildist jäi mulje, et valikuid on ainult kaks - UEFI + secureboot enabled ja Legacy + secureboot disabled.
Laurxi kommentaari peale, et valikuid on siiski kolm, mille hulgas UEFI boot nii securebootiga kui ilma, siis hakkas ka mulle meenuma, et EliteDesk mudelitel vist olidki sellised 3 valikut ja töötasid kenasti mõlemad UEFI valikud.
napoleon kirjutas:
Kas kindlasti tuleb BSOD? See nagu eeldab, et jõuti niikaugele, et windows bootima hakkaks. Pigem hakkab BIOS karjuma OS not found vms. kui vahetada UEFI<==>Legacy
Praeguse seisuga ma ei usu enam, et Betamax on teemasse kunagi piisavalt süvenenud.
Legacy aktiveerimisel ei tohiks UEFI boot deaktiveeruda iseenesest. Ainult Legacy bootimise võimalus lisandub, et saaks muult andmekandjalt seda bootida. Vähemalt minul bootivad UEFI paigaldusega süsteemid UEFIt kenasti edasi, kui Legacy on lubatud.
BIOS pistab karjuma, et ei leia OS-i, kui OS on paigaldatud MBR/Legacy bootiga ja Legacy boot masinal ära keelata ning midagi UEFI pealt bootivat ei leita.
Kui OS on paigaldatud UEFI bootiga, siis Legacy lubamisel bootib ta edasi (eeldusel, et süsteemist ei leita kõrgema bootimisprioriteediga andmekandjat, millel on Legacy boot sektor).
BSOD võiks teoreetiliselt saada juhul, kui süsteemis on olemas mingi OS partitsioonist kõrgema bootimise prioriteediga vigane rescue või diagnostika partitsioon, mis ennast BSOD-i bootib.
Secure boot blokeerib bootimist näiteks juhul, kui secure boot on lubatud ja üritad bootida teisel riistvaral paigaldatud UEFI OS-i (teise süsteemi klooni v võõrast süsteemi võõralt kettalt). Võimalik, et ka oluliste riistvaramuutuste puhul sama masina peal - nt OS ketta kloonimisel uue ketta peale.
Sel juhul saab secure booti ära keelata, süsteemi bootida ja vajadusel Windowsi aktiveerida. Pärast seda võib juba secure booti taastada ja OS peaks bootima.
Kui on probleeme, siis vajadusel saab secure booti uuesti keelata, taastada BIOS-is secure booti salvestatud võtmete algseisu (riistvara tootja poolse) ja korraks uuesti OS käima tõmmata. Pärast seda võib secure booti uuesti lubada ja OS peaks bootima. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Näiteks:
installitud läpakale GPT-UEFI Win11 (Secure boot on), vaja bootida korraks ühte pulgal olevasse utiliiti, mis töötab ainult CSM-iga ja Secure boot OFF-iga. Valid et secure boot off ja csm/legacy enabled. Kui tähelepanelik pole, bootib ikka UEFI windowsisse edasi..... ja mingit betamaxi bluescreeni pole senimaani veel juhtunud. Juhtub suht tihti kui tähelepanu korraks kõrvale läheb resa tegema pannes ja näpp automaatselt juba sobivaf f-klahvi ei peksa
Praeguse seisuga ma ei usu enam, et Betamax on teemasse kunagi piisavalt süvenenud.
Jah, asi on minus ja mu kolleegides, kelle käest käib aastas sadu läpakaid läbi. Ei viitsi siin vaielda eriti. Siinne kontingent ei suuda isegi originaalinstallikat modimata Windowsit installima panna... Mis siin ikka.
Betamax, Arvad, et siin pole teisi kellel käib sadu arvuteid läbi, või kuidas täpselt see sinu usaldusväärsust peaks näitama?
Tõestuseks paned mingi uduse pildi.
Betamax, Arvad, et siin pole teisi kellel käib sadu arvuteid läbi, või kuidas täpselt see sinu usaldusväärsust peaks näitama?
Oh issand.
Mis tõestuse? OMG, nüüd tuleb mingi tõestamise asi kah veel.
Ma ei viitsinud hakata läpakale restarti tegema, et BIOSist teha foto ja siia üles laadida. Võtsin netist kellegi teise pildi, mis on samasugune. Johhaidii, koomik
Oh issand.
Ma ei viitsinud hakata läpakale restarti tegema, et BIOSist teha foto ja siia üles laadida. Võtsin netist kellegi teise pildi, mis on samasugune. Johhaidii, koomik
Koomik oled siin ikka sina. Teised ei vaidle sinuga. Nad üritavad sinu eksiarvamust parandada - kaasa arvatud oma kogemuse pealt, mitte oletades. Sina võtad seda kohe isikliku rünnaku ja vaidlusena.
Pildi postitamisel sa ei täpsustanud, et see on suvaline internetist võetud pilt.
Keegi ei keela sul uskuda edasi mida sa tahad uskuda ja viimane asi mida keegi tahab siin teha on sinuga mingisse vaidlusesse laskuda. Edu.
Oh issand.
Koomik oled siin ikka sina. Teised ei vaidle sinuga. Nad üritavad sinu eksiarvamust parandada - kaasa arvatud oma kogemuse pealt, mitte oletades. Sina võtad seda kohe isikliku rünnaku ja vaidlusena.
Pildi postitamisel sa ei täpsustanud, et see on suvaline internetist võetud pilt.
Keegi ei keela sul uskuda edasi mida sa tahad uskuda ja viimane asi mida keegi tahab siin teha on sinuga mingisse vaidlusesse laskuda. Edu.
Oh issand. Sa tõesti ei saanud pildist aru, et see on internetist võetud? Kui tihti sa nende petukirjade ohvriks langed?
Oh issand.
Oh issand. Sa tõesti ei saanud pildist aru, et see on internetist võetud? Kui tihti sa nende petukirjade ohvriks langed?
Kas ma pean selgeltnägija olema, et tean milline on sinu pilt ja milline ei ole?
Mis petukirjade? Mis see siiia puutub?
Teemasse kah:
Paistab, et 24H2 on ikka rohkem probleeme mis välja ujuvad. See on ka loogiline, et mida rohkem inimesi seda kasutama hakkab, seda rohkem probleeme välja tuleb.
Muidugi ei saa jätta kasutamata juhust kritiseerimaks MS ja nende tasuta testijaid Insider programmis milles jällegi kasu polnud.
Mõistetamatu kuidas sellised geneerilised vead läbi lähevad lõppversiooni.
Ma saaks aru kui tegu on mingil haruldasel raual esineva probleemiga, aga ei ole ju.
Minu otsus oodata pool aastat enne uuendamist on ennast jällegi õigustanud. 23H2 tegin samamoodi.
Mingit must have asja seal 24H2's ka pole minu jaoks. AMD perf fix backporditi 23H2 peale. See oleks võinud mõjutada mind 24H2 kohe peale panema
Lisaks WiFi-driveri puudumise probleemile. Millal Microsoft normaalselt up-to-date AMD driverid lisab Microsoft Update'ile. Viimase 10 ThinkPadi ja Elitebooki puhul vaja käsitsi Microsoft Update'i uuendustega peale topitud AMD soft maha võtta ja uus AMD lehelt installida. Suhteliselt kilplaslik.
Õnneks uues versioonis on juba enam-vähem uus Microsoft Store olemas ja seda ei pea enam eraldi uuendama. Asi seegi.
Seda teemat jälgides võiks küsida, millal lõpeb teie Microsofti poolproduktsete toodete toetamine. Ikka hull võimlemine see Windows siinse teema järgi, eraldi muditud installimeedia tegemine, lokaalse konto nipid, lõputu draiverite ja sätete hoidmise probleemistik, ja MS-i pilvepõhisus-telemeetria, kus sinu krüpteerimisvõti ja kogu digitaalne elu on ka MS valduses, on alles uue ajastu algus - ehk millal lõpetate selle päraku kaudu hammaste lappimise, või mis huvi Microsoftil midagi parendada, kui arvukas fännklubi neelab kõik alla ja leiab ise lahendused puudustele..
Ise olen Windowsi peal ainult põhjusel, kus sobilik CAD tarkvara Linuxile puudub, ülejäänud muud asjad saaksin Linuxiga samahästi tehtud.
Arvuti tavakasutuses a'la veebilehitsemine, kontoritöö, sotsiaalmeedia - kas Linux täna enam Windowsile alla jääb..
Kunagi olid Mac OS-i kasutajad omamoodi veidrikud, täna eelistatakse võimaluse korral aina enam Apple toodangut, just põhjusel, kus seda võimlemist ja üllatusi on vähem - aparaat ja OS teeb seda mida peab tegema, ilma küünarnukkideni pidevalt kapoti all häkkimata.
Saaks aru, kui Windows oleks veel tasuta, et nö tasuta asjalt ei saagi ootusi kõrgele seada ja kasutaja võimleb ise natuke juurde - aga selle pooltpiduse Windowsi eest tuleb ju veel raha ka välja käia.. _________________ ---
Jah, eks see Win 11 ole sama hull kui Vista kui mitte halvemgi.
Ega see macOS ka parem pole, selgi omad veidrused ja kui gaming ka huvitab, siis on ju oluliselt piiratum kui Windows.
Linuxit kasutakse kohe kui sel oleks minule vajalikud äppid olemas.
Mõni ütleb, et Windows ongi tasuta, et kasuta ilma aktiveerimata _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
Win11 võib Vistaga võrrelda ainult ebapopulaarsuse osas. Probleemid ei ole kaugeltki nii suured, sest süsteeminõuded on mõistlikud. Välja arvatud siis TPM nõue mis on ebavajalik.
Ma saaks TPM nõudest isegi aru enterprise ja serveri versioonide puhul aga tavalisele kodukasutajale on see mõttetu tüütus. Need kes tahavad saivad juba varem turvasätetest erinevad asjad sisse lülitada mis on tavakasutajale kasulikumad kui TPM, ala lunavarakaitse jms.
See ilmselt kujuneb jälle ajalootunniks aga minu esimene nö "oma" Windows oli XP. Kuskil 2005 aasta paiku SP2 32bit. Varem mujal olin juba 95, 98 ja 2000 näinud/katsunud, seega midagi päris uut justkui polnud.
Ega ma XP peal ka kaua polnud. Kuna mul oli 2007 aasta paiku juba uus isiklik süsteem mis süsteeminõudeid kaugelt ületas, siis läksin Vista peale kohe üle ja tagasi ei vaadanud. Mulle Vista meeldis tegelikult. See oli ka 64bit ja seega 32bit OS oli minu jaoks sellega surnud.
Win7 võtsin kah kohe kasutusele, kuigi minu jaoks ei olnud tegu sundkäiguga, et Vista ei meeldinud. 7 oli minu jaoks väga sarnane aga tuntavalt kiirem samal raual.
Selle peal olin päris pikalt, kuna 8 oli nurisünnitis oli minu reaalne esimene negatiivne kogemus Windowsiga. XP mulle küll ei meeldinud aga sellist vastumeelest nagu 8 ka ei põhjustanud. 8.1 uuendusega muudeti seda desktop kasutjale paremaks aga ma ei näinud mingit põhjust 7 pealt edasi liikuda.
10 oli kohe parem kui 8 aga mulle ei meeldinud kui bugine see 2015 oli, sest MS oli juba aastaid varem oma QA testijad lahti lasknud ja kasutas Insider programmi tasuta tööjõuna. Alles 2019 aasta läksin raua vahetuse tõttu sundkäigul 10 peale üle aga 10 kasutajaliides mulle ei meeldi siiani.
Kui 11 tuli siis andsin aega, et nad buge parandaks ja võtsin alles 22H2'ga selle kasutusele. Seni meeldib rohkem kui 10.
Mis puutub kapoti all käte õliseks tegemist, siis ma olen leppinud sellega, et ma pean seda tegema iga OS puhul mida plaanin pikemalt kasutada.
Kinni keerata tüütuseid ja kohandada seda endale sobivamaks. Probleem tekib siis kui seda kapoti all tegutsemist tuleb nii palju ja tihendalt, et asi pole enam seda väärt.
Näiteks 2019 kui uus raud tuli, siis kuidagi oleks ehk 7 seal tööle saanud aga see nõudis rohkem tööd kui asi väärt oli.
11 peal ma sain tegelikult loobuda mitmest lisa programmist mida 10 peal kasutasin, seega tegelikult pidin vähem tegema, et enda maitsele kohandada seda.
Win11 võib Vistaga võrrelda ainult ebapopulaarsuse osas.
Võrdlesin bugide jm veidruste osas. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.