Ise planeerin osta ps5pro, kuigi oman juba hetkel tavalist ps5 disc versiooni.
Endale põhjendan seda peamiselt järgnevate punktidega:
* Praeguse masina saab endale mu sõber, kes alates 2017. aastast on ps4 pro peale jäänud ja kellega ma ei peaks siis edaspidi ps4 versioone mängudest laadima, et koos mängida (nt bf2042).
* Mängimiseks jääb pleista alati mu peamiseks süsteemiks ja samas loodan, et ps5pro jääb mänguloojate skoopi ka PS6 elu algusaastatel ehk ma ei tõttaks PS6te kohe 4k120hz pärast ostma, sest 4k60hz on minujaoks piisav. Lisaks psn-is olen Juku Kalle ja pole oma aadressi ega kaardiandmeid kordagi sinna toppinud - kõik tehingud käivad läbi prepaid Soome kaartide (Iga 50€ prepaid kaardi ostuga võidan nii 5 euri ringis umbes). Ise ei oskaks sellisel tasemel anonüümsust arvutis hoida.
* Andmekorje ja igasugu EULA-d - täiesti suva pleista peal, aga arvutipeal paneks ikka veits mõtlema. Ma ei saa isegi aru sellest PC võrdlusest, sest igas kodus ju mingisugune arvuti olemas - küsimus peaks hoopis olema ps5pro vs pc cloud gaming teemal ju nt GeforceNOW, sest suuremat masinat sa ju elutuppa telekaette ei tiri ja pilveriistvara on pidevas vahetamises ja arengus.
* It just works - kiired laadimised mängudes ja remote play praktiliselt mistahes seadmega ilma midagi suurelt üles seadistamata. Hindan üha enam lihtsust ja mugavust - ps5pro ideaalis pakub kõike rohkem (netis lugedes ei oska ka kõige suuremad "eksperdid" spekuleerida, mis see PSSR ja AI värk kõik veel juurde kindlalt annab peale stabiilsema 60fps). Usun, et ps5pro suudab veel tervet maailma üllatada ja väldin kohe ostes hilisemat massilist huvi ja hinnatõusu konsooli vastu, kui GTA6 ja kes teab, mis suured mängud veel, ilmuvad.
Plaate ostsin viimati PS3 hiilgeajal.
Kui PS5 Pro jääb mängutootjate vaatevälja, siis jääb ka tavaline PS5. Seda ei maksa karta. Need käivad käsikäes.
Jään realistlikuks ja arvan, et PS5 ja ka PS5 Pro ilmselt native 4K@60hz tegema ei hakka. Juhul kui arendaja seda just algselt eesmärgiks ei sea (enamus ei sea).
Devil's Advocate: Sony 9-minutilisest demost nägi, et ilma PSSR-ita ehk tavalise PS5 non-Pro peal oli pilt tihti parem (ilma artifaktideta) ja PS5 Pro kõrgem fps tuli selle arvelt, et vähendati ekraanil olevate detailide arvu... See ei jätnud üldse head muljet. Mis ei tähenda, et PS5 Pro-ga mõnes mängus paremat pilti ei saaks, kuid see esitlus ei olnud 100% aus. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Sellega seoses meenub PS4 Pro vs tavaline, kui RDR2-l oli Pro peal mõnus "ekraanile laiali hõõrutud vaseliini" efekt, mille tõttu ma jätsingi lõpuks mängu pooleli, kuigi sai day 1 ostetud.
sest suuremat masinat sa ju elutuppa telekaette ei tiri ja pilveriistvara on pidevas vahetamises ja arengus.
PS5-st väiksemad arvutid on kiiremad ja vähemalt sama vaiksed. PC ei ole tänapäeval enam suur fulltower ATX kast mis lennuki õhkutõusmise müra teeb. Selles osas on PC liikunud lähemale konsoolidele.
Teleka ette (või pigem alla, kõrvale) saab vägagi kompaktse ja kiire PC panna. Pilve teema ei võta ilmselt kunagi lokaalset riistavara üle. Hind püsiva subscriptioni ja viite (input lag jms) teemal jääb seda alatiseks kollitama.
Merodo kirjutas:
It just works - kiired laadimised mängudes ja remote play praktiliselt mistahes seadmega ilma midagi suurelt üles seadistamata. Hindan üha enam lihtsust ja mugavust.
Seda küll kuigi ma ei ütleks, et windows +steam tänapäeval midagi eriti seadistada on vaja. Pigem on see valik olemas neile kes seda soovivad aga see ei ole kohustuslik samm, et saada mängu tööle.
PC eelis on siiski odavam mängude hind, subscriptioni mitte vajamine, mängude tagasiühilduvus ja modid mis tunduvalt pikendavad mängude eluiga a'la Skyrim.
Konsoolid on samuti tagasiühilduvuse ja modidega katsetanud aga ikka võrdlemisi piiratud määral.
Tomorrow, Konsoolid vs PC teema on juba eraldi olemas, pole mõtet hakata siin seda PC vs PS5 jama ajama. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
Ise planeerin osta ps5pro, kuigi oman juba hetkel tavalist ps5 disc versiooni.
Endale põhjendan seda peamiselt järgnevate punktidega:
* Praeguse masina saab endale mu sõber, kes alates 2017. aastast on ps4 pro peale jäänud ja kellega ma ei peaks siis edaspidi ps4 versioone mängudest laadima, et koos mängida (nt bf2042).
* Mängimiseks jääb pleista alati mu peamiseks süsteemiks ja samas loodan, et ps5pro jääb mänguloojate skoopi ka PS6 elu algusaastatel ehk ma ei tõttaks PS6te kohe 4k120hz pärast ostma, sest 4k60hz on minujaoks piisav. Lisaks psn-is olen Juku Kalle ja pole oma aadressi ega kaardiandmeid kordagi sinna toppinud - kõik tehingud käivad läbi prepaid Soome kaartide (Iga 50€ prepaid kaardi ostuga võidan nii 5 euri ringis umbes). Ise ei oskaks sellisel tasemel anonüümsust arvutis hoida.
* Andmekorje ja igasugu EULA-d - täiesti suva pleista peal, aga arvutipeal paneks ikka veits mõtlema. Ma ei saa isegi aru sellest PC võrdlusest, sest igas kodus ju mingisugune arvuti olemas - küsimus peaks hoopis olema ps5pro vs pc cloud gaming teemal ju nt GeforceNOW, sest suuremat masinat sa ju elutuppa telekaette ei tiri ja pilveriistvara on pidevas vahetamises ja arengus.
* It just works - kiired laadimised mängudes ja remote play praktiliselt mistahes seadmega ilma midagi suurelt üles seadistamata. Hindan üha enam lihtsust ja mugavust - ps5pro ideaalis pakub kõike rohkem (netis lugedes ei oska ka kõige suuremad "eksperdid" spekuleerida, mis see PSSR ja AI värk kõik veel juurde kindlalt annab peale stabiilsema 60fps). Usun, et ps5pro suudab veel tervet maailma üllatada ja väldin kohe ostes hilisemat massilist huvi ja hinnatõusu konsooli vastu, kui GTA6 ja kes teab, mis suured mängud veel, ilmuvad.
Plaate ostsin viimati PS3 hiilgeajal.
Kui PS5 Pro jääb mängutootjate vaatevälja, siis jääb ka tavaline PS5. Seda ei maksa karta. Need käivad käsikäes.
Jään realistlikuks ja arvan, et PS5 ja ka PS5 Pro ilmselt native 4K@60hz tegema ei hakka. Juhul kui arendaja seda just algselt eesmärgiks ei sea (enamus ei sea).
Devil's Advocate: Sony 9-minutilisest demost nägi, et ilma PSSR-ita ehk tavalise PS5 non-Pro peal oli pilt tihti parem (ilma artifaktideta) ja PS5 Pro kõrgem fps tuli selle arvelt, et vähendati ekraanil olevate detailide arvu... See ei jätnud üldse head muljet. Mis ei tähenda, et PS5 Pro-ga mõnes mängus paremat pilti ei saaks, kuid see esitlus ei olnud 100% aus.[/quote
]
Hiljemalt Pentium1 ja esimene 3dfx kaart tegid lcd peal 60Hz, samuti olid 120Hz+ CRT monitorid kasutusel.
Kui me räägime FPS siis on küsitav jah kas ps5pro 4k peal suudab väljastada monitorile 60 kaadrit sekundis. Monitor laseb sellest sõltumata oma 60/120 jne Hz peal edasi...Kui just VRR peale ei suru.
Tomorrow, Konsoolid vs PC teema on juba eraldi olemas, pole mõtet hakata siin seda PC vs PS5 jama ajama.
Miks sa seda minule meelede tuletad? Räägi seda neile kes siin pidevalt PC'ga võrdlevad. Või ei sobi sellest rääkimine ainult siis kui ma toon välja PC eelised?
Kui PS5Pro ei tundu overpriced ja tahaks rohkem maksta, siis tuleb limited edition 30th year edition PS5Pro bundle, mida tehakse kokku 12300tk. Hind ei ole teada, aga ilmselt 1200€ või rohkem.
Tomorrow, Konsoolid vs PC teema on juba eraldi olemas, pole mõtet hakata siin seda PC vs PS5 jama ajama.
Miks sa seda minule meelede tuletad? Räägi seda neile kes siin pidevalt PC'ga võrdlevad. Või ei sobi sellest rääkimine ainult siis kui ma toon välja PC eelised?
Kes siin pidevalt seda teeb? Siia teemasse ei sobi tõesti, Konsoolid vs PC teema on selleks ju olemas. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Tolm ei paista välja
Tunduvad rohkem sellised collector's item-id olema. _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Kas Euronicsis ka mingid 30th Anniversary tooted müüki tulevad?
Cant confirm or deny it
No sel juhul pigem ikka tulevad Jääme lisainfot ootama..
Kes mäletab Euronicsi loosimängu, kus sai PS5 ostu6iguse? See teema/leht kuidagi väga kiiresti kustutati ära ja minu meelest polnud see k6ige 6igem värk nende poolt. Eks kui Euronicsisse "müüki tulekski", mis te arvate, et tavamats selle ka sealt endale saab soetatud?! See jääb ikka omadele... _________________ White Powwa!
Kui tõsi, siis milleks küll? Algne mäng on kena graafikaga tänase päevani. Arusaamatu. See konsooligeneratsioon on õigustatult "Generation of Remaster/Remakes".
Mäng, mis on juba nii kena, mida seal veel remasterdada?
Link _________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Remaster ja Remake on täiesti omal kohal. Ma tahaks neid mitmetest vanematest mängudest. Palju parem kui järjekordne "live service" Concordi tüüpi nurisünnitis.
Palju oleks saanud vanu häid mänge inimesteni tuua 400 miljoni eest mis Concordi alla maeti?
Ma arvan, et päris palju. Mass Effect Legendary Edition oli üsna ok. Dead Space remake kahjuks mitte, sest #StutterStruggle PC peal pole parandatud ja EA on selle praktiliselt hüljanud.
Mängud mis esmapilgul minule meenuvad mis võiks remaster või remake saada:
TES: Morrowind ja TES: Oblivion. Bethesda niigi juba miljon Skyrimi versiooni remasterdanud.
Project IGI ja IGI 2. Praegune Hitmani arendaja kes oskab stealth ja james bondi tüüpi mänge hästi teha.
Alien vs Predator 2010. Rebellion, Sniper Elite seeria tegija.
Crysis. Crytek. See küll sai remasteri aga see oli täiesti half-assed ja kasutas vana PS4 vms koodi alusena selle asemel, et võtta parem PC kood. PS5 ja Pro pole mingit probleemi Crysis jooksutada tänapäeval. Esimene Far Cry samuti, kuigi kuna see on nüüd Ubisofti seeria, siis see langeks pigem nende kapsaaeda.
Deus Ex 1 ja Human Revolution. Square Enix/Eidos. 2 ja Mankind Divided võib vahele jätta. 2 oli kehva ja viimane on veel suhteliselt värske. Kahjuks hetkel tundub, et ühtegi Deus Ex mängu lähiajal tulemas pole Embracer Groupi jamade tõttu.
Doom 3. See võibolla vastuoluline aga mulle meeldis see mäng. Paraku ID on ilmselt ametis uue Doomiga või Rage järjega.
Mirrors Edge. Üsna innovaatiline mäng oma aja kohta.
Tom Clancy's HAWX ja HAWX 2. Kusjuures viimast ei saagi enam osta, sest see koristati digitaalsetelt platvormidelt ära (niipalju siis "ostmisest"). Tõsine defitsiit on arcade lennuki mängudega. Ace Combat 7 on aga see pole nii hea ja on ise juba viis aastat vana...
Terve posu Need for Speed mänge mida saaks värskendada. EA küll üritas nt Most Wanted remake teha aga see oli täiesti kohutav. Selle asemel väljastavad iga paari aasta tagasi uusi NFS mänge mis inimesed täiesti külmaks jätavad.
Ma ise pakuks siia nimekirja Wolfenstein ET. Eelkõige vanilla versioon ja 6 originaal kaarti. See kõikide peamiste platformide peal välja lasta, ma usun, et siit laseks vana rasva pealt veel ilusti liugu. See põlvkond, kes seal 20 aastat tagasi madistas on veel aktiivne ja maksejõuline. Nostalgia laks oleks võimas. Ei mingeid uusi kellasid vilesid, isegi pilti ei peaks üle mõistuse parandama, lihtsalt et uutel masinatel jookseks ja võrgumäng töötaks, muud polegi vaja.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.