Põhjus väidetavalt toores AGESA. Eks näis kas pärast uuendust saavutab sama või parema viite vs Zen 4.
Artiklis räägitakse dual-CCD mudelitest a'la 9900X/9950X.
AMD'l on täitsa olema embedded seeria low power mudelid a'la Ryzen Embedded V3 kus on kolm 15W versiooni. V2 seerias on kaks 10W versiooni.
Lisaks neile kes on nõus 15W peale hüppama saavad kasutada märgatavalt kiiremaid U seeria kive mis tavaliselt on läpakates ja mini-PC kategoorias saadaval. Osad kaasaskantavad mängukonsoolid kasutavad neid samuti, kuigi seal on mõistlikum vaadata Z1 või Z1 Extreme poolt, kuna Steam Deck kasutatav Van Gogh on vanem ja aeglasem sama TDP juures.
Ma ei tea muidugi kuidas kõik need konkreetsed mudelid jõudluses konkureerivad Inteli N200'ga. Selleks tuleb vaadata ülevaateid arvutitest mis kumbagi proset kasutavad.
Nii palju ütlen, et eelmine aasta tuttavale uut nn windowsi netiarvutit (veeb, youtube, dokumendid) ostes langes Inteli N seeria ära kui liiga nõrk selle jaoks. Kahjuks oli ostuga kiire ja see piiras valiku suhteliselt kitsaks selle peale mis kohal oli. Aktiivjahutus polnud probleem ja seega tollal sai võetud hoopis Alder Lake i5-12450H kasutav 45W mudel. See asendas muideks vana Sandy Bridge põhise G seeria Celeroni mis oli suures ATX korpuses palju väiksema mini-PC'ga.
Vanematele plaatidele tuleb nüüd ka SinkClose kinni panev turvauuendus. Minu Gigabyte X570 plate sai selle uuenduse just täna. Seega kui teil on vanem AM4 süsteem, siis tuleb ka sinna uuendusi.
Õnneks SinkClose pahalaste poolt pole kuskil kasutataud ja tihtipeale on parem töötavat asja mitte näppida...
Asrock B550M Pro4 ka sarnane uuendus aga kaks viimast biosi on beetad. Keegi teab, millal non-beetad tulevad või jäävatki need beetad viimasteks uuendusteks?
Isegi 5800XT ja 5900XT on toetatud ainult 3.41 beeta või 3.46 beeta biosiga. Beetat pole peale lasknud, 3.40 non-beeta jookseb ja on AGESA ComboV2 PI 1.2.0.B.
Tomorrow, Tänud. Forzas mul fps jäi samaks (+1/-1 ei tähenda midagi) aga cpu simulation muutus omajagu. Seal mul siiski GPU on piduriks tundub, kuna väga kõrge UW 1440p reso. Samas huvitav muutus.
Enne patchi
Peale patchi
Selgus, et mul graafikaardi tuning ei olnud õiged seaded (resettinud).
Ehk siis see AMD fix siiski tegi paremaks.
Väga hea uudis Zen3 kuni Zen5 masinatele ja AMD-le üldse. Windows ikka pidurdas korralikult neid elukaid. Zen3 võiks ka võrdluses olla koos X3D prosedega.
zen ja zenc ipc on ju väidetavalt sama.
screenshottidelt vaadates paistab seal mingi massiivne taktierinervus olema.
mis 7zip benchi juures üldse piirav asi on, puhas prose? kiirelt proovides mu 7800x3d teeb mingi 50-60% 9754 tulemusest _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Windows 11 kasutajad, kellel Zen prosed saavad kasutada KB5041587 uuendust, et jõudlust tõsta ka Win11 22H2/23H2 versioonides.
2024-08 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5041587) - download link
2024-08 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 23H2 for x64-based Systems (KB5041587) - download link
marxveix, paljudel see 23H2 KB5041587 ei anna efekti, eelmisel leheküljel Tomorrow tegi ka benchid ja tulemused olid samad või kohati isegi halvemad.
Ise läksin 24H2 peale ja selgelt sai perfi juurde. Küll aga tekkis pikema gamingu peale paar crashi ja ühekorra PC isegi restartis. Eile lähemalt uurides selgus, et -15 allcore undervolt ei olnud enam stabiilne kui CPU-l mingit Windows bottlenecki ees ei ole. Pidi ühe core laskma -13 peale ja tundub nüüd timm jälle.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.