Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 152, 153, 154  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
raul141
HV veteran
raul141

sõnum 02.08.2024 13:35:43 vasta tsitaadiga

napoleon, ma ju proovisin, isegi voolu ei tulnud sinna peale
Vael
HV Guru

sõnum 02.08.2024 13:47:42 vasta tsitaadiga

Windoosa uuendamisega seepärast ei kiirustagi, et rohkem teeb katki kui midagi paremaks läheb.
Ainuke erand oli win7- mis oskas kõige uuemad draiverid installida igale lisaseadmele isegi RC aegu juba, rääkimata Beet versioonist. Olid ajad, olid majad...

Aga jah win võib default seaded panna küll. Samuti ei pruugi isegi emaplaadi/graafikakaardi installipakiga peale minna õige asi. Peab näpuga järge ajama logis, et ikka vajalikud osad peale läksid- USB hub, chipset jne...
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.08.2024 13:55:07 vasta tsitaadiga

ot:

Põnev. USB saab ju masinat käivitades kohe toite peale, mõnel on BIOSIS isegi always on USB seade, millega saab väljalülitatud masinal USB pordile toite peale jätta.
Aastaid tagasi oli mul hoopis teistsugune probleem. Oli üks server, millele backup ühenduse jaoks sai 3G pulk külge pandud. Oleks ju võinud 3G ruuteri panna, aga noh, selline vaese mehe lahendus icon_biggrin.gif
Aga see pulk oli tujukas. Vahel töötas paar nädalat, vahel paar päeva ja siis suutis nii lolliks minna, et miskit pidi enam jutule ei võtnud. Aitas ainult kui pulk füüsiliselt eemaldada ja tagasi panna. Otsisin ja katsetasin omajagu, aga sellist lahendust ei leidnud, millega tarkvaraliselt saaks USB pordilt korra toite maha võtta.
Tänaseks on selle pulga asemel muidugi juba 4G ruuter ja probleeme pole
tagasi üles
raul141
HV veteran
raul141

see post läheb kustutamisele sõnum 02.08.2024 15:14:10 vasta tsitaadiga

Ei noh, ma saan aru, et Linuxiga ise mässan, isegi tollega lihtne, lased pulgalt pea poole tunniga uue distro peale, ei hakka vigagi otsima, aga mul on see arvuti ju litsentsiga, mingit kasutajatoe teenindust ei ole pea ollagi. Eestikeelne telefoni teel teenindus ju üldse puudub. Kes maksab kinni, kui viin arvuti teenindusse? Vanad inimesed on täiega ju ohvrid. Ja pool aastat tagasi selle käkiga jamasin, mul selle ajaga ju läks meelest, ma ju ei hakka iga kord googeldama, mis mingi värskendus teeb. Midagi on väga valesti , tarbijakaitse peaks sellega tegelema icon_lol.gif Ausõna.
Napoleon, mul ju kaabliga laadimine moblal, mobla ise annab märku kui vool peale tuleb. Isegi BIOS- is vaatasin, vool peal, aga tee mis tahad, reaalsus oli teine
Aga see chrome asi sai ka korda, 32 bitine ka oli arvutis , võibolla ise kogemata installisin.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 03.08.2024 14:45:37 vasta tsitaadiga

Link
tagasi üles
avrn
Kreisi kasutaja

see post läheb kustutamisele sõnum 03.08.2024 19:19:02 vasta tsitaadiga

raul141 kirjutas:
Ei noh, ma saan aru, et Linuxiga ise mässan, isegi tollega lihtne, lased pulgalt pea poole tunniga uue distro peale, ei hakka vigagi otsima, aga mul on see arvuti ju litsentsiga, mingit kasutajatoe teenindust ei ole pea ollagi. Eestikeelne telefoni teel teenindus ju üldse puudub. Kes maksab kinni, kui viin arvuti teenindusse? Vanad inimesed on täiega ju ohvrid. Ja pool aastat tagasi selle käkiga jamasin, mul selle ajaga ju läks meelest, ma ju ei hakka iga kord googeldama, mis mingi värskendus teeb. Midagi on väga valesti , tarbijakaitse peaks sellega tegelema icon_lol.gif Ausõna.

See on väga asjakohane teemapüstitus. Mina ka ei saa aru, miks on pidevalt vaja windoozarajakat kogu aeg kapoti alt kohendada, mingeid tarkvara arenduse prohmakaid siluda, rääkimata turunduslikel eesmärkidel kaigaste kodaraisse loopimisest, kui ma olen maksnud litsentsi eest ja ma olen vaid kasutaja selle raha eest.
Linuxiga on asi sirge: tahad tasuta, jaurad ja mässad ise. Ei oska aga ikka tahad, või ei taha aga on vaja, ostad toe ja jauravad need, kes oskavad.
Selles vaates: võtke tõesti windowsi asemel pigem juba õun.
tagasi üles
raul141
HV veteran
raul141

see post läheb kustutamisele sõnum 03.08.2024 19:38:32 vasta tsitaadiga

avrn, ja microsofti enda avalikud abifoorumid ka ei paku adekvaatset vastust (foorumi postitused erinevate kasutajate poolt on ikka väga vihased)ja seda eelmise aasta löpust ju. Sõltumatu kanalil sain näpunäite. Et kuna ei ole ainus kasutaja, siis olen sunnitud edasi selle pahnaga tegelema. Loodan, et mingi uus versioon tuleks ja arvuti jaoks olevad riistvara nõuded jäävad nõrgaks, siis saangi selle "rondi" ka linuxi peale panna. icon_lol.gif
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

see post läheb kustutamisele sõnum 03.08.2024 20:00:39 vasta tsitaadiga

raul141 kirjutas:
avrn, ja microsofti enda avalikud abifoorumid ka ei paku adekvaatset vastust (foorumi postitused erinevate kasutajate poolt on ikka väga vihased)ja seda eelmise aasta löpust ju. Sõltumatu kanalil sain näpunäite. Et kuna ei ole ainus kasutaja, siis olen sunnitud edasi selle pahnaga tegelema. Loodan, et mingi uus versioon tuleks ja arvuti jaoks olevad riistvara nõuded jäävad nõrgaks, siis saangi selle "rondi" ka linuxi peale panna. icon_lol.gif

MS enda foorumid on tõesti ajaraisk. Kolmanda osapoole foorumid on lahenduse leidmiseks palju asjalikumad.
tagasi üles
pois11
HV Guru

sõnum 03.08.2024 21:36:03 vasta tsitaadiga

Vaja vist ühele vanemale arvutile Windows 11 paigaldada, hetkel jookseb seal win7 aga, et saaks ID kaardiga asju ajada ja iga weebi brauser ei karjuks vananenud OSi üle tuleb paigaldus ette võtta.
Kas see häkk ikka toimib kui lülitada enne paigaldust CPU ja TPM olemasolu kontroll välja? Mõtlen, et kas mingi 2a. pärast ei tule uuendus kus kontroll lülitatakse sisse ja arvuti ei lähe enam käima?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 03.08.2024 21:39:04 vasta tsitaadiga

Vabalt võib olla, et mingi aja pärast uuendab end ise ja hakkab karjuma või ei käivitu. Mu kristallkuul ei oska seda ennustada, mis tulevikus juhtub icon_biggrin.gif
Hetkel rufusega saad selle peale lasta
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 04.08.2024 05:02:50 vasta tsitaadiga

pois11, CPU kontroll on puhtalt tarkvaraline. Kui selle saab sisse lülitada, siis saab ka välja lülitada. Olulisem on teatud CPU instruction set toetus mis nüüd alates 24H2 versioonist kehtima hakkab. Pead vaatama, et sinu CPU sellel arvutil seda toetab: https://www.neowin.net/news/how-to-check-if-your-old-computer-can-run-windows-11-version-24h2/

TPM on BIOS sees kui pole just väga vana arvuti millel see üldse puudub. Sellegi poolest windowsi uuendus ei saa muuta BIOS sätet ja TPM ise sisse lülitada seal.
Seda muidugi keegi ei tea mis kahe aasta pärast tuleb aga hetkel on nii, et kui sa Rufusega teed installimeedia ja lähed nendest nõuetest mööda ja CPU toetab POPCNT/SSE4A/SSE4.2, siis peaks tööle jääma ja uuendusi saama ka tulevikus.

Mis puutub Win7, ID-Kaarti ja mittetoetatud brauserit, siis veidi saad kasutust pikendada paigaldades need:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=824263 - kohaldatud ID-Kaardi tarkvara versioon mis veel toimib Win7 peal. Võimalik, et pead ise veel veidi muutma, et toimiks. Vaata teema viimaseid poste kus sellest on juttu.
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/#product-desktop-esr - toetab Win7 veel turvauuendustega vähemalt kuni selle aasta sügiseni ja võibolla kauemgi. Spetsiifiliselt 115.3.0 ESR versioon. Uus 128 ESR enam Win7 ei toeta.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 04.08.2024 08:51:23 vasta tsitaadiga

'i' sobib. Core d jäävad uksetaha.
Zoig
HV veteran
Zoig

sõnum 04.08.2024 10:30:42 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
T430s peal hetkel W11 töötab mõistlikult, kuid selle 24H2 jaoks nõutud SSE4.2 on prosel puudu.
Sessuhtes ongi natuke lõhkine küna, plaanisin sügisel selle masina asumisele saata mitte just kõige tehnikateadlikumate inimeste juurde. W10 tundus sessuhtes natuke mõttetuna, sest see 2025 jooksul aegub ära ja peaks uuendama. Samas kui W11 peale jätta ja see end BSODi uuendab, siis pole ka sellest suuremat kasu.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 04.08.2024 11:15:21 vasta tsitaadiga

Zoig, Siis pead organiseerima Win10 2021 LTSC sinna peale. Toetatud kuni 2029 kui ma õigesti mäletan. Aktiveerimine on muidugi teine teema...
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 04.08.2024 13:00:57 vasta tsitaadiga

Zoig kirjutas:
laurx kirjutas:
T430s peal hetkel W11 töötab mõistlikult, kuid selle 24H2 jaoks nõutud SSE4.2 on prosel puudu.
Sessuhtes ongi natuke lõhkine küna, plaanisin sügisel selle masina asumisele saata mitte just kõige tehnikateadlikumate inimeste juurde. W10 tundus sessuhtes natuke mõttetuna, sest see 2025 jooksul aegub ära ja peaks uuendama. Samas kui W11 peale jätta ja see end BSODi uuendab, siis pole ka sellest suuremat kasu.

Sse 4.2 on alates nehalem ist küljes intlil.

https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/3rd-gen-core-family-mobile-vol-1-datasheet.pdf

Selle järgi on sse 4.2 3gen il küljes.

Version 23H2 2023-10-31T00:00:00.000-08:00 2026-11-10T22:59:59.999-08:00
23h2 support lõpeb 2026. ei lase seda 24h2 hte ihtsalt peale. selle aja peale on masinast jupid taga ja aeg vahetada. mul on sulle ryzen3 3330u 14" idikalugejaga masin täna sulle 145 euroga anda..

Zoig
HV veteran
Zoig

sõnum 04.08.2024 17:19:53 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:

https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/3rd-gen-core-family-mobile-vol-1-datasheet.pdf

Selle järgi on sse 4.2 3gen il küljes.
Huvitav, et prose järgi otse ark lehelt vaadates ei näidanud SSE4 olemasolu. See tähendab, et saadan ikka w11ga asumisele, mõne aasta peaks ikka hakkama saama.
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 04.08.2024 17:43:59 vasta tsitaadiga

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nehalem_(microarchitecture)

Nehalem core tõi SSE4.2

I 1gen.
Mu x201 on ka justkui kompatibl.

Muhekas
HV Guru
Muhekas

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 18:06:38 vasta tsitaadiga

Mis jama see on, et panen mikri volume põhja win seadetes ja peale restarti on see 50 peal tagasi, kuskilt midagi silma ka ei jää, et midagi näppida varasemalt pole ma seda jama täheldanud
laurx
HV Guru
laurx

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 18:24:57 vasta tsitaadiga

Otsingu poole proovisid pöörduda selle probleemiga?
Betamax
HV Guru
Betamax

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 20:23:48 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Otsingu poole proovisid pöörduda selle probleemiga?

Jumala eest, ei! Siis võib foorumi kinni panna ju!
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 20:59:05 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
Mis jama see on, et panen mikri volume põhja win seadetes ja peale restarti on see 50 peal tagasi, kuskilt midagi silma ka ei jää, et midagi näppida varasemalt pole ma seda jama täheldanud

Mul oli midagi sarnast. Süüdlaseks Edge brauser, mis arvas, et nii on hea teha icon_lol.gif

Muhekas
HV Guru
Muhekas

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 21:41:59 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Muhekas kirjutas:

Mul oli midagi sarnast. Süüdlaseks Edge brauser, mis arvas, et nii on hea teha icon_lol.gif

Ma ei kasuta seda seisab niisama arvutis, aga mis sa siis tegid?

SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

see post läheb kustutamisele sõnum 07.08.2024 21:49:27 vasta tsitaadiga

Muhekas kirjutas:
SKG kirjutas:
Muhekas kirjutas:

Ma ei kasuta seda seisab niisama arvutis, aga mis sa siis tegid?

Probleem: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11291310#11291310
Lahendus: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11293767#11293767

Muhekas
HV Guru
Muhekas

see post läheb kustutamisele sõnum 08.08.2024 13:08:14 vasta tsitaadiga

Panin selle plugina peale a ei toimi...ja noh ma oleks võinud ka selle mikri jutu pikemalt ja täpsemalt lahti seletada, minu paha. Katsetasin ka erinevaid opetusi mis netis selle jama kohta kirjas kuid ei aidanud ka need, keelasin ka win seadetest ära teised asjad mis ta voiks mikrina kasutada. Ühesõnaga tegemist on mul Logitechi PRO X gaming headsetiga. Ja sain siis endale uue mikri Blue Yeti eraldiseisev mikker. Klappide küljest eemaldasin mikri ära ja panin siis Yeti arvuti külge, peale seda hakkas ta ka kuvama mikrit Speakrina ja kuvab ka mikrofini sektsioonis seda. Speakriks on mul klapid nagu olema peab ja valisin siis mikri peal dont allow speakri sektsioonis ja peale seda panin uuesti mikri tugevuse heli põhja ja tegin arvuti taaskäivituse ja mikri helitugevus oli jäänud nagu ma selle seadistasin, aga siin tekkis kohe see probleem, et kui nüüd logi rakenduse avan siis ma Yeti seadeid eraldi seal muuta ei saa kuna näitab mikrit mitte aktiivsena kuid samas mikrofon toimib.... ühesõnaga mul on mõistus sassis mis siin valesti on või ei ole. Praegu ise oma kirjutist vaatan siis tundub nagu pudru ja kapsad vist, aga loodan, et saate mu mõttest, probleemist aru mida üritan lahti kirjutada, aitäh igatahes teile...Suhtlesin ka tuttavaga, kellel samamoodi Yeti mikrofon ja kasutab HyperX gaming headsetti millel endal mikker, mille ta samamoodi eemaldas ja tal teeb windows sama jama nagu ma siin eelnevalt olen kirjutanud ja mida püüan kuidagimoodi siin lahti seletada
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 08.08.2024 19:32:23 vasta tsitaadiga

Microsoft was planning to replace Windows with a cloud-based OS called Midori
https://www.xda-developers.com/microsoft-almost-replaced-windows/

Microsoft claims to have incorporated Midori learnings into future projects like Windows 11.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows 11 mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 111, 112, 113 ... 152, 153, 154  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.