Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Chromecast with Google TV märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
somnambuul
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.05.2024 12:54:20 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Nutika teleka puhul oli aeglane ka siis, kui toiteadapterit kasutada. Seega USB ei saa põhjustajaks olla.
Selle USB näite tõin sellepärast, et USB ja adapter on mitmekordselt erineva võimsusega.

Teist HDMI porti ei ole proovinud?
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hobihall
Kreisi kasutaja

sõnum 13.05.2024 13:45:51 vasta tsitaadiga

Täpsemaid andmeid teadmata pakuks välja sellise teooria et sama vana Philipsi raud on enam-vähem sama, ainult et nutikas tarbib oluliselt rohkem ressurssi, mistõttu on sama raua puhul aeglasem. Seega aeglasem külmkäivitus on nutika puhul igati loogiline. Xiaomi sisestes menüüdes liikumine võiks ju olla sama, aga ikkagi võimalik et kui telekas ise ei jõua kiiremini liigutada, on ka sama pulga puhul erinevate telekate järel menüüde tunnetuslik kiirus erinev
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 13.05.2024 14:37:59 vasta tsitaadiga

Tunnetuslikku pole seal midagi. Reaalselt käivitamine + menüüdes liikumine on mitmesekundiliste viidetega. Arvatavasti see juust Philipsi soft süüdlaseks, kuigi samal ajal HDMI pessa ühendatud Telia Androidi boksil pole mingeid kiiruseprobleeme. Samamoodi HDMI kaudu ühendatud ja eraldiseisva toiteadapteriga.
somnambuul kirjutas:
Betamax kirjutas:
Nutika teleka puhul oli aeglane ka siis, kui toiteadapterit kasutada. Seega USB ei saa põhjustajaks olla.
Selle USB näite tõin sellepärast, et USB ja adapter on mitmekordselt erineva võimsusega.

Teist HDMI porti ei ole proovinud?

Proovitud.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 13.05.2024 16:53:38 vasta tsitaadiga

Kiiruste erinevuse teemal, et siiani pole vist keegi nimetanud, mis nende lolltelekate ekraani resolutsioon on? 4K pildi ehitamine võtab oluliselt rohkem võhma kui FHD. Ja kui see lolltelekas on SD, siis puhta lope.

See selgitaks kiiruse erinevust töötamise ajal, menüüde kiirust näiteks.

Bootimine küllap on aeglane just selle nutikuse tõttu, nagu Prillipapa juba selgitas.
Lollteleka OS on samasse suursjärku ja nutikuse tasemele lähedal, kui on arvuti BIOS, mille ka vanaraud tõmbab käima sekunditega. Seejuures käivitub kohe ka USB ja on kohe olemas FAT32 tugi USB pordis.

Ja kui pulk on välise toitega, siis kas ta lülitub välja koos telekaga? Kui jah ja telekas annab talle käivitumise signaali HDMI kaudu, siis peab teleka OS enne bootimisega nii kaugele jõudma, et on võimeline äratussignaali HDMI kaudu välja andma. Ja alles siis hakkab pulk omakorda bootima.

tagasi üles
Jüri Öö
HV kasutaja
Jüri Öö

sõnum 11.07.2024 22:26:17 vasta tsitaadiga

Kas Jupiteri ja ETV rakendustest otse vaadates ei olegi võimalik võõrkeelsetel saadetel subtiitreid kuvada? Ühtegi valikut selleks ei ole. Samas ilmuvad suvalistel hetkedel mingid suvalised subtiitrid
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.07.2024 10:05:06 vasta tsitaadiga

Varsti selgub, kas õnnestub Nvidia Shield lõpuks üle lüüa. Imelik oleks kui 2024 aasta seade tuleks nõrgem kui 2015 oma.

https://9to5google.com/2024/07/22/google-tv-streamer/

Kui puldi disain ikka sarnane, siis küll kehvasti.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 23.07.2024 15:27:57 vasta tsitaadiga

Üle löödud on ta esimesest päevast peale, budget streamer vs spetsiaalne mängude striimimise seade, mis muuhulgas oskab ka videot mängida ja äppe jooksutada.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 23.07.2024 19:55:04 vasta tsitaadiga

Nvidia Shield on enam kui streamer. 9 aastat ehk siiani pole paremat alternatiivi. Budget streamerid pole alternatiivid.
tagasi üles
Prillpapa
HV kasutaja

sõnum 23.07.2024 20:03:05 vasta tsitaadiga

Samas Nvidia Shield on endiselt kallis ja inimesed kardavad raha alla panna, kui homme võib tulla uudis, kuidas uus Shield välja tuleb.
Markos
HV veteran

sõnum 24.07.2024 00:26:48 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Nvidia Shield on enam kui streamer. 9 aastat ehk siiani pole paremat alternatiivi. Budget streamerid pole alternatiivid.

Mida ma ütlesin ? Ta oskab muuhulgas teha seda, mida chromecast ja teeb seda sama hästi, mitte paremini, seega ? Mitte keegi normaalne inimene ei osta chromecasti asemele omale shieldi, kui ta mingeid muid funktsioone ei vaja. Täiesti erinevad tooted erinevale sihtgrupile.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.07.2024 09:59:04 vasta tsitaadiga

Prillpapa kirjutas:
Samas Nvidia Shield on endiselt kallis ja inimesed kardavad raha alla panna, kui homme võib tulla uudis, kuidas uus Shield välja tuleb.

Arvestades, mida saad, ei ole kallis. Kui neid lisavõimalusi hinnata ei oska, võib tõesti kallis tunduda.

tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 24.07.2024 09:59:43 vasta tsitaadiga

Pointless võrrelda. Siga ja kägu.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.07.2024 10:04:37 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
SKG kirjutas:

Mida ma ütlesin ? Ta oskab muuhulgas teha seda, mida chromecast ja teeb seda sama hästi, mitte paremini, seega ? Mitte keegi normaalne inimene ei osta chromecasti asemele omale shieldi, kui ta mingeid muid funktsioone ei vaja. Täiesti erinevad tooted erinevale sihtgrupile.

Isegi samu asju teeb paremini. Chromecasti pudelikael on lahja raud (underpowered), mis annab tunda isegi menüüdes liikudes, muudest funktsioonidest rääkimata.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 24.07.2024 14:23:37 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Markos kirjutas:
SKG kirjutas:

Isegi samu asju teeb paremini. Chromecasti pudelikael on lahja raud (underpowered), mis annab tunda isegi menüüdes liikudes, muudest funktsioonidest rääkimata.

Chromecastil polnud algselt mingeid menüüsi ja see oli mõeldud ainult striimingseadmena ja ta teeb seda siiamaani hästi. Goolgetv versioonid tulid hiljem ja nagu juba öeldud, tegemist on võimalikult odava seadmega, kus on kompromiss hinna ja jõudluse vahel, aga tavakasutajale täiesti talutaval tasemel, suvaline AndroidTV ei ole mitte millegi poolest parem. Chromecast pole ka mitte kunagi olnud shieldi rivaal, ega püüdle ka sinna täna.

P.S mind isiklikult häirivad igasugused juhtmetega boxid laua peal või kusagil sahtlivahes. Chromecast tänasel kujul on ideaalne, kleepisin selle kahepoolse teibiga teleri tagaküljele, puhas ja diskreetne, ei mingeid kaableid.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 24.07.2024 22:06:32 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Chromecast pole ka mitte kunagi olnud shieldi rivaal, ega püüdle ka sinna täna.

Peale viimast leket pole ses nii kindel. Tegu pole enam "pulgaga", vaid karbiga. Võib vabalt Shieldi rivaaliks kujuneda. Google probleem on see, et nad kipuvad oma tooteid "unustama" ja tuge ei saa pikalt.
Markos kirjutas:
P.S mind isiklikult häirivad igasugused juhtmetega boxid laua peal või kusagil sahtlivahes. Chromecast tänasel kujul on ideaalne, kleepisin selle kahepoolse teibiga teleri tagaküljele, puhas ja diskreetne, ei mingeid kaableid.

Shield ei vaja rohkem kaableid kui Chromecast. Power ja HDMI. Mul on Shield sarnaselt teleri taha peidetud, pole näha ega kuulda, et ta seal on. Pseudoprobleem.

tagasi üles
heff
HV veteran

sõnum 01.08.2024 15:01:37 vasta tsitaadiga

Kuidas see Chromecast Elisa Elamuse appi jaoks on, parem kui Elisa vana boks või on mingeid nüansse mida peaks arvestama? Elisa enda boks on üsna uimane, peamine kasutus olekski vast sealt ETV vaatamine, vahel kasutaks Jupiteri, Youtube, Netflix/Prime ja F1TV appe ka.
Või peaks mõnda muud karpi eelistama, nt Xiaomi? On mõtet seda uut Google asjandust ka oodata või võib selle Chromecastiga mõneks aastaks rahul olla? Kas Elisa puldi saab ka talle külge ühendada, saan aru et Google enda pult on jama?
Kommentaarid: 103 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 94
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 01.08.2024 15:23:20 vasta tsitaadiga

Või sulle 30-ga ühe Xiaomi pulga müüa. Jäi äsja üle seoses nutika teleka ostuga, muidu oleks edasi kasutanud rahumeeli.
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 01.08.2024 21:45:16 vasta tsitaadiga

No ju ma siis olen ebanormaalne inimene, et Shieldi oman ja kõiki lisasid ei kasuta. Mul elutoas teleka taga Chromecast 4K ja oma toas UST projektori taga on Shield TV PRO. Kui 55'' tolli jaoks on Chromecast igati asjalik, kuigi kohati veidi uimav asi, siis ausalt öeldes 113'' ekraaniga ei kujutaks ma seda küll ette. Shield oma upscalega teeb pildi lihtsalt nii palju paremaks.

Mis Chromecasti pulti puutub, siis minu jaoks on ta sellepärast p*sk, et esiteks kaob ta mul koguaeg ära kuhugi ja teiseks on need nupud nii fakin' tundlikud, piisab kassi aevastamisest, et juba ma ei tea mis kõik juhtuks.

edit: a mis uude Chromecasti puutub, siis puldil volume nupud vist kolivad esiküljele, mind ei seganud see, et küljel on praegusel. Küll aga väga tahaks, et kogu see värgendus oleks musta värvi, eriti kui selline STB'i laadne asjandust tast tuleb.

Markos
HV veteran

sõnum 01.08.2024 23:45:48 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kui 55'' tolli jaoks on Chromecast igati asjalik, kuigi kohati veidi uimav asi, siis ausalt öeldes 113'' ekraaniga ei kujutaks ma seda küll ette. Shield oma upscalega teeb pildi lihtsalt nii palju paremaks.

Ma olen seda siin teemas ka maininud, et, kui upscale mängu tuleb, on mängureeglid teised. Näiteks, kui vaadatakse hd sisu, aga 4k teleka küljes ripub 4k chromecast, siis teeb upscalet chromecast ja kvaliteet võib saada kannatada. HD chromecasti puhull seda ei juhtu, siis läheb käiku teleka enda sisemine upscaler ja need on enamasti ikka tasemel. Upscale EI TEE mitte kunagi midagi paremaks, see on välistatud. Interpoleerimise kvaliteet sõltub väga palju algmaterjalist ja upscalerist endast, aga HD pilt üles scaleerides ei muutu 4k pildiks, kui sinna lihtsalt piksleid juurde leiutatakse. Selles, et shieldi upscaler saadaoleva cpu võimsuse toel suudab head tööd teha, ma ei kahtle, aga kas ta näiteks samsungi quantumiga ka suudab võistelda on iseasi.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 02.08.2024 11:31:45 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:
Kui 55'' tolli jaoks on Chromecast igati asjalik, kuigi kohati veidi uimav asi, siis ausalt öeldes 113'' ekraaniga ei kujutaks ma seda küll ette. Shield oma upscalega teeb pildi lihtsalt nii palju paremaks.

Ma olen seda siin teemas ka maininud, et, kui upscale mängu tuleb, on mängureeglid teised. Näiteks, kui vaadatakse hd sisu, aga 4k teleka küljes ripub 4k chromecast, siis teeb upscalet chromecast ja kvaliteet võib saada kannatada. HD chromecasti puhull seda ei juhtu, siis läheb käiku teleka enda sisemine upscaler ja need on enamasti ikka tasemel. Upscale EI TEE mitte kunagi midagi paremaks, see on välistatud. Interpoleerimise kvaliteet sõltub väga palju algmaterjalist ja upscalerist endast, aga HD pilt üles scaleerides ei muutu 4k pildiks, kui sinna lihtsalt piksleid juurde leiutatakse. Selles, et shieldi upscaler saadaoleva cpu võimsuse toel suudab head tööd teha, ma ei kahtle, aga kas ta näiteks samsungi quantumiga ka suudab võistelda on iseasi.

Samsungi telerites on midagi paremat?

Link

Link

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 02.08.2024 14:16:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kes teab, selle hindamiseks on vaja teha teste ja tulemus on niiehknaa mõnevõrra subjektiivne. Antud videod ei veena mind kohe kuidagi, mõlemas jooksutatakse mingit "demo modet" ja see ilma AI'ta vasakpoolne võrdlus on originaalist selgelt s*temaks keeratud, sorry, vaatasin seda mitme seadme peal ja no niisugust udukogu ei paistnud kusagilt. Ehk siis marketing on asja nimi. Ma ei kahtle nvidia protsessori võimekuses, aga ma ei pea ostma mitmesaja eurost seadet, kui mul õnnestub nõrgema ja odavama seadme (chromecast) sisemist upscalerit vältida ja kasutada teleri sisemist protsessorit, mis on "tasuta" ja teeb sama töö ära.
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 02.08.2024 15:58:57 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
tsitaat:

Kes teab, selle hindamiseks on vaja teha teste ja tulemus on niiehknaa mõnevõrra subjektiivne. Antud videod ei veena mind kohe kuidagi, mõlemas jooksutatakse mingit "demo modet" ja see ilma AI'ta vasakpoolne võrdlus on originaalist selgelt s*temaks keeratud, sorry, vaatasin seda mitme seadme peal ja no niisugust udukogu ei paistnud kusagilt. Ehk siis marketing on asja nimi. Ma ei kahtle nvidia protsessori võimekuses, aga ma ei pea ostma mitmesaja eurost seadet, kui mul õnnestub nõrgema ja odavama seadme (chromecast) sisemist upscalerit vältida ja kasutada teleri sisemist protsessorit, mis on "tasuta" ja teeb sama töö ära.

Oled vasti aru saanud. See demo mode on selleks, et näha originaali ja efekti kõrvuti. Efekti tugevust saab ise valida. Ma ei tea, mis marketingist sa räägid, seda on võimalik igaühel ise proovida. Siiani pole veel näinud telerit, mis sama suudaks.

tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 02.08.2024 17:50:39 vasta tsitaadiga

SKG kirjutas:
Markos kirjutas:
tsitaat:

Oled vasti aru saanud. See demo mode on selleks, et näha originaali ja efekti kõrvuti. Efekti tugevust saab ise valida. Ma ei tea, mis marketingist sa räägid, seda on võimalik igaühel ise proovida. Siiani pole veel näinud telerit, mis sama suudaks.

Ma ei saa aru, kuidas see originaal seal nii udune on. Kui ma seda sama klippi vaatan otse, siis see küll selline udukogu ei ole, nagu see "demo mode" näitab. Mis efektidesse puutub, siis sellega saab jah igasugu pettusi korraldada, ei ole kahtlustki, aga see ei tee veel upscalerit heaks. Olles professionaalsel tasemel videoteemadega kokku puutunud, näit ka Evertzi toodetega, siis on arusaam täiesti olemas, mida UPSCALER tegelikult teeb ja kõik see huinamuina, millega pärast lisaks veel tegeletakse, jätab lihtsalt mingi mulje. Olgu veel öeldud, et arvuti poolt genereeritud animatsioone on selgelt lihtsam AI'ga estimeerida, kui kaameraga ülesvõtetut. Seal muuhulgas eksisteerib paratmatult ka teatavas koguses müra, millega AI ei oska suurt midagi peale hakata, ta estimeerib ka müra juurde, või siis peab ekslikult vajalikke piksleid müraks ja eemaldab need. Iga kompresseerimine tekitab artefakte, paratamatult, muidu ei oleks kompresseerimine võimalik. Paraku ka artefaktid on sellised, millega AI ei pruugi päris üheselt hakkama saada jne. Läheb liiga teooriasse ära, aga nii need asjad üldjoontes on.
tagasi üles
tofay
HV kasutaja

sõnum 03.08.2024 08:18:04 vasta tsitaadiga

Siin kohal olen Markosega nõus, üldjuhul saab teler upscale-misega paremini hakkama kui erinevad välisseadmed. Kui uhd sisu ei vaata, siis pigem määrata meediamängijal/digiboksis 1080 väljundiks just 4k teleri korral.
Samas Shieldi kaitseks võib öelda hapud viinamarjad, kui Markosel oleks viimane, siis kiidaks taevani.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 10
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 03.08.2024 11:56:25 vasta tsitaadiga

tofay kirjutas:
Siin kohal olen Markosega nõus, üldjuhul saab teler upscale-misega paremini hakkama kui erinevad välisseadmed. Kui uhd sisu ei vaata, siis pigem määrata meediamängijal/digiboksis 1080 väljundiks just 4k teleri korral.
Samas Shieldi kaitseks võib öelda hapud viinamarjad, kui Markosel oleks viimane, siis kiidaks taevani.

Mis ma tast kiidaks, seisaks niisama, isegi chromecasti kasutan haruharva. Kunagi, kui telekas lollim oli, siis striimisin sinna dsvideost filme, nüüd on see, plex ja netflix telekas sees, töötavad hästi ja vajadus välise meediamänguri järele puudub. Ma kipun nautima sisu, mitte selle esitamiseks vajalikke seadmeid.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Chromecast with Google TV mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.