praegune kellaaeg 15.06.2025 14:06:02
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hollow
Kreisi kasutaja

|
15.06.2024 15:10:12
|
|
|
Markos kirjutas: |
Ajate asju keeruliseks. POC'i ajal keerasin lülitite sisse kruvid, nii, et klahvi polnud võimalik alla vajutada. Kui kõik valmis sai, siis peale remonti eemaldasin lülitid ja panin wagodega sillad peale.
tsitaat: |
Ma ühes toas (kuhu läks Aqara T1M laelamp) lahendasin asja sellega, et toidet maha ei võetaks sedasi, et panin lylitile lisaks sonoff mini lyliti. Automatsiooniga määrasin aga, et kui see lyliti välja lylitatakse, siis automatsioon lylitab ta sisse tagasi ja lylitab lambi välja. |
Jube keeruline lahendus lihtsalt blokeerimise või sildamise asemel. |
Ma olen omale selgeks mõelnud, et asi peab olema lylitatav põlema/kustu kui misiganes põhjusel zigbee / zwave /HA on maas ja mitte toimiv.
_________________ Müüa: Fibaro HomeCenter 3 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
18.06.2024 15:42:03
|
|
|
Vahepeal teema elustamiseks. Ecowitt'i Lightning Sensor, mis sai just for fun ostetud, tundub täitsa arvestatav tööriist olema.
Mõned äikese ülekäigud on nüüdseks saanud testitud. Tegin Discordi notificationi, kui on lähenemas või on väga lähedal
|
|
tagasi üles |
|
 |
eestimaa
HV vaatleja
|
18.06.2024 16:02:49
|
|
|
Kas keegi on oma EV seinalaadija ka ühendanud Home Assistanti või openHAB-ga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
18.06.2024 16:23:13
|
|
|
eestimaa kirjutas: |
Kas keegi on oma EV seinalaadija ka ühendanud Home Assistanti või openHAB-ga? |
See küsimus nõuab rohkem spetsiifikat. Paljud erinevad asjad toetuvad vähestele protokollidele / liidestele. Vaata laadija pealt järgi, mis ühendused võimalikud on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
eestimaa
HV vaatleja
|
18.06.2024 18:55:39
|
|
|
RassK kirjutas: |
eestimaa kirjutas: |
Kas keegi on oma EV seinalaadija ka ühendanud Home Assistanti või openHAB-ga? |
See küsimus nõuab rohkem spetsiifikat. Paljud erinevad asjad toetuvad vähestele protokollidele / liidestele. Vaata laadija pealt järgi, mis ühendused võimalikud on. |
Sellepärast uuringi, et kas keegi on juba midagi ühendanud siis teaks millist laadijat võiks valida.
Hetkel endal kasutusel openHAB ja protokollides on põhiliselt Z-wave ning MQTT.
Samuti katusel paneelid ja Shelly 3EM-ga jälgin faaside tarbimist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hollow
Kreisi kasutaja

|
18.06.2024 18:59:22
|
|
|
Enamasti saab EV lisada oma HA’sse ja kontrollida laadimist üle HA autopoolt
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
18.06.2024 19:21:55
|
|
|
OCPP toega vaata või pigem üldse openevse
Hollow kirjutas: |
Enamasti saab EV lisada oma HA’sse ja kontrollida laadimist üle HA autopoolt |
See selline veits poolik lahendus
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prederik
Kreisi kasutaja

|
18.06.2024 20:14:12
|
|
|
Ma olen omale selgeks mõelnud, et asi peab olema lylitatav põlema/kustu kui misiganes põhjusel zigbee / zwave /HA on maas ja mitte toimiv. |
Igaksjuhuks - mõned lülitid ja valgustid on võimalik otse siduda (bind), nagu seal mainitud IKEA Tradfri asjad. Need siis jäävad tööle ka ilma Zigbee kontrolleri vahenduseta: https://www.zigbee2mqtt.io/guide/usage/binding.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hollow
Kreisi kasutaja

|
19.06.2024 01:52:22
|
|
|
Prederik kirjutas: |
Ma olen omale selgeks mõelnud, et asi peab olema lylitatav põlema/kustu kui misiganes põhjusel zigbee / zwave /HA on maas ja mitte toimiv. |
Igaksjuhuks - mõned lülitid ja valgustid on võimalik otse siduda (bind), nagu seal mainitud IKEA Tradfri asjad. Need siis jäävad tööle ka ilma Zigbee kontrolleri vahenduseta: https://www.zigbee2mqtt.io/guide/usage/binding.html |
tean. Kahjuks aqara t1m lampi saab bindiga lylitada ainult põhivalgust. Teise kanali (rgb ring) ei allu bindiga juhtimisele… aga ta on piisavalt hele, et magada küll ei saa kui tuli peaks mingil põhjusel põlema jääma.
Üldiselt ma arvan, et seda olukorda tõenäoliselt ei juhtu, et mul seda manuaalselt lylitust vaja läheb… aga… kui läheb vaja, siis ma saan ta kasvõi kell 3 öösel välja lylitada ilma, et peaks kõik ylejäänud yles ajama või laskma naisel elektriku kutsuda kui see juhtub kui ma ose kuskil ära olen
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
20.06.2024 15:14:04
|
|
|
Keegi tünnis veetaseme mõõtmiseks ei kasuta midagi asjalikku? Hetkel tundub see eriti DIY andur
|
|
tagasi üles |
|
 |
spongerdan
HV kasutaja

|
20.06.2024 18:01:12
|
|
|
Keegi tünnis veetaseme mõõtmiseks ei kasuta midagi asjalikku? Hetkel tundub see eriti DIY andur  |
https://evikon.eu/competences-comp-1043/level-measurement-comp-1049/liquid-level-in-tanks-comp-1056/
Mõned aastad tagasi paigaldasin ühe veetaset mõõtma. Toimib siiani muretult. Kui ise teha siis toru sisse erineva kõrguse peale herkonid ja siis ujuk, milles on magnet ja mis siis ujuk paigaldub ümber toru ja käib vabalt üles-alla. Siis erineva taseme juures saad herkonitest info. Et oleks nö veakindlam siis tee nagu on lingil, et on rohkem kui üks ujuk. Siis ühe herkoni rikke korral tuleb teiselt ujukilt/herkonilt ikkagi teade.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
22.06.2024 16:48:12
|
|
|
spongerdan kirjutas: |
Keegi tünnis veetaseme mõõtmiseks ei kasuta midagi asjalikku? Hetkel tundub see eriti DIY andur  |
https://evikon.eu/competences-comp-1043/level-measurement-comp-1049/liquid-level-in-tanks-comp-1056/
Mõned aastad tagasi paigaldasin ühe veetaset mõõtma. Toimib siiani muretult. Kui ise teha siis toru sisse erineva kõrguse peale herkonid ja siis ujuk, milles on magnet ja mis siis ujuk paigaldub ümber toru ja käib vabalt üles-alla. Siis erineva taseme juures saad herkonitest info. Et oleks nö veakindlam siis tee nagu on lingil, et on rohkem kui üks ujuk. Siis ühe herkoni rikke korral tuleb teiselt ujukilt/herkonilt ikkagi teade. |
Aastaid tagasi tegin nendest: link
Iga 1000L juures oli üks selline. 10T mahuti. Arduino loendas neid ja saatis info espile. Esp saatis noderedile. Siiani veel töötab.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
03.07.2024 11:07:20
|
|
|
Athomile ehk hea uudis. Ma olen skeptiline, kas ka tänastele tarbijtele.
https://homey.app/en-us/news/we-are-joining-lg-electronics/
https://www.lgnewsroom.com/2024/07/lg-acquires-athom-to-advance-ai-enabled-intelligent-space-business/
Google tõlge.
tsitaat: |
SEOUL, 3. juuli 2024 – LG Electronics (LG) omandas hiljuti 80% osaluse Hollandis Enschedes asuvas tööstusharu juhtivas nutikate koduplatvormide ettevõttes Athomis. Leping sisaldab plaane omandada ülejäänud 20 protsenti järgmise kolme aasta jooksul. Selle strateegilise sammu eesmärk on parandada LG ühenduvust avatud nutika kodu ökosüsteemides. Integreerides Athomi võimalused LG Affectionate Intelligence tehnoloogiaga, soovib LG olla AI-põhise koduinnovatsiooni ajastu juht.
LG kavatseb integreerida Athomi ulatusliku ühenduvuse – mis ühendab tuhandeid seadmeid, andureid ja valgustusseadmeid – generatiivse AI-toega LG ThinQ platvormiga. Selle integratsiooni eesmärk on luua tehisintellekti kodu, mis pakub optimaalseid ruumilahendusi, omandades kliendist sügavama arusaamise. LG AI-kodus kasutavad kliendid generatiivset tehisintellekti, mis haldab seadmeid ja asjade Interneti-seadmeid, et luua nende eelistustele kohandatud isikupärastatud keskkond.
LG plaanib laiendada tehisintellekti kodude kliendikogemust erinevatesse kohtadesse, kus kliendid oma aega veedavad, nagu äripinnad ja liikuvuskeskkonnad, realiseerides ja edendades lõpuks intelligentse ruumi kontseptsiooni.
Athom on tehnoloogiaettevõte, mis müüb nutikodu keskust Homey, mis ühendab kodutehnika ja asjade Interneti seadmeid ning pakub ka pilvetellimuse teenuseid. 2014. aastal asutatud ‘Homey’ on viimase kümnendi jooksul laienenud peamiselt Euroopas, saavutades sadadest tuhandetest kasutajatest koosneva lojaalse kliendibaasi. Alates 2023. aastast on Homey seadmed saadaval lisaks Euroopale ka Austraalias, Singapuris, USA-s ja Kanadas.
Athom on iseseisva nutika kodu ökosüsteemi loomiseks välja töötanud oma jaoturi ja OS-i. Selle lipulaev Homey Pro saab ühendada rohkem kui 50 000 seadmega ja toetab erinevaid ühendusmeetodeid, sealhulgas Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave, Matter ja Thread, muutes selle väga mitmekülgseks ja avatud.
Athomi hallatav Homey App Store pakub umbes 1000 rakendust koduseadmete ühendamiseks ja juhtimiseks sellistelt kaubamärkidelt nagu Philips Hue ja IKEA. Paljud neist rakendustest põhinevad ametlikel partnerlussuhetel ja paljudel Homey kogukonna välja töötatud rakendustel. See arendajate kogukond panustab aktiivselt Athomi avatud platvormi, laiendades pidevalt jaoturiga ühendatavate kaubamärkide ja seadmete valikut. Kasutajad saavad hõlpsasti luua targa kodu keskkonna, laadides poest alla rakendusi ja linkides oma seadmeid.
LG on valmis märkimisväärselt suurendama AI-kodude juurutamiseks vajalikku mastaapsust, eesmärgiga saavutada tööstusharu kõrgeimad standardid. See saavutatakse LG ThinQ platvormi nutika kodu tehnoloogia integreerimisega Athomi avatud ökosüsteemi ja asjade Interneti-seadmete ühenduvusega. Athomi omandamine on eriti tähelepanuväärne, kuna see võimaldab LG-l lisada oma ökosüsteemi kolmandate osapoolte seadmeid ja teenuseid. See integratsioon annab LG-le põhjalikuma ülevaate klientide kasutusharjumustest ja kiirendab isikupärastatud teenuste pakkumist.
"Athomi omandamine on meie tehisintellekti koduettevõtte nurgakivi," ütles Jung Ki-hyun, asepresident ja LG platvormi ärikeskuse juht. "Kahe ettevõtte vahelist sünergiat võimendades laiendame oma avatud ökosüsteemi ja väliseid integratsiooniteenuseid, eesmärgiga pakkuda klientidele mitmekesisemaid ja mitmemõõtmelisemaid ruumikogemusi."
Ka pärast omandamist jätkab Athom iseseisvat tegevust, säilitades oma äritegevuse ja kaubamärgi. Selle strateegia eesmärk on maksimeerida Athomi kasvupotentsiaali ja ainulaadseid tugevusi, edendades samal ajal sünergiat äritegevuses, uurimis- ja arendustegevuses ning platvormide kasutamises.
LG tutvustas tehisintellekti kodu, mis integreerib Athomi avatud nutika kodu platvormi oma tehisintellekti tehnoloogiaga, rõhutab ettevõtte pühendumust minna üle riistvarakeskselt platvormilt tarkvarapõhisele äritegevusele. 2021. aastal laiendas LG oma telerite äritegevust riistvaralt tarkvarale, sisenedes oma webOS-i platvormiga teleriplatvormide turule. Selle nihke toetamiseks ostis LG Alphonso, USA-s asuva ülemaailmse tehnoloogiaettevõtte, mis on spetsialiseerunud telemeediale, masinõppele ja suurandmete analüüsile. Alphonso tegutseb nüüd LG Ad Solutionsina, mis on webOS-i sisu- ja teenusteäri põhikomponent.
LG eesmärk on luua klientidega pidevaid suhteid arvukate tehisintellektiga koduga ühendatud seadmete kaudu, muutudes lõpuks nutika elu lahenduste ettevõtteks, mis pakub diferentseeritud väärtust.
Turu-uuringufirma TechNavio andmetel prognoositakse, et ülemaailmne nutikate kodude turg kasvab 81,2 miljardilt USA dollarilt 2023. aastal 260,24 miljardile USA dollarile aastaks 2028, kusjuures keskmine aastane kasvumäär on 26,23 protsenti.
„LG on arenemas intelligentseks ruumilahenduste ettevõtteks, mis ühendab ja avardab kogemusi erinevates eluruumides. Jätkame strateegiliste investeeringute tegemist, et muuta oma äriparadigmat, nagu näitab meie edu
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.07.2024 12:15:03
|
|
|
Eks ta näha ole. LG üritab selle sammuga ehk Samsungile järele võtta. Klassikaline kasulike mudelite ja kliendibaaside ülesostmine.
Hakkasin kodus peakaitset vahetama ja shelly em3 pro'd lisama. Lasin kõik kenasti igaks juhuks maha, et mitte upside tugiajaga pinget kruvida. Kui sisse lülitasin, lõi plaks rikkvoolu välja. Wtf, aga põhjus oli selles, et voolutrafo juhe oli PE'le liiga lähedale sattunud ja sellest piisas. Asi fixitud, HA booditud, ja kaks ikea pirni ei respondi. Tee või tina, reseti kõike, ei essugi. Lõpuks ei jäänudki muud üle, kui remove ja uuesti paaritada. Kuidas nad sellisesse seisu said ei oska ette kujutada. Ainuke teooria võiks olla selles, et see pisike impulss, mis tekkis peakaitsme sisselülitamise ja rikkevoolu reageerimise peale lõi asjad segi. Järgmine kord võtan valgustite liinid eraldi kaitsmetest maha, kui vaja üldtoitega miskisi töid teha. Nutikodu seiskamine ja uuesti käivitamine hakkab meenutama juba lennumasina opereerimist, checklist vajalik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hollow
Kreisi kasutaja

|
04.07.2024 12:40:02
|
|
|
Ma tavaliselt just lasen asjad upsi peale minna. Muidu nagu ei kasutagi neid. Okey, viimane UPSi aku pidas ka 4 aastat vastu. Aga ikkagi on pigem kasulik vahepeal upsile ka koormust anda
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.07.2024 21:08:37
|
|
|
Ma tavaliselt just lasen asjad upsi peale minna. Muidu nagu ei kasutagi neid. Okey, viimane UPSi aku pidas ka 4 aastat vastu. Aga ikkagi on pigem kasulik vahepeal upsile ka koormust anda |
Tugiaeg ei oleks piisav olnud ja valgus ei ole ka upsi taga mitte. Eks peab ikka hakkama seda üldupsi teemat veeretama vaikselt, aga mitte klassikalise upsi näol, need on ise igavesed õgardid. Mingist hübriidinverterist saab vast teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
aeropiloot
HV kasutaja

|
07.07.2024 09:24:08
|
|
|
Olen uut maja ehitamas ja küsiks nõu lülitite osas. Sooviks füüsilise nupuga (mitte puutetundlik) lüliteid mis töötaks üle zigbee või matteri ja oleks ka dimmeri funktsioon. Juhtima hakkab Home Assistant. Hind mängib ka rolli. Vaatasin Schneideri Wiser asju aga ühe lüliti eest ~100€ maksta ei taha. Hetkel on favoriit Sonoff M5 matter seeria aga sellel ma ei suuda tuvastada dimmeri funktsiooni. Oskab keegi midagi hea hinna-kvaliteedi suhtega soovitada?
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
07.07.2024 11:46:55
|
|
|
aeropiloot kirjutas: |
Olen uut maja ehitamas ja küsiks nõu lülitite osas. Sooviks füüsilise nupuga (mitte puutetundlik) lüliteid mis töötaks üle zigbee või matteri ja oleks ka dimmeri funktsioon. Juhtima hakkab Home Assistant. Hind mängib ka rolli. Vaatasin Schneideri Wiser asju aga ühe lüliti eest ~100€ maksta ei taha. Hetkel on favoriit Sonoff M5 matter seeria aga sellel ma ei suuda tuvastada dimmeri funktsiooni. Oskab keegi midagi hea hinna-kvaliteedi suhtega soovitada? |
Uue maja puhul on veel lihtsam. Vead rohkem kaablit või sooni ja paned kilpi releeplaadi? (relay board). Ilmselt ESPHome'l on kõige madalam sisendi hind ja kümneid sisendeid per plaat.
Kui see ei sobi, siis pigem zwave + Fibaro moodulid. Neid saab ka kilpi kokku panna eraldi adapteriga aga per kanal tuleb ca 20-25€.
|
|
tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
08.07.2024 00:30:24
|
|
|
aeropiloot kirjutas: |
Olen uut maja ehitamas ja küsiks nõu lülitite osas. Sooviks füüsilise nupuga (mitte puutetundlik) lüliteid mis töötaks üle zigbee või matteri ja oleks ka dimmeri funktsioon. Juhtima hakkab Home Assistant. Hind mängib ka rolli. Vaatasin Schneideri Wiser asju aga ühe lüliti eest ~100€ maksta ei taha. Hetkel on favoriit Sonoff M5 matter seeria aga sellel ma ei suuda tuvastada dimmeri funktsiooni. Oskab keegi midagi hea hinna-kvaliteedi suhtega soovitada? |
Uue maja puhul on veel lihtsam. Vead rohkem kaablit või sooni ja paned kilpi releeplaadi? (relay board). Ilmselt ESPHome'l on kõige madalam sisendi hind ja kümneid sisendeid per plaat.
Kui see ei sobi, siis pigem zwave + Fibaro moodulid. Neid saab ka kilpi kokku panna eraldi adapteriga aga per kanal tuleb ca 20-25€. |
Dimmerdamise puhul pole ka seal miskit head valida...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.07.2024 00:40:17
|
|
|
Kui sügavad toosid panna, siis võib teha moodul + tavaline lüliti kombo. Esimene pakkumine oleks kah fibaro dimmer2, ka shelly dimmer2 oleks variant, kui wifi peale minna, aga tuleb vaadata tervikut, kui on plaanis panna ka patareil töötavaid sensoreid, siis on wifi selge no go, ja kui sul pole majas piisavalt z-wave või zigbee ruutereid, tekib sellest ka jama, neid tuleb hakata kunstlikult looma, mis tõstab jälle projekti maksumust. Kindlasti neutraalid karpidesse, kui kohe ei saa, siis äkki kunagi tulevikus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
08.07.2024 11:53:50
|
|
|
Kui sügavad toosid panna, siis võib teha moodul + tavaline lüliti kombo. Esimene pakkumine oleks kah fibaro dimmer2, ka shelly dimmer2 oleks variant, kui wifi peale minna, aga tuleb vaadata tervikut, kui on plaanis panna ka patareil töötavaid sensoreid, siis on wifi selge no go, ja kui sul pole majas piisavalt z-wave või zigbee ruutereid, tekib sellest ka jama, neid tuleb hakata kunstlikult looma, mis tõstab jälle projekti maksumust. Kindlasti neutraalid karpidesse, kui kohe ei saa, siis äkki kunagi tulevikus. |
Sa soovitaks uue rajatise puhul ikka pigem toosi moodulid panna? Ma muidugi ei tea, palju kaablikulu suurem tuleb kui lülitid ja lambid otse kilpi vedada, siis on tuleviku mõistes rohkem valikuid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
08.07.2024 11:57:36
|
|
|
See vajab parajat kilpi ka, ei pruugi alati mahtuda. Endal juba 2 kilpi, üks on voolumõõtjaid täis ja teine jaotuseks. Muude vidinate jaoks tuleb kummagile korrusele veel kuskile üks kilp mahutada
|
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
08.07.2024 13:24:49
|
|
|
Kui sügavad toosid panna, siis võib teha moodul + tavaline lüliti kombo. Esimene pakkumine oleks kah fibaro dimmer2, ka shelly dimmer2 oleks variant, kui wifi peale minna, aga tuleb vaadata tervikut, kui on plaanis panna ka patareil töötavaid sensoreid, siis on wifi selge no go, ja kui sul pole majas piisavalt z-wave või zigbee ruutereid, tekib sellest ka jama, neid tuleb hakata kunstlikult looma, mis tõstab jälle projekti maksumust. Kindlasti neutraalid karpidesse, kui kohe ei saa, siis äkki kunagi tulevikus. |
Sa soovitaks uue rajatise puhul ikka pigem toosi moodulid panna? Ma muidugi ei tea, palju kaablikulu suurem tuleb kui lülitid ja lambid otse kilpi vedada, siis on tuleviku mõistes rohkem valikuid. |
See on üks võimalustest, kuna ülesandepüstituses sisaldus nutikas dimmer-lüliti. Sealt esimene kõige lihtsam ja kuluefektiivsem modifikatsioon (mis ei eelda isegi projekti muutmist) oleks paigaldada sobivad toosid ja neutraaljuhe. Nagu ka eelpool mainitud, siis kilbi lahendus on kaablite võrra kulukam, pluss ei pruugi igas elamises kilbi jaoks sobivat ruumi leiduda. Kilbis endas oleks tõesti võimalusi kõige rohkem, samas mina sinna enam siis mingeid zigbee ja z-wave asju üksteise kõrvale ei topiks, võib probleeme tekkida. Sinna pigem siis juba Shelly Pro seeria din dimmerdi-releed, lan ühendusega. Ilmselt tuleb siis ka suurema switchi jaoks ruumi varuda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Prillpapa
HV kasutaja
|
08.07.2024 14:18:54
|
|
|
Kas hoonete elektrisüsteemis sarnane revolutsioon ei ole võimalik, mis autotööstust kunagi tabas, vist "CAN bus" nimeline, mille kasutuselevõtt väidetavalt võimaldas auto elektrisüsteemis olulist kaabelduse kokkuhoidu, mis omakorda aitas kaasa sõidukite kaalukaotusele.
Puuduseks suhteline keerukus, ikkagi arvutiseeritud elektrisüsteem, aga "targa kodu" süsteemid on seda ju samuti ja tundub natuke ogar soovitus/tulevik vedada iga lüliti, pistiku, sensori, tarbija juurest kilpi eraldi juhe, kus lisaks on vaja suuremaid kilpe või rohkem kilpe ehk eraldi kilbiruumi või suuremat tehnoruumi-kilbiseina - ei tundu "tark" kodu või teguviis..
Rohkem möödunud sajandi kuuekümnendate arvuti tunne tekib, mida suurema ruum ja rohkem juhtmeid, seda vingem arvuti/arvutusvõimsus
Endal ka ikaldust lisaks, sai kolm zigbee mullasensorit hiinamaalt tellitud, kolm seepärast, et kuskil ülevaadetes mainiti, et kui on ainult üks, kuidas tead, et see üks näitab õigeid mullaniiskuse andmeid, kui kaks tk - kumb õiget näitab - järelikult vaja kolm tk - vana hea "mees kellel on kaks kella, ei tea kunagi õiget aega"
Esimene mille karbist välja võtsin, keeldus niiskusandmeid näitamast, kahtlustasin oma oskamatust, kuni taipasin teist ja kolmandat proovida, mis töötasid ilusti.
Aliexpressis garantii asjus pöördumine oli esmakordne kogemus, mu jutud, et kolmest üks ei tööta põrgatati tagasi nõudega esitada video mittetöötamise kinnituseks.
Tegingi kõrvuti võrdlusvideo tervest ja vigasest, kus korraga mõlema sensori otsad samasse kaussi kastes, ühel viskab oodatult niiskuse 100% peale, teine jääb 0% kindlaks.
Videot ei õnnestunud esimese hooga üles laadida, selgus et max 200MB tohib olla - no ma ei ole juutuber ega tikktokkar, ei tea video mudimisest ööd-mütsi, õnneks googel aitas ja veebis neid abivahendeid jagub millega saab videot väiksemaks aidata.
Video peale sain kiiresti küsitud kolmandiku rahast tagasi, vigane sensor läks keldrisse ainult temperatuuri mõõtma.
Nüüd hiljem teine sensor jupsib, alustuseks hakkas näitama 54C temperatuuri peenras - no ei ole meil nii kuum ju, sai patareid välja ja uuesti paaritatud, tundus nagu sai õigema temperatuurinäidu, aga kui see temperatuur igaveseks samaks jäi, ei saa seda ka usaldada, sai patareid paariks päevaks välja, tagasi pannes niiskust mõõdab õigesti aga temperatuur nüüd pidevalt 0C - ehk ikkagi pekkis, nüüd kahe vigase sensori peale saab ühed terviklikud andmed kätte, ühelt temperatuuri ja teiselt niiskuse
Selle ülevaate https://smarthomescene.com/reviews/tuya-zigbee-plant-soil-sensor-gxm-01-review/ järgi sai sensori valik tehtud, ülevaates küll vanem mudel vist..
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|