Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Miks kasutada IT asjade transpordil Omniva "Õrn saadetis" teenust? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ummiq
HV veteran
ummiq

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 03.07.2024 17:53:05 Miks kasutada IT asjade transpordil Omniva "Õrn saadetis" teenust? vasta tsitaadiga

Tere!

Jagan kogemuslugu Omniva pakendamise nõuetest.

Nimelt soetasin foorumist Apple-i klaasist trackpadi. Müüjaga laabus kõik suurepäraselt ja kiirelt. Pakk aga jõudis minuni katkise trackpadiga. Kohe sai müüjaga ilusti kõik läbi räägitud ja minu jaoks lõpplahendus kurb, aga positiivne, müüja jaoks kurb ja negatiivne ja Omnivalt kompensatsiooni ei tulnud.

Aga milles on asja iva ja miks ma kirjutan?

Omniva EI KOMPENSEERI katkist toodet, kui see ei vasta pakendamise KÕIKIDELE nõuetele.
Nimelt pakendamise ühe nõude punkt on järgnev:
tsitaat:
”8. Pakendatud saadetis peab kannatama nurga peale kukkumist kuni 110 cm kõrguselt (tulenevalt sellest, et pakkide sorteerimine toimub automatiseeritud sorteerimisliinil).”

Ja selle lause peale nad ka tuginesid. St, et kui teie pakendatud kaup saab viga ja kuller seda kõrgemalt kui 110cm ja 00mm ei viska, siis on see viga tõenäoliselt pakendaja süüks määratav.

Seega tungiv soovitus on kõik asjad, mis sõltumata pakendamise oskusest ei kannata 110cm kõrgust kukkumist ja põrutamist (näit. vesijahutus, raskete radikatega emaplaat, korpus, klaaspaneelid jne jne), tuleb markeerida Omniva puhul ”Õrn saadetis” kleebistega ja maksta see paar euri otsa. Seda tehes tagab Omniva, et pakendit töödeldakse käsitsi ja ei asetata teiste asjade alla.

Teisi ei viitsi praegu vaadata, aga arvan, et need kõik on sarnaste tingimustega.

Igal juhul edu meile kõigile pakendamisel ja nende markeerimisel õrnaks saadetiseks.
Omniva ettevaatlik käitlemine teenus maksab vaid 1.99 €

Igavene jama ikka.. ja lihtsalt usaldus transpordifirma vastu läks maksma korraliku summa.

Heaga

Kommentaarid: 198 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Oompa
HV kasutaja
Oompa

sõnum 04.07.2024 08:49:06 vasta tsitaadiga

DPD-l ka ikka õrna saadetise võimalus olemas, seal samas lingis kirjas ka:

Märgista õrn ese punase klaasimärgiga. Aga pea meeles, et klaasimärk üksi ei kaitse sinu saadetist - ole pakendamisel eriti hoolikas.

Klaasimärk ei luba pakil minna automaatse sorteerimisliini peale, see on tavaliselt kõige karmim koht saadetistele (pakid võivad üksteisele tugevalt sisse sõita või liinil erinevaid kukkumisi läbi teha).

ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 04.07.2024 08:58:51 vasta tsitaadiga

Oompa kirjutas:
DPD-l ka ikka õrna saadetise võimalus olemas, seal samas lingis kirjas ka:

Märgista õrn ese punase klaasimärgiga. Aga pea meeles, et klaasimärk üksi ei kaitse sinu saadetist - ole pakendamisel eriti hoolikas.

Klaasimärk ei luba pakil minna automaatse sorteerimisliini peale, see on tavaliselt kõige karmim koht saadetistele (pakid võivad üksteisele tugevalt sisse sõita või liinil erinevaid kukkumisi läbi teha).
Ilma lisatasuta ma ei usu, et see midagi väga juurde annab. Aga ma ostan selle kleepsu ja edaspidi teibin KÕIK PAKID sellega icon_wink.gif

https://pood.omniva.ee/et/muud-tooted/2881-kleebis-ettevaatlikult-100tk.html

tagasi üles
degreal
HV veteran

sõnum 04.07.2024 09:18:38 vasta tsitaadiga

Midagi peab see kleebis juurde andma, kuna lisaks teenuse eest maksmisele peab kleebise ka panema...
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 04.07.2024 09:18:45 vasta tsitaadiga

Pakendikeskuses on saatmiseks sobilikke vahendeid heas hinnas ja valikus. Pole ühtegi veel katki tehtud. Kohati tehakse see viga, et jäetakse otsad pakkimata aga kui kukub siis just otsa peale.
ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 04.07.2024 09:42:05 vasta tsitaadiga

degreal kirjutas:
Midagi peab see kleebis juurde andma, kuna lisaks teenuse eest maksmisele peab kleebise ka panema...
Omnivas kindlasti. DPD-s ei ole sellist õrna saadetise valikut.
Aga eks ma edaspidi panen kõikidele natukenegi õrnadele pakenditele kleepsu peale. icon_smile.gif

tagasi üles
Oompa
HV kasutaja
Oompa

sõnum 04.07.2024 11:36:59 vasta tsitaadiga

Peaks DPD-st küsima kuidas neil eraklientidel puhul õrna saadetise käsitlus on, ma ei usu et neil laos keegi pingsalt jälgib kas tegu on äri- või erakliendi saadetisega ja vastavalt sellele käitub kuidagi teistmoodi märgisega pakkidega. Äriklientidele tuleb hind kohe teenusele otsa.

Neil on ka oma kleeps millel triipkood küljes, arvatavasti kergemaks automatiseerimiseks - kui kuskil mingi skänner loeb triipkoodilt õrna saadetise märgise välja siis teab et liinile ei lähe. Märgis nende enda lehel PDF kujul olemas kui on soov ise välja printida.

ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 04.07.2024 16:51:18 vasta tsitaadiga

Oompa kirjutas:
...
Märgis nende enda lehel PDF kujul olemas kui on soov ise välja printida.
Hea vihje!

-edit-
DPD vastas nii:
tsitaat:
DPD-ga saates õrna eset tuleb lihtsalt vastav kleebis saadetisele peale kleepida.
Klaasimärgi kleebise saab DPD kodulehelt välja printida (peab olema kindlasti värviline) siit: https://www.dpd.com/ee/et/pakkimine/

tagasi üles
von Wu
HV Guru
von Wu

sõnum 04.07.2024 16:55:42 vasta tsitaadiga

Ei taga see kleebis mingit õrnemat kohtlemist.
Küll aga võidakse sel juhul kompensatsiooni maksta.

tagasi üles
Sten1234
Uus kasutaja

sõnum 26.11.2024 21:29:54 vasta tsitaadiga

On kellelgi midagi hiljaaegu transpordis ära lõhutud ?
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.11.2024 21:39:24 vasta tsitaadiga

Ei veel. Mul on üks arvuti ühes pakiautomaadis mida vist välja ei võeta ja õis mulle tagasi tuleb. See on 2 nädalat õues olnud.
ummiq
HV veteran
ummiq

sõnum 26.11.2024 21:42:25 vasta tsitaadiga

laurx kirjutas:
Ei veel. Mul on üks arvuti ühes pakiautomaadis mida vist välja ei võeta ja õis mulle tagasi tuleb. See on 2 nädalat õues olnud.
Kui sa nüüd selle õue jätadki, siis vast pole hullu icon_smile.gif
Aga jah, ma proovin talvisel ajal Omniva väliautomaate vältida, kui selliselt tundlikud asjad on.

Siin foorumis võiks mingi transagrupi teha, kus saab transpordisoove esitada. Ise näit käin vähemalt 1x kuus Kuusalu-Tallinn-Tartu-Tallinn-Kuusalu ja väikese tasu eest tee peale jäävad asjad viskaks ära küll.
Aga no ma kauba eest vastutada jälle ei taha.. oma moodi probleem.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Miks kasutada IT asjade transpordil Omniva "Õrn saadetis" teenust?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.