Meie jaoks on oluline pakkuda oma klientidele kõrge kvaliteediga internetiteenust, mis vastaks tänapäevase internetikasutuse vajadustele. Näiteks on viimaste aastatega muutunud üha populaarsemaks erinev striimingsisu, kaugtöö ja videokõned, mis vajavad tõrgeteta toimimiseks aina suuremaid internetikiiruseid.
Sellega seoses ning Koduinterneti teenuse kaasajastamiseks lõpetame sinu aadressil madalama kiiruse pakkumise
Sinu senine Koduinterneti tavakiirus:
5/1 Mbit/s, hind: 16.26 €/kuus; (Telia 1 kliendina kehtis sulle 20/5 Mbit/s, 16.26 €/kuus)
Sinu uus Koduinterneti tavakiirus:
20/5 Mbit/s, hind: 21.35 €/kuus, kuid Telia 1 kliendina kehtib sulle 40/10 Mbit/s, hind 21.35 €/kuus
Ehk siis mingil pliiatsist imetud põhjusel maksad edaspidi viieka rohkem kiiruse eest mida sul vaja pole _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Võiks viru-nigula kandis 5g aktiveerida...saaks paremat kui 20/5....mida ei taha _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kui sinul hetkel 20/5 ega 5G midagi juurde ei anna kui 20/5 on probleemne juba. 5Gl on ka kehvem leviala kattuvus peaks olema väiksem või sama kuid vahemaa umbes sama probleemne mastist. See mõned mbit rohkem ei lahenda probleemi kiirus ikka väike ma saan aru kui 500/500 pakuvad siis teine teema. Minul oli 100mbit vdsl väga morsena tundus mõne aja pärast asju ikkagi teha ei saanud sellega. 12 aastat tagasi oli minul 20/5 mäletan aegu kui oli 1ne net ja alla selle, siiski ma olen näinud kõik need ajad ära. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 29.06.2024 18:51:35, muudetud 2 korda
Nüüd tuleb aga....
Telia ei paku 4G peal suuremaid kiiruseid koju,neil mingi idiootne põhimõte
Moblas lasen toas 100/20vms
Aga kui 5G aktiveeritakse, siis nad pakubvad automaagiliselt ka paremaid kiiruseid koju.. siin see iva hetkel peitubki.
Hetkel lasen suurema mahulistel asjadel moblaga hotspoti, sest see parem kui tele2 kodunett. Teliat ei hakka rääkimagi, sellega jääkski asju liigutama
Mublas 400GB 8 rutsi eest, kannatab lasta küll natuke.. täis saab, lasen naise 6 rutsise pealt sama _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
5Gl on jah veits parem see asi. Ma ise olen selle LTE ka ära proovinud sest mõistliku kiirust kui see ei pakutud see oli niikaua kasutusel kui ruuter jupsima hakkas siis katkestasin ära. Telekas oli LTE peal ja ise kasutasin vdsl arvuti jaoks. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
viimati muutis XeStAiSy 29.06.2024 18:57:36, muudetud 2 korda
Ju neil on siis põhjust kiiremat mitte pakkuda. Mina sain aasta algusest vahetada 25/100 peale ja suures plaanis ei kurda.
Kui tuleb meelde kiirustesti teha, siis alla 20/70 pole olnud.
5G oleneb, kuni 5km peaks tugijaam olema, muidu ei pakuta.
Ju neil on siis põhjust kiiremat mitte pakkuda. Mina sain aasta algusest vahetada 25/100 peale ja suures plaanis ei kurda.
Kui tuleb meelde kiirustesti teha, siis alla 20/70 pole olnud.
5G oleneb, kuni 5km peaks tugijaam olema, muidu ei pakuta.
Pakkumine pakkumiseks...enne kuulsat viru-nigula kurvi kaob 5G ära, 10km hiljem tuleb tagasi...see regioon nimelt pole millegipärast aktiveeritud. Ülejäänud tee pea narvani 5G kaetud ja rakvere poole kuni tallinnani suht kaetud
Mastid näha mul kodus, suisa 2 talvel, 1 suvel, sest puud lähevad lehte
tsitaat:
Ju neil on siis põhjust kiiremat mitte pakkuda
Ei tea.... moblas saab 5-8 korda kiiremat netti...
Põhjus on alati rahas, ei millegis muus _________________ This message was sent from space using stargate
Aga oled neile päringu teinud? Kui, siis mis kostavad?
Olen
Kohe kontrollime, jah tõesti pole, ei tea. Ei oska öelda, edastame päringu....ei tea. sealt ka infot pole.
Aga optilist kaablit pannakse viru-nigula..."jah tean" äkki saate ka...."ühendage Viru-nigula-Aseriga!"...ei saa midagi
Ehk seda ei saa kunagi
Maal elamise rõõmud, aga noh, ma ei kurda..ma oleks rahul ka 100 ühenduega üle õhu.
Plex server jne, jooksevad mujal optika otsas
Hetkel mul isegi telia tv olemas, aga see nii kõikuv üle mobiilse, et pilt läheb sd peale....lihtsam on tädi maalit külastada või üle õhu vaadata
avrn kirjutas:
Aga oled neile päringu teinud? Kui, siis mis kostavad?
Mulle paistavad ka mastituled pimedas kätte, 5,5 km tagant.
Mastides pole 5G aktiveeritud....istu kasvõi masti all _________________ This message was sent from space using stargate
Vast suvitab masti all _________________ This message was sent from space using stargate
Kiirelt teemat sirvides, ei tea kes peaks siin kõneisik olema ja kes abi pakkuda saaks.
5G levi pole lihtsalt "sisselülitamine"
Küsi kiiremat netti iseteenindusest ja vajadusel 123 pane soovid oma kliendikaardile. Sealt liigub edasi arendusele, kas lisada optikat või 5G'd
Nendest soovide arvust ja muudest oludest selgub, kas tasub.
Lisaks võtab see tegevus aega aasta või mitu, sõltub juba kohast.
Teisel juhul võib olla juba plaan paigas ja ükspäev kiire internet olemas olla.
Võibolla lisaks veel, püüa maksimum teenus ka ise oma asukohas kätte saada, vahel kurdetakse levipiiril oma toaruuteriga kvaliteedi muret, teisalt katuselt saabki väliruuteriga 100M kätte. Kui siis ka ei saa, on juba ootus operaatori parendusel.
See eeldab mitmeid tegevusi "upgrade" osas ehk kas mastide lisamisi või täiendusi.
Kiirelt teemat sirvides, ei tea kes peaks siin kõneisik olema
võiks polli teha.
Polli töötab Elisas _________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti
võid teha mitu polli, ja mitu päringut. mulle suutis tagasi helistada vist mingi 3-4 erinevat kui ma mais küsisin endiselt miks kaks b7 et on suunatud metsavahi seaputkale , kus kedagi ei ela. ja kujutad ette, et mitte ükski kes omastarust on "spetsialist" ei osanud vastata küsimusele, misasi on b7. aga miks sa siis helistad, või töötad kohas, kus sa asjast mitte midagi ei tea? sellega (ja ka seonduvate teemadega) on saanud nalja nii telefonitsi, esindustes jne. siiani ei tea keegi misasi on b7, või kus asub turutõrkepiirkond. kehtib see kõigi kolme kohta. telia siseinfost sain kuigipalju teada, et palk pisuke ja töötajate silmaring olematu. ilmselt selle raha eest rohkemat kui öö ja ää ei saagi. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
RCC, mõtle natuke laiemalt, mitte metsavahi seaputka pole prioriteet, vaid spordiürituste koht, mis vajab ka katmist suuremale hulgale kasutajatele. Sa küsisid privas mingi aeg et ma tuleks ja mõõdaks sinu juures mis olukord on, käisin, õue ei tulnud sest kurepesa ei taha häirimist, aga teeotsast tegin mõõtmise B818´ga, mis asus nn rahvamaja keskmisel istmel, st suht ebamugavas kohas levi mõttes, ja ma sain tulemuseks 90/45, põhiliseks sageduseks võttis B818 B3`e, silmsidet Telia mastiga ei olnud (see sutsakas ülekasvanud võsa jäi vahele). Siin tuleb arvestada sinu erisoove uploadi osas, B818 ei hakka kunagi Eestis arendama uploadi rohkem kui 62Mbit/s, nii on 45Mbit/s sellistes tingimustes tegelikult ok tulemus. Mis viitab et sobiva kliendiseadmega UL 100+ on vägagi reaalne saavutada. Sul on masti alus õuel olemas, kus on miskipärast küll mingi TV risu otsas, seda võiks toruga pikendada ja vaadata mis realiseerub, vähemalt elektriliini kõrgusest tuleb kõrgemal olla. Selle vastu on see tegur, et kurepesa taga on mõned puud, mis viitab et võiks teha kuhugi teisele poole mastialuse, ilmselt soovitaks ka rohkem tee poole tulla, sest nii kerkid lohust rohkem välja. Tubase lahendusega netti saab, aga kiidelda pole siis millegagi, nii et alla välislahenduse pole mõtet nagu mõeldagi. Muidugi leida kuskilt koht kus on mast oma krundilt silmsides, oleks super, aga vist ei tule välja.
Edit: vaatasin sinu koha pilti uuest, UL polnud mitte 45, vaid 55Mbit/s. Oli kuidagi valesti läinud.
ee, mastist on see 7km kaugusel, (linnulennult) ja spordiüritusi ei ole seal tehtud isegi viikingite ajast. ometi on sinna raisatud 3 sagedust. kurepesa mul ei ole ja torumasti olen ka maha võtnud, sest pidi antenni suunda muutma lehte läind puude tõttu. b818 mul ei olegi, on hetkel üks õnnetu cudy, aga see on max 50 upp. head väliruuterit endiselt ei ole, hiinlastel mingi 550+ dollarit maksev, aga kui paketi upp oleks näiteks telial nagunii vaid 25, siis ei ole ju vahet.
seega tule ikka õue, sest ma ei kujuta ette kussa käisid. olen see nädal veel kodus, järgmine nädal - varssav, frankfurt, pariis jne. mul on kaasas erimaterjalist tsistern ja pmst käin neis jaamades ja lasen tolle netti täis. eestis ju nagu me teame ei ole veel kaasaegset, nõuetele vastavat, vajadusi rahuldavat netti. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Kaardil on B7 levi tipp märgitud küll 5,4km peale, aga ma polegi arvanud et "seal" sporti tehakse, seda tehakse Lauri Krossirajal mis on märksa lähemal.
Kui sul pole kurepesa, siis on järelikult naabril, egas ma pole mingi musta mersu bussiga eriüksuslane et sind ka maa-alt eksimatult üles leian, hea et üldse meeles oli teha, sa kirjutasid ju rohkem kui kuu tagasi. Ma peatusin teel selles kohas kus peaks olema Uuetoosi ja Kurmi vaheline piiripunkt (vaatsin nüüd hommikul kaardilt).
Ma nagu mäletan varasemast, et sul oli B818, kuna mul on selline autosse pandud, siis hea võrrelda. Ma olen suht kindel et selle mis mast võimaldab, saab realiseerida ka mitte 550+$ hiinakaga, aga nagu öeldakse - peenemat näpuööd on vaja teha. Minu stardipunkt on suht sarnane signaalide osas, võibolla 1-2dB keskmiselt parem kui seal tee peal. Pärast näputööd on B7 parem kui -70dB.
See tsisternijutt võib täitsa õige olla, sest kui reeglina on cellmapperi signaalirajad ikka teedele jäänud, siis on üks koht kus neid on terve karjamaa täis - MTÜ Päris Interneti jur aadressil ja selle ümbruses. Kui sinna veel netti maha kallata, saab ehk terve krundi lõpuks roheliseks...
Kui juba B7 peale jutt läks, kas ma kujutan ette, või on Telia oma säästupoliitikaga hakanud B7 nüüd lisaks ööle ka nädalavahetuseks välja lülitama? Juba teine nv, kui kiirused all.
Kiirelt teemat sirvides, ei tea kes peaks siin kõneisik olema ja kes abi pakkuda saaks.
5G levi pole lihtsalt "sisselülitamine"
Küsi kiiremat netti iseteenindusest ja vajadusel 123 pane soovid oma kliendikaardile. Sealt liigub edasi arendusele, kas lisada optikat või 5G'd
Nendest soovide arvust ja muudest oludest selgub, kas tasub.
Lisaks võtab see tegevus aega aasta või mitu, sõltub juba kohast.
Teisel juhul võib olla juba plaan paigas ja ükspäev kiire internet olemas olla.
Võibolla lisaks veel, püüa maksimum teenus ka ise oma asukohas kätte saada, vahel kurdetakse levipiiril oma toaruuteriga kvaliteedi muret, teisalt katuselt saabki väliruuteriga 100M kätte. Kui siis ka ei saa, on juba ootus operaatori parendusel.
See eeldab mitmeid tegevusi "upgrade" osas ehk kas mastide lisamisi või täiendusi.
Klienditeeninduse kogemus. Hinnatõusu ja paketisuurenduse teatele vastuseks kirjutasin ja avaldasin nördimust) Mida ma hakkan 20 megabitise asemel 40 megabitisega peale, kui mul reaalsuses tiksub max 5 megabitti (Peipsi metsas, Ranteloni antenniga). Mingi hetk helistas klienditeenindaja, et oioioi, te pole kiirusega rahul, mis mureks. Ma vastu, et kevadest alates on üldse mingi ikaldus, telekast tuleb ainult slideshow ja varem oli parem. tehnikakauge inimesena oskan ehk seda vahet tajuda. Siis oli veel mingit vahepealset suhtlust ja siis ta helistas mulle, et oioioi meil näitab, et teil on seal kiiruseks 25 megabitsi, mis on juba rohkem kui leping ette näeb aga helistage uuesti, kui telekas hakib. Võtsin maal ruuteri ette ja mina aru ei saa, kuidas nad mul 25 megabitsi kiirust näevad:D
_________________ The truth is out there
Telia kellad loevadki rohkem kui kasutaja tegelikult kasutada saab, ma ka kunagi punnitasin nn "maksimum teenuse" "upgrade" pärast ja kui minul oli parim DL mingi 520Mbit/s, siis iseteenindus näitas neil et on olnud 640Mbit/s. Kui sellest maha võtta veaparandused, võib järele jääda küll midagi sellist nagu nägin. Ülaltoodud olukord on veaparanduse osas kindlasti selline, kus kordvat paketisaatmist tuleb (palju) teha, sellele viitab levi SNR 0dB RSRP -106dB juures. Kui sinna panna/teha väliseade, siis SNRi saab kindlasti paremaks, isegi kui RSRP mingit suurt paranemist ei tee, aga kuni 6dB võib küll paremaks minna. Parabooliga rohkemgi. See cat4 huawei ei agregeeri ka, nii ongi pilt praegu nukker.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.