Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Millega mängid? |
Ainult konsooliga |
|
12% |
[ 51 ] |
Rohkem konsooli kui PC-ga |
|
8% |
[ 34 ] |
50/50 |
|
5% |
[ 24 ] |
Rohkem PC kui konsooliga |
|
15% |
[ 64 ] |
Ainult PC-ga |
|
57% |
[ 238 ] |
|
hääli kokku : 411 |
|
autor |
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.06.2024 11:05:55
|
|
|
Mõned aastad tagasi ostsin Steamist 3 Wolfensteini mängu: Wolfenstein II: The New Colossus, Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein: The Old Blood. Oleks ma enne ostmist teadnud, et nende mängude korralikult käima saamiseks tuleb nii palju jamada, oleks pikalt mõtlemata konsooli versioonid ostnud, aga raha oli juba makstud. Lõpuks sain need mängud full screenis jooksma, aga tagasi vaadates - aeg ja närvikulu, mis redditi ja foorumite lugemiseks läks ei olnud seda väärt. Edaspidi eelistan multiplatvorme kindlasti konsoolidel. See oli õppetund - on võimalik, aga ma ei soovi seda enam kogeda, eriti kui ma olen selle eest maksnud, ma eeldan, et asjad toimivad out-of-box.
Aeron, siin pidevalt rõhutab PC library suurust ja tagasiühilduvust, kuid see jäetakse mainimata, mis keppi on vaja läbi teha, et mõned veidigi vanemad mängud Windows 11 peale tööle saaks. Viimane on üks suur õnnetus, aga see on juba eraldi teema.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
25.06.2024 11:35:45
|
|
|
SKG, ma olen nõus,et ajalooliselt on pc olnud kindlasti oluliselt problemaatilisem kui konsoolid.
Päris noorena kusjuures, 386 aegadel jne oli isegi lihtne, sest seal asjad suht töötasid ja ainuke asi millega jändasid olid soundbalsteri sätted, aga 3d graafika tekkimise ja windowsiga hakkasid ikaldused pihta ja ma ütleks, et päris pikalt. Windows 7 vist oli esimene selline juba üsna muretu süsteem - sõltuvalt loomulikult sellest, mis koosluses seda jooksutasid.
Viimased aastad, kui üksikud erandid välja jätta, ei ole minul erilisi probleeme olnud. Run of the mill raua peal istudes kipuvad asjad töötama minu kogemusel.
Need samad ikaldused samas on need, mis andnud mulle need teadmised millega täna saab leiva lauale, nii et raske on pahane olla.
Lisaks on see suht möödanik ikka tänaseks 95% of the time.
Mingis mõttes on asi kõik ka loogiline. PC oli nagu Maseratti või Alfa Romeo. Tsiteerides üldsõnaliselt Top Geari:
"So what Alpha Romeo have done here is created a sports car that is nice to sit in, fast and handles like a dream. Breifly."
...ja konsool oli umbes nagu Ford. Keskpärane iga nurga alt, aga saad muretult kodust tööle ja tagasi.
...aga täna on pc juba ma arvan kuskil seal Porsche kandis (kiire, aga vajab armastust nagu kiired autod ikka), ent valdavalt töötab! Konsool on aga endiselt Ford
...ja tulles nüüd library juurde, siis nagu on korduvalt demonstreeritud, siis on ta suurem ca 50% viimased õige mitu kalendri aastat. Nii, et sul suurem valik asjade osas mitte ainult tagasiulatuvalt, vaid ka tänapäeval (2022 ja 2023 nt oli 80+ rated mänge pc peal mälu järgi 110+ ja ps-i peal 65 kandis). Also, eks võrdle seda suguühet (mis muide, last I check on üsna meeldiv kogemus, aga your mileage may vary) konsoolidega, kus oled lihtsalt kuival.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
Tulge kõik HV rahvaga jalkat mängima!| |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
25.06.2024 11:39:57
|
|
|
SKG, mis nende wolfensteinide ja fullscreeniga oli?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
1 :: |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.06.2024 11:58:01
|
|
|
Random küsimus - kuidas tänasel päeval PC peal näiteks TDU ja TDU2 mängida, nii et piraatlusega ei tegele? Ma ei leidnud varianti.
Küsin, kuna konsoolil on see võimalus olemas (ostsin poest mõlemad mängud) ja tekkis soov uuesti TDU ja TDU2 läbi teha, enne kui Solar Crown välja tuleb. Iseasi, kas see ostmist väärib.
Xbox tõmbas automaatselt mängule ka uusimad hotfixid/patchid peale
londiste, kui sa Steamist mängu ostad, siis vaikimisi ei toimi. https://gprivate.com/6bwrs
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
25.06.2024 12:14:06
|
|
|
SKG kirjutas: |
Random küsimus - kuidas tänasel päeval PC peal näiteks TDU ja TDU2 mängida, nii et piraatlusega ei tegele? Ma ei leidnud varianti.
Küsin, kuna konsoolil on see võimalus olemas (ostsin poest mõlemad mängud) ja tekkis soov uuesti TDU ja TDU2 läbi teha, enne kui Solar Crown välja tuleb. Iseasi, kas see ostmist väärib. |
kumbki ei tohiks aktiivselt müügis olla, platvormist olenemata.
plaadil isendeid mingil määral laojääkidest võib muidugi leida.
tdu käib nii, et võtad plaadi, installid ja mängid. online muidugi ei saa, olemasolevat online profiili ka mitte, iseenesestmõistetavatel põhjustel.
täiesti ilma juriidiliselt kahtlaste variantideta on ilmselt kepp, pole tdu-d konkreetselt pikalt nii proovinud. praktikas on nocd kräkid thing, et ei oleks vaja ajast ja arust drm skeemidega nikerdada.
tdu2 vist oli konsoolidel eraldi nõuetele vastamiseks tehtud mitte-online mode? ehk misiganes need põhjused on, siis tdu2 on konsoolidel ja pc-l erinevalt tehtud mäng.
pc-l ka online mängimiseks on olemas sanktsioneerimata https://tduniverse.org/
pole seda küll nüüd mõnda aega proovinud aga viimati töötas täitsa hästi.
edit:
valesti mäletasin. õigemini, nad vist hiljem patsutasid tdu2 solos töötavaks.
käib nii, et installid ja siis mängid. ainukese koledusena launcher kurdab hirmsasti online ja patsu puuudumise pärast aga seal on mingi timeout mille järgi play nupp aktiveerub ja mäng töötab nagu ette nähtud.
edit2:
need screenshotid tegin siis mängudest mõlemast just praegu.
patchide saamisega on keerulisem jah. tdu jaoks on olemas aga enamasti tuleb eraldi otsida. tdu2 jaoks on fännide poolt arhiveeritud (sest patchimine käis otse serverist läbi launcheri).
mängud ise töötavad üllatavalt hästi.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 25.06.2024 13:08:19, muudetud 2 korda |
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.06.2024 12:19:16
|
|
|
TDU ja TDU2 mõlemad omavad fallbacki Offline Mode jaoks. Kunagi kui serverid püsti olid, siis olid mõlemad muidugi Online mängud. Hetkel aga mängid NPC/AI vastu. Või noh, kui väga tahta, siis DNS-i muutmisega sai kuidagi online ka mängida, aga pole mingit isu sellise asja juurutamisele aega pühendada.
Hetkel aga ei näinud, et oleks võimalik osta All Key Shop, Steam, G2A, GOG jms kaudu.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
25.06.2024 17:54:06
|
|
|
Kas ei peaks saama sama plaati teises konsoolis kasutada või millest selline imelik küsimus üldse?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
25.06.2024 23:53:28
|
|
|
No ma lihtsalt mõtisklen jätkusuutlikuse üle. PC peal, kui plaat on alles ja loetav veel, siis pmt saab.
_________________ Võib öelda,et ma olen liigselt enesekeskne,aga mind see ei häiri
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 00:18:57
|
|
|
Miks konsoolil ei peaks samamoodi saama?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.06.2024 00:21:50
|
|
|
No me räägime sellest, et maru mõnus on konsooli peal lihtsalt võtta vana konsool ja emuleerimise asemel lükata plaat lihsalt sisse.
See ei lahenda tööstuse suurt probleemide mängude talletamise ja distributsiooni osas. PC peal vähemalt kui meedia on alles, on sul mingigi võimalus tõenäoliselt ka 30a pärast.
See tänane plaadirõõm on üürike ühesõnaga.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 02:43:15
|
|
|
Mitte, et ma seda sooviks, kuid miks 30 aasta pärast konsoolil sama teha ei saa?
Praegu on ju näha, et täpselt 30 aastat tagasi välja tulnud PS1 on soovi korral võimalik järelturult väikese summa eest osta ja mängida, kui kellegi peaks "retro isu tulema".
Või kui sa midagi kardad, võid kasvõi mitu PS3/X360 omale osta ja karbiga pööningule panna, et 30 aasta pärast retro isu kustutada.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.06.2024 13:41:21
|
|
|
video options ja fullscreen toimib.
borderless fullscreen desktopist erineva resoga on bleh jah. google mainis midagi ka dpi kohta, ei tea, mänguarvutit teise dpi-ga on saatanast idee palju laiema mänguvalikuga
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.06.2024 14:44:14
|
|
|
Panin selle peale new orderi alla laadima...
SKG, ma räägin seda 30a aasta juttu, sest 1 mängu mängimise pärast masinat osta täna oleks juba veider ja tulevikus even more so.
Lisaks mängude paratamatu surm kaasneb sel hetkel kui neid enam ei ole võimalik mängida ja selles osas on PC ikka väga heas kohas vs konsool.
Ma ikka aastas korra panen xcom1 käima ja mängin mõned tunnid või päevad. Endiselt suurepärane.
Nii, et see suhtumine, et oh mul seade olemas panen plaadi sisse ei laiene väga suurele osale ja pikas perspektiivis on dead end.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 15:09:29
|
|
|
londiste kirjutas: |
borderless fullscreen desktopist erineva resoga on bleh jah. google mainis midagi ka dpi kohta, ei tea, mänguarvutit teise dpi-ga on saatanast idee palju laiema mänguvalikuga  |
Borderless on ainuke full screen. Kõik muud variandid ei ole "full screen" vaid "windowed". See, et mäng Windowsi desktopil aknas jookseb on idiootsus. Kepist, mis kaasneb vanemate arvutimängude normaalseks tööle saamiseks pole siin teemas palju räägitud. Kui see vanem mäng on ka konsoolil saadaval (nagu vanad Wolfensteinid), siis igal juhul eelistab konsooli platvormina, sest keegi on selle "portimise" minu eest juba ära teinud ja mängu eest makstes eeldaks, et see toimib out-of-box, mitte et peaks kulutama aega ja närve foorumite kammimiseks.
Aeron, miks peab ainult ühte mängu mängima, kes keelab neid omale rohkem arhiveerida? Sinu seesama väide kehtib ka PC puhul - ühe mängu mängimiseks arvuti hankida on veider.
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines."
viimati muutis SKG 26.06.2024 15:17:10, muudetud 2 korda |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.06.2024 15:13:34
|
|
|
vat?
Sul on actual fullscreen, borderd ja borderless.
Nendest actual fullscreen on see nö tõeline ja borderless on järgmine (ekraani suurune aken mis on desktopi peale pandud (eelistan ise seda alati kui saab, sest mulle meedlib, et ta ei minimize-i mängu, kui teisel ekraanil midagi teen).
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 15:16:00
|
|
|
Aeron, proovi mängu, siis saad aru, millest jutt.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.06.2024 15:19:26
|
|
|
borderless fullscreen desktopist erineva resoga on bleh jah. google mainis midagi ka dpi kohta, ei tea, mänguarvutit teise dpi-ga on saatanast idee palju laiema mänguvalikuga  |
Borderless on ainuke full screen. Kõik muud variandid ei ole "full screen" vaid "windowed". See, et mäng Windowsi desktopil aknas jookseb on idiootsus. Kepist, mis kaasneb vanemate arvutimängude normaalseks tööle saamiseks pole siin teemas palju räägitud. Kui see vanem mäng on ka konsoolil saadaval (nagu vanad Wolfensteinid), siis igal juhul eelistab konsooli platvormina, sest keegi on selle "portimise" minu eest juba ära teinud ja mängu eest makstes eeldaks, et see toimib out-of-box, mitte et peaks kulutama aega ja närve foorumite kammimiseks. |
sul on see asi ikka valepidi. fullscreen on täisekraanil. borderless on - nagu nimestki võid aru saada - aken aga ilma raamideta.
aga su probleemi lahendus on video settinugute alt keerata fullscreen. ja see on probleem ka ainult siis kui tahad mängu jooksutada muul kui native resol.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
26.06.2024 15:20:18
|
|
|
Borderless on ainuke full screen. Kõik muud variandid ei ole "full screen" vaid "windowed". See, et mäng Windowsi desktopil aknas jookseb on idiootsus. |
Ma just lõpetasin selle Wolfensteini paki. Esimesega ( st New Colossus, Wolfenstein 2009 versiooni pole võimalik osta kuskilt ) oli natuke sekeldamist, sest käivitus valel ekraanil. Järgmistega tuli natuke jännata, sest ei saanud jõledatest startupi mooviedest lahti. Rohkem polnud nagu probleeme. See borderless window töötab isegi paremini kui full sceen, sellest on võimalik alt tab-ga normaalselt välja tulla. Ma ei näe mingit põhjust full screeni taga nutta. Mis eelise see annab?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 16:01:14
|
|
|
ja see on probleem ka ainult siis kui tahad mängu jooksutada muul kui native resol. |
No see ei saa olla ju vabandus. Ee saa eeldada, et mängu muudel resodel ei jooksutata Mul on APU ja soovisin 1080p mängida, ekraanid on mul 4K ja ilmselgelt ei toimiks.
sukelduja kirjutas: |
Borderless on ainuke full screen. Kõik muud variandid ei ole "full screen" vaid "windowed". See, et mäng Windowsi desktopil aknas jookseb on idiootsus. |
Ma just lõpetasin selle Wolfensteini paki. Esimesega ( st New Colossus, Wolfenstein 2009 versiooni pole võimalik osta kuskilt ) oli natuke sekeldamist, sest käivitus valel ekraanil. Järgmistega tuli natuke jännata, sest ei saanud jõledatest startupi mooviedest lahti. Rohkem polnud nagu probleeme. See borderless window töötab isegi paremini kui full sceen, sellest on võimalik alt tab-ga normaalselt välja tulla. Ma ei näe mingit põhjust full screeni taga nutta. Mis eelise see annab? |
Full screenis oli jõudlus oluliselt parem. Need võibolla ei märka, kel võimsad mänguarvutid, aga mul on APU ja sisuliselt iga FPS oli arvel. Aknas ei olnud see mäng mängitav.
Selgitasin enne vist veidi segaselt - nn. "exclusive fullscreen mode" huvitas ainult. Need "liba" "full screen windowed", "full screen borderless" ja "windowed" ei soovi.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.06.2024 16:49:39
|
|
|
wolfenstein new colossus
|
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Aeron
HV Guru

|
26.06.2024 17:08:57
|
|
|
Ma ei saa üldse probleemist aru tbh.
Panin just new orderi käima ja jooksutan seda ühel ekraanil kahest töötab kenasti ükskõik mis resol fullscreen mode-is ja borderless fullscreenil.
Nvidia 3070m ja AMD Ryzen prose. Perf vahet ei vaadanud.
Võin veel teste teha kui annad konkreetse lähteülesande.
|
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.06.2024 17:56:30
|
|
|
Aeron, kui mängu arendaja peab arvestama sadade või tuhandete erinevate riistvara ja tarkvara konfiguratsioonidega, siis ei pruugi mäng kõigil samamoodi käituda. 1080p full screen 4K ekraanil ei toimi. Põhjused, miks full screen vajalik on, on eelneva redditi postides.
edit:
Proovisin uuesti ja hetkel mäng enam ei käivitugi. Jooksutas mul Windowsi peaaegu kokku. Nii, et las olla. Pole aega ega tahtmist arvutimängudega oma närve rikkuda.
Spoiler 
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
26.06.2024 23:13:35
|
|
|
kas kasutad siis fullscreeni? vt mu screenshot paar posti tagasi.
SKG, misasi see sul on, new colossus? ise viskasid guugeldamise lingi, seal on 2 asja - kasuta fullscreeni. ja kui sul on scaling midagi ebatavalisemat, siis executable compatibility settingutes dpi scaling maha.
|
   |
215 |
|
tagasi üles |