Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas pooldad valitsuse energiapoliitikat ja kõrgeid energia hindasid? |
Jah, tingimusteta! |
|
8% |
[ 5 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 3 ] |
Pigem ei |
|
16% |
[ 9 ] |
Kindlasti mitte! |
|
69% |
[ 39 ] |
|
hääli kokku : 56 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
27.01.2024 14:59:59
|
|
|
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?p=825869#p825869
tsitaat: |
Kanadas Albertas pandi moratoorium uute tuulikute rajamisele, kuna tekkisid suured probleemid võrkudega hinnad läksid taevasse. Gaasijaamad selle kompenseerimiseks olid ehitatud, kuid need ei tahtnud elektrit turule lasta ennem kui hind juba oli väga kõrge (kuigi said). Miks? Sest soov oli oma ehitus- ja püsikulusid amortiseerida, mida seadus neile võimaldas.
Võib ju vaielda, et miks seadus selline oli. Aga on ilmselge, et kulud tuleb ju kuskilt ära katta. Olgu siis riigi dotatsioon või kõrgem elektri hind, teistel juhtudel neid varujaamu ei ehitata. Ja selle puhul oli tegu gaasiga (mis sealkandis peaks ikka üsna odav olema).
Teema millele varem nii mõelnud ei olnudki, on see et "dumpingua" müüdud roheeneriga tingib paratamtatult selle et puudumisel on energia kallim. Sest salevstusel ja alternatiivpakkujatel on vaja oma kulud tasa teha.
Podcastis oli tuule- ja päikeseenergia kohta ka tore termin "nartsissistlik energia". Sest seda see on:
1. Ilmub kohale millal tahab, ja on "suurepärane!". Vaadake kui väike CO2 näitaja mul on, vaadake kui palju ma toodan!
2. Siis kui selgub et tema turul hoidmiseks on vaja elektrivõrke palju ja kallilt ümber ehitada, asendust leida, salvestust rajada - "See on TEIE probleem mitte minu, Aga vaadake ma imeline ja roheline ma olen!"
Päris inimeste puhul oleks diagnoos üsna selge. Elektriturul aga käituvad rohenergia pakkujad täpselt analoogiliselt (väga suure erinevusega juhitava elektri tootjatest) |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
30.01.2024 15:38:04
|
|
|
Jah, teras on eilne päev, meil pole tanke vaja las neid teevad need kel rohelisest pohhui
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
3 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
BrutaH
HV vaatleja
|
30.01.2024 15:45:35
|
|
|
Tanke saab ju vineerist teha. Hea roheline.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
30.01.2024 16:35:21
|
|
|
Tanel kirjutas: |
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?p=825869#p825869
Kanadas Albertas pandi moratoorium uute tuulikute rajamisele, kuna tekkisid suured probleemid võrkudega hinnad läksid taevasse. Gaasijaamad selle kompenseerimiseks olid ehitatud, kuid need ei tahtnud elektrit turule lasta ennem kui hind juba oli väga kõrge (kuigi said). Miks? Sest soov oli oma ehitus- ja püsikulusid amortiseerida, mida seadus neile võimaldas.
Võib ju vaielda, et miks seadus selline oli. Aga on ilmselge, et kulud tuleb ju kuskilt ära katta. Olgu siis riigi dotatsioon või kõrgem elektri hind, teistel juhtudel neid varujaamu ei ehitata. Ja selle puhul oli tegu gaasiga (mis sealkandis peaks ikka üsna odav olema).
Teema millele varem nii mõelnud ei olnudki, on see et "dumpingua" müüdud roheeneriga tingib paratamtatult selle et puudumisel on energia kallim. Sest salevstusel ja alternatiivpakkujatel on vaja oma kulud tasa teha.
Podcastis oli tuule- ja päikeseenergia kohta ka tore termin "nartsissistlik energia". Sest seda see on:
1. Ilmub kohale millal tahab, ja on "suurepärane!". Vaadake kui väike CO2 näitaja mul on, vaadake kui palju ma toodan!
2. Siis kui selgub et tema turul hoidmiseks on vaja elektrivõrke palju ja kallilt ümber ehitada, asendust leida, salvestust rajada - "See on TEIE probleem mitte minu, Aga vaadake ma imeline ja roheline ma olen!"
Päris inimeste puhul oleks diagnoos üsna selge. Elektriturul aga käituvad rohenergia pakkujad täpselt analoogiliselt (väga suure erinevusega juhitava elektri tootjatest) |
|
Tuulikud ja päiksepaneelid võivad olla aga selle kõrval peab olema tuumaelekter, mitte gaasi- ja söejaamad.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
30.01.2024 17:09:23
|
|
|
Sütt ja gaasi saab ehitada sest rohelised mõtlevad oma peaga
Tanel, peaks ühe rohelise banana lisama motikutele?
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.01.2024 22:10:13
|
|
|
elukaz kirjutas: |
Jah, teras on eilne päev, meil pole tanke vaja las neid teevad need kel rohelisest pohhui  |
Tankid on mingi eelmine sajand. Nüüd on droonid. Nende jaoks pole terast vaja.
|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
1 :: |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
31.01.2024 11:31:43
|
|
|
A miks see papi ikka veel elab ja reostab? Ammu oleks võinud seemned tasku pista ja end kuskil põllul maha lasta vms.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
02.02.2024 13:54:35
|
|
|
Üks EPP allikas ütles, et enamik saadikuid soovib, et komisjon esitaks 2040. aasta eesmärgi pärast europarlamendi valimisi,
et parempopulistid ei saaks seda rakendada valimisvankri ette. |
Õudne lugu, valetame aasta veel ja siis juba vähem õudsam.
A noh, euroopasse pole tootmist vaja, elektrit pole vaja ja toasooja samuti, puhast vett võiks ka mitte tarbida ja iga päev võiks olla üks hingamisvaba tund.
|
|
Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
728 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Plin500
HV piljardihai

|
02.02.2024 17:55:31
|
|
|
Mitmed EPP saadikud muretsevad nüüd aga, et uued kliimaeesmärgid kahjustavad Euroopa ettevõtluskeskkonda |
Eile "Esimeses stuudios" oli külaliseks Indrek Neivelt. Peamine sõnum - konkurentsivõimelised sisendhinnad (elekter) ning üleliigne bürokoraatia minema. Praegu liigume täpselt vastupidises suunas.
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
02.02.2024 18:45:55
|
|
|
Mõjuagendid tegutsevad, mis muud.
No mõelge ise, kellele on kasulik euroliidu majanduse nõrgestamine kas tervikuna või üksiku liikmesriigi kaupa?
Minule tuleb esimese hooga pähe USA, Venemaa ja Hiina. Võibolla erinevas järjekorras. Eks neid huvilisi on veel muidugi, aga nende mõju on väiksem.
Minu isiklik arvamus.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 730 loe/lisa |
   |
551 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
02.02.2024 21:09:39
|
|
|
On seal välja ka toodud mis jäätmed peale puidu ja papi seal olid?
|
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.02.2024 22:05:48
|
|
|
avrn kirjutas: |
Mõjuagendid tegutsevad, mis muud.
No mõelge ise, kellele on kasulik euroliidu majanduse nõrgestamine kas tervikuna või üksiku liikmesriigi kaupa?
Minule tuleb esimese hooga pähe USA, Venemaa ja Hiina. Võibolla erinevas järjekorras. Eks neid huvilisi on veel muidugi, aga nende mõju on väiksem.
Minu isiklik arvamus. |
Täpselt nii, suurriikidel käib globaalses mõttes võimuvõitlus - eelkõige majanduslik.
Samas on naljakas see, et EL ülekullatud ametnikud üritavad ellu viia enda mingeid ulmefilmi fantaasiaid mis toimivadki puhtalt lihtsalt selle mõttepealt, et "kui minu 25 000" palk võimaldab siis teeme". Ja siis kui on mingi häda siis on süüdi keegi kolmas.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
02.02.2024 22:15:17
|
|
|
Tanel, ei vasta tõele. Statistika arvutamine muutus. Kui varem jagati palgafond töötajatega arvuga ja saadi keskmine, siis alates mingist hetkest on kuskil süsteemis error ja jagatakse aint ametnike numbriga, töölepinguga töötajad, keda on enamus, on arvutamisest väljas. Saab vahvad numbrid ja uueduudised pealkirja.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
hardstyler
Kreisi kasutaja

|
02.02.2024 22:55:32
|
|
|
Janis kirjutas: |
On seal välja ka toodud mis jäätmed peale puidu ja papi seal olid? |
"Kinnistu kontrolli käigus selgus, et pinnasesse on kaevatud süvend, millesse on kuhjatud erinevaid päiksepargi ehitamisel tekkinud jäätmeid: plastikust pakkelint, erinevad pappkastid, tühjad elektripoolid, pakkekile, euroalused (puidust ja liimpuidust alused), vineer jne. Kontrolli hetkel oli näha, et jäätmeid on süvendis põletatud," kirjeldas Vihlver. Samal objektil tuvastati veel üks varasem lõkkease, kus oli samuti jäätmeid põletatud. |
|
|
Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
03.02.2024 00:16:40
|
|
|
Winterwind kirjutas: |
Üks EPP allikas ütles, et enamik saadikuid soovib, et komisjon esitaks 2040. aasta eesmärgi pärast europarlamendi valimisi,
et parempopulistid ei saaks seda rakendada valimisvankri ette. |
Õudne lugu, valetame aasta veel ja siis juba vähem õudsam.
A noh, euroopasse pole tootmist vaja, elektrit pole vaja ja toasooja samuti, puhast vett võiks ka mitte tarbida ja iga päev võiks olla üks hingamisvaba tund. |
Eks nad õppisid Kallase pealt, kes teatas ju, et kui partei oleks tõtt rääkinud uute maksude ja üleüldise katastroofi kohta, mis on Kaja Kallase valitsus, siis poleks keegi reformkommareid valinud. Ja seda öelnu on endiselt Eesti peaminister.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|