see võib olla liiklusohutuse osas parem variant kui samas situatsioonis tagapamperisse lükkama minna nagu meite mail kombeks on _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
vana hea Tallinna liikluskorraldajate retoorika ka Transpordiametisse jõudnud. "Meie teeme kõik õigesti, aga vaat need autojuhid, need on m*nnid ja ei oska sõita..."
Võiks piirkiirustest üldse loobuda, kui seda juttu seal uskuda.
Enamik oleksid ettevaatlikumad ja ülejäänud on osa “looduslikust valikust”. /s _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Kuidagi sattus kaks reisi järjest. Kõigepealt nädal rendiautoga Portugalis. Maanteed täis pigem piirkiirusest hulga aeglasemalt sõitvaid juhte. Päike paistab, tuju hea, kuskile kiiret ei ole. Kes tahavad saavad mööda.
Seejärel nädal Iisraelis. Tel Avivi linnasisesed "lasnamäe kanalid" samuti 70km/h piiranguga, 2-4 rida. Gpsi järgi 95ga sõites tasub heaga paremasse ritta hoida aga ka siis ei ole välistatud, et mõni rekka sulle tagumikku kinni sõidab ja tulesid vilgutama hakkab. Üldine liiklusvoog "kanalis" selline 105km/h+. Väiksemal kurvilisel maanteel venisin ka 100km/h. Üsna kohe oli kolonn sabas ja tõmbasin siis viisakalt kõrvale ja lasin nad mööda.
Saan aru, et pole mõtet võrreldamatuid asju võrrelda aga veits olen siin sisekaemust teinud ja jõudnud mõtteni, et Eestis on tegelt liikluskultuuriga ja piirkiiruste jälgimisega üsna hästi. Ja see, et enamus +10 sõidavad ei tundu maailma lõpp.
Teisalt muidugi kui statistika ette võtta, siis Eesti on Iisraelist liiklussurmade poolest (per capita) kõvasti ees.
viimati muutis hemmar 24.10.2023 19:28:52, muudetud 1 kord
Meil on liikluskultuuriga ikka suht hästi jah võrreldes suure vana maaimaga, eriti viimase 10 a arenguga. USA-s oli ka maanteel kilomeetrites 30-40 üle selline suht tavaline asi, meil suht üksikud neil päevil. Mis ma oskan siit järeldada, piirkiirused on lihtsalt liiga väiksed
mida närvilisem on liiklus, seda rohkem on idikaid, kes liikluse sulgevad ja aina suuremaid seisakuid tekitavad
idikaid liikluses on proportsionaalselt sama palju
tihedamates linnades on nad kontsentreeritud
minu poolt küsimus, kas kellelgi on nt Amsterdami autoliikluse kohta kogemusi jagada või siis Kopenhaagen?
Amsterdamis magistraalid maa alla viidud paljuski. _________________ ☠
Meil ei suudeta ühte sildagi muhu ja mandri vahele ehitada Hakka veel liikluse maaalla viimisest rääkima _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Meil on liikluskultuuriga ikka suht hästi jah võrreldes suure vana maaimaga, eriti viimase 10 a arenguga. USA-s oli ka maanteel kilomeetrites 30-40 üle selline suht tavaline asi, meil suht üksikud neil päevil. Mis ma oskan siit järeldada, piirkiirused on lihtsalt liiga väiksed
Suvel mandri Kreekat külastades, oli kiiruspiirang täiesti soovituslik. Kiirteedel +40 ja mägedes õnnestus isegi +80 sõita tihtipeale. Kohalikud kimasid veel kiiremini.
Kellele iganes. See on informatiivne. Jalgratturil ei teki sellest eesõigust. Kui soovib eesõigust siis peaks ratta seljast maha tulema ja jalakäija rolli võtma. _________________ There is no place like 127.0.0.1
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.