Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Tomorrow
HV Guru
|
25.05.2023 16:51:30
|
|
|
Ma ei tea mida seal kooskõlastada on. Vastavate formaatide loojad on ilmselt õnnelikud, et kümned kui mitte sajad miljonid inimesed saavad neid formaate tulevikus kasutada ilma lisatarkvara paigaldamata.
Pealegi jutt käib ainult formaatide äratundmisest ja lahtipakkimisest. Eeldan, et keerukamata asjade nagu kokkupakkimine jms featuuride jaoks on vaja vastav 7z ja WinRAR tarkvara paigaldada ka tulevikus.
tsitaat: |
Can I use 7-Zip in a commercial organization?
Yes, 7-Zip is free software. You can use it on any computer. You don't need to register or pay for 7-Zip. |
Can I use the source code of 7-Zip in a commercial application?
Since 7-Zip is licensed under the GNU LGPL you must follow the rules of that license. In brief, it means that any LGPL'ed code must remain licensed under the LGPL. For instance, you can change the code from 7-Zip or write a wrapper for some code from 7-Zip and compile it into a DLL; but, the source code of that DLL (including your modifications / additions / wrapper) must be licensed under the LGPL or GPL. Any other code in your application can be licensed as you wish. This scheme allows users and developers to change LGPL'ed code and recompile that DLL. That is the idea of free software. Read more here: https://www.gnu.org/. You can also read about the LZMA SDK, which is available under a more liberal license. |
https://www.7-zip.org/faq.html
win.rar GmbH is committed to supporting the Microsoft release cadence for Windows 11™. win.rar GmbH works closely with Microsoft to make sure that WinRAR is fully compatible with Windows 11™. |
https://www.win-rar.com/windows-11-support-statement.html?&L=0
|
|
tagasi üles |
|
|
Bilderberg
HV kasutaja
|
25.05.2023 16:52:10
|
|
|
napoleon kirjutas: |
See windows subsystem for linux oli vist muu asi. Tekkis mingi virtuaalmasina moodi asi, aga hosti failisüsteemiga ma ei mäletagi kas ei saanud üldse läbi või oli read only. Korra proovisin, aga kasutu minu jaoks. Parem lasen juba virtualboxis tõupuhta linuxi käima. |
Korra oli vaja, siis küll linuxi ketta avas vabalt ja failid sain kätte.
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
25.05.2023 17:12:45
|
|
|
Tomorrow, pidasin silmas, et ajalooliselt pole Microsoftile sellised asjad hasti loppenud, kus nad oma turupositsiooni ara kasutades teatud tarkvara Windowsi uritavad integreerida. Alustades brauserist, Media player - Windows N. Euroopa Komisjoniga on neil palju kana kitkuda olnud.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..." |
|
tagasi üles |
|
|
Mnator
HV Guru
|
25.05.2023 17:24:40
|
|
|
SKG kirjutas: |
Tomorrow, pidasin silmas, et ajalooliselt pole Microsoftile sellised asjad hasti loppenud, kus nad oma turupositsiooni ara kasutades teatud tarkvara Windowsi uritavad integreerida. Alustades brauserist, Media player - Windows N. Euroopa Komisjoniga on neil palju kana kitkuda olnud. |
minu meelest kana kitkuda on olnud katsetel tõkestada konkureerivaid lahendusi aga mitte lihtsalt kellegi teise väljatöötatud lahenduste levitamisel
|
|
tagasi üles |
|
|
Tomorrow
HV Guru
|
25.05.2023 17:34:17
|
|
|
SKG, Need näited on väga erinevad praegusest. Minevikus üritati ära kasutada monopoli aga kokkupakkimstarkvara osas ei ole Microsoftil isegi mingit oma lõppkasutaja toodet - rääkimata monopolist. Jah tehniliselt neil on .cab ja .msu formaadid aga need on üsna piiratud otstarbega kokkupakitud arhiivid (peamiselt windowsi uuenduste ja draiveritega seonduvad).
Tuntud ja laialt kasutatud formaatide integreerimine on ainult teretulnud. https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_archivers
Ma ütleks, et käivitusfailide osas on Microsoftil palju suurem monopol .exe ja .msi näol. Kuigi need võivad olla tehtud paljude erinevate programmidega nagu InstallShield, NSIS, INNO Setup jne.
Palju suurem probleem Windowsis on ikkagi oma Store ja Edge pealesurumine.
|
|
tagasi üles |
|
|
BA79
HV kasutaja
|
25.05.2023 17:46:38
|
|
|
See windows subsystem for linux oli vist muu asi. Tekkis mingi virtuaalmasina moodi asi, aga hosti failisüsteemiga ma ei mäletagi kas ei saanud üldse läbi või oli read only. Korra proovisin, aga kasutu minu jaoks. Parem lasen juba virtualboxis tõupuhta linuxi käima. |
Ma ka sain read-only's ainult vaadata. Isegi kopeerida ei õnnestunud. Rakenduse nimi mida kasutasin hetkel ei tule meelde kuigi proovisin jah W11 all oma Ubuntu kõvaketast USB kettana. Googeldamine soovitab lihtsama lahendusena Win masinasse installida nt Ubuntu VM ja sinna ketas haakida (nii failidele ligipääsuks kui ka LUKS krüpteeringus ketta avamiseks).
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
25.05.2023 18:10:32
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
SKG, Need näited on väga erinevad praegusest. Minevikus üritati ära kasutada monopoli aga kokkupakkimstarkvara osas ei ole Microsoftil isegi mingit oma lõppkasutaja toodet - rääkimata monopolist. Jah tehniliselt neil on .cab ja .msu formaadid aga need on üsna piiratud otstarbega kokkupakitud arhiivid (peamiselt windowsi uuenduste ja draiveritega seonduvad).
Tuntud ja laialt kasutatud formaatide integreerimine on ainult teretulnud. https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_archivers
Ma ütleks, et käivitusfailide osas on Microsoftil palju suurem monopol .exe ja .msi näol. Kuigi need võivad olla tehtud paljude erinevate programmidega nagu InstallShield, NSIS, INNO Setup jne.
Palju suurem probleem Windowsis on ikkagi oma Store ja Edge pealesurumine. |
MP3 ja PDF oli tollal samuti laialt levinud formaat.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..." |
|
tagasi üles |
|
|
BA79
HV kasutaja
|
25.05.2023 18:42:26
|
|
|
Enamus meediafailide formaate on kasutatavad vabavaralise litsentsiga. Samas enkoodreid toetavate tarkvarade valik on kitsendatud ja kui on soov enamike meediaformaatide tuge saada, peab Linuxi puhul natuke vaeva nägema ja erinevaid enkoodreid toetavaid pakke installima. Eks Windowsi puhul on ka mitmeid erinevaid vabavaralisi meediarakendusi, mis kasutavad vabavaralise litsentsiga levitatavaid enkoodreid.
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
25.05.2023 20:38:55
|
|
|
Pidasin silmas, et kui Microsoft soovis MP3 ja PDF naol tuntud ja laialt kasutatud formaate integreerida, siis teadagi, kuidas see kulges.
---
Keegi teab, kuidas mikrofoni voluumitugevus 100 peale fikseerida? Windows liigutab seda mingi automaatikaga oma suva jargi.
Panen 100% peale, siis keegi mone aja parast Teams-is kurdab, et ei kuule mind hasti - vaatan settinguid, Windows ise 67% peale pannud
Spoiler
edit:
Proovin seda.
https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-automatic-gain-co/clpapnmmlmecieknddelobgikompchkk
|
tagasi üles |
|
|
BA79
HV kasutaja
|
25.05.2023 21:24:27
|
|
|
Ei oska kommenteerida, miks Windows ise reguleerida tahab, aga minu meelest peaks saama heliseadmeid reguleerida ka iga äpi/rakenduse jaoks eraldi. Vast mõni linnuke panna-maha võtta või eriseade heliseadme draiveri paneelist?
Mul nt on Bluetoothiga teinekord jama, et kui kasutan ja korraks "Mute" panen siis tagasi vaigistuse mahavõtmisel heli ei taastu. Näpi/seadista, võimle aga automaatselt ei tule heli tagasi või ei lülita ümber BT väljundilt HDMI audiole. Aitab ainult arvuti restart. Arvutil tundub BT-d juhtivat Nahimic tarkvara aga see töötab nagu jumal juhatab.
|
|
tagasi üles |
|
|
Bilderberg
HV kasutaja
|
25.05.2023 22:06:49
|
|
|
SKG kirjutas: |
Pidasin silmas, et kui Microsoft soovis MP3 ja PDF naol tuntud ja laialt kasutatud formaate integreerida, siis teadagi, kuidas see kulges.
---
Keegi teab, kuidas mikrofoni voluumitugevus 100 peale fikseerida? Windows liigutab seda mingi automaatikaga oma suva jargi.
Panen 100% peale, siis keegi mone aja parast Teams-is kurdab, et ei kuule mind hasti - vaatan settinguid, Windows ise 67% peale pannud
Spoiler
edit:
Proovin seda.
https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-automatic-gain-co/clpapnmmlmecieknddelobgikompchkk |
Minul aitas linnuke, kui deaktiveerida heliefektid. Miks toimis ei tea:
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
25.05.2023 22:28:49
|
|
|
Kõlarite heliefektid? Need mul nagunii deaktiveeritud, kuid kuidas see mikrofoni helitasemega saab seotud olla?
|
tagasi üles |
|
|
Bilderberg
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
|
26.05.2023 08:07:04
|
|
|
Teams > Settings > Devices > Automatically Adjust Device Sensitivity.
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
26.05.2023 14:32:20
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Teams > Settings > Devices > Automatically Adjust Device Sensitivity. |
Kasutan Teamsi Edge brauseris.
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
|
26.05.2023 15:50:30
|
|
|
Miks sa Store'ist äppi ei kasuta või installi täisprogrammi?
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
26.05.2023 16:00:34
|
|
|
Pole vajadust olnud. Mis eelised sel appil on?
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
|
26.05.2023 16:19:01
|
|
|
Saad audio-video osa paremini seadistada. Pluss veel nipet-näpet. Ma ausalt öeldes näen Teamsi veebiversioonil mõtet ainult siis, kui tekstivestlust vaja pidada. Audio-video ja failindus on täisversioonis mugavam.
Spoiler
|
|
tagasi üles |
|
|
napoleon
Unknown virus
|
26.05.2023 16:56:33
|
|
|
ot: |
tekstivestluse jaoks on skype mugavam. Jah blablabla eluvõõras koodineeger ei saa aru, et teams seaded võib keegi kuskil kaugelt peale lükata, aga ikkagi.... |
|
|
tagasi üles |
|
|
BA79
HV kasutaja
|
26.05.2023 18:05:54
|
|
|
Teamsi äpi kasutamiseks peab minu kogemust mööda olema organisatsiooni liige kus on Office 365 kasutuses või kasutama MS kontot. Eraisikud nt gmailiga ei saa tasuta kasutada (peab ostma vähemalt Office 365 Personal). Vähemalt mina ei saanud. Selleks, et gmailiga saab kasutada ainult Teamsi veebiversiooni. Veebiversioon on jah natuke nuditud aga ajab asja ära.
Ise pidin olude sunnil samuti ühe vestluse Teamsis tegema veebiversioonis.piversiooniga sisse logida ei saanud sest need kontod mis äpiga seotud olid, on suletud kuna ma ei kuulu enam sellesse organisatsiooni millega mu Teamsi konto e-mail seotud oli.
viimati muutis BA79 26.05.2023 20:55:46, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
|
Betamax
HV Guru
|
26.05.2023 20:48:34
|
|
|
tekstivestluse jaoks on skype mugavam. Jah blablabla eluvõõras koodineeger ei saa aru, et teams seaded võib keegi kuskil kaugelt peale lükata, aga ikkagi.... |
|
Skype on surnud. Ükski enesest lugupidav firma ei kasuta seda. Mingid õnnetud riigiasutused on veel selle peale jäänud, aga mu maailm on Teamsis. Microsoft365 ei sisalda enam Skype Businessigi.
|
|
tagasi üles |
|
|
napoleon
Unknown virus
|
26.05.2023 20:58:19
|
|
|
See teamsi chat on kuidagi kehva. Mida nad siis kasutavad? Messengeri?
Tox ja signal on ju hardcore vendade jaoks, neid asutused ei kasutaks ilmselt.
|
|
tagasi üles |
|
|
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
|
26.05.2023 21:00:06
|
|
|
Jep, meil firmas ainult Teams. Kuna too parast palju aknaid lahti, siis ei tahaks uhte proge juurde installida. Edge on kasutuses nagunii.
Tana igatahes mikrofoni helitugevus ei muutunud, peale selle Edge extensioni installimist.
|
tagasi üles |
|
|
BA79
HV kasutaja
|
26.05.2023 21:05:25
|
|
|
|
Skype on surnud. Ükski enesest lugupidav firma ei kasuta seda. Mingid õnnetud riigiasutused on veel selle peale jäänud, aga mu maailm on Teamsis. Microsoft365 ei sisalda enam Skype Businessigi. |
Olen nõus, et Skype on praktiliselt surnud. Kindlasti mingi marginaalne osa arvutikasutajatest kasutab, aga enamus mitte.
Üldjoontes võib Skype ebapopulaarsust seletada sellega, et inimesed ei suhtle selle kaudu enam. Seda rakendust tabas MSN saatus, pärast seda kui Facebook võttis MSN rolli üle, suri MSN välja sest asemele hakati pakkuma Skype'i, aga seda tabas ebaedu. Nüüd suhtlevad kõik otse nutitelefoni vahendusel. Ettevõtted kus on klienditeenindus veebis, kasutavad juturobotit. Ärikontaktid kas Teamsis või Messengeris kuna saab ka FB videokõne teel suhelda.
Mul on ka Skype konto, aga ei leia enam kasutust sest keegi ei kasuta ega jaga mulle oma Skype'i. Seega milleks?!?
viimati muutis BA79 26.05.2023 21:08:34, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
|
Etz
HV Guru
|
26.05.2023 21:08:19
|
|
|
|
Skype on surnud. Ükski enesest lugupidav firma ei kasuta seda. Mingid õnnetud riigiasutused on veel selle peale jäänud, aga mu maailm on Teamsis. Microsoft365 ei sisalda enam Skype Businessigi. |
Sa ikka tead, et Skypel ja Skype for Businessil, pole midagi ühist peale nime?
Skype for Business oli tegelikult rebranditud Lync.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
|
|