Avaleht
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Kasulikud näpunäited »  Arvuti vaiksemaks! - kummiribad, voodrid, filtrid jne. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
susi
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.05.2002 18:44:00 vasta tsitaadiga

mina näiteks vooderdasin korpuse seest porolooni taolise värgeldusega (10mm paks). musta värvi. ühel küljel liim. teine külg oli sile ... ei tea millega kaetud. asja puuduseks see, et natukene kerge, raskem asi annaks parema tulemuse.
selle "asja" ostsin wurth-ist. need nn. pigimatid oleks kindlasti paremad.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 210
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
winter
HV veteran
winter

sõnum 19.05.2002 18:50:00 vasta tsitaadiga

mul üks tuttav tegi omal masina vaiksemaks penoplasti tahvlitega. ise oli ilgelt rahul, ütles, et tunduvalt vaiksem on. mina isiklikult olulist vahet ei märganud.

clon
HV kasutaja
clon

sõnum 20.05.2002 17:52:00 vasta tsitaadiga

eelmainitud kanamunareste olen veel müügil näinud, Talleggi kaupluses. Egas midagi nuga kätte ja lõikuma..

[ Seda sõnumit muutis: clon on 20.05.2002 17:52 ]

[ Seda sõnumit muutis: clon on 20.05.2002 17:53 ]
tagasi üles
lempzz
HV kasutaja
lempzz

sõnum 20.05.2002 19:19:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

19.05.2002 18:50 winter kirjutas:
mul üks tuttav tegi omal masina vaiksemaks penoplasti tahvlitega. ise oli ilgelt rahul, ütles, et tunduvalt vaiksem on. mina isiklikult olulist vahet ei märganud.

Mul kah siin penoplastist laeplaadid korpuse siseküljel ja teeb küll nagu vaiksemaks. Ka HDD on kummidel. Kastis on sees üks 80*80 ventikas, prosel coolermasteri ventikas (väiksematel voltidel) ja üks ventikas HDD jahutamiseks. Ei müra üle ei kurda
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
kfl
HV Guru

sõnum 24.05.2002 17:49:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

11.05.2002 22:58 eeRuheeRu kirjutas:
...kuidas saaks lahti ...noisest?

Ehita kummiseibidele uus kinnitusrakis.
Korpuse polsterduseks sobib vahtkumm, kus kile ja liim juba all on. Ma küll ei tea kust seda saab, ise panin kõrvale ühest tehasest.
Laste P200 on sees autodelt pärit pigimatid, tööstuslike elektroonikaseadmete tolmufiltrit ja 2 ventikat. Kuulda on ainult toitekast tuleva tuule mühinat.
Kommentaarid: 111 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 107
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
winter
HV veteran
winter

sõnum 24.05.2002 18:15:00 vasta tsitaadiga

teab keegi, kas neid tolmufiltreid kuskil müüa ka on. mul arvuti seest nagu tolmurull. kunagi oli see teema üleval, aga vastust minu mäletamist mööda sealt ei saanud
Kommentaarid: 272 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
gemini
HV Guru

sõnum 24.05.2002 18:30:00 vasta tsitaadiga

Mina olin filtriteema algatajaks...parim nõuanne oli vist osta kodutarvete poes müüdavad mingit õhupuhasti riiet or something icon_question.gif
Kommentaarid: 75 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 61
tagasi üles
prussak
HV kasutaja

sõnum 24.05.2002 19:07:00 vasta tsitaadiga

[quote]
20.05.2002 19:19 lembu2 kirjutas:
tsitaat:

19.05.2002 18:50 winter kirjutas:

ainult teadmatud võivad arvata, et penoplast on mingi helikindel materjal!! tegelikkuses on nii, et penoplast kannab ikka suht hästi heli edasi. näiteks soojustusmaterjalidest on peno kõige vähem heli isoleeriv. kõik see tuleb tema jäikusest.
seda võib tõestada lihtsa katsega : võta kätte üks peno leht ning koputa - kumiseb päris kenasti, nagu trumm

sellest siis minu soovitus, kui otsite heli isoleerivaid materjale jätke penoplast kohe mängust välja. asjatu vaev on temaga rahmeldada !

[ Seda sõnumit muutis: prussak on 24.05.2002 19:08 ]
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
woosh
HV Guru
woosh

sõnum 24.05.2002 19:42:00 vasta tsitaadiga

kuid ehk soovitad siis miskit???
Kommentaarid: 80 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 72
tagasi üles
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 24.05.2002 19:59:00 vasta tsitaadiga

Svamm, ehk poroloon!
on teist pehmemat ja jäigemat! icon_eek.gif

susi
HV veteran

sõnum 27.05.2002 15:07:00 vasta tsitaadiga

mis värk on icon_question.gif

... eks trükin siis uuesti ...

sai siis ära vahetatud spire fridgerocki vent ja asi muutus ikka väga vaikseks. toppisin radikale otsa 80x80 enermaxi ... tulemus ikka eriti hea. vendi pöörded on aint nii madalad, et bios ei saagi aru, kas vent töötab :wink:

[ Seda sõnumit muutis: susi on 27.05.2002 15:15 ]
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 210
tagasi üles
prussak
HV kasutaja

sõnum 27.05.2002 19:25:00 vasta tsitaadiga

heliisolatsiooniks sobivad jah porolooni tüüpi materjalid. porolooni puhul on mitmeid variante: tihedamad, kõvemad, pehmemad jne. osade kõvadust annab peaaegu, et penoplastiga võrrelda - koputad ja kõmiseb. kõige paremini peaks sobima suure mullitihedusega aga samas väikese erikaaluga. kahjuks ma neid erikaalu numbreid enam ei mäleta icon_sad.gif . visuaalsel vaatlusel hasti palju väga väikeseid mullikesi ning katsudes hästi pehme.
aga kõige sellejuures peaks ikkagi mainima, et on ju ka tehtud spetsiaalseid materjale mis teoreetiliselt võiks paremaid tulemusi anda. ise ei oska ma seda kommenteerida, pole proovinud.
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
Novembre
Kreisi kasutaja

sõnum 28.05.2002 09:53:00 vasta tsitaadiga

tsitaat:

11.05.2002 22:58 eeRuheeRu kirjutas:
btw,
kui lärm juba jutuks tuli, siis äkki keegi oskab öelda, kuidas saaks lahti liigsest vindi idle noisest?

Mul vint rippub laia kummi otsas (vene umbes 3-4 cm paks, oma ajal sai ragulli sellest tehtud icon_lol.gif). Kõvaketta ümber, sõlm, ja korpuse külge rippuma. Õnneks ruumi on (Aopen hx08). Tuntud quantumi(hetkel maxtor) vilinat ei kosta enam.Pragiseb ka vaikselt. Kõige lärmakam asi hetkel videokaardi vent. icon_lol.gif . Ma mõtlen praegu loobuda aktiiv jahutusest, panna mingi suurem radikas ja 92x92x25(5v peale) kuuler õhku liigutama. Jutt käis videokaardi jahutusest. Aga mis prose kuulerisse puutub siis see on Intel boxed cooler mis on väga vaikne.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
JL
Kreisi kasutaja
JL

sõnum 28.05.2002 10:12:00 vasta tsitaadiga

krt, endal sama häda, et videokaardi vent teeb kõva müra, õnneks vaiksemat, kui see tobe epoxi chipi vent, mis lõugas veel kõvemini - kaksasin asja lihtsalt tagant ära. Spire radikale ajasin 23db Sunoni peale ja see on enam-vähem norm.

mõtlesin et panen ka videole suure passiivse radika aga kust saada sellist. Soomes nägin kuskil müügil sellist mõnusat u 3 cm kõrguste ja 2 cm laiuste ribidega radikat (alumiiniumist), pindala oli vist 12x12 cm - seda oleks saanud ilusti töödelda täpselt selliseks kui vaja.
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 17
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 24.07.2002 01:53:00 vasta tsitaadiga

teine võimalus pealeheli isoleerimise on kõrvaldada probleem ise ning konstrueeerida pumbata vesijahutus
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 27
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 24.07.2002 01:55:00 vasta tsitaadiga

ma nägin kusagil pildi pääl et miskile läpakale oli selline asi juba tehase poolt pandud. toshiba oli vist(?)torud olid ilusti väljas näha.
tagasi üles
millivatt
Kreisi kasutaja
millivatt

sõnum 24.07.2002 01:56:00 vasta tsitaadiga

samas on müügil ka VIA prosed mis on sitad küll, aga neilie piisab ainult radikast. kui raha on võiks ju ühe sellise osta, kuigi see olevat suht aeglane
tagasi üles
jyrgen
Kreisi kasutaja
jyrgen

sõnum 24.07.2002 02:01:00 vasta tsitaadiga

Sain videokaardi niimoodi vaikseks, et võtsin originaalvendi ära, see oli väike ja hästi kiire, ühesõnaga pinises liigselt, ja selle asemele panin tavalise 80x80 vendi 5v peale, hiljem asendasin Enermaxi muudetava kiirusega 80x80 vendiga. Originaal radika jätsin alles. Vendi kinnitasin tavaliste (puidu?)kruvidega GPU ja mälu radikate ribide külge. Nüüd on hääletu, aga kui väga tahan, võin kõvemaks keerata icon_smile.gif
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
Jumbu
HV Guru
Jumbu

sõnum 24.07.2002 02:17:00 vasta tsitaadiga

millivatt: kärbi oma avatari - lubatud suurus on 70X70 px
Kommentaarid: 86 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 79
tagasi üles
Novembre
Kreisi kasutaja

sõnum 24.07.2002 09:29:00 vasta tsitaadiga

link :: Müra, väiksemaks

tsitaat:

19.05.2002 12:22 [veix] kirjutas:
Mnjah..
Äkki sa palle oskad öelda, mis materjali peaks kasutama korpuse seest vooderdamiseks, et oleks helikindlam ?
Kuskil jäi kórva miski auto "pigimatid" vms, kuid mul aimugi mis need on. Vill pidi ka hästi heli pidama, kuid samas on ta ju staatilise elektri genereerija vms.

Ei ole Palle aga proovin vastata. icon_smile.gif Nende auto mürasummutus mattide jutt on õige. Nad annavad palju parema effekti kui muud paralonid ja voodrid. Ainuke asi, et õhk peab korpuse sees liikuma. Uurisin ühes lasnaka autotarvete poes (punase tn. alguses) et isekleepuvad 40x50 4tk komplekt maksab 269kr. Ei ostnud selle pärast, et tuutav autoremontija lubas nii anda. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
Earl
Kreisi kasutaja
Earl

sõnum 25.07.2002 02:09:00 vasta tsitaadiga

Mis puutub tolmufiltritesse, siis nikerdasin oma arvuti korpuse õhuvõtuavadele mingisugused ette. Kasutasin mingisugust õhulist paberitaolist kangast, mida mul remondist on paar ruutmeetrit üle jäänud. See peab edukalt kinni riidekiud, karvad jms. Kui keegi seda riiet tahab, siis võin anda.
Aga teoreetiliselt peaks tolmu väga hästi kinni pidama näiteks tolmuimeja tolmukoti materjal icon_smile.gif Iseasi kuidas ta õhku läbi laseb - tolmuimeja ja PSU ventilaatori mootorite võimsused ei kannata võrdlust icon_razz.gif
Ja müra peaks v.hästi summutama selline materjal nagu vilt. Mitte see vilt mis talvel jalga pannakse aga ongi selline materjal olemas. Noh, tänapäeval on kindlasti olemas ka midagi kaasaegsemat selle asemel.

JL
Kreisi kasutaja
JL

sõnum 25.07.2002 23:14:00 vasta tsitaadiga

endal plaanis soetada selline asjandus

http://www.dc-ice.ee/home/index.php?action=catalogue&brand=119&x=119

Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 17
tagasi üles
erx
Kreisi kasutaja
erx

sõnum 29.07.2002 17:46:00 vasta tsitaadiga

endal vend isoleeris kõvaketta korpusest(mingi pehme riidega) ja teeb hulga paremat häält..
Kommentaarid: 105 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 90
tagasi üles
goth
HV kasutaja

sõnum 30.07.2002 21:43:00 vasta tsitaadiga

Nonii. Tegin eespool soovitatud triki ära ning nüüd on raal pigimatte täis.
Tulemus pole küll päris see, mida lootsin, kuid tasem on ta siiski. Arvutis katsin korpuse seinad ning kasti "lae" ning põhja. Kõvaketta kallale ei jõudnud veel minna(nagu siin eespool näidatud).
Tõsi, paraku on igal asjal kaks otsa.
Protsessori temp. tõusis 34-lt 38-ni tavalise töö juures(prose kasutus ca 30%).
Samuti on raskendatud korpuse peale panemine. Enim lärmi teeb siiani mul raalis prose vent.
Töö tulemusena muutus raal 7.5 kg icon_neutral.gif .

[ Seda sõnumit muutis: goth on 31.07.2002 00:18 ]
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
MadOneOtt
külaline

sõnum 31.07.2002 00:48:00 vasta tsitaadiga

1. 3 reostaati
2. Teip (mäe aivari mcguyver vms)
3. poroloon - mitte päris poro aga see noh.. õhem asi.. siuke kilemoodi asjandus.
4. näpitsad.

Kõigepealt kisud ära igasugused ohutus ribid vms. ventikatel ees, taga kõrval kyljepeal igalpool on.. mida rohkem on õhul takistust, seda rohkem ta sahiseb.

Toitekalt tagant ribid minema, proselt võre ära... case fänilt kah ribi minema ja ka võre minema (et nagu taha j22b ilus suur auk lihtsalt) või ette siis...

case fännile uued kruvid, mis on pikad ja millede vahele annab vahemalt cs. 1.5 cm kummiseibid panna.

prose fännile kah kummiseibid alla.. noh 3 mm-st käib kah.

KEERAKE kruvid õrnalt kinni!!!1 kumm on piisavalt elastne, et kituda sipa vedruseibina st. ei lase kruvil lahti logiseda vms.

case fännile ka abx paber ymber keerata.. otsaga sinnapoole kust õhk tuleb voi nii.. aga noh ple eriti oluline.

Niisiiis... nüüd peaks kõikidele ventidele reostaadid vahele panema.

prosele, casele ja gpu fän-le

gpu ja prose fän on reostaadi järgi maksimum takistusega st. käivad võimalikult aeglaselt ringi (mul prose vent kuskil nii 900 rpm-i)

7000 ja 900 rpm-i vahe on see, et 1 teeb meeletud myra ja temp on näiteks 10 kraadi.. teine ei tee yldse myra ja temp on 17 kraadi.. point on nagu see, et see vent seal õhku ringi ajaks!

case fän on 120 x 120 ja selle kiirus tuleb vastavalt ventikale välja timmida... minul on kuskil poolepeal.. nimodi, et ei kisa kõvemini kui toiteka vent.

(reostaat siuke pulk, millel saab mm kaupa takistust valida)
alternatiiv Thermaltake fanmate. 150.-

Peaks vist ära bolsterdama... lage pole mõtet täis toppida kuna selle pindala on nii väike ja needid on iga 10 cm tagant, et selle bolsterdamine eriti juurde ei anna.. ainult soojust

kyljepaneelid bolsterda mõlemalt poolt ära ja siuksed tähtsamad kohad tõmba mäeaivari teibiga kõvemini kinni. õhu augud kah abx lahti jätta.. (katmata)

sedasi.. ainuke probleem on nüüd siis toiteka vent.. vot sinna tuleks ilmselt papsti 1600 rpm ventikas panna 12 dB.

Ise olen hetkel sama kivi juures.. et kuidas sellest närusest toitekast jagu saada!

Kokkuvõtteks niipalju, et kui toiteka vent mah aarvata.. e. siis kui ta töötab just sisse lylitatuna kuskil 2000 rpm-i juures on arvuti myra vaevalt 5 meetri peale kuulda.

Magada saab vabalt... ainuke asi mida ma kuulen on sääsed, kes ymber saagi tiirlevad ja kõvaketta ragistamine kui midagi öösel tirib.

toiteka vent hakkab undaba seep2rast, et toitekas soojeneb ja seal see on migni gay andur, mis sunnib sellep2rast venti kiiremini töötama.. isegi kui see sittagi juurde ei anna (põhi komponentidele)

Kõik... nautige vaikust!
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   See teema on lukus, sa ei saa siin muuta postitusi või vastata teemale! Hinnavaatlus »  Kasulikud näpunäited »  Arvuti vaiksemaks! - kummiribad, voodrid, filtrid jne. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.