no imelik, sest see on 100% kindel, et tolle lingi kaudu tegin värske installi ja ei toiminud, sama error nagu vanal versioonil, mis oli, hmm.. ei mäletagi, mis prose alt installitud kunagi 2019... ainus asi, mis vahepeal oli, oli restart vb. vahel _________________
Tegin AB350M Pro4 peal kaks BIOS update-i ära ja kolisin 1600 pealt 5600X-i peale. Hetkel stockis, ent enne probleeme valmistanud 3200 CL14 profiil mäludel läks tuimalt peale ja kõik seni ideaalselt toiminud.
Kahjuks vahetasin prose ja video korraga, ei viitsinud vahepeal testida, seega ei tea palju puhtalt prosevahetus juurde andis, ent kokkuvõttes väga rahul. Ülihea liigutus ikka kunagi tuttavale selle mobo ja 1600-ga masin ehitada ja hiljem barteri käigus endale kasutusse võtta (2500K läks pensionile).
Lähipäevil peaks vaatama, kõrgele lihtsa vaevaga klokkub ka. Naljakas, et 5600X-i puhul Ryzen Master-i tugi puudub, kuigi madalamatel ja kõrgematel prosedel on
Ma küll ei tea kuidas sa klokkima hakkad, aga juhul kui PBO + Curve Optimizer siis enda üsna värskel kogemusel 5600x + Ryzen Master Curve Optimization on ikka väga mööda. Parem kuluta see aeg CoreCycleri jooksutamisele, sest Ryzen Masteri CO sätetel saad ühel hetkel niikuinii aru, et asi on ebastabiilne ja jõuad ikka otsapidi CoreCyclerini.
Ega jälle mingi latentsuse teema või MS/AMD scheduleri pekkis combo, kus jaotus corede vahel ei toimi korrektselt. Päris suur vahe kui see test pildil tõele vastab kõigi nende mitme CCD prosedega.
Aga selleks ju beta testrid ongi leiavad vead üles _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Zonerman, Tomorrow, see pole päris nii lihtne. Kui AMD launchis threadripperid, oli meil oli NUMA (non uniform memory access) ja UMA (uniform memory access) probleemid. Need hiljem asendusid need CCD (compute core die) ja CCX (compute core complex) probleemidega uutel chipidel, kuna kõik läksid nüüd UMA peale üle (mis on kurb neile, kes reaalselt võitsid NUMA võimekusest). Huvitaval kombel, AMD enda väitel on praeguseks kõigi latensus saadud samaks CCX ja isegi CCD vahel - ehk scheduler ei puutu siinkohal asjasse väga, kuna AMD muutis riistvaralist ahidektuuri. Pigem on küsimus siin AMD boost algoritmist, mis lähtub loogikast et power budget lõhki pole, temperatuur liiga kuum pole, järelikult pushime CPU'd kõrgemale. Kui sa lülitad nüüd boost algoritmi jaoks pool proset välja, siis on sul järsku palju headruumi nii kuumuse kui poweri osas neid coresid pushida.
PS: Ma olen suhteliselt kindel, et Microsoft ei kavatse vanadele Threadripperte ja Ryzenite jaoks schedulerit tweakida, seega need probleemid jäävad kummitama PC maailma mõnda aega veel, kuniks need CPU'd elavad. _________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
Huvitaval kombel, AMD enda väitel on praeguseks kõigi latensus saadud samaks CCX ja isegi CCD vahel
afaik ei ole nad seda öelnud. täpsemalt, millisest latencyst jutt? see väide võis olla ja tõenäoliselt oligi mälu latency kohta (kuna uma ja mälukontroller on io dies siis tõesti nii on).
teise ccd tuumadesse on loomulikult jätkuvalt kordades suurem latecy. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
identical latency to memory on üks latency varatsioonidest, mälu on kõigist sama kaugel.
pigem mõõdetakse enamasti ja tundub neis tingimustes olulisem olema info liikumine kas otse või läbi cachede (iirc üle if l3 vahel 2-ccd puhul), mis on erinevad. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
d3t, Ma pigem pidasin oma scheduleri kommentaariga silmas seda, et hoitaks asju ühe CCX piires kuna teise minek või nende vahel pendeldamine mõjub mängude jõudlusele halvasti. Seda seetõttu, et mängud enamasti ei kasuta üle 8 tuuma ja 16 lõime. Pole mingit põhjust minna teise CCX peale tuumasi juurde küsima. Seetõttu on ka mudelid nagu 5800X, 5800X3D ja 7700X parimad mängude jaoks kuna omavad ainult ühte compute kivi (lisaks IO kivile muidugi).
Tehti ju isegi CPPC Preferred Cores valik mille saab BIOS-st ja Ryzen Masteristist sisse lülitada. Mis puutub seda sama kivi sees vs teise kivi latentsust, siis füüsiliselt ei saa teine olla esimesega võrdne.
Tomorrow, selles kontekstis isegi pmst nõustun sinuga. Üks CCX võiks olla vabalt tausta jaoks ja teine CCX fullscreen application jaoks, olgu selleks siis mäng või midagi muud. Aga see nõuaks Microsoftilt natuke enda liigutamist...
ot:
Ma hakkasin uurima, kust mu problemaatiline arusaam tuli, ja ma arvan, et mu eksimus sai alguse siit.
Spoiler
Eks ma pmst eeldasin, et see tähendab, et L3 on unified üle CCX'ide, mitte et enne oli CCX kaks eraldi L3'me...
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine
rmc, Emaplaadi tootja draiverite osa on üldiselt mõttetu. Esimesed kuu-kaks võivad seal olla enamvähem ajakohased draiverid aga üsna pea ei viitsi seda keegi enam ajakohasena hoida.
Seega parem on alati otse raua tootja kodukalt uusimad draiverid võtta a'la Realtek, Intel jne.
Minu plate omadega on selline seis, et üks Wi-Fi, üks LAN ja kaks kiibistiku draiverit on selle aasta omad (2022). Aga ükski neist neljast ei ole uusim mida tootja kodukalt saab. Seega need on ikka tehniliselt vanad. Kõik ülejäänud draiverid mis seal üleval on, on aasta või isegi mitu aastat vanad
Siinkohal ei mängi tootja mingit rolli. Ükski tootja ei hoia neid ajakohasena seal. Mida vanem plate seda suurem tõenäosus, et seal on vana kraam.
Gigabyte-i puhul mäletan isegi 2500K aegadest, et plated unustati kiiresti.
Aga, mida ma praegu silmas pean, on see, et kui ma uue masina kokku panen, siis ei pea väga higistama kuskilt tootja kodukalt drivereid alla laadida, peale AMD (ja Nvidia vajadusel) asjade.
Kui teistele kokku panen, siis kasvõi juba seepärast, et need on tootja poolt toimima tagatud versioonid :] _________________
Põhiline, et töötab. H77 plaadil näiteks LAN ei tööta Win 11 peal.
Mis on olemas seda oskab ka windows täna uuendada.
Vaevalt nende 350 ja 400 seeria plaatidega mingit jama on
Ma muidu igati selles mõtlemises, et ajurid võiksid olla värsked, jne., ent kuna jooksvalt eniveis ei viitsi neid uuendada, siis savi pigem.
Kõik tootjad võiksid teha a'la Lenovo Vantage-i taolise äpi, mis tegelikult ka toimib ja värskeid ajureid installib.
Ei tohiks raske olla kui märgid lihtsalt "kanali" ära seadmete osadele ja edaspidi saab tootjalt värskeimad asjad.
Samas võiks see tarkvara (ja kõik muugi) olla modulaarne, sest Vantage-is on liiga palju bloati juba. A'la mingi WiFiskännimine, jne. _________________
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.