Scart, Mäng mis pole saanud oma ainsat DLC'd ei ole jah minu meelest valmis. Isegi tehnoloogiliselt pole veel valmis ju. Aga teie beetatestige vapralt edasi. Mina ostan valmis toote ja hindan selle põhjal, sest mul ei ole fomo nagu teil, et peab kohe esimesel päeval kõige kallima ja uhkema asja ostma.
Ma vaatan neid teste, natuke mis olen jõudnud, kus see üüratu vahe siis nüüd on? Krt nagu alati...
Trio sõpradele...
Just received my Msi Gaming X Trio.
Bit of a 1st world problem but disappointed I can only increase power limit by 6% where lower end models from other AIBs get the full 33%.
Ma vaatan neid teste, natuke mis olen jõudnud, kus see üüratu vahe siis nüüd on? Krt nagu alati...
Need olid kolme tärniga DLSS 3 testid (coming later - we promise you ). Seal jah saab kohati 3x kiirema tulemuse. Muidugi kui vanematel kaartidel tarkvaraliselt sama featuuri mitte lubada tundub uus kaart palju kiirem kasutades DLSS 3.
Ostad 2000+ kaardi ja ei saa esimesel päeval isegi nimifeatuuri kasutada kõigis lubatud mängudes. Kus ma seda küll varem olen näinud. Ahjaa - 4 aastat tagasi kui läks kaks kuud, et esimene mäng üldse RT külge saaks.
Võibolla kui Nvidia ei oleks nii kuradi salatsev ja laseks mänguarendajatel varem asja kallal töötada (kasvõi üle neti VM's, et raud ei lahku Nvidia valdusest) et oleks launch päeval ka midagi demoda.
For a majority of gamers, the "classic" raster performance is very important though—highest settings, RT off, DLSS off—so we made sure to extensively test this scenario using 25 games at three resolutions. The GeForce RTX 4090 achieves incredible performance results here: +45% vs RTX 3090 Ti
See on FE ja Strixi vahe - Averaged over our benchmarks at 4K the card is indeed 3% faster, see siis strix oc kohta, siis ikka polegi paha
"8K Gaming" ehk siis 60Hz läbi lukuaugu. Ja saada on ainult üks Delli monitor mis maksab 3700€. Paras paar. Sinna juurde veel 2300€ emaplaat ja 1400€ RAM on täiuslik komplekt
Muarust päris okei, et on kaart, mis suudab 4K peal kõrge Hz-iga ja 8K peal madala Hz-iga ära toita..
See, et 8K nii ogaralt kallis on, ei tähenda, et kaart seda ei võimaldaks _________________
Mis teema selle 8K'ga on? 4K sai just nüüd ja täna normaalselt mängitava kaardi (Vist, asjad alles selguvad tasapisi, lisaks kas prose üldse võimaldab). 5 aastat on juba ärevalt 4k gamingust räägitud kuid reaalsuses ei suutnud 3090 ka FHD seades paljude mängudega veel rahudalava FPSiga hakkama saada. Kui nüüd 4090 ja 13900K(S) ja selle AMD 7950 vms prosega koostöös suudab 100+ FPSi hoida 4K pealt, siis võiks ju asja lõpuks valmis saanuks lugeda, tuleb mingi GTA 6 või saiberpunk 2089 varsti ja on jälle mingid 47FPS AVG teemad kui asjad peale keerad kõik.
Ma arvan, et 8k kui selliseni võiks meil veel 10 aastat minna olla praeguse tempoga
c4v6, Nvidia ise pushib seda 8K teemat mingil põhjusel. Parem pushigu 1000Hz monitore. Seal oleks kasutegur suurem sõltumata sellest mis paneeli see kasutab või mis diagonaaliga see on. Vähemalt siis kui jutt käib mängimisest.
ma arvan, et 4K on mängimiseks piisavalt suur reso selleks kümnendiks. Paljud on veel ka 1440p peal mis on üsna odavaks muutunud. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Tomorrow, muarust see, et teine sektor (monitorid) ei toida 8K-gamingut, ei ole põhjuseks, miks NVidia ei võiks 8K-gamingu võimekust marketingus kasutada. On ju reaalselt võimalik. Ilmselt mõjub hästi ka ekraanide tööstusele :]
Hetkel muidu, jah... 1080p tänasel päeval pigem mõttetu kui gamer oled ja 1440p standard. Vaikselt 4K suunas liikumas. _________________
VR-ist ei ole keegi midagi kuulnud? Mina näiteks ei suuda mingi monitori taga enam midagi mängida...Pimax 8KX, täiesti puhas pilt, aga jõudlust on vaja kindlasti juurde...pigem näeks siin tuleviku.
"8K Gaming" ehk siis 60Hz läbi lukuaugu. Ja saada on ainult üks Delli monitor mis maksab 3700€. Paras paar. Sinna juurde veel 2300€ emaplaat ja 1400€ RAM on täiuslik komplekt
Samas tõele au andes on 8K nii niši teema ,et see ei puuduta 99.999% mänguritest.
1. Pead mängu renderdama 100–120 kaadrit sekundis.
2. Sul peab olema 240Hz või kõrgem värskendussagedusega monitor.
3. Pead mängima aeglasemat üksikmängu, mis pole latentsustundlik a'la Flight Simulator.
Omalt poolt lisaks punkt 4 samuti:
4. Sul peab olema piisavalt kiire 40 seeria kaart, et kuvada 100-120fps. Sõltuvalt resost tähendab see 4K peal 4090.
Ehk siis esport mängudes võib selle ära unustada. Samuti muutub problemaatiliseks nõrgematel 40 seeria kaartidel kus iga fake frame püsib ekraanil kauem, kuna kaadrisagedus on väiksem. Ja 60fps kasutades DLSS 3 võib input lag tunduda nagu 30fps mis kõlab kohutavalt, sest pilt on justkui sujuv 60fps aga viide on sees kui üritad liigutada. Eriti kannatab artifaktide all kasutajaliides mängudes (tekst jms).
Ehk siis esport mängudes võib selle ära unustada. Samuti muutub problemaatiliseks nõrgematel 40 seeria kaartidel kus iga fake frame püsib ekraanil kauem, kuna kaadrisagedus on väiksem. Ja 60fps kasutades DLSS 3 võib input lag tunduda nagu 30fps mis kõlab kohutavalt, sest pilt on justkui sujuv 60fps aga viide on sees kui üritad liigutada. Eriti kannatab artifaktide all kasutajaliides mängudes (tekst jms).
Lisaks puudub hetkel framecap võimalus.
See esialgne ennustus või hinnang peale esmaesitlust pidaski paika, kus seda välja toodi, et ei ole 1:1 sama asi DLSS2 ja 3, et lihtsalt kiirem. Kindlasti tuleb siia nüüd hinnanguid, et kedas see e-sport huvitab jne
Asi on jah müügiartiklis, mida Nvidia ise pressis aga tegelikkus erineb kui süveneda ja testida featuuri. Aga olgem ausad, ega need esmaostjad praegu ei kurda vist katkise DLSS3 puhul mängudes, saavad öelda, et küll see fiksitakse. _________________ Sõim ja räuskamine läheb SIIA
Järjekordnse nahktagi vale. Vahvi hinnatõus ei kata kuidagi 400+ hinnatõusu 40 seerial. Meil siin EU's on hinnatõus veelgi suurem pluss veel topeltlaks kalli elektri näol (kuigi 4090 ostat elektri hind vaevalt huvitab).
Isegi kui arvestada sinna otsa materjali, logistika, inflatsiooni jms hinnatõusud, siis on raske leida nende õigustamiseks muid põhjuseid kui Nvidia vajadus hinnastada need üle 30 seeria, et müüa 30 seeria jäägid ära.
Muidu kui need oleks sama hinnaga ei ostaks 30 seeriat uuena keegi. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Samas tõele au andes on 8K nii niši teema ,et see ei puuduta 99.999% mänguritest.
isegi kui 8k vòib áge olla siis ei suuda kaardid sedagi 60fps peal jooksutada,veel váhem 120fps, lisaks pole 120hz 8k monitoregi, ma usun et 95% geymeritest valiks 120hz 4k oledi over mingi lambi 8k teleka.
Mis vøiks tulla on 240hz+ 4k OLED telerid, see 120hz 4k tyytab ára juba ja jááb ka 4090 jalgu nagu náha.
Huvitav, et see Gigabyte 4090 mida meil kõik kohad täis on, on tegelikult üks paremaid kaarte hetke ülevaadete järgi see kord...Kõik mu mudru osteti ära, sellel on pw limit 600W kõik MSI-id on piiratud palju vähemaga
See on FE ja Strixi vahe - Averaged over our benchmarks at 4K the card is indeed 3% faster, see siis strix oc kohta, siis ikka polegi paha
default performance bios peaks 500w power limitiga olema. +11%. sealt 3% perfi tähendab, et kas pole see eriti efektiivne või pole põhiline piirang power. praktikas nii oc mudelid kui oc on üsna pointless 4090 puhul.
seda on nüüd päris mitmelt poolt olnud kuulda, et huvitaval kombel kipub 4090 piiravaks teguriks paljudel juhtudel (ja just vanemad mängud ja lihtsam koormus) olema pinge, mis on lukus. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Huvitav, et see Gigabyte 4090 mida meil kõik kohad täis on, on tegelikult üks paremaid kaarte hetke ülevaadete järgi see kord...Kõik mu mudru osteti ära, sellel on pw limit 600W kõik MSI-id on piiratud palju vähemaga
Lisaks võimsusele on inimeste jaoks olulised veel näiteks garantii kvaliteet ja see, kui häälekas kaart on (jahutus, coil whine). Lisaks mulle tundub, et Gigabyte hoolitseb oma GPU-de saadavuse eest Euroopas päris hästi. RTX3000 seeria tuleku algusfaasis (suure ikalduse ajal) liikus erinevaid Gigabyte'i mudeleid vast kõige rohkem.
Trio sõpradele...
Just received my Msi Gaming X Trio.
Bit of a 1st world problem but disappointed I can only increase power limit by 6% where lower end models from other AIBs get the full 33%.
kahjuks OC ei anna midagi saad 3-4 FPSI ja voolu võtab 100w+ rohkem täiesti mõttetu oc-da
see kaart on pigem undervolti kunn.
ja power limiit unlockib kui paned 4x8pin järgi.
kaasas olev msi 12 pin on on 3x8
lagi mis sellega ongi cap KÕIKIDEL kaartidel 450w.
teab keegi kas corsair saadab tasuta neid 16 pin kaableid rtx4000 seeria jaoks, et ei peaks neid jubedaid 4 kaabliga extensioneid kasutama ?
tõesti värdjas asi täiesti idiootsus... ta ei paindu ka vapsee ajuvaba.
idee on hea see 12 pin läheb ikka väga kergelt sisse välja mõnus ja kui vaid saaks korraliku kaabli et peidad 4x8pin taha kaanele ja välja tuleb 1 ilus kaabel.
tundub esimene kaart kus ei ole vaja midagi timmida jäta nagu stockis on.
voolu võtab mul enamvähem sama nagu 3080TI oc-ga
huvitav mis sellest REBAR sai täiesti kadunud teema kas üldse peaks sisse lükkama.
viimati kasutasin siis mingites pelades täiesti hakkis:D
Just. Ma plaanisin veidi tagasi tõmmata, et vaiksem ja jahedam oleks, aga see on ju täiesti haudvaikne ja normaalsete tempidega stockis.
jap ei saagi viriseda millegi üle... vb et natuke suur? aga samas kui sul suur korpus siis see kena täidab selle tühjuse ära.
tempid on tõesti muljeltavaldavad kaart pole veel 70 isegi läind:D eile lasin 2h red dead redemption 2 ja max temp oli 64:O
täiesti haudvaikne. see 12pin meeldib ka kordades rohkem kui 3x8 pin lahendus mis varem oli. kes tahab soovitan cablemods tellida otse toitest kaardini õige pikkusega juhe.
kui aus olla siis ainuke koht virisemiseks on HIND. kui 1600 eest saaks kätte siis oleks nagu best kaart ever.
Ootan huviga millal hashrate.no avaldab kühveldamise kiirused... siin mälu mõne coini juures võib vahest nõrgaks jääda kui juba virinat otsida Samas 4nm on 2x väiksem kui 30xx 8nm transistori suurus 20xx oli 12nm, seega %-des väiksemaks minek on suurem seekord
Ootan huviga millal hashrate.no avaldab kühveldamise kiirused... siin mälu mõne coini juures võib vahest nõrgaks jääda kui juba virinat otsida Samas 4nm on 2x väiksem kui 30xx 8nm transistori suurus 20xx oli 12nm, seega %-des väiksemaks minek on suurem seekord
12nm vs 8nm vs 4nm on puhas marketing, eriti kui erinevaid fabe võrrelda.
Cyberpunk native 1440 resul ilma igasuguse upscaleta, settings ultra/psycho mis vähegi max kruttida andis ja min fps linna sees nägin 70 fps, pole paha.
Huvitav, mis selle põhjuseks siis on? Vaevalt, et neil endal piinlik hakkas. Partneritest kaarditootjatele on see kindlasti äärmiselt "meeldiv" üllatus.
Huvitav, mis selle põhjuseks siis on? Vaevalt, et neil endal piinlik hakkas. Partneritest kaarditootjatele on see kindlasti äärmiselt "meeldiv" üllatus.
mis vahet sel AIB on mis ta sinna biosi kirjutab 4080 või 4070
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.