Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
VR53
HV Guru

|
25.05.2022 10:27:36
|
|
|
Killer85 kirjutas: |
Oleks ka uut kuivatiga masinat vaja.
Valik üsna kirju, mis tootja poole vaadata - Samsung, LG, midagi muud? |
Kui uurima hakata, siis väga valikut polegi. Aprillis olid need valikud ok:
F4DV509S0E kõige uuem ja veidi kallim
F4DN409S0
F4DT408AIDD
F4DN408S0 (sama nagu F4DN409S0, aga 8kg ja veidi soodsam)
Miks LG? Ainuke tootja, kellel on ilma rihmata mootor (töökindlam ja vaiksem), soodne hind ja kvaliteet on viimastel aastatel väga hea olnud.
_________________ Uued Lenovo sülearvutid: www.lenovoarvutid.ee
Sülearvuti ekraan katki? www.displayseek.com |
|
Kommentaarid: 842 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
slax
HV kasutaja
|
25.05.2022 10:45:10
|
|
|
VR53 kirjutas: |
Killer85 kirjutas: |
Oleks ka uut kuivatiga masinat vaja.
Valik üsna kirju, mis tootja poole vaadata - Samsung, LG, midagi muud? |
Kui uurima hakata, siis väga valikut polegi. Aprillis olid need valikud ok:
F4DV509S0E kõige uuem ja veidi kallim
F4DN409S0
F4DT408AIDD
F4DN408S0 (sama nagu F4DN409S0, aga 8kg ja veidi soodsam)
Miks LG? Ainuke tootja, kellel on ilma rihmata mootor (töökindlam ja vaiksem), soodne hind ja kvaliteet on viimastel aastatel väga hea olnud. |
Ise läksin nende kahe peale
https://www.hinnavaatlus.ee/2013278/lg-f4wv510s0e/
https://www.hinnavaatlus.ee/1766513/lg-rc80v9av3q/
Kogemust veel pole aga 2 nädala jooksul saan teada anda.
Mulle soovitati kohe kaks eraldi võtta kui võimalust on, kestvuse tõttu.
Kui õigesti mäletan, siis Samsungil on rohkem garantii juhtumeid võrreldes LGga. Euronicsist küsisin.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
25.05.2022 11:37:36
|
|
|
Garantiijuhtumite arvu osas on alati oluline vahe, kas tegemist on absoluutarvudega või suhtarvudega.
Kui ühte müüakse oluliselt rohkem siis kindlasti tuleb garantiisse ka rohkem masinaid - isegi kui praagi protsent ehk tõenäosus probleemi otsa sattuda on väiksem, võib jääda mulje suurest absoluutarvust garantiikülastustest, et kvaliteediga on probleem.
Selles mõttes oleks huvitav teada garantiijuhtumite osakaalu müüdud masinate hulgast - siis saaks mingeid järeldusi teha.
Kaks eraldi masinata on kindlasti mõistlik võtta kui on ruumi ja vähegi koormust.
2in1 masin vaid siis kui ruumiga väga kitsas ja/või tõesti vähe kasutust (a la üksi elades).
Eriti mugav variant, mille keegi eespool välja pakkus oleks, 2in1 masin ja eraldi kuivati. Siis saab väikese laadungi lasta ühe masinaga, kuid suuremate koguste korral kasutada 2in1 masinat pesuks ja kuivatit eraldi paralleelselt.
Eraldi masinad on igal juhul korralik ajaline kokkuhoid kui näiteks pere pesu vaja nädalvahetusega ära pesta.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
17.06.2022 21:25:50
|
|
|
Täna sain F4DV509S0E kätte. Kas äravooluvoolik peab kulgema korraks 60 cm kõrguselt või see pole oluline (lihtsalt otse kanalisatsioonitoru külge, max kõrgus siis ~20cm põrandast)?
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.06.2022 21:34:23
|
|
|
Peab ju voolik ikka kaarega kõrgemalt läbi käima kui on veetase pesumasinas, vastasel korral saab see pesuprotsess üsna "huvitav" olema.
Ja vooliku lõpp peab samuti veetasemest kõrgemal olema, vastasel korral tekib sifooniefekt.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
17.06.2022 21:37:53
|
|
|
Hmm ok, juhendis on ainult kirjas, et äravooluvoolik ei tohi asetseda kõrgemal kui 100 cm põrandapinnast, miinimumist pole juttugi. Pesumasin tuleb dušikabiini kõrvale, äravooluvoolik läheb sinna alla.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.06.2022 21:44:11
|
|
|
Kõrgemal ei tohi asetseda selle pärast, et väljavoolu pump rohkemaks suuteline lihtsalt ei ole.
Aga miinimum tuleneb füüsikaseadustest, nendest, mida koolis õpetatakse. Vähemalt peaks õpetatama.
maty kirjutas: |
Pesumasin tuleb dušikabiini kõrvale, äravooluvoolik läheb sinna alla. |
Aga tee nii, usu mind, see saab lõbus kogemus olema, ära siis unusta kõrvalt vaatamast.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
17.06.2022 21:47:35
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Aga tee nii, usu mind, see saab lõbus kogemus olema, ära siis unusta kõrvalt vaatamast. |
Ma ei tea, vana pesumasin on sedasi töötanud, pole seal midagi juhtunud.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
17.06.2022 22:21:46
|
|
|
Siis on tore, järelikult tuleb voolik masinast piisavalt kõrgelt välja. Aga sifooniefekt jääb endiselt. Ehk ootamatult võib voolik hakata iseseisvalt vett paagist välja imema. Harva küll, aga võib siiski juhtuda.
Aga kui kasutusjuhend ei keela nii teha, siis pole probleemi, ära minu soovitust tõsiselt võta.
E:
Kunagi mõtlesin ka, et pump ju pumpab pidevalt, paak peaks enne tühjaks saama kui loputusvett võtma hakatakse. Viskasin kõrge kaarega (umbes meetri kõrguselt käis läbi) pandud vooliku (mida olin piisavalt pikendanud) otsa lihtsalt põrandale, äravoolu kõrvale, laiskusest. Alguses polnudki probleemi, kuni ühel päeval probleem siiski tekkis. Masin võttis vett sisse, voolikust muudkui aga jooksis välja (pump seisis), sekkumata olekski nii tegema jäänud. Tegin pikendusele augu sisse, õhk sai sealtkaudu ligi, see välistas probleemi kordumise.
Aga sinul pole vaja minu vigadest õppida, õpi parem enda vigadest.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
17.06.2022 22:27:20
|
|
|
Ma ei ole kindel, kuidas saaks äravooluvooliku lõpu kõrgemale seada, et sifooniefekt ei tekiks... Dušikabiini all on kanalisatsioonitoru, ei saa seda ümber ehitada ega pesumasina mujale paigutada.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
18.06.2022 09:33:16
|
|
|
Saab näiteks teha nii, nagu mina tegin. Jätkad voolikut, kusagil kõrgemal, jätkukohale teed õhuvõtu ava. Loomulikult nii, et vesi sealt välja pressima ei hakkaks. Tõmbabki sealt õhu vahele, sifooniefekt katkeb.
Lihtsalt mõte, sina nii tegema ei pea.
E:
Ma ei tea, vana pesumasin on sedasi töötanud, pole seal midagi juhtunud. |
Sellega seoses tuleb meelde aastatetagune olukord, kus tuttava tuttava tuttav kunagi kurtis, et ostis juba mõnda aega tagasi pesumasina. Seisis aastakese, siis pani tööle. Kõik ilus, töötab, vett ja pesupulbrit sisse võtab, uriseb-müriseb ning mida iganes. Pesu jääb aga veidikene niiske (kohe alguses oli see häda) ja justkui ei peseks hästi, et äkki mina oskan midagi soovitada.
Vaatasin. Esimene asi, mida nägin, et voolik oli üsna mitme meetri peale pikendatud, ots aknast väljas maapinnal. Ja läkski sissevõetav vesi ilusasti kohe voolikust välja, vähemalt selle pesukorra ajal, millal mina seal olin.
Teine asi, et trummel ei käinud ringi, oli vist rihm kohe alguses katki läinud, seega pesu lihtsalt ligunes veidi aega vee sees, ei enamat.
Seega kui ei oska/taipa/viitsi pesemise ajal vaadata, mis masinaga toimub, võibki jääda mulje, et kõik on justkui hästi ja midagi halba pole juhtunud.
Lihtsalt tuli meelde, sinu puhul ei pruugi asi nii olla.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
18.06.2022 15:14:35
|
|
|
Täna sain F4DV509S0E kätte. Kas äravooluvoolik peab kulgema korraks 60 cm kõrguselt või see pole oluline (lihtsalt otse kanalisatsioonitoru külge, max kõrgus siis ~20cm põrandast)? |
Kas sa võtsid äravooluvooliku ülemise kinnitusklambri lahti või jätsid kinni?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
18.06.2022 15:51:48
|
|
|
Ülemine klamber tasub kinni jätta, siis teeb voolik masina taga selle vajaliku kaare ära. Ja tegelikult peaks uuematel LG masinatel olema äravool nagunii masina keskel ehk veetasemest kõrgemal.
Spoiler 
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
19.06.2022 00:41:17
|
|
|
softis kirjutas: |
Kas sa võtsid äravooluvooliku ülemise kinnitusklambri lahti või jätsid kinni? |
Ma ei ole veel pesumasina sinna paigutanud, alguses mõtlesin selle lahti võtta, aga jätan kinni ja vajadusel pikendan voolikut. Teeb nii nagu pildil, ehk sobib. FEB-ist soovitati, liidesel muidugi pole sellist, kust õhk sisse pääseb (ainult kuul, mis takistab tagasivoolu). Selle peale kehitati õlgu.
Spoiler 
Sellel konkreetsel LG masinal (F4DV509S0E) äravool all vasakul nurgas ja veevõtt üleval paremal nurgas.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
pistyk
HV veteran

|
19.06.2022 01:05:33
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Aga tee nii, usu mind, see saab lõbus kogemus olema, ära siis unusta kõrvalt vaatamast. |
Ma ei tea, vana pesumasin on sedasi töötanud, pole seal midagi juhtunud. |
Töötab uus samamoodi.Kui sellel äravoolul mingid erinõuded oleks,siis oleks see suurelt ju punaselt juba masina peale kleebitud.
_________________ parem varblane katusel,kui nuga neerus |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran

|
19.06.2022 10:11:16
|
|
|
maty, mul samamoodi ühendatud. Siiani pole probleeme olnud.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
19.06.2022 10:38:24
|
|
|
...liidesel muidugi pole sellist, kust õhk sisse pääseb (ainult kuul, mis takistab tagasivoolu). |
Ma ütleks, et sellel pildil õhk pääseb sisse kanalisatsioonitoru kaudu, kuna see tundub voolikust jämedam olevat.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
19.06.2022 14:44:07
|
|
|
Vaatasin, et LG pesuaine sahtel on pesupulbri jaoks, kui valada vedelat pesuainet sinna, siis see jookseb kuskile ära. Vanal pesumasinal oli mingi liist, mida sai sahtli külge panna, et vedelik ei jookseks kohe kuskile ära. Uuel pesumasinal ei olnud midagi kaasas... peab uurima, kas kuskil midagi pakutakse.
Juhendis, et kui valada vedelat pesuainet, siis tuleb kohe alustada pesemistsükliga + ei saa kasutada viitajaga pesu. Eks tuleb tagasi pulbri peale minna.
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
VR53
HV Guru

|
20.06.2022 12:50:44
|
|
|
Seni pole ka geeliga probleeme tekkinud. Mõnel masinal võib seesama "liist" olla kuskil allpool ehk siis geel jääb kuskile masina sisemusse seima, kuniks veega edasi lükatakse.
|
   |
636 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.06.2022 16:58:02
|
|
|
LG sahtli all on küll vahesein, et avatud sahtlisse kallatud vedelik voolab selle vaheseina ette. Aga ka seal on tagumises nurgas avaus, millest kogu vedelik kohe alla jookseb. Minu meelest otse paaki, aga 100% kindel ei ole selles. Ehk on veel mingi "tasku" kusagil allpool, kust siis veega hiljem see alla loputatakse, aga nii sügavuti ma sinna sukeldunud veel ei ole, et selles kindel saaks olla.
Muide, minu masinal 8 kuud tagasi streikima hakanud pump, õigemini kaksikpumba paariline pidas siiamaani veel vastu. Siis võtsin ma pumba laiali ja vahetasin streikinud väljalaskepumba identse tsirkulatsioonipumba vastu teiselpool filtrikorpust. Ja väljalaskepumba "harjutasin" ka uuesti pöörlema, nii et see käib veel siiamaani ringi tõrkumata.
Aga nüüd ütles ka algselt tsirkulatsiooniga tegelenud pump üles ja vesi ei tahtnud enam masinast välja tulla iga kord.
Täna siis vahetasin lõpuks vana pumbalogu kõige täiega juba siis valmis varutud uue vastu ära.
Üllatuseks teeb uus pump ka poole vähem lärmi. Isegi rohkem kui poole vähem. Sumiseb ainult. Vana plärises päris häälekalt, kui vesi otsa sai ja õhk vahele pääses veele. Ei mäleta enam, kas plärin oli kohe uue masinaga kaasa tulnud lisaväärtus või arenes see välja hilisemalt.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
maty
Kreisi kasutaja
|
24.06.2022 17:27:05
|
|
|
Selline sahtel, vasakul pool pole midagi ees, läheb otse alla.
Spoiler 
|
|
   |
67 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.06.2022 18:16:23
|
|
|
Jajah, minu omal on samasugune.
Ma rääkisin sellest, mis sahtli taga on. Vajuta PUSH kirjaga kohale ja tõmba sahtel välja, siis näed.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
NastjaR
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
26.06.2022 17:37:52
|
|
|
NastjaR kirjutas: |
Tere! Kas kellelgi on kogemusi LG F4WV329S0E peumasinaga |
see on 9kg pesumasin
(https://www.euronics.ee/kodumasinad/pesumasinad-ja-kuivatid/eestlaetavad-pesumasinad/f4wv510s0e/lg-10-5-kg-sugavus-56-5-cm-1400-p-m-eestlaetav-pesumasin)? Kas on mingeid vigu ilmnenud? Aitäh ette! |
Link on 10,5 kg masina juurde Euronicsis.
Erinevad masinad. Esimene väiksem ja pole mainitud wifit ega äpiga ühendamist. Teine suurem ja wifi toega.
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
NastjaR
HV vaatleja
|
27.06.2022 00:20:05
|
|
|
Huh, ei teagi, kuidas mul õnnestus kaks erinevat panna. Igal juhul aitäh vastamast, pidasin silmas seda teist 10,5 kg. Aga kui juba wifi jutuks tuli, siis ma ise suhtusin natuke skeptiliselt, et noh, veel üks asi, mis saab katki minna (ja ma ei ole siiani vajadust tundunud selle järgi, et see wifi funktsioon oleks), aga kuidas tegelikult? Asjatu mure ja tegelikult vahet pole?
Dogbert kirjutas: |
Tere! Kas kellelgi on kogemusi LG F4WV329S0E peumasinaga |
see on 9kg pesumasin
(https://www.euronics.ee/kodumasinad/pesumasinad-ja-kuivatid/eestlaetavad-pesumasinad/f4wv510s0e/lg-10-5-kg-sugavus-56-5-cm-1400-p-m-eestlaetav-pesumasin)? Kas on mingeid vigu ilmnenud? Aitäh ette! |
Link on 10,5 kg masina juurde Euronicsis.
Erinevad masinad. Esimene väiksem ja pole mainitud wifit ega äpiga ühendamist. Teine suurem ja wifi toega. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
|