Oo mis kena hinnasula on videokaartidel tänu crytpo crashile toimunud, 3090 suprimi saab lausa 1300€ kätte
60 erinevat videokaardi müügi teemat hetkel HV-s https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=3
Tuleb ainult loota, et põhi on veel kaugel
Milline hinnasula? Ei tasu ühe teema peale niimoodi ka erutuda.
Evil, Paistab, et krüpto crash käimas hetkel. Ega muidu 1300-ga 3090 ei müüdaks. Muidugi mõned üritavad veel 2K küsida.
Kui see jätkub, siis varsti ujutatakse turg üle kasutatud kaartidega.
Evil, Paistab, et krüpto crash käimas hetkel. Ega muidu 1300-ga 3090 ei müüdaks. Muidugi mõned üritavad veel 2K küsida.
Kui see jätkub, siis varsti ujutatakse turg üle kasutatud kaartidega.
Jaa, see toimub juba kuid. Kursis ja jälgin. Kui ETH 1k juures on, siis võib alles rääkida crashist, senikaua võtke rahulikult.
Ma müüsin oma Vega64 kui ETH oli 1,7k ja kaevurid olid siis juba segased.
Sry OT pärast.
Aga selle osas olen suga nõus, et peomütse pähe panna on vast vara. Samas kui kaarti väga vaja, siis praegu VÕIB olla hea hetk, sest laiem seis juba hakkas eile taastuma, pigem saadakse ühe projekti lõhkiminekust üle ja õpitakse sellest ning purjetab edasi. _________________
küsiks asjameestelt nõu. Profiilimasin, ehk 9700k sai upgradetud 2080 superi pealt PNY 3080ti peale. Probleem: nõudlikum mäng käima (cyberpunk/star citizen) ja lööb pillid kotti kogu masinal, ehk siis täielik power off niipea kui jõuab hakata pilti joonistama. eelmise kaardiga seda polnud ja muud vahetanud ei ole. Toiteplokk seasonic ss-760xp (redditis jms kohtades jäi silma, et väga paljud seasonicud, eriti vanemad ei kannata ampere kaartide seda sudden power spikemist, sümptomid tunduvad nigu sedamoodi just)
Mida tegin: Uninstallisin afterburneri, ddu'ga puhtaks ja draiver uuesti, bios update. Kasu pole essugi. Natuke tundus kasu olevat kui afterburneris tõmbasin power limiti 70 peale, siis suutis nigu törts kauem end elus hoida, aga läks kotti ka siis, lihtsalt paar sekundit hiljem. Kes mis toidet kasutab näiteks 3080ti kaardiga, millega saaks kindel olla, et sellega probleeme ei ole, siis teaks, mida soetada. Silma jäid Corsairi RM850x ja RM1000x.
est4ever, 3090ga kasutasin HX1200 toitekat. Muresid polnud. Ma usun, et korralik 850ne toitekas lahendab Sul jamad ära. Mul on parasjagu paar sellist Corsairi toitekat üle ka. _________________ www.lapik.ee - parima hinnaga patareid!
Mul jooksis 3080 alguses 500w Bequieti peal nagu siidi, hiljem läksin praeguse PSU peal. Ega sul juhtumisi pole kaardi mõlemad kaheksa pini otsad sama raili küljes?
Mu 3090 suprim x jookseb hx850i peal nagu siidi. Pole kordagi jama old. Ja kuna arvatavasti jääb see mul esimeseks ja viimaseks nii kõvaks kaardile, siis ehk saab sellise tootega ka veel pikemat aega läbi. _________________ Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Corsairi toiteid rm ja hx seeriaid soovitatakse igalpool ampere kaartide jaoks. Seasonicuga on siuke so-so teema, et osad ei jama, aga osad pidavat järsku spikemist hullult kartma ja kurdavad, et tutikaid seasonicuid, mis ampere kaartidega pillid nurka viskavad, pole seasonic nõus tagasi võtma.
Scart, Soovitatud liigutus tegi head. Kaardi juhtmed tulid kõrvuti pesadest, viskasin ühe neist ühe cpu toitejuhtmega vahetusse ja so far so good, star citizen tiksub käia, kaart vaikselt vuhiseb ja toide ei pane isegi venti käima. Scart ma olen sulle õlle võlgu kui sind trehvan kunagi igatahes suur suur tänu kõigile, kes kaasa mõtlesid, jääb praegu õnneks toite ostmine ära. Olge muhedad
Scart, Soovitatud liigutus tegi head. Kaardi juhtmed tulid kõrvuti pesadest, viskasin ühe neist ühe cpu toitejuhtmega vahetusse ja so far so good, star citizen tiksub käia, kaart vaikselt vuhiseb ja toide ei pane isegi venti käima. Scart ma olen sulle õlle võlgu kui sind trehvan kunagi igatahes suur suur tänu kõigile, kes kaasa mõtlesid, jääb praegu õnneks toite ostmine ära. Olge muhedad
Oleme ausad - 3080 kaart on peagi juba 2 aastat vana ja hind peab alla tulema. Üldiselt inflatsiooni osas ikka juba praegu päris hea variant upgrade osas ära teha kuid suvi on alles alanud, olukord võib veel samas isegi veel paremaks minna. Parim perf raha eest ikka endiselt 3060 Ti
Ise katsun sõita 3080 GPU peal veel nii kaua kuni kannatab kuna nüüd tundub, et eelmine aasta septembrist poest 1300 rahaga saadud kaart vajab ikka hulka aega, et cost per day mõistlikuks saada gaming otstarbel.
Siis kui uus kaart väljas paisatakse vanad kabuhirmus müüki uue kaardi announce kuupäeval ja HV foorumi ärimehed pakuvad müügiteemades 3080 eest "sada eurot tulen ise järgi sellele mõttetule kaardile".
Lõpuks vanad kaardid maha ära parseldatud ja istutakse kuude kaupa iGPU peal (sest uue seeria kaardid otsas).
kas need videokaardi hinnad ka kunagi alla tulevad? 3070 MSRP peaks olema $500, ent arvutitark müüb ikka tuimalt hinnaga €750. kas on nagu kütsiga, et kalli hinnaga on laod täis ostetud? TRA
kas need videokaardi hinnad ka kunagi alla tulevad? 3070 MSRP peaks olema $500, ent arvutitark müüb ikka tuimalt hinnaga €750. kas on nagu kütsiga, et kalli hinnaga on laod täis ostetud? TRA
Nii on jah.
2 võimalust. Foorumist kasutatud või kui RT ja 4k olulised pole siis AMD rx 6700xt poole vaadata.
Aasta lõpuks peaks alla MSRP kukkuma, sest uued seeriad tulevad peale ja krüptokunnid hakkavad suuremas koguses oma varandust realiseerima järelturul.
Hetkel jah müüjad ei taha hinda langetada ja hoiavad ikka nii kõrgel kui võimalik. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Ei tasu loota, et need kohalikud poed sul kunagi puhta MSRP peale langevad. Karta on et enamus kallima hinnaga sisse ostetud või lähevad lihtsalt lollide lüpsmise peale välja.
Aga praegu on HV müügifoormumis 3070 kaarte jalaga segada, 500 euri ja odavam. Jah, enamus kõik kaevandajad olnud, kuid ega see aastake kaevandamist neid ei tapa kui korralikult kasutatud. Praegu paras aeg neile mõtlema hakata kuna crypto market parajalt languses. Kui kiiret ei ole siis eks läheb veelgi odavamaks lähinädalatel. Ja kui üldse palju kannatust on ja soov tutikat kaarti, siis vaata pigem 4000 seeria suunas juba. Nii kui uus generatsioon väljas siis pole üldiselt mõtet vanemat geni enam osta. Uus gen tavaliselt rohkem perffi per dollar kui isegi kergelt allahinnatud eelmine gen.
Archangel, Vastupidi. Kui uus gen tuleb on parim aeg vana osta, sest need kes tahavad uut müüvad vana kohe maha. Nii võib päris soodsalt saada kaarte. 2080 Ti müüdi ju 500-ga enne 30 seeria tulekut, kuna oli teadmine, et see on sama kiire ja 3070 MSRP on 500.
Ei saa välistada, et midagi sarnast toimub seekord samuti. Iseasi kui eesmärk on mingi fikseeritud hinnapiiri eest saada max perf, siis on uus ilmselt mõistlikum.
Paraku kardan, et seekord saab juba MSRP olema kallim, kuna 4nm ei ole odav kokku osta Nvidial. pealegi GPU kriis näitas ära, et inimesed on nõus maksma meeletuid summasid isegi ainult mängimiseks.
Vähemalt on lootust, et perf hüpe tuleb korralik 8nm Samsungi pealt mis on kehvem protsess kui TSMC 7nm. Rääkimata TSMC 4nm nüüd (Samsungil pole sellele niikuinii mingit vastet). _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Archangel, Vastupidi. Kui uus gen tuleb on parim aeg vana osta, sest need kes tahavad uut müüvad vana kohe maha. Nii võib päris soodsalt saada kaarte. 2080 Ti müüdi ju 500-ga enne 30 seeria tulekut, kuna oli teadmine, et see on sama kiire ja 3070 MSRP on 500.
Ei saa välistada, et midagi sarnast toimub seekord samuti. Iseasi kui eesmärk on mingi fikseeritud hinnapiiri eest saada max perf, siis on uus ilmselt mõistlikum.
Paraku kardan, et seekord saab juba MSRP olema kallim, kuna 4nm ei ole odav kokku osta Nvidial. pealegi GPU kriis näitas ära, et inimesed on nõus maksma meeletuid summasid isegi ainult mängimiseks.
Vähemalt on lootust, et perf hüpe tuleb korralik 8nm Samsungi pealt mis on kehvem protsess kui TSMC 7nm. Rääkimata TSMC 4nm nüüd (Samsungil pole sellele niikuinii mingit vastet).
Vana geni ostmise all mõtlesin tutikaid poe variente. Poodides tavaliselt seda lõbu ei ole, et toodet perf-per dollar pakutakse. Kui 4000 seeria maandub siis 3000 plekib ikka kärinal. Seega kui huvi tutikate vastu võiks juba uue geni peale mõelda. Second hand market on muidugi hoopis teine teema.
Archangel, Seda küll jah. Ma alati mõtlen, et kellele need vanad "uued" maha parseldatakse. Pakun, et lähevad valmis arvutitesse. DIY turul on inimesed üldiselt nii teadlikud ei ei hakka uuena 3080 vms ostma kui 4000 seeria on loetud kvartalite kaugusel ja saab sama raha eest parema perfi (isegi kui selleks on justkui "klass" madalam 4070 vms). _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Vähemalt on lootust, et perf hüpe tuleb korralik 8nm Samsungi pealt mis on kehvem protsess kui TSMC 7nm. Rääkimata TSMC 4nm nüüd (Samsungil pole sellele niikuinii mingit vastet).
Ei müünud neid keegi 500.- ga, ainult vennad soovisid osta nii, enda oma läks 750.- ja ka põhimõtteliselt kohe ära...
Võite mu EVGA3090FTW Ultrale juba järjekorda võtta...
m8markus, Eestis võibolla mitte jah. Ma kogu seda asja nii täpselt ei jälginud aga 2021 Jaanuaris sain 720.- eest 2080 Ti. See oli enne seda kui kõik taevasse lendas. Seega viimasel hetkel veel.
Eeldades, et ajalugu ei kordu siis see sügis on ehk normaalsem saadavus ja hinnad ka uuel seerial. Muidugi mitte esimestel nädalatel aga kuu-kaks pärast launchi on asjad loodetavasti stabiliseerunud. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
m8markus, Eestis võibolla mitte jah. Ma kogu seda asja nii täpselt ei jälginud aga 2021 Jaanuaris sain 720.- eest 2080 Ti. See oli enne seda kui kõik taevasse lendas. Seega viimasel hetkel veel.
Eeldades, et ajalugu ei kordu siis see sügis on ehk normaalsem saadavus ja hinnad ka uuel seerial. Muidugi mitte esimestel nädalatel aga kuu-kaks pärast launchi on asjad loodetavasti stabiliseerunud.
Tasub ikkagi arvestada et just kordub selline asi. Paljud said maitse suhu ja miks mitte uuesti kasumit teenida. Ma üsna kindel, et scalperid hõõruvad juba käsi kokku. Loodetavasti seekord krüptokaevurid ei konkureeri.
Eeldades, et ajalugu ei kordu siis see sügis on ehk normaalsem saadavus ja hinnad ka uuel seerial. Muidugi mitte esimestel nädalatel aga kuu-kaks pärast launchi on asjad loodetavasti stabiliseerunud.
Tasub ikkagi arvestada et just kordub selline asi. Paljud said maitse suhu ja miks mitte uuesti kasumit teenida. Ma üsna kindel, et scalperid hõõruvad juba käsi kokku. Loodetavasti seekord krüptokaevurid ei konkureeri.
Ma pakun ka, et normaalse hinnaga saab neid kaarte alles tuleva aasta alguses heal juhul. Siin on jätkuvalt niipalju ennustamatuid faktoreid. Esiteks see, et nvidia üritab uue mudeli väljalaske nii kaugel tulevikku lükata kui saab. Uued mudelid tulevad kindlasti kõrgema msrp-ga. Sinna lisandub inflatsiooni mõju. Skalperid loomulikult viivad kaardid esimestel kuudel defitsiiti. Krüptoturgu ei tea kunagi ette.
Ise sain foorumist uue 3080 mõistliku hinnaga. 3080 juba niigi päris ahju moodi asi, et ei kujuta ette, kas tahakski endale seda 4000 seeriat leakitud tdp vaatest. Ainuke mis 4000 seeriat hetkel köidaks on see, kui RT on tehtud märkimisväärne samm edasi.
Kahjuks aga ei tule aga monitori tootjad järgi piisavalt kiiresti. Ma olen vist viimased 1.5a xboxiga OLED'i ees istunud ja nagu väga ei köida mingi ips paneel enam. Samas sellist OLED'i mida normaalselt lauale annaks panna ka väga ei ole.
Scalperid küll jah aga need polnud ainsad tegurid miks hinnad kõrged olid ja saadavus kehv oli. Samas ajal rallis krüpto. Samal ajal oli kiibipuudus ja samal ajal olid erinevad covid lockdownid tootmiskeskustes. Täiuslik torm.
Kiibipuudus on vaikselt lahenenud nüüd aastate jooksul. Krüptot ei saa muidugi kunagi maha kanda aga hetkel on see väga madalal tasemel. Hiinas mõned lockdownid on olnud aga eks näis mis sügisel toimub.
Mis puutub scalperitesse, siis siin sõltub kõik tootjatest endist. Kui Nvidia väljastab ainult paar mudelit ja nende kogus on väga väike, siis muidugi krabavad scalperid need ära. Ainus mis selle vastu aitab kogu lineupi võimalikult kiire väljastamine. St lisaks 4080 ja 4090-le ka 4070, 4060, 4050 ja 4090Ti.
Kardetavasti viimased neli ei tule enne 2023. Kuna kiibipuudust olla ei tohiks, siis loodetavasti vähemalt kogus normaalne.
Ja erinevalt eelnevast korrast on seekord normaalne järelturg mida scalperid ei puutu. Seega kui 4000 seeriat ei saa, siis olen kindel, et järelturul on piisavalt 3000 seeria või AMD omi.
Ühtlasi võib inflatsioon mõjutada seda palju inimesed üldse kalleid (ja voolujanuseid) kaarte osta tahavad.
Inflatsiooni tõttu arvatavasti 4seeria MSRP kõrgem. Samas kui kogus tuleb norm, siis scalperite mõju ei ole nii suur.
Kõik sõltub krüpto hinnast, keegi ei hakka scalperi käest 2x hinnaga ostma kui krüptoga seda tasa ei teeni(kähku).
probleem olemas aga vähem clickbaiti võiks olla.
kõigepealt märkuseks - see gigabyte aorus näitab, et gigabyte mingil põhjusel toodab jätkuvalt paska. kaardi power limit on 350w, miks 4k furmark 290 tarbib on hea küsimus
selle nvidia probleemina raamimine on ka huvitav lähenemine.
kui igor's lab probleemi sellel korral üles tõi, siis alla 1ms transient spiked olid rtx3000 kaartidel ~50% kõrgemale ja rx6000 kaartidel 40-45% kõrgemale.
varasemad põlvkonnad on mõlemal tootjal teinud ka rõõmsalt 60-70% ja veel rohkem spike.
ainukene uus asi praegu selle põlvkonnaga on see suurem voolutarve, mis absoluutnumbrid suureks ajab. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Vabandusi ikka leiad kui asi puudutab Nvidiat eksole?
Kui sa oleks viitsinud video läbi vaadata ja süveneda, siis oleks oma küsimustele vastused saanud.
Aga kuna jaanid on tulekud, siis säästan sind ja vastan ise:
Furmark on power limited. See pole Gigabyte vaid Nvidia teema. Seetõttu ka normaalsest madalam voolutarve.
Nvidia on rohkem mõjutatatud kuna baseline, ehk siis keskmine voolutarve on kõrgem kui AMD kaartidel. Seda esiteks. Teiseks ütles videos, et andmete kogumine võttis mitu nädalat aega ja ei testitud ainult ühte kaarti ja ühte toidet. Erinevad kaardid, toited ja isegi emaplaadid käituvad erinevalt.
Liasaks puudub üks kindel asi mis selle esile kutsub. Nende testides saivad spike kätte kõige kindlamini Doom Eternal 4K Nightmare sätetel RT On/Off lülitades.
Varasematel põlvkondadel oli spike samuti ja see on 1080Ti näitel ka videos välja toodud. Aga jällegi kuna baseline voolutarve oli neil madalam, siis 125% spike 500W vms peale ei põhjustanud enamus inimestele probleeme.
Nüüd kus tippkaardid juba tarbivad üle 500W on isegi 850W toidetega inimestel probleeme. Rääkimata siis järgmise põlvkonna kaartidest.
Tomorrow, sa ei viitsinud lugeda, mida ma kirjutasin, ega?
ja furmark on täna ja päris mitu põlvkonda juba kõigil gpu-del power limited. normaaljuhul jookseb power limitis, taktid on iseasi.
miks gigabyte kaardiga jookseb power limitist madalamal, peaks kaardi kohta küsimusi tekitama.
edit: aa, sealt ongi umbes 60w puudu ju. doh. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Artiklit ka üldse loeti või lastakse, punane silmist pritsimas?
This decision comes into light after the decline of the cryptocurrency marketplace and the rise in the stock of graphics cards from several manufacturers. However, EVGA is not removing the Queue program immediately — they are doing so on a card-by-card basis. The first model to be removed from the program is the EVGA GeForce RTX 30 FTW3 series, which is readily available to consumers. The NVIDIA GeForce RTX 3080 FTW3 Gaming GPU is considered one of the best gaming graphics cards. The GPU will be removed from the queue starting tomorrow, June 23rd.
It is anticipated that EVGA will altogether remove its queue order system soon but will be dependent on physical stock to fulfill the outstanding orders.
Kui kaarte on saadaval, siis miks mulle pole siiani tulnud teadet, et nüüd saad osta? Minule tundub, et kogu see queue asi oli BS ning PR trikk.
septembris saab 2a queue seal juba 2x 3080 kaardil ja ei miskit, kasulik sűsteem Nüüd hinnad juba sellised et ei taha ka kui teavitus tuleb, kui siis poole hinnaga.
This decision comes into light after the decline of the cryptocurrency marketplace and the rise in the stock of graphics cards from several manufacturers. However, EVGA is not removing the Queue program immediately — they are doing so on a card-by-card basis. The first model to be removed from the program is the EVGA GeForce RTX 30 FTW3 series, which is readily available to consumers. The NVIDIA GeForce RTX 3080 FTW3 Gaming GPU is considered one of the best gaming graphics cards. The GPU will be removed from the queue starting tomorrow, June 23rd.
It is anticipated that EVGA will altogether remove its queue order system soon but will be dependent on physical stock to fulfill the outstanding orders.
Ma tahan näha seda kuidas olemasolevad tellimused täidetatakse enne sulgemist. Pakun, et enamus ei tahagi enam MSRP maksta arvestades seda, et enamus kaarte saab mujalt juba odavamalt ja kaardid on mitu aastat vana tehnoloogia peal.
Ma tahan näha seda kuidas olemasolevad tellimused täidetatakse enne sulgemist. Pakun, et enamus ei tahagi enam MSRP maksta arvestades seda, et enamus kaarte saab mujalt juba odavamalt ja kaardid on mitu aastat vana tehnoloogia peal.
Sa ei tea, kuidas see queue süsteem töötab? Inimesed on järtsus ja neile pakutakse järjest võimalust osta MSRP hinnaga kaart(did). Kui keegi loobub ega osta välja, liigub järjekord edasi pakkumise saanud kodaniku järel järgmisena järjekorras olnule ja nii edasi kuni kõik järjekorranumbri võtnud kodanikud saavad oma võimaluse osta või loobuda. Mis siin keerukat on?
Ja milline uuem kaart hetkel väljas juhtub olema, mis muudab Ampere vanaks tehnoloogiaks?
Varsti ju tuleb... varsti... ja siis kõik virisevad hindade üle. Ja siis tekib maailmas uusi probleeme ja hinnad jälle kerivad, ja siis virisetakse veel rohkem, ja siis on krüptokaevajad süüdi, ja siis on tootjad süüdi, siis on edasimüüjad süüdi. Ja siis hakkab järgmine uus mudel paistma, ja siis ta üks kord tuleb... ja siis on hind liiga kõrge, ja siis on jälle kõik süüdi
Ei saa aru, kustkohast sa seda punast koguaeg näed?
Ma olen korduvalt öelnud, et enamus kaardid on mul Nvidia omad olnud, ka praegu. Kuid eks sinu eesmärk ole lihtsalt Tonti näha, kus seda pole ning ennast ülesse kütta ja siis vana saag käima tõmmata- PUNANE!
Scart kirjutas:
Sa pead enne välja mõtlema mismoodi sa seda tahad.
Sul on lisaks vaja radiaatorit ning kasti kuhu kõik mahub. 3080TI/3090 puhul kindlasti kas 280/360mm või üldse 420mm. See eeldab, et suure tõenäosusega sul prose kas ei ole vee pealt või on tagant väljavõttega 120mm. On mõningaid erandlike kaste kuhu saab muidugi mõlemad ka mahutada. Näiteks Corsairi 5000D aga seal on jälle muud mured.
Lisaks oleks vaja välja mõelda kas tahad soft või hard tubingut. Viimane jääb palju kenam aga palju, palju suurem töö kuna neid torusid ei ole lihtne painutada ja liitmikud peavad ka hästi tehtud olema, et ei jääks lekkima.
Siis on sul veel vaja pumpa ja reservuaari, soovitatavalt kohe osta selline käitis mis on nö. respump combo. Kindlasti D5 pumbaga, odavamad ei kipu kestma.
Ja veel on vaja plokki ennast mis kaardile läheb siis.
Iseasi kas ehk saad kusagilt kohe "aio" stiilis valmislahenduse sellele kaardile, siis selle install ei ole teab mis keerukas.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.