|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad Linuxit või Windowsi? |
| Linux |
|
30% |
[ 213 ] |
| Windows |
|
62% |
[ 435 ] |
| muu.. |
|
7% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 698 |
|
| autor |
|
sf
Kreisi kasutaja

|
14.07.2004 13:21:09
|
|
|
| 486 kirjutas: |
See LINUX on ikka päris ohtlik värk, võid oma PC nii p***e keerata.
Peale oletava kiiruse winni ees pole mingit muud põhjust seda endale panna. |
Sul on peaaegu õigus, välja arvatud ehk see, et linux on p***e keeratud w**tossi puhul asi, millega vajaliku kraami enamasti päästetud saab ja oletatav kiirus on üks viimaseid põhjusi.
_________________ pea kinni puu sees |
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
14.07.2004 15:17:13
|
|
|
See LINUX on ikka päris ohtlik värk, võid oma PC nii p***e keerata. . |
Persse keerad(sid) arvuti iseenda oskamatuse tõttu.
|
|
| Kommentaarid: 125 loe/lisa |
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dominus
HV Guru

|
14.07.2004 15:20:11
|
|
|
| suurem osa inimesi ei armastagi Linuxit sest ei viitsi,või ei jõua õppida sellekohast materjali...asja tuleb ikka puurida ja uurida enne kui ilusti Linuxi juurde asud 8)
|
|
| Kommentaarid: 104 loe/lisa |
   |
4 :: |
76 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Deep Fury
Kreisi kasutaja

|
14.07.2004 16:03:19
|
|
|
| Mafka kirjutas: |
| suurem osa inimesi ei armastagi Linuxit sest ei viitsi,või ei jõua õppida sellekohast materjali...asja tuleb ikka puurida ja uurida enne kui ilusti Linuxi juurde asud 8) |
Ei tule midagi, osad juba maast madalast Linuxi peal ja ei taha M$ist või muudest tasulistest OSidest midagi kuulda.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
14.07.2004 16:33:44
|
|
|
| DigeBeni kirjutas: |
... piraatlus pole vabandus ...
|
Enne jääd vanaks kui vabandust kuuled. Ja ei maksa nägu teha et oled uusrikas ja ostad tarkvara - ebausutav eestlase
kohta (võisiis ebausutav et veel siin kolkas elad) ja kui tegemist asutusega siis lihtsalt ollakse ilma.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
6 :: |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
14.07.2004 16:44:49
|
|
|
| LordVader kirjutas: |
... piraatlus pole vabandus ...
|
Enne jääd vanaks kui vabandust kuuled. Ja ei maksa nägu teha et oled uusrikas ja ostad tarkvara - ebausutav eestlase
kohta (võisiis ebausutav et veel siin kolkas elad) ja kui tegemist asutusega siis lihtsalt ollakse ilma. |
... asi on suhtumises ...
   |
2 :: |
5 :: |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
14.07.2004 20:01:43
|
|
|
| no9 kirjutas: |
| tsitaat: |
ehk räägid mulle kah kuidas? ainuke linux, mis far cry yldse jooksma sai, oli xandros ja kiiruseks oli hämmastavad 5 kaadrit sekundis
|
Mis andmed need on?  |
projekt far cry: minu masin + xandros, win 98, winxp, win2k3 enterprise, suse 9.1, fedora 2, mandrake 10, linuxiga tuli kaasa ka tõsine vend, kes asjast kenalt jagab ja tulemused olid minu eelmises postis juba kirjas
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
15.07.2004 13:26:51
|
|
|
| Scart kirjutas: |
ehk räägid mulle kah kuidas? ainuke linux, mis far cry yldse jooksma sai, oli xandros ja kiiruseks oli hämmastavad 5 kaadrit sekundis
|
Mis andmed need on?  |
projekt far cry: minu masin + xandros, win 98, winxp, win2k3 enterprise, suse 9.1, fedora 2, mandrake 10, linuxiga tuli kaasa ka tõsine vend, kes asjast kenalt jagab ja tulemused olid minu eelmises postis juba kirjas |
Kuhu siis gentoo, debian ja slack jäid? Ma saan aru, et ei saa kõiki distrosid proovida ja testida, aga nii mõttetut üldistust küll teha ei tohiks.
|
|
| Kommentaarid: 30 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kaniyodrift
HV kasutaja

|
15.07.2004 13:53:57
|
|
|
| Peale oletava kiiruse winni ees pole mingit muud põhjust seda endale panna. |
tegelikult on küll asi nii et peale mängude pole Windowsil Linuxi ega OSX'i ees praktiliselt mingeid eeliseid
|
|
| Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
15.07.2004 21:56:29
|
|
|
|
Mis andmed need on?  |
projekt far cry: minu masin + xandros, win 98, winxp, win2k3 enterprise, suse 9.1, fedora 2, mandrake 10, linuxiga tuli kaasa ka tõsine vend, kes asjast kenalt jagab ja tulemused olid minu eelmises postis juba kirjas |
Kuhu siis gentoo, debian ja slack jäid? Ma saan aru, et ei saa kõiki distrosid proovida ja testida, aga nii mõttetut üldistust küll teha ei tohiks. |
projekt viidi ellu mõne *khõmm* delfi linuxipede jutu kontrollimiseks... mina kui tavaline linuxi lollkasutaja pidin kontrollima nende distrote peal far cryd, et näha kas mina kui tavaline jorss saan asja tööle ja tulemuse sõnastasin juba enne. xandros oli ainuke, mis suutis netist sikutatud installeriga kauge karje ka tööle panna, kõik teised nõudsid linuximehe näppu ja mõistust, misjärel nad ikkagi keeldusid käivitumast.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
15.07.2004 22:40:10
|
|
|
| Ehk räägid siis täpsemalt, mida tegid, et korralikult töötaks tuleb peale installimisele ka wine(x) korralikult seadistada (õpetus HOWTOS paar posti üleval)
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
16.07.2004 09:24:22
|
|
|
| Kaniyodrift kirjutas: |
tegelikult on küll asi nii et peale mängude pole Windowsil Linuxi ega OSX'i ees praktiliselt mingeid eeliseid |
On küll:
1) ilusam graafika, paremad fondid
2) kaasaegsem opsysteem - kõrgem automatiseerituse tase
3) võimaldab "low level" drivereid laadida üksteise otsa ja kõigiga toime tulla
4) parem üdilduvus nii riistvara kui tarkvaraga
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
16.07.2004 12:19:20
|
|
|
1) ilusam graafika, paremad fondid |
Ja mille põhjal selline järeldus? Kõike windowsi fonte saab kasutada ka linuxis.
| 2) kaasaegsem opsysteem - kõrgem automatiseerituse tase |
Kaasaegsem? (et ilmub jällle uusi IE bugfixe ? )
Ok, kui pead silmas toetust uuele riistvarale saan aru, mida silmas pead.
| 3) võimaldab "low level" drivereid laadida üksteise otsa ja kõigiga toime tulla |
Miks, arvad, et linux ei suuda ?
| 4) parem üdilduvus nii riistvara kui tarkvaraga |
See oleneb konkreetsest riistvarast, kuid jah, suvalisele kaardile windowsi drivereid leida on suurem tõenäosus kui linuxile.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
16.07.2004 15:15:02
|
|
|
Teisest subjektist ka:OSX on tuntud oma graafilise kasutajaliidesega ning ühilduvus rauaga on 5+, teised punktid on rohkem mingi hämamine
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
16.07.2004 21:06:23
|
|
|
| GETO kirjutas: |
| 2) kaasaegsem opsysteem - kõrgem automatiseerituse tase |
Kaasaegsem? (et ilmub jällle uusi IE bugfixe ? )
|
Kui tarkvaras pole buge.....no mis tarkvara see siis yldse on, see pole siis ju mitte _sittagi_.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
16.07.2004 21:22:10
|
|
|
Omad kogemused:
1) a) Helikaardi driverite installimine winis: tõmbad driverid, käivitad exe, vajutad paar korda nexti, reboot, heli olemas
b) Helikaardi driverite install linuxis: otsid drivereid pool tundi, leiad driverid, tõmbad, käivitad rpm, ei käivitu, sest pole õigusi antud, annad õigused, käivitad rpm, viskab erroreid, loed manuaali, üritad uuesti, installib ära, teed reboodi, helikaart ei tööta ikka, loed manuaali, konfid faile, teed reboodi, helikaart ikka ei tööta, teed reboodi ja boodid winni, kus kõik töötab nagu vaja
2) a) Msni kliendi install winis: tõmbad microsofti kodukalt installika, lased käima, teed reboodi, olemas
b) Msni kliendi install linuxis (täpsemat nime ei mäleta): tõmbad kliendi, käivitad rpm, ei käivitu, sest pole õigusi, annad õigused, käivitad rpm, vajab mingeid suvalisi librareid, et installida, otsid googlist ja tõmbad need libraryd, üritad neid installida, ei installi, sest nende libraryte installiks on vaja mingeid kolmandaid värke, otsid googlist neid, leiad, tõmbad, üritad installida, ei installeeru, sest vajavad neljandaid asju, üritad neid googli abiga asjata leida, kopp tuleb ette, reboodid, boodid winni, kus kõik töötab, nagu vaja
|
|
| Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.07.2004 21:56:18
|
|
|
... millest tuleb seesugune põikpäine suhtumine a'la - maksku, mis maksab, aga pigi peab perse minema ? Kui ei meeldi või ei saa hakkama, siis julge seda ka tunnistada, mitte ära mõtle mingit suva ibinat vabanduseks välja ! Seesugune loba tuletab meelde anekdoodi, kus juua-täis papi ei julge oma moorile tunnistada, et kaakide käst linnapeal tappa sai ja vabandab, et näh kukkus õnnetult vastu kõnniteekivi ja niimoodi 7-8 korda järjest ! Milleks on vaja pidevalt vinguda ja viriseda, kasutage seda, mida tunnete ja heaks peate, ning ärge hüpake vette tundmatus kohas ja kui seda siiski teete, siis vähemalt ärge tulge siia nutma, et pea vastu kivi lõhki lõite ...
... mis puutub MSN klienti, siis linux'i all on n. aMSN, mida ei pea isegi mitte installima, vaid piisab tarball'i lahtipakkimisest kohta, kus omatakse kirjutamisõigusi ja siis käivitada - kõik ! Kogu see tegevus eeldab vaid kõige elementaarsemaid teadmisi ja kui ka neid pole, siis pole mõtet üldse foorumisse süsteemide kallal plõksima tulla
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
16.07.2004 22:14:52
|
|
|
| ... millest tuleb seesugune põikpäine suhtumine a'la - maksku, mis maksab, aga pigi peab <b>piix</b> minema? |
Milles väljendus selline suhtumine kui küsida võib? Tõin lihtsalt kaks näidet.
Kui ei meeldi või ei saa hakkama, siis julge seda ka tunnistada, mitte ära mõtle mingit suva ibinat vabanduseks välja!
|
Jällegi küsimus, milles seisnes "suva ibin"? Kas selles, et OS ei suuda iseseisvalt programme või drivereid installida, on kasutaja süüdi? Ennast küll oskamatuks ei pea, aga olukord, kus OS'il on vaja programmi, et installida programmi, et installida programmi, et installida programmi (ja tõepoolest nii see antud juhul oli), tundub mitte enam naljakas, vaid lausa kurb. Ei julge mitte tuttavatele soovitada, et nad pirawindowsi asemel tasuta linuxit kasutaksid.
| Milleks on vaja pidevalt vinguda ja viriseda, kasutage seda, mida tunnete ja heaks peate, ning ärge hüpake vette tundmatus kohas ja kui seda siiski teete, siis vähemalt ärge tulge siia nutma, et pea vastu kivi lõhki lõite ... |
Kes vingus, kus vingus? Mina isiklikult pole kurtnud, et ei meeldiks või et ei tahaks või ei suudaks, aga kas tõesti peab tavaline kodukasutaja, kes pole ehk elusees commandline'igi näinud, tegelema seesuguse jandiga?
| ... mis puutub MSN klienti, siis linux'i all on n. aMSN |
Pärast libraritega juramist otsisin tõesti ka muid kliente jah oh imet, leidsin ka aMSNi, mis tõepoolest töötas
Kogu see tegevus eeldab vaid kõige elementaarsemaid teadmisi ja kui ka neid pole, siis pole mõtet üldse foorumisse süsteemide kallal plõksima tulla  |
, ma ütleks, et antud juhul plõksib süsteem minuga, mitte mina süsteemiga.
Üritasin nüüd mozillat uuendada ja ennäe, jälle miskist librarist puudus tal. Kuidas kommenteerite?
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
16.07.2004 22:16:19
|
|
|
olgem ausad win on lihtsam
niipalju kui omal kogemusi on jäänd sama mulje mis Dos-il
mul pole linuxi vastu mitte midagi ma hea meelga teeks sellega hoopis tööd kui talle piisavalt softi oleks, aga siiani on tundund nii et kui tahan et lnuxis midagi töötkas pean insener olema
|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
16.07.2004 22:26:20
|
|
|
... sul on veel palju õppida ja mitte ainult süsteemide vallas ...
   |
163 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
16.07.2004 22:31:23
|
|
|
| ... sul on veel palju õppida ja mitte ainult süsteemide vallas ... |
miks ?
kui ei tegele sellega, ei ole mingit vajadust tahan lihtsalt rahus et saan oma tööd tehtud ( linuxile vastavat softi pole millega teha)
ja krt selle pärast et arvutiga saaks muusikat kuulata ei peaks küll olema vajadust mingitele astavatele kursustele minema
või sinuarust DigeBeni peaksid kõik inimesed jagama kõiksugu progemis keeli ja jumal teab veel mida et saada raaliga midagi teha ?
|
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomson
HV veteran

|
16.07.2004 22:57:19
|
|
|
kõige rohkem ajab mind sellistes vaidlustes nagu see siin närvi asi, et Linux'i vastu võtavad sõna s**ahädad, kes ei saa paari asja installimisega hakkama ja siis leiavad, et terve süsteem on mäda (jah, ma vihjan konkreetsetele isikutele)
ma saan ainult nendest aru, kel on vaja Win'i mingi spetsiifilise programmi käima saamiseks ning mingil määral ma saan aru ka LordVader'ist, ta on lihtsalt Microsoft'i fänn
Linux'i kasutamiseks ei pea olema insener, asi on täielikult harjumises, kõik on võimalik endale sisse harjutada, hea näide on mul üks sõber... tal praegu arvutit ei ole ja ta käib minu juures
ca. 6 kuud tagasi: "Mina ei õpi seda süsteemi iialgi selgeks, see on nii haige, Windows on ikka palju lihtsam."
praegu: "Kui läpakas käes siis ma tahan, et sa mulle ka selle süsteemi paned ja lähemalt õpetad, ma küll seda Windows'i sitta ei taha enam."
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
28 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
16.07.2004 23:02:09
|
|
|
| Ix kirjutas: |
Linux'i kasutamiseks ei pea olema insener, asi on täielikult harjumises, kõik on võimalik endale sisse harjutada." |
See meenutab juba nagu kommunismi või krt teab mida
kui iga inimene oleks niiöelda harjunud ehk siis harjutanud ennast kõike tegema siis oleks ............ arenda siit ise edasi mis siis oleks
kui linuxit võtta kui progressi siis oleks igasugune õppimine põhjendatud aga asja mis teeb senise tegevuse tegemise keerukamas ei saa ju võtta kui progresi või saab ?
|
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
16.07.2004 23:04:05
|
|
|
| Ix kirjutas: |
kõige rohkem ajab mind sellistes vaidlustes nagu see siin närvi asi, et Linux'i vastu võtavad sõna s**ahädad, kes ei saa paari asja installimisega hakkama ja siis leiavad, et terve süsteem on mäda (jah, ma vihjan konkreetsetele isikutele)
|
Vihje mulle?
Sel juhul paluks vastata minu eelmises postis esitatud küsimustele. Ei hakka neid enam üle kordama.
Ja kui vihje on tõesti mulle, siis paluks ka näidata, konkreetselt kus on öeldud, et süsteem on mäda?
P.S. Igasugu vaidlustes ajavad mind mitte närvi, vaid naerma sellised vennad, kes ei suuda konkreetseid väiteid ega vastuväiteid tuua, vaid ajavad üleüldist mulli, mis antud olukorras üldse olulised pole, või keeravad teemat kõrvale.
P.P.S. Ma ei ole linuxi vaenlane või vastane, aga sõber ka pole.
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
acer
HV veteran
|
16.07.2004 23:12:14
|
|
|
| wasist kirjutas: |
ja krt selle pärast et arvutiga saaks muusikat kuulata ei peaks küll olema vajadust mingitele astavatele kursustele minema
või sinuarust DigeBeni peaksid kõik inimesed jagama kõiksugu progemis keeli ja jumal teab veel mida et saada raaliga midagi teha ? |
sinu jutust jääb selline mulje, et linuxi all muusika kuulamine on mingi hiina kunst ? tegelikult see aga nii pole. muusika töötab linuxi all vaikimisi (default). ma tahan öelda sellega seda, et linuxi all muusika kuulamine pole ka sitahädale mingiks probleemiks. mis krt siia programmeerimiskeeled puutuvad
| DoS kirjutas: |
Omad kogemused:
1) a) Helikaardi driverite installimine winis: tõmbad driverid, käivitad exe, vajutad paar korda nexti, reboot, heli olemas
b) Helikaardi driverite install linuxis: otsid drivereid pool tundi, leiad driverid, tõmbad, käivitad rpm, ei käivitu, sest pole õigusi antud, annad õigused, käivitad rpm, viskab erroreid, loed manuaali, üritad uuesti, installib ära, teed reboodi, helikaart ei tööta ikka, loed manuaali, konfid faile, teed reboodi, helikaart ikka ei tööta, teed reboodi ja boodid winni, kus kõik töötab nagu vaja
2) a) Msni kliendi install winis: tõmbad microsofti kodukalt installika, lased käima, teed reboodi, olemas
b) Msni kliendi install linuxis (täpsemat nime ei mäleta): tõmbad kliendi, käivitad rpm, ei käivitu, sest pole õigusi, annad õigused, käivitad rpm, vajab mingeid suvalisi librareid, et installida, otsid googlist ja tõmbad need libraryd, üritad neid installida, ei installi, sest nende libraryte installiks on vaja mingeid kolmandaid värke, otsid googlist neid, leiad, tõmbad, üritad installida, ei installeeru, sest vajavad neljandaid asju, üritad neid googli abiga asjata leida, kopp tuleb ette, reboodid, boodid winni, kus kõik töötab, nagu vaja |
selles ongi linuxi võlu, et pead natuke rohkem vaeva nägema. aga nii mõnelgi juhul võib lõpptulemus märgatavalt ilusam olla
| DoS kirjutas: |
P.P.S. Ma ei ole linuxi vaenlane või vastane, aga sõber ka pole.  |
mis sa närveerid siis ?
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
33 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
16.07.2004 23:19:13
|
|
|
sõbralikum
| acer kirjutas: |
| wasist kirjutas: |
või sinuarust DigeBeni peaksid kõik inimesed jagama kõiksugu progemis keeli ja jumal teab veel mida et saada raaliga midagi teha ? |
sinu jutust jääb selline mulje, et linuxi all muusika kuulamine on mingi hiina kunst ? tegelikult see aga nii pole. muusika töötab linuxi all vaikimisi (default). ma tahan öelda sellega seda, et linuxi all muusika kuulamine pole ka sitahädale mingiks probleemiks. mis krt siia programmeerimiskeeled puutuvad  |
muusika kuulamine oli lihtsalt üldistav näide
selleks et linuxis midagi teha peab ikka tunduvalt rohkem vaeva nägema kui winis
ul pole inuxi vastu midagi aegaajalt tuleb kasutada
mina väidan seda et win on tunduvalt kasutaja sõbralikum ja lihtsam
viimati muutis wasist 16.07.2004 23:20:07, muudetud 1 kord |
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sf
Kreisi kasutaja

|
16.07.2004 23:19:20
|
|
|
Minu kogemused:
a) Helikaardi driverite installimine winis: tõmbad driverid, käivitad exe, vajutad paar korda nexti, reboot, heli olemas, aga oluliselt armetum, kui oodanud oleks. Mõni tund googeldamist, konkreetset õpetust ei leia, ainult ebamääraseid vihjeid, et olla võimalik asja parandada. Veel googeldamist, et leida programme, millega registris toimuvat jälgida, tõmbamine, install. Regedit lahti, mõned parandused katse-eksituse meetodil, ainult intuitsioon abiks. Iga muutuse järel reboot. Ühel hetkel õnnestumine, asi korras.
b) Helikaardi driverite install linuxis: Ei tõmba täiendavalt midagi, modprobe xxxxxxx ja mikserist nivoo paika. Töötab. Uuemal ajal pole see modprobe enam manuaalselt vajalik.
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DoS
HV veteran

|
16.07.2004 23:25:33
|
|
|
selles ongi linuxi võlu, et pead natuke rohkem vaeva nägema. aga nii mõnelgi juhul võib lõpptulemus märgatavalt ilusam olla  |
Ei tea, olen mugav inimene ja wini install on sellest ajast saati, kui ta viimati pärast esialgset "uue arvutiga" tutvumist ja klokkimismaaniat (sealhulgas oside vahetused ja paremate graafikadriverite otsingud jne..) sai rahulikult peale pandud, nii ka stabiilselt püsinud (täpselt ei mäleta, aga 1.5 aastat vast järjepanu), ilma igasugu konfliktideta või probleemideta. Siiani on winis elu ilus olnud.
mis sa närveerid siis ? |
Ei närveerigi , kus on näha närveerimise jälgi? Tundub hoopis, et linuxivennad lähevad tühja-tähja pärast närvi? (ei olnud kellelegi isiklikult mõeldud)
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
16.07.2004 23:30:29
|
|
|
selles ongi linuxi võlu, et pead natuke rohkem vaeva nägema. aga nii mõnelgi juhul võib lõpptulemus märgatavalt ilusam olla  |
Kas tänapäeval on vaevanägemine siis mingi võlu
kahtlustan et sinujaoks on siis labidaga augugaevamine ka mingi mõnu kui selle sama asja saab kopaga teha
krt elu ikka läheb mugavamaks ja lihtsamaks
|
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kr6ll
HV Guru

|
16.07.2004 23:37:20
|
|
|
ma ei taha küll väga loll välja paista aga mis seal vahet on mida keegi kasutab ? Mina olen aru saanud nii, et linuxit oleks hea kasutada siis kui seda vaja on ... kui kodanik on rahul win - ga siis miks ta peaks linuxit kasutama ? kas seepärast et see on tasuta või seepärast et mul seda vaja on ? Yldiselt on nii et vajadus sunnib sind harjuma uute asjadega.
Minul endal on xp, mis töötab jumalast stabiilselt viimased 9 kuud ja ma olen rahul. Kui see raibe peaks mulle mingi jama kaela tooma siis luban et hakkan kohe linxit õppima Aga niikaua kui mul pole MINGIT praktilist vajadust linuxi järgi - niikaua ma seda ka ei kasuta, niigi on aega vähe, miks peaksin seda raiskama asja peale mida mul VAJA pole ?
|
|
| Kommentaarid: 89 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
17.07.2004 00:14:59
|
|
|
kr6ll, täitsa õige jutt sul
Sellest on aga kole kahju, et inimesed ei saa aru, et unixi keskkond (linux sealhulgas) on disainitud mitme-kasutaja süsteemiks ning turvalisus on üks tähtsamaid omadusi. Sellega kaasneb kahtlemata keerukam 'adminnimine' - süsteemi haldamine, mis nõuab ka spetsiifilisi teadmisi, kuid see kõik on selleks, et tagada turvalisus. Ses suhtes on paljudel wini kasutajatel õigus, et windows on koduarvutisse, desktopi (midaiganes) parem, sest windows on paremini ja lollikindlamalt konfitud. Imho on linuxidistrod liikumas selles vallas windowsi poole ning jõudnud päris lähedale.
Aga vaieldamatult on linuxi eelis windowsi ees paindlikkus, selle vastu ei saa keegi vaielda
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.07.2004 00:18:45
|
|
|
mehed, mehed, sellest teemast on delfis 1001 + 1 postitust olemas, head lugemist
winex kohta kostan vaid seda, et loetud sai nii readme kui 10 muud faili ja ei midagi, rohkem ei kommenteeri ja projekti kah uuesti läbi ei vii, ei viitsi lihtsalt. minu seisukoht on vägagi lihtne- serveris linux, kodus xp... see päev, kui linux õpib setup.exe'st mulle drivereid ja tarkvara installima ning ei patra mulle dependancyst, ostan endale linuxi.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sf
Kreisi kasutaja

|
17.07.2004 01:15:58
|
|
|
| see päev, kui linux õpib setup.exe'st mulle drivereid ja tarkvara installima ning ei patra mulle dependancyst, ostan endale linuxi. |
Linux ehk oskaks seda tänagi, aga kust kavatsed sa võtta sobiva setup.exe?
|
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.07.2004 01:43:42
|
|
|
| sf kirjutas: |
| see päev, kui linux õpib setup.exe'st mulle drivereid ja tarkvara installima ning ei patra mulle dependancyst, ostan endale linuxi. |
Linux ehk oskaks seda tänagi, aga kust kavatsed sa võtta sobiva setup.exe? |
kui selle kysimuse vastus jõuab inimestele kohale, ostangi endale linuxi
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
17.07.2004 02:20:30
|
|
|
Sellest on aga kole kahju, et inimesed ei saa aru, et unixi keskkond (linux sealhulgas) on disainitud mitme-kasutaja süsteemiks ning turvalisus on üks tähtsamaid omadusi.
Sellega kaasneb kahtlemata keerukam 'adminnimine' - süsteemi haldamine,
|
Tegelikult ei ole vahet loppkasutamise ja adminnimise vahel - see koik on ainult suhteline ja oleneb kui kaugelt-lahedalt-nurgaalt asja vaadata. Raagitakse toesti et turvalisus on vaga oluline,kuid, nii ainult raagitakse et head muljet jatta, tegelikult on see savi. Tarkvara ainus eesmark on mugavus - tegelikult mangib elus esteetika yldse tahtsamat rolli kui eetika.
Progress ei tahenda toomahukust parema eesmargi nimel, vaid pigem kergemeelset lahendust
sitema tulemusega - vanasti tehti kvaliteetseid asju kasitoona, tanapaeval tehakse robotitega sittasi asju. Ja nii ongi oigem kuna paljud asjad mida me arvame et on tahtsad, ei ole tegelikult sittagi vaart. Kasvoi turvalisus ja stabiilsus kui seda vorrelda mugavusega mis
on reaalne vaartus labi aegade.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wasist
HV kasutaja

|
17.07.2004 06:06:50
|
|
|
Progress ei tahenda toomahukust parema eesmargi nimel, vaid pigem kergemeelset lahendust
sitema tulemusega - vanasti tehti kvaliteetseid asju kasitoona, tanapaeval tehakse robotitega sittasi asju. Ja nii ongi oigem kuna paljud asjad mida me arvame et on tahtsad, ei ole tegelikult sittagi vaart. Kasvoi turvalisus ja stabiilsus kui seda vorrelda mugavusega mis
on reaalne vaartus labi aegade. |
täpselt sama seisukoht
|
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
17.07.2004 21:05:27
|
|
|
LordVader, õige jutt muidu, aga unixi keskkonnas on rõhk turvalisusel.
See kuidas/kas peaks olema, on juba teine jutt.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
17.07.2004 21:22:11
|
|
|
LordVader, õige jutt muidu, aga unixi keskkonnas on rõhk turvalisusel.
See kuidas/kas peaks olema, on juba teine jutt. |
Jah, jah, koik raagivad UNIXi baasil tarkvara stabiilsusest ja turvalisusest - teate mis, mida rohkem ma ennast asjaga kurssi viin, seda vahem ma seda myyty usun.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
17.07.2004 21:42:21
|
|
|
Enamikul juhtudel tekib inimestel probleem nö UNIX-süsteemides iseenda oskamatuse/viitsimise tagajärjel ning siis hakatakse asja maha tegema.
Ma ei ole windowsi vastane, kasutan isegi, helikaarti ja msni töölesaamine ei ole sugugi nii keeruline kui paistab, kui ei viitsi siis ei viitsi, mine enda windowsi juurde tagasi, igaüks teab ise, mida eelistab.
Head laupäeva õhtut
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.07.2004 12:07:41
|
|
|
Enamikul juhtudel tekib inimestel probleem nö UNIX-süsteemides iseenda oskamatuse/viitsimise tagajärjel ning siis hakatakse asja maha tegema.
Ma ei ole windowsi vastane, kasutan isegi, helikaarti ja msni töölesaamine ei ole sugugi nii keeruline kui paistab, kui ei viitsi siis ei viitsi, mine enda windowsi juurde tagasi, igaüks teab ise, mida eelistab.
Head laupäeva õhtut  |
kui su jutt ei annaks ära su yleolevat suhtumist wini kasutajatesse, võiks lausa sind uskuda
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ihv
HV Guru
|
18.07.2004 12:09:45
|
|
|
Head laupäeva õhtut  |
õige jutt
|
|
| Kommentaarid: 88 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
18.07.2004 13:26:39
|
|
|
| Ihv kirjutas: |
Head laupäeva õhtut  |
õige jutt  |
minu meelest ei ole küsimus üldse selles, et Unix-i süsteemis midagi viga oleks. Lihtsalt mulle meeldibki olla oskamatu/viitsimatu arvutikasutaja, kelle jaoks asjad oleks lihtsaks tehtud. Pealegi on vaba aega niigi vähe, et ma parema meelega ei kuluta seda linuxi hingeeluga tutvumiseks, kui windowsis saab samad asjad lihtsamini tehtud. (ja igast draiverite installiga on linuxis ikka oluliselt rohkem jama kui windowsis).
Arvutiga ma vabal ajal mängin+vaatan filme+kuulan muusikat+olen netis. minu meelest ei ole see 1,4k kulutus winxp home oem'i peale küll liiga suur mugavuse eest.
|
|
| Kommentaarid: 114 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
18.07.2004 14:57:43
|
|
|
Nagu ennegi ütlesin on kõigil omad eelistused, kes tahab olla viitsimatu või laisk, kes tahab olla täpne ja on valmis selle nimel vaeva nägema.
Windowsist tuntud click-click tegutsemist annab ka linuxis teha, selleks on olemas kõiksugu lindowsid ja xandrosed, kus on püütud võimalikult windowsi sarnaseks asi teha.
Kõike nö vabaaja tegemisi (olgu need siis film, muusika, internet) teen sama edukalt ka linuxis.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.07.2004 15:10:39
|
|
|
Nagu ennegi ütlesin on kõigil omad eelistused, kes tahab olla viitsimatu või laisk, kes tahab olla täpne ja on valmis selle nimel vaeva nägema.
Windowsist tuntud click-click tegutsemist annab ka linuxis teha, selleks on olemas kõiksugu lindowsid ja xandrosed, kus on püütud võimalikult windowsi sarnaseks asi teha.
Kõike nö vabaaja tegemisi (olgu need siis film, muusika, internet) teen sama edukalt ka linuxis. |
ja taaskord näide ehtsast linuxikasutajast, kelle jaoks kõik teised on madalamad olevused. saaks nad ykskord aru, et arvuti pole mitte 24/7 systeemi häkkimiseks, vaid sellega töö tegemiseks ja ka lõbutsemiseks, poleks seda teemat siis yldse olemaski
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ZAndlamb
Kreisi kasutaja
|
18.07.2004 15:19:21
|
|
|
Kõike nö vabaaja tegemisi (olgu need siis film, muusika, internet) teen sama edukalt ka linuxis. |
ja taaskord näide ehtsast linuxikasutajast, kelle jaoks kõik teised on madalamad olevused. saaks nad ykskord aru, et arvuti pole mitte 24/7 systeemi häkkimiseks, vaid sellega töö tegemiseks ja ka lõbutsemiseks, poleks seda teemat siis yldse olemaski |
Ma küll ei leia et ta midagi oleks rääkinud 24/7 süsteemi häkkimisest, vaid sellest millised linux distrod on lihtsamad kasutada ja et nendega saab ka igapäevaseid asju teha, kuigi mina ise ei kasuta linuxit tekib küll tunne et windowsi kasutajad on kuidagi ebaausad linuxi kasutajate vastu, eriti esineb seda delfis kus pärast paari posti "proffidelt" ei soovi kommentaare edasi lugeda.
|
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
| tagasi üles |
|
 |
fedja
HV Guru

|
18.07.2004 15:32:14
|
|
|
Hmm.Ei pea ennast jumalaks, et kõik teised minust madalamad oleks, et arvuti pole 24/7 häkkimiseks saan aru küll, ma ei ole mingi häkkerihakatis, teen arvutiga tööd ja kasutan ka lõutsemiseks.
*lihtsalt natuke imelik on, kui mõned nö IT-mehed ei tea mis on linux ning neid huvitab ainult see, kuidas rohkem 3dmark punkte saada.
|
|
   |
116 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.07.2004 15:37:22
|
|
|
Hmm.Ei pea ennast jumalaks, et kõik teised minust madalamad oleks, et arvuti pole 24/7 häkkimiseks saan aru küll, ma ei ole mingi häkkerihakatis, teen arvutiga tööd ja kasutan ka lõutsemiseks.
*lihtsalt natuke imelik on, kui mõned nö IT-mehed ei tea mis on linux ning neid huvitab ainult see, kuidas rohkem 3dmark punkte saada. |
selge, võtan sõnad sellel juhul tagasi! enamasti on siiski teemaks, kui 1337seks ennast igasugused linuxiäkkerid peavad jne ja samuti usun, et enamik siinsetest kõnelejatest ei oma probleeme linuxi kasutamisel, kui tekib vajadus või soov
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
18.07.2004 19:03:30
|
|
|
Windowsi ja Linuxi (voi Unixilaadsete) vordlemisel on minu arvates siiski koige tahtsam
see, et kumb neist on uuem, kaasaegasem, tehnoloogia aretuse aastaarv on uuem.
Unixi tehnoloogia on Windowsi omast (isegi DOS'i omast) tunduvalt varasem. Paljud Unix'i
fannid pohjendavad asja sellega et systeem on lihtsalt nii taiuslik et seda polegi vaja sisuliselt
ymber teha (ainult pindmised kohendused on kasuks).
Niiiii, ja nüüd ma kysin - "Kas ma pean sellist ebausku-okultismi uskuma ka?"
Ja seda veel arvutustehnika valdkonnas kus toimub pidev areng iga paevaga, iseasi kui
keegi vaidab et inimese seksuaalses kaitumises ei juhtu eriti midagi sisuliselt uudset - seda ma jah usuksin.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
no9
Kreisi kasutaja

|
18.07.2004 19:58:39
|
|
|
Unixi tehnoloogia - mis sa selle all mõtled? Kui näiteks auto leiutati/ehitati, oli sellel neli ratast, mootor ja juhtimisseadmed - on ka praegu, ainult et neid osi on täiustatud.
Unixi vanus ja see, et teda kasutatakse ka praegu, näitab pigem tema küpsust.
*lihtsalt natuke imelik on, kui mõned nö IT-mehed ei tea mis on linux ning neid huvitab ainult see, kuidas rohkem 3dmark punkte saada.
|
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LordVader
Lõuapoolik

|
18.07.2004 21:01:14
|
|
|
Kui näiteks auto leiutati/ehitati, oli sellel neli ratast, mootor ja juhtimisseadmed - on ka praegu,
|
Kusjuures ei tarvitse kaugeltki enam olla uutel katsemudelitel.
Unixi vanus ja see, et teda kasutatakse ka praegu, näitab pigem tema küpsust.
|
Ma ei nae siin mingit sellist seost. Kui seda loogikat edasi arendada, siis peaksid tegijamad
olema vanurid ja pensionarid.
|
|
   |
11 |
|
| tagasi üles |