ma pakun, et see fe kui mitte-lhr on mingi tõlkes kaduma läinud asi.
üritasin üks päev taga ajada ja tundub, et selle source on nvidia ise kui nad lihtsalt fe mainimata jätsid. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
Mul on nii piinlik tulla siia seda küsimust esitama aga olen sunnitud kapiuleeruma asjaolude sunnil.
Kuna minu saksa "tankivägede ohvitserid" ei suuda viimased 2 kuud mulle üldse teha "kapituleerumise" tingimusi siis tunnistan lüüasaamist avalikult ja küsin:
Kuidas te teete neid pre-ordereid?
Edit: täna tuli mulle "hullult hea pakkumine". See nägi Estland tõlkes välja selline:
Kuule, me saame sulle pakkuda küll viimast tehnoloogiat ja "vaenlase: nukem all"
Pakkumine oli RTX 3060
uutest Ti mudelitest pole nad "ööd ega mütsi kuulnud"
Eks üritavad alguses sama hea hinnaga edasi müüa nagu tavalist 3080. Kui nõudlust enam pole pole, siis hakkab vaikselt langema. Selline on kahjuks reaalsus.
Pigem on asi selles kiip võib suurem olla aga vähem computib vahe ilmselt tuleb kui gpud 100% koomata. Kõik oleneb sellest palju watte võtab. Niikaua kui mängudes 100% gpu usaget ei tekki ei ole ka wattide tarbimist läheb veel aastaid kui hakkab probleem. Samas on mänge mis juba üle 8gb võtavad 1080p peal siis ehk kui arengut vaadata siis vägapalju ruumi ei ole ka. Ampere kaardid on lühikese eluea jaoks mõeldud kui järgmine põlvkond tuleb siis on natuke vrami tõstetud see ikka selleks ,et saaks rohkem rahi. 8-10gb kaart osta täna ei ole tulevikukindel see 12 ilmselt kah ei päästa. Kuigi cryptojaoks on hetkel maa ja ilm. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Margus, Kiip on sama mis 3090 aga veidi rohkem "lõigatud". Sama kiibiga võib kunagi tulla 3090 Ti nagu on spekuleeritud aga ma eriti ei usu seda.
TDP 350W ehk sama mis 3090 aga 3080 TDP on 320W. Eeldatavasti siiski see 30W vahe ei ole 3080 FE jahutile liiast. Eriti kuna 3080 Ti säästab hulka voolu selle arvelt, et kasutab poole vähem G6X kiipe vs 3090.
12GB on tänapäeval jah juba midrange (6700XT näitel). Ma näen oma 11GB peal pea iga päev, et mingi hetk on maksimumi lähedal ära käinud. Muidugi sõltub kasutajast kah. Kes 4K peal pelab ja kellel taustal veel kraam töötab, siis jääb 8-12GB kiiresti väheks ja halvemal juhul võib ka perfikadu põhjustada.
Thus this GPU arrives limited by NVIDIA for cryptocurrency mining, in the hope that this will help improve stock availability for PC gamers.
usun ma jeee
Sama teeb 6800xt palju väiksema rahi eest. Nvidia ilmselt ei tahtnud väiksemat HR kui seda konkurendi kaardid. Samas see hashrate on niigi jama põletada kaarti 24/7 3080 kaardiga võrredes on tippmudel parem kuid mälutemp läheb üle lubatud 3090nel. _________________ Punktkeevitus patareidele/akudele. Akutrelli/laptopi/e-bike. PM
Päris ulme, et 3080 MSRP oli 699 ja 3080 Ti MSRP on 1199. Peaaegu kahekordne hinna vahe mudelitel, mis peaksid olema 10-15% võimsuse vahega.
Mis enam, hinna nö tagasiteenimine pühapäeva kaevamisega ka oluliselt kehvemaks muudetud.
Võib vast garanteerida, et meie poe letihinnad hakkavad olema oluliselt lähemal 3090 kaardile, kui 3080 kaardile.
Kaevamine, vähemalt ETH, tundub äärmiselt kehva, kui arvestada, et 1080Ti on sisuliselt sama hashrate aga oluliselt odavam. Ehk siis mängurid saavad natuke südamerahu selles osas aga skalperid on nüüdseks igapäevane nähtus juba, seega vaevalt MSRP osta saab lihtsalt.
Tea kui tõhus see 3080Ti jahutus on. Varsti vast peaks üles panema vahetamise kuulutuse, annan oma non-LHR 3080 ära mõne vesijahutusega 3080Ti vastu. Ainuke küsimus, et kes kellele peale peaks maksma
viimati muutis Clover 01.06.2021 12:32:51, muudetud 1 kord
Päris ulme, et 3080 MSRP oli 699 ja 3080 Ti MSRP on 1199. Peaaegu kahekordne hinna vahe mudelitel, mis peaksid olema 10-15% võimsuse vahega.
Mis enam, hinna nö tagasiteenimine pühapäeva kaevamisega ka oluliselt kehvemaks muudetud.
Võib vast garanteerida, et meie poe letihinnad hakkavad olema oluliselt lähemal 3090 kaardile, kui 3080 kaardile.
Kaevamine, vähemalt ETH, tundub äärmiselt kehva, kui arvestada, et 1080Ti on sisuliselt sama hashrate aga oluliselt odavam. Ehk siis mängurid saavad natuke südamerahu selles osas aga skalperid on nüüdseks igapäevane nähtus juba, seega vaevalt MSRP osta saab lihtsalt.
10-15% on veel optimistlik vs 3080. Pigem alla 10% Ainult 2GB lisamälu. Oleks selle raha eest 20GB ehk 10GB lisamälu, siis ehk isegi õigustaks hinda. Antud juhul on rahaliselt tasuvam isegi võtta praegu peost 3000€ 3090 millega kaevandada kui 2300+ hinnaga nerfitud 3080 Ti.
Ma selgelt mäletan seda kuidas vihaselt vaieldi siin, et 10GB on lähiaastatel igati piisav. Kuidas see lisa 2GB siis äkki jõudluses juurde annab?
Juhul kui sa vihjad sellele, et see on 384bit vs 320bit mis oleks 20GB puhul, siis sorry aga 3090 mis on samuti 384bit näitab, et see suurem ribalaius eriti ikka juurde ei anna. Peamine perf tõus tuleb ikka SM arvelt. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Overclockides mälu kella tõstmine on suht marginaalne võit, kui 20% tõsta. Samas, kui tõsta kaardi voolutarvet 20% on võit vägagi märgatav. AMD kõrval näeb see 12GB suht niru number välja, me siin foorumis ehk teame jah mis on mis, aga 90% videokaardi ostjatest vaatab et 12GB on vähem, kui 16GB ja valib suurema. Marketingi osas oleks võinud rohkem RAM-i ikka panna, mitte et 10GB juba ei piisaks 99% mängudes. _________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla!
Tomorrow, +20% mälu bandwidthi peaks olema täitsa märgatav asi.
Pole märgatav 3090 puhul ja ei saa ka olema 3080 Ti puhul. Üle oma varju (3090) ikka ei hüppa. Eriti arvestades seda, et Ti G6X jookseb 19Gbps mitte 19,5Gbps 3090 peal. Ilmselt mõlemaid saab ülekiirendada umbes 21Gbps peale, et mälu läbilase oleks 1TB/s+
Pigem narr on maksta 12GB kaardi eest 2500 eurot AIB'dest jutt.
Võite oma FE'd siin näiteks tuua 1200 usdi'ga, kuid reaalsus on see, et see kaart on haruldasem kui ükssarve sitt ja 1200 USDi maksval kaardil peaks ikkagi samamoodi olema rohkem mälu kui 12GB. Kui see on tipp gaming kaart, siis sellest võiks justkui jaguda vähemalt 3'ks aastaks kui kasutad. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
1200 USDi maksval kaardil peaks ikkagi samamoodi olema rohkem mälu kui 12GB
Kõik on ju syncis, 1GB = 100 USD. Arvutitargas on ka tulevikukindel 6800 XT 16GB VRAMiga 1600€
Küllap need Tid oma LHR logoga letil seistes allapoole ka liigub hinna suhtes kui krüpto hind vahepeal uutesse kõrgustesse just ei liigu. Average gamer vaevalt ka 3080 kaarte endale 1800€ eest sisse kasseeris, klientuur ikka teine kes neid kokku ostis.
Kui selle 3080Ti hind oleks seal 1200usd FE ja max 1700USD AIB, siis veel oleks pointi.
Praegusel juhul on 6900XT puhtalt mängimise mõttes endiselt parem selles hinnavahemikus. _________________ Parim kodukino projektor müügis: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11768241#11768241
Saan täiesti hinnast aru. Praegu mingid aferistid müüvad 3080 kaarte (mis see mrsp oligi? 700?) 2000 euri eest. Arvutitargas on 3090 (mrsp 1500) 3300 euri. Nvidia võib selle mrsp panna ka 1 euro peale, aga müüakse ikka kirvestega ja ostetakse kuhjadena kokku
3080ti hind poodides ja scalperite käes loogikat kasutades ei tohiks üle 3090 hinna tõusta, seega teenib nvidia oma toodetelt rohkem raha ja scalperid ning muud aferistid paar sotti vähem
Ärge saage valesti aru, ma ei kaitse nvidiat ega midagi sellist. Tahan lihtsalt öelda et olgu see mrsp madal tahes, aga poodides ja mujal hakkab see ikka 3000 euro auku maksma
Ei saa loogikast aru. Kui kaart kaevab 3070 vääriliselt, siis selle turu hinnaks kujuneb kuni 1,5k€ viimase aja eetri hinna baasil. _________________ Foorumis on ühe lolli kohta kümme tarka, nii et jõud on enam-vähem võrdsed.™
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.