Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Ampere (GA100/GA102/GA104) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 329, 330, 331  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Gap
HV Guru
Gap

sõnum 05.05.2021 11:14:26 vasta tsitaadiga

https://www.guru3d.com/news-story/confirmed-geforce-rtx-3080-ti-with-12gb-gets-spotted-in-transit.html

njaa see oleks kaart mida tahaks ,hind on kindlasti metsik ja see krüptobuum teeb saadavuse ka olematuks icon_sad.gif mängudes oleks kindlasti kõva kaart praegu. Kas nad palun ei saaks teha sellest seeriast kasvõi 3080 taolise kaardi mis oleks ainult mängimiseks ja millega krt ei saaks kaevandada icon_evil.gif

üks hea kommentaar seal icon_lol.gif
tsitaat:
Not coming to a retailer near you ... ever.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 17
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 05.05.2021 19:16:52 vasta tsitaadiga

Funds are safu.

Link

Firael
HV kasutaja
Firael

sõnum 05.05.2021 21:18:27 vasta tsitaadiga

Kui nvidia suudab kõik erinevad algorütmid ära cockblockid ja nii et väiksemate altcoinide developerid väikse muutusega seda bypassida ei saa, siis...

Müts maha.

Reaalsuses on aga ilmselt 3080 Ti saadavus ikka fucked.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 36
tagasi üles
bpuhnja
HV kasutaja
bpuhnja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.05.2021 09:56:13 vasta tsitaadiga

See video on ju paras saast.

"GPU mining ENDING" on täiesti laest võetud väide. "Allikaks" on pandud teine youtube video, millel endal pole ühtegi allikat ja mille pealkiri on clickbait aga vähemalt teoreetiline "GPU Prices Could Come DOWN Soon, Here's Why."
"We are now at a point where the 3090 will be making about 10 dollars a day" jällegi, allikaid pole ning ma võin kõrvale kohe öelda, et minu 3080 tõmbas alles üleeile 10+ EURO sisse.
Suur jutt kaevamise raskuse tõusmisest... mis jah, teoorias, kui kõik teised faktorid jääks samaks, langetaks tulu. Aga no kõik teised faktorid muutuvad ka - ETH enda hind tõuseb ka mühinal samas tempos. Siin ei saa rääkida tulususe langusest...
"NVIDIA teeb kaardi, millega ei saa kaevata" okei - kas te juba suutsite unustada NVIDIA eelmise marketing triki "kaevamis- ja häkkimiskindlad kaardid", mis häkiti kohe lahti ja millega edukalt praegu kaevatakse?
Tegemist on firmaga, mis tahab teha kasumit. Kaevurid = kasum. Miks nad peaksid ennast jalga tulistama.

Kui me kasutaks andmeid, mitte "youtube clickbait maailm lõppeb kohe" möla, siis on näha, et mingit languse trendi siit tõmmata ei saa. ETH on sama tugev nagu ta oli 1. jaanuar. Veebruar oli keskmisest tugevam ja siis viimased 2 kuud on tiksunud soliidselt ühel positsioonil.

Loo point: jutt, et hinnad langevad ja kõik saavad odavaid kaarte on lihtsalt lootus. Võiks isegi öelda antud hetkel, et lollide lootus. Siin taga on ülemaailmselt nii suured rahad ja see uus krüpto "crash" pole enam nii lihtne ja kiire nagu ta oli eelmine kord.
Kaevurid tahavad edaspidi raha, GPU tootjad tahavad edaspidi raha. Muutuseks pole põhjust. Suure hobuse ETH teoreetiline langemine annab ainult jõudu kellelegi muule. BTC kaevamise langemisel polnud eriti kedagi asemele tulemas. Praegu on juba järjekord ukse taga ootamas.

Kui te tahate kaarti, siis ostke see 2x hinnaga kaart ära. Kaevake ennast MSRP-sse paari kuuga ja edaspidi kaevake kaart veelgi odavamaks. Saate lõpetada ootamise ja lootmise, saate kohe geimida ning mis kõige tähtsam - saate lõpetada selle hinna üle vingumise thumbs_up.gif
Tegemist on uue reaalsusega. Ma saaks aru, kui puhta vee hinndad tõuseksid aga GPU on nice-to-have ja pole väärt seda vingumist.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 25
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 10:17:34 vasta tsitaadiga

bpuhnja, paneks sellele jutule kohe ühe suure Like. Samad mõtted, aga nii pikalt ja viisakalt ma ei ole osanud seda väljendada. icon_cool.gif

Kommentaarid: 1191 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 883
tagasi üles
renx09
HV Guru
renx09

sõnum 06.05.2021 10:19:22 vasta tsitaadiga

yerba, mis su väljendusoskusega juhtus siis? icon_razz.gif
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 06.05.2021 10:37:44 vasta tsitaadiga

Eks jah see "hinnad kohe kohe normaliseerumas" tundub soovmõtlemine nagu koroonapandeemia ajal arvati et saab nüüd kortereid võileivahinnaga endale kokku ostma hakata.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 10:39:31 vasta tsitaadiga

renx09 kirjutas:
yerba, mis su väljendusoskusega juhtus siis? icon_razz.gif

Mul on reljeefsemad väljendused selliste asjade peale, et videokaardid on põhiõigus ja eluks sama vajalik nagu puhas vesi. icon_smile.gif

tagasi üles
rmc
Aeg Maha 2n
rmc

sõnum 06.05.2021 10:43:30 vasta tsitaadiga

See, kas krüptoturg kukub enne kui "tavaturud" on küsimus... see, kas tavaturud kukuvad mõne aja pärast, muarust ei ole... ja ma pigem arvan, et krüpto kukub sellega koos.
See, et keegi mingi hashimisvõimekuse täitsa edukalt kinni keerata suudab - seda saab lahendada vist ainult nii: kaart töötab vaid siis kui oled GFE-sse sisse logitud ja ta tuvastab, et sa "cheatprogrammi" ei jooksuta icon_lol.gif

Ja isegi siis on see murtav - vaadake mängude hackimist :]

Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.05.2021 10:54:51 vasta tsitaadiga

Oleks siis hinnad 2x kallimad. Praegu on 3x kui mitte 3.5x
Hetkel selle hinnaga osta ja loota, et tasuvus ei muutu lähiajal on natuke optimistlik juba. Järgmise kuu kahe jooksul tulevad eth'i kaevandavad ASICud välja, see lööb difficutly ülesse. Kui just ETH hind ei lenda praeguselt tasemelet 10k peale- siis ralli jätkub.
Kommentaarid: 224 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 194
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 11:28:11 vasta tsitaadiga

Viilutaja kirjutas:
Hetkel selle hinnaga osta ja loota, et tasuvus ei muutu lähiajal on natuke optimistlik juba. Järgmise kuu kahe jooksul tulevad eth'i kaevandavad ASICud välja, see lööb difficutly ülesse. Kui just ETH hind ei lenda praeguselt tasemelet 10k peale- siis ralli jätkub.

Lihtsalt silmaringi avardamiseks - ETHi kaevandavad asicud tulid juba 3 aastat tagasi välja. Kas tead, kui suur on asicute ja videokaartide osakaal eth kaevandamises? icon_cool.gif

tagasi üles
bpuhnja
HV kasutaja
bpuhnja

sõnum 06.05.2021 11:36:26 vasta tsitaadiga

Viilutaja, mis sa liialdad. 2x on väga realistlik väide.

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3070-european-pricing-revealed

Odavaim Zotac 520, siia juurde väikse eesti tax ja tavalolukorra reaalne poehind oleks 550. Foorumis müügil 1150 ehk 2x + 5%.
Non-OC strix 659, ärme siis isegi väikse eesti tax-i juurde panegi. Foorumis müügil 1250 ehk alla 2x.

Mis pagana otsast sa selle 3x ja isegi 3.5x leidsid? icon_biggrin.gif
AT ulme hinnad nagu eriti ei päde praeguses argumendis kah, kui mu 2x kommentaar tehtud HV inimestele, siis ilmselgelt selle lugejad oskavad HV müügiteemast osta kah.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.05.2021 13:45:29 vasta tsitaadiga

bpuhnja kirjutas:
Kui te tahate kaarti, siis ostke see 2x hinnaga kaart ära. Kaevake ennast MSRP-sse paari kuuga ja edaspidi kaevake kaart veelgi odavamaks. Saate lõpetada ootamise ja lootmise, saate kohe geimida ning mis kõige tähtsam - saate lõpetada selle hinna üle vingumise thumbs_up.gif
Tegemist on uue reaalsusega. Ma saaks aru, kui puhta vee hinndad tõuseksid aga GPU on nice-to-have ja pole väärt seda vingumist.

Väga halb soovitus. Muidugi eks igaüks ise teab mis oma rahaga teeb aga ma ei hakka kohe kindlasti 2x kallimat kaaarti ostma. Isegi kui 3090 teeks terve aasta iga päev 10€, siis kaarti maha müümata teeniks ikka ainult 3650€. Seda siis ideaalsetes oludes kus see on 24/7 kasutuses ja kaevandamise raskus ei tõuse rohkem. Ja kaart ise maksab juba 3000+

Pigem on lollide lootus nii hilja rongi peale hüpates palju tõenäolisem kaelapidi ratta alla jääda kui isegi veerandit või poolt MSRP'd tasa teenida. Video point on iseenesest õige. Mida raskemaks raha teenimine kaevandamisega läheb seda vähem seda kaevandadatkse. Esimesena hakkab see mõjutama just nö hobikaevureid kes mängimise kõrvalt taustal jooksutavad ja lõpuks ka proffe kes alustega ostavad.
Ja teised koinid ei ole asendus ETH-le. Need moodustavad vähem kui 1% ETH väärtusest hetkel (v.a BTC muidugi). Seega väheusutav, et mingi teine koin tõuseb äkitselt 2500 peale.

Nvidia osas olen siiski nõus. Kõik praegused sammud on olnud "for show" ja naeruväärselt nõrgad aga althõlma müüakse sadade miljonite eest gaming kaarte kaarte proffidele. Nvidia juba ammu ei hooli mänguritest.
yerba kirjutas:
Viilutaja kirjutas:

Lihtsalt silmaringi avardamiseks - ETHi kaevandavad asicud tulid juba 3 aastat tagasi välja. Kas tead, kui suur on asicute ja videokaartide osakaal eth kaevandamises? icon_cool.gif

Tulevad uued asicud mis on efektiivsemad ja kiiremad. Osakaal võib olla petlik. Kümneid tuhandeid asicuid vs miljoneid kaarte. Kaarte tuleb rohkem peale aga nende hash power on madalam kui paaril asicul.
bpuhnja kirjutas:
AT ulme hinnad nagu eriti ei päde praeguses argumendis kah, kui mu 2x kommentaar tehtud HV inimestele, siis ilmselgelt selle lugejad oskavad HV müügiteemast osta kah.

Miks sa 3070 ainult vaatad? 3080 MSRP peaks olema 699 aga müüakse foorumis 1999 eest. 100€ jääb puudu, et oleks 3x kallim.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 14:02:47 vasta tsitaadiga

Tomorrow, vanade asicutega võrreldes olid ka vanad kaardid nirumad jällegi.
Aga olgu - kuna Sa teemast suurt ei tea, siis las ta olla. Vaidlema ma ei hakka. icon_smile.gif

tagasi üles
bpuhnja
HV kasutaja
bpuhnja

sõnum 06.05.2021 14:50:22 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Väga halb soovitus. Muidugi eks igaüks ise teab mis oma rahaga teeb aga ma ei hakka kohe kindlasti 2x kallimat kaaarti ostma. Isegi kui 3090 teeks terve aasta iga päev 10€, siis kaarti maha müümata teeniks ikka ainult 3650€. Seda siis ideaalsetes oludes kus see on 24/7 kasutuses ja kaevandamise raskus ei tõuse rohkem. Ja kaart ise maksab juba 3000+

Ma siis lisan juurde, et tegemist on minu arvamusega ning pole finants soovitus vms. Mõistlik on kindlasti arvestada võimalusega, kus kaart juurdehindlust tagasi ei teeni. Midagi kivisse raiutud pole.
Ning ka nõustun, et praegusel hetkel paadi peale hüpata ja kaarte ostma hakata raha teenimise eesmärgil ei ole mõistlik. Küll aga, kui tahad kaarti mängimise eesmärgil, siis teoreetiline kaotatav juurdehindluse raha on juba 50% väiksem. Samuti väheneb teoreetiliselt kaotatava summa suurus, kui osta normaalse inimese kaardid 3070/3080.

Tomorrow kirjutas:
Miks sa 3070 ainult vaatad? 3080 MSRP peaks olema 699 aga müüakse foorumis 1999 eest. 100€ jääb puudu, et oleks 3x kallim.

No kuule. 699 on MSRP dollarites. See pole esiteks eurodes ning see pole isegi reaalne hind ameerikamaal, kus selle hinna sees pole maksu.
EVGA kodulehel maksab toode koos maksuga ~940€. Sama toode foorumis praegu AH 1850€.
3x skeemitab vaevalt välja, kui eirata kurssi, makse ja arvestada FE toote hinda. Reaalsus on ikka 2x mitte 3x.
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 06.05.2021 15:22:38 vasta tsitaadiga

bpuhnja, Aga miks sa 3070 puhul kasutad siis 520€ näidet? MSRP on ju sellel ametlikult 499$.
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Cyberspace
HV kasutaja
Cyberspace

sõnum 06.05.2021 15:44:49 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Isegi kui 3090 teeks terve aasta iga päev 10€, siis kaarti maha müümata teeniks ikka ainult 3650€. Seda siis ideaalsetes oludes kus see on 24/7 kasutuses ja kaevandamise raskus ei tõuse rohkem. Ja kaart ise maksab juba 3000+

Olen sama meelt, et just sel põhjusel peaksid kaartide hinnad madalamale tulema, sest mängurid ei osta omale 5+ kaarti koju restile. Järelikult peaks neid turule rohkem jõudma.
ETH "London" update ja edasine proof of stake poole liikumine vast ei julgusta enam farmide koju rajamist.
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 13
tagasi üles
bpuhnja
HV kasutaja
bpuhnja

sõnum 06.05.2021 15:46:36 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
bpuhnja, Aga miks sa 3070 puhul kasutad siis 520€ näidet? MSRP on ju sellel ametlikult 499$.

Mis siin arusaamatut on? Tõin välja artikli ja allika, kus 520€ oli mingi poe reaalne müügihind.
Võib ilmselt öelda, et alla selle pole mitte kuskil olnud euroopas müügil 3070 kaarti ehk proovisin olla võimalikult konservatiivne, et mitte suurendada tehislikult baashinda ja näidata, et isegi kõige väiksema baashinnaga ei tule kuskilt seda 3x välja.
Ma pakuks veel, et see baashind 520 ka täna enam ei päde, sest on olnud üleüldine baashinna tõus seoses shippingu, tooraine jmt kallinemise tõttu. Ehk see 3x väide kukub veel enam kokku, kui ma sarnaselt 3080 näitele, tooksin tänapäeva baashinnad mängu.

Ühesõnaga too allikaid, argumenteeri ja saab asjaliku juttu ajada. See niisama peedistamine ei sobi kuhugi.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 06.05.2021 16:46:32 vasta tsitaadiga

Huvitav, kas selline ajuvaba kallinemine teatud kaubagruppides on üldise inflatsiooni esimene märk.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 16:52:21 vasta tsitaadiga

Jaanuaris sai 3060ti kaarte Arvutitargast 559 eur tk. Nüüd olid viimati 999 eur tk. Suht 2x hinnatõus, mitte 3x.

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.05.2021 17:57:09 vasta tsitaadiga

Näita mulle kohta, kust saab 2x hinnaga RTX3080 praegu? Ütleks, et kust Sina leidsid selle väite?
Tee Geizhals.eu lahti, mis hõlmab suuremaid EU poode. Hinnad algavad 2k pealt.

Sealt hindade kõrvalt saab lahti võtta ka hinnagraafiku.
https://geizhals.eu/?fs=RTX3080&sort=p&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&cat=gra16_512

TUF oli alguses kõige odavam RTX3080 kaart mis FE kõrval saada oli. Hind oli 740-770 vahel. Võta nüüd praegune hind 2099 ja jaga sellega läbi. 2.72x kallim.
Ning kui võtan selle Zotaci, mis seal Geizahlsi hinna ajaloos on kõige odavam olnud 800eurot ja praegu 2000 siis tuleb ka 2.48x ~2.5x kallim.

Või võtama üldse RTX3060Ti, mis sisuliselt on sama kiire kui RTX3070.
https://geizhals.eu/?fs=RTX3060Ti&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&cat=gra16_512&sort=p
Sealse graafiku järgi oli ta müügis alguses 433 euroga, praegu 1431 eurot. Hinnalt 3.3X kallim. See kui sa saad kuskilt 2x hinnaga, äkki jagad ka oma kontakti thumbs_up.gif Oleksin huvitatud ühest RTX3060Ti'st või siis RTX3080'st thumbs_up.gif

RTX3070 hinnad jäävad sinna 2.2X peale kuid alla selle pole miskit.
https://geizhals.eu/?fs=RTX3070&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&cat=gra16_512&sort=p

bpuhnja kirjutas:
Viilutaja, mis sa liialdad. 2x on väga realistlik väide.

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3070-european-pricing-revealed

Odavaim Zotac 520, siia juurde väikse eesti tax ja tavalolukorra reaalne poehind oleks 550. Foorumis müügil 1150 ehk 2x + 5%.
Non-OC strix 659, ärme siis isegi väikse eesti tax-i juurde panegi. Foorumis müügil 1250 ehk alla 2x.

yerba kirjutas:
Jaanuaris sai 3060ti kaarte Arvutitargast 559 eur tk. Nüüd olid viimati 999 eur tk. Suht 2x hinnatõus, mitte 3x.

Kindlasti on väga mõistlik tuua eesti banaanivabariigi hindasid siin võrdluseks thumbs_down.gif
Yerba, kas sa ise reaalselt oled neid kaarte Eesti poest ostnud?
tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 06.05.2021 18:12:56 vasta tsitaadiga

Viilutaja, muidugi olen. Üksaeg kogunes mul päris pikalt ja palju AT kaartidest kokku. icon_smile.gif

tagasi üles
Viilutaja
HV Guru
Viilutaja

sõnum 06.05.2021 18:30:32 vasta tsitaadiga

yerba kirjutas:
Viilutaja, muidugi olen. Üksaeg kogunes mul päris pikalt ja palju AT kaartidest kokku. icon_smile.gif

Ja sa ostsid neid 2x kallima hinnaga neid või olid nad siiski soodsamad? Ma ei usu elusees, et ostsid RTX3080 sealt praeguste hindadega.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 06.05.2021 20:12:53 vasta tsitaadiga

bpuhnja kirjutas:
"NVIDIA teeb kaardi, millega ei saa kaevata" okei - kas te juba suutsite unustada NVIDIA eelmise marketing triki "kaevamis- ja häkkimiskindlad kaardid", mis häkiti kohe lahti ja millega edukalt praegu kaevatakse?
Tegemist on firmaga, mis tahab teha kasumit. Kaevurid = kasum. Miks nad peaksid ennast jalga tulistama.
kas häkiti lahti? see draiveri lugu on lahti häkkimisest väga kaugel ja vähemalt avalikest allikatest pole muud lahendust näinud.
kas kaevurid = kasum ka nvidia jaoks? aib-d, edasimüüjad, vahendajad, skalperid - kindlasti. aga nvidia kui kivide tootja ise?

tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 06.05.2021 21:11:18 vasta tsitaadiga

Dev riputas hash limiterita driveri kogemata netti = häkiti lahti icon_lol.gif ? Hax level 99 indeed
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Videokaardid / Monitorid / TV »  nVidia Ampere (GA100/GA102/GA104) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 259, 260, 261 ... 329, 330, 331  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.