|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas pooldad valitsuse energiapoliitikat ja kõrgeid energia hindasid? |
| Jah, tingimusteta! |
|
8% |
[ 6 ] |
| Pigem jah |
|
8% |
[ 6 ] |
| Pigem ei |
|
15% |
[ 11 ] |
| Kindlasti mitte! |
|
67% |
[ 47 ] |
|
| hääli kokku : 70 |
|
| autor |
|
lexo
HV kasutaja

|
22.04.2021 13:57:50
|
|
|
A mis teha siis?
Siinkohal tuleb mulle jälle meelde minu igat osapoolt ärritav "galaxy brain" arvamus selle "12 aasta pärast tuleb maailma lõpp"-jutu, Green New Deali jne. kohta.
Asi paistab juba pöördumatult p*ersses olevat, mitte "12 aasta pärast", vaid "12 aastat tagasi". Aga kui mingi slogan/plaan paneb natukenegi liigutama, siis ma eriti ei kritiseeri, v.a. kui näen, et kahjud hakkavad kasusid üles kaaluma (Green New Dealiga kardan seda näiteks).
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
22.04.2021 14:01:24
|
|
|
Katkine grammofon
Õnneks näiteks Bill Gates ei arva samamoodi, muidu me ei jõuakski mitte kuhugi.
See on ikka päris pöörane, kuidas endale ratsionaliseeritakse mitte midagi tegemist, las teised teevad. Minu arvates ütles Bill Gates väga õigesti, et Euroopa ning USA on juba nautinud saasterikast majanduskasvu ning nüüd öelda, et Brasiilia, Hiina, India või teised riigid ei peaks sama tegema, on lihtsalt rumal, loomulikult need riigid sellega ei nõustu. Tuleb panustada nö rohemaksu vähendamisele, mille tulemusel roheline valik oleks sama odav või odavam kui saastav valik, see on ainukene võimalus reaalselt midagi ära teha. Ja sellepärast mina toetan EU kõrgeid nõudeid sõidukitele jne, lühiplaanis on autod meil kallimad, ent pikas plaanis tähendab see rohelise tehnoloogia arengut ning odavnemist.
viimati muutis sakinaga 22.04.2021 14:02:37, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
1 :: |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lexo
HV kasutaja

|
22.04.2021 14:01:39
|
|
|
| sakinaga kirjutas: |
Katkine grammofon
Õnneks näiteks Bill Gates ei arva samamoodi, muidu me ei jõuakski mitte kuhugi. |
Mina? :O Võibolla natuke, kuna olen keskkonna pärast mures (ja pessimistliku iseloomuga), aga samas Bill Gates mulle üldiselt sümpatiseerib.
edit: aa, vist pidasid Tanelit silmas. Jah, mind ka ärritab see "teised teevad nagunii, seega teeme nendega võidu veelgi rohkem, et mitte maha jääda" (karikatuur ofc, ärge pahaks pange). Selline küüniline mõtlemine ei vii tõepoolest kuhugi.
Lisaks, mul pole probleemi tunnistada, et ma ohverdaks majandusnäitajaid iga hetk näiteks parema keskkonnapoliitika nimel, aga (1) ma pole kindel, et kas seda ohvrit peab üldse tegema, kui õigesti käituda ja (2) ma olen hea meelega nõus tulema vastu ka "majandusinimestele" ja asja nende perspektiivist nägema (ja kompromisse tegema (nobody Eestist kes ma olen, teen maailma tööstusbossidega kompromisse siin)), minu (ja minusuguste) prioriteetidele aga tavatihti lihtsalt vilistatakse.
edit: kliimaprobleemiga on üldse nii, et nagu oleks lasteaias kardin põlema läinud ja siis hakatakse vaidlema, et kas Mari või Jüri tikust lahvatas leek, selle asemel, et lihtsalt ruttu tuli ära kustutada (analoogia sellele, et kes/mis ja mil määral kliimamuutusi põhjustab).
viimati muutis lexo 22.04.2021 14:07:50, muudetud 2 korda |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
22.04.2021 14:02:01
|
|
|
| lexo kirjutas: |
| sakinaga kirjutas: |
Katkine grammofon
Õnneks näiteks Bill Gates ei arva samamoodi, muidu me ei jõuakski mitte kuhugi. |
Mina? :O Võibolla natuke, kuna olen keskkonnapärast mures (ja pessimistliku iseloomuga), aga samas Bill Gates mulle üldiselt sümpatiseerib. |
Ei, jõudsid vahele postitada
|
|
| Kommentaarid: 160 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
22.04.2021 14:14:15
|
|
|
See mulle täitsa meeldiks, müüks kohe enda omad maha.
| tsitaat: |
| Kvoot võtab arvesse /--/ sotsiaalmajanduslikke näitajaid. |
Huvitav mispidi see siis käib. Jõukamad saavad rohkem sest neil on selle jaoks raha, et lennata - või vastupidi?
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
22.04.2021 14:25:40
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
Lennunduse arvele langeb vaid umbes 2,5% inimtekkelisest CO2 emissioonist, samal ajal kui Hiina arvele langeb ca 30% CO2 emissioonist.
Hiina majandus ja sisenõudlus on juba nii suur, et isegi kui mingi valemiga ühiskondlikult koos Hiina kaupadest loobuksime, ei muudaks see palju midagi. |
Emissioon emissiooniks, aga palju suurema panuse kliima soojenemisse annavad need lennukite "keemia jäljed". Kokku emissiooniga oli päris suur protsent.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
23.04.2021 08:48:52
|
|
|
ahoioi, kas sa pole mõelnud, et sellisel juhul tekitavad inimesed talvel samal põhjusel kliimasoojenemist?
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ahoioi
HV kasutaja
|
23.04.2021 09:19:27
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
ahoioi, mis keemia jäljed? Ega sa ometi chemtraili spetsialist pole?  |
Ma panin ju keemia jäljed jutumärkidesse. Need samad valged sabad lennukite järel on ju tahmaosakeste tõttu kontsentreerunud veeaur ehk kunstlikud pilved. Oled kunagi vaadanud, kuidas teatud ilmastiku tingimustel need sabad vajuvad laiali ja lõpuks ei saagi aru, kas päris pilved või kunstlikud pilved. Ja kui on pilvekiht taevas, siis maapinnalt soojuse kiirgumine kosmosesse on takistatud. Kevadel ja sügisel on ju see selgelt näha, kui öösel taevas pilvitu, kohe öökülma oht, kui natuke pilvekihti, pole öökülma. Selle kohta lugesin kunagi artiklit ja see lennukite poolt tekitatud kliimasoojenemise kogueffekt jäi vist sinna kahekümne protsendi kanti, võin numbris eksida, aga küllaltki suur protsent. Nagu meelde oleks jäänud, et peale 9/11, kui mõned päevad lennukid praktiliselt ei lennanud, registreeriti üldine temperatuuri langus.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 748 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
23.04.2021 09:46:06
|
|
|
| ahoioi kirjutas: |
| Nagu meelde oleks jäänud, et peale 9/11, kui mõned päevad lennukid praktiliselt ei lennanud, registreeriti üldine temperatuuri langus. |
Kindlasti mitte.
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
68 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 748 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
26.04.2021 15:21:45
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
| ahoioi kirjutas: |
| Nagu meelde oleks jäänud, et peale 9/11, kui mõned päevad lennukid praktiliselt ei lennanud, registreeriti üldine temperatuuri langus. |
Kindlasti mitte. |
Kindlasti mitte mida?
Registreeriti sel ajal temperatuurikõikumine küll.
Aeti lennukeelu kaela kah - see oli päris aktiivne hüpotees mõnda aega.
Hiljem hakkas tulema hääli, et olulist kaalu puuduvatel "sabadel" siiski tõenäoliselt ei olnud ja pigem oli suurem osakaal loomulikul variatsioonil.
|
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
26.04.2021 19:09:04
|
|
|
netcat, täpselt seda sama mida just kirjutasid. Correlation does not imply causation
Halb sõnastus minu poolt, oleks pidanud kirjutama, et kindlasti mitte ei saa ühte juhtumi peale teha nii kindlaid järeldusi.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
26.04.2021 19:38:17
|
|
|
Kuskil kirjutas, et sabad kaovad loetud tundidega ja päeval peegeldab päikest tagasi, et asi enamvähem tasakaalus aga öösel on ainult maa soojendamise efekt.
Eks siis varsti on õhtused ja öised lennud keelatud, ning varsti peale seda lõbureisid ka keelu all.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
26.04.2021 19:40:27
|
|
|
Mingi jutt on, et sabu tekib vähem kui lennata teistel kõrgustel kui need mis praegu. Aga siis on valida, kas suurem kütusekulu (mida ilmselt ei taha keegi) või rohkem turbulentsi.
Mulle turbulents meeldib, oleks nõus end keskkonna hüvanguks laskma loksutada küll. Aga mõistusega võttes on see ilmselt statistiliselt ohtlik.
|
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
26.04.2021 19:45:41
|
|
|
Aga nagu artiklis kirjutas, täpselt ei tea keegi. Las uurivad.
| tsitaat: |
| Minnis and colleagues are trying to determine whether contrails increase the total amount of clouds in the sky, or suck up moisture that might have allowed clouds to form elsewhere. That would help to establish whether contrails and cloudiness linked to aviation had an overall warming or cooling effect on the planet. |
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
softis
HV Guru

|
29.04.2021 16:11:52
|
|
|
Lahendus oleks kohe karmimalt ette võtta, mis muud.
Praegu mängivad ju kõik selle peale, et küll tulevikus teeme. Ma pean just silmas selle konkreetse keissi kontekstis.
Majanduslikult pehmelt öeldes keeruline sellist ettevõtmist vanuseneutraalselt korraldada.
_________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks! |
|
| Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
21 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
29.04.2021 16:14:23
|
|
|
| sellise lahenduse korral on karta veel suuremat sõltuvust vene gaasist koos selle tagajärgedega
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|