Jäin ise ka just sama mõtlema. Aga on veel äkki miskit võimalust tempe alla saada? Mängudes pidi 85C peale viskama. Kurja mul 3700x ei lähe isegi lähedale sinna AMD Wraithiga. Airflow on praegu üks eest sisse üks tagant välja ja kaks ülevalt välja. Ikka väga ei taha alla minna.
Jäin ise ka just sama mõtlema. Aga on veel äkki miskit võimalust tempe alla saada? Mängudes pidi 85C peale viskama. Kurja mul 3700x ei lähe isegi lähedale sinna AMD Wraithiga. Airflow on praegu üks eest sisse üks tagant välja ja kaks ülevalt välja. Ikka väga ei taha alla minna.
On ta mõelnud, et üks lisa fan ülevalt ette panna, muidugi kui ruumi on, äkki aitab?
Väike undervolt teeb imesid.
Monitoori mis ta sul niisama mängides volti paneb ja siis pane lihtsalt hea 0.2V vähem ja vaata mis siis klokid ja asjad teevad. Mingi 1.35V-lt 1.15V-le minnes ega väga FPS ei kaota, aga TDP dropib hea 25% kindlasti.
UV Zen 2 suudab passiivse jahutusega ka 1-2 core mänge ära mängida.
Mul 3800X näiteks 3600mhz peal 1.05V (täiesti stabiilne mobo automaatne volt, saaks ka madalamaks suruda) ja full load all 4.6W/core
Hei. Küsin targematelt kommentaare, et kas nii on ok?
Videokaart jääb esialgu lahtiseks, ideaalis tahaks rtx 3080 saada, kuid eks näis mis tulevik toob.
Kel on häid mõtteid mida muuta palun mõne sõnaga ka seletada miks.
Endal jäi toitekas kripeldama, just värvi tõttu. Kui sellele oleks arvutitargast hea asendus oleks äge.
Tõenäoliselt kastis HDD oleks kõige häälekam komponent, kui parasjagu mängimisega ei tegele. Ma panustaks SSD-desse selle 4TB HDD asemel.
Kast on ilmselt välimust arvestades kuskil laua peal enda läheduses ja see kõvaketta hääl on üsna häiriv
Korpusel on piltide järgi shroud ka olemas ja toide peaks selle alla peitu minema. Seega võiks värv olla vähem oluline?
Kui H710 vastu megasuurt kiindumust pole soovitaks võtta mingi õhuvoolule keskendunud korpuse, solid front panel korpused on eelmise kümnendi thing.
Nt midagi neist:
Sellest NZXT fenomenist eriti aru ei saa, ju siis hea marketing
AWsanderi soovitatud korpused on igati asjalikud _________________ Kui mees sööb, on ta tugev!
Kui mees joob, on ta julge!
Ei suutnud otsinguga leida hiljutist teemat. Soovitage veebikaamerat. Kodukontor jätkub ilmselt veel jupp aega ja teeks asja veidi soliidsemaks. Praegu on läpakas lauanurgal dokis ja sealt vaadates on pilt üsna hägune, lisaks minu taha jääb aken. Suur monitor on eraldi otse ees. Paneks kaamera ilmselt monitori külge. Või on mingeid veel mõistlikumaid soovitusi?
Ei suutnud otsinguga leida hiljutist teemat. Soovitage veebikaamerat. Kodukontor jätkub ilmselt veel jupp aega ja teeks asja veidi soliidsemaks. Praegu on läpakas lauanurgal dokis ja sealt vaadates on pilt üsna hägune, lisaks minu taha jääb aken. Suur monitor on eraldi otse ees. Paneks kaamera ilmselt monitori külge. Või on mingeid veel mõistlikumaid soovitusi?
On siin mõni Linuxi kasutaja? Vana PC hakkab jalgu jääma, aga uue koostamisel oleks vaja emmet millel KVMi all GPU passthrough kindlalt toimiks.
Võib ka üldisemalt nõu anda, et mis 2010 aastast vahepeal muutunud on ja kuhu papp panna kui tahaks head tööjaama KVMi ja Linuxi töölaua jaoks
Kas on lootust uued jubinad vanasse Antec P138 korpusesse laduda ja neid vanema modulaarse 650W BeQuiet toitekaga rahuldada?
Archi wikit olen lugenud, lisaks palju muud ja mulje on sihuke... kõhedavõitu.
Küll ei tööta, siis töötab, siis teeb AGESA patch midagi kuude kaupa töövõimetuks... jebberijee, ilmajaam.
Vana PSU tundub igati kabe, Q9550, HD7850 ja 6 SATA ketast järel, aga vanuse suhtes hakkab suisa teismeliseikka jõudma
Kui korpus ja PSU jätta, siis eelarveks oleks tonn +- paarsada siia-sinna. Mängima ei hakka, vähemalt mitte neid mänge milleks
vingeid GPU-sid vaja läheb VM-e jooksutaks mõnel päeval isegi 3-4 kõrvuti, tavaliselt üks-kaks.
Ma ei tea, kui palju selle "kord töötab, kord ei tööta" jutu pärast muretsema peaks. Kui asja juba kord toimima saad pole otsest põhjust, miks see iseenesest peaks katki minema.
Erandiks on vaid su mainitud AGESA patchid jms BIOSi uuendused. Nende puhul tasub kriitiliselt hinnata, kas iga uuendust on üldse tarvis ilmtingimata paigaldada. IMO kui märkimisväärset jõudluse- või stabiilsusekasvu ei lubata, jätaks ma need vahele. Hypervisori enda installiks aga mõne LTS distro otsa, mida upgraded iga viie või rohkema aasta tagant.
Eeldusel, et kasutad vana korpust ja toiteplokki võiksid uued jupid olla näiteks sellised:
Kuna graafikakaartide saadavus on poodides hetkel suht olematu tasub GPU osta järelturult. Lahjemad Nvidia 9XX seeria kaardid liiguvad 100-150€ eest. Sõltuvalt sellest, mitu virtuaalmasinat korraga pilti peavad näitama, tuleb GPU-sid juurde võtta.
3900X prose on eelmise põlvkonna oma, aga see-eest 12c/24t. Uusimast põlvkonnast saaks selle raha eest vähem tuumasid, ent parema single-thread jõudluse (8c/16t, AMD 5800X).
Emaplaadi osas ütles põgus guugeldamine, et seda Asust on edukalt KVM passthrough jaoks kasutatud. Soovitatavalt tee muidugi ise enne ostu põhjalikum uurimustöö. Põhiliseks murekohaks on IOMMU grupid ning see teema ei puuduta mitte ainult GPU-d vaid ka USB-d ja audiot. Üldiselt on X570 kiibistikuga plaatidel see seis keskmisest parem.
(Toiteploki jaoks tähendab selline vanus juba pigem pensioniiga ja ma selle stabiilsusesse väga ei usuks. Üks variant oleks võtta uus Seasonic Focus Plus 650W 89,9€.)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.