Avaleht
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 120, 121, 122 ... 217, 218, 219  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 16.03.2021 09:04:57 vasta tsitaadiga

Põhjus on väga lihtne. Kui vana universaalandur võttis külge 4 andurit 30+m pealt ka siis samas võis juhtuda et DS18B20 anduri liinile jooksis müra sisse niipalju et vahepal sai 20C temperatuurist 20 000C. See ajas nutikodu mehed närvi ja Fibaro otsustas uue seadme tegemisel rohkem filtreid peale keerata. Nüüd ongi smart implant mis halva signaali puhul ei võtagi andureid külge. Mõte oli see et kui andurid külge loetakse järelikult on signaal tugev ja hea, mis minimeerib valesti loetavad andmed.

Pikkade kaablite teine häda on ka see, mida ise olen näinud, et kui nad jooksevad kuskil seina sees ja ei tea miskaablitega kõrvuti võib huvitavaid asju juhtuda. Hea näide oli kus kerise juhtsignaali lülitati fibaro releega. Keris läks ise sisse suvalisel ajal. Lõpuks võeti Fibaro relee üldse juhtmete otsast lahti - ikka läks sisse. Selgus et kuskilt saab induktiivvoolu vms teise toitekaabli pealt, mis oli piisav et kerise tundliku elektroonika jaoks oli tegu impulsiga.

Mul on olemas 1 smart implant testimiseks mis Fibaro tegi custom firmwarega - väidetavalt peaks sellel olema "pidurid" maha võetud kaabli pikkuse poolelt. Iroonia on see, et mul pole olnud kuskil enam testida sellisel kujul (4-6 temp andrit pikemate kaablite peal majas sees).
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kakuke
HV veteran

sõnum 16.03.2021 09:17:24 vasta tsitaadiga

Mis selliste andurite vedamiseks siis kõige korrektsem lahendus on, kui oled ise nõus veidi nokitsema? Näiteks kui tahta tõsta mõned andurid maja ette, terrassile, tubadesse, sauna, vms. Kas kuskile keskele mingi seade, millest kaablid välja vedada? Või hoopis igale poole mingi andur + arduino + wifi vms lahendus, et võimalikult väike ahel oleks?
tagasi üles
raitl
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.03.2021 10:18:39 vasta tsitaadiga

kakuke, paarimeetrised juhtmed + Sonoff Mini Tasmotaga. Tänu Tasmotale saab ära liita ükskõik millise keskseadmega. Kümnete meetrite kaupa ühte OneWire kaabeldust vedada on teoorias küll võimalik aga praktikas on peavalu rohkem kui asi väärt kui hiljem selle kaabliga midagi juhtub.
tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 16.03.2021 10:51:12 vasta tsitaadiga

Olen hakanud heietama nutiluku paigaldamisele (uusarendus) aga valik on ikka päris kirju ja ei oskagi kuhugi poole vaadata. Miks ma nutiluku peale mõtlema olen hakanud ? Aegajalt on olnud olukordi, kus kodust lahkudes ei suuda ma meenutada, kas ukse keerasin lukku (lol) ? Lisaks alustab sügisel kooliteed laps ja lapsel ikka tekib olukord, kus võtmed kaovad/jäävad maha (lapsena mäletan kui frustreeriv oli koju jõudes avastada, et ei saa sisse, võtit pole) ehk lukk peaks olema oma omadustelt kindlasti turvaline, äpiga juhitav - ühesõnaga tänast nutimaailma hõlmav ja võimalusel nutilahendustega põimuv. Ma usun, et ma ei ole esimene, kes seda siin küsib, aga see valdkond areneb ikka ropu kiirusega. Mille poole piiluda ja kes mida on valinud ?

Valnes on koht, kellega suhelda sel teemal ? https://valnes.ee/nutilukk-koduuksele/#more-3445
tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 16.03.2021 11:11:57 vasta tsitaadiga

Just käisin nutiluku teema läbi. Minu research näitas, et kõik on akutoitel ja see mulle ei sobi. Läheb käiku abloy mootorlukk ja juhtimiseks zwave relee.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 16.03.2021 11:12:31 vasta tsitaadiga

Danalock on suht hea lahendus.
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 16.03.2021 11:44:55 vasta tsitaadiga

nexus4 kirjutas:
Just käisin nutiluku teema läbi. Minu research näitas, et kõik on akutoitel ja see mulle ei sobi. Läheb käiku abloy mootorlukk ja juhtimiseks zwave relee.

Mul on olnud danalock nüüd mingi poolteist aastat, patareitoitel ja jätkuvalt on toide 100% peal, mida muidugi tuleb alati reserveeringutega võtta (indikatsiooni, kui sellist), aga patarei küll mingi dealbraker ei tohiks olla selles valguses.

tsitaat:
Aegajalt on olnud olukordi, kus kodust lahkudes ei suuda ma meenutada, kas ukse keerasin lukku (lol) ? Lisaks alustab sügisel kooliteed laps ja lapsel ikka tekib olukord, kus võtmed kaovad/jäävad maha (lapsena mäletan kui frustreeriv oli koju jõudes avastada, et ei saa sisse, võtit pole) ehk lukk peaks olema oma omadustelt kindlasti turvaline, äpiga juhitav - ühesõnaga tänast nutimaailma hõlmav ja võimalusel nutilahendustega põimuv.

Danalock, koos danabridgega, või, kui juba on z-wave või zigbee nutikodu, siis võib viimasest ka loobuda. Ainuke miinus on see, et tal ei ole andurit, mis ütleks, uks on lahti, ära lukusta (auto lock), mis tähendab, et peale ukse avamist tuleb uks määratud ajal sulgeda, muidu keerab keele välja. Mitu korda niimood täpselt õigel hetkel ust tõmmanud, nii, et keel vastu piita kolaki käib. Auto unlock on ka kohati liiga uimane, ehk jõuad ukseni ja siis ootad. Aga see on kord nii, kord naa, ilmselt sõltub vägagi sellest, kui kiiresti telefon bt ühenduse üles korjab. Lukustuse staatust eemalt vaadata on väga mugav, va jällegi see, et aeg-ajalt kipub danabridge ühenduse ära kaotama ja vajab reseti. Õnneks kogu kupatust arendatakse pidevalt ja fw uuendusi tuleb, mis asju fixivad.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 16.03.2021 12:12:30 vasta tsitaadiga

nexus4 kirjutas:

Järelikult käisid läbi nutiluku teema osas, mis puudutab jaekaubanduses saadaolevaid nn. järelpaigalduse nutilukke. Nende puhul peabki olema patareitoitega osa, kuna enamusel juhtudel pole võimalik ukse sisse elektrikaableid vedada.
Küll aga uksetootjad pakuvad igasugu imelahendusi uste sisse paigaldamsiseks ukse tootmise faasis. Ehk siis peaksid konsulteerima oma ehitajaga, kust su korteriuks tuleb, et mida nad suudavad sinu ukse sisse ehitada.
tagasi üles
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 16.03.2021 12:17:45 vasta tsitaadiga

Minu hääl läheb ka hetkel Danalockile. Kodus ja kontoris kasutan, uksetaha ei ole jäänud ja muud peavalu pole ka saanud. See ukse füüsilise oleku küsimus muidugi on tõesti - kui tahad eemalt ust lukku panna aga ei tea kas uks on pärislet lahti või kinni. Samas mul pole 2a jooksul sellist olukorda tulnud. Kui kedagi vaja sisse lasta siis see inimene on telefoni otsas ja ütleb kas sai sisse, kas uks on lahti või kinni.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 16.03.2021 23:50:11 vasta tsitaadiga

Mina olen ka ilmselt Danalocki poolt.. antud juhul küll jube näkase Homekit leviala osas, aga piisaks soovitud objektil.
Kuigi iseehitaja teema aga mul ühes teises hoones sobiks teoreetiliselt ka Ubiquiti lahendus uksi avama. Avamist ei tee mitte lukusüdamik vaid vastus:
https://store.ui.com/products/unifi-access-starter-kit
Suht spetsiifilised nõudmised ruuteri osas ja seega ilmselt enamikel välistatud. Lihtsalt ideeks.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 16.03.2021 23:54:40 vasta tsitaadiga

Jah, tore, kuid see nõuab lisaks ka UDMpro ruuterit. Tegu on kinnise ökosüsteemi osaga. Lisaks on tegu turul mõni kuu vana tootega, pikemad kasutajakogemused oleks ka plussiks.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 17.03.2021 01:26:46 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Jah, tore, kuid see nõuab lisaks ka UDMpro ruuterit. Tegu on kinnise ökosüsteemi osaga. Lisaks on tegu turul mõni kuu vana tootega, pikemad kasutajakogemused oleks ka plussiks.

Selleks ka viimane lause. icon_smile.gif Kuna aga mul on just endal käes miniatuurne ärihoone ja edaspidi renoveerimisplaan siis see pisike klots teeks töö ära.
Teisalt küsiti, kuidas saaks "akuta" "patareita" hakkama. Selleks tuleb luku vastus rajada toitega.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 17.03.2021 02:27:32 vasta tsitaadiga

Mingi üldkasutatava vahe- või välisukse korral on vastusega avamine ok, oma maja- või korteriuksele seda varianti vast siiski ei paneks. See on ju tegelikult lingita tuuleriivi jaoks. Korralikust Boda või ASSA turvalukust loobud järelpaigaldatava nutiluku korral juba niikuinii. Igaühe enda otsustada, kas elektrooniline valve seda täielikult kompenseerib.
tagasi üles
raxz
HV Guru

sõnum 17.03.2021 02:43:14 vasta tsitaadiga

rex kirjutas:
Korralikust Boda või ASSA turvalukust loobud järelpaigaldatava nutiluku korral juba niikuinii.
Mul Assa, võtmega saab ainult väljast keerata. Sees on pööratav nupp. Kui selle nupu asemele Danalock panna, siis ei muutu ju luku turvalisuses midagi.
tagasi üles
rex
HV Guru
rex

sõnum 17.03.2021 03:23:47 vasta tsitaadiga

Öeldakse, et turvalukk võiks seest ka võtmega käia, et aknast tulnud kaabakas telekaga mugavalt uksest välja ei saaks.

Aga on see sul siis eraldi "aidavõtmega" turvalukk või tavaline tuuleriiviga samas sektsioonis olev? Esimesel juhul kasutad Danalock'i esimese, teise või mõlema luku küljes?
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 17.03.2021 07:13:23 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:

Ei ole ruuterit vaja, cloudkey’st piisab, ehk vaja on kohta, kus seda tarkvara jooksutada. UDM’i on lihtsalt cloudkey integreeritud.
tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 17.03.2021 09:54:31 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
nexus4 kirjutas:

Järelikult käisid läbi nutiluku teema osas, mis puudutab jaekaubanduses saadaolevaid nn. järelpaigalduse nutilukke. Nende puhul peabki olema patareitoitega osa, kuna enamusel juhtudel pole võimalik ukse sisse elektrikaableid vedada.
Küll aga uksetootjad pakuvad igasugu imelahendusi uste sisse paigaldamsiseks ukse tootmise faasis. Ehk siis peaksid konsulteerima oma ehitajaga, kust su korteriuks tuleb, et mida nad suudavad sinu ukse sisse ehitada.

Jep, jälle sama teema nagu mu kogu nutikodu teemaga, et 99% turust on järelpaigaldavad seadmed. Ka oma z wave releesid din liistule ajasin tikutulega taga. Sama nutilukkudega, kõik on mõldud et käib olemasoleva luku külge. Ehitaja olen ise icon_biggrin.gif , uks tuleb tellimuse peale ja lasen assa motoorluku sisse panna ja siis ise oma "nuti" seadmega juhin kas on lukus või lahti.

Mul on muidugi ka see kiiks, et ma tahan et kogu see nutimajandus oleks märkamatu, ehk ei ole mingi junn luku libilika küljes, või ei ole õues mingit numpadi või sõrmejäljelugejat, lülitid oleksid visuaalselt klassikalised jms.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 17.03.2021 11:19:32 vasta tsitaadiga

Omikut!

Kuidas te selliste karpide juhtmete ühendused teinud olete, et oleks viisakas?
https://www.oomipood.ee/product/sonoff_pow_r2_wifi_luliti_energiatarbimise_mootmise_voimalusega

Tahaks 1200W seadme jaoks sellest nö pikendusjuhtme teha, aga tarbimine eeldab korralikku kaablit ja siis ei mahu kaabel koos rüüga sinna kaane alla. Ja juhtmed ise ka nende vedruklemmide all ei tundu just väga tugevalt kinni olevat. Lihtsalt sinna sisendisse seinapistikuga juhe ja väljundisse siis emane pistik juhtmejupiga tundub kole õrn ja seetõttu ka ohtlik lahendus. Tuleks ehitada see karp koos kaablitega mingi aluse peale, et siis sisend ja väljund kaablid oleksid ka alusele omakorda fikseeritud? Selline asi näeb jällegi visuaalselt kole välja...
tagasi üles
nexus4
Kreisi kasutaja
nexus4

sõnum 17.03.2021 12:51:51 vasta tsitaadiga

See miski 5 amprit kopikatega, pole väga karm. Teoorias piisaks 1mm2 ristlõikest, ilmselt kindlam 1.5 ja standartsem ka. Spec sheet ütleb, et terminali kohta, et 0.5-1.5mm²

Osta ära ja katseta, ma konkreetset klemmi ei tea aga lükka sinna 1.5 plank sisse ja tõmba, ehk on ikka tehtud lõikuva hambaga klemm sinna.

edit/ vaatasin YT'st , ei tohiks probleemi olla kui planki kasutad
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 17.03.2021 12:55:09 vasta tsitaadiga

olafsand, mul istub seal taga 2kW elektriboiler 3x1.5 ruuduse kaabli otsas üle aasta. Termokaameraga olen pilgu peale ka visanud, kõik toimib nii nagu peab.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 17.03.2021 13:51:14 vasta tsitaadiga

nexus4, suured tänud vastuse eest! Hetkel ei ole plank kaabel vaid on mitme peene kiuga kaabel võetud vana triikraua küljest. See nagu kipub välja libisema kui veidi sikutada.

raitl, mul täpselt sama plaan 50L 1200W eletriboileri vahele panna. Samas nüüd lugesin ,et asi ei kannata niiskust (kondentseeruvat), aga mulle meeldib nö kuumateraapiat teha ja vannituba on auru täis peale mu pesemist (peegel udune jne). Kohe peale seda muidugi käivitan sundventilatsooni, aga tekkis kahtlus, et kas see sinna ruumi ikka sobib üldse.

Seade ise on ostetud ära juba.

Ideaalne oleks muidugi nutipistik mis oskab ka tarbimist lugeda, aga SONOFF tootevalikust ei leidnud sellist valmistoodet.

Edit: tundub, et niiskesse ruumi sobiks see karp ideaalselt ümber panna. https://shop.indome.ee/et/a/sonoff-relee-veekindel-karp-ip66
tagasi üles
raitl
HV veteran

sõnum 17.03.2021 14:49:55 vasta tsitaadiga

olafsand, kindlasti kasuta plank kaablit. Need pistikud Sonoffi küljes ei armasta pehmet kiudu. Mul niiskusega muret ei ole kuna 150L boiler istub keldris. Sonoffi kruvisin boileri kõrvale seinale ja vedasin sealt meetri jagu allapoole pistikupesa kuhu boileri juhe sisse käib.
Aga see karp peaks su niiskusemure lahendama küll thumbs_up.gif
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 17.03.2021 15:02:04 vasta tsitaadiga

raitl, suur tänu veelkord sulle ja nexus4! Muretsen siis plank kaabli ja siis saab edasi tegutseda. Niiskuse vastu karp ka tellitud.
tagasi üles
Lauri_s
Kreisi kasutaja
Lauri_s

sõnum 17.03.2021 15:03:29 vasta tsitaadiga

Viskan karbi täna posti thumbs_up.gif
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 17.03.2021 15:13:50 vasta tsitaadiga

Lauri_s, oh, tnx! Avastasin su lehelt, et saad SONOFF releedel softi ka üle kirjutada. Kas siis on teine äpp käigus pärast ja funktsionaalsust/paindlikkust saab juurde? Ja kui asi enam ewelink äpi kaudu ei käi, siis kaob wifi ülene osa ära ja asja saab ainult läbi mingi keskseadme pärast jälgida/juhtida? Sry, palju küsimusi...
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  TSI (TeeSeeIse) »  Targa kodu ehitamine mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 120, 121, 122 ... 217, 218, 219  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.